Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 13:27   #1741
anna_588
Raczkowanie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć

urodziłam się i mieszkam w Warszawie, w chwili obecnej pracuje w sądownictwie.
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:33   #1742
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez anna_588 Pokaż wiadomość
nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć

urodziłam się i mieszkam w Warszawie, w chwili obecnej pracuje w sądownictwie.
To chyba fajną masz pracę?
Napisałaś, że staracie się od listopada zeszłego roku. Robiliście jakieś badania przed rozpoczęciem starań?
Jak długie masz cykle? Regularne czy nie?
Stary 2013-08-03, 13:38   #1743
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
cześc nazywam się Ania, mam 27 lat, 2 lata po ślubie, 13 lat z jednym mężczyzną, w staraniach od listopada 2012 roku.
Witam nową staraczke

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:42   #1744
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
cześc nazywam się Ania, mam 27 lat, 2 lata po ślubie, 13 lat z jednym mężczyzną, w staraniach od listopada 2012 roku.
witaj

13 las z jednym mężczyzną? wow
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:46   #1745
fantastka
Zakorzenienie

Padam na twarz Całą chałupę mam wysprzątane na cacy tylko sypialnia mi jeszcze została... Byłam już po zakupy i biorę się za obiad Dzisiaj będzie leczo! Mam jedną małą cukinię, tylko że nigdy nie robiłam... Mogę ją po prostu pokroić i dodać do wszystkiego, jak paprykę ?

PS. Witaj Anna

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-08-03 o 13:48
fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:49   #1746
anna_588
Raczkowanie

przed tym jak zaczelismy się starać robiłam badania na tarczycę bo u mnie mam choruje, kuzynka, mamy siostra i ogólnie jakaś rodzinna u nas ta choroba. robiłam badania krwi, moczu i toksoplazmozę bo mam w domu kota. wszystko miałam w normie.

zanim zaczeliśmy się starać szczerze mówiąc niezbyt zwracałam uwagę na długość cykli i ich regularnośc. wiedziałam że jak zaczynę puchnąć, mam zachcianki, że sama nie wiem co bym zjadła to znaczy, że w ciągu tygodnia dostanę okresu.

Jak zaczeliśmy się starać to dopiero zaczęłam zwracać uwagę na długośc cykli. mój cykl przez 7 miesięcy wynosił 30 dni, nawet dostawałam miesiączki o tej samej porze dnia. od dwóch miesięcy miał cykl 29 dniowy a teraz w lipcu nie wiem czemu ale wyniósł 27 dni. miałam dość nerwowy miesiąc w pracy i może ze stresu i tego upału mi się poprzestawiało.

co do pracy to może interesująca ale bardzo stresująca i kiepsko płatna

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

a jakoś tak się ułożyło, że z mężem znamy się już 14 lat a jesteśmy ze sobą 13 lat w tym dwa po ślubie a dziękuję dziękuję.

p.s. myślałam, że może w końcu na 2 rocznicę będę miała dla męża prezent ale jak zwykle 1 kreska

ja nie dodaję do leczo cukinii więc przykro mi, ale ja nie pomogę
Stary 2013-08-03, 13:55   #1747
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Padam na twarz Całą chałupę mam wysprzątane na cacy tylko sypialnia mi jeszcze została... Byłam już po zakupy i biorę się za obiad Dzisiaj będzie leczo! Mam jedną małą cukinię, tylko że nigdy nie robiłam... Mogę ją po prostu pokroić i dodać do wszystkiego, jak paprykę ?

