|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II
Cytat:
dlatego ja wolałam zmienić swoje nawyki i wszystko, zajmuje mi to więcej czasu bo i masaże i peeelingi i ćwiczenia itd ale wiem że robię to porządnie co prawda walczę od początku lutego ale cellulit znikł w 80% sukces bo był naprawdę szkaradny i walczę dalej żeby był niewidoczny
|
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
co do stylu życia to również zmieniam, zdrowe odżywanie, balsamy i zaczne znowu ćwiczyć
Co do tego że cellulit powraca to dlatego ze np niektóre kobiety myślą ze kosmetolog zrobi zabieg, wszystko jest ok a potem jadą do MCdonald`s na wyżerkę życia czy przestają dbać o siebie, a zabiegi robi się też na podtrzymanie co jakiś czas.....musze się wam wyżalić ze po dermamasażu jestem cała w siniakach, ale widze ze warto cierpieć, licze na to ze w ok miesiąc się tego pozbędę P.S aby zaczac walkę radzę Wam zdefiniować jaki macie cellulit wodny czy tłuszczowy, na każdy są inne sposoby. Zdefiniować drania i wyniszczyć ![]() ja np zawsze myślałam ze mam tłuszczowy a pani kosmetolog mi powiedziała ze na bank to jest wodny i ze mam też problem z zatrzymaniem wody w organiźnie, za dużo sole i mam siedzący tryb życia, to musze zmienić |
|
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam wodny, jestem w miarę szczupła ale stosuję antykoncepcję także... same wiecie
![]() właśnie jestem po body wrapp jakoś ostatnio gorzej znoszę to pieczenie... i zaraz zabieram się za ćwiczonka a wieczorem bieganie, za dwa tygodnie urlopik także trzeba podkręcić tempo
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
używam ich tak co 3 dni, smaruję uda i pośladki, zawijam folią i zakładam grube leginsy i spodnie, bardzo grzeje zwłaszcza ten z papryką ![]() samo cellulitu raczej nie usunie ale bardzo ujędrnia i napina skórę, odżywia. Dla mnie fajna sprawa. Jeśli ktoś ma więcej kasy to może kupić tą puszkę co ja mam dużą (chociaż mi się udało ją wylicytować za połowę ceny ![]() albo najlepiej guam nie stosowałam ale ponoć jest baaardzo dobry.ale tak naprawde body wrap można robić nawet z zwykłymi balsamami anstycellulitowymi albo nawet w domu zrobić papkę z kawy, cynamonu, chili, imbiru, można dodać też spirytus, wyjdzie taniej a na pewno też zadziała ![]() Szczerze polecam tą metodę walki! |
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą szczerze podziwiam ja w takie upały bym umarła, jak coś to jedynie takie chłodzące coś mogę zafundowaćmi siniaki już schodzą, najdziwniejsze ze na 2 dzień po zabiegach, po kąpieli moja skóra WYPIŁA dosłownie balsam ujędrniający antycellulitowy, aż czułam jak się to chłonie, do tego jeszcze dołożyłam ćwiczenia i padam na twarz
|
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja zaraz będę się szorować bańką, później pobiegam i poćwiczę a na koniec rowerkiem do pracy miłego dnia
|
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
na 99% jestem pewna ze pisalam tu juz dzis posta, ale widocznie gdzies go wcielo
ale to nic ,powtorze![]() dziewczyny tez wac swedzi skora po masazu jakas szorstka gobka, rekawica czy masazerem, mnie to do szalu doprowadza po prostu wiec walka z cellu to droga przez meke... u mnie najwiekszym wrogiem gladkich ud sa dlugie gorace kapiele w bardzo goracej wodzie z ktorych nie zawsze potrafie zrezygnowac..
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
W jaki sposób stwierdzić czy cellulit jest wodny czy tłuszczowy?
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- ok , już wiem xD mam wodny. i oprocz cellulitu mam taka okropna zwiatlacza skore po wewnetrznej stronie ;( juz nie mowiac o rozstepach |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
New_me mi też było ciężko zrezygnować z gorących kąpieli, ale w lecie jest łatwiej bo jak jest gorąco to się kąpie w letniej albo zimnej wodzie dla ochłody
![]() Narc obstawiam ze lubisz sól i masz siedzący tryb życia, nie cierpisz może dodatkowo za zatrzymanie wody w organiźmie? dla dziewczyn które by chciały sprawdzić małe przypomnienie: Cellulit wodny i tłuszczowy - co je różni? WODNY:
TŁUSZCZOWY:
P.S dziewczyny brała któraś tabletki hydrominum? bo oprócz cellulitu wodnego mam problemy z zatrzymaniem wody w organiźmie Po śniadanku lecę ćwiczyć ( moje biedne zakwasy) i wieczorkiem kolejna mezoterapia bezigłowa, z dermomasażu narazie rezygnuje dopóki mi siniaki nie zejdą ![]() Trzymam za nas wszystkich kciuki, damy radę!!
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Brzmi trochę niedorzecznie nie uważasz?
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
praca w ciągłym ruchu tzn non stop czyli np bez wolnych weekendów, organizm też potrzebuje odpoczynku, nawet ćwicząc nie powinno się tego robić codziennie, przynajmniej 2 dni odpoczynku w tygodniu są wskazane. Nie każdy moze sobie na to pozwolić. Znam osoby które ciężko pracują od pon do piątku a w weekendy idą do innej pracy i dorabiają
Edytowane przez kicia069 Czas edycji: 2013-08-02 o 11:44 |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
oczywiście, że nie. dorabiałam kiedyś w drogerii i MUSIAŁAM stać 8 godz dziennie (przerwa 15 minutowa), jak nie było klientek to myłyśmy półki itd. nie było mowy o siedzeniu
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tabletki biore juz od 6 lat. Posiłki bywaja BARDZO nieregularne, wiec sie wszystko zgadza. Ale od wczoraj probuje brac sie za siebie. W nastepne wakacje zamierzam miec idealny brzuch i zero cellulitu ![]() Zaczynam prace niedlugo, bede miała regularny rytm dnia, wiec bede mogła zaplanowac posiłki co do godziny. Gorzej zawsze jest z weekendami. Co zamierzam: 1. ograniczyc sol. Zrezygnowac ZUPEŁNIE ze słodyczy (teraz juz mało ich jem, nie lubie raczej) ale przede wszystkim z frytek, chipsów i fast-foodów ( ogromna słabość niestety) 2. jeść regularnie co 3-4 godziny. Jedzenie nie jakies super hiper zdrowe- ale normalne, zbilansowane, domowe. Tylko ciemne pieczywo, ryż, kasze, ciemny makaron, ryby, kurczak itd (lubie bardzo) a, i jeszcze jajka <3 4. ĆWICZENIA- Mel B na nogi, pośladki, brzuch, Chodakowska 2-3 razy w tygodniu, Tiffany na boczki jak czesto sie da. 5. Zabiegi- masaż masażerem z biedronki przy użyciu Oliwki antycellulitowej np Ziaja. Edytowane przez Narc Czas edycji: 2013-08-02 o 14:03 |
|
|
|
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praca w ciągłym ruchu to dla mnie np sportowcy, tancerze, artyści cyrkowi itd..Równiez pracujacy fizycznie w normalnym wymiarze czasu pracy - jak ktoś np 8 h przerzuca żwir łopatą - myśle ze ma pracę w ruchu ![]() Jak ruch miałaby niby wpływac na pojawienie sie cellulitu tłuszczowego Cytat:
Stanie w ogóle jest bardzo niezdrowe i źle wpływa np na żylaki ![]()
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-08-02 o 15:36 |
||
|
|
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Cellulit zidentyfikowany...to teraz pytanie jak radzić sobie z cellultiem tłuszczowym
![]() Bardziej chodzi mi o zabiegi,bo tyle ile można zrobić w domu to robie: co drugi dzień peeling antycelulitowy codziennie masaż masażerem po zainfekowanym obszarze pice dużo wody ruch stosowanie kremu antycelulitowego widze duża poprawę,bo mnie stopień celultu oscylował na granicy typu 4tego a 3 ale chciałabym zredukowac go tak aby nie był widoczny jak stoje ;/
|
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok, brzmi dziwnie ale tak jest napisane na wielu stronach, pozwoliłam sobie zacytować (Perlei) Z kolei cellulit tłuszczowy ma miejsce, gdy: - pracę wykonuje się w ruchu, - chodząc na zajęcia fitness wybiera się siłownie, - zjada się kilka razy dziennie słodycze, - ma się zbędne kilogramy, - podczas ściskania fałdy skóry z cellulitem odczuwa się ból. ......... Co powoduje ten stan?
tego jest pełno w sieci, a ruch to nie to samo co ciężka praca i TRENINGI SIŁOWE, widocznie na tłuszczowy jest wskazanie np bieganie i fitnes a nie ciężkie treningi na siłowni, wystarczy poczytać wszedzie tak pisze Edytowane przez kicia069 Czas edycji: 2013-08-03 o 08:14 |
|
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli jak ktoś machał łopatą to miał pracę w ciągłym ruchu wg Ciebie. a jak już tej łopaty nie miał a i tak musiał być 'na nogach' cały czas to już nie? |
|
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
To ja jakiś wybryk jestem. Jak schudłam kiedyś "cud dietkami" i BMI miałam dolna granica normy a do tego codziennie grube godziny aerobik to cellulit jak był tak był. A teraz jem średnio 1700-1900kcal na dobę i ćwiczę SIŁOWO. Chudnę, ale waga dalej jest nieco za wysoka, a mimo to cellulitu już prawie nie ma - CUD
|
|
#2002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na razie wystopowałam z zabiegami, u mnie jest prawie 37 stopni C, umierammm
|
|
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio przez dłuższy czas jakoś odpuściłam sobie walkę i ciągle objadałam się słodyczami, mało ruchu, przestałam robić ultradźwięki i cellulit zaczął wracać
Minęło dopiero 9 dni odkąd znów podjęłam walkę i już jest widoczna poprawa
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
ja na 2 tygodniowym urlopie też sobie odpuściłam....
![]() co prawda nawyki żywieniowe się nie zmieniły ale odpuściłam ćwiczenia, może cellulitu jeszcze nie widać jednak czuje się takaaa rozlazła, ale jutro wracamy a we wtorek joga i sauna trzeba się wziąć za swoje dupsko
Edytowane przez jukaba Czas edycji: 2013-08-10 o 09:12 |
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie jestem od wczoraj na urlopie i dlatego wzięłam się za siebie
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
czy tabletki deto cell lub inne na cellulit w jakiś sposób pomagają?
ja już nie wiem co mam robić ćwiczenia mi nie pomogły 3msc 3x w tygodniu po 2 godziny i nic, może odrobinkę
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
same tabletki na pewno nie pomogą, musisz zastosować zmasowany atak tak jak ja, tabletki, masaż, peeling, szorowanie, balsamy, woda, zilona herbata, zdrowe odżywianie i najważniejsze ćwiczenia
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tabletki to ja nie wierzę, ale chodziło mi o to czy stosowane z ćwiczeniami i dietą wspomogą czy to pic na wodę
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie cellulit na udach wylazł na światło dzienne jak zaczęłam biegać i ćwiczyć z Jillian,na początku masakra moje uda wyglądały tragicznie
teraz po ok 4 miesiącach( biegania 3x w tyg. ) i ćwiczeń po cellulicie nie ma śladu.
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
dołączam do grona walczących z cellulitem. U mnie pojawił się w przeciągu ostatniego roku. Widzę kilka powodów: - 7 miesięcy brałam anty (odstawiłam w czerwcu) - siedząca praca, - kilka razy w tygodniu słodycze 4-5 kostek czekolady (ale nie wiem czy to wystarczająca ilość by miała znaczenie?) - napoje gazowane, - sól Cellulit widać najbardziej na pośladkach (podczas napinania). Najgorsze, że dostrzegam to dziadostwo również na łydkach gdy je ścisnę! Jestem zaskoczona skąd mógł się tam wziąć skoro zawsze miałam zgrabne nogi Zaczynam pić wodę i zieloną herbatę, zero słodyczy, ograniczenie soli. Od poniedziałku masaż bańką chińską i ćwiczenia na nogi. O efektach napiszę nieco więcej za miesiąc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

co prawda walczę od początku lutego ale cellulit znikł w 80% sukces bo był naprawdę szkaradny i walczę dalej żeby był niewidoczny 

czy przestają dbać o siebie, a zabiegi robi się też na podtrzymanie co jakiś czas.....

muszę coś z tym zrobić