|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A słuchajcie, czy zawsze u gina na NFZ są tylko 3 USG? Bo w mojej przychodni są wlasnie 3 USG. A co w przypadku jakby coś się działo niepokojącego, czy wtedy gin zrobi 'dodatkowe' czy odmówi? Orientuje się ktoś? aha no i witam kukurydzianke w naszym gronie
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja zawsze w ciąży mam mokro...
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
a ile czasu trzeba czekać po tym słodkim na jakiś ruch w brzuchu? :P kwestia kilku minut, czy poł godziny, czy nie ma reguły (jak ze wszystkim)?
|
#3784 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój Tż usilnie próbuje mnie przekonać do tego imienia, gdyby to był synek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3785 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Dziewczyny, ja mowilam o tej bakterii i obawach chyba kazdemu lekarzowi z osobna i kazdy jeden twierdzi to samo. Wyglada na to ze za 3 godz bede miec zakladany ten szew. Wczoraj dostalam na wieczor jedna globulke i tyle.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3786 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
Dopóki nie zjem czuję kręcenie i kopanie. I np ja lepiej czuję ruchy leżąc na plecach-na boku małe jakoś tak się układa, że mi niewygodnie. To może po prostu trzeba zaufać lekarzom? Przecież żaden z nich świadomie nie narażałby zdrowia i życia dziecka.
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-08-02 o 07:40 |
||
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Gosia ale akcja z tym gwałcicielem...
Ja kiedyś ze złodziejem się zamknęłam w sklepie na szczęście nie był agresywny i rznal glupa , ze jest niewinny, bo jeden zgarnął kilkanaście sztuk i uciekł a ten mnie miał zagadac , ale się skapnelam ze pewnie są razem i zamknęła drzwi, włączyła alarm zadzwoniłam na policję. Złapali 3 później jeszcze jak wychodzi ze skradzionym towarem....z mieszkania...nie życzę takich akcji nikomu...zamykam się szykować do pracy...miłego dnia Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-02 o 13:22 |
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak sobie pomyslalam, co by bylo, gdyby zasłaniali się przepisowymi 3 USG i nie robili więcej nawet jak coś się dzieje.Co do ruchów, niedawno wyczytalam, że jak chodzimy i ruszamy się, to dziecko czuje kołysanie i najczęściej wtedy zasypia , a jak siedzimy i leżymy, to maluch zaczyna szarżować. Nie wiem, czy coś w tym jest, czy nie , bo sama ruchow jeszcze nie mam. |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chodzę cały dzien, to prawie nic nie czuje. Kiedy tylko sie poloze to zaczyna sie
|
|
#3791 |
|
BAN stały
|
Lece do gina, trzymajcie kciuki żeby wkońcu mój kropek ujawnił swą płeć
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
hmm więc może musisz zaufać lekarzom. Chyba wiedzą, co robią? Jeśli kazdy ma takie samo zdanie, to po prostu zaufaj im, nie chcieliby przecież zrobić krzywdy Tobie i maluszkowi.
|
|
|
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jak mi się chce alkoholu! Na dodatek mam świadomość, że normalnie teraz wylegiwałabym się przed namiotem na woodstockowym polu i popijała zimne piwo. Tak, tak, o 8 rano! A co! Przy pierwszych promieniach słońca, na zroszonej karimacie, bez żadnego pośpiechu, niczego do zrobienia. Kocham ten stan i teraz, po raz pierwszy w ciąży czuję, że coś mi zabrano. Że coś mnie omija, że muszę coś poświęcić. Zrezygnowałam z wielu rzeczy z racji malucha, musiałam przeorganizować trochę życie i myślenie, ale nigdy nie czułam z tego powodu żalu. A teraz... Zrobiłam sobie rachunek "strat" i okazało się, że (uwaga, zabrzmi patetycznie!) nic już nigdy nie będzie takie samo. Jakiś egzystencjalizm mnie ☠☠☠☠☠☠☠nął
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Katarzynka trzymam kciuki za szew myślę , że trzeba zaufać lekarzowi . Będzie dobrze . Powoli zaczynam robić porządki przed wyjazdem już pranie się robi torbe jedną znalazłam jeszcze muszę drugiej poszukać ![]() Teraz zastanawiam się co powinnam zabrać ze sobą nad morze na pewno kartę ciąży i wszytskie wyniki ale tą książeczkę rumowską też ? Czy jeszcze coś ważnego powinnam mieć ? Nie wiem może jakieś zaświadczenie , że jestem ubezpieczona czy nie muszę mieć tego ? |
|
|
|
#3795 | |||
|
Gang Iren
|
Wiecie co?
Trochę jednak martwię się tymi ruchami,a raczej ich brakiem. W poprzedniej ciąży zaczelam czuć je później,ale jak już zaczęły się to zawsze jak się kładłam wieczorem wyczuwałam. Bo tak w dzień,jak chodziłam coś robiłam,to nie. Wczoraj poczułam w dzień jedno delikatne puknięcie i to wszystko. Wiem,że to wczesny etap,no i gdybym jeszcze nie czuła nic to bym się nie denerwowała,a tak to jestem niespokojna... Cytat:
Cytat:
Kciuki! Cytat:
W pierwszej ciąży poczułam dopiero w 21 tyg ruchy,mimo że jestem szczupła. Pewnie,że nie będzie takie samo. Ale wiesz co? Będzie lepiej i nie będziesz już sobie wyobrażała życia bez tej małej istotki. Fakt,że trochę wyrzeczeń jest,ale dzieci nie muszą jakoś bardzo ograniczać.
|
|
#3796 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
widocznie masz grzeczne dzieciątko
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
Nasza wczorajsza rozmowa z tżtem, odnośnie ruchów
Ja - już zaraz poczuje ruchy, jeszcze chwila i poczuje naszego Groszka.. Tż - 14 tydzień,a mowilas, że ruchy w pierwszej ciąży w 20.. ech, ciężarówki to mają jakieś zagiecie czasoprzestrzeni, jeśli dla Ciebie 6 tygodni to chwila. I tak mnie oto sprowadził na ziemię. ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Oglądam teraz namiętnie sesje brzuszkowe i się zastanawiam, który tydzień na to najlepszy? Chyba póki będzie taki jedrny i muszę przyznać, że nie znoszę na zdjęciach ciemnej kresy białej.. moja jeszcze takowa nie jest, ale jak długo..? Najwyżej się w photoshopie wyretuszuje ![]() Katarzyniak powodzenia! Będzie dobrze, wiedzą przecież co robią
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Ja ruchy w piwerwszej ciąży poczułam w 19 tc. Ale wcześniej nie dopatrywałam się jakiś łaskotań, motyli itp jak to dziewczyny opisują na forach. W tym 19 tc mój synek poprostu mnie kopnął z rańca tak że aż brzuchol podskoczył
I od tej pory witał sie tak ze mną co rano. W czasie dnia później dopiero zaczęłam to rejestrować.Teraz jestem w 16 tc i czekam i czekam bo faktycznie słyszałam że w drugiej ciąży mogę poczuć je wcześniej. Z takich ciekawostek to jak dzidzius był większy i już solidnie kopie i sie rozpycha mozna wyczuć jaki ma tryb snu i czuwania. Mój synuś w brzuchu zawsze w nocy spał i nigdy mnie nie budził wierceniem i kopniakami. I jak się urodził to też od razu przesypiał noce
|
|
|
|
#3799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do sesji brzuszkowych to mi się podobają te już konkretniejszym brzuszkiem ![]() Cytat:
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
em ma nikt nie wymagał ode mnie tej książeczki więc tak po prostu się zastanawiam co wziąć w razie czego ale w sumie jest ten system eWUŚ więc w razie czego to będę w systemie . Czyli tylko wezmę kartę ciąży i wyniki
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Przy drugim nie licze na taki nadmiar szczęścia.
Napisałam zeby te mamuśki którym maluchy będą dawały popalic i będą w nocy kopać po żebrach już się nastawiły psychicznie na wesołe nocki Jak mi się urodzi nocny marek to padne na twarz bo jestem z natury śpiochem a starszy z kolei nie da w dzień odespac. Brrr nawet nie chce o tym myślec narazie, bo jak do tej pory przez 2 lata i 4 miesiące życia mojego Alka zaliczyłam może 3 nieprzespane nocki ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w zależności od tego czy dziecko jest ubezpieczone czy nie płaci albo NFZ, albo budżet państwa. Więc przychodnia musiała wiedzieć od kogo ściągać pieniądze - dlatego prosili o dowód ubezpieczenia.
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie będę miała więc teraz i w ostatnim miesiącu (obym wyglądała jak człowiek u mnie ta linia do już widoczna ale ja ciemna jestem, pewnie dlatego....
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#3804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
nic mi nie mów... zabiłabym za kieliszek wina lub PRAWDZIWE zimne piwo ![]() zakupy to dobry pomysł ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Gosia nie stresuj się każda ciąża jest inna i każda z nas jest inna. Może tym razem masz leniuszka w brzuchu co ruszać się i fikać fikołi za bardzo nie chce
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Gosiu, czujesz młodego mniej dlatego, że teraz jest wcześniej i on jest mniejszy. po prostu mieści się jeszcze swobodnie w macicy i nie ma potrzeby wiecznego pukania
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3807 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Długo mnie nie było, ale czytam na bieżąco, więc jestem w temacie co u Was, a teraz w skrócie co u mnie: Jeśli chodzi o badania genetyczne, u nas robią PAPPA z automatu, tak więc najpierw miałam USG a później czekałam a wyniki z krwi 3 tyg... Ryzyko obliczone: Trisomia 21 - 1:3957 Trisomia 18 - 1: 39972 Trisomia 13 - 1:124929 W międzyczasie byłam nad morzem, jeśli chodzi o kąpiele, to owszem, były, codziennie w zimnej wodzie - nic nie złapałam i nie wydaje mi się, aby maluszkowi coś się przez to stało. Słońca raczej unikałam, siedziałam pod parasolem + krem z filtrem, ale i tak mnie trochę złapało, bo słoneczko w tym roku daje popalić... Kolejną wizytę miałam 26 lipca, to był koniec 16 tc, podczas której potwierdziły się moje przypuszczenia co do płci: CHŁOPIEC!!!!! Widziałam, jak mu dyndał między nogami ![]() Ruchów jeszcze nie czuję, mam nadzieję, że wkrótce się pojawią ![]() Pozdrawiam Was ciepło
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
osobiście nie piłam jeszcze, ale koleżanki które już piły twierdzą, że naprawdę smakuje identycznie. jedna twierdzi, że zadziałało jak placebo i miała humor jak po winie
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno spróbuję tylko mi przeglądarka nie chce podstron oywierać a mam tylko w lapku w firmie IE
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, ze Wy tez tak macie z alkoholem. Juz myślałam, ze jestem jakaś alkoholiczka czy cos
Ja marze o malibu albo prawdziwym mojito ajakasia wyniki super No i kolejny chłopak Wpisywać?---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

Ale tak jak Em ma pisała, a położna mówi to samo, moje małe ma czas do 22 tyg, żeby zacząć kopać. Przed ciążą dorobiłam się trochę tłuszczyku na brzuchu, może to przez to jeszcze nie czuję.

. Jestem taka szczęśliwa. Widok małego siusiaka i wiadomość, że mimo bólu brzucha wszystko jest dobrze, sprawiła, że trysnęłam łzami na fotelu u gina jak jakaś fontanna dosłownie. Wyłam chyba z 10 minut, a później jeszcze kilka razy.
.
kazał się ubrać i heja, do widzenia za 4 tyg. Pytam go - ale czy na jakieś USG mam się zgłosić w międzyczasie, czy na wizytę tylko od razu? Na co on "no może sobie Pani zrobić u tej Pani co ostatnio Pani była, za 2 tygodnie proszę sobie do niej zadzwonić". Aha... no to fajnie, że "se mogę zrobić", pomyślałam i wyszłam. Żal...
Dopóki nie zjem czuję kręcenie i kopanie. I np ja lepiej czuję ruchy leżąc na plecach-na boku małe jakoś tak się układa, że mi niewygodnie. 

myślę , że trzeba zaufać lekarzowi . Będzie dobrze .
widocznie masz grzeczne dzieciątko
ale ja ciemna jestem, pewnie dlatego....

No i kolejny chłopak