Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 13:14   #391
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Bajka superrrrrrrrrrr tort , Blanka będzie zachwycona !

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:16   #392
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ladan wrzucam ci symbol szatana
mrr, piękny

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wystarczy najmniejszy, i sudocrem tak samo.
Stary 2013-08-02, 13:17   #393
kaska87
Zakorzenienie

Motyl fotki

Bajka super tort

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:17   #394
ladanseuse14
Zakorzenienie

jeszcze jedno pytanko zamęczę was czy ta Mustela poporodowa to fajna rzecz czy raczej wydatek z dupy? http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...ala-200ml.html
Stary 2013-08-02, 13:19   #395
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w nowym watku dopiero zasiadam do nadrabiania, bo zapierdzielalam w domu jak glupia.... jutro chyba gin wysle mnie do szpitala bo ledwo laze. no ale zgadnijcie czyja to zasluga? chyba juz nudne bedzie jak napisze, ze maz sie do mnie nie odzywa.... baaa nawet zabral poduszke i bedzie spal na materacu w salonie oby mu powietrze z niego zeszlo do zera

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nie zauważyłam, że już w nowym piszemy

po ktg, nie spodobało sie położnym, jakaś lekarka zrobiła mi usg, wód mało dalej małowodzie, nie wiem co ten lekarz wczoraj widział ten apart inny ale mimo to przez 16 dni na wadze praktycznie nei przybrała słąbo czuję ruchy bo nei ma miejsca, przepływy na razie ok ale trzeba kontrolować. Na razie nie rozwiążą wcześniej ciąży ale i na to trzeba być gotowym także nie wiem czy jutro wyjdę, wcale nei chcę

powiem Wam, że po problemach w ogóle z zajściem w ciążę, problemami z początku, tych kilka pobytów w szpitalu, już myślałąm, że jest z górki, że teraz już będzie tylko lepiej, nie spodziewałam się takich problemów
Ja Ci powiem, że ja cały czas jestem czujna a to dlatego, że I ciąże straciłam. Ogólnie też miałam problemy z zajściem (przewijanie się przez n-tego ginekologa, leki, monitoringi, clo, zastrzyki) i to wszystko odbiło się na mojej psychice. Cieszę się każdym dniem z córeczką, ale nie ukrywam, że jestem bardzo czujna.....

Cytat:
heee no wlasnie sie rozchodzi o to ze w sumie nie wiadomo o co waszmosciowi chodzi... w sumie zaczelo sie jak go tylko odebralam powiedzial ze prawdopodobnie bedzie jechal na dwa tygodnie do roboty czym bylam niepocieszona bo w takim wypadku remont stoi w miejscu... ale mowie no spoko, trudno, musisz to zostaniesz. i mowie ze w takim wypadku na slub tez nie idzie bo go nie bedzie... a on nagle " o jaaa kurcze zapomnialem na smierc, w takim razie musze to inaczej rozwiazac i przyjade w piatek" wyobrazacie sobie napewno ze w tym momencie mialam ochote go rozszarpac na strzepy bo wychodzi na to ze wazniejszy jest bzdetny slub niz to ze sie nie wyrobi z remontem do porodu. Ladan przybij piatke
powiedzialam co sadze na ten temat, a dzieciak oczywiscie sie obruszyl ze przeciez powiedzial ze przyjdzie na slub i wesele, no i co, teraz ma powiedziec ze nie bo sorry musze malowac mieszkanie? wtedy sobie powtarzalam w kolko ze jestem oaza spokoju bo inaczej sieknelabym mu w łeb. powiedzilam co mysle i zmienilam temat bo wiedzialam ze jeszcze chwila i bedzie burza.

pojechalismy do sklepu wszystko cacy i pieknie, wyjezdzamy z parkingu i mowie uwazaj bo samochod z prawej jedzie, bo oczywiscie panicz nie zauwazyl i by w niego wjechal. poinformowalam go by bardziej skupial sie na jezdzie bo ja nie mam ochoty na stluczki, to oczywiscie znow sie dziecko odezwalo ze nie ma rentgena w oczach i nie przeswietla innych samochodow ktore mu zaslanialy

przyjechalismy do domu, wzielismy sie za sprzatanie, ja sie zmachalam jak glupia sprzatajac lazienke, a ten ledwo w salonie ogarnal, no i pyta czy bede jadla. odpowiedzialam krotko nie, bez podtekstow zadnych a ten stwierdzil ze mu na zlosc robie, bo on juz przygotowal, zaczal trzaskac szafkami rzucac sztuccami.... jezuuuu no jak gupek normalnie i od tego momentu cisza na planie, ja sie wzielam za ogarnianie calego mieszkania, odkurzanie, kurze, mycie podlog, jestem zrypana jak kon po westernie, nie wspomne ze brzuch mnie teraz ciagnie. no ale moj inteligentny maz slowem sie nie odezwal ze przeciez nie moge tak tyrac...

serio nie poznaje chlopa, nie wiem co sie z nim dzieje ostanio, ale jeszcze chwila i go chyba odstrzele. no i juz sobie wewnetrznie obiecalam, ze jesli nie zdarzy z remontem do mojego porodu, nie wracam z dzieckiem do domu tylko jade do matki.

dzieki za uwage ide nadrabiac
Współczuje.

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Dziś są moje urodziny...
Wszystkiego najlepszego, pomyślnego rozwiązania .

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
aaa! budyń!
Witamy w 36tc czyli 9 miesiącu

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja w ogole robie tylko tsh moj endo twierdzi ze nie potrzebuje innych wynikow zeby wiedziec co sie dzieje
a to jeden z najlepszych lekarzy w polsce
lecze sie u niego jakies 5lat

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja przez całą ciąże robiłam TSH, ft4 wolne i całkowite i na tej podstawie mój endo zmieniał decyzje odnośnie dawki leku.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No to ja nie będę gorsza od Kaśki i też melduję, że naliczono mi właśnie 36 tc i zaczynam 9 miesiąc Yeah, yeah, yeah - to już za chwilkę, już za momencik

Cytat:
a co najlepsze po porodzie kazala mi odstawic euthyrox zeby zobaczyc jak tarczyca sobie radzi
Ja po porodzie mam powrócić do dawki sprzed ciąży czyli z euthyrox 100 mam zejść na 50. I ten lek do końca życia.
Stary 2013-08-02, 13:19   #396
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
jeszcze jedno pytanko zamęczę was czy ta Mustela poporodowa to fajna rzecz czy raczej wydatek z dupy? http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...ala-200ml.html
Ja nie mam pojęcia. Nie ma żadnych opinii na necie ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:20   #397
bojatoja
Zakorzenienie

Wykąpałam psa
I zajadam się śliwkami od teściowej.
Cytat:
ale wiecie co Was też wszystko swędzi w lumpie? byłam w kilku w życiu i tylko dotknę tych ubrań i od razu mnie swędzi przyszłam do domu i od razu prysznic brałam
Wydaje mi się, że to przez Twoją psychikę wszystko Cię swędzi Tak samo jak na hasło: np. wszy, świerzb reaguje się drapaniem
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i z nowego domku
Super, że jesteście już w nowym domku
Cytat:

Ładny tort
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:20   #398
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

codo odżywki to właśnie opowiadała mi o niej sis , że maja w gabinecie i potwierdzam,podobno efekty są ZAJE*ISTE

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Revitalash. Miałam ją po ściągnięciu rzęs przed ślubem, chciałam,żeby się zregenerowały. Jakoś na 4 miechy bodajże mi starczyła, super efekty Przy czym moja kosmetyczka załatwiła mi taniej. Teraz mam mniej doraźną bo mam 1do1, ale też pomaga

Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/tantum-ro...tor-500ml.html a co to takiego ten irygator z TR?
No nalewasz tam płynu, dajesz tę długą, przerażającą końcówkę, wkładasz do pussy, i ściskasz to różowe.Składa się to jak harmonijka i Ci leci zawartość wiadomo gdzie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:21   #399
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz ja używam musteli na piersi tej podwójnie działającej a i tak się pojawiły i wcale nie bladną a są świeżynki więc ja już naprawdę niewierzę w cudowną moc..

