|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
No i masz rację,że nie maja najlepszej sytuacji ku temu.Ale pewnie jeśli ten chłopak straci pracę to sami dojdą do tego,żeby póki co nie porywać się na weselicho, albo chociaż zrobią skromną uroczystość jeśli tak chcą ślubu. Moi rodzice nie mieli NIC jak się pobierali i razem się dorobili.Przecież wy też nie macie nie wiadomo jak cudownej sytuacji materialnej, a macie ślub i będzie dziecko.Wszystko można o ile się chce.Skąd wiesz,czy za 2 miesiące Twoja siostra nie weźmie się do roboty lub wręcz przeciwnie-odwidzi im się to wszystko?
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
pokażę Wam łeżaczek jaki teściowa kupiła Mikiemu
ale bo to ta młodsza sis małża go wytropiła i mi sprzedała, który to śliczny jest i taki kolorowy- no i super bo od 0-18kg ![]() http://oz.net.pl/Fisher-lezaczki/X7046-d-1.jpg
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny Ja planuję zakup tak w październiku.
|
|
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez taki kce! ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() co do skurczy to nieodbrze, moze tym razem polozna nie zignoruje ich? koniecznie pokaz jej rozpiske, eh ta Anglia
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, udało sie teściowej
![]() Czarna, lipa, w Polsce też są takie problemy przy wynajęciu
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
złodziejaszki
no mi się strasznie podoba-normalnie się jaram jak by ten bujaczek miał być dla mnie ![]() mój małż chodzi z kolegą ( powiedziałam, żeby nie brał bo po pierwsze nie wiem jaki rozmiar, a po drugie Miki ma trochę za dużo ubranek
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te skurcze to już poważnie mnie nie bawią,bo jak na początku myślałam,że są normalne,tak teraz robi się ich coraz więcej i po prostu mi przeszkadzają... bolą ![]() Przypuszczam,że tekst położnej będzie w stylu: ' to normalne w ciąży!' ... i tyle z tego będzie :/
|
|
|
#1062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No przecież dobrze się trzymasz,więc nie widzę powodu,żebyś miała rodzić wcześniej ![]() Ja zjadłam wczoraj dwie, na tzw. obiadek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale śliczny!!! Spasowałby mi Ale i tak dostanę od brata to nie będę narzekać.A do nas wpadła T. z zupką dla mnie,weszła do pokoiku i uznała,że super będą różowe dodatki. A ja jej prosto z mostu: ubranka jeszcze ścierpię różowe, ale NIE ZNOSZĘ tego,żeby wszystko było w tym kolorze. Ale miała minę
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
mam nadzieję że szybko wyjdzie ![]() w sumie to mam nadzieję, że mi sie poprawi i też stąd szybko wyjdę ![]() Misia, myślisz, że ile mogę tu zabawaić? no tak, bo dziewczynka to tylko róż |
||
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie zapeszyć ![]() Cytat:
Passion to oby się poprawiło ![]() kur zapiał zapomniałam kupić kukurydzy grrrzapłaciłam rachunki- jestem smutna ale, ale! mam nadpłatę za wodę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-03 o 13:54 |
||
|
|
|
#1065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłabym, ale akurat nie mieli na stanie A w ogóle to kupiłam sobie też wczoraj "podkłady" urologiczne/ginekologiczne z Seni. Są świetniejsze niż Bella Mama o niebo a może i nawet dwa Cytat:
![]() Cytat:
żebyście znaleźli szybko to wymarzone gniazdko ![]() Cytat:
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-08-03 o 13:56 |
||||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzrasta waga małej ? mam nadzieję, że ilość wód podskoczy i wyjdziesz. Może być tak, że będzie mało wód i potrzymają Cię do 36 tc i zrobią cc. Ja myślę, że każda z nas jest w stanie poświęcić wszystko dla dziecka ![]() Kochana główka do góry !!
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
agusia- nie ma co się ciśnieniować. Ja myślę, że na pewno jeszcze będzie poważna rozmowa, że Twoi rodzice na razie nie mogą im w żaden sposób pomóc jeśli chodzi o wesele. Jak jej powiedzą, że nie mają pieniędzy to ona się wstrzyma z bólami . No bo skąd weźmie? Chłopak super zarabia ale to się skończy i co dalej. Na spokojnie trzeba wszystko argumentować. A jeśli chodzi o salę- powinnaś się cieszyć bo to znaczy, że Twój wybór był super i w sumie to fsajni9e by było się jeszcze raz na niej pobawić.Nie denerwuj się
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam do sprzątania
![]() Jutro mamy wesele, zapowiadają upały, nie wiem, jak wytrzymam Przynajmniej mam ładną sukienkę
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się jak pasztet roku
|
|
#1070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak najbardziej przykre w tym wszystkim jest to ze TAK oceniasz WLASNA siostre... Cytat:
Cytat:
tez taki chce chyba dla mlodej tylko róźiowy ![]() Cytat:
![]() a co do skurczy moze pojedziesz na IP? wg mnie lepiej to sprawdzic tym bardziej jak cie boli! ![]() Witam sie popoludniem ![]() alez mam od rana intensywny dzien, pobudka o 7, o 8 juz wychodzilismy z domu na Tall Ship Races poogladac zaglowce swiata, bo maja final regat w Szczecinie, a jutro bedzie Nelly Furtado szkoda ze malzon jedzie, wiec sama nie pojade posluchac ale ludzi jest od groma. no i gorac taki ze zdechnac moze. wieczorkiem jeszcze pojedziemy na fajerwerki ![]() no i moj tesc sie dzisiaj zjawil.... dobrze ze lezalam plackiem w sypialni i nie musialam go ogladac, poszli na plac zabaw, dobrze ze tz polazl z nimi, bo bym nie zdzierzyla jak by sam mi dziecko zabral ![]() no a za godzine kolejni goscie. a ja mam dosyc plus taki ze malzon sie do mnie juz na luzaku odzywa dzieki czemu dowiedzialam sie ze kaska za fakturki zeszla w ogole zapomnialam wam napisac wczoraj ze moj lekarz od poczatku mojego L4 mylil sie wpisujac zly nip mojego pracodawcy
|
||||
|
|
|
#1071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Też mam ochotę na jakiś balet i dobre jedzonko ![]() Mam nadzieję, że na sali będziesz miała klimę
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na podwórku
![]() nazrywałam szybko malin i jeżyn
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka to dbaj o siebie i nie lataj wokół gości.
Madziuchna szkoda,że nie zapamietałas od kiedy te fiszbiny
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Passion, ja moge jeszcze polecic Zawitkowskiego "mamo tato co tyna to", ale np ten jego poradnik tez daje rade:
qcm2.quicksilver.pl/img/18/Poradnik%20opieki%20i%20p ielegnacji%20malego%20dzi ecka.pdf ti est bardziej o pielegnacji noworodka/niemowlaka natomiast z takich psych-ped to fajna jest tez podobno ta: http://www.empik.com/rozwoj-psychicz...0017,ksiazka-p a w pozniejszym wieku jeszcze ta jest bardzo fajna: http://www.empik.com/jak-mowic-zeby-...0056,ksiazka-p lezysz w Matce Polce? co do wody morskiej do nosa to ja nie kupuje wcale... wg mnie potrzebna jest ona przy naprawde sporym katarze, a noworodki go z reguly nie maja... poza tym one maja naprawde spory psik i wydaje mi sie ze to moze byc nieprzyjemne dla takiego malucha, zaleje mu caly nos i gardlo... a do wyciagniecia malych glutkow spokojnie wystarczy kropelka soli fizjