Londyn nieznany - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 20:12   #31
monika1379
Raczkowanie

Dot.: Londyn nieznany

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Też czytalam, że w tym roku Harrods zaczął wcześniej wystawiać produkty świąteczne ze względu na igrzyska
Harrods tak czyni co roku, nie tylko w czasie igrzysk
Stary 2012-08-08, 22:39   #32
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez svamp Pokaż wiadomość
Ostatnio trafiłam na fajną okazję w Ryanairze za 38zł Wrocław-Londyn w obie strony, na weekend właśnie. Warto sprawdzać
My niestety za późno się zdecydowaliśmy Ale napiszę tylko tyle, że wczoraj kupiłam w BZ WBK kartę prepaid i 'nie płacę haraczu'
monika, sugerowałam się tym artykułem : http://wyborcza.pl/1,127462,12199576...t_mozliwe.html
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 06:31   #33
svamp
Zadomowienie

Cytat:
My niestety za późno się zdecydowaliśmy Ale napiszę tylko tyle, że wczoraj kupiłam w BZ WBK kartę prepaid i 'nie płacę haraczu'
monika, sugerowałam się tym artykułem : http://wyborcza.pl/1,127462,12199576...t_mozliwe.html
Ja nie mam tej karty, ale są specjalne fora, gdzie można poprosić o zakup biletów jakiegoś miłego użytkownika Dzięki temu poleciałam już za 16zł do Holandii kilka razy, kupiłam bilety do Londynu za 38zł, teraz do Szwecji.

A poza tym w Ryanairze promocje są praktycznie non stop, więc jak się jedna kończy to zaraz rzucają kolejną.
waiting for it to come back to me
svamp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 11:26   #34
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie mam tej karty, ale są specjalne fora, gdzie można poprosić o zakup biletów jakiegoś miłego użytkownika Dzięki temu poleciałam już za 16zł do Holandii kilka razy, kupiłam bilety do Londynu za 38zł, teraz do Szwecji.

A poza tym w Ryanairze promocje są praktycznie non stop, więc jak się jedna kończy to zaraz rzucają kolejną.
Tak, f4f, już korzystałam z ich uprzejmości nie jeden raz, mam tam zaufaną osobę. Szczególnie dlatego, że nie mam karty kredytowej, a np. sieć accorhotels, z której korzystałam, wymagała rezerwacji kartą kredytową.. Ale właśnie dlatego kupiłam tę kartę prepaid, bo ona działa jak kredytowa - czyli przechodzi właśnie podczas rezerwacji hotelu Za 20 złociszy to moim zdaniem fajny deal
Wiem, że wujek Ryan ma promocje, z tym tylko, że ciężko złożyć jeden dzień w Londynie W naszym przypadku wtedy to był składak z Ryana i Wizzair.. ale czekamy nadal, bo plany na październik by się przydały. W listopadzie chciałabym lecieć do Budapesztu, ale na razie muszę składać kasę Mam nadzieje, że dzięki mojemu samozaparciu uda się gdzieś jeszcze niedługo polecieć
Stary 2012-08-09, 17:31   #35
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Tak, f4f, już korzystałam z ich uprzejmości nie jeden raz, mam tam zaufaną osobę. Szczególnie dlatego, że nie mam karty kredytowej, a np. sieć accorhotels, z której korzystałam, wymagała rezerwacji kartą kredytową.. Ale właśnie dlatego kupiłam tę kartę prepaid, bo ona działa jak kredytowa - czyli przechodzi właśnie podczas rezerwacji hotelu Za 20 złociszy to moim zdaniem fajny deal
Wiem, że wujek Ryan ma promocje, z tym tylko, że ciężko złożyć jeden dzień w Londynie W naszym przypadku wtedy to był składak z Ryana i Wizzair.. ale czekamy nadal, bo plany na październik by się przydały. W listopadzie chciałabym lecieć do Budapesztu, ale na razie muszę składać kasę Mam nadzieje, że dzięki mojemu samozaparciu uda się gdzieś jeszcze niedługo polecieć
dopiero teraz ogarnęłam, że piszesz też w wątku o wypadzie do Sztokholmu
Stary 2012-08-09, 22:07   #36
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
dopiero teraz ogarnęłam, że piszesz też w wątku o wypadzie do Sztokholmu
Bo jestem podróżniczym frikiem No dobrze, bywam
Stary 2012-08-10, 11:27   #37
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Bo jestem podróżniczym frikiem No dobrze, bywam
no widzę w podpisie, że jeszcze Finlandia się szykuje u Ciebie
moim największym planem jest Islandia, ale narazie zbieram kasę!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 00:58   #38
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
no widzę w podpisie, że jeszcze Finlandia się szykuje u Ciebie
moim największym planem jest Islandia, ale narazie zbieram kasę!

Moim dużym marzeniem była Finlandia i gdy tylko zobaczyłam cenę - 300 zł za lot w obie strony z bagażem rejestrowanym kupiłam Ależ mam plany... O żadnym bagażu podręcznym li i jedynie nie chciałam słyszeć, zamierzam ukraść kawałek tego pięknego kraju do 20 kg bagażu rejestrowanego Islandia była 2 tygodnie wcześniej, Reykiawik- ponad 600 zł. Tyle, że w Islandii to już trzeba się poważnie zorganizować, najlepiej jechać w lato, wynająć samochód i objeździć ją w kilka osób, wyszłoby teoretycznie tanio. Można jeszcze poszukać jakiegoś low-costa...

Teraz tylko brak mi jakiegoś wyjazdu na październik, czekam może na jednodniowy Londyn bądź składany z Wrocławia i Warszawy Cork. Najlepiej byłoby lecieć w weekend. Myślę, że gdyby Londyn w Locie był za 300 zł to chyba bym kupiła bilet na weekend..
Stary 2012-08-12, 10:28   #39
svamp
Zadomowienie

Cytat:

Moim dużym marzeniem była Finlandia i gdy tylko zobaczyłam cenę - 300 zł za lot w obie strony z bagażem rejestrowanym kupiłam Ależ mam plany... O żadnym bagażu podręcznym li i jedynie nie chciałam słyszeć, zamierzam ukraść kawałek tego pięknego kraju do 20 kg bagażu rejestrowanego Islandia była 2 tygodnie wcześniej, Reykiawik- ponad 600 zł. Tyle, że w Islandii to już trzeba się poważnie zorganizować, najlepiej jechać w lato, wynająć samochód i objeździć ją w kilka osób, wyszłoby teoretycznie tanio. Można jeszcze poszukać jakiegoś low-costa...

Teraz tylko brak mi jakiegoś wyjazdu na październik, czekam może na jednodniowy Londyn bądź składany z Wrocławia i Warszawy Cork. Najlepiej byłoby lecieć w weekend. Myślę, że gdyby Londyn w Locie był za 300 zł to chyba bym kupiła bilet na weekend..
zdaj relację z wypadu do Finalndii, koniecznie! czytam co i piszesz i wiem, że musisz być fajną osobą
Stary 2012-08-12, 22:56   #40
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
zdaj relację z wypadu do Finalndii, koniecznie! czytam co i piszesz i wiem, że musisz być fajną osobą
Na pewno zdam. Szukam teraz sensownego lokum, pewnie będę kimać u jakiejś prywatnej osoby za opłatą, bo moim marzeniem jest również korzystanie z sauny. W hostelu raczej tego nie zaznam.
Stary 2012-08-16, 07:04   #41
Panna_Anna87
Rozeznanie

Dziewczyny, bo my tu gadu gadu, a ja za miesiąc lecę do Londynu i dalej nie wiem co zwiedzać/zobaczyć (oprócz tych standardowych atrakcji, które już widziałam).
Panna_Anna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 10:35   #42
monika1379
Raczkowanie

Primrose Hill, Regent's Park, Zoo, Camden Town, Dom Sherlocka Holmesa, to w sumie jest w jednym rejonie, ale nachodzic sie troszke trzeba Na Picadilly jest sklep, w ktorym jest wszystko zwiazane z pandami - kubki, zabawki, pluszaki, zeszyty - WSZYSTKO. Shoreditch, old street i hackney - troszke banksy'ego i innego graffiti. (AHA, zamalowali mi Banksy'ego na 'dzielnicy' ). Fajnie jest pojechac do Greenwich. A na zakupy do Westfield Stratford i zobaczyc przy okazji miasteczko olimpijskie. Nie wiem co chcesz konkretnie zobaczyc
Stary 2012-08-16, 12:08   #43
Panna_Anna87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika1379 Pokaż wiadomość
Primrose Hill, Regent's Park, Zoo, Camden Town, Dom Sherlocka Holmesa, to w sumie jest w jednym rejonie, ale nachodzic sie troszke trzeba Na Picadilly jest sklep, w ktorym jest wszystko zwiazane z pandami - kubki, zabawki, pluszaki, zeszyty - WSZYSTKO. Shoreditch, old street i hackney - troszke banksy'ego i innego graffiti. (AHA, zamalowali mi Banksy'ego na 'dzielnicy' ). Fajnie jest pojechac do Greenwich. A na zakupy do Westfield Stratford i zobaczyc przy okazji asteczko olimpijskie. Nie wiem co chcesz konkretnie zobaczyc
Do Greenwich obowiązkowo, bo ostatnio byłam, ale jużbyło zamknięte
Masz może dokładne namiary na Banksy'ego? Albo wiesz co jest namalowane?
Miasteckzo olimpijskie obowiązkowo do zobaczenia i stadion też no i może ten pomnik/wieża też ( ta powykręcana kolejka górska).

Ja to chce wszystko zobaczyć, albo najwięcej ile się da

Orientujesz się może co z tym nowo wybudowanym wieżowce ze szkła (taki stożkowy, ala wąska szklana piramida) Zapomniałam jak on się nazywa, ale znajduję się w centrum i ponoć miał tam być taras widokowy. Mogłaby być z niego ładna panorama Londynu
Stary 2012-08-17, 12:46   #44
Panna_Anna87
Rozeznanie

Wiecie może jak dostać się na zaporę na Tamizie? Szukam szukam i nie mogę znaleźć gdzie to odkładnie jest i jak tam dojechać ;/
Stary 2012-10-08, 14:51   #45
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Mam nadzieję, że nie zostanę zamordowana brutalnie przez Autorkę za doczepienie się do wątku
Ja też się wybieram do Londynu, w sumie niechcący. Kupiłam bilety bardzo tanio (60 zł w obie strony) i dopiero zaczęłam myśleć, cóż uczyniłam najlepszego Problem jest następujący: nie mam kasy, kuzynka z którą jadę również. Będziemy tam w listopadzie od nocy z czw/piątek do niedzieli. Ile pieniędzy trzeba zabrać? Mamy w planach tylko zwiedzanie, żadnych imprez i zakupów.
Gdzie nocować, żeby wyszło jak najtaniej? Może możecie polecić nam jakiś niedrogi, sprawdzony hostel? Nie chciałybyśmy wylądować w kartonie pod Tower Bridge

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 17:59   #46
svamp
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie zostanę zamordowana brutalnie przez Autorkę za doczepienie się do wątku
Ja też się wybieram do Londynu, w sumie niechcący. Kupiłam bilety bardzo tanio (60 zł w obie strony) i dopiero zaczęłam myśleć, cóż uczyniłam najlepszego Problem jest następujący: nie mam kasy, kuzynka z którą jadę również. Będziemy tam w listopadzie od nocy z czw/piątek do niedzieli. Ile pieniędzy trzeba zabrać? Mamy w planach tylko zwiedzanie, żadnych imprez i zakupów.
Gdzie nocować, żeby wyszło jak najtaniej? Może możecie polecić nam jakiś niedrogi, sprawdzony hostel? Nie chciałybyśmy wylądować w kartonie pod Tower Bridge
jaki dokładnie termin? bo ja podobnie płaciłam i też od czwartku do niedzieli chyba
Stary 2012-10-09, 19:05   #47
NinonneLaFay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika1379 Pokaż wiadomość
Primrose Hill, Regent's Park, Zoo, Camden Town, Dom Sherlocka Holmesa, to w sumie jest w jednym rejonie, ale nachodzic sie troszke trzeba Na Picadilly jest sklep, w ktorym jest wszystko zwiazane z pandami - kubki, zabawki, pluszaki, zeszyty - WSZYSTKO. Shoreditch, old street i hackney - troszke banksy'ego i innego graffiti. (AHA, zamalowali mi Banksy'ego na 'dzielnicy' ). Fajnie jest pojechac do Greenwich. A na zakupy do Westfield Stratford i zobaczyc przy okazji miasteczko olimpijskie. Nie wiem co chcesz konkretnie zobaczyc
Ja jestem właśnie z Greenwich. Może nie znam go jeszcze jak własnej kieszeni, ale niewiele jest tu obiektów turystycznych (chyba, że obserwatorium). Wybieram się na Camden i na Soho.
NinonneLaFay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 19:07   #48
NinonneLaFay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna_Anna87 Pokaż wiadomość
Do Greenwich obowiązkowo, bo ostatnio byłam, ale jużbyło zamknięte
Masz może dokładne namiary na Banksy'ego? Albo wiesz co jest namalowane?
Miasteckzo olimpijskie obowiązkowo do zobaczenia i stadion też no i może ten pomnik/wieża też ( ta powykręcana kolejka górska).

Ja to chce wszystko zobaczyć, albo najwięcej ile się da

Orientujesz się może co z tym nowo wybudowanym wieżowce ze szkła (taki stożkowy, ala wąska szklana piramida) Zapomniałam jak on się nazywa, ale znajduję się w centrum i ponoć miał tam być taras widokowy. Mogłaby być z niego ładna panorama Londynu
Ja jestem z Greenwich - powiedzcie mi co tu ciekawego, bo patrzę przez okno i nie widzę nic takiego ;p Tak na poważnie jestem tu tydzien i pewnie czegos nie zdążyłam odkryć. Jadę na Camxden i do muzeum historii naturalnej.
NinonneLaFay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 07:21   #49
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki dokładnie termin? bo ja podobnie płaciłam i też od czwartku do niedzieli chyba
15-18 listopada, odlot jakoś wieczorem (21?), wylot z Londynu ok 11.

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-10, 09:07   #50
Panna_Anna87
Rozeznanie

Cytat:
Jasne, że nie Niestety z noclegami nie pomogę, bo nigdy nie nocowałam w Londynie. Życzę powodzenia w szukaniu czegoś taniego i fajnego. Daj znać jak było.

Zależy co chcesz zwiedzać, czy chodzić pieszo czy jeździć metrem. W większości muzeach wstęp jest bezpłatny.

Daj znać co chcesz zwiedzać może będę mogła coś doradzić.
Stary 2012-10-10, 17:18   #51
svamp
Zadomowienie

Cytat:
15-18 listopada, odlot jakoś wieczorem (21?), wylot z Londynu ok 11.
o, to zdasz relację, bo ja lecę tydzień później
Stary 2012-10-18, 20:36   #52
sylwiakaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem z Greenwich - powiedzcie mi co tu ciekawego, bo patrzę przez okno i nie widzę nic takiego ;p Tak na poważnie jestem tu tydzien i pewnie czegos nie zdążyłam odkryć. Jadę na Camxden i do muzeum historii naturalnej.
Będę w sobotę na Greenwich.

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez sylwiakaa
Czas edycji: 2012-10-18 o 21:52
sylwiakaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 10:45   #53
lukrecja222
Zakorzenienie

Dot.: londyn ;)

mam pytanie odnośnie London Eye, czy jeśli zarezerwuję bilet przez internet np na godzinę 13, to potem muszę i tak stać w tej długiej kolejce? A co jeśli ona się nie przesunie do 13? Jak to wygląda?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości