|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16951 | |
|
xxyy
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
a i mam pytanie dziewczynki, tylko nie bijcie nie krzyczcie ani nic
to z ulotki tabletek: Cytat:
czy od tego sie tyje? bo boje sie a od jutra bede to zazywac
|
|
#16952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet nei wies zile si etrzeba nachodzic zbey spodnie kupic jakies i ciagle si emnie kto spyta cy znei jestem chora i mowi zbeym wkoncu rzytyla :/
|
|
|
|
|
#16953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16954 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy jesteście aż za chude jak na mój gust... Opanujcie się dziewczyny bo zrobicie sobie tylko krzywdę...
|
#16955 |
|
Zakorzenienie
|
jak mam tu wkleic fotke?
oswiecic ciemnego orzeszka prosze;p
|
|
|
|
#16956 |
|
Zakorzenienie
|
Plotkowy dla dietetyczek
.Atram ślicznoś,ale koniecznie musisz nam coś przytyć:P ajji śliczna twarzyczka,ale straszna z Ciebie chudzineczka,tyj nam tyj
|
#16957 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszku chora nie jestem , ale odchudzalam sie kiedys na 1500 kcal i za ldugo troche to pociagnelam ale na szczescie sie w pore opamietalam i teraz chcialabym przytyc ze 4 kg chociaz tak do 48 bo mi si enie podoba to jak teraz wygladam
|
|
|
|
#16958 |
|
Zakorzenienie
|
aajjii, atram - zdecydowanie za chudo
a orzeszek nie ma sie czym martwic, jest jak najbardziej w porzadku. tylko pozazdroscic ![]() sliczna lolcia ![]() mam pytanie - tyjemy od weglowodanow czy od tluszczow? i czy ser feta to wielkie zlo? |
|
|
|
#16959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wiele dała żeby tak wyglądać
|
|
|
|
|
#16960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyjemy od węglowodanów prostych,lub od dużej ilości węglowodanów złożonych.Jeżeli chodzi o zdrowe tłuszcze,to od nich się nie tyje,oczywiście powinny być spożywane w odpowiednich ilościach.Ser od czasu do czasu,nie jest wielkim grzechem,a wręcz przeciwnie zawiera w sobie również tłuszcze,które są dla nas wskazane .
|
|
#16961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czego zazdrościć
|
|
|
|
|
#16962 |
|
Zakorzenienie
|
4564365..JPG
66464..JPG udało mi sie załadować
|
|
|
|
#16963 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie znajduja sie te weglowodany zlozone?
dzisiaj kupilam ryz brazowy dlugoziarnisty i z etykietki wynika, ze ma ogromna ilosc weglowodanow
|
|
|
|
#16964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Trudno żeby ryż brązowy mógł mieć małą ilość węglowodanów,jak to są głównie same węgle,ale bardzo dobre i zdrowe.
|
|
#16965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam kasze, np gryczaną czy jęczmienną sama uwielbiam kuskus z jogurtem naturalnym i warzywkami Złożone węgle w kaszach, ryżu i czyms tam jeszcze, nie pamieam
|
|
|
|
|
#16966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zeby jeszcze umiał wykorzystac w praktyce Myykam spać Dziewczyni, do jutra! Ps.Wy tez tak macie, ze po wstaniu włączacie kompa i odrazu na wizaz czy jestem wyjątkiem? ![]() ;p
|
|
|
|
|
#16967 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyjemy od dodatniego bilansu
|
|
#16968 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16969 |
|
Rozeznanie
|
Tycie jest powodowane NADMIAREM węglowodanów prostych w pokarmach, co nie znaczy, że trzeba je zupełnie odstawiać!!! Wręcz nie wolno nadmiernie ograniczać spożycia, węglowodany złożone (kasze, brązowy ryż, makaron ciemny oraz razowy chleb) dają energię niezbędną do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a ich niedobór prowadzi do poważnych zaburzeń funkcjonowania trzustki i śledziony + zaburzeń ustroju cukrowego i insulinowego, więc jeść je trzeba, z rozsądkiem i umiarem.
Czytałam gdzieś niedawno że dorosły człowiek dla zdrowia powinien spożywać dziennie minimum 4 porcje węglowodanów zbożowych, przy czym jedna porcja to: kromka chleba albo miseczka musli/płatków zbożowych albo mała bułka albo 100g ryżu/kaszy/makaronu, i tego się warto trzymać.
|
#16970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#16971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16972 |
|
Zakorzenienie
|
przykładowy jadłospis na jutro
Sn: płatki z mlekiem, muesli(sante z owocami kandyzowanymi),lub płatki z owocami inne, +mleko 0,5%+actiivia 2gieŚn:kanapka z grahama, serka topionego,pomidora, jabłko i cos ![]() Ob:kasza gryczana, warzywa,kotlety sojowe Podw:serek wiejski, jogobella light Kol:twaróg chudy z ogórkiem i fit upem obym nie zachciała sie "zasłodzic znowu"
|
|
|
|
#16973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na wage nie wchodzić, wyrzucić i obserwować wymiary Cytat:
Nie widzę u Ciebie zdrowuch tłuszczy.
|
|
|
#16974 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja ostatnio wcinam aż miło.
Dziś było tak: śniadanie bułka pszenna z żółtym serem - 2 plastry pomidor ogórek potem były w pracy 2 kawałki sernika z czekoladowa polewą. Na obiad: 2 naleśniki z żółtym serem przyjaciel mnie zabrał na lody - 3 gałki na kolację: 2 kromki razowego chleba z serkiem wiejscki 100 gram pomidor, szczypiorek, zielony ogórek. Zdrowo nie jest wiem, kalorycznie za to. Tylko przy moim trybie życia zaś chudnę
|
|
#16975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety, ale żadne posiłek nie jest poprawny...
|
|
|
#16976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby słodycze do kosza... Ide spać, bo bym cos zjadła<lol> Dobranoc'* W miesznace studenckiej sa orzechy, migdały, rodzynki ,sliwki, i to jem do wersji sniadaniowej z mlekiem. To chyba zdrowe tłuszcze. Mam jeszcze orzechy włoskie..Do czego je najlepiej i rano? |
|
|
|
|
#16977 |
|
Zakorzenienie
|
[
Tylko przy moim trybie życia zaś chudnę [/quote]Tez tak chcę... ![]() Italianka, gumy do zucia owocowe a jednak bez cukru miedzy posiłkami to zadna zbrodnia mam nadzieje?
|
|
|
|
#16978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że żaden posiłek nie jest poprawny. Ja staram się zdrowo odżywiać. Np na śniadanie zazwyczaj jadam jakieś ciemne pieczywo albo serek wiejski do tego jakieś pestki: słonecznik, dynia, czasem orzechy, rodzynki pomiedzy śniadaniem a obiadem jadam np banan, jogurt. Na obiad jem warzywa, ziemniaki, ryż, makaron smażone potrawy tez, ale jesli się nie odchudzam to chyba mi wolno prawda? później po obiedzie sięgam tez po owoce: jabłka, winogrona, banany, pomarańcze to tego często biały ser często lody ![]() Na kolację tuńczyk, serki wiejskie, warzywa. jajka
|
|
|
#16979 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny! jestem tu nowa
moje żywienie jest tak trochę dziwne, jem dość mało ale nie moge wiecej mimo trgo ze może bym chciała.. moj jadłospis wygląda mniej wiecej tak:1 śn: 100ml mleka 0,5% + 2 łyzki płatkow ows, kawa bądź herbata malinowa 2 sn: jabłko, albo 2-3 wafle ryzowe, piciu bez cukru lunch: gorący kubek, kromka ryzowego chlebka potem: jabłko albo jakis owoc, albo jogurt bez cukru, z małą iloscią tłuszcu kolacja: brokuły gotowqane, albo grysik w sumie przez większość czasu jak sie odchudzałam to jadłam tylk grysik ale teraz staram sie włączać cos do menu, ale nie wiem jak. Jak przytyje choc troche to wpadam w panike i sie denerwuje. Co robić? |
|
|
|
#16980 |
|
Rozeznanie
|
Jejku jakie wy dziewczynki wszystkie śliczne jesteście!!
:rol leyes:A jakie chudziutkie... Jo sie musza chyba przenieść na inny wątek bo nie dość że gruba jestem i chyba najgrubsza z całego towarzystwa to jeszcze to już bez 'chyba' najbrzydsza (buuuu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

bo boje sie a od jutra bede to zazywac 

nawet nei wies zile si etrzeba nachodzic zbey spodnie kupic jakies i ciagle si emnie kto spyta cy znei jestem chora i mowi zbeym wkoncu rzytyla :/

MIŁEGO DNIA