PS. Witaj Anna
hehe ja już dawno wysprzątałam wszędzie i obiad zrobiłam
Jedną małą cukinię? Czemu małą jak jedną cukinia musi być dużaaa, w końcu to leczo
Obierz i pokrój w kostkę zależy co masz w domu, bo wiesz każdy składnik ma swój czas duszenia żeby się papka nie zrobiła później, cukinię dodaj na końcu bo ona puszcza dużo wody

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
przed tym jak zaczelismy się starać robiłam badania na tarczycę bo u mnie mam choruje, kuzynka, mamy siostra i ogólnie jakaś rodzinna u nas ta choroba. robiłam badania krwi, moczu i toksoplazmozę bo mam w domu kota. wszystko miałam w normie.

zanim zaczeliśmy się starać szczerze mówiąc niezbyt zwracałam uwagę na długość cykli i ich regularnośc. wiedziałam że jak zaczynę puchnąć, mam zachcianki, że sama nie wiem co bym zjadła to znaczy, że w ciągu tygodnia dostanę okresu.

Jak zaczeliśmy się starać to dopiero zaczęłam zwracać uwagę na długośc cykli. mój cykl przez 7 miesięcy wynosił 30 dni, nawet dostawałam miesiączki o tej samej porze dnia. od dwóch miesięcy miał cykl 29 dniowy a teraz w lipcu nie wiem czemu ale wyniósł 27 dni. miałam dość nerwowy miesiąc w pracy i może ze stresu i tego upału mi się poprzestawiało.

co do pracy to może interesująca ale bardzo stresująca i kiepsko płatna

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

a jakoś tak się ułożyło, że z mężem znamy się już 14 lat a jesteśmy ze sobą 13 lat w tym dwa po ślubie a dziękuję dziękuję.

p.s. myślałam, że może w końcu na 2 rocznicę będę miała dla męża prezent ale jak zwykle 1 kreska

ja nie dodaję do leczo cukinii więc przykro mi, ale ja nie pomogę
A jaki miałaś wynik tarczycy? Bo lekarze często mówią, że jest w normie a okazuje się że jednak za wysokie
Aa no to masz regularny, takie wahania to nic a wiesz kiedy masz owulację? Może w złe dni się staracie?

Są prace bardziej i mniej stresujące ale wszędzie trzeba uważać co do pracy to niestety często tak bywa, że kiepsko płatna. Jeszcze zależy ile dla kogoś znaczy kiepsko

Fakt długi związek, gratuluję

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-08-03 o 13:59
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:58   #1748
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Wow, super! I jak było? no i faktycznie przenosić Cię do pełnoetatowych staraczek?
Rano pytał czy myślę, że coś tam kiełkuje

Przenieś proszę, na zachętę

Cytat:

Ja też szykuję mega niespodziankę, jakby wyszło
Jaką?

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Nie zaszkodzi dopytać i spróbować, zawsze to coś Ja się szczerze tym nigdy nie interesowałam, nawet by mi się nie chciało tych masaży robić
Ja w ogóle chyba już teraz zatrudnię małża do takiego masażu, bo ogólnie tamto miejsce mam słabe i bolesne podczas stosunku

Cytat:

PS. Witaj Anna

Posprzątaj i u mnie

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:07   #1749
God Of War 20
Zakorzenienie

cowie też odczuwasz bolesność podczas stosunków?
Stary 2013-08-03, 14:09   #1750
anna_588
Raczkowanie

A jaki miałaś wynik tarczycy? Bo lekarze często mówią, że jest w normie a okazuje się że jednak za wysokie
Aa no to masz regularny, takie wahania to nic a wiesz kiedy masz owulację? Może w złe dni się staracie?

A musiałabym zobaczyć w karcie bo wyniki zostały u lekarza. nie weim czy to norma ale u mnie lekarze nie oddają wyników badań robionych na fudnusz.

co do owulacji to posiłkuje się tylko kalkulatorami owulacji czyli teorią kiedy owulacja i dni płodne powinny wypadać przy takiej długości cyklu. Niestety może mam małe doświadczenie w obserwacji ale na podstawie samego śluzu to nie potrafię wyczuć owulacji. chciałam mierzyć temperaturę, ale mój ginekolog mi odradził. Twierdził, że on nie wierzy w tą metodę, a testy owulacji mi odradził, że niby się nie sprawdzają.

p.s. pensja malutka, starcza jedynie na rachunki i raty za sprzęt kuchenny. za 1500 złotych to bym się raczej sama nie utrzymała
Stary 2013-08-03, 14:17   #1751
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

A musiałabym zobaczyć w karcie bo wyniki zostały u lekarza. nie weim czy to norma ale u mnie lekarze nie oddają wyników badań robionych na fudnusz.

co do owulacji to posiłkuje się tylko kalkulatorami owulacji czyli teorią kiedy owulacja i dni płodne powinny wypadać przy takiej długości cyklu. Niestety może mam małe doświadczenie w obserwacji ale na podstawie samego śluzu to nie potrafię wyczuć owulacji. chciałam mierzyć temperaturę, ale mój ginekolog mi odradził. Twierdził, że on nie wierzy w tą metodę, a testy owulacji mi odradził, że niby się nie sprawdzają.

p.s. pensja malutka, starcza jedynie na rachunki i raty za sprzęt kuchenny. za 1500 złotych to bym się raczej sama nie utrzymała
To jak możesz to się dowiedz koniecznie bo mój wynik też się mieścił w normie a i tak był za wysoki jak na starania zawsze możesz sobie zrobić ksero wyników jak robisz na NFZ.

To bardzo źle się sugerujesz... dość długo się staracie i warto by było trochę bardziej zainteresować się swoim ciałem, uwierz mi że mierzenie temperatury i obserwacja śluzu bardzo pomaga
Wszystkie tu tak robimy jak się nie wie kiedy występuje owulacja to taka zabawa w kotka i myszkę...

Testy owulacyjne owszem czasami pokazują głupoty, szczególnie te z allegro.

A jak długo tam pracujesz? Może później będzie wyższa pensja.
No wiesz jak jedno pracuje to ciężko się utrzymać samemu a mąż pracuje prawda? Macie swoje mieszkanko/dom czy wynajmujecie?
Stary 2013-08-03, 14:28   #1752
anna_588
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
To jak możesz to się dowiedz koniecznie bo mój wynik też się mieścił w normie a i tak był za wysoki jak na starania zawsze możesz sobie zrobić ksero wyników jak robisz na NFZ.

To bardzo źle się sugerujesz... dość długo się staracie i warto by było trochę bardziej zainteresować się swoim ciałem, uwierz mi że mierzenie temperatury i obserwacja śluzu bardzo pomaga
Wszystkie tu tak robimy jak się nie wie kiedy występuje owulacja to taka zabawa w kotka i myszkę...

Testy owulacyjne owszem czasami pokazują głupoty, szczególnie te z allegro.

A jak długo tam pracujesz? Może później będzie wyższa pensja.
No wiesz jak jedno pracuje to ciężko się utrzymać samemu a mąż pracuje prawda? Macie swoje mieszkanko/dom czy wynajmujecie?
co do tych wyników to nie wiedziałam. bardzo dziękuję. zatem wybiore się któregoś dnia do swojej przychodni i poksesruję sobie wszystko.

może i masz rację, od następnego cyklu zacznę mierzyć temperaturę. a jakich termometrów używacie, tych starych tradycyjnych czy elektronicznych?

w ogóle ten mój ginekolog to mi wszystkiego odradza. jak do niego poszłam po radę, tak naprawdę chciałam żeby mi powiedział jakie badania powinnam sobie na wstępie zrobić oraz żeby mi dokładnie wytłumaczył na czym polega metoda mierzenia temperatury, żebym wszystko dobrze robiła, to jedyne co mi powiedział, że będziemy się martwić po roku starań i teraz to my mamy ze sobą być a nie robić dziecko.

co do pracy to niestety w sądach nie ma co liczyć na jakiś większy awans. mogą mi nazwę stanowiska zmienić ale pensja się nie zmienia. Trzymam się tylko tej pracy żebym mogła na macierzyński iśc, bo w tych czasach to niestety na dłuższe zatrudnienie nie ma co liczyć. Praca państowa o tyle dobra że weekendy wolne, a przynajmniej większość i jest dość stabilna.

mąż pracuje, moja pensja to właściwie na rachunki tylko idzie, ale w sumie zawsze coś
Stary 2013-08-03, 14:28   #1753
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
cowie też odczuwasz bolesność podczas stosunków?

Tak, ogólnie badań robionych miałam mnóstwo. Ginekolog ostatecznie stwierdziła, że mam słabe spoidło tylne i rozciągane boli.
Dziwi mnie tylko, że zrobiło mi się to niemal z dnia na dzień, bo kiedyś mogliśmy z TŻtem latać po ścianach, a teraz praktycznie jedna pozycja wchodzi w grę i to z dużą ilością żelu łagodzącego

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-03, 14:31   #1754
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Jedną małą cukinię? Czemu małą jak jedną cukinia musi być dużaaa, w końcu to leczo
Obierz i pokrój w kostkę zależy co masz w domu, bo wiesz każdy składnik ma swój czas duszenia żeby się papka nie zrobiła później, cukinię dodaj na końcu bo ona puszcza dużo wody
Dzięki

Mam pieczarki, mielone, pomidory, paprykę świeżą i konserwową, cebulę no i tę cukinię Coś z tego będzie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Rano pytał czy myślę, że coś tam kiełkuje

Posprzątaj i u mnie

Nie ma mowy... to jeszcze nie koniec, ale co się dziwić, jak ja sprzątam raz na miesiąc

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-03, 14:31   #1755
Elfka86
Zakorzenienie

Dziewczyny jak serduszka były w okolicach obiadu czyli między 13 a 14 to kiedy zaznaczyć na ovu??? rano czy wieczorem?? zaznaczyłam rano, bo wieczorem jeszcze mogą być raz przecież
Stary 2013-08-03, 14:33   #1756
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ogólnie badań robionych miałam mnóstwo. Ginekolog ostatecznie stwierdziła, że mam słabe spoidło tylne i rozciągane boli.
Dziwi mnie tylko, że zrobiło mi się to niemal z dnia na dzień, bo kiedyś mogliśmy z TŻtem latać po ścianach, a teraz praktycznie jedna pozycja wchodzi w grę i to z dużą ilością żelu łagodzącego
Ja też tak mam ale nie wiem od czego... to ja praktycznie od początku z moim TŻ mam tak.
Jedyne co mi powiedział, to to że po ciąży powinno być już wszystko ok
Stary 2013-08-03, 14:34   #1757
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
co do tych wyników to nie wiedziałam. bardzo dziękuję. zatem wybiore się któregoś dnia do swojej przychodni i poksesruję sobie wszystko.

może i masz rację, od następnego cyklu zacznę mierzyć temperaturę. a jakich termometrów używacie, tych starych tradycyjnych czy elektronicznych?

w ogóle ten mój ginekolog to mi wszystkiego odradza. jak do niego poszłam po radę, tak naprawdę chciałam żeby mi powiedział jakie badania powinnam sobie na wstępie zrobić oraz żeby mi dokładnie wytłumaczył na czym polega metoda mierzenia temperatury, żebym wszystko dobrze robiła, to jedyne co mi powiedział, że będziemy się martwić po roku starań i teraz to my mamy ze sobą być a nie robić dziecko.

co do pracy to niestety w sądach nie ma co liczyć na jakiś większy awans. mogą mi nazwę stanowiska zmienić ale pensja się nie zmienia. Trzymam się tylko tej pracy żebym mogła na macierzyński iśc, bo w tych czasach to niestety na dłuższe zatrudnienie nie ma co liczyć. Praca państowa o tyle dobra że weekendy wolne, a przynajmniej większość i jest dość stabilna.

mąż pracuje, moja pensja to właściwie na rachunki tylko idzie, ale w sumie zawsze coś

Termometrów używamy microlife mt 16c2, przynajmniej w większości. Ważne, żeby termometr mierzył do 2 miejsc po przecinku.

A ginekologa bym chyba zmieniła. Po roku to można dokładniejsze badania robić, jak nie możecie zajść. Temperaturę możesz mierzyć od początku
Jak chcecie się starać o dziecko to on powinien Wam to ułatwić, a nie kazać liczyć na ślepy strzał...

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-03, 14:35   #1758
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Mam pieczarki, mielone, pomidory, paprykę świeżą i konserwową, cebulę no i tę cukinię Coś z tego będzie

Nie ma mowy... to jeszcze nie koniec, ale co się dziwić, jak ja sprzątam raz na miesiąc
No to stopniowo, zacznij od tego co się najdłużej dusi i dodawaj kolejne składniki

Fantastka taki z Ciebie leń, że raz na miesiąc
Stary 2013-08-03, 14:37   #1759
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

My też tak rzadko sprzątamy
Mieliśmy sprzątać dzisiaj, ale nas leń złapał.

Nawet obiadu nie ugotuję, a do Ikei na klopsiki jedziemy

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-03, 14:42   #1760
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że pracę masz i masz rację państwowa to się trzymaj! Z czasem możesz się rozglądnąć za czymś innym

Termometru używam elektronicznego jak większość - mam microlife MT1622 najwygodniej się mierzy bo szybko jak będziesz chciała mierzyć to pamiętaj żeby mierzyć po min. 3 h nieprzerwanego snu, termometr musisz mieć przy łożku żeby nie wstawać i nie wykonywać gwałtownych ruchów

Bym zapomniała - a mąż robił badanie nasienia? To też bardzo ważne

Co do ginekologa to zachowuje się tak jakby mu nie zależało na niczym... ehh dlatego ja nie chodzę na NFZ bo to porażka dla mnie.
Może zastanów się nad zmianą lekarza? Bo ten to raczej na nic Ci się zda

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:

łaaa same leniwce
To ja sprzątam jakieś 2-3 razy w tygodniu... w pokoju to wiadomo kurz się gromadzi bez litości a w kuchni to samoistnie jak się chodzi, gotuje itp to trzeba odkurzyć, umyć podłogę...

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-08-03 o 14:40
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 14:47   #1761
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak serduszka były w okolicach obiadu czyli między 13 a 14 to kiedy zaznaczyć na ovu??? rano czy wieczorem?? zaznaczyłam rano, bo wieczorem jeszcze mogą być raz przecież

Ja bym też tak zrobiła Szczęściara, mój jak słyszy o seksie to się wymiguje!

Cytat:
No to stopniowo, zacznij od tego co się najdłużej dusi i dodawaj kolejne składniki

Fantastka taki z Ciebie leń, że raz na miesiąc
Nie powiedziałabym, że leń. W tygodniu nie mam czasu, bo pracuję, a weekend wiadomo, krótki jest to lepiej jechać nad jezioro niż się męczyć, szczególnie jak TŻ ma wolną sobotę. Dziś akurat do 16 pracuje, więc nadrobiłam zaległości i na kolejny miesiąc mam posprzątane

Cytat:

No to pyszny obiad

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
łaaa same leniwce
To ja sprzątam jakieś 2-3 razy w tygodniu... w pokoju to wiadomo kurz się gromadzi bez litości a w kuchni to samoistnie jak się chodzi, gotuje itp to trzeba odkurzyć, umyć podłogę...
Jak masz na to czas i ochotę to pewnie Nam się nic złego w naszym bałaganie nie dzieje

Jakbym nie pracowała to na pewno też by było inaczej

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-03, 14:49   #1762
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Mój przyszedł zerknął w gary, zapytał kiedy będzie obiad, jak odpowiedziałam, że za 15 min. to on: wyrobię się i rzucił się na żonę
Stary 2013-08-03, 14:51   #1763
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój przyszedł zerknął w gary, zapytał kiedy będzie obiad, jak odpowiedziałam, że za 15 min. to on: wyrobię się i rzucił się na żonę
Hehehehe, mój jest jeszcze w pracy i się zapytałam czy dzisiaj będziemy broić, na co on, że lepiej nad jezioro Jak chce nad jeziorem to ja jestem chętna

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-03, 14:54   #1764
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehehe, mój jest jeszcze w pracy i się zapytałam czy dzisiaj będziemy broić, na co on, że lepiej nad jezioro Jak chce nad jeziorem to ja jestem chętna
Urozmaicenie wskazane
Stary 2013-08-03, 14:54   #1765
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

Nie powiedziałabym, że leń. W tygodniu nie mam czasu, bo pracuję, a weekend wiadomo, krótki jest to lepiej jechać nad jezioro niż się męczyć, szczególnie jak TŻ ma wolną sobotę. Dziś akurat do 16 pracuje, więc nadrobiłam zaległości i na kolejny miesiąc mam posprzątane

No to pyszny obiad

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Jak masz na to czas i ochotę to pewnie Nam się nic złego w naszym bałaganie nie dzieje

Jakbym nie pracowała to na pewno też by było inaczej
Ja nie lubię bałaganu i źle się czuje w takim pomieszczeniu
Uważam, że o dom trzeba dbać a raz w miesiącu to dla mnie stanowczo za mało

Nigdy nie zapomnę jak byłam u koleżanki (mieszka z narzeczonym w kawalerce) i miałyśmy robić pracę zaliczeniową na studia matko i córko
Kurzu wszędzie pełno, podłoga brudna, na dywanie pełno śmieci, w zlewie pełno garów... w łazience syf... no nie wiem ja bym się wstydziła zaprosić koleżanki do takiego mieszkania tym bardziej, że jest tycie i mało roboty

Ehh no ale każdy robi jak chce
Stary 2013-08-03, 14:57   #1766
anna_588
Raczkowanie

No ten lekarz tak właśnie się zachowuje. dlatego zniechęciłam się trochę do niego i przestałam w ogóle chodzić. chociaż tak to nie mam co narzekać bo bardzo delikatny jest przy badaniu. no tak właściwie to nawet bym powiedziała, że mnie dość szybko wtedy zbył i nic mi nie pomógł. powiedziałam mu wtedy, bo tak myślałam, że mam nieregularny okres i nic mi na to nie zaradził. pielęgniarka się odzywała, że może by mi hormony przepisał na uregulowanie cyklu ale powiedział, że mnie nie będzie faszerował na razie.

Mąż zaczął się chyba martwić i po urlopie w sierpniu albo na początku września idziemy robić badanie nasienia. nawet go wreszcie przekonałam do brania witaminek itd

U nas jest troszkę inna jeszcze sytuacja i to mnie właściwie najbardziej martwi, bo mąż pracuje na odlewni i ma kontakt z różnymi pierwiastkami chemicznymi. Zauważyłam, że jego też to martwi, boi się, że przez pracę stał się bezpłodny. ale ja jestem dobrej myśli, a przy najmniej staram się myśleć pozytywnie.

zaraz sobie spojrzę na allegro te termometry i też sobie taki zakupię. o ile dobrze pamiętam temperatura powinna mi wzrosnąć w dniu owulacji o kilka stopnii.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:

to tylko pozazdrościć takigo męża.
Stary 2013-08-03, 14:59   #1767
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć! miło Cię poznać!
Cytat:
Leine gwałć gwałć, niech się nie marnuje
a codziennie to nie przegięcie? Ponoć co 2-3 dni polecają A na razie śluz kremowy, więc oszczędzę go do jutra
jajniki jeszcze nic nie bolą, szyjka zamknięta
Cytat:
Ja w ogóle chyba już teraz zatrudnię małża do takiego masażu, bo ogólnie tamto miejsce mam słabe i bolesne podczas stosunku
Cytat:
ojej to nie zazdroszczę przypadłości w takim razie kulki i masaże jak najbardziej wskazane!

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
"Lubię to!"
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:03   #1768
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
No ten lekarz tak właśnie się zachowuje. dlatego zniechęciłam się trochę do niego i przestałam w ogóle chodzić. chociaż tak to nie mam co narzekać bo bardzo delikatny jest przy badaniu. no tak właściwie to nawet bym powiedziała, że mnie dość szybko wtedy zbył i nic mi nie pomógł. powiedziałam mu wtedy, bo tak myślałam, że mam nieregularny okres i nic mi na to nie zaradził. pielęgniarka się odzywała, że może by mi hormony przepisał na uregulowanie cyklu ale powiedział, że mnie nie będzie faszerował na razie.

Mąż zaczął się chyba martwić i po urlopie w sierpniu albo na początku września idziemy robić badanie nasienia. nawet go wreszcie przekonałam do brania witaminek itd

U nas jest troszkę inna jeszcze sytuacja i to mnie właściwie najbardziej martwi, bo mąż pracuje na odlewni i ma kontakt z różnymi pierwiastkami chemicznymi. Zauważyłam, że jego też to martwi, boi się, że przez pracę stał się bezpłodny. ale ja jestem dobrej myśli, a przy najmniej staram się myśleć pozytywnie.

zaraz sobie spojrzę na allegro te termometry i też sobie taki zakupię. o ile dobrze pamiętam temperatura powinna mi wzrosnąć w dniu owulacji o kilka stopnii.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

No dziadowy lekarz
Cykl masz regularny nie daj się faszerować hormonami.

No pracę ma nieciekawą ale to jeszcze nie znaczy, że mu zaszkodziło

Temperatura wzrasta po owulacji

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Cześć! miło Cię poznać!

a codziennie to nie przegięcie? Ponoć co 2-3 dni polecają A na razie śluz kremowy, więc oszczędzę go do jutra
jajniki jeszcze nic nie bolą, szyjka zamknięta

ojej to nie zazdroszczę przypadłości w takim razie kulki i masaże jak najbardziej wskazane!

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

"Lubię to!"
To jest mit Leine można codziennie ale też bez przesady
Stary 2013-08-03, 15:07   #1769
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć nie mogę na męża narzekać

Cytat:
"Lubię to!"
no dziś mi tempka skoczyła, więc myślę, że owu się zbliża nieubłaganie dobrze, że męża nie muszę namawiać na nic
Stary 2013-08-03, 15:09   #1770
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie lubię bałaganu i źle się czuje w takim pomieszczeniu
Uważam, że o dom trzeba dbać a raz w miesiącu to dla mnie stanowczo za mało

Nigdy nie zapomnę jak byłam u koleżanki (mieszka z narzeczonym w kawalerce) i miałyśmy robić pracę zaliczeniową na studia matko i córko
Kurzu wszędzie pełno, podłoga brudna, na dywanie pełno śmieci, w zlewie pełno garów... w łazience syf... no nie wiem ja bym się wstydziła zaprosić koleżanki do takiego mieszkania tym bardziej, że jest tycie i mało roboty

Ehh no ale każdy robi jak chce
Jak mają być goście to pewnie, że sprzątam. Ale rzadko ich miewamy, bo najczęściej nas nie ma. Nasze mieszkanie jest praktycznie tylko sypialnią. Teraz jak jest lato to szczególnie. Cały dzień w pracy, obiad, potem nad jezioro, do teściów, do moich rodziców, czy tam gdzie oczy poniosą, więc dla mnie to strata czasu, jak się nawet tym porządkiem nie nacieszę.

25.05.2013

Michał
Szymon

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości