|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Moi rodzice powiedzieli żebyśmy sobie pojechali gdzieś we dwoje do restauracji, czy coś. Ale rodzina męża taka jest - wszystkie urodziny, imieniny rocznice - Cioć, dziadków trzeba zaliczać. Troszeczkę mam dość. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Wpisalam Natarcie chłopców Jeszcze nie widziałam wątku, w którym byłaby az taka dysproporcja. Ciekawe czy jeszcze sie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
przeglądałam w necie wózki aby kilka modeli zapisać i obejrzeć. W efekcie mam mielonkę w głowie
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
ha ha ha ale za☠☠☠iste określenie powiedz że chcecie sami spędzić ten dzień i już
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko popraw jeszcze proszę u mnie TP na 2014 |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Mam nadzieję, że mąż uświadomi swoją mamę, żeby się nie męczyła z tortem i innymi pierdołami, bo to i tak na nic. Jeszcze bym zniosła to, gdyby ktoś mnie o zdanie spytał. A tu okazało się że tesciowa do mojej mamy zadzwoniła i powiedziala że ja chce. Więc skoro córka chce to mama mówi że nie bedzie oponować :p i tak to wygląda. I tak zrobie po swojemu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Kiliana gratulacje
![]() Moja babcia mawiała, że jak dużo chłopców się rodzi to będzie wojna ![]() Kurczę, czyli mi przypadnie jednak dziewczynka? staram się nie nakręcać jakoś ale to nic nie zmienia. Po prostu nie wiedzieć czemu jestem pewna, że to chłopiec
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małż się śmiał wczoraj, że mleczarnia już produkcję rozpoczyna hehe. A dla mnie to takie dziwne uczucie było
|
|
|
#3910 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale istnieją pewne szanse, ze zdążymy sie przeprowadzić przed porodem, wtedy moge wybierać względem innych kryteriów
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wystarczy lekko dotknąć dociskając i już cały sut w tym czymś
![]() Na szczęście jeszcze samo z siebie nie leci. No i chyba wczpraj też poczułam coś innego niż bulgoty jelitowe. Takie mocne łaskotanie pod skórą. Sama nie wiem czy to to, bo dzisiaj spokój.
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest moje główne kryterium bo targać będe na 3 piętro bez windy po wąskiej klatce
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Polecam pójść do Swiata Dziecka i je sobie popodnosic, bo to co mówi producent nijak sie ma do realnej wagi. Najlzejsze moim zdaniem było Bugaboo Cameleon (ale ten masakrycznie drogi) i Baby Joggery (i któryś z nich planuje kupić).
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba siara jest czy cos tam moja kolezanka w 13 gdzies jest i tez to ma jak sie wykapie to jej delikatnie leci...normalka W III trymestrze zmianom ulegają również piersi - powiększają się, a pod skórą uwidacznia się siateczka naczyń krwionośnych. Na skórze możesz zaobserwować rozstępy, widoczne jako fioletowo-czerwone bruzdy, a także ściemnienie otoczek sutkowych. Z brodawek możesz pod koniec ciąży wyciskać kropelki pierwszego mleka, tzw. siary- cytat Perfuzja tlumaczyli mi lekarze ale w troche inny sposob... My mamy we wtorek 2 rocznice ślubu..i spedzimy ja w szpitalu...myslalam chociaz o jakim obiedzie pozniej ale zobaczymy czy bedziemy w nastroju... Ta cała sytuacja ma jeden plus scala nas...mąż kochany troskliwy..rodzice i tesciowe tak samo ;-)zawsze bylo dobrze..ale teraz to już sielanka...miłego dnia ja do 14 w pracy a pozniej z bratankiem bede nogi moczyc w basenie ;-) p.s. moj 4,5 letni baratanek wymyslil imie dla mojego dzidziusia "Władziu", choć jeszzcze nie wiadomo czy chlopiec czy dziewczynka ;-P Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-03 o 11:52 |
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
tak się zastanawiam czy są wózki z włóka węglowego... lekkie by były..
|
|
#3917 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
u mnie zazwyczaj wieczorem jak smaruje je porządnie balsamem ja pierwsze co przypisałam pod ruchy kropka to właśnie takie łaskotanie przez to moje twardnienie macicy miałam ponad tydzień ciszy i strasznie sie niepokoiłam ale wczoraj lekarz zrobił usg i maluszek fika więc się trochę uspokoił...Myślicie że przez tą twardą macice nie czułam nic czy dzidzia się słabo ruszała?? Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-08-03 o 11:44 |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam 18 tydzień hehe.
|
|
|
#3919 |
|
Rozeznanie
|
Moja kolezanka wlasnie w 5 miesiacu to juz mialo ta siare z piersi, ja jestem w 19 tyg i nic
co do ruchow to sama nie wiem zednych motylkow i tym podobnych, ale wieczorami mi sie wydaje ze ktos delikatnie kopie ale bardzo delikatnie...Nie odzywam sie ostatnio bo mam sporo pracy i kazda wolna chwile poswiecam na odpoczynek, wczoraj czulam sie naprawde zle no ale jak mozna sie czuc kiedy sie pracuje a na dworze 36 stopni, no i kregoslup zaczynam odczuwac.. Mam nadzieje ze dzidziusiowi to nie szkodzi, staram sie odpoczywac tyle ile sie da.. Na codzien dobrze sie czuje..
|
|
#3920 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A w drugiej ciąży wcale nie miałam do porodu. Więc różnie to bywa i chyba nie wpływa na to ile się będzie miało pokarmu po porodzie,bo ja miałam i przy pierwszym i przy drugim bardzo dużo (mimo małych piersi-to też wpływu nie ma-a ciocie dobre rady mówiły,że dzieci nie wykarmię,tak jak z porodem,że ciężki będzie,bo nie mam szerokich bioder. Myliły się )
|
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej
![]() U nas powoli wszystko do przodu. TŻ dostał ofertę pracy, czekamy na poniedziałek, żeby założył konto i mamy nadzieję, że wypali. Trzymajcie kciuki ![]() Wczoraj pochodziliśmy po centrum, weszłam do Mother Care, ale ceny niektorych ubranek niczym z kosmosu. Później poszliśmy do Primarka i były super ciuszki dla dzidziusiów, wymacałam je i wydały mi się dobre gatunkowo, oczywiście bawełniane. No i cena też bardzo przystępna. A dzisiaj rano poczułam dzieciaczka pierwszy raz tak dobrze, że wiedziałam, że to nie moje jelita ani nic innego. Po prostu leżałam rano na lewym boku i poczułam, że coś mi się wierci pod pępkiem nie jest to jeszcze bardzo intensywne, ale jest
|
|
|
|
#3922 |
|
Gang Iren
|
Shiloh kciuki za pracę tż!
No i gratuluję pierwszych ruchów dzidzi
|
#3923 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Widzę, że tutaj będzie przewaga chłopaków dla równowagi ja będę miała na 80% DZIEWCZYNKĘ )) teraz jestem w17 tc i Pani doktor potwierdziła, że wg niej też będzie dziewczynka ponieważ nic nie widzi tam między nogami tak na 99% będę wiedziała na połówkowym ok 21 tc... ahh ) cieszę się strasznie...![]() A poza tym jak znosicie ten upał dzisiaj?? ja byłam na 5 min w sklepie i juz mam dość... ponad 30stopni!!! oszalec można...poza tym oczywiście zapomniałam kupić proszku do pieczenia i muszę wyjść znowu wrrr piekę ciasto marchewkowe dla TŻ który nigdy takiego nie jadł i nie wyobraża sobie połączenia ciasta z marchewką
|
|
#3924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczerze powiedziawszy ja nigdy nie jadłam takiego ciasta ![]() U nas ok. 25 stopni i przyjemny wiaterek wieje. |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
ja znam ciasto marchewkowe wg Magdy Gesler dobre wychodzi i łatwo sie robi. Tyle że robiłam w formie muffinek wiec nie wiem jak z tradycyjną masą do tego![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3926 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratuluję! Ciasto marchewkowe jadłam,ale nie robiłam nigdy. Mogę prosic o przepis? Cytat:
|
|
#3927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie te kobietyyyy, prawdziwe takieee Z ciekawości po przeczytaniu Waszych newsów ścisnełam sutki i zauważyłam kropelki, z jednej piersi bezbarwną, z drugiej białą... SZOK. teraz sobie uzmysłowiłam, że nie łatwo mi będzie zaakceptować nową funkcję moich piersi, zawsze były bodźcem seksualnym, a teraz mają dawać jeść dziecięciu...
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Shiloh, akurat o ból się nie obawiam, mój tz do najdelikatniejszych nie należy jeżeli chodzi o przytulanki i nie sądze, żeby dziecię mogło mi zrobić większą "krzywdę" (żeby nie było, tż nie robi nic na co bym się nie zgodziła, ale zwyczajnie "nie cacka" się z nimi), więc do karmienia pod tym względem to mnie raczej przygotował nieźle
Gorzej z moją psychiką w tym temacie.
|
#3930 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A mi to było trudniej w druga stronę się przestawić. Że piersi do karmienia i jak to teraz mają być do innego celu wykorzystane...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

Wpisalam 

staram się nie nakręcać jakoś ale to nic nie zmienia. Po prostu nie wiedzieć czemu jestem pewna, że to chłopiec