|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
a Domii już dojechała??? Dała znać i nie widziałam??
chce zjesc chipsy, ale mam tu małego łobuza, który zaraz przylatuje, wchodzi na ,mnie: mama! i mnie całuje.. kiwie głową na tak ![]() Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-08-02 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | ||
Zakorzenienie
|
no jasne że tak
![]() Cytat:
![]() Może czkawka jednak lekka ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() TZ mnie gania za wizaz i musialam sie kitrac z pisaniem ![]() To jeszcze kciuki trzymajcie ![]() ![]() W ogole mam otwarte okno w sypialni i czuje... pączki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-02 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
Piątek wieczór i wszystkie ciężarówki chyba wybyły na imprezy
![]() ![]() Lineczko to dalej trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Ja jutro sie wypuszczam na zakupy, ale spozywczo- chemiczne :P zawsze jakas rozrywka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Mnie też to jutro czeka ale ja lubię zakupy ![]() Zmykam też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Ktosiula No wow !!!!!! sexi mamusia
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Budowniczka Większość rzeczy mam na 62,ale 56 tez się trafi.Nawet nie wiem ile dokładnie czego posiadam,muszę dopiero posegregować ![]() Lineczka Niestety ludzie nie maja sumienia,znieczulica ![]() Cytat:
![]() Żałosne ![]() Bo to raczej Ty mogłabyś mi coś podpowiedzieć ![]() Cytat:
To są takie głupie programy że głupszych chyba nie ma.Ale na poprawę humoru są the best!!!! Albo na podniesienie ciśnienia ![]() Jak byłyśmy z mama w domu same to siup 10 rano jedziemy z oglądaniem ![]() Rybko a kupiłaś poduchę????jak ostatnio byłam w Lidlu miałam super szczęście,jeden w remoncie,a specjalnie jechałam ,a w drugim nic nie mięli ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
![]() MEGA ![]() ![]() ![]() O nie chcecie żebym tż goniła do całodobowego ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Taaa ![]() ![]() Ale dzisiaj wybawiłam się z maluchem.Jaki słodziak,4 miesiące ma ale wygląda na 6.Rozdaje uśmiechy na prawo i lewo. I jak się go położy to normalnie się dźwiga na nóżki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak nam polecil ksiądz rekolekcjonista ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() PS. Dzwonila do mnie kolezanka, nrie wiem co jej doradzic... jest w ciąży z chłopakiem... I ona ma do niego pretensje, ze on chce wyjsc jutro do znajomego, ktorego nie widzail kilka miesiecy bez niej (tzn. nie zaproponował zeby z nim poszła). najbardziej zabolało ją to, ze on wrocil z delegacji i chiala spedzic weekend z nim, a on z kolega ![]() Uspokoiłam ja ze najwazniejsze, ze sie kochaja i ze ja tez nie jestem po slubie... ale swoja droga nie wiem co o tym myslec... jak to jest u Was? Żal mi jej, bo zalezy jej na opinii rodziny widać, a ten też zamiast iść do niej i spedzic sobote z nią, to nie waznijszy ktos obcy, faceci to maja narabane we łbie naprawde ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobrze ze nie szalałyście to szybko nadrobię .
Cytat:
Cytat:
Fajne wskazówki od położnej - ja sama z pewnoscia skorzystam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym się nigdy na to nie zgodzila .. ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#4211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co chcesz wiedzieć? ![]() tylko, że u nas może być problem, bo jak pani w banku zobaczyła, że pracuję w rodzinnej firmie to powiedziała że może być ciężko, ale będziemy próbować z tym kredytem, mam jeszcze jakieś resztki nadziei bo wczoraj do mnie dzwoniła o coś jeszcze dopytywała i jak by mnie mieli w nosie to by od razu powiedzieli że nie i koniec, a tak nie dzwonili więc pewnie kombinują i sprawdząją czy faktycznie firma istnieje czy ja tam faktycznie pracuje więc mam może jeszcze jakieś szanse na to ![]() ja dlatego czułam pączki, bo nie daleko mnie jest jakaś mała piekarnia i podejrzewam że nocne zapachy to mi stamtąd leciały, ale to pierwszy raz tak czułam ![]() siemano! :P ja już wymyta, z ręcznikiem na głowie siedze ![]() czy Wy też tak macie, ze jak się kończą kosmetyki to wszytskie na raz?! skończył mi się szampon, odżywka i żel pod prysznic ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-03 o 06:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No o tym przekręcaniu też słyszałam, nie wyobrażam sobie czegoś takiego, brzuch chyba na metr muszą naciągnąć, i czy to zdrowe dla dziecka, żeby tak nim manipulować ![]()
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się z początkiem 23 tygodnia ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mamy jechać na urodziny, na grilla jeszcze chwila i skończymy wątek wrzucam mój brzuch z dzisiaj i z przed 3 tyg... wieczorami osiąga ogromne rozmiary... |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
Lienczka trzymam
![]() Trele u nas są 3 usg, (11. a 14. tygodniem, między 18. a 24. tygodniem,między 30.-33. tygodniu. ) czasem robią jeszcze koło 6-8 tygodnia dla ocenienia czy ciąża jest zagnieżniona prawidłowo no ale są też lekarzze, którzy robią co wizytę USG ![]() aaaa, w Polsce też się zdarza, że obracają dziecko... |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Witamy się z Jaśkiem w 7 miesiącu i III trymestrze ! ![]() Tak wiem że miałam się wczoraj zameldować ale były małe problemy z internetem ![]() Jest suuuuuuuper !! Aż szkoda mi że zostajemy tak krótko, no ale... Teraz idę robić śniadanie a później będę Was nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my witamy się w 26 tc ![]() na miły początek dnia słuchamy: http://www.youtube.com/watch?v=sHUo1oEQyBc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Ledwo wstałam i już wiem że dzisiejszy dzień będzie cieżki, jakos dziwnie się czuje, byłam wczoraj na panieńskim a czuje się tak jakbym wypiła z 5 drinków, a wyspałam się. Zaraz trzeba sprzątać i obiad zrobić, a ochoty brak. Domi ![]() Niunia ![]() ![]() budowniczka za 26 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Gratki za wszystkie tygodnie i miesiące ![]() Niunia, brzuszek ładnie rośnie ![]() My wczoraj popołudniu pojechaliśmy sobie nad jeziorko trochę się zrelaksować. ![]() Dziś Tż poszedł na jakąś fuche do kumpla,a wieczorkiem jedziemy na działkę i wracamy jutro Dziś już się rano obudziłam przed 8 bo mnie plecy bolały, o dziwo zdążyłam już zjeść śniadanie,wykąpać się,wysuszyć włosy i nawet się ubrać ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-03 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
Agatka wraz z Mamą wita się w III trymestrze!!!!!!!!
Witam, Mała od samego rana kopie, a ja dzisiaj wstałam o 6 żeby siedzieć grzecznie w kuchni i smażyć naleśniki, zrobiłam kakao do tego i zjadłam śniadanie w łóżku z mężem. A teraz mogę leniuchować i leniuchować i starać się niczym nie przejmować. Pokażę Wam ostatnie moje zajęcie...hihihi...ja na serio nie mam co robić. Ech.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, ze tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale maz pojechal z synem wywiezc odpady ogrodnicze i mam dla siebie cale 5 minut
![]() Lykajcie magnez. Mnie dzis dopadlo to co mialam w poprzedniej ciazy.Skurcze lydek i nie tylko-wybudzaja mnie min.2 razy w nocy. Dzis byla masakra, plakalam 20 minut bo skurcz przeszedl z lydek na stopy i mi je powykrecal w rozne strony.Maz probowal mi odginac palce to byly tak sztywne, ze nic nie pomagalo. Zawsze wystarczylo odgiac palce u stop i skurcz przechodzil, a teraz dupa.Stopy mialam jak jakas chora, kazdy palec w inna strone. A teraz mam od tych skurczy straszne zakwasy. No jeszcze tak nie bolalo, ze musialam ryczec. ![]() Poczytam co u was, na tyle na ile zdaze. Bo mam syna marude, przez upaly zle spi i jeczy caly dzien od kilku dni. Nic mu nie pasuje, wiec nawet nie mam chwili by tu zagladnac. ![]() Moj brzuch chyba juz nie rosnie, waga tez stoi w miare w miejscu. W czwartek wizyta. Zaczynamy 28 tydzien. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-03 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Twoje dzieła są śliczne.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jejku jakie pięknośći te kwiatki ![]() Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja miałam dzis 2 skurcze w nocy, nie takie jak ty ale nieciekawe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jak to obracają dziecko?! To nie jest niebezpieczne? Jakoś sobie tego nie wyobrażam... Cytat:
![]() Ostatnio zaczęłam sobie czytać milion artykułów odnośnie przygotowań przed porodem, opieką nad maluszkiem zaraz po itd. Trochę zaczynam panikować, że połowy rzeczy nie mam jeszcze przygotowanych. Zastanawia mnie jedna rzecz - jak to jest z położną opłacaną? Czy ją można "wynająć" ze szpitala, w którym rodzisz czy jak to się dzieje? Myślicie, że to przydatna sprawa? I drugie pytanie do doświadczonych mamuś - ile pieluch zużywa noworodek mniej więcej w pierwszym tyg. i jak się zmienia później ta ilość? Zaraz lecimy na plażę! TŻ żeby się kąpać i smażyć, a ja żeby posiedzieć pod parasolem i popatrzeć na morze ![]() ![]()
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziękuję!
Też się cieszę tego trzeciego trymestru ale nagle zaczęło mnie dopadać myślenie na zasadzie, że to bardzo szybko zleci a ja nie jestem przygotowana, na serio nie jestem jeszcze na to wszystko gotowa i przygotowana. Nie mam bladego pojęcia jak to wygląda od strony szpitala, porodu i takich tam?! Ale będzie dobrze- ta mantra jest ze mną już bardzo bardzo długo. Będzie dobrze!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- A mój mały się chyba obraził coś mało się od 2 dni rusza, czasem czuję tylko pojdeyncze słabe ruchy, mam nadzieje że wszystko ok, za to ja się czuję okropnie, to chyba ta pogoda u nas dzis duszno i lekko zachmurzone niebo, mogłoby popadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
ania-a ile lykasz?W poprzedniej ciazy lykalam podwojna norme a i tak mialam skurcze lydek, ale nie takie jak teraz. Teraz lykam dwa razy po 300g.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.