Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 21:03   #4201
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

a Domii już dojechała??? Dała znać i nie widziałam??

chce zjesc chipsy, ale mam tu małego łobuza, który zaraz przylatuje, wchodzi na ,mnie: mama! i mnie całuje.. kiwie głową na tak

Malinka

Haniusia

Edytowane przez niunia32
Czas edycji: 2013-08-02 o 21:05
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 21:07   #4202
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

heloooooł, wróciłam, cieszycie się!?
no jasne że tak
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzisiaj drugi raz nie wiem czy mała ma czkawkę czy jest tak ułożona że czuje jej serduszko ale to jest chyba raczej nie możliwe, jak przyłożę rękę na prawy bok- tam gdzie kiedyś miejsce miała talia :P to czuję takie puknięcia jakoś co 2 sekundy, teraz trwa to już jakieś 3 minuty napewno jak nie dłużej. Nie wiecie mamusie co to może być??? Bo w sumie czkawka jakby to miała być to chyba jakoś bardziej bym to czuła?? Nie wiem sama bo dzisiaj zdarza mi się to pierwszy raz, wcześniej tak nie miałam
nie mam pojęcia co to, ale ciekawe rzeczy
Może czkawka jednak lekka

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

chce zjesc chipsy, ale mam tu małego łobuza, który zaraz przylatuje, wchodzi na ,mnie: mama! i mnie całuje.. kiwie głową na tak
słodkości
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 21:46   #4203
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
gdyby nie ten brzuch to bym skakała z radości

Gdzie byłaś jak Cię nie było?????? i co z ta sprawą? kciuki zadziałały??
Z brzuchem tez mozna skakac z radosci
TZ mnie gania za wizaz i musialam sie kitrac z pisaniem
To jeszcze kciuki trzymajcie bo na razie sie nic nie wyjasnilo, a powiem Wam w sekrecie ze czekam na odpowiedz banku w sprawie kredytu

W ogole mam otwarte okno w sypialni i czuje... pączki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-02 o 21:48
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 21:49   #4204
paulinaizabela
Zakorzenienie

Piątek wieczór i wszystkie ciężarówki chyba wybyły na imprezy bo cisza na forum

Lineczko to dalej trzymam
Stary 2013-08-02, 21:53   #4205
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Piątek wieczór i wszystkie ciężarówki chyba wybyły na imprezy bo cisza na forum

Lineczko to dalej trzymam
Korzystaja poki moga

Ja jutro sie wypuszczam na zakupy, ale spozywczo- chemiczne :P zawsze jakas rozrywka

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-02, 21:56   #4206
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.

Cytat:
Korzystaja poki moga

Ja jutro sie wypuszczam na zakupy, ale spozywczo- chemiczne :P zawsze jakas rozrywka

Ostatnie momenty, żeby potuptać nóżką

Mnie też to jutro czeka ale ja lubię zakupy

Zmykam też
Stary 2013-08-02, 22:48   #4207
nemosek
Zakorzenienie

Ktosiula No wow !!!!!! sexi mamusia za zgrabniutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

nemosek, też chętnie poczytam o Twoich sposobach może jakiś dzisiaj wykorzystam, jak młoda da, bo na razie nie chce przestać fikać i mnie rozprasza. Jakoś ona dzisiaj tak nisko jest w ogóle.
Robótki ręczne min.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

Nasz rachunek do zapłacenia, niestety i rozbity na raty. no coż, lepiej nam będzie wpłacać po 5 funtów miesięcznie niż całość na raz... niestety musimy to zapłacić mimo zamkniętego rachunku bo faktycznie zużyliśmy tą energię. ćwoki pomylili się i przez to ta ****** niespodzianka
Dobrze że chociaż w systemie ratalnym

Budowniczka Większość rzeczy mam na 62,ale 56 tez się trafi.Nawet nie wiem ile dokładnie czego posiadam,muszę dopiero posegregować

Lineczka Niestety ludzie nie maja sumienia,znieczulica
Cytat:
ja sama byłam opiekunką i nie wyobrażam sobie żeby tak nianie traktowały dzieci..

teraz oglądam że jedna dziewczyna miała 3 dzieci do opieki i zamknęła je w pokoju a sama zaprosiła sobie laske i zaczęły się gzić w sypialni druga chciała 6cio latkę nauczyć całować a teraz jeszcze na dodatek najmłodsze dziecko jakieś ponad roczek narobiło w pampersa a ta zamiast go zmienić to pospiukała tyłek temu małemu odświeżaczem powietrza

Żałosne

Cytat:
a czemuż to?
Bo to raczej Ty mogłabyś mi coś podpowiedzieć

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
namnożyło się bo ludzie to oglądają

ale się Wam przyznam bez bicia, że jak mam gorszy dzień to włączam sobie taki przygłupi program i mi się humor poprawia nie wiem jak można takie głupoty wymyślać, a ta gra aktorów profesjonalna największy polew mam z pamiętaników z wakacji -----
Nooo
To są takie głupie programy że głupszych chyba nie ma.Ale na poprawę humoru są the best!!!! Albo na podniesienie ciśnienia

Jak byłyśmy z mama w domu same to siup 10 rano jedziemy z oglądaniem

Rybko a kupiłaś poduchę????jak ostatnio byłam w Lidlu miałam super szczęście,jeden w remoncie,a specjalnie jechałam ,a w drugim nic nie mięli

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Dzisiaj drugi raz nie wiem czy mała ma czkawkę czy jest tak ułożona że czuje jej serduszko ale to jest chyba raczej nie możliwe, jak przyłożę rękę na prawy bok- tam gdzie kiedyś miejsce miała talia :P to czuję takie puknięcia jakoś co 2 sekundy, teraz trwa to już jakieś 3 minuty napewno jak nie dłużej. Nie wiecie mamusie co to może być??? Bo w sumie czkawka jakby to miała być to chyba jakoś bardziej bym to czuła?? Nie wiem sama bo dzisiaj zdarza mi się to pierwszy raz, wcześniej tak nie miałam
Chyba raczej czkawka

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka3 Pokaż wiadomość
Witam wizażanki.
Nie jestem pewna czy piszę w dobrym wątku ale zaryzykuję.
Otóż pochodzę z Łodzi, mieszkam z rodzicami, mam 19 lat i jestem z moim facetem od roku. Od razu dodam, że ma on 32 lata. Rodzina zaakceptowała różnicę wieku od razu. Nie zawsze było nam łatwo ale dawaliśmy radę. Zaczynamy razem pomieszkiwać. Ze względu na jego wiek od razu myśleliśmy o związku i wspólnym życiu bardzo poważnie. Niedługo planujemy ślub i chcemy też mieć dziecko. Jestem jednak świadoma faktu, że on jest już dość dojrzały, a i ja nie chciałabym, żeby dziecko urodziło się, kiedy będzie już sporo po trzydziestce. Najlepiej byłoby gdybyśmy mieli je już za rok, maksymalnie dwa lata. Miałabym wtedy ok. 21 lat. Jednak wątpię, żeby ten fakt była w stanie zaakceptować rodzina. Skończyłam właśnie liceum i mogłabym narazie odłożyć studia ale bliscy pewnie tego nie zrozumieją. Znajomi powtarzają mi, że jeśli chcę mieć dziecko to powinnam znaleźć młodszego faceta i poczekać aż skończę studia i znajdę pracę. Z moim obecnym to odpada bo za 6 lat będzie miał 38. Myślę, że jestem gotowa na założenie rodziny, kocham go i chcę z nim być. Co o tym sądzicie? Czy nie popełnię błędu? Może miałyście podobne przypadki?
Wybacz,to nie jest odpowiedni

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Ja wolę normalne seriale z prawdziwymi aktorami

My właśnie wszamaliśmy łososia zapiekanego z serem i pękam a jeszcze by się przydało jakiś deserek przygarnąć

Maomami rządzi Zuzka w brzusiu
ale pychota!!!!!!!!!!!!!!! Szkoda że mam pstrąga zamrożonego, bo zaraz bym go wszamała,taka mi ochotę narobiłaś

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
heloooooł, wróciłam, cieszycie się!?

Cytat:
mao, no właśnie jak ja jestem to nic nie piszą, a jak mnie nie ma to mam milion stron do nadrobienia
To złudzenie....

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:

O następna moja zachcianka Ale bym zjadła

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 22:54   #4208
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.

Cytat:
Z brzuchem tez mozna skakac z radosci
TZ mnie gania za wizaz i musialam sie kitrac z pisaniem
To jeszcze kciuki trzymajcie bo na razie sie nic nie wyjasnilo, a powiem Wam w sekrecie ze czekam na odpowiedz banku w sprawie kredytu

W ogole mam otwarte okno w sypialni i czuje... pączki
Wiem co czujesz

MEGA

O nie chcecie żebym tż goniła do całodobowego

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Taaa pozmykały wszystkie i zadowolone

Ale dzisiaj wybawiłam się z maluchem.Jaki słodziak,4 miesiące ma ale wygląda na 6.Rozdaje uśmiechy na prawo i lewo.
I jak się go położy to normalnie się dźwiga na nóżki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 23:29   #4209
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Buddowniczko...Zupa z brokulami? Mmm brzmi interesujaco! Poprosze o szczegoly
Jutro dam przepis bo dzis nie mam weny jak to podac... wszystko robie na oko

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ej to ja Cie nie czaje , masz Kochaną mamusie i dom.. warto sie od niej wyprowadzać? bo masz wtedy mniejsze rachunki jak zostaniecie tam, a przypuszczam że ona Cię z domu nie wyrzuca.. no chyba ze cos pomyliłam ?
tak ale wlasnie oto chodzi, ze w pewnym momencie trzeba sie wyprowadzic, zeby zrozumiec hierarchię rodziny! To jest juz moj dom, przepisany zostal dla mnie, rodzice są w podeszłym wieku, ale z racji tego wszystkiego najlepiej jak zamieszkamy osobno

Tak nam polecil ksiądz rekolekcjonista

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz

MEGA

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Taaa pozmykały wszystkie i zadowolone

Ale dzisiaj wybawiłam się z maluchem.Jaki słodziak,4 miesiące ma ale wygląda na 6.Rozdaje uśmiechy na prawo i lewo.
I jak się go położy to normalnie się dźwiga na nóżki
U mojej siostry Lenka, tez ma 2 miesiace/ prawie 3 to juz hoh, sztywna taka super sie teraz dzieci rozwijają a jak sie usmiechna, to swiat staje sie piekniejszy...

PS. Dzwonila do mnie kolezanka, nrie wiem co jej doradzic... jest w ciąży z chłopakiem... I ona ma do niego pretensje, ze on chce wyjsc jutro do znajomego, ktorego nie widzail kilka miesiecy bez niej (tzn. nie zaproponował zeby z nim poszła). najbardziej zabolało ją to, ze on wrocil z delegacji i chiala spedzic weekend z nim, a on z kolega ona nigdzie nie wychodzi, a ludzie gadają, ze bez slubu i boi sie ze zaczna gadac, ze ten sie szlaja i ma w dupie rodzine...

Uspokoiłam ja ze najwazniejsze, ze sie kochaja i ze ja tez nie jestem po slubie... ale swoja droga nie wiem co o tym myslec... jak to jest u Was?
Żal mi jej, bo zalezy jej na opinii rodziny widać, a ten też zamiast iść do niej i spedzic sobote z nią, to nie waznijszy ktos obcy, faceci to maja narabane we łbie naprawde
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 00:41   #4210
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dobrze ze nie szalałyście to szybko nadrobię .
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jaaa bądź w razie W gotowa!! Ale masz jakieś przeczucie że może być źle ułożone?
Mam przeczucie że mała jest ułożona poprzecznie. W ogóle nie czuję jej w dole , przy pęcherzu , za to nonstop przy prawym i lewym boku jednocześnie. Ostatnio wydawało mi się że już się przekrecila , ale chyba jednak nie .. Z drugiej strony jeszcze ma czas , zostało jej 7 tygodni ..
Cytat:
Trele szybko Ci ta wizyta poszła, no ale dobrze że trafiłaś na takiego lekarza tym razem.
A tak w ogóle to musisz być gotowa w takim razie już w 36 tygodniu?? O mamusiu
Na razie nikt nie powiedział że mam być gotowa, no ale takie przypadki się zdarzają czyli musze brać taką opcje pod uwagę .
Fajne wskazówki od położnej - ja sama z pewnoscia skorzystam.
Cytat:
Ja mam za 3 tygodnie dopiero drugą wizytę w szpitalu ale chyba nie pokrywa mi sie z usg, bo z tego co pamietam to usg mam mieć w 30/31tc a ta wizyta będzie w 28
To ile macie w standardzie przewidzianych usg ? U mnie tylko dwa ; w 12 tc pierwsze i w 20tc ostatnie - jeśli wszystko jest ok .
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
trele jak oni Ci badają ten brzuch ? co z niego wychodzi? czy duży czy mały świadczy o tym czy z maluchem wszystko ok? bo z chęcią bym se pomierzyła a w domu sprawdzę ile mam w obwodzie bo nie wiem
Nie wiem o czym to świadczy , ale badaja tak ; przykładają centymetr krawiecki od kości łonowej do momenty gdzie konczy się brzuch a zaczyna biust i ilośc centymetrow powinna się równac tygodniowi ciąży.
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
a jak oni to sprawdzają przez brzuch? idzie wyczuć? bo ja myślałam że to się bada w usg...
Oj dziewczyno - tu nie takie rzeczy robia przez btrzuch. Doswiadczone położne bardzo szybko powiedzą CI jakie jest ułożenie dziecka , mało tego ! Miałam w pracy dziewczyne , której dziecko było ustawione pośladkowo 4 tyg przed porodem . Wysłały ja takie położne do specjalistycznego szpitala położniczego i tam inne położne przestawiły jej dziecko REKAMI do pozycji prawidłowej .
Ja bym się nigdy na to nie zgodzila ..

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Na moje oko to czkawka Ja już teraz rozpoznaje , na początku było to dla mnie takie pykanie , niby odczuwalne ale gdzieś tam daleko , zbyt regularne i dość długie właśnie 3/4minuty . Teraz już wiem że to czkawka . Czasem ja czuje nisko , czasem wyżej ..

Dobranoc

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:08   #4211
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Domi, nie dawała znać po pewnie albo nie ma kiedy, albo TŻ jej nie dopuszcza do laptopa :P (skąd to znam)
Cytat:
Ostatnie momenty, żeby potuptać nóżką

Mnie też to jutro czeka ale ja lubię zakupy

Zmykam też
ja będę tupać a raczej się kiwać na koniec września i października :P a z moimi przeczuciami że jednak urodzę w październiku to boję się na wesele do koleżanki iść

Cytat:
Bo to raczej Ty mogłabyś mi coś podpowiedzieć
a co chcesz wiedzieć? no bez przesady ja na ten temat nie mam nie wiadomo jakiego pojęcia :P
Cytat:
Wiem co czujesz

MEGA

tylko, że u nas może być problem, bo jak pani w banku zobaczyła, że pracuję w rodzinnej firmie to powiedziała że może być ciężko, ale będziemy próbować z tym kredytem, mam jeszcze jakieś resztki nadziei bo wczoraj do mnie dzwoniła o coś jeszcze dopytywała i jak by mnie mieli w nosie to by od razu powiedzieli że nie i koniec, a tak nie dzwonili więc pewnie kombinują i sprawdząją czy faktycznie firma istnieje czy ja tam faktycznie pracuje więc mam może jeszcze jakieś szanse na to

ja dlatego czułam pączki, bo nie daleko mnie jest jakaś mała piekarnia i podejrzewam że nocne zapachy to mi stamtąd leciały, ale to pierwszy raz tak czułam

siemano! :P

ja już wymyta, z ręcznikiem na głowie siedze
czy Wy też tak macie, ze jak się kończą kosmetyki to wszytskie na raz?! skończył mi się szampon, odżywka i żel pod prysznic na szczęście krem mi się nei skończył bo mam go 500ml to będę go używać i używać, bo szkoda teraz kasy mi by było na niego

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-03 o 06:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 06:34   #4212
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dobrze ze nie szalałyście to szybko nadrobię .
Mam przeczucie że mała jest ułożona poprzecznie. W ogóle nie czuję jej w dole , przy pęcherzu , za to nonstop przy prawym i lewym boku jednocześnie. Ostatnio wydawało mi się że już się przekrecila , ale chyba jednak nie .. Z drugiej strony jeszcze ma czas , zostało jej 7 tygodni ..

Oj dziewczyno - tu nie takie rzeczy robia przez btrzuch. Doswiadczone położne bardzo szybko powiedzą CI jakie jest ułożenie dziecka , mało tego ! Miałam w pracy dziewczyne , której dziecko było ustawione pośladkowo 4 tyg przed porodem . Wysłały ja takie położne do specjalistycznego szpitala położniczego i tam inne położne przestawiły jej dziecko REKAMI do pozycji prawidłowej .
Ja bym się nigdy na to nie zgodzila ..

Wiesz co ja też raz mam czasami takie uczucie, że mała jest w poprzek, ale szłam raz od razu po tym na USG i była głową do dołu, więc może ona wtedy się po prostu przekręca, czy wygina no ale u mnie tylko tak czasami rozumiem że ty ciagle tak czujesz....

No o tym przekręcaniu też słyszałam, nie wyobrażam sobie czegoś takiego, brzuch chyba na metr muszą naciągnąć, i czy to zdrowe dla dziecka, żeby tak nim manipulować

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 07:31   #4213
niunia32
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam się z początkiem 23 tygodnia i co za tym idzie w 6 miesiącu

Dzisiaj mamy jechać na urodziny, na grilla

jeszcze chwila i skończymy wątek

wrzucam mój brzuch z dzisiaj i z przed 3 tyg... wieczorami osiąga ogromne rozmiary...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19a22.jpg (9,1 KB, 39 załadowań)

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-03, 07:39   #4214
niunia32
Zakorzenienie

Lienczka trzymam

Trele u nas są 3 usg, (11. a 14. tygodniem, między 18. a 24. tygodniem,między 30.-33. tygodniu. ) czasem robią jeszcze koło 6-8 tygodnia dla ocenienia czy ciąża jest zagnieżniona prawidłowo

no ale są też lekarzze, którzy robią co wizytę USG

aaaa, w Polsce też się zdarza, że obracają dziecko...

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-03, 07:58   #4215
domii29
Zakorzenienie

Witamy się z Jaśkiem w 7 miesiącu i III trymestrze !

Tak wiem że miałam się wczoraj zameldować ale były małe problemy z internetem
Jest suuuuuuuper !! Aż szkoda mi że zostajemy tak krótko, no ale...
Teraz idę robić śniadanie a później będę Was nadrabiać
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:05   #4216
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-03, 08:23   #4217
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

wrzucam mój brzuch z dzisiaj i z przed 3 tyg... wieczorami osiąga ogromne rozmiary...
o ja slicznie rosnie
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
O jak rośnie
U mnie tez wieczorami 2x taki jak z rana

Tak wiem że miałam się wczoraj zameldować ale były małe problemy z internetem
Jest suuuuuuuper !! Aż szkoda mi że zostajemy tak krótko, no ale...
Teraz idę robić śniadanie a później będę Was nadrabiać
Gartuluje wejscia w III trymestr

A my witamy się w 26 tc

na miły początek dnia słuchamy: http://www.youtube.com/watch?v=sHUo1oEQyBc
Stary 2013-08-03, 08:29   #4218
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
o ja slicznie rosnie

Gartuluje wejscia w III trymestr

A my witamy się w 26 tc

na miły początek dnia słuchamy: http://www.youtube.com/watch?v=sHUo1oEQyBc
dzięki

za tygodnie

Malinka

Haniusia
Stary 2013-08-03, 08:49   #4219
89Beatka
Wtajemniczenie

dzień dobry

Ledwo wstałam i już wiem że dzisiejszy dzień będzie cieżki, jakos dziwnie się czuje, byłam wczoraj na panieńskim a czuje się tak jakbym wypiła z 5 drinków, a wyspałam się.

Zaraz trzeba sprzątać i obiad zrobić, a ochoty brak.

Domi
za 3 trymestr

Niunia za 23 tydzień

budowniczka za 26 tydzień
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:08   #4220
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

Gratki za wszystkie tygodnie i miesiące
Niunia, brzuszek ładnie rośnie

My wczoraj popołudniu pojechaliśmy sobie nad jeziorko trochę się zrelaksować.
Dziś Tż poszedł na jakąś fuche do kumpla,a wieczorkiem jedziemy na działkę i wracamy jutro

Dziś już się rano obudziłam przed 8 bo mnie plecy bolały, o dziwo zdążyłam już zjeść śniadanie,wykąpać się,wysuszyć włosy i nawet się ubrać

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-03 o 09:20
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:09   #4221
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Dzień dobry grono dziewczyn w 3 trymestrze powiększa się a ja to dopiero niedługo będę zaczynać 6 miesiąc

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:15   #4222
Kabriela
Zadomowienie

Agatka wraz z Mamą wita się w III trymestrze!!!!!!!!

Witam,
Mała od samego rana kopie, a ja dzisiaj wstałam o 6 żeby siedzieć grzecznie w kuchni i smażyć naleśniki, zrobiłam kakao do tego i zjadłam śniadanie w łóżku z mężem.
A teraz mogę leniuchować i leniuchować i starać się niczym nie przejmować.
Pokażę Wam ostatnie moje zajęcie...hihihi...ja na serio nie mam co robić. Ech....

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9449 (Kopiowanie).jpg (83,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9448 (Kopiowanie).jpg (105,1 KB, 29 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:16   #4223
De28
Wtajemniczenie

Przepraszam, ze tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale maz pojechal z synem wywiezc odpady ogrodnicze i mam dla siebie cale 5 minut

Lykajcie magnez. Mnie dzis dopadlo to co mialam w poprzedniej ciazy.Skurcze lydek i nie tylko-wybudzaja mnie min.2 razy w nocy. Dzis byla masakra, plakalam 20 minut bo skurcz przeszedl z lydek na stopy i mi je powykrecal w rozne strony.Maz probowal mi odginac palce to byly tak sztywne, ze nic nie pomagalo. Zawsze wystarczylo odgiac palce u stop i skurcz przechodzil, a teraz dupa.Stopy mialam jak jakas chora, kazdy palec w inna strone. A teraz mam od tych skurczy straszne zakwasy. No jeszcze tak nie bolalo, ze musialam ryczec.

Poczytam co u was, na tyle na ile zdaze. Bo mam syna marude, przez upaly zle spi i jeczy caly dzien od kilku dni. Nic mu nie pasuje, wiec nawet nie mam chwili by tu zagladnac.

Moj brzuch chyba juz nie rosnie, waga tez stoi w miare w miejscu. W czwartek wizyta. Zaczynamy 28 tydzien.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6348[1].jpg (114,0 KB, 44 załadowań)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-08-03 o 09:24
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:19   #4224
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
dzięki

za tygodnie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dzień dobry

Ledwo wstałam i już wiem że dzisiejszy dzień będzie cieżki, jakos dziwnie się czuje, byłam wczoraj na panieńskim a czuje się tak jakbym wypiła z 5 drinków, a wyspałam się.

Zaraz trzeba sprzątać i obiad zrobić, a ochoty brak.

Domi
za 3 trymestr

Niunia za 23 tydzień

budowniczka za 26 tydzień
Dziękujemy
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Witam,
Mała od samego rana kopie, a ja dzisiaj wstałam o 6 żeby siedzieć grzecznie w kuchni i smażyć naleśniki, zrobiłam kakao do tego i zjadłam śniadanie w łóżku z mężem.
Pokażę Wam ostatnie moje zajęcie...hihihi...ja na serio nie mam co robić. Ech....

Gartulacje za III trymestr
a Twoje dzieła są śliczne..
Stary 2013-08-03, 09:23   #4225
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam,

za III trymestr!
Jejku jakie pięknośći te kwiatki

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale maz pojechal z synem wywiezc odpady ogrodnicze i mam dla siebie cale 5 minut

Lykajcie magnez. Mnie dzis dopadlo to co mialam w poprzedniej ciazy.Skurcze lydek i nie tylko-wybudzaja mnie min.2 razy w nocy. Dzis byla masakra, plakalam 20 minut bo skurcz przeszedl z lydek na stopy i mi je powykrecal w rozne strony.Maz probowal mi odginac palce to byly tak sztywne, ze nic nie pomagalo. Zawsze wystarczylo odgiac palce u stop i skurcz przechodzil, a teraz dupa.Stopy mialam jak jakas chora, kazdy palec w inna strone. A teraz mam od tych skurczy straszne zakwasy. No jeszcze tak nie bolalo, ze musialam ryczec.

Poczytam co u was, na tyle na ile zdaze. Bo mam syna marude, przez upaly zle spi i jeczy caly dzien od kilku dni. Nic mu nie pasuje, wiec nawet nie mam chwili by tu zagladnac.
Mi ostatniowłaśnie drętwieją palce u stóp... od środowej wizyty u ginki łykam magnez 2X dziennie.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:27   #4226
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam,

Piekne, jak dalje nie pojmuje jak ty to robisz i gratulacje za 3 trymestr)
Cytat:

Moj brzuch chyba juz nie rosnie, waga tez stoi w miare w miejscu. W czwartek wizyta. Zaczynamy 28 tydzien.
za tygodnie
ja miałam dzis 2 skurcze w nocy, nie takie jak ty ale nieciekawe
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:30   #4227
lubieolowki
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Witam się ze słonecznego Rzymu I szczerze mówiąc zazdroszczę tym, co piszą o wypadach na działkę itp Tutaj jest pięknie, ale stanowczo ZA GORĄCO! Chociaż Maluszek spisuje się naprawdę ładnie Zaraz po powrocie (07.08!!) lecimy na wizytę i mam nadzieję, że potwierdzi się znowu, że jest chłopiec, bo wybraliśmy z mężem imiona i będzie Jakub Wojciech (można dopisać na pierwszej stronie)

Cytat:
Dzień dobry

Ojej! Gratulacje! To już 6 miesiąc (możemy przybić sobie piątkę, bo my właśnie dzisiaj mamy 22t 2d !) i do tego jaki piękny brzuszek! Ze mnie wczoraj się mąż śmiał, że po kolacji mi brzuszek spuchł ;p Także wiem o czym mówisz odnośnie wieczora

Cytat:
Lienczka trzymam

Trele u nas są 3 usg, (11. a 14. tygodniem, między 18. a 24. tygodniem,między 30.-33. tygodniu. ) czasem robią jeszcze koło 6-8 tygodnia dla ocenienia czy ciąża jest zagnieżniona prawidłowo

no ale są też lekarzze, którzy robią co wizytę USG

aaaa, w Polsce też się zdarza, że obracają dziecko...
Dokładnie tak jest z USG - 3, czyli po jedno na każdy trymestr przypada Moja ginka robi co wizytę i w sumie bardzo się z tego cieszę, bo mogę oglądać jak dzidziolek rośnie z miesiąca na miesiąc

Ale jak to obracają dziecko?! To nie jest niebezpieczne? Jakoś sobie tego nie wyobrażam...

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry grono dziewczyn w 3 trymestrze powiększa się a ja to dopiero niedługo będę zaczynać 6 miesiąc

6 miesiąc - fajny miesiąc

Ostatnio zaczęłam sobie czytać milion artykułów odnośnie przygotowań przed porodem, opieką nad maluszkiem zaraz po itd. Trochę zaczynam panikować, że połowy rzeczy nie mam jeszcze przygotowanych.
Zastanawia mnie jedna rzecz - jak to jest z położną opłacaną? Czy ją można "wynająć" ze szpitala, w którym rodzisz czy jak to się dzieje? Myślicie, że to przydatna sprawa?
I drugie pytanie do doświadczonych mamuś - ile pieluch zużywa noworodek mniej więcej w pierwszym tyg. i jak się zmienia później ta ilość?

Zaraz lecimy na plażę! TŻ żeby się kąpać i smażyć, a ja żeby posiedzieć pod parasolem i popatrzeć na morze Może też się wykąpię w cieplutkiej wodzie...?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:36   #4228
Kabriela
Zadomowienie

Dziękuję dziękuję!
Też się cieszę tego trzeciego trymestru ale nagle zaczęło mnie dopadać myślenie na zasadzie, że to bardzo szybko zleci a ja nie jestem przygotowana, na serio nie jestem jeszcze na to wszystko gotowa i przygotowana.
Nie mam bladego pojęcia jak to wygląda od strony szpitala, porodu i takich tam?!
Ale będzie dobrze- ta mantra jest ze mną już bardzo bardzo długo. Będzie dobrze!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:43   #4229
ania_cz79
Raczkowanie

Cytat:

De ja łykam magnez dwa razy dziennie a i tak zdarzają mi się skurcze łydek bardzo mocne. Dziś w nocy również, zastanawiałam się nawet czy nie za mała dawka ale taka zapisał lekarz.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A mój mały się chyba obraził coś mało się od 2 dni rusza, czasem czuję tylko pojdeyncze słabe ruchy, mam nadzieje że wszystko ok, za to ja się czuję okropnie, to chyba ta pogoda u nas dzis duszno i lekko zachmurzone niebo, mogłoby popadać.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 09:45   #4230
De28
Wtajemniczenie

ania-a ile lykasz?W poprzedniej ciazy lykalam podwojna norme a i tak mialam skurcze lydek, ale nie takie jak teraz. Teraz lykam dwa razy po 300g.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości