|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Kluska co do monitoru oddechu (tej płytki) to ja to dostałam od mamy, której dziecko miało bezdechy i składa się z 2 płytek jedna do kołyski druga np. do wózka i się podpina do takiego akumulatorka i jak nie czuje pulsu czy tętna ? to wtedy wyje. Nie wiem czy użyję ale wzięłam bo może się przydać. Dostałam też kołyskę taką
i pierwsze ok pół roku zamierzam w niej trzymać dziecię później dopiero w łóżeczku. Do tego laktator, podgrzewacz do butelek, pojemniki trzymające temperaturę jedzonka, poduszkę poporodową, takiego rogala dla dziecka coś jak my mamy te do snu tylko mini, poduszkę do karmienia, 3 rożki - 2 nigdy nie użyte bo jej dzieciak musiał leżeć na wznak, już mam 2 bujaczki i kilka innych rzeczy których jeszcze nie rozpakowałam. Bardzo szybko ale jej dzieciak wyrósł a to leży
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zszokował mnie ten miś, który pozwala nie zajmować się dzieckiem.Sun, jaka wyprawka
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Dziecko sobie poradzi, to niezły pasożyt jest, ale nie chce wiedzieć jak bardzo wyniszczony bedzie jej organizm. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Czy gdyby Ci powiedzieli, ze na tyle procent bedziesz miała dziewczynkę, to wahalabys sie choćby przez moment czy kupować sukieneczki!? Cały czas jestes zdecydowana na amniopunkcje? Kiedy ja masz?
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Sunshine, masz już niezła wypraweczkę!
Macie rację, co do tej mojej koleżanki. Oczywiscie, wyniki krwi wyszły jej kiepskie, ma dużo niedoborów, ale powiedziała, że witamin absolutnie żadnych łykać nie będzie, bo od tego też się tyje, a ona nie zamierza wyglądać jak balon. |
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-08-02 o 22:03 |
|
|
|
|
#3877 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet moja wyobraźnia tego nie ogarnia Cytat:
Co za ludzie Cytat:
To samo z burakami, ale szpinak w naleśnikach ...to mi narobiłaś smaku na święta noc Lekarz powiedział, że moje wyniki też mogłyby być lepsze. Biorę witaminy i na następną wizytę mam powtórzyć morfologię. Mam nadzieję, że będzie ok
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie rozumiem tych twoich obliczeń procentowych. Tak jadę we wtorek to jest centrum Matki Polki, dziś czytałam jakiś artykuł o tej amniop i to w sumie nie jest badanie ryzykowne bardzo... Jutro zadzwonię do koleżanki bo ona to miała robione i wypytam o badanie |
|
|
|
|
#3879 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ogarniam tej kuwety, ani faceta, ani jej samej. Pytanie, czy facet taki burak faktycznie, czy ona wyolbrzymiła jakieś wypowiedziane przez niego zdanie, i uczepiła się go jak rzep psiego ogona, żeby przed publicznością mieć usprawiedliwienie i winę za ewentualne skutki uboczne widzowie zrzucali na niego. Jeśli laska się tak podporządkowuje "słowom faceta", to albo są to jej słowa z dorobioną historyjką, albo jest głupia. W sumie tak czy siak jest... co najmniej nieodpowiedzialna.
|
|
#3880 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Serio jest taki mis? A moze umie jeszcze przewijac i kapac? Nie wiem jak to skomentowac tak naprawde. Cytat:
Skad takie kobiety sie biora ![]() Cytat:
Jeszcze ryby i groch mi sie kojarza jako zrodlo zelaza. Ale dostalas jakis preparat do zazywania,tak? Cytat:
Isia nie obraz sie,ale twoje wyniki faktycznie nie sa zle. A ryzyko amniopunkcji niestety jest. Przemysl to moze jeszcze. Bo co jesli zdarzy sie po badaniu poronic (tfu tfu,odpukac)? No nie wiem,ale ja majac dobre wyniki nie ryzykowalabym zycia dziecka. Zrobisz oczywiscie jak uwazasz i bede trzymac kciuki za was,ale przemysl to jeszcze raz.
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Do tego brokuły i jajka, ale w sumie ile można. ![]() Widzę, że dziecię nawet menu mi poprzestawia do góry nogami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciąża z tego co mówi kolezanka, to nie była planowana. Katarzyniak, dobrze, że juz jestes po. Teraz tylko odpoczywaj i wyśpij się |
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli miałabys wynik 1:100 to znaczyloby, ze 99 kobiet urodzi zdrowe dzieci, a 1 chore. Czyli szanse urodzenia chorego dziecka to 1%. Twój wynik jest prawie 4x lepszy, czyli szanse, ze dziecko jest chore sa 4 razy mniejsze. Czyli cos miedzy 0,25 a 0,30%. Czyli szanse, ze jest zdrowe wynoszą ponad 99,7% - ogromne sa jednym słowem. Lekarz nie tłumaczył Ci Tych wyników? ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Można kupić buraki w tabletkach, podobno niezle podnoszą hemoglobine.
|
|
#3884 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gdzieś kiedyś czytałam,że dobre jest połączenie żelaza z witaminą C,lepiej się wchłania,czyli np szpinak popijasz sokiem pomarańczowym. Może warto spróbować?
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Patrycjja żelazo jest jeszcze w: nasionach dyni i słonecznika (smaczna przekąska), orzechach, suszonych śliwkach i daktylach, w czarnych porzeczkach, kapuście, natce pietruszki i kiełkach. I jeszcze ważna sprawa: wchłanianie żelaza z warzyw mimo wszystko jest trudniejsze (to tylko 1%) - natomiast z mięsa cielęcego ponad 20%. "Czerwone mięso w połączeniu z warzywami zwiększa wchłanianie tego pierwiastka o nawet 400 proc. Dobrze także wzbogacić posiłki o produkty zawierające witaminę C oraz wapń, poprawiające przyswajanie żelaza dwu, a nawet trzykrotnie". Jak wątróbki nie lubisz to na siłę jej nie zjadaj bo w ciąży polecana nie jest. Poczytaj też sobie o soku z buraków-są takie przepisy na soki warzywne, że praktycznie tego buraka nie czuć.
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
#3887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Witam Was Dziewczynki
![]() Wczoraj byli u nas przyjaciele, posiedzieliśmy pośmialiśmy się było bardzo fajnie. Pozwoliłam sobie ma trzy łyki wina chyba się nic nie stanie nie? Zamówiłam sobie to wino bezalkoholowe- jak przyjdzie zdegustuję i dam Wam znać jak smakuje ![]() My dziś mamy po południu w planach pojeździć i pooglądać wózki- zobaczymy czy trafimy na ten co nam się najbardziej podoba ![]() Cytat:
owszem fajnie jak jest coś co chroni dziecko jak np wychodzisz do drugiego pokoju (jakiś kojec, ogrodzenie itp) ale nie można przesadzać---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
ok nie obżerać się aby nie wyglądac jak orka ale takim zachowaniem dziecko może być słabe, upośledzone itp- dziwne że w XXI wieku panuje taki ciemnogród ale że jej lekarz nic nie powiedział to też dziwne---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
znalazłam taką listę może Ci pomoże http://bogate-w-zelazo.blogspot.com/ ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
super ja nie mam kompletnie NIC
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
perfuzja, gosia, em ma, magnusia
Dzięki dziewczyny ! Więc jeśli hemoglobina jest poniżej 11 to już jest nie za ciekawie. Najlepiej gdyby nawet nie była przy tej dolnej granicy. O wit c slyszalam, uwielbiam kwaśne w postaci słodyczy i mecze od dłuższego czasu właśnie sok pomarańczowy naturalny, niesłodzony, bo niczym innym się napic nie mogę :p wychodzi na to, że raz na jakiś czas dobrze mi jednak mięcho zrobi. Jak mus, to mus. Pocieszają mnie tylko te pestki dyni i słonecznik. Jak dobrze, że mamy sezon
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
ja w maju jak byłam w szpitalu miałam hemoglobinę 9 i nie straszyli mnie żadnymi zastrzykami. Zalecili witaminy z żelazem i stwierdzili, że jak mdłości miną to szybko uzupełnię te niedobory. I myślę, że mieli rację, bo już na początku lipca wzrosła do 10.8, a teraz czuję się jeszcze lepiej, więc podejrzewam, że jest jeszcze wyższa.
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() I z drugiej strony wolę od razu wziąć się za podnoszenie, niż czekać na dalsze spadki
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Hi hi a my dzisiaj jak TŻ wróci z pracy jedziemy na działeczke
i w 99% będę miała już wodę na działce
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz zwrócił uwage na złe wyniki krwi, zapisał witaminy, żelazo, ale ona nie bierze nic, bo mówi, że od tego utyje. Dziewczyny, u mnie też będzie chłopczyk
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NIe powinno sie łączyć pokarmów zawierajacy bardzo dużo żelaza z nabiałem czyli kromka z serem i szynka to nie najlepszy pomysł. Lepiej zjeść z szynką np rano a z serem wieczorem. Tak samo jeśli chodzi o kotelty nadziewane serem. NIe mówi bo sama czasem robie spagetti z mieskiem mielonym i do tego ser ale staram sie na codzień oddzielać a od czasu do czasu można coś pomieszać Caly życie borykam sie z brakiem żelaza w organizmie wiec nauczyłam sie tak jeść by sobie nie szkodzić. |
|
|
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Gratuluję !
![]() Skad tych chłopów tyle ? ![]() Kurcze, jutro mamy pierwsza rocznicę, a mąż sobie wymyślił grilla u teściów :banghead: Nie mam sił do niego. Chyba zabunkruje się w domu
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy u którejś z Was pojawiła się już jakaś wydzielina z sutków?
U mnie wczoraj wieczorem i trochę mnie to zaskoczyło szczerze powiedziawszy - myślałam, że to później się pojawia.
|
|
#3896 |
|
Gang Iren
|
O gratuluję!
Coś czuję,że jeszcze troszkę i zaczną dziewczynki się ujawniać...
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha gratuluję
chłopaki w zdecydowanym natarciu
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was pisała, że nie każdy magnez można zażywać w ciąży. Dlaczego? Nie znalazłam nic na ten temat.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

zszokował mnie ten miś, który pozwala nie zajmować się dzieckiem.

Nawet moja wyobraźnia tego nie ogarnia
To samo z burakami, ale szpinak w naleśnikach ...to mi narobiłaś smaku na święta noc
Lekarz powiedział, że moje wyniki też mogłyby być lepsze. Biorę witaminy i na następną wizytę mam powtórzyć morfologię. Mam nadzieję, że będzie ok 

Nie ogarniam tej kuwety, ani faceta, ani jej samej. Pytanie, czy facet taki burak faktycznie, czy ona wyolbrzymiła jakieś wypowiedziane przez niego zdanie, i uczepiła się go jak rzep psiego ogona, żeby przed publicznością mieć usprawiedliwienie i winę za ewentualne skutki uboczne widzowie zrzucali na niego. Jeśli laska się tak podporządkowuje "słowom faceta", to albo są to jej słowa z dorobioną historyjką, albo jest głupia. W sumie tak czy siak jest... co najmniej nieodpowiedzialna.

chyba się nic nie stanie nie? Zamówiłam sobie to wino bezalkoholowe- jak przyjdzie zdegustuję i dam Wam znać jak smakuje