a ten sudocrem to też mozna chyba później na odparzenia uzywać nie??

ja mam maly sudocrem (dostałam na SR) i kupilam mały ocnisept

łupy z mothercare (ten czerwony ma super jakoś, jest taki grubszy jakby dwu warstwowy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02126.jpg (93,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02127.jpg (53,4 KB, 7 załadowań)
Stary 2013-08-02, 13:22   #400
misia332
Zakorzenienie

dla mnie irygator z TR wygląda jak gadżet z sexshopu.

Stary 2013-08-02, 13:22   #401
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja też codziennie pudluję, z nudów
Ja też
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-08-02, 13:23   #402
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

O jeju I co teraz z tym paciorem?
Dostanie antybiotyk i tyle. Podobno co trzecia kobieta ma paciora (jak nie lepiej).

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wisniowa-poduszka-...386164465.html uzywalyscie, polecacie?

Wczoraj Pania Gadzet ogladalam i pokazywala cos takiego
Mam,ale jeszcze nie używałam.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kurde nie wiem czemu zawsze po wizycie i usg maly nastepnego dnia sie tak malo rusza... tez tak macie? Czy moze te nospy tak go 'uspaly'?

Powiedzcie mi jaki zel do higieny intymnej kupic, na teraz i w pologu przy cc. zanotowanego mam jelenia z chabrem i blawatkiem ;>? Zel, nie mydlo... czy cos innego polecacie?

I jeszcze prosba do dziewczyn ktore tez beda miec cc, moglaby ktoras wrzucic liste co kupila i zabiera z soba do szpitala? Bede baaaardzo wdzieczna !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Helllooooł pytałam Cię wcześniej czy pokazywałaś to skierowanie ginowi i co powiedział?Bo ty na nim nie masz jednoznacznie wpisanej cc. Masz poród sn i w razie czego może skończyć się cc,ale niekoniecznie. Jesli zależy Ci na cc to może idź do innego oku, który napisze,że zalecana jedynie cc??
Lepiej się dowiedzieć wczesniej,żebyś nie miała zdziwka

A do cc biorę to samo co miałabym do sn, bo czym to się różni?

Stary 2013-08-02, 13:26   #403
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny ja Wam tak szczerze napisze, że co do pielęgnacji po porodzie ja czasem jak pacjentka nie miała TR albo nie miałam tych tabletek szpitalnych to wlewałam do wody nawet octanisept.
I tak ja myłam, potem jeszcze na suche krocze spsikałam i było ok.

Najwazniejsze to, żeby po każdej zmianie podpachy się umyć, osuszać krocze papierowymi ręcznikami i popsikac np. Octaniseptem.

Stary 2013-08-02, 13:28   #404
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ocho i paszol won gdzies nie mowiac gdzie. najlepsze jest to ze nie wiem nawet kto dzisiaj ma zamiar przyjsc na urodziny mlodej ale w dupie to mam, jak slawetny motylek

Jaki motylek ma coś w d?

Hahah śliczny torcik!!!!!!!!!!Chociaż ja nie lubię tych opłatków,ale zawsze na urodzinach dzieci są torty z opłatkami

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Motyl a już skończyli ?
Prawie. W poniedziałek jeszcze tylko skończą górę komody (ten przewijak) i dowiozą mi półeczki do salonu. I będzie finito

Cytat:
czekamy na fotki fotki
Nooo foty będą,ale jak już wszystko będzie gotowe, posprzątane i poukładane

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Dziewczyny ja Wam tak szczerze napisze, że co do pielęgnacji po porodzie ja czasem jak pacjentka nie miała TR albo nie miałam tych tabletek szpitalnych to wlewałam do wody nawet octanisept.
I tak ja myłam, potem jeszcze na suche krocze spsikałam i było ok.

Najwazniejsze to, żeby po każdej zmianie podpachy się umyć, osuszać krocze papierowymi ręcznikami i popsikac np. Octaniseptem.
A chusteczki z Lactacydu się raczej nie nadadzą?Nawet po cc?

Stary 2013-08-02, 13:29   #405
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ocho i paszol won gdzies nie mowiac gdzie. najlepsze jest to ze nie wiem nawet kto dzisiaj ma zamiar przyjsc na urodziny mlodej ale w dupie to mam, jak slawetny motylek

superowy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:30   #406
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to przez Twoją psychikę wszystko Cię swędzi Tak samo jak na hasło: np. wszy, świerzb reaguje się drapaniem
ale w domu mnie dalej swędziało

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:30   #407
ladanseuse14
Zakorzenienie

a czym będziecie się smarować po porodzie?
no i w końcu nie mam pojęcia czy irygator dobry czy nie
Stary 2013-08-02, 13:31   #408
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, poradźcie! Byłam w Lidlu z wielkim wózkiem i wychodząc zagapiłam się, trafiłam w drzwi wózkiem a swoim brzuchem w ten wózek Uderzenie nie bolało i nie było jakieś bardzo mocne, ale martwię się. Uderzyłam się tą niby rączką tak wysoko, prawie pod cyckami, bo dotąd mi sięga te rączka.
Mały słabo się rusza już od wczoraj, myślę, że musiał się przekręcić, więc tak nie sprawdzę, czy ma się dobrze. Nie wiem, co robić? Czy dzwonić do mojego gina, jechać na IP ??? Nie chcę panikować....

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-08-02 o 13:33
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:31   #409
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki motylek ma coś w d?

Hahah śliczny torcik!!!!!!!!!!Chociaż ja nie lubię tych opłatków,ale zawsze na urodzinach dzieci są torty z opłatkami

Prawie. W poniedziałek jeszcze tylko skończą górę komody (ten przewijak) i dowiozą mi półeczki do salonu. I będzie finito

Nooo foty będą,ale jak już wszystko będzie gotowe, posprzątane i poukładane

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

A chusteczki z Lactacydu się raczej nie nadadzą?Nawet po cc?

Po cc to pewnie, że tak. Wiadomo, że nie masz wtedy rany na kroczu i ta pielęgnacja jest taka jak w czasie @ normalnie.

Stary 2013-08-02, 13:32   #410
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
ale w domu mnie dalej swędziało
Bo dalej w myślach miałaś tego lumpka
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-08-02, 13:33   #411
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ja irygatora nie mam. Mam saszetki z TR.

Stary 2013-08-02, 13:38   #412
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po porodzie sn na pewno bym tam tego nie wkładała. Przez te 6 tygodni połogu.

Cytat:
Po cc to pewnie, że tak. Wiadomo, że nie masz wtedy rany na kroczu i ta pielęgnacja jest taka jak w czasie @ normalnie.
Ok Bo mam takie chusteczki i nie wiedziałam,czy brać

Stary 2013-08-02, 13:38   #413
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jeszcze dwa pytanka

1. czy wystarczy mi Octenisept 50ml? Czy kupić 250ml?
2. Czy wystarczy mi najmniejszy Sudocrem?
octenisept mam maly 50ml
sudocrem 125ml

Cytat:

pyszności i super pomysl na helllo kitty mnie to czeka we wrześniu

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
widzisz ja używam musteli na piersi tej podwójnie działającej a i tak się pojawiły i wcale nie bladną a są świeżynki więc ja już naprawdę niewierzę w cudowną moc..

a ten sudocrem to też mozna chyba później na odparzenia uzywać nie??

ja mam maly sudocrem (dostałam na SR) i kupilam mały ocnisept

łupy z mothercare (ten czerwony ma super jakoś, jest taki grubszy jakby dwu warstwowy)
cudne ubranka

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poradźcie! Byłam w Lidlu z wielkim wózkiem i wychodząc zagapiłam się, trafiłam w drzwi wózkiem a swoim brzuchem w ten wózek Uderzenie nie bolało i nie było jakieś bardzo mocne, ale martwię się. Uderzyłam się tą niby rączką tak wysoko, prawie pod cyckami, bo dotąd mi sięga te rączka.
Mały słabo się rusza już od wczoraj, myślę, że musiał się przekręcić, więc tak nie sprawdzę, czy ma się dobrze. Nie wiem, co robić? Czy dzwonić do mojego gina, jechać na IP ??? Nie chcę panikować....
nie panikuj, jak się dziecko rusza to wszystko powinno byc ok
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:38   #414
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.Ja tylko na chwilke.Dzis nie moj dzien.Zrobiłam dwie sałatki i normalnie padam..Rano byłam po wynik paciora no i niestety okazało sie ze go posiadamNie wiem jakim sposobem.Staram sie naprawde dbac o tamte okolice...O 14 mam kolejna wizyte tym razem u rodzinnej-chyba nie dam rady tam pojsc...ryczec mi sie chce..mam juz dosc....
nie martw się

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Witam się w 36 tc i 9 miesiącu .
Upiekłam dzisiaj murzynka z powidłami, odrobiną olejku pomarańczowego i mieszanką (rodzynki, ananas, papaja-kandyzowane). Zrobiłam zupę z brukselką, kalafiorem itp. Zaraz wyciągnę 2 pranie i legnę się na wyro nadrobić zaległości w czytaniu
gratulacje
ciasto brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i z nowego domku

Starego wątku już nie nadrabiam, może bieżący uda mi się nadgonić.
Ogólnie, to net będziemy mieć za jakieś 3 tygodnie, ale póki co korzystam z iplusa TŻ. Ja niby mam połączenie z mojej firmowej komórki, ale coś tu nie działa

Wczoraj mieliśmy kocią apokalipsę. Najpierw przywieźliśmy pierwszego kota, bo mamy tylko jeden kontenerek. Spuściłam go na moment z oczu, a on wlazł w dziurę od kominka, gdzie jest pełno czarnego miału z węgla !!!! Pobrudził podłogę, mnie i ścianę. Sam zrobił się z białego kota - czarny. Wrzuciłam go do brodzika i TŻ go chyba z godzinę pucował. Potem trzeba było posprzątać w łazience i umyć podłogę. Ja sama się szczotką szorowałam.
To się wydaje zabawne, ale się popłakałam z nerwów.
Niestety, to nie koniec. Drugi kot po przyjeździe zaczął fukać i warczeć na tego pierwszego - może po tym myciu kot stracił znany zapach
I tak całą noc...nadal zresztą fuka na niego. Jakaś masakra
super że jesteście już na swoim
a przeżyć ze zwierzakami nie zazdroszczę

Cytat:

wszytskiego naj dla córeczki
a tortem pewnie będzie zachwycona!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:40   #415
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taką listę:

Dla mnie do szpitala:

podkłady poporodowe
podkłady poporodowe na łóżko 60x90
duże podpachy
koszule nocne
majtki poporodowe (siatka)
(...)
Wit. D w kapsułkach
Nie mam takich podkładów i nie zamierzam ich kupować. Mam wielgaśne podkłady poporodowe bella-jak je otworzyłam to się przeraziłam jakie to wielkie i mam nadzieje, że mi wystarczy.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ladan a smoczek?

dziewczyny bierzecie takie gadżety typu smoczek?
Ja biorę smoka i zawieszkę do niego.
Stary 2013-08-02, 13:41   #416
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po porodzie sn na pewno bym tam tego nie wkładała. Przez te 6 tygodni połogu.

Ok Bo mam takie chusteczki i nie wiedziałam,czy brać
weź sobie, one mało miejsca zajmują. Fakt faktem, że macica się będzie oczyszczać i jak będziesz miała skrzepy to i tak się pewnie będziesz podmywać.

Stary 2013-08-02, 13:41   #417
papalinka83
Zakorzenienie

Wrociłam od kosmetyczki i z zakupów. Ale jest hot
A w ogóle to dziś w nocy mi się śniło, że już jestem po porodzie i mam dziecko, ale to był chłopiec i w ogóle nie mogłam go ogarnąć, nic nie umiałam zrobić przy nim i w ogóle masakra sen...Mam nadzieję, że w rzeczywistości lepiej mi pójdzie
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.Ja tylko na chwilke.Dzis nie moj dzien.Zrobiłam dwie sałatki i normalnie padam..Rano byłam po wynik paciora no i niestety okazało sie ze go posiadamNie wiem jakim sposobem.Staram sie naprawde dbac o tamte okolice...O 14 mam kolejna wizyte tym razem u rodzinnej-chyba nie dam rady tam pojsc...ryczec mi sie chce..mam juz dosc....
Kochana, ale paciorkowiec to nic takiego. Wiele kobiet go ma, nic o tym nie wiedząc. Dostaniesz antybiotyk przy porodzie i tyle
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
No właśnie byłam ciekawa po wczorajszym poście czy trafiłaś na normalnego z nfz czy prywatnie.

Ale najważniejszy jest komfort psychiczny.

No naprawdę- jak wczoraj passion pisała o tych przepływach czy wodach, że coś jest nie tak...- a skąd ja mam wiedzieć czy u mnie jest ok. Sama się nie prześwietlę. A poza tym naprawdę- tylko raz na początku w 6-7 t.c. byłam na samolocie a potem już nigdy. I nie mam pojęcia co z tą moją szyjką- długa? krótka?

Tragedia- w II ciąży od samego początku prywatnie....
Badzia a może ty też idź prywatnie raz się przebadać tak dokładniej co
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
cały czas mnie zastanawia po co on Ci to ma wpisywać w kartę ciąży
z tego co wiem to idziesz do przychodni po porodzie i Ci wystawiają zaświadczenie że miałaś wizytę w 8tygodniu - bo oni to mają w Twojej kartotece wpisane... albo poproś o skserowanie kartoteki i daj to temu lekarzowi co chodzisz prywatnie
nikt Ci karty ciąży po porodzie oglądać nie będzie
Połozna na SR mówiła, że na podstawie karty ciąży położna środowiskowa przychodząca po porodzie może wystawić to zaświadczenie do MOPS

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kurde nie wiem czemu zawsze po wizycie i usg maly nastepnego dnia sie tak malo rusza... tez tak macie? Czy moze te nospy tak go 'uspaly'?

Powiedzcie mi jaki zel do higieny intymnej kupic, na teraz i w pologu przy cc. zanotowanego mam jelenia z chabrem i blawatkiem ;>? Zel, nie mydlo... czy cos innego polecacie?
.
Położna mówiła, że najlepiej ten, którego się używa na co dzień, anie jakiś nowy, bo może akurat uczulić
Cytat:
fiu fiu padlo kolejne zdanie "gdzie jest ten niebieski mop"
Cytat:
taaak to jedyny pozytyw cichych dni, wtedy kazde zaczyna wszystko pucowac zeby zabic czas
Bajkla nie mogę z Twoich tekstów Ciche dni to nic fajnego, ale przynajmniej porządek będzie

Cytat:
dla mnie irygator z TR wygląda jak gadżet z sexshopu.
A mnie kiedyś ten irygator uratował, jak miałam jakąś infekcję podczas okresu, swędziało jak diabli, myślałam, że oszaleję, a globulki można stosować dopiero po zakończeniu krwawienia i w końcu wymogłam na ginekologu, żeby mi coś dał na przeczekanie, co to złagodzi, bo już normalnie ryczałam z bólu i wtedy robiłam irygacje z TR - niezbyt przyjemne, ale ulga była niesamowita

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-08-02 o 13:43
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 13:42   #418
ladanseuse14
Zakorzenienie

a czym sie będziecie smarować po porodzie?
Stary 2013-08-02, 13:42   #419
misia332
Zakorzenienie

rozpakowałam ostatni ślubny prezent

Stary 2013-08-02, 13:45   #420
papalinka83
Zakorzenienie

Misia - a to podmywanie po porodzie przy zmianie podpachy, to takie że np. przecieram mokrym papierowym ręcznikiem, suszę i pryskam octaniseptem, czy za każdym razem pod prysznic?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości