|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Co do brania leków nie wiem,a jak objawia się ta twarda macica? Ty to czujesz? Nigdy w ciąży nie brałam ani nic na podtrzymanie,ani no-spy. Jedyne co bralam to syrop na zgagę. Skoro to nie jest infekcja,a tylko dużo śluzu (ja też mam dużo i zawsze słyszałam,że to w ciąży normalne) to bym nie brała leku. Cytat:
Lepiej nie. http://www.dzidzius.pl/artykuly/pora...e-piersia.html
|
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Moje wstępne typy imion: Nina i Kasia, Piotruś i Adrian. Aczkolwiek my jeszcze z kalendarzem dobrze nie siedliśmy, także lista nie jest zamknięta. U mnie chyba działa podświadomość - wiem, że coś jest złe, więc chcę to odrzucić. Odrzuca mnie od alkoholu (a sporo piłam) i od papierosów (a wcześniej dla przyjemności po jednym dziennie popalałam).
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
rozglądam się za legginsami (tylko takimi grubszymi zaby bielizna nie przeswitywała) juz takimi na brzuszek i widze że podobnie jak ze spodniami ... żadnych wzorów , kilka kolorów na krzyż... ehhh a myślałam żeby sobie takie kupić i będą na chłodniejsze dni ... bo w spodnie już ledwo wchodzę
|
|
#3844 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No właśnie widzi mi się że skoro nie mam żadnych dolegliwości to żadna infekcja to nie jest... |
|
|
|
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po ...mam założony szew. Szczerze to dla mnie taki zabieg to wyzwanie.
Rano przed zabiegiem strasznie sie denerwowalam, przyszedl tz i nie mogl wejsc do sali a kupil mi jedzenie, jakos wkurzylam sie tym, ze nie moze wejsc i powiedzial tez ze pojedzie a potem przyjedzie az sie rozplakalam z tego powodu. O 9 wzieli mnie na zabieg, odkazili mnie jakims roztworem, to bylo straszne...jakby ktos mnie tam polal kwasem, juz wolalabym zeby dali mi znieczulenie wczesniej. Pozniej dostalam dozylnie plyn i zasnelam. Obudzilam sie, chociaz nieraz juz mialam narkoze to musze stwierdzic ze wyjatkowo ciezko teraz to znioslam... Bylo mi jakos niedobrze i wymiotowalam przez 2 godziny ledwo przytomna! W dodatku nie mialam czym wymiotowac...dopiero po 2 godz dostalam lek przeciwwymiotny...ufff ale ulga. Obecnie leze w bezruchu, nic tam nie boli itp, za ok 2 godz pojde sie podmyc delikatnie i tyle. Dzien pelen wrazen, ale ciesze sie ze juz po wszystkim...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3846 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z tymi globułkami dziwne. Jak nie masz grzybicy to po co brać? Ja rozumiem jakiś probiotyk, który pomoże ustabilizować "sytuację" w pochwie. Jeśli chodzi o płeć to ja bym wolała poczekać aż tej pewności lekarz nabierze więcej. Czas szybko zleci ![]() Gosiu jak stawia mi się macica to jest to niemiłe uczucie. Brzuch jest twardy i napięty niezależnie od tego czy leżę, czy stoję czy siedzę i nie przechodzi to przez jakiś czas. Lekarz kazał tego pilnować, bo to zbyt częste twardnienie może stymulować skurcze, które nie są jeszcze zupełnie wskazane. Jak to tylko zwykłe napięcie mięśni wynikające z danej pozycje to znika zupełnie w pozycji leżącej i brzuszek jest jak ciepły klusek na leżąco najłatwiej sprawdzić czy macica się stawia czy to tylko inne mięśnie się napinają.---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już będzie tylko lepiej. 3maj/cie się mooooocno ! ------------------------------------------------------------------ A ja mam dylemat: jechac jutro nad morze czy nie jechać, dobry pomysł z tą plażą nad Bałtykiem w taki upał czy nie dobry, może tam będzie chłodniej??? ... jechać czy nie jechać, co robić ??? <mysli>
|
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyniak, najważniejsze, że już po
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie oczywiście że jechać
|
|
|
#3852 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ajakasia, gratuluję udanych badań i syna. ![]() Katarzyniak, ważne, że już po i że nie boli. Trzymaj się. Selena, jak tylko masz taką możliwość, to jedź. Zabierz tylko duży parasol, albo namiot, żeby było się gdzie schować przez słońcem. Sama chętnie bym gdzieś pojechała, ale jak tylko mój mąż ma kilka dni wolnego, to akurat pada.
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja na dzisiaj uciekam bo zaraz znajomy zajrzy
na szczęście czuje się już normalnie
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,staram się was czasami podczytywać żeby nie mieć dużo zaległości
![]() Jestem jeszcze nad morzem,wracamy w niedziele po południu jutro rano siostra przybędzie na wekeend ![]() Byłam dziś w Kołobrzegu w porcie po świeżego łososia,jak ktoś lubi miasto to fajnie ja bym nie mogła,za duży tłok ![]() My jesteśmy w Dzwirzynie i jest nawet fajnie choć i tak wole Rewal Jest bardzo gorąco,spiekłam się na dekoldzie i mnie piecze bardzo,smaruje się kremem,mamy dosłownie plaże na przeciwko ośrodka więc bliżutko,mąż teraz pobiegł się wykąpać i zaraz wraca z zimnym jogurtem na moją opaleniznę ![]() A na kolacje serwujemy łososia z grilla ![]() Już tęsknie za domkiem jak na piesze spacery to jest zbyt gorąco,na plaży też można tylko w cieniu usiedzieć....hehhh ale przetrwałam prawie tydzień więc dotrwam do niedzieli. Dziwne jest to że przestało mnie kłuć w brzuchu,sporadycznie coś poczuje,a i plecy trochę pobolewają ale jak je rozchodzę to jest dobrze.Już się martwię że mam brak objawów ![]() Jestem już w 15 tyg i 8 sierpnia mam wizyte więc może się ktoś ujawni ![]() Widzę że chłopaków a chłopaków będzie....GRATULUJE ![]() Witam nową mamusie
|
#3856 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
po zapachu napewno nie bo jest taki neutralny gęstość też, całe 19tc taki sam i jak już pisałam w dni płodne też zawsze taki miałam gęsty biały bez zapachu... Zazwyczaj mu ufam ale trochę niepokoi mnie to że ot przepisał mi takie leki bez badan...Cytat:
Najbardziej mnie zaskakuje fakt że chyba przez te 19tc jeśli faktycznie ten śluz taki groźny to coś by się jeszcze działo? |
|||
|
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
To może faktycznie się skuszę na to morze. Parasol plażowy już przygotowałam w razie "słońcowstętu" czy przegrzania. Mam nadzieję, że nad Bałtykiem jest chłodniej bo w wielkopolsce sauna.
P.S. Czy któraś z Was łykała może PROURO na pęcherz? Coś dzisiaj zapiekło mnie podczas siusiania w cewce i tak się zastanawiam..
|
#3859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nazywaj tak jak Ci sie podoba a nie teściowej ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
jechać
|
|
|
#3860 |
|
Gang Iren
|
Znowu mam cały dzień ból głowy. Już mi przechodziło,ale poszłam do biblioteki i to dosyć kawałek trzeba iść w samym słońcu i boli mnie teraz jeszcze mocniej
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Mówiłas położnej o tych bólach?
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Nie wiem co poradzić, przecież możemy tylko apap ![]() Mi na ból głowy pomaga kawa, coś słodkiego albo drzemka ale pewnie to indywidualna sprawa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
gosia261282- co do pracy doskonale Cię rozumiem i wcale się nie dziwie, że choć na te parę dni w tygodniu chcesz sie wyrwać. Życzę Ci powodzenia, obyś coś znalazła! a co do bóli głowy, to u mnie jest tak samo- głowa mnie ciągle boli, a już szczególnie przy czynnikach innych niż norma np. jak się wkurzę, jak popłaczę, jak jest gorąco i mnie przygrzeje. Dziś np u mnie jest bardzo ciepło i musiałam wsiąść paracetamol, bo wytrzymać nie mogłam.
Katarzyniak najważniejsze, że po wszystkim. teraz będzie z górki. 23Paula23 a masz może możliwość prywatnie i na własną rękę, zrobienia sobie posiewu z przedsionka pochwy? Wtedy wyjdzie wszytsko czarno na białym i będziesz wiedziała, czy coś się dzieję czy też jest ok i sama natura się tak u Ciebie rządzi. Dwóch ginekologów pod rząd mówiło mi, że w ciąży leczy się przeciwko jakiemuś konkretnego wrogowi, czyli konkretne leki i dawki, tak w ciemno to Cię do porodu mogą leczyć i faszerować. |
|
|
|
#3864 |
|
Gang Iren
|
Nie mowilam,bo sie z nia nie widzialam.
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Wczoraj spotkałam się z bliską koleżanką i zachwycona opowiadała mi jakie urządzenie koniecznie muszę dla dziecka sprawić:
Jest to mata będąca monitorem oddechu plus daje znać jak dziecko się budzi czyli generalnie jak się rusza. ALE najfajniejsze ma to, że w komplecie jest taki miś co ma wiele funkcji- ma kamerę, dzięki której jak jesteś zajęta swoimi sprawami nie musisz wstawać sprawdzać co robi dziecko. a jak zacznie płakać to słyszysz przez łokitoki idziesz do dziecka i temu misiowi wkładasz butelkę w taki uchwyt i dziecko sobie pije mleko a ty możesz wrócić do swoich zajęć. ![]() Zszokowałam się, pytam jak ja mam zostawić niemowle pijące od misia? Mówię, że mam nadzieję na karmienie piersią a jeśli nie to przecież i tak trzeba być z dzieckiem, pilnować żeby się nie zachłysnęło. To mi powiedziała, że przecież to że będę miała dziecko to jedno ale nie powinnam podporządkować mu całego swojego czasu, muszę mieć czas na siebie i swoje zajęcia ![]() Nie mam zamiaru po dziecku rezygnować z siebie, ale czas niemowlęctwa jest tu wyjątkiem i wiadomo, że może tego wymagać... i podobno mimo wszystko to są niezastąpione doznania. A po rozmowie z nią poczułam się jak zadatek na matkę polkę
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Gosiu, mnie też częto boli głowa. Staram się nie brać tak duzo apapu, bo musialabym go brać co 2 dzien, ale robię sobie zimne okłady na czoło i troszkę pomaga. To ja Wam też opowiem niezłą historię. Moja sąsiadka jest w 7 miesiącu ciąży, ma b. maly brzuch, myslalam, że taka jej natura,a tu się okazuje, że ona praktycznie nic nie je. Byla u mnie na pogaduchach i mówi, że jej facet (sportowiec) powiedział, że ma nie przytyć w ciąży za dużo, bo go brzydzą grubasy. Tak więc dziewczyna je rano chlebek ryżowy z pomidorem, o 13 mały obiad, o 15-16 znowu chlebek i później już nic. Powiedziałam, że dla mnie to niepojęte, bo przecież musi czuć głód i przyznała, że faktycznie, jest mocno głodna, ale co zrobić, nie chce przytyć, a jak przytyje i nie zrzuci, to nigdy tego dziecku nie wybaczy. |
|
|
|
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakby mi tak mój tż powiedział to nie wiem, no Przecież ona może niewyobrażalnie zaszkodzić dziecku. Co za egoizm niesamowity, ooooooooo!!!! |
|
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Kilianna to nie za madra ta twoja znajoma...nie będę pisać nic więcej bo sie nakrecam...ja każdego dnia modlę sie żeby jednak tamte wyniki były błędne, myślę jak je poprawić, zdrowo się odzywiam i nie szaleje już tak w pracy i w domu ze sprzątanie np...a taka pinda linda się nie przejmuje dzieckiem ...na tym skończę może....bo chyba bym jej przywalila
|
|
|
|
#3869 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gosia, współczuję bóli głowy. Słońce rzeczywiście nie pomaga. |
||
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Dobry wieczór! Chwila mi zeszła zanim doczytalam
![]() Dziś rano miałam wizytę. Samo badanie, bez usg. Wszystko ok. Następna za 4tyg lekarz obiecał wybadać płeć to bedzie już 20tydzien więc mam nadzieję coś zobaczyć ![]() Niestety badania krwi nie najlepsze. W ciągu niecalego miesiąca moja hemoglobina spadła dosyć pokaznie no i teraz witaj żelazo, jeśli nie chcę zastrzyków. Dziewczyny podpowiedzcie co mogę jesc ? Mięsa nie cierpię (wołowina czy wątrobka be), szpinak nie specjalnie, chyba że w naleśnikach w jednej z lokalnych restauracji. I buraki - nie cierpię od dziecka. A więc po liście zupełnie fe dla mnie co mi zostaje ? Aha - fanka czekolady też nie jestem :p Kurcze gratuluję kolejnych chłopaków może dla równowagi, jak dziewczyny pisały, i u nas pojawi się dziewuszka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

na szczęście czuje się już normalnie 

W sumie mogli swoje uwagi zachować dla siebie. Nie każda dziewczynka musi być Julką czy Natalią