|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Halo!
Wstalimy ![]() Ill, wy tez? ![]() Nocka w koncu!!! W miare! Pobudki o 1.45, 3.55 i o 5 juz wstanko wyspalam sie. Ale kurde, patrzcie jak sie zmienia punkt widzenia, kiedys pobudka o 5rano byla czyms najgorszym co moze mnie spotkac a teraz sie ciesze jak do tej godziny dotrwamy z dwoma pobudkami Martwie sie tylko bo w sumie to jest piaty dzien, jak Maly sie budzi z histeria doslownie i to jest tak okropny krzyk ze mi serce peka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kochane!
Co za noc! Najpierw Mała budziła się co 15 minut i strasznie kręcila. W efekcie czego Zasnela w poprzek łóżka. Ja mam jakieś 10cm i tyłek już się nie zmieścił ,dla Mariusza była troszkę łaskawsza bo On ma z 50cm ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Hello my juz nie spimy od 2 godzin padnieta jestem i noc tez nieciekawa juz nie pamietalam takich nocy a tu znow nie wiem o co chodzi
|
#2495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
! Kochana przepraszam że to napisze,ale ja nie wiem co Ty z Nim jeszcze robisz. Przecież On się psychicznie nad Tobą znęca! Mam nadzieję że ostatecznie nie pościeliłaś Mu tego łóżka? Cytat:
ja też wczoraj robiłam ciasto Illusion z borówką Mój też pozytywnego fisia dostaje jak wraca z pracy i widzi Mała. Czego On z Nią nie wyrabia. Właśnie Lady dawaj fotkę z randki Waszych dzieci ![]() Cytat:
właśnie tu niedawno o to pytałam [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084246]Kochanie, mnie się zdaje że to zwyczajna 3dniówka Nie jestem na 100% pewna, ale umiejscowienie wysypki + podwyższona wasza temp. wcześniej... ---------------------- Dorotka się rozłożyła katarzysko, ropiejące oczka, bidula taka. Temp. nie ma, ale podałam przeciwzapalnie ibum na noc.[/QUOTE]dużo Zdrówka dla Dorotki! ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084614]https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post42084579[/QUOTE] jakie delikatne się znalazły ![]() Cytat:
Może ma jakieś złe sny ? Blanka też się czasem budzi z taka nieopisana histeria ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2496 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co sie musiało dziac.... ![]() potem to sobie odbije- moja chrzesnica dorwała sie raz do kociej miski ojjjjjj, TAK ale tak to szalenstwo na całego [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084246] ---------------------- Dorotka się rozłożyła katarzysko, ropiejące oczka, bidula taka. Temp. nie ma, ale podałam przeciwzapalnie ibum na noc.[/QUOTE]mam nadzieje, że przeszło juz?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to moze teraz zdaj sie na jego gust w sprawie wyboru słoiczków? co do zębisków- jak mnie wczoraj młody w brode "ugryzł" to naprawde poczułam wbicie tego zęba ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42085196]Sxlwia ! Ty mezowi posciel, a jakze. Ale niech ci sie przypadkiem wysypia nasiona dzikiej rozy a czemu dzikiej rózy? ja to bym drut kolczasty włożyła ![]() Cytat:
u nas o mały włos pobudka byłaby o 5, ale dałam cycusia, przykryłam kołderką plecki, tak żeby szyjki dotykało i przespalismy sie jeszcze do 6,30 ![]() potem wrócił małż, wiec zeszłam z łózka, bo przyszlismy z małem do drugiego pokoju, dziec buszuje, ja sie musze ogarnąc, jak zjem to mam całą suszarkę prasowania bobasowych ciuszków dobrze, że wczoraj wpadłam na pomysł przejrzenia zapasów kiedys pokupionych i co sie okazało? że bodziaki, które wydawały sie mega wielkie są akurat na teraz ![]() SZAJA- laski tak sie zachowały, jakby dziecko nie miało prawa zrobic kupy, albo zrobiło je bezposrednio na nie
|
|||||
|
|
|
#2497 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia to ty nie wiesz ze nasiona z róży kłują jak szlag i NIE DA się ich usunąc? Najgorszemu wrogowi rura zmieknie. Kolczasty drut sie kryje.
Dorotka nadal chora ale w humorze. |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42087021]Sylwia to ty nie wiesz ze nasiona z róży kłują jak szlag i NIE DA się ich usunąc? Najgorszemu wrogowi rura zmieknie. Kolczasty drut sie kryje.
Dorotka nadal chora ale w humorze.[/QUOTE] nie wiedziałam ale teraz bede miec na uwadze ucałowac Dorotkę |
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Hej Dziewczyny
Z nowosci, w poniedzialek mamy chrzciny w koncu sie zorganizowalismy Potwierdzam wszystko co Pstryczek npisala o naszych powiazaniach ![]() Marsii, oby Ci jak najszybciej przeszlo Charlizz, Twoja mama wymiata.. btw moze umowimy sie w mmz kiedys? Hope, Twojego tz to skopac to malo.. on taki niedomyslny cz tak dobrze udaje.. |
|
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
masakra pierwszy raz tak wczesnie wstalam
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Witam Was
|
|
|
|
#2501 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42087021]Sylwia to ty nie wiesz ze nasiona z róży kłują jak szlag i NIE DA się ich usunąc? Najgorszemu wrogowi rura zmieknie. Kolczasty drut sie kryje. Dorotka nadal chora ale w humorze.[/QUOTE] Zdrowka Mam dość tż nakarmił małego i król sobie słodko śpi... A ja siedzę po 5 godzinach spania a Oli ani myśli spać... Rzuca się, wypluwa smoczek cichnie na chwilę i zaraz znowu to samo. Ja jestem zła na siebie że się denerwuję... Ale jestem już totalnie sfrustrowana i zmęczona. Tatusiowi jakoś znudziło się tatusiowanie. Jak nie mogłam na niego narzekać, tak niezauważalnie i stopniowo wszystko spadło na mnie... On zrobi butelkę rano i wieczorem i da jeść i na tym się kończy. A ja non stop się nim zajmuję a w wolnym czasie którego ostatnio nie mam w ogóle to najlepiej jakbym sprzątała. Jak mam chwilę to prasuję/piorę/robię małemu obiadki na zapas... A on zasypia ostatnio o 22, czasem 23 więc o chwili dla siebie mogę zapomnieć. Czemu zawsze facetom wszystko wolno? On jakoś ma czas ciągle na kompie siedzieć i wyspać się... Leży tu za mną i chrapie a ja mam ochotę mu przywalić po prostu. |
||||
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Przegladam watek i widze wiecej niejadkow u nas troche lepiej ale jeszcze to nie jest to teraz mam zamiar wazyc malego raz w tygodniu i sprawdzac czy przybiera i waze go u weterynarza ale cicho bo knie jeszcze ktos do mopsu poda
Co do chusteczek tez polecam lidlowe i znetto tribello czy jako tak U nas w kapieli wygibasy juz dawno nawet teraz troche mniej i obrot na brzuch obowiazkowo a na podlodze nie chcial za chiny ale po wczorajszym dniu oglaszam julka mistrzem obrotow nawet nie wiecie jak sie ciesze i byl siad w wozku co prwda trwal ulamek sekundy ale byl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Szaja sdrowia dla Dorki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084246] Dorotka się rozłożyła katarzysko, ropiejące oczka, bidula taka. Temp. nie ma, ale podałam przeciwzapalnie ibum na noc.[/QUOTE]zdrówka dla Dorki ![]() zjadło mi cytaty ![]() sylwietta- mój pies to taki żarłok, że czeka aż koty od misek odejdą i wyżera im żarcie, trzeba go pilnować, bo on ma problemy ze zdrowiem i nie może kociego żreć a chrześnica wymiata ![]() illusion- powtarzam się, ale Igi sie rozszalał na maksa ![]() ![]() swoją drogą masz jeszcze jakis przepis na równie pysze i szybkie ciastko jak to maślankowe ![]() Witam się sobotnio U nas już słońce wali, znów czika bedzie 35 stopni ocipieć idzie Julka obudziła się o 2 i zabawy sobie urządzała musiałam ją wsadzić do leżaczka i pobujać, bo spać nie chciała. Ostatecznie pobudka po 6, troche pofiglowała i teraz dosypia, ale coś ją rozprasza, bo wzdryguje sie co chwile. Dziwne, bo zawsze miała drzemke po 9...marsi, jak Ty tam? bo nie dalaś znać? przeszło ?? Kiedy randka Leosiowo-Julkowa?
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka, Manachiewicz.
A co do mojego TŻa, to Ciebie nie kojarzy, ale chodził do szkoły z Twoją koleżanką, Angeliką Sz., zna ją z widzenia. Jest rok młodsza od niego, Ty zresztą też, z tego co widziałam. A co do spotkania, to jasna sprawa! Na pewno nie pojedziemy tam naszym aktualnym samochodem, więc na razie to jest jeszcze daleka kwestia, bo wciąż szukamy... Może weźmiemy ten z Torunia do naprawy, ale babka musi zejść z ceny... Na pewno jeszcze w wakacje pojedziemy, tzn mam taką nadzieję i chciałabym tak. Szaja, buziaki dla Dorki, niech szybko zdrowieje.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-03 o 08:37 |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny (poki moje dziecko jeszcze spi!! A spi tak dlugo pierwszy - i pewnie ostatni - raz
) Zocha ma pol roku, karmie ja mieszanie juz w twj chwili i wyglada to tak:Po przebudzeniu: pierś Ok. 9tej : kaszka z owockiem - robie taka dosc gesta i daje lyzeczka, zazwyczaj daje ok. 60ml wody i kilka lyzeczek owocka jakiegos Ok. 12tj: mm 120ml Ok. 15tej: obiadek - zazwyczaj gotuje sama ale zjada objetosciowo tyle co w malym sloiczku 17-18: piers 19-20 sie kąpiemy i po kąpaniu mm 150 ml W nocy piers - ostatnio dwa razy sie budzi Moze tak byc? |
|
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
,
|
|
|
|
#2507 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Hejka!
mlody jak to ma w zwyczaju juz dżemka sobie, ja sniadanko zjadlam wiec mam chwilke czasu na wizazing ![]() chcialam tylko nadmienic ze Dżejkobik przywital mnie z rana stara, poczciwa, piekna, smierdzacą zbita kupa! baj baj biegunko! ![]() Cytat:
jesli to trzydniowka to bedziesz musiala przesunac szczepienie i to o sporo, z reszta teraz tez powinnas odczekac ze 2 tyg. ze szczepieniami nie ma zartow. nic sie nie stanie jak odlozysz na pozniej. moj ma 7,5 miecha a czeka nas jeszcze wzw [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42084246] ---------------------- Dorotka się rozłożyła katarzysko, ropiejące oczka, bidula taka. Temp. nie ma, ale podałam przeciwzapalnie ibum na noc.[/QUOTE]zdrowka! jak po nocce? Cytat:
![]() Cytat:
jak nocka? Cytat:
Cytat:
mialam sie Ciebie juz dawno zapytac i ciagle cos i cos - jak z waga Boryska?a weź mnie nawet nie strasz! moj jak mnie ze 2 dni temu ugryzl w ramie to do tej pory mam slad. a zebow jeszcze nie ma ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
troszke mala mi sie wydaje ta poranna kaszka, te 60 ml wody no ale z owockiem i kasza to pewnie wyjdzie ze 100 zawsze mozesz zrobic o miarke wiecej i zobaczyc czy zjada czy raczej nie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a moze zeby? macie zebolki w ogole? Cytat:
![]() czekamy na focie! ![]()
|
||||||||||
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
o Ciebie, przepraszam za pomylke
Sarah, zawsze chcialabym tak "wczesnie" wstawac ![]() Czika czikowa znow. Jemy sniadanie i lecimy na basen ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas dziś pobudka po 4, dostał butlę, to zaczął sie chichrać i gryźć smoczek, zęba oczywiście ni chu chu zjadł za pół godziny i coś tam udawał że śpi. Śpi teraz z nami, bo jak przy takich akcjach zębowych co chwilę się budzi, łóżeczko obniżone, dzieć ciężki to by mi chyba ręce odpadły. No a teraz budzimy się a dzieciak w moich nogach śpi Obudzi się to dam jeść i idziemy do rossa po zapas jedzonka bo dwa tygodnie mnie w mieście nie będzie. Z wyjątkiem szczepienia, jeśli temperatura zejdzie. A wtedy zadbam żeby to wtorek był to oczywiście na szmaty polecimy bo wszystko po 2 zł Ja też już Dadolinie szafę na później uzupełniam ![]() co do tŻa. To co zauważyłam to on się zmienił odkąd do pracy poszedł. Robi z siebie cierpiętnika,wiecznie zmęczony, wiecznie go coś boli itp. Pracy nie ma ciężkiej jak na budowie. Pracuje w firmie z techniką grzewczą, jeździ z towarem, odbiera towar, na magazynie porobi. Pracuje od 7-16 lub 8-17. Owszem, czasem z nami na spacer pójdzie, jak ja chce na szmaty to z nim zostanie, ale zaraz telefon kiedy będę itp . ANI razu w nocy nie nakarmił za mnie Dawida. ANI razu nie wziął go żebym sobie odpoczęła. Wręcz to on wiecznie odpoczywa. najlepiej jak mu się pod nos poda. Czasem ma jakieś przebłyski normalności to łazienkę ogarnie, naczynia pomyje. Szkoda tylko że ☠☠☠☠a swoejej mamusi pomaga więcej niż mi. Wieczne tłumaczenia że ojciec poszedł. Ojciec poszedł już ponad 5 lat temu to co? nie było czasu żeby tryb życia zmienić dostosować? ona wykorzystuje jak może! spytajcie elllmi ile po drodze od niej do ns jest przystanków z biedrą obok -przynajmniej 3! już dziś dzwoniła żeby jej mleko kupić i drobne rzeczy - ok zgodzę się bo kobieta 12 mlek nie uniesie (tyle ma na tydzień bo babka leżąca na kleiku) a TZ ze my tez musimy jechać to ja weźmiemy i pojedziemy. tak. bo oplaca sie specjalnie po nia jechac i wracac do sklepu i znow ja odwozic! Ona z siebie robi taką nieporadną a TZ jej jeszcze pomaga. A jej rady odnosnie chodzika to tak mu wpoiła że on specjalnie mi na złość do Dawida mówi że mu jutro na giełdzie chodzik kupi. Mówię Wam, on taki nie byl, jemu się w głowie poprzestwiało. Tak się mną opiekował w ciąży a teraz? Pf. Jak napąmknę że mnie nogi bola to od od razu MNIE TEŻ. Ale dupcyć to najlepiej codziennie. Wczoraj się o to obraził. Powiedziałam mu że miły jest jak coś chce, ale ja jestem wy☠☠☠ana po tych nocach i po tym że wszystko na mojej głowie i zwyczajnie też nie mam ochoty. I niech mi nie mówi Kocham Cię bo w tej chwili to mało dla mnie znaczy. Słowa muszą mieć poparcie w czynach a tu ich tyle co kot napłakał. I nie. Nie czuje się kochana tak jak kiedyś. A! Jak mu powiedziałam że goz Dawidem zostawię, to mnie wyśmiewa że go kocham że nie zrobie tak i że sobie bez niego nie poradzę. Facet... HELOŁ! Ja już sobie bez Ciebie radzę od niemal 7 miesięcy
|
|
|
|
#2510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ile ostatnio wazyl? bo na filmiku raczej na szczuplaczka wygladal... za obroty i za siad! ![]() a mojemu dalej nie w glowie siedzenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() do uslug my Sylwie musimy sie trzymac razem jak bagietka? ![]() maz pojechal po ta pizze, ja zasnelam obok malego, jak wrocil to obudzil mnie subtelnie ciagnac za noge ![]() Cytat:
![]() ------------ nadrobilam! |
|||||
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, zdrowka dla Dorki!
Badzia, wg mnie skoro Zosia jest pogodna, nie marudzi to jest ok ![]() Sylwia, kolejna juz dla meza!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, to dla odmiany
siedzę sobie z Dawidem, coś tam gadamy w stylu gugugaga ghiii i za chwilę młody takie poważne spojrzenie na mnie i słyszę takie MOKRE bącury a ten w śmiech i na brzuch a ja z przerażeniem patrzę na plamę na prześcieradle i powiększającą się plamę na rampersie poszliśmy sobie pod prysznic to się trzymał drzwi i tańcował góra dół a ja mu tego dupsztala i nogi myłam O kąpiel się pytała Black. Ja już Dadola w wanience nie kąpię. Mam głęboki brodzik, to nalewam wody i tam go kąpie. W kącie jest siedzisko to siadam i się zasuwamy to chlapie do woli. A z czym mnie rozwala to z gąbeczką. Jak mu myję głókę to mu tą gąbką moczę i ostatnio nam się na oczka polało. I ten wściekły jak zobaczył później że ta gąbka pływa koło niego to takim susem na nią i z nerwami ją "gryźć" zaczął, myślałam, że padnę |
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Szajka - niezla akcja z tymi panieneczkami!
w doopach sie niektorym poprzewracalo i tyle ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
tekst o nogach powalil mnie na moje mini-cycki! ![]() dziecko gofno obchodzi ze kogos bola rece, nogi czy kregoslup... szkoda mi Ciebie |
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Młody ucina sobie drzemkę więc zaglądam-idę zrobić sobie śniadanko i i będę was czytać. Z tego co już mi się rzuciło w oczy; Blogerko- dla Boryska za zjedzenie takiej ilości ![]() Szajka-zdrówka dla Dorki ucałuj księżniczkę
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Badzia, a chętnie! Może jeszcze Lenove zwerbujemy albo Fewcie? ![]() U nas pobudka o 6.30 i potem o 8.30 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie wiem co doradzic bo u mnie w malzenstwie tez zaczyna sie psuć nooo miotła na przyklad |
||
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nocka marzenie, wczoraj napilismy sie z tz winka, mielismy wieczor romantico ale ja po tym pol kieliszka winka balam sie bardzo, zeby maly nie histeryzowal i dotrwal do rana bez cycka i obudzil sie pierwszy raz o 1 dostal butle i spal dalej do 4.30![]() O a teraz sasiad wiercic cos u gory zaczal ! Dzien dobry
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz ja też myślałam że szkoda mnie, a teraz tak sobie myślę, że sie przyzwyczjam powoli i może to samolubne z mojej strony,ale jestem z siebie dumna, że tak sobie z młodym radzę sama |
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
nie mamy i tez tak mysle bo co do buzi wsadził to mluci jak szalony Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

wyspalam sie. Ale kurde, patrzcie jak sie zmienia punkt widzenia, kiedys pobudka o 5rano byla czyms najgorszym co moze mnie spotkac a teraz sie ciesze jak do tej godziny dotrwamy z dwoma pobudkami
i to jest tak okropny krzyk ze mi serce peka 

zasluchiwalam sie nia po 10razy na dzien, a jak malza poznalam to co ja puszczalismy to bylo
to moze teraz zdaj sie na jego gust w sprawie wyboru słoiczków? 

musiałam ją wsadzić do leżaczka i pobujać, bo spać nie chciała. Ostatecznie pobudka po 6, troche pofiglowała i teraz dosypia, ale coś ją rozprasza, bo wzdryguje sie co chwile. Dziwne, bo zawsze miała drzemke po 9...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mam nadzieję, że w weekend nie będzie żadnych niespodzianek już! Mamy szczepienie niby 8.08, przesunę je o kilka dni. Tylko 15 Olesław kończy już 7. miesiąc, więc chyba zbyt długo tego nie odciągnę? 
i będę was czytać.