|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Syn je i ja bym coś zjadla.strasznie dużo teraz jem.tatusia jeszcze nie ma-znaczy piwo z kolega dwa bloki dalej,a miało dziś nie byc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42065870]
Oliath - tez odpuscilam masę rzeczy.. Starszak ogląda od rana bajki i gra w gry, chodzi cały dzień w gaciach od pidzamy. ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Dziekuje Ci, ze to napisalas, przez chwile myslalam, ze czytam ciag dalszy mojej wypowiedzi! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak serio - dziekuje! gdybym tylko mogla, pisalabym duzo wiecej i czesciej, tylko wrzaskun nie pozwala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JOAN, ![]() ![]() ![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-01 o 22:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- No dobra-poczytałam, poczytałam i idę posiedzieć z mężowinką moją ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Lecę spać. Przynajmniej spróbuje coś podrzemac w ostatnią cichą noc ;-) chcę już go zobaczyć
![]() sciskam! i trzymam kciuki za potrzebujace :-* i za mamy w kryzysie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane
![]() Ta zgaga mnie kiedyś zabije. Tak pali, że aż mnie skręca ![]() Zauważyłam, że pod przeponą zrobiła mi się taka kulka/guzek. Co to może być? Dzisiaj mam strasznie widoczne żyły na lewej piersi. Wygląda to okropnie. Czy to normalne? Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-08-01 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zadomowienie
|
dzoan - paro moja
![]() ![]() ![]() Juz jutro będziesz miala swojego maluszka ![]() ![]() Pisz do nas jak tylko będziesz mialą czas i siły ![]() domi- witaj w domu ![]() ![]() oli - dołączam do grona Twoich fanek ![]() ![]() jak będe miec chwile załamania chyba będe Cię zasypywac wiadomościami na pw ![]() karolajn- cudowne to Twoje dziecie ![]() kallisto - nie nadrabiaj kochana,ważne że znajdujesz chwilke żeby do nas zajrzeć i napisać co u Was ![]() podziwiam mamy które tu zaglądaja, mam nadzieję że z moim szkrabem też będe tak potrafiła ![]() AgaPlast- zazdroszczę że pływałaś sobie w jeziorku, ja byłam ostatnio i też miałam zamiar sie popluskać ale jak pomyślałam o tych moich rozstępach na pupie i biodrach to normalnie wstyd było mi się rozbierać ![]() no i teraz mnie dopadła załamka, im blizej porodu tym ciagle przychodzą mi jakieś głupie myśli do głowy typu że mój maluszek może być chory,że moga podać mi za późno antybiotyk na paciora i nie zadziała...że będą jakieś powikłania...ech ja chce już być "po". A pozatym jutro znów czeka mnie wizyta położnej która na ostatniej wizycie stwierdziła że już się raczej nie zobaczymy bo do następnej planowo wizyty urodzę...taaa...znając moje szczęście to jeszcze po terminie sie spotkamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie TY jedna masz takie myśli, im bliżej dnia "zero" ,tym więcej myślę,szczególnie o zdrowiu Maluszka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzoan a dla ciebie mocne kciuki za jutro. Cieszę sie ogromnie ze juz za "momencik" przytulisz synka ![]() Cytat:
![]() Buziak od cioci na dobranoc ![]() Cytat:
![]() ![]() Oglądaliśmy z TZ film, pośmiałam sie i poplakalam. Jutro musze podjechać na chwile do rodziców (150km), mam nadzieje ze nie urodze u nich w domu jak moja mama mnie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć że nie jestem sama ![]() ale to szczęśliwy wątek więc nie ma opcji zeby coś było nie tak ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]() Oj tam tak w rodzinnej atmosferze, bez stresów, tym bardziej ze Twoja mama ma wprawę to by pomogła ![]() nie no oczywiście niech maluszek poczeka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do porodu w domu rodzinnym to podziekuje. Moja mama straszna sie zrobiła panikara jak jestem teraz w ciazy. Pewnie zamiast mi pomoc to ja musiałabym ja uspokajac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
nawet nie ![]() Nowy twor ale jaki cudny ![]() ![]() Cytat:
juz bliziutko! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Moje dziecko nie chce dzis wspolpracowac :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
![]() Co bedziesz dziecko ograniczać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() Mnie sie juz nie chce stac na lozeczkiem :p dobrze ze tatus kupil mamie Kindla to ma co robic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Dobra,spi ![]() ![]() To mam chwile na spanie A ciocia misiaczka to niech sie lepiej wyspi teraz ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej... Jutro a raczej rano poodpisuje... Na razie Malenstwo spi na mnie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Witam. Ale mamy spokojna. Noc.sąsiadka już lepiej sobie radzi i maluchy nam dziś pięknie co 3h jedzą i nie halasuja
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4186 | ||
Zakorzenienie
|
A jednak zaglądnę do Was z rańca ostatni raz..nie mogę się z Wami rozstać normalnie
![]() ![]() malaczarna moc kciukasów za dzisiejszy porodzik ![]() ![]() Oliath dziękuję i czekam niemiłosiernie by wrócić do konwersacji o nienormalnych porach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kiss kto wie, może za chwilę dołączysz do szpitalnych dziołszek ![]() ![]() ![]() misiaczka dziękuję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Miałam z tych stresów wczorajszych urodzić w nocy, ale nie przypuszczałam, że trafił mi się aż taki twardy zawodnik, który ni huhu nie zamierza wyjść ![]() ![]() Wczoraj po 23 dostałam jeszcze smsa od przyjaciółki, że zapomniała dać mi jeszcze laktator, że może się przyda.. wysterylizowała go, tylko żebym sobie wrzątkiem przelała.. kochana.. nie muszę się już martwić ![]() Dobra czas na bułeczkę i kawkę.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |||||||||
Zadomowienie
|
![]() Wchodzę pomachać Dzoan i życzyć POWODZENIA!! ![]() ![]() Dopiero doczytałam o siostrze - dzielna dziewczyna, w dodatku taka młodziutka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Katerine wyjdzie z mała jak najszybciej... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mela fajnie, że powoli dzieci łapią rytm ![]() Idę pospać dalej ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Papa Dziewczyny..odezwę się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
Czy Maltan trzeba zmywac przed karmieniem? Nie mam że sobą opakowania a na tubce nic nie ma napisane.
W ogóle powiem wam że nie jestem zadowolona z tego szpitala. Sammi mogłam iść do Madurowicza tyle że tam bym nie miała tak dużo bratowej do pomocy. Ja jestem mama drugiego dziecka więc dużo wiem, ale jest że mną dziewczyna, której to jest pierwsze dziecko, gdyby nie jej mama to nawet nie umialaby przebrać małego, a te położne niektóre odnoszą się do niej z rozkazami a nie radami, nic nie uczą, są takie oschle. Choć nie wszystkie. Pediatrzy tu są ok. Jedną to taka znajoma rodziny więc można pogadać. Gini tacy sobie. Może sklece wam jakoś opis porodu bo w domu nie wiem kiedy będę. Ze szpitala idę prosto do teściowej bo mi zaproponowała żebyśmy na trochę tam przyszli. Ona zajmie się Małgosia (od dziś będzie tam jeszcze 13 letnia bratanica mojego meza), a ja mam się zająć Ala i sobą. Żebym nie musiała martwić się gotowaniem czy sprzątaniem a zajęła się dochodzeniem do siebie. Ja z teściowa kiepsko żyje, ale to jest dobry pomysł, bo tak jak Oliath cz Teso pisały starsze dziecko musi zjeść obiad. Ją zjem byle co, mąż też ale Malgos już musi mieć obiad. Itd. Zresztą tam jest duży dom i jak się zamknę w pokoju to wiem że będę miała spokój. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-02 o 05:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
MELA niby maltanu sie nie zmywa ale fajne pooozne ze szpitala radzily by jednak kazdy krem zmywac.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zadomowienie
|
Witam sie z rańca
![]() Na razie chłodek wiec mozna z siersciami wyskoczyc ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze porodziki ![]() Kiss ja tez mam ciagle takie mysli. Całą ciaze nie panikowałam nie liczyłam ruchów itd bo mała miała swój rytm ale teraz to niech sie tylko nie przeciagnie przez 2-3 godz to juz ja pukam czy wszystko ok. A ona po prostu w dzien spi a w nocy daje czadu a ja w nocy spie tak mocno ze nie czułam ![]() ![]() Koncze kawke skorzystam jeszcze z normalnego sniadanka i uciekam na razie. Miłego dzionka i jak najmniej stresów w szpitalach ![]() Jaskierka gratuluje kuchenki ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Nam tez na SR mówili ze nie trzeba zmywac ale ze tam wskładzie cukier chyba to dobrze przemyc ![]() Ja uzywam go juz teraz w ramach hartowania brodawek i przyznaje ze fajne miekkie sie zrobiły- moze małej bedzie lepiej ssac i mi ich nie odgryzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Wtajemniczenie
|
Dzoan- kciuki super mocne!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Antos wczoraj skonczyl 4 tyg Mocne kciuki dla potrzebujacych! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zadomowienie
|
I wrzucam zdjecia czesci moich siersciuchów
![]() Swoja droga musze psy wyszorowac na przyjscie niuni ![]() A kot walizke juz ma dawno spakowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() spojrzałam na kolejkę na pierwszej stronie i z wielkim zdziwieniem uświadomiłam sobie moje miejsce na liście ![]() ![]() ![]() ![]() Co do boba - ja jem bez skóry a moja małżowina ze skórą i za każdym możliwym razem tak mi marudzi że nie dość, że dręczę boba gotowaniem to potem jeszcze go maltretuję zdzierając z niego skórę ![]() Domi - odpoczywajcie i daj znać jak minęła pierwsza nocka ![]() ![]() Dzoan i Kejt - odzywajcie się jak tylko będziecie mogły i wielkie kciuki dla Maluszków ![]() Oliath - zawsze umiesz podnieść człowieka na duchu, choćby w nie wiadomo jak wielki dół wpadł ![]() ![]()
#4196 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Dzien dobry
![]() Z tym charczeniem u nas jeszcze nie jest dobrze.. dzisiaj jadę na kontrolę. W nocy od 3 charczał mocno przez sen, więc go zabrałam z łożeczka do siebie, żeby w razie co mieć pod ręką i szybko interweniować. Po inhalacji zaraz jest kilka godzin lepiej. No nic zobaczymy co pani doktor powie. Plusem jest to, że spał ciągiem 5h i potem 3,5h. A dzień tak jakoś rzadko mu się zdarza. Wczoraj był marudny, sporo chciał wisieć na cycku, szczególnie po południami taki jest. To z wczorajszego podczytywania. Ponadrabiam dalej. Cytat:
Cytat:
brawo!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dobra jesteś ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42061381]A ja dzisiaj mam kryzys... Ze nie nadaje się na mamę noworodka..juz drugi raz ![]() ![]() Ze takie większe dzieci są dla mnie łatwiejsze w obsłudze, a takie malutkie to różnie z tym bywa, choć powinnam juz wiecej wiedzieć i być przyzwyczajona bo to juz moje drugie.. I podchodzic do tego z dystansem.. Buuuu... Mam dzis stresa, zmęczona jestem, mam chwilowo dość.. I choć powtarzam sobie raz po raz ze to tylko kilka miesięcy w życiu taką sytuacje będę miała.. Że potem będzie lepiej i będę się z dzieckiem lepiej dogadywać.. To cieżko mi to ogarnąć ![]() ![]() Nie wiem czy ktoś coś zrozumie z tego chaosu słownego, ale ciagle się z czymś śpiesze żeby zdarzyć zanim mały się obudzi.. Więc lecę.. ![]() prztulam bardzo mocno [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42061793]Teso łączę w bólu. Ja też mam dzisiaj kryzys. Wyłam przed chwilą z Małym. Jeszcze niedawno ściągałam po 400 ml z piersi, teraz mam jakiś kryzys laktacyjny i muszę ściągać co karmienie na każde następne. A że moje dziecko niechętnie samo śpi, to ja w ogóle już chyba spać nie będę - on je, potem nie chce spać, po godzinie - 1,5 muszę mu jeszcze trochę dać, potem jakoś usypia na godzinę - 1,5, w tym czasie ja muszę odciągać. I też mi się wydaje, że się nie nadaję, nie rozumiem mojego dziecka, nie umiem go uspokoić jak płacze inaczej niż tylko na rękach lub butlą. Piszecie, że śpiewacie dzieciom, czytacie wiersze - a mój jak leży sam, to płacze i nic go nie interesuje, żadne śpiewanie tylko butla. Jestem beznadziejna, bezradna i nie wiem, co mam robić.... Dodatkowo mam inne problemy - z TŻem ciężko mi się ostatnio dogadać, z mamą również, ale to już nie na ten elaborat, może jak będę miała znowu dostęp do klubu, to opiszę sprawę... A jak czytam, jak Wy sobie radzicie, gotujecie obiady, robicie pranie, to się tym bardziej dołuję, bo ja jem obiad, jak mi ktoś zrobi, nie mam czasu nic ugotować.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] przytulam... nie martw się, że nie masz czasu zrobić obiadu czy sprzątnąć. Priorytetem jest arturek a w wolnej chwili Twój odpoczynek. A potem reszta.
![]() |
#4197 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A poważnie, długo pospala? ![]() Cytat:
![]() Jesteście tylko we dwie w sali? Cytat:
A co do teściowej to mnie zaskoczylas ![]() ![]() Moja noc była kiepska. Przed snem około 2 sprawdzalam czy wszystko mam w torbie do szpitala, zmieniłam Mai ubranka na wyjście, pokazalam TZ co i jak. I potem nie mogłam usnac. Taka mnie panika i strach ogarnął jak nigdy jeszcze w ciazy. Częściowo to strach przed bólem, którego nie znam, nie potrafię sobie wyobrazić, nie wiem jak na niego zareaguje, czy sobie poradzę. Z drugiej strony panicznie zaczęłam sie bać, ze zostanę w szpitalu sama z noworodkiem. A ja NIGDY nie miałam doczynienia z tak małym dzieckiem. W domu pomoże mi TZ ale co w nocy w szpitalu, gdy zacznie płakać a ja nie bede umiała jej uspokoić. Co ja gadam, przecież ja nawet nie bede umala jej wziąć na ręce ![]() I tak mi zeszło do 4:30 gdy poszłam do wc i potem trochę przysnelam.
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Dzien dobry, mamusie
![]() Ja jak zwykle juz nie moge spac ![]() Kejt i Dzoan, ![]() Kiss, ja ostatnio mam podobne mysli, choc skierowane bardziej w strone czy sobie poradze jako matka. Zaczyna mnie przerazac, ze bede jedyna osoba w pelni odpowiedzialna za te kruszynke i juz od tego nie uciekne. Macierzynstwo jest rzecza naturalna i na pewno wszystko bedzie dobrze, mimo to takie glupie mysli mnie nieraz dopadaja. Karolajn, jak Hania juz pieknie trzyma glowke!! Silna i piekna dziewczynka ![]() My dzis wybieramy sie do Ikei, a co dalej w planach jeszcze nie wiemy ![]() Milego dnia zycze wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-08-02 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
Neni: u nas o pękniętym obojczyku dowiedzieliśmy się po 7 dniach jak wszystko było już zrośnięte. I to tylko dlatego że bardziej podkurczał prawą rączkę - wychwyciła to nasza położna z SR, która sprawdzała wszystkie odruchy itp. Zaleciła nam ćwiczenia. Kłaść kładliśmy i kładziemy normalnie bo już jest zrośnięte.
Ewusia: na pewno zgubisz nadprogramowe kg. I gratulacje dla Tymusia za 5tygodni! domciatko: super, że już w domku. 3majcie się z sarenką dobrze i ciepło ![]() kubusiowa: fjane zakupy z nEXt-ta. Bardzo mi się podobają cz-b zestawienia. misiaczka: z kp pewnie jak się unormuje to jest wygodne. bardzo. U nas na przykład wczoraj spacer trwał ponad godzinę, bo w trakcie Igorek zaczał płakać (pediatra powiedziała mi, że dzieci szybciej sie robią głodne na dworze i to nic dziwnego, że po 15-30 min od wyjścia jest płacz).. więc ja cyca wyciągnęłam, dałam, poszedł spać i mogliśmy dalej spacerować. U lekarza to samo, czy jak byłam w szpitalu z zapaleniem piersi. Tyle że to kosztuje sporo pracy i wysiłku, aby dojść do ładu. U nas jest to w tej chwili jakoś uregulowane, ale jak nie kp to inne przygody z dzieciaczkami ![]() dżoan, kejt: kciukasy! czekamy na wieści magolinko: a co to jest zbuk? Perse: na pewno nie robisz niczego źle. Po prostu malutki potrzebuje Ciebie i bliskości, i chce Cie non stop. Igorek też raczej nie ma za dużo okresów czuwania czy aktywności. Może teraz więcej ale długo było (ma prawie 4 tygodnie) że jego życie kręciło się wokól cyca i spania. Jesli jednak masz jakieś wątpliwości to poradź się położnej albo lekarza, może coś podpowiedzą. sarna: bardzo fajnie napisałaś o tych naszych babskich zapędach do ogarniania wszystkiego i jeszcze kladzenia sobie na głowę, że nie jesteśmy wystarczające dobre, bo nie zrobiłyśmy wszystkiego. Oliath: jak zwykle elaborat z mądrymi słowami. Raźniej się człowiekowi na duszy robi. Jakeirko: super że kuchenka już jest! ![]() Kallisto: ostatnio więcej takch marudnych wiszących non stop na cycu dzieci. 3majcie się cieplutko. Ucałuj księcia od nas ![]() kiss: za wizytę kciuki! Asiunia: żyly na piersiach normalne, aż dziw że dopiero teraz je masz. Bo ja od początku ciąży, i teraz dalej ![]() ![]() Agaplast: fajne sierściuchy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.