Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 00:01   #2491
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 05:47   #2492
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Halo!
Wstalimy
Ill, wy tez?

Nocka w koncu!!! W miare! Pobudki o 1.45, 3.55 i o 5 juz wstanko wyspalam sie. Ale kurde, patrzcie jak sie zmienia punkt widzenia, kiedys pobudka o 5rano byla czyms najgorszym co moze mnie spotkac a teraz sie ciesze jak do tej godziny dotrwamy z dwoma pobudkami

Martwie sie tylko bo w sumie to jest piaty dzien, jak Maly sie budzi z histeria doslownie i to jest tak okropny krzyk ze mi serce peka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:18   #2493
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Czesc Kochane!

Co za noc! Najpierw Mała budziła się co 15 minut i strasznie kręcila. W efekcie czego Zasnela w poprzek łóżka. Ja mam jakieś 10cm i tyłek już się nie zmieścił ,dla Mariusza była troszkę łaskawsza bo On ma z 50cm Potem Wstalam robić jej mleko,podałam i nie mogłam zasnąć. A jak już Zasnelam to śniło mi się że Mariusz utonął na moich oczach

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:37   #2494
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Hello my juz nie spimy od 2 godzin padnieta jestem i noc tez nieciekawa juz nie pamietalam takich nocy a tu znow nie wiem o co chodzi
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:46   #2495
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ajjj, Fewciu, tak to jest jak sie zgodziło mieszkac u kogos... to sie potem słyszy, ze sie nie jest u siebie i gówno ma sie do gadania

kochana Pstrynia- zawsze mi humor umie poprawic ani mi sie sni scielac mu
jak mi tak smaka zrobiłas to zaraz wrzuce do piekarnika bagietke czosnkowa made in Biedra jakis substytut Twojej pizzy chociaz bede miec
Co za patafian
! Kochana przepraszam że to napisze,ale ja nie wiem co Ty z Nim jeszcze robisz. Przecież On się psychicznie nad Tobą znęca! Mam nadzieję że ostatecznie nie pościeliłaś Mu tego łóżka?

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
charlizz, pilnuje grzędy

upiekłam ciasto Illusion- dzisiaj wersja z borówką amerykańską zerwaną z ogrodu, byłam podlać ogród, psa wykąpałam, Julaska też i kurde komp mi pada.

hope, dziwak Twój tż, u mnie jak małż za dużo pracuje i do małej nie schodzi, to mu mówie, że nie dba o więź z dzieckiem itp. teraz robi sobie przerwy i schodzi do niej sie pobawić i poprzytulać

Lady, dawaj tą fotke Julaskowo-Pietraszkową
swoją drogą dobrze, że kluczy nie zostawiliście na tej agroturystce haha!!

ja też wczoraj robiłam ciasto Illusion z borówką

Mój też pozytywnego fisia dostaje jak wraca z pracy i widzi Mała. Czego On z Nią nie wyrabia.

Właśnie Lady dawaj fotkę z randki Waszych dzieci

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pytanie do Was - czy Wasze dzieci SZALEJĄ podczas kąpieli? Oliwa strasznie macha nogami, wygląda to przeeeekomicznie, a ile wody przy tym rozchlapuje - o matko! Ja jestem mokra, TŻ jest mokry, podłoga jest mokra... Ostatnio miałam nawet twarz ochlapaną, haha.

właśnie tu niedawno o to pytałam Moja jest grzeczna,tzn nie chlapie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084246]Kochanie, mnie się zdaje że to zwyczajna 3dniówka Agatka miała bardzo lajtową temperaturę (aż lekarka w szoku, bo to była chyba 37,3 max. - więc właściwie stan podgorączkowy tylko i w sumie na 3 dzień z tym poszłam ot tak, z ciekawości, bo nic poza tym nie było) a 4 dnia wyszła wysypka - dla 3dniówki charakterystyczne jest pojawienie się na szyi/plecach najpierw, potem to schodzi na brzuszek, może pojawić się na rękach i nogach i pupie, ale niekoniecznie. Po kilkunastu godzinach schodzi najczęściej.
Nie jestem na 100% pewna, ale umiejscowienie wysypki + podwyższona wasza temp. wcześniej...

----------------------
Dorotka się rozłożyła katarzysko, ropiejące oczka, bidula taka. Temp. nie ma, ale podałam przeciwzapalnie ibum na noc.[/QUOTE]

dużo Zdrówka dla Dorotki!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084614]https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post42084579[/QUOTE]

jakie delikatne się znalazły

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Halo!
Wstalimy
Ill, wy tez?

Nocka w koncu!!! W miare! Pobudki o 1.45, 3.55 i o 5 juz wstanko wyspalam sie. Ale kurde, patrzcie jak sie zmienia punkt widzenia, kiedys pobudka o 5rano byla czyms najgorszym co moze mnie spotkac a teraz sie ciesze jak do tej godziny dotrwamy z dwoma pobudkami

Martwie sie tylko bo w sumie to jest piaty dzien, jak Maly sie budzi z histeria doslownie i to jest tak okropny krzyk ze mi serce peka

Kochana super że nocka lepszą
Może ma jakieś złe sny ? Blanka też się czasem budzi z taka nieopisana histeria

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 07:12   #2496
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
odkurzylam swoja ukochana plyte cappucino grand caffee chyba z 2004roku? zasluchiwalam sie nia po 10razy na dzien, a jak malza poznalam to co ja puszczalismy to bylo i zeby tradycji stalo sie zadosc - puscilam dzisiaj i co?
uhuhuhu co sie musiało dziac....

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dzisiaj Julka nakarmiła go chrupkami kuku :P
potem to sobie odbije- moja chrzesnica dorwała sie raz do kociej miski

Cytat:
Pytanie do Was - czy Wasze dzieci SZALEJĄ podczas kąpieli?
ojjjjjj, TAK musiałam zdrapac naklejke z wanienki bo sie wywijał jak węgorz zeby jej dotknąc, raz mi sie na brzuch obrócił i zamoczył całego buziaka i wtedy sie wystraszył ale tak to szalenstwo na całego

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084246]
----------------------
Dorotka się rozłożyła katarzysko, ropiejące oczka, bidula taka. Temp. nie ma, ale podałam przeciwzapalnie ibum na noc.[/QUOTE]mam nadzieje, że przeszło juz?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I jeszcze wstawię dowody tego co wcześniej napisałam żeby nie być gołosłowna
o rany nie dosc, ze przystojniak to jeszcze miny robi niesamowite

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
sylwietta

posciel mezusiowi ale pod przescieradlo daj groch albo kamienie
he he he

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Borys dzisiaj zjadl pierwszy raz sloki 190!! (wiem, ze nie ma sie czym jarac bo tu wieksze lakomczuchy sa ;p
sloik z bobowity, jarzynowa z kurczakiem - sam sobie z polki wybral sloiczek (wiem, glupi zbieg okolicznosci az milo bylo patrzec jak otwiera buze widzac lyzeczke i tak zachlannie jadl, zawsze jest w najlepszym wypadku marudzenie pozniej jeszcze deser zjadl, tak wiec bylam w ciezkim szoku, az zadzwonilam do mamy sie pochwalic
a i ktoras pisala ze zbaczyla gwiazdy jak ja dzieciak ugryzl zabkiem, mialam to samo .. smarowalam dziasla dentinxem i nawet sie nie spodziewalam ale jak mnie uzarl to az skora zeszla i zabolalo nawet
brawa dla Boryska to moze teraz zdaj sie na jego gust w sprawie wyboru słoiczków? co do zębisków- jak mnie wczoraj młody w brode "ugryzł" to naprawde poczułam wbicie tego zęba

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42085196]Sxlwia ! Ty mezowi posciel, a jakze. Ale niech ci sie przypadkiem wysypia nasiona dzikiej rozy [/QUOTE]
a czemu dzikiej rózy? ja to bym drut kolczasty włożyła tylko akurat pod reką nie miałam
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czesc Kochane!

Co za noc! Najpierw Mała budziła się co 15 minut i strasznie kręcila. W efekcie czego Zasnela w poprzek łóżka. Ja mam jakieś 10cm i tyłek już się nie zmieścił ,dla Mariusza była troszkę łaskawsza bo On ma z 50cm Potem Wstalam robić jej mleko,podałam i nie mogłam zasnąć. A jak już Zasnelam to śniło mi się że Mariusz utonął na moich oczach

Fewciu, to tylko sen kochana a dla Blaneczki buziale

u nas o mały włos pobudka byłaby o 5, ale dałam cycusia, przykryłam kołderką plecki, tak żeby szyjki dotykało i przespalismy sie jeszcze do 6,30
potem wrócił małż, wiec zeszłam z łózka, bo przyszlismy z małem do drugiego pokoju, dziec buszuje, ja sie musze ogarnąc, jak zjem to mam całą suszarkę prasowania bobasowych ciuszków dobrze, że wczoraj wpadłam na pomysł przejrzenia zapasów kiedys pokupionych i co sie okazało? że bodziaki, które wydawały sie mega wielkie są akurat na teraz

SZAJA- laski tak sie zachowały, jakby dziecko nie miało prawa zrobic kupy, albo zrobiło je bezposrednio na nie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 07:26   #2497
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Sylwia to ty nie wiesz ze nasiona z róży kłują jak szlag i NIE DA się ich usunąc? Najgorszemu wrogowi rura zmieknie. Kolczasty drut sie kryje.

Dorotka nadal chora ale w humorze.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 07:32   #2498
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42087021]Sylwia to ty nie wiesz ze nasiona z róży kłują jak szlag i NIE DA się ich usunąc? Najgorszemu wrogowi rura zmieknie. Kolczasty drut sie kryje.

Dorotka nadal chora ale w humorze.[/QUOTE]

nie wiedziałam ale teraz bede miec na uwadze
ucałowac Dorotkę
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 07:37   #2499
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Hej Dziewczyny troche Was poczytalam, ale nie moge sie jakos ostatnio ogarnac i strasznie w tyle jestem.. zazwyczaj mam czas zeby Was poczytac wieczorem albo jak mala spi.. i zanim zaze cos napisac to albo ja usne albo Zosiek sie obudzi..

Z nowosci, w poniedzialek mamy chrzciny w koncu sie zorganizowalismy

Potwierdzam wszystko co Pstryczek npisala o naszych powiazaniach

Marsii, oby Ci jak najszybciej przeszlo

Charlizz, Twoja mama wymiata.. btw moze umowimy sie w mmz kiedys?

Hope, Twojego tz to skopac to malo.. on taki niedomyslny cz tak dobrze udaje..
Stary 2013-08-03, 07:53   #2500
sarah67
Zadomowienie

masakra pierwszy raz tak wczesnie wstalam

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Witam Was
Stary 2013-08-03, 08:05   #2501
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
śliczny

hej kochane, a ja umieram nie wiem co mi się stało ale mnie cała lewa strona napitala, czy mnie przewiało czy co
nie mogę ruszyć głową, reką, leżeć nie siedzieć nie
to tak jakby mi ktoś nóż wbił w mięsień albo w kość kij wie
wzięłam już leki przeciwbolowe i zapalne mam nadzieję,że bedzie lepiej bo przeciez muszę dla mojego maluszka mieć power
Mam nadzieję że już lepiej

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pięknie!

Współczuję, oby szybko przeszło

O kurde

Hej dziewczyny wiecie jak się dziś rozczuliłam? Przyjechała moja teściowa i przywiozła dla Ewci sweterek i czapeczkę robione na drutach, pocztą przyszło od cioci, która ma 87 lat. I ona nas nigdy nie widziała, schorowana jest, a chciała naszej Małej prezent zrobić, wiecie jak mnie wzruszyła tym? Śliczny komplecik, akurat na jesień powinien pasować.
A potem zadzwoniła moja znajoma z byłej pracy, że ma parę rzeczy do oddania od wnuczki i czy nie chcemy. I wiecie z czym wróciliśmy? Torba ubranek, 3 grające zabawki, konik na biegunach i krzesełko do karmienia. I nie chcieli żadnych pieniędzy. Strasznie mi się zrobiło miło, tyle prezentów, w życiu bym się nie spodziewała Dobrze, że chociaż ciasto dla nich upiekłam, mam nadzieję, że będzie im smakowało.
Fajnie że jeszcze istnieją tacy dobrzy bezinteresowni ludzie

Cytat:
ajjj, Fewciu, tak to jest jak sie zgodziło mieszkac u kogos... to sie potem słyszy, ze sie nie jest u siebie i gówno ma sie do gadania

jak mi tak smaka zrobiłas to zaraz wrzuce do piekarnika bagietke czosnkowa made in Biedra jakis substytut Twojej pizzy chociaz bede miec
Brak mi słów

Cytat:
Ja też uciekam spać tylko podziękuję za buziaki za 7 miesięcy Igusia!
Ucałuję Nataszkę sarah za skończone 7 miesięcy i Anię Ewulki za pół roczku

Dobranoc
Ja cię! Szalony!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42087021]Sylwia to ty nie wiesz ze nasiona z róży kłują jak szlag i NIE DA się ich usunąc? Najgorszemu wrogowi rura zmieknie. Kolczasty drut sie kryje.

Dorotka nadal chora ale w humorze.[/QUOTE]

Zdrowka

Mam dość tż nakarmił małego i król sobie słodko śpi... A ja siedzę po 5 godzinach spania a Oli ani myśli spać... Rzuca się, wypluwa smoczek cichnie na chwilę i zaraz znowu to samo. Ja jestem zła na siebie że się denerwuję... Ale jestem już totalnie sfrustrowana i zmęczona. Tatusiowi jakoś znudziło się tatusiowanie. Jak nie mogłam na niego narzekać, tak niezauważalnie i stopniowo wszystko spadło na mnie... On zrobi butelkę rano i wieczorem i da jeść i na tym się kończy. A ja non stop się nim zajmuję a w wolnym czasie którego ostatnio nie mam w ogóle to najlepiej jakbym sprzątała. Jak mam chwilę to prasuję/piorę/robię małemu obiadki na zapas... A on zasypia ostatnio o 22, czasem 23 więc o chwili dla siebie mogę zapomnieć. Czemu zawsze facetom wszystko wolno? On jakoś ma czas ciągle na kompie siedzieć i wyspać się... Leży tu za mną i chrapie a ja mam ochotę mu przywalić po prostu.

YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:07   #2502
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Przegladam watek i widze wiecej niejadkow u nas troche lepiej ale jeszcze to nie jest to teraz mam zamiar wazyc malego raz w tygodniu i sprawdzac czy przybiera i waze go u weterynarza ale cicho bo knie jeszcze ktos do mopsu poda
Co do chusteczek tez polecam lidlowe i znetto tribello czy jako tak
U nas w kapieli wygibasy juz dawno nawet teraz troche mniej i obrot na brzuch obowiazkowo a na podlodze nie chcial za chiny ale po wczorajszym dniu oglaszam julka mistrzem obrotow nawet nie wiecie jak sie ciesze i byl siad w wozku co prwda trwal ulamek sekundy ale byl

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Szaja sdrowia dla Dorki

Stary 2013-08-03, 08:08   #2503
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Cala!! Brakowalo Cie tutaj

dzięki miło słyszeć
Dorotka się rozłożyła katarzysko, ropiejące oczka, bidula taka. Temp. nie ma, ale podałam przeciwzapalnie ibum na noc.[/QUOTE]

zdrówka dla Dorki doczytałam, że dzisiaj dalej ją trzyma, ale może w ciągu dnia bedzie troche lepiej

zjadło mi cytaty

sylwietta- mój pies to taki żarłok, że czeka aż koty od misek odejdą i wyżera im żarcie, trzeba go pilnować, bo on ma problemy ze zdrowiem i nie może kociego żreć
a chrześnica wymiata

illusion- powtarzam się, ale Igi sie rozszalał na maksa
swoją drogą masz jeszcze jakis przepis na równie pysze i szybkie ciastko jak to maślankowe

Witam się sobotnio
U nas już słońce wali, znów czika bedzie 35 stopni ocipieć idzie
Julka obudziła się o 2 i zabawy sobie urządzała musiałam ją wsadzić do leżaczka i pobujać, bo spać nie chciała. Ostatecznie pobudka po 6, troche pofiglowała i teraz dosypia, ale coś ją rozprasza, bo wzdryguje sie co chwile. Dziwne, bo zawsze miała drzemke po 9...

marsi, jak Ty tam? bo nie dalaś znać? przeszło ??
Kiedy randka Leosiowo-Julkowa?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:26   #2504
BlackSanctum
Zakorzenienie

Gojka, Manachiewicz. A co do mojego TŻa, to Ciebie nie kojarzy, ale chodził do szkoły z Twoją koleżanką, Angeliką Sz., zna ją z widzenia. Jest rok młodsza od niego, Ty zresztą też, z tego co widziałam.

A co do spotkania, to jasna sprawa! Na pewno nie pojedziemy tam naszym aktualnym samochodem, więc na razie to jest jeszcze daleka kwestia, bo wciąż szukamy... Może weźmiemy ten z Torunia do naprawy, ale babka musi zejść z ceny... Na pewno jeszcze w wakacje pojedziemy, tzn mam taką nadzieję i chciałabym tak.

Szaja, buziaki dla Dorki, niech szybko zdrowieje.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-03 o 08:37
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:43   #2505
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny (poki moje dziecko jeszcze spi!! A spi tak dlugo pierwszy - i pewnie ostatni - raz ) Zocha ma pol roku, karmie ja mieszanie juz w twj chwili i wyglada to tak:
Po przebudzeniu: pierś
Ok. 9tej : kaszka z owockiem - robie taka dosc gesta i daje lyzeczka, zazwyczaj daje ok. 60ml wody i kilka lyzeczek owocka jakiegos
Ok. 12tj: mm 120ml
Ok. 15tej: obiadek - zazwyczaj gotuje sama ale zjada objetosciowo tyle co w malym sloiczku
17-18: piers
19-20 sie kąpiemy i po kąpaniu mm 150 ml
W nocy piers - ostatnio dwa razy sie budzi

Moze tak byc?
Stary 2013-08-03, 08:46   #2506
sarah67
Zadomowienie

,
Stary 2013-08-03, 09:01   #2507
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Hejka!
mlody jak to ma w zwyczaju juz dżemka sobie, ja sniadanko zjadlam wiec mam chwilke czasu na wizazing

chcialam tylko nadmienic ze Dżejkobik przywital mnie z rana stara, poczciwa, piekna, smierdzacą zbita kupa!
baj baj biegunko!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Pstryczku, dziękuję, że pytasz
Ola śpi w najlepsze, wykapałam, podałam wapno i wit C, zyrtec olałam. Nadal nie wiem z czego ta gorączka : czika, zęby czy może trzydniowka mam nadzieję, że w weekend nie będzie żadnych niespodzianek już! Mamy szczepienie niby 8.08, przesunę je o kilka dni. Tylko 15 Olesław kończy już 7. miesiąc, więc chyba zbyt długo tego nie odciągnę?
.
jak Oluś? nie ma wysypki na nozkach i raczkach?
jesli to trzydniowka to bedziesz musiala przesunac szczepienie i to o sporo, z reszta teraz tez powinnas odczekac ze 2 tyg. ze szczepieniami nie ma zartow. nic sie nie stanie jak odlozysz na pozniej. moj ma 7,5 miecha a czeka nas jeszcze wzw

----------------------
zdrowka!
jak po nocce?

Cytat:

Dobranoc
o skubaniec maly!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Zuza przez cały dzień ok, a na wieczór znowu z noska katarek leciał i kaszlała
zdrowka!
jak nocka?

Cytat:
ojj jak miło
a do Cioci poprosilabym o adres i wyslala Jej piekna kartke z podziekowaniami i wlozylabym zdjecie Niunki
na pewno sprawilabys Jej ogromna przyjemnosc

bardzo dobry pomysl!

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Borys dzisiaj zjadl pierwszy raz sloki 190!! (wiem, ze nie ma sie czym jarac bo tu wieksze lakomczuchy sa ;p

a i ktoras pisala ze zbaczyla gwiazdy jak ja dzieciak ugryzl zabkiem, mialam to samo .. smarowalam dziasla dentinxem i nawet sie nie spodziewalam ale jak mnie uzarl to az skora zeszla i zabolalo nawet
mialam sie Ciebie juz dawno zapytac i ciagle cos i cos - jak z waga Boryska?

a weź mnie nawet nie strasz! moj jak mnie ze 2 dni temu ugryzl w ramie to do tej pory mam slad. a zebow jeszcze nie ma

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny (poki moje dziecko jeszcze spi!! A spi tak dlugo pierwszy - i pewnie ostatni - raz ) Zocha ma pol roku, karmie ja mieszanie juz w twj chwili i wyglada to tak:
Po przebudzeniu: pierś
Ok. 9tej : kaszka z owockiem - robie taka dosc gesta i daje lyzeczka, zazwyczaj daje ok. 60ml wody i kilka lyzeczek owocka jakiegos
Ok. 12tj: mm 120ml
Ok. 15tej: obiadek - zazwyczaj gotuje sama ale zjada objetosciowo tyle co w malym sloiczku
17-18: piers
19-20 sie kąpiemy i po kąpaniu mm 150 ml
W nocy piers - ostatnio dwa razy sie budzi

Moze tak byc?
hmmm, mi sie wydaje ze skoro dziecko nie marudzi, nie lacze to jest ok. jakby bylo glodne to raczej daloby jakos znac...
troszke mala mi sie wydaje ta poranna kaszka, te 60 ml wody no ale z owockiem i kasza to pewnie wyjdzie ze 100
zawsze mozesz zrobic o miarke wiecej i zobaczyc czy zjada czy raczej nie...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czesc Kochane!

o matko, jaki sen

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hello my juz nie spimy od 2 godzin padnieta jestem i noc tez nieciekawa juz nie pamietalam takich nocy a tu znow nie wiem o co chodzi

a moze zeby?
macie zebolki w ogole?

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Z nowosci, w poniedzialek mamy chrzciny w koncu sie zorganizowalismy

czekamy na focie!

Cytat:
masakra pierwszy raz tak wczesnie wstalam
Witam Was

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:01   #2508
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Karusia??? czy o mnie Ci chodziło??
o Ciebie, przepraszam za pomylke

Sarah, zawsze chcialabym tak "wczesnie" wstawac

Czika czikowa znow. Jemy sniadanie i lecimy na basen

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:07   #2509
hope01
Zakorzenienie

Cześć

U nas dziś pobudka po 4, dostał butlę, to zaczął sie chichrać i gryźć smoczek, zęba oczywiście ni chu chu zjadł za pół godziny i coś tam udawał że śpi. Śpi teraz z nami, bo jak przy takich akcjach zębowych co chwilę się budzi, łóżeczko obniżone, dzieć ciężki to by mi chyba ręce odpadły. No a teraz budzimy się a dzieciak w moich nogach śpi i co przełożę to znowu do nóg się turla.
Obudzi się to dam jeść i idziemy do rossa po zapas jedzonka bo dwa tygodnie mnie w mieście nie będzie. Z wyjątkiem szczepienia, jeśli temperatura zejdzie. A wtedy zadbam żeby to wtorek był to oczywiście na szmaty polecimy bo wszystko po 2 zł Ja też już Dadolinie szafę na później uzupełniam

co do tŻa. To co zauważyłam to on się zmienił odkąd do pracy poszedł. Robi z siebie cierpiętnika,wiecznie zmęczony, wiecznie go coś boli itp. Pracy nie ma ciężkiej jak na budowie. Pracuje w firmie z techniką grzewczą, jeździ z towarem, odbiera towar, na magazynie porobi. Pracuje od 7-16 lub 8-17. Owszem, czasem z nami na spacer pójdzie, jak ja chce na szmaty to z nim zostanie, ale zaraz telefon kiedy będę itp . ANI razu w nocy nie nakarmił za mnie Dawida. ANI razu nie wziął go żebym sobie odpoczęła. Wręcz to on wiecznie odpoczywa. najlepiej jak mu się pod nos poda. Czasem ma jakieś przebłyski normalności to łazienkę ogarnie, naczynia pomyje. Szkoda tylko że ☠☠☠☠a swoejej mamusi pomaga więcej niż mi. Wieczne tłumaczenia że ojciec poszedł. Ojciec poszedł już ponad 5 lat temu to co? nie było czasu żeby tryb życia zmienić dostosować? ona wykorzystuje jak może! spytajcie elllmi ile po drodze od niej do ns jest przystanków z biedrą obok -przynajmniej 3! już dziś dzwoniła żeby jej mleko kupić i drobne rzeczy - ok zgodzę się bo kobieta 12 mlek nie uniesie (tyle ma na tydzień bo babka leżąca na kleiku) a TZ ze my tez musimy jechać to ja weźmiemy i pojedziemy. tak. bo oplaca sie specjalnie po nia jechac i wracac do sklepu i znow ja odwozic! Ona z siebie robi taką nieporadną a TZ jej jeszcze pomaga. A jej rady odnosnie chodzika to tak mu wpoiła że on specjalnie mi na złość do Dawida mówi że mu jutro na giełdzie chodzik kupi.
Mówię Wam, on taki nie byl, jemu się w głowie poprzestwiało. Tak się mną opiekował w ciąży a teraz? Pf. Jak napąmknę że mnie nogi bola to od od razu MNIE TEŻ. Ale dupcyć to najlepiej codziennie. Wczoraj się o to obraził. Powiedziałam mu że miły jest jak coś chce, ale ja jestem wy☠☠☠ana po tych nocach i po tym że wszystko na mojej głowie i zwyczajnie też nie mam ochoty. I niech mi nie mówi Kocham Cię bo w tej chwili to mało dla mnie znaczy. Słowa muszą mieć poparcie w czynach a tu ich tyle co kot napłakał.

I nie. Nie czuje się kochana tak jak kiedyś.

A! Jak mu powiedziałam że goz Dawidem zostawię, to mnie wyśmiewa że go kocham że nie zrobie tak i że sobie bez niego nie poradzę. Facet... HELOŁ! Ja już sobie bez Ciebie radzę od niemal 7 miesięcy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:08   #2510
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Mam dość tż nakarmił małego i król sobie słodko śpi... A ja siedzę po 5 godzinach spania a Oli ani myśli spać... Rzuca się, wypluwa smoczek cichnie na chwilę i zaraz znowu to samo. Ja jestem zła na siebie że się denerwuję... Ale jestem już totalnie sfrustrowana i zmęczona. Tatusiowi jakoś znudziło się tatusiowanie. Jak nie mogłam na niego narzekać, tak niezauważalnie i stopniowo wszystko spadło na mnie... On zrobi butelkę rano i wieczorem i da jeść i na tym się kończy. A ja non stop się nim zajmuję a w wolnym czasie którego ostatnio nie mam w ogóle to najlepiej jakbym sprzątała. Jak mam chwilę to prasuję/piorę/robię małemu obiadki na zapas... A on zasypia ostatnio o 22, czasem 23 więc o chwili dla siebie mogę zapomnieć. Czemu zawsze facetom wszystko wolno? On jakoś ma czas ciągle na kompie siedzieć i wyspać się... Leży tu za mną i chrapie a ja mam ochotę mu przywalić po prostu.

to przywal! niby niechcacy oczywiscie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Przegladam watek i widze wiecej niejadkow u nas troche lepiej ale jeszcze to nie jest to teraz mam zamiar wazyc malego raz w tygodniu i sprawdzac czy przybiera i waze go u weterynarza ale cicho bo knie jeszcze ktos do mopsu poda
Co do chusteczek tez polecam lidlowe i znetto tribello czy jako tak
U nas w kapieli wygibasy juz dawno nawet teraz troche mniej i obrot na brzuch obowiazkowo a na podlodze nie chcial za chiny ale po wczorajszym dniu oglaszam julka mistrzem obrotow nawet nie wiecie jak sie ciesze i byl siad w wozku co prwda trwal ulamek sekundy ale byl

.

a ile ostatnio wazyl? bo na filmiku raczej na szczuplaczka wygladal...

za obroty i za siad!
a mojemu dalej nie w glowie siedzenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wiecie jak się dziś rozczuliłam? Przyjechała moja teściowa i przywiozła dla Ewci sweterek i czapeczkę robione na drutach, pocztą przyszło od cioci, która ma 87 lat. I ona nas nigdy nie widziała, schorowana jest, a chciała naszej Małej prezent zrobić, wiecie jak mnie wzruszyła tym? Śliczny komplecik, akurat na jesień powinien pasować.
A potem zadzwoniła moja znajoma z byłej pracy, że ma parę rzeczy do oddania od wnuczki i czy nie chcemy. I wiecie z czym wróciliśmy? Torba ubranek, 3 grające zabawki, konik na biegunach i krzesełko do karmienia. I nie chcieli żadnych pieniędzy. Strasznie mi się zrobiło miło, tyle prezentów, w życiu bym się nie spodziewała Dobrze, że chociaż ciasto dla nich upiekłam, mam nadzieję, że będzie im smakowało.

Cytat:

do uslug my Sylwie musimy sie trzymac razem
jak bagietka?
maz pojechal po ta pizze, ja zasnelam obok malego, jak wrocil to obudzil mnie subtelnie ciagnac za noge zjadlam 3 kawalki i poszlam spowrotem w kimono

Cytat:
Ale się obkupiłam dzisiaj - za 60zł kupiłam: spodnie, sukienkę (cudowną ), japonki na koturnie, tusz do rzęs, eyeliner i białą kredkę. Szał.
no wiesz co!!!! a foty to gdzie, przepraszam bardzo?
------------
nadrobilam!

Stary 2013-08-03, 09:10   #2511
nafiyqa
Zakorzenienie

Szajka, zdrowka dla Dorki!

Badzia, wg mnie skoro Zosia jest pogodna, nie marudzi to jest ok

Sylwia, kolejna juz dla meza!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:11   #2512
hope01
Zakorzenienie

Pstryczku, to dla odmiany siedzę sobie z Dawidem, coś tam gadamy w stylu gugugaga ghiii i za chwilę młody takie poważne spojrzenie na mnie i słyszę takie MOKRE bącury a ten w śmiech i na brzuch a ja z przerażeniem patrzę na plamę na prześcieradle i powiększającą się plamę na rampersie poszliśmy sobie pod prysznic to się trzymał drzwi i tańcował góra dół a ja mu tego dupsztala i nogi myłam

O kąpiel się pytała Black. Ja już Dadola w wanience nie kąpię. Mam głęboki brodzik, to nalewam wody i tam go kąpie. W kącie jest siedzisko to siadam i się zasuwamy to chlapie do woli. A z czym mnie rozwala to z gąbeczką. Jak mu myję głókę to mu tą gąbką moczę i ostatnio nam się na oczka polało. I ten wściekły jak zobaczył później że ta gąbka pływa koło niego to takim susem na nią i z nerwami ją "gryźć" zaczął, myślałam, że padnę

Stary 2013-08-03, 09:23   #2513
pstryczek84
Zakorzenienie

Szajka - niezla akcja z tymi panieneczkami! w doopach sie niektorym poprzewracalo i tyle

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć

U nas dziś pobudka po 4, dostał butlę, to zaczął sie chichrać i gryźć smoczek, zęba oczywiście ni chu chu zjadł za pół godziny i coś tam udawał że śpi. Śpi teraz z nami, bo jak przy takich akcjach zębowych co chwilę się budzi, łóżeczko obniżone, dzieć ciężki to by mi chyba ręce odpadły. No a teraz budzimy się a dzieciak w moich nogach śpi i co przełożę to znowu do nóg się turla.
Obudzi się to dam jeść i idziemy do rossa po zapas jedzonka bo dwa tygodnie mnie w mieście nie będzie. Z wyjątkiem szczepienia, jeśli temperatura zejdzie. A wtedy zadbam żeby to wtorek był to oczywiście na szmaty polecimy bo wszystko po 2 zł Ja też już Dadolinie szafę na później uzupełniam

co do tŻa. To co zauważyłam to on się zmienił odkąd do pracy poszedł. Robi z siebie cierpiętnika,wiecznie zmęczony, wiecznie go coś boli itp. Pracy nie ma ciężkiej jak na budowie. Pracuje w firmie z techniką grzewczą, jeździ z towarem, odbiera towar, na magazynie porobi. Pracuje od 7-16 lub 8-17. Owszem, czasem z nami na spacer pójdzie, jak ja chce na szmaty to z nim zostanie, ale zaraz telefon kiedy będę itp . ANI razu w nocy nie nakarmił za mnie Dawida. ANI razu nie wziął go żebym sobie odpoczęła. Wręcz to on wiecznie odpoczywa. najlepiej jak mu się pod nos poda. Czasem ma jakieś przebłyski normalności to łazienkę ogarnie, naczynia pomyje. Szkoda tylko że ☠☠☠☠a swoejej mamusi pomaga więcej niż mi. Wieczne tłumaczenia że ojciec poszedł. Ojciec poszedł już ponad 5 lat temu to co? nie było czasu żeby tryb życia zmienić dostosować? ona wykorzystuje jak może! spytajcie elllmi ile po drodze od niej do ns jest przystanków z biedrą obok -przynajmniej 3! już dziś dzwoniła żeby jej mleko kupić i drobne rzeczy - ok zgodzę się bo kobieta 12 mlek nie uniesie (tyle ma na tydzień bo babka leżąca na kleiku) a TZ ze my tez musimy jechać to ja weźmiemy i pojedziemy. tak. bo oplaca sie specjalnie po nia jechac i wracac do sklepu i znow ja odwozic! Ona z siebie robi taką nieporadną a TZ jej jeszcze pomaga. A jej rady odnosnie chodzika to tak mu wpoiła że on specjalnie mi na złość do Dawida mówi że mu jutro na giełdzie chodzik kupi.
Mówię Wam, on taki nie byl, jemu się w głowie poprzestwiało. Tak się mną opiekował w ciąży a teraz? Pf. Jak napąmknę że mnie nogi bola to od od razu MNIE TEŻ. Ale dupcyć to najlepiej codziennie. Wczoraj się o to obraził. Powiedziałam mu że miły jest jak coś chce, ale ja jestem wy☠☠☠ana po tych nocach i po tym że wszystko na mojej głowie i zwyczajnie też nie mam ochoty. I niech mi nie mówi Kocham Cię bo w tej chwili to mało dla mnie znaczy. Słowa muszą mieć poparcie w czynach a tu ich tyle co kot napłakał.

A! Jak mu powiedziałam że goz Dawidem zostawię, to mnie wyśmiewa że go kocham że nie zrobie tak i że sobie bez niego nie poradzę. Facet... HELOŁ! Ja już sobie bez Ciebie radzę od niemal 7 miesięcy
a jakby lekarz wypowiedzial sie nt chodzika? moze dotarloby do tej pustakowskiej lepetyny wtedy...
tekst o nogach powalil mnie na moje mini-cycki!
dziecko gofno obchodzi ze kogos bola rece, nogi czy kregoslup...
szkoda mi Ciebie

Stary 2013-08-03, 09:25   #2514
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej
Młody ucina sobie drzemkę więc zaglądam-idę zrobić sobie śniadanko i i będę was czytać.

Z tego co już mi się rzuciło w oczy;
Blogerko- dla Boryska za zjedzenie takiej ilości

Szajka-zdrówka dla Dorki ucałuj księżniczkę
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:26   #2515
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryczku, to dla odmiany siedzę sobie z Dawidem, coś tam gadamy w stylu gugugaga ghiii i za chwilę młody takie poważne spojrzenie na mnie i słyszę takie MOKRE bącury a ten w śmiech i na brzuch a ja z przerażeniem patrzę na plamę na prześcieradle i powiększającą się plamę na rampersie poszliśmy sobie pod prysznic to się trzymał drzwi i tańcował góra dół a ja mu tego dupsztala i nogi myłam

O kąpiel się pytała Black. Ja już Dadola w wanience nie kąpię. Mam głęboki brodzik, to nalewam wody i tam go kąpie. W kącie jest siedzisko to siadam i się zasuwamy to chlapie do woli. A z czym mnie rozwala to z gąbeczką. Jak mu myję głókę to mu tą gąbką moczę i ostatnio nam się na oczka polało. I ten wściekły jak zobaczył później że ta gąbka pływa koło niego to takim susem na nią i z nerwami ją "gryźć" zaczął, myślałam, że padnę

Stary 2013-08-03, 09:27   #2516
charlizz
Zadomowienie

Szaja,jak Dorka?

Badzia, a chętnie! Może jeszcze Lenove zwerbujemy albo Fewcie?

U nas pobudka o 6.30 i potem o 8.30

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:27   #2517
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
o Ciebie, przepraszam za pomylke

Sarah, zawsze chcialabym tak "wczesnie" wstawac

Czika czikowa znow. Jemy sniadanie i lecimy na basen

fajnie macie

Cytat:
Cześć

tuulam Cie
ale nie wiem co doradzic bo u mnie w malzenstwie tez zaczyna sie psuć

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

nooo miotła na przyklad
Stary 2013-08-03, 09:28   #2518
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Gojka, Manachiewicz. A co do mojego TŻa, to Ciebie nie kojarzy, ale chodził do szkoły z Twoją koleżanką, Angeliką Sz., zna ją z widzenia. Jest rok młodsza od niego, Ty zresztą też, z tego co widziałam.

A co do spotkania, to jasna sprawa! Na pewno nie pojedziemy tam naszym aktualnym samochodem, więc na razie to jest jeszcze daleka kwestia, bo wciąż szukamy... Może weźmiemy ten z Torunia do naprawy, ale babka musi zejść z ceny... Na pewno jeszcze w wakacje pojedziemy, tzn mam taką nadzieję i chciałabym tak.

Szaja, buziaki dla Dorki, niech szybko zdrowieje.
Black to kiedy piernikowym grodzie zawitasz?

U nas nocka marzenie, wczoraj napilismy sie z tz winka, mielismy wieczor romantico ale ja po tym pol kieliszka winka balam sie bardzo, zeby maly nie histeryzowal i dotrwal do rana bez cycka i obudzil sie pierwszy raz o 1 dostal butle i spal dalej do 4.30 potem juz do cycusia i tak dospalismy do 8

O a teraz sasiad wiercic cos u gory zaczal !

Dzien dobry
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:30   #2519
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Szajka - niezla akcja z tymi panieneczkami! w doopach sie niektorym poprzewracalo i tyle

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

a jakby lekarz wypowiedzial sie nt chodzika? moze dotarloby do tej pustakowskiej lepetyny wtedy...
tekst o nogach powalil mnie na moje mini-cycki!
dziecko gofno obchodzi ze kogos bola rece, nogi czy kregoslup...
szkoda mi Ciebie
właśnie ostatnio miałam pytać przy nim lekarza, tylko sobie zapomniałam w końcu

wiesz ja też myślałam że szkoda mnie, a teraz tak sobie myślę, że sie przyzwyczjam powoli i może to samolubne z mojej strony,ale jestem z siebie dumna, że tak sobie z młodym radzę sama

Stary 2013-08-03, 09:43   #2520
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:

a moze zeby?
macie zebolki w ogole?

nie mamy i tez tak mysle bo co do buzi wsadził to mluci jak szalony

Cytat:

a ile ostatnio wazyl? bo na filmiku raczej na szczuplaczka wygladal...

za obroty i za siad!
jupi:
6.900g czekamy na 7 kg z utęsknieniem ale bałam sir ze spadł przez szpital nadal troche malo je ale rozkrecamy sie a Kubuś ile teraz eazy?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości