|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć ![]() urodziłam się i mieszkam w Warszawie, w chwili obecnej pracuje w sądownictwie. |
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Napisałaś, że staracie się od listopada zeszłego roku. Robiliście jakieś badania przed rozpoczęciem starań? Jak długie masz cykle? Regularne czy nie?
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na twarz
Całą chałupę mam wysprzątane na cacy tylko sypialnia mi jeszcze została... Byłam już po zakupy i biorę się za obiad Dzisiaj będzie leczo! Mam jedną małą cukinię, tylko że nigdy nie robiłam... Mogę ją po prostu pokroić i dodać do wszystkiego, jak paprykę PS. Witaj Anna Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-08-03 o 13:48 |
|
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
przed tym jak zaczelismy się starać robiłam badania na tarczycę bo u mnie mam choruje, kuzynka, mamy siostra i ogólnie jakaś rodzinna u nas ta choroba. robiłam badania krwi, moczu i toksoplazmozę bo mam w domu kota. wszystko miałam w normie.
zanim zaczeliśmy się starać szczerze mówiąc niezbyt zwracałam uwagę na długość cykli i ich regularnośc. wiedziałam że jak zaczynę puchnąć, mam zachcianki, że sama nie wiem co bym zjadła to znaczy, że w ciągu tygodnia dostanę okresu. Jak zaczeliśmy się starać to dopiero zaczęłam zwracać uwagę na długośc cykli. mój cykl przez 7 miesięcy wynosił 30 dni, nawet dostawałam miesiączki o tej samej porze dnia. od dwóch miesięcy miał cykl 29 dniowy a teraz w lipcu nie wiem czemu ale wyniósł 27 dni. miałam dość nerwowy miesiąc w pracy i może ze stresu i tego upału mi się poprzestawiało. co do pracy to może interesująca ale bardzo stresująca i kiepsko płatna ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- a jakoś tak się ułożyło, że z mężem znamy się już 14 lat a jesteśmy ze sobą 13 lat w tym dwa po ślubie a dziękuję dziękuję.p.s. myślałam, że może w końcu na 2 rocznicę będę miała dla męża prezent ale jak zwykle 1 kreska ![]() ja nie dodaję do leczo cukinii więc przykro mi, ale ja nie pomogę
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedną małą cukinię? Czemu małą jak jedną cukinia musi być dużaaa, w końcu to leczo ![]() Obierz i pokrój w kostkę żeby się papka nie zrobiła później, cukinię dodaj na końcu bo ona puszcza dużo wody ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Aa no to masz regularny, takie wahania to nic a wiesz kiedy masz owulację? Może w złe dni się staracie?Są prace bardziej i mniej stresujące ale wszędzie trzeba uważać co do pracy to niestety często tak bywa, że kiepsko płatna. Jeszcze zależy ile dla kogoś znaczy kiepsko ![]() Fakt długi związek, gratuluję
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-08-03 o 13:59 |
||
|
|
|
#1748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przenieś proszę, na zachętę ![]() Jaką? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Posprzątaj i u mnie
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
cowie też odczuwasz bolesność podczas stosunków?
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
A jaki miałaś wynik tarczycy? Bo lekarze często mówią, że jest w normie a okazuje się że jednak za wysokie
![]() Aa no to masz regularny, takie wahania to nic a wiesz kiedy masz owulację? Może w złe dni się staracie?A musiałabym zobaczyć w karcie bo wyniki zostały u lekarza. nie weim czy to norma ale u mnie lekarze nie oddają wyników badań robionych na fudnusz. co do owulacji to posiłkuje się tylko kalkulatorami owulacji czyli teorią kiedy owulacja i dni płodne powinny wypadać przy takiej długości cyklu. Niestety może mam małe doświadczenie w obserwacji ale na podstawie samego śluzu to nie potrafię wyczuć owulacji. chciałam mierzyć temperaturę, ale mój ginekolog mi odradził. Twierdził, że on nie wierzy w tą metodę, a testy owulacji mi odradził, że niby się nie sprawdzają. p.s. pensja malutka, starcza jedynie na rachunki i raty za sprzęt kuchenny. za 1500 złotych to bym się raczej sama nie utrzymała
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój wynik też się mieścił w normie a i tak był za wysoki jak na starania To bardzo źle się sugerujesz... dość długo się staracie i warto by było trochę bardziej zainteresować się swoim ciałem, uwierz mi że mierzenie temperatury i obserwacja śluzu bardzo pomaga Wszystkie tu tak robimy jak się nie wie kiedy występuje owulacja to taka zabawa w kotka i myszkę...Testy owulacyjne owszem czasami pokazują głupoty, szczególnie te z allegro. A jak długo tam pracujesz? Może później będzie wyższa pensja. No wiesz jak jedno pracuje to ciężko się utrzymać samemu a mąż pracuje prawda? Macie swoje mieszkanko/dom czy wynajmujecie?
|
|
|
#1752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może i masz rację, od następnego cyklu zacznę mierzyć temperaturę. a jakich termometrów używacie, tych starych tradycyjnych czy elektronicznych? w ogóle ten mój ginekolog to mi wszystkiego odradza. jak do niego poszłam po radę, tak naprawdę chciałam żeby mi powiedział jakie badania powinnam sobie na wstępie zrobić oraz żeby mi dokładnie wytłumaczył na czym polega metoda mierzenia temperatury, żebym wszystko dobrze robiła, to jedyne co mi powiedział, że będziemy się martwić po roku starań i teraz to my mamy ze sobą być a nie robić dziecko. co do pracy to niestety w sądach nie ma co liczyć na jakiś większy awans. mogą mi nazwę stanowiska zmienić ale pensja się nie zmienia. Trzymam się tylko tej pracy żebym mogła na macierzyński iśc, bo w tych czasach to niestety na dłuższe zatrudnienie nie ma co liczyć. Praca państowa o tyle dobra że weekendy wolne, a przynajmniej większość i jest dość stabilna. mąż pracuje, moja pensja to właściwie na rachunki tylko idzie, ale w sumie zawsze coś
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ogólnie badań robionych miałam mnóstwo. Ginekolog ostatecznie stwierdziła, że mam słabe spoidło tylne i rozciągane boli. Dziwi mnie tylko, że zrobiło mi się to niemal z dnia na dzień, bo kiedyś mogliśmy z TŻtem latać po ścianach, a teraz praktycznie jedna pozycja wchodzi w grę i to z dużą ilością żelu łagodzącego
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pieczarki, mielone, pomidory, paprykę świeżą i konserwową, cebulę no i tę cukinię Coś z tego będzie Nie ma mowy... to jeszcze nie koniec, ale co się dziwić, jak ja sprzątam raz na miesiąc |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak serduszka były w okolicach obiadu czyli między 13 a 14 to kiedy zaznaczyć na ovu??? rano czy wieczorem??
zaznaczyłam rano, bo wieczorem jeszcze mogą być raz przecież
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co mi powiedział, to to że po ciąży powinno być już wszystko ok
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termometrów używamy microlife mt 16c2, przynajmniej w większości. Ważne, żeby termometr mierzył do 2 miejsc po przecinku. A ginekologa bym chyba zmieniła. Po roku to można dokładniejsze badania robić, jak nie możecie zajść. Temperaturę możesz mierzyć od początku ![]() Jak chcecie się starać o dziecko to on powinien Wam to ułatwić, a nie kazać liczyć na ślepy strzał...
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fantastka taki z Ciebie leń, że raz na miesiąc
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieliśmy sprzątać dzisiaj, ale nas leń złapał. Nawet obiadu nie ugotuję, a do Ikei na klopsiki jedziemy
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termometru używam elektronicznego jak większość - mam microlife MT1622 najwygodniej się mierzy bo szybko jak będziesz chciała mierzyć to pamiętaj żeby mierzyć po min. 3 h nieprzerwanego snu, termometr musisz mieć przy łożku żeby nie wstawać i nie wykonywać gwałtownych ruchów ![]() Bym zapomniała - a mąż robił badanie nasienia? To też bardzo ważne Co do ginekologa to zachowuje się tak jakby mu nie zależało na niczym... ehh dlatego ja nie chodzę na NFZ bo to porażka dla mnie. Może zastanów się nad zmianą lekarza? Bo ten to raczej na nic Ci się zda ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() To ja sprzątam jakieś 2-3 razy w tygodniu... w pokoju to wiadomo kurz się gromadzi bez litości a w kuchni to samoistnie jak się chodzi, gotuje itp to trzeba odkurzyć, umyć podłogę...
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-08-03 o 14:40 |
||
|
|
|
#1761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym też tak zrobiła Cytat:
![]() Cytat:
No to pyszny obiad ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Nam się nic złego w naszym bałaganie nie dzieje Jakbym nie pracowała to na pewno też by było inaczej
|
||||
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że o dom trzeba dbać a raz w miesiącu to dla mnie stanowczo za mało Nigdy nie zapomnę jak byłam u koleżanki (mieszka z narzeczonym w kawalerce) i miałyśmy robić pracę zaliczeniową na studia matko i córko ![]() Kurzu wszędzie pełno, podłoga brudna, na dywanie pełno śmieci, w zlewie pełno garów... w łazience syf... no nie wiem ja bym się wstydziła zaprosić koleżanki do takiego mieszkania tym bardziej, że jest tycie i mało roboty Ehh no ale każdy robi jak chce
|
|
|
#1766 | |
|
Raczkowanie
|
No ten lekarz tak właśnie się zachowuje. dlatego zniechęciłam się trochę do niego i przestałam w ogóle chodzić. chociaż tak to nie mam co narzekać bo bardzo delikatny jest przy badaniu. no tak właściwie to nawet bym powiedziała, że mnie dość szybko wtedy zbył i nic mi nie pomógł. powiedziałam mu wtedy, bo tak myślałam, że mam nieregularny okres i nic mi na to nie zaradził. pielęgniarka się odzywała, że może by mi hormony przepisał na uregulowanie cyklu ale powiedział, że mnie nie będzie faszerował na razie.
Mąż zaczął się chyba martwić i po urlopie w sierpniu albo na początku września idziemy robić badanie nasienia. nawet go wreszcie przekonałam do brania witaminek itd ![]() U nas jest troszkę inna jeszcze sytuacja i to mnie właściwie najbardziej martwi, bo mąż pracuje na odlewni i ma kontakt z różnymi pierwiastkami chemicznymi. Zauważyłam, że jego też to martwi, boi się, że przez pracę stał się bezpłodny. ale ja jestem dobrej myśli, a przy najmniej staram się myśleć pozytywnie. zaraz sobie spojrzę na allegro te termometry i też sobie taki zakupię. o ile dobrze pamiętam temperatura powinna mi wzrosnąć w dniu owulacji o kilka stopnii. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
to tylko pozazdrościć takigo męża. |
|
|
|
|
#1767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło Cię poznać!a codziennie to nie przegięcie? Ponoć co 2-3 dni polecają A na razie śluz kremowy, więc oszczędzę go do jutra ![]() jajniki jeszcze nic nie bolą, szyjka zamknięta ![]() Cytat:
Cytat:
w takim razie kulki i masaże jak najbardziej wskazane! ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cykl masz regularny nie daj się faszerować hormonami. No pracę ma nieciekawą ale to jeszcze nie znaczy, że mu zaszkodziło Temperatura wzrasta po owulacji ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
można codziennie ale też bez przesady
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
nie mogę na męża narzekać ![]() no dziś mi tempka skoczyła, więc myślę, że owu się zbliża nieubłaganie dobrze, że męża nie muszę namawiać na nic
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć 

Całą chałupę mam wysprzątane na cacy tylko sypialnia mi jeszcze została... Byłam już po zakupy i biorę się za obiad
Dzisiaj będzie leczo! Mam jedną małą cukinię, tylko że nigdy nie robiłam... Mogę ją po prostu pokroić i dodać do wszystkiego, jak paprykę 
cukinia musi być dużaaa, w końcu to leczo 

no i faktycznie przenosić Cię do pełnoetatowych staraczek? 

A na razie śluz kremowy, więc oszczędzę go do jutra 
w takim razie kulki i masaże jak najbardziej wskazane!