|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witajcie
Ja was bardzo przperaszam, ze nie ma mnie ostatnio na Wizazu. Niestety Marysia jest teraz juz mega zazdrosna o brata ![]() Chetnie bym Was poczytala i poogladala Wasze maluszki - ale nie mam zywcem czasu, jak przychodzi wieczor padam ze zmeczenia. PRZEPRASZAM DZIEWCZYNKI ![]() P.S. w Klubie fotke Wam wrzucilam.
#4353 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ide pod prysznic poki skrzeczek spi.Tz tez spi bo znowu mu sie w głowie kręciło i polozył sie wczesniej
![]() Do jutra ![]()
#4354 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zadomowienie
|
Mela współczuje zespolu. Na ból głowy w tym wypadku najlepsza jest kofeina np. cukierki kopiko. Zespół ten jest wywołany wyciekiem płynu rdzeniowego do którego doszło podczas wkłucia znieczulenia-ot za duza dziurka. Pogadaj jeszcze z lekarzem na temat załozenia czegos takiego jak łatka. Wtedy ból ustepuje natychmiast. trzymam kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie naczyniaka, mojej koleżanki córka też miała naczyniaka i teraz ma 7miesięcy i po nim ani śladu. Mam nadzieję, że tak samo będzie w przypadku waszych córek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WIec nie płaczi zakochaj sie w swoim dzieku na nowo ![]() Cytat:
![]() Zuzia jest bardzo grzeczna, wiec juz ze 3 razy od teściów usłyszłam, że nie wiem ze mam dziecko w domu i że jak ona śpi 3-4h w dzień to ja przecież sie nudze ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Nie jest mi dane dzis siasc i poczytac..jestem dzis sama i od 18 walcze z kapiela i krzyczaco-kopiacym dzieckiem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Babcia lula wnusia a mama na wizaz
![]() Po wizycie położnej mam +100 do zaj.ebistości ![]() ![]() Mały przytył ponad pół kilko w 10 dni ![]() ![]() ![]() Położna była w szoku, ja w szoku, Kubuś w szoku-nawet waga była w szoku ![]() Ponadto poskarżyłam się jej na alergię, a ona obiecała coś wymyślić iiii zadzwoniła do mnie niedawno i pozwoliła brać moje leki na alergię ![]() Do pełni szczęścia już mi dziś nic więcej nie potrzeba - no może malutką godzinkę snu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Opis porodu:
We wt jak wiecie koło 6 rano zostałam dziabnieta przez męża celem jego przyjemności (mojej poniekąd tez) ale głównie aby coś że skorczami ruszyć bo byłam dzień po TP i do 17 miałam się zgłosić na oddział. Godz pozniej zaczęłam czuć lekkie skurcze. Więc zjadłam sniadanie, Małgosia również, poczytalam wizaz. Posprzatalam łazienkę włącznie z myciem podłogi na kolanach. Nie chciało mi się odkurzac więc zamiotlam mieszkanie, trochę na podwórku. I tak sobie chodziłam. Mąż co chwila pytał jak się czuje. Az mnie zaczął denerwować. Ok 10 stwierdziłam że czas zawieźć Malgosie do mojego taty i jechać na IP bo skurcze były co 5 min. Poprzytulalam niunie mówiąc że idę urodzić dzidziusia. Na IP spokojnie czekałam aż skończą przyjmować dziewczynę która dzień po mnie zresztą miała cc że wskazań. Na patologii posiedziałam ok 2 h i po obiedzie ok 13:30 poszłam na porodowke. Była że mną polozna która na początku była miła. Zrobiła mi ktg, skurcze na leżąco gorsze niż na chodzonego ale pół h musiałam wytrzymać. Lewatywa po której po tych zaparciach czułam się blogo. Skurcze sie nasiliły,rozwarcie zwiększało, ją chodziłam, kolysalam biodrami, bujalam się na piłce. Wszystko byle nie leżeć. Ale ktg trzeba było robić, tak samo jak badanie na skurczu. Przyszedł pan dr na widok którego się nawet ucieszyłam bo odbierał mi pierwszy poród. Przypomniał sobie kim jestem, że jeżdżę konno. O 17 juz 8 cm rozwarcia i decyzja o oxy i przebiciu pecherza. Ja już zaczynałam być wykońcZona bo bóle krzyżowe doprowadzaly mnie do szału. Po przebiciu pęcherza i oxy zaczął się koszmar. Bóle wzrosły, rozwarcie 9 cm, piłka, doszła druga polozna która mi plecy masowala. Sama wcześniej jeszcze wymiotowalam. Fuj. Po ok 15 min po przebiciu pęcherza spadłam z piłki na kolana i nie miałam siły się podnieść. Polozna już podnosiła na mnie głos jak ją się zachowuje, trzeba mnie zbadać, a ją się nie daje. Zechciało mi się przec więc poszliśmy na fotel. Tam nie miałam siły wejść. Jak mieli mnie badać na skurczu to darlam się okrutnie, kopalam nie dawałam się dotknąć. Oni mnie wyzywali, nie pozwalali przec bo mała zle się wstawiała. Ale jak nie przec na partych i przy bólach krzyżowych jak się nie drzec jak to pomagalo. Na całym oddziale było mnie słychać i na dworze też bo koleżanka z patologii była i słyszała. Tu się darlam, a między skurczami plakalam bez sił czemu mi to robią, że nie dam rady urodzić tego dziecka i błagam o cesarke. Te położne i dwóch już lekarzy już się ze mnie śmiały że do opery się nadaje a ja nie miałam siły się odszczeknac. Raz chyba wykrzyczałam lub powiedziałam blagajac do tego lekarza od pierwszego porodu " zrób mi cesarke prosze". A on do mnie z gębą że co to znaczy, jak ja się zachowuje, od kiedy to jesteśmy na ty. Że jestem niekulturalna itd. Gowniarz w moim wieku, mamy wspólną znajomą i wcale nie chciałam żeby wyszło że po imieniu. Po prostu już nie myślałam. W końcu decyzja i cc. W sumie przez ta godz przeżyłam mega dramat bo miałam głównie parte z krzyżowymi i nie wolno mi było przec. Jak podały mi do żyły fenoterol i coś jeszcze to skurcze zelzaly choć nadal bolało a ja kiepsko kontaktowałam. Na hasło żebym odwróciła się z boku na plecy nie reagowałam bo nie rozumiałam co do mnie mówią. Jak krzyknęła na mnie polozna to zalapalam odwrocilam się. Przebraly mnie w koszule do zabiegu, kazały przejść na łóżko obok co też było wyczynem i też z krzykami na mnie. Jak już mnie wiezli na ta operacyjną ta polozna coś mówiła jak ja się zachowuje, to jej tylko powiedziałam"wie pani co, teraz może pani sobie na mnie krzyczeć, już mam to w dupie". Na operacyjnej anestezjolog złapał mnie za twarz i jakby po wojskowemu z rozkazami mówił co będzie się działo i co mam robic. I tu jakoś otrzezwialam i słuchałem mojego wybawcy od bólu. Znieczulenie zrobił mi na skurczu ale nie mógł już czekać. Cięcie, jakieś szarpanie, wyjęli mała, jej krzyk mnie uspokoił. Pokazały cipcie że dziewczynka i daly policzek do pocalowania. Zabrały ją do mycia i wazenia i badania. Mnie zawieźli na pooperacyjna gdzie akurat przed ta sala stała moja kochana bratowa. Mój brat ją z domu wygonil bo za długo nie dawałam znać i w sumie idealnie przyszła. Nie wolalam jej do porodu bo i tak by nic nie zdzialala. Zaraz poszła na noworodki, dowiedziała sie co z mała i ją przywiozła mi pokazać. Mówię wam nie czułam że to moje dziecko. Wstyd to napisać ale tak było. Na drugi dzień koło 10 zawieźli mnie na inna salę i tam Asia dała mi mała i z polozna pomogła mi ją przystawic do piersi. I jak pierwszy raz pociągnęła cyca tak ja się w niej zakochalam ![]() Poprzedni poród wspominam dobrze. Nie miałam boli krzyżowych i w 3,5 h od pierwszych skurczy Małgosia była na świecie. Po tamtym porodzie mówiłam że mogę rodzic dzieci. Teraz do momentu cc męczyłam się 4 h ale wiem że więcej rodzic nie chce. Przeżyłam koszmar. Aczkolwiek warto było: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-02 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Mela to nie Tobie powinno być wstyd tylko całemu personelowi
![]() Przykro mi, że tak Cię wymęczli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4364 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fota stópkowa zarąbsta!!! Cytat:
Pierniczę...trafiła mi sie sala 5 osobowa... i wyobrażcie sobie do jednej laski przychodziło na raz po 5 osób....do reszty tez po 2-3...a Ty mussz wietrzyc krocze, karmic cycem m]dziecko i odpoczywac..... DRAMAT!!!! Ludzie....nie zdają sobie sprawy chyba z tego, ze to dla innych jest meczące. Powinien być tatuś ewentualnie jakas 1 osoba z rodziny...a nie... Cytat:
Nie martw się ja jak się dowiedziałam, ze mały traci na wadze to też się rozryczałam jednej położnej i prosiłam by spr. czy ja mam pokarm czy nie mam..tak mi pocisnęla cycem, ze poleciał ![]() ![]() Cytat:
![]() Stokrotka mi mały też poranił, przez kapturki nie zbyt chciał ssać, więc jak tylko poje daje grubą warstwe maltanu i jakos daję radę powoli. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() QUOTE=Neni1984;42074585]Hejj ![]() Ale od poniedziałku zaczynamy regularne spacery z Małym ![]() ![]() k:[/QUOTE] Neni a czemu czekacie na pn z wyjsciami? My juz dzis bylismy na 15 min. Położne mówiły, ze smiało wychodzic jak taka pogoda, ale albo rano albo wieczorkiem. Cytat:
a mała do Ciebie podobna. Cytat:
Ja myslałam, ze szybciej sie ogarnę, ale tyle jest ogarniania przy maluszku...ale super to jest. Teraz ponadrabiam ostatnie strony i moze sklece w wolnej chwili opis porodu. Kejt gratulacje ![]() Idzieńko dla Was równiez gratulacje ![]() ![]() Cytat:
a mała do Ciebie podobna. Cytat:
Ja myslałam, ze szybciej sie ogarnę, ale tyle jest ogarniania przy maluszku...ale super to jest. Teraz ponadrabiam ostatnie strony i moze sklece w wolnej chwili opis porodu. |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Madi czekamy do poniedziałku, bo chcę na pierwszy spacer iść z TŻ. A on ma teraz popołudniówki, a od poniedziałku ma ojcowski ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Wtajemniczenie
|
Kazał go dokarmiać mm. Mamy się nakarmić piersią ile się da i potem podać 30-50ml mm. Generalnie chodzi o to, żeby dać piersiom szansę się zapełnić do następnego karmienia. Mam nadzieję, że jeszcze porzucimy to paskudne sztuczne mleko
![]()
#4367 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was za nocne bajery na wizazu przy kp:-P ja to ledwo na oczy patrze lol..a gdzie jeszcze odpalac wizaz:-P
odrobilam sie trochu,wyprasowalam zalegajaca kopke rzeczy i odrazu mi lepiej..ale padam na ryjoch..mala pewnie wstanie za 30minut do Cyca woec bez sensu mi teraz isc na drzemke.do jutra dobranoc wszystkim... ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Poszlam jeszcze ogladnac zdjecia...i IWONKO odpisuje tu..moja tez spi taka wygieta...nieraz jak sie przeciaga to tak sie wygnie do tylu ze az mnie boli:-P ona uwielbia tak spac...i pytalam jeszcze w szpitalu,roznych poloznych..pozniej w domu dwoch poloznych jak byly i wszystkie mowily ze to normalne..ze w brzuchu widocznie musiala sie tak odginac i tak jej poprostu wygidnie..w zadnym wypadku nie prostowac jej wtedy na sile no i nie podnosic.ale ze to calkiem normalne..ciekawi mnie z kad to usg glowki???? |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||||||
Zakorzenienie
|
o kurde...to też się namęczyłaś!!!
Dobrze, ze zrobili Ci tą cc...ale w sumie czemu? Bo mała była źle ułożona tak? Cytat:
NAsza zaje...biaszcza wizazanko!!!! Za wagę..szacuneczek! Cytat:
Cytat:
Stwierdziłam, ze teraz zdrowie dziecka najwazniejsze ! Cytat:
![]() Cytat:
A brzuszek masz bardzo zgrabny!!!! Pomyśl ile Wy dwupaczki macie teraz kcuków my na Was czekamy z utęsknieniem, a jakimi poradami bedziemy leciec bo juz conieco przetestujemy na swojej/dzieci skórze ![]() Cytat:
Kciuki by to nie była skaza!!! Trzymaj się Rocky!!!! ![]() Mój słodziak dziś był na 1 spacerku, miał 1 kąpiel ..nawet daliśmy radę ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Ja dzisiaj padnięta bo cały dzien poza domem od samego rana- najpierw pojechałam z małym odebrać pesel ![]() ![]() ![]() Mały dzisiaj skonczył 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() Idę trochę Was nadrobić jak mam chwilę wolnego ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mela- ale się umęczyłaś..rozumiem Cie doskonale, też błagałam o cc i partych nie umiałam powstrzymać.. Neni - ![]() ![]() w koncu mi dziecko padlo jak sie z nia polozylam, przytulilam do siebie i przyblokowalam jej rece i nogi..ja nie wiem o co chodzi..mam nadzieje,ze to kwestia upalu tz jeszcze nie ma a ja padam na pysk ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mela1234 Biedna wymęczyłś się. Najważniejsze, że już po wszytskim i masz małą przy sobie. Personel powinien się wstydzić za swoje zachowanie. Przed chwilą skończyłam prasować, lepię się masakrycznie. Jak ja nie nawidzę prasować prześcieradeł z gumką ![]() ![]() Dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cynamonka nie zdziwiaj jestes super mama!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co z paznokciami robiłaś? ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam, co piszecie o partych to mam już 100% pewności, że ja ich nie miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
Kejt, moje serdeczne gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Agrafka, super, ze juz jestescie w domu i cieszycie sie swoim szczesciem ![]() Oliath, super dziewczyny, wszystkie trzy ![]() Mela, Alicja jest przecudna ![]() Doczytalam opis porodu, jestes bardzo silna, przeszlas wiele i trafilas chyba na niezbyt mila obsluge, ale cale szczescie, ze wszystko to masz za soba! Surka, Twoja Lila tez przesliczna i jaka fajna z niej dama ![]() Dzoan, no co za szpital ![]() ![]() Magolina, ![]() ![]() Strawberry, dobrze wiedziec, ze herbatka dziala, bo ja ja juz mam, choc jeszcze nie urodzilam ![]() Ita, to fajnie, ze maluszek juz sie przekrecil ![]() Charlize, witajcie w domku ![]() Rocky, duzo wsparcia dla TZta przesylam, oby oslabienie i problemy z cisnieniem minely! Trzymam tez ![]() ![]() Tweed, brzuszek wyraznie urosl, choc do duzych nie nalezy ![]() ![]() Iwona, super, ze tak ladnie Wam idzie kp, fajnie sie czyta historie z pozytywnym nastawieniem do tego typu karmienia ![]() ![]() Evewee, szkoda, ze mala zaczela wlasnie tak reagowac na braciszka ![]() Neni, ![]() My juz po Ikei, podroz nieco wykanczajaca jak na moj okres ciazy, ale wolalam jechac tam teraz, niz po porodzie. Kupilismy nowa poduche na fotel, wyglada teraz jak nowy ![]() ![]()
#4377 |
Zakorzenienie
|
Mela kochana jaki miałaś poród no masakra, wogole jak psizecie ze zabraniali wam przec na partych to ja tego nie rozumiem bo jak wtedy nie przec?? tak sie wogole da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Iwonka no ja nie prostuje jej...jak sie przeciaga to jedt cala napieta to nawet nie ma jak...a jak spi tak to tez jej nie ruszam bo jej wygodnie..mam nawet podobne zdjecie do Twojego wkleje jutro jak bd miec chwilr
![]() zreszta jak raz chyba wyprostowalam Zuzie z takiej pozycji,to zaraz byla w takiej spowrotem ![]() a co tobie lekarz powidzial? En,fajnie ze fajnie spedzilas dzien ![]() bie hybrydy albo zele...:-P no i brawa za wiek powazny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakierka brawa za zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Rozeznanie
|
Cześć,
Dziewczyny: idzia111 (Magda 27l.) 31.07.2013 Michał (3700g, 54cm) Stokrotka24 (29l.) 31.07.2013 Łukasz (3550g, 53cm) malaczarnakejt (Kasia, 24l.) 02.08.2013 Filip (4086g, 58cm) Ogromne gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() Czytam Was w telefonie ale nie zawsze mam czas napisać. U nas ok. Gosia jak tylko widzi mój odsłonięty brzuszek, to automatycznie go głaszcze i mówi ajka ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o mnie, to jesteśmy w połowie 39 tc. Mam 12 kg na +. Waga Jasia nie jest określona, bo mam za mało wód a on sam jest duży - będzie ponad 4 kg. Niestety nie obrócił się główką w dól i czeka mnie cesarka... Na cięcie jestem umówiona na 12 sierpnia. To będzie prawie skończony 40 tc. Chyba, że coś wydarzy się wcześniej to mam dzwonić do swojego gina i przeprowadzi szybciej zabieg. Na chwilę obecną (stan z wtorku) mam szyjkę zgładzoną i 2 cm rozwarcia. Gratulacje za skończone tygodnie dzieciaczków i naszych - ciążowych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.