WALKA Z CELLULITEM cz. II - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 23:32   #1981
kalou88
Rozeznanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc cz. II

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
dziewczyny zaczełam poważną walkę już nie balsamami i masażerami np z rossmana bo nic mi to nie dawało, tylko zaczełam zabiegi mezoterapią bezigłowa na cellulit i dermomasażerem w gabinecie, jak na razie 2 zabiegi masażerem i 1 x mezo ale efekty już są
a czy to nie jest tak, że cellulit zniknie ale pojawi się jak tylko zaprzestaniesz zabiegów? coś mi się kiedyś obiło o uszy...

dlatego ja wolałam zmienić swoje nawyki i wszystko, zajmuje mi to więcej czasu bo i masaże i peeelingi i ćwiczenia itd ale wiem że robię to porządnie co prawda walczę od początku lutego ale cellulit znikł w 80% sukces bo był naprawdę szkaradny i walczę dalej żeby był niewidoczny
kalou88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 05:27   #1982
kicia069
Zadomowienie

co do stylu życia to również zmieniam, zdrowe odżywanie, balsamy i zaczne znowu ćwiczyć bez tego ani rusz, mezoterapia to tylko taki duży dodatek.

Co do tego że cellulit powraca to dlatego ze np niektóre kobiety myślą ze kosmetolog zrobi zabieg, wszystko jest ok a potem jadą do MCdonald`s na wyżerkę życia czy przestają dbać o siebie, a zabiegi robi się też na podtrzymanie co jakiś czas.....

musze się wam wyżalić ze po dermamasażu jestem cała w siniakach, ale widze ze warto cierpieć, licze na to ze w ok miesiąc się tego pozbędę

P.S aby zaczac walkę radzę Wam zdefiniować jaki macie cellulit wodny czy tłuszczowy, na każdy są inne sposoby. Zdefiniować drania i wyniszczyć

ja np zawsze myślałam ze mam tłuszczowy a pani kosmetolog mi powiedziała ze na bank to jest wodny i ze mam też problem z zatrzymaniem wody w organiźnie, za dużo sole i mam siedzący tryb życia, to musze zmienić
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 12:08   #1983
kalou88
Rozeznanie

ja też mam wodny, jestem w miarę szczupła ale stosuję antykoncepcję także... same wiecie

właśnie jestem po body wrapp jakoś ostatnio gorzej znoszę to pieczenie... i zaraz zabieram się za ćwiczonka a wieczorem bieganie, za dwa tygodnie urlopik także trzeba podkręcić tempo
Stary 2013-07-31, 12:39   #1984
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalou88 Pokaż wiadomość
ja też mam wodny, jestem w miarę szczupła ale stosuję antykoncepcję także... same wiecie

właśnie jestem po body wrapp jakoś ostatnio gorzej znoszę to pieczenie... i zaraz zabieram się za ćwiczonka a wieczorem bieganie, za dwa tygodnie urlopik także trzeba podkręcić tempo
napiszesz coś o tym? w internecie są takie efekty że aż trudno uwierzyć
Stary 2013-07-31, 13:01   #1985
kalou88
Rozeznanie

Cytat:
napiszesz coś o tym? w internecie są takie efekty że aż trudno uwierzyć
mam dwa preparaty obydwa z BingoSpa, jedna taka wielka pucha to koncentrat cynamonowo-kofeinowy z papryką a drugi mała puszka koncentrat cynamonowo-algowy z L-karnityną.

używam ich tak co 3 dni, smaruję uda i pośladki, zawijam folią i zakładam grube leginsy i spodnie, bardzo grzeje zwłaszcza ten z papryką

samo cellulitu raczej nie usunie ale bardzo ujędrnia i napina skórę, odżywia. Dla mnie fajna sprawa. Jeśli ktoś ma więcej kasy to może kupić tą puszkę co ja mam dużą (chociaż mi się udało ją wylicytować za połowę ceny albo najlepiej guam nie stosowałam ale ponoć jest baaardzo dobry.

ale tak naprawde body wrap można robić nawet z zwykłymi balsamami anstycellulitowymi albo nawet w domu zrobić papkę z kawy, cynamonu, chili, imbiru, można dodać też spirytus, wyjdzie taniej a na pewno też zadziała

Szczerze polecam tą metodę walki!
Stary 2013-08-01, 10:49   #1986
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
mam dwa preparaty obydwa z BingoSpa, jedna taka wielka pucha to koncentrat cynamonowo-kofeinowy z papryką a drugi mała puszka koncentrat cynamonowo-algowy z L-karnityną.

używam ich tak co 3 dni, smaruję uda i pośladki, zawijam folią i zakładam grube leginsy i spodnie, bardzo grzeje zwłaszcza ten z papryką

samo cellulitu raczej nie usunie ale bardzo ujędrnia i napina skórę, odżywia. Dla mnie fajna sprawa. Jeśli ktoś ma więcej kasy to może kupić tą puszkę co ja mam dużą (chociaż mi się udało ją wylicytować za połowę ceny albo najlepiej guam nie stosowałam ale ponoć jest baaardzo dobry.

ale tak naprawde body wrap można robić nawet z zwykłymi balsamami anstycellulitowymi albo nawet w domu zrobić papkę z kawy, cynamonu, chili, imbiru, można dodać też spirytus, wyjdzie taniej a na pewno też zadziała

Szczerze polecam tą metodę walki!
narobiłaś mi ochoty żeby to wypróbować swoją drogą szczerze podziwiam ja w takie upały bym umarła, jak coś to jedynie takie chłodzące coś mogę zafundować

mi siniaki już schodzą, najdziwniejsze ze na 2 dzień po zabiegach, po kąpieli moja skóra WYPIŁA dosłownie balsam ujędrniający antycellulitowy, aż czułam jak się to chłonie, do tego jeszcze dołożyłam ćwiczenia i padam na twarz
Stary 2013-08-01, 11:02   #1987
kalou88
Rozeznanie

Cytat:
narobiłaś mi ochoty żeby to wypróbować swoją drogą szczerze podziwiam ja w takie upały bym umarła, jak coś to jedynie takie chłodzące coś mogę zafundować

mi siniaki już schodzą, najdziwniejsze ze na 2 dzień po zabiegach, po kąpieli moja skóra WYPIŁA dosłownie balsam ujędrniający antycellulitowy, aż czułam jak się to chłonie, do tego jeszcze dołożyłam ćwiczenia i padam na twarz
ale jak się tak popracuje nad sobą to aż chce się żyć później

ja zaraz będę się szorować bańką, później pobiegam i poćwiczę a na koniec rowerkiem do pracy miłego dnia
Stary 2013-08-01, 13:02   #1988
new_me
Zadomowienie

na 99% jestem pewna ze pisalam tu juz dzis posta, ale widocznie gdzies go wcielo ale to nic ,powtorze

dziewczyny tez wac swedzi skora po masazu jakas szorstka gobka, rekawica czy masazerem, mnie to do szalu doprowadza po prostu wiec walka z cellu to droga przez meke...
u mnie najwiekszym wrogiem gladkich ud sa dlugie gorace kapiele w bardzo goracej wodzie z ktorych nie zawsze potrafie zrezygnowac..

new_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 23:46   #1989
Narc
Wtajemniczenie

W jaki sposób stwierdzić czy cellulit jest wodny czy tłuszczowy?

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

ok , już wiem xD mam wodny. i oprocz cellulitu mam taka okropna zwiatlacza skore po wewnetrznej stronie ;( juz nie mowiac o rozstepach
Narc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 10:07   #1990
kicia069
Zadomowienie

New_me mi też było ciężko zrezygnować z gorących kąpieli, ale w lecie jest łatwiej bo jak jest gorąco to się kąpie w letniej albo zimnej wodzie dla ochłody

Narc obstawiam ze lubisz sól i masz siedzący tryb życia, nie cierpisz może dodatkowo za zatrzymanie wody w organiźmie?

dla dziewczyn które by chciały sprawdzić małe przypomnienie:

Cellulit wodny i tłuszczowy - co je różni?

WODNY:
  1. Siedząca praca
  2. Zbyt słone i pikantne potrawy
  3. Stosowanie tabletek antykoncepcyjnych
  4. Niedostateczna ilość ruchu w ciągu dnia
  5. Nieregularne posiłki
Nie odczuwasz bólu podczas ściskania swoich uda? To znaczy, że masz cellulit typu wodnego!

TŁUSZCZOWY:
  1. Praca w ciągłym ruchu
  2. Słodycze
  3. Nadwaga
Zaciśnij skórę np. na pośladkach i powiedz, czy odczuwasz ból? Jeśli tak, to jesteś posiadaczką cellulitu o charakterze tłuszczowym.

P.S dziewczyny brała któraś tabletki hydrominum? bo oprócz cellulitu wodnego mam problemy z zatrzymaniem wody w organiźmie

Po śniadanku lecę ćwiczyć ( moje biedne zakwasy) i wieczorkiem kolejna mezoterapia bezigłowa, z dermomasażu narazie rezygnuje dopóki mi siniaki nie zejdą

Trzymam za nas wszystkich kciuki, damy radę!! zniszczymy draństwo
Stary 2013-08-02, 11:19   #1991
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

TŁUSZCZOWY:
[LIST=1][*]Praca w ciągłym ruchu
Brzmi trochę niedorzecznie nie uważasz?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 11:42   #1992
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
praca w ciągłym ruchu tzn non stop czyli np bez wolnych weekendów, organizm też potrzebuje odpoczynku, nawet ćwicząc nie powinno się tego robić codziennie, przynajmniej 2 dni odpoczynku w tygodniu są wskazane. Nie każdy moze sobie na to pozwolić. Znam osoby które ciężko pracują od pon do piątku a w weekendy idą do innej pracy i dorabiają

Edytowane przez kicia069
Czas edycji: 2013-08-02 o 11:44
Stary 2013-08-02, 12:55   #1993
Pia Gizela
Zadomowienie

Cytat:
oczywiście, że nie. dorabiałam kiedyś w drogerii i MUSIAŁAM stać 8 godz dziennie (przerwa 15 minutowa), jak nie było klientek to myłyśmy półki itd. nie było mowy o siedzeniu

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 14:01   #1994
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Narc[/COLOR][/B] obstawiam ze lubisz sól i masz siedzący tryb życia, nie cierpisz może dodatkowo za zatrzymanie wody w organiźmie?

dla dziewczyn które by chciały sprawdzić małe przypomnienie:

Cellulit wodny i tłuszczowy - co je różni?

WODNY:
  1. Siedząca praca
  2. Zbyt słone i pikantne potrawy
  3. Stosowanie tabletek antykoncepcyjnych
  4. Niedostateczna ilość ruchu w ciągu dnia
  5. Nieregularne posiłki
Nie odczuwasz bólu podczas ściskania swoich uda? To znaczy, że masz cellulit typu wodnego!
Trzymam za nas wszystkich kciuki, damy radę!! zniszczymy draństwo
Na pewno jest wodny. Nie mam nadwagi- borykam się z tym co wszyscy- fałda na brzuchu, boczki, brak jedrnosci i cellulit ;] Kiedy cwiczyłam cellulit szybko znikał, kiedy przestałam od razu wrócił Tabletki biore juz od 6 lat. Posiłki bywaja BARDZO nieregularne, wiec sie wszystko zgadza. Ale od wczoraj probuje brac sie za siebie. W nastepne wakacje zamierzam miec idealny brzuch i zero cellulitu
Zaczynam prace niedlugo, bede miała regularny rytm dnia, wiec bede mogła zaplanowac posiłki co do godziny. Gorzej zawsze jest z weekendami.
Co zamierzam:
1. ograniczyc sol. Zrezygnowac ZUPEŁNIE ze słodyczy (teraz juz mało ich jem, nie lubie raczej) ale przede wszystkim z frytek, chipsów i fast-foodów ( ogromna słabość niestety)
2. jeść regularnie co 3-4 godziny. Jedzenie nie jakies super hiper zdrowe- ale normalne, zbilansowane, domowe. Tylko ciemne pieczywo, ryż, kasze, ciemny makaron, ryby, kurczak itd (lubie bardzo) a, i jeszcze jajka <3
4. ĆWICZENIA- Mel B na nogi, pośladki, brzuch, Chodakowska 2-3 razy w tygodniu, Tiffany na boczki jak czesto sie da.
5. Zabiegi- masaż masażerem z biedronki przy użyciu Oliwki antycellulitowej np Ziaja.

Edytowane przez Narc
Czas edycji: 2013-08-02 o 14:03
Narc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 15:34   #1995
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
praca w ciągłym ruchu tzn non stop czyli np bez wolnych weekendów, organizm też potrzebuje odpoczynku, nawet ćwicząc nie powinno się tego robić codziennie, przynajmniej 2 dni odpoczynku w tygodniu są wskazane. Nie każdy moze sobie na to pozwolić. Znam osoby które ciężko pracują od pon do piątku a w weekendy idą do innej pracy i dorabiają
To to jest przepracowanie, a nie praca w ciągłym ruchu

Praca w ciągłym ruchu to dla mnie np sportowcy, tancerze, artyści cyrkowi itd..Równiez pracujacy fizycznie w normalnym wymiarze czasu pracy - jak ktoś np 8 h przerzuca żwir łopatą - myśle ze ma pracę w ruchu
Jak ruch miałaby niby wpływac na pojawienie sie cellulitu tłuszczowego

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
oczywiście, że nie. dorabiałam kiedyś w drogerii i MUSIAŁAM stać 8 godz dziennie (przerwa 15 minutowa), jak nie było klientek to myłyśmy półki itd. nie było mowy o siedzeniu
To że stałaś i nie było mowy o siedzeniu, to chyba nie sądzisz że miałaś pracę w ciągłym ruchu? ;-DDD
Stanie w ogóle jest bardzo niezdrowe i źle wpływa np na żylaki

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2013-08-02 o 15:36
Stary 2013-08-02, 21:25   #1996
uzunia
Wtajemniczenie

Cellulit zidentyfikowany...to teraz pytanie jak radzić sobie z cellultiem tłuszczowym

Bardziej chodzi mi o zabiegi,bo tyle ile można zrobić w domu to robie:

co drugi dzień peeling antycelulitowy
codziennie masaż masażerem po zainfekowanym obszarze
pice dużo wody
ruch
stosowanie kremu antycelulitowego

widze duża poprawę,bo mnie stopień celultu oscylował na granicy typu 4tego a 3 ale chciałabym zredukowac go tak aby nie był widoczny jak stoje ;/

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 08:12   #1997
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
To to jest przepracowanie, a nie praca w ciągłym ruchu

Praca w ciągłym ruchu to dla mnie np sportowcy, tancerze, artyści cyrkowi itd..Równiez pracujacy fizycznie w normalnym wymiarze czasu pracy - jak ktoś np 8 h przerzuca żwir łopatą - myśle ze ma pracę w ruchu
Jak ruch miałaby niby wpływac na pojawienie sie cellulitu tłuszczowego

ok, brzmi dziwnie ale tak jest napisane na wielu stronach, pozwoliłam sobie zacytować

(Perlei)
Z kolei cellulit tłuszczowy ma miejsce, gdy:
- pracę wykonuje się w ruchu,
- chodząc na zajęcia fitness wybiera się siłownie,
- zjada się kilka razy dziennie słodycze,
- ma się zbędne kilogramy,
- podczas ściskania fałdy skóry z cellulitem odczuwa się ból.

.........

Co powoduje ten stan?

• praca wykonywana w ruchu;
  • treningi siłowe;
  • jedzenie dużej ilości słodkich przysmaków;
  • zbędne kilogramy, nadwaga

tego jest pełno w sieci, a ruch to nie to samo co ciężka praca i TRENINGI SIŁOWE, widocznie na tłuszczowy jest wskazanie np bieganie i fitnes a nie ciężkie treningi na siłowni, wystarczy poczytać wszedzie tak pisze

Edytowane przez kicia069
Czas edycji: 2013-08-03 o 08:14
Stary 2013-08-03, 08:55   #1998
Pia Gizela
Zadomowienie

Cytat:
To że stałaś i nie było mowy o siedzeniu, to chyba nie sądzisz że miałaś pracę w ciągłym ruchu? ;-DDD
Stanie w ogóle jest bardzo niezdrowe i źle wpływa np na żylaki
trochę się gubisz czyli jak ktoś machał łopatą to miał pracę w ciągłym ruchu wg Ciebie. a jak już tej łopaty nie miał a i tak musiał być 'na nogach' cały czas to już nie?

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 16:38   #1999
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
ok, brzmi dziwnie ale tak jest napisane na wielu stronach, pozwoliłam sobie zacytować

(Perlei)
Z kolei cellulit tłuszczowy ma miejsce, gdy:
- pracę wykonuje się w ruchu,
- chodząc na zajęcia fitness wybiera się siłownie,
- zjada się kilka razy dziennie słodycze,
- ma się zbędne kilogramy,
- podczas ściskania fałdy skóry z cellulitem odczuwa się ból.

.........

Co powoduje ten stan?

• praca wykonywana w ruchu;
  • treningi siłowe;
  • jedzenie dużej ilości słodkich przysmaków;
  • zbędne kilogramy, nadwaga
tego jest pełno w sieci, a ruch to nie to samo co ciężka praca i TRENINGI SIŁOWE, widocznie na tłuszczowy jest wskazanie np bieganie i fitnes a nie ciężkie treningi na siłowni, wystarczy poczytać wszedzie tak pisze
W sieci jest pelno różnych bzdur, naprawdę wierzysz że ruch oraz treningi silowe mogą powodować cellulit?

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
trochę się gubisz czyli jak ktoś machał łopatą to miał pracę w ciągłym ruchu wg Ciebie. a jak już tej łopaty nie miał a i tak musiał być 'na nogach' cały czas to już nie?
No dokładnie. Jak myślisz ile spalił kcal przerzucając coś łopatą? a ile Ty spaliłaś stojąc 8 h w drogerii?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-08-04, 09:18   #2000
veni83
Evv_hn

GG do veni83

ciekawy wątek, muszę w wolnej chwile poczytać więcej...

jestem szczupła ale na pupie mam trochę cellulitu muszę coś z tym zrobić
Stary 2013-08-06, 11:22   #2001
fatass
Zadomowienie

To ja jakiś wybryk jestem. Jak schudłam kiedyś "cud dietkami" i BMI miałam dolna granica normy a do tego codziennie grube godziny aerobik to cellulit jak był tak był. A teraz jem średnio 1700-1900kcal na dobę i ćwiczę SIŁOWO. Chudnę, ale waga dalej jest nieco za wysoka, a mimo to cellulitu już prawie nie ma - CUD
Stary 2013-08-08, 11:58   #2002
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatass Pokaż wiadomość
To ja jakiś wybryk jestem. Jak schudłam kiedyś "cud dietkami" i BMI miałam dolna granica normy a do tego codziennie grube godziny aerobik to cellulit jak był tak był. A teraz jem średnio 1700-1900kcal na dobę i ćwiczę SIŁOWO. Chudnę, ale waga dalej jest nieco za wysoka, a mimo to cellulitu już prawie nie ma - CUD
każdy organizm jest inny i na każdego coś innego zadziała, nic tylko pogratulować ze już się draństwa pozbywasz

ja na razie wystopowałam z zabiegami, u mnie jest prawie 37 stopni C, umierammm
Stary 2013-08-09, 18:25   #2003
swan999
Zakorzenienie

Ostatnio przez dłuższy czas jakoś odpuściłam sobie walkę i ciągle objadałam się słodyczami, mało ruchu, przestałam robić ultradźwięki i cellulit zaczął wracać Od 1. sierpnia znów wzięłam się za siebie i robię masaże szczotką/zielonym masażerem z rossmana, wróciłam do ultradźwięków i całkiem zrezygnowałam ze słodkości. Do tego oczywiście włączyłam więcej ruchu i robię też 30 day squat challenge - jestem na 9 dniu czyli czeka mnie dziś 100 przysiadów.

Minęło dopiero 9 dni odkąd znów podjęłam walkę i już jest widoczna poprawa Obym tym razem się nie poddała
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 09:11   #2004
jukaba
Zadomowienie

ja na 2 tygodniowym urlopie też sobie odpuściłam....
co prawda nawyki żywieniowe się nie zmieniły ale odpuściłam ćwiczenia, może cellulitu jeszcze nie widać jednak czuje się takaaa rozlazła, ale jutro wracamy a we wtorek joga i sauna trzeba się wziąć za swoje dupsko

Edytowane przez jukaba
Czas edycji: 2013-08-10 o 09:12
jukaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-10, 13:17   #2005
swan999
Zakorzenienie

a ja właśnie jestem od wczoraj na urlopie i dlatego wzięłam się za siebie
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 02:03   #2006
Paulinka675
Zakorzenienie

czy tabletki deto cell lub inne na cellulit w jakiś sposób pomagają?

ja już nie wiem co mam robić ćwiczenia mi nie pomogły 3msc 3x w tygodniu po 2 godziny i nic, może odrobinkę

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 14:25   #2007
kalou88
Rozeznanie

same tabletki na pewno nie pomogą, musisz zastosować zmasowany atak tak jak ja, tabletki, masaż, peeling, szorowanie, balsamy, woda, zilona herbata, zdrowe odżywianie i najważniejsze ćwiczenia
Stary 2013-09-19, 15:25   #2008
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
same tabletki na pewno nie pomogą, musisz zastosować zmasowany atak tak jak ja, tabletki, masaż, peeling, szorowanie, balsamy, woda, zilona herbata, zdrowe odżywianie i najważniejsze ćwiczenia

w tabletki to ja nie wierzę, ale chodziło mi o to czy stosowane z ćwiczeniami i dietą wspomogą czy to pic na wodę

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 23:53   #2009
delfix10
Zakorzenienie

u mnie cellulit na udach wylazł na światło dzienne jak zaczęłam biegać i ćwiczyć z Jillian,na początku masakra moje uda wyglądały tragicznie
teraz po ok 4 miesiącach( biegania 3x w tyg. ) i ćwiczeń po cellulicie nie ma śladu.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:59   #2010
hailie21
Zakorzenienie

Witam,
dołączam do grona walczących z cellulitem. U mnie pojawił się w przeciągu ostatniego roku. Widzę kilka powodów:
- 7 miesięcy brałam anty (odstawiłam w czerwcu)
- siedząca praca,
- kilka razy w tygodniu słodycze 4-5 kostek czekolady (ale nie wiem czy to wystarczająca ilość by miała znaczenie?)
- napoje gazowane,
- sól

Cellulit widać najbardziej na pośladkach (podczas napinania). Najgorsze, że dostrzegam to dziadostwo również na łydkach gdy je ścisnę! Jestem zaskoczona skąd mógł się tam wziąć skoro zawsze miałam zgrabne nogi Pośladki i uda, rozumiem, ale łydki? Czy ktoś się z tym również zmaga (łydki)?

Zaczynam pić wodę i zieloną herbatę, zero słodyczy, ograniczenie soli.
Od poniedziałku masaż bańką chińską i ćwiczenia na nogi. O efektach napiszę nieco więcej za miesiąc

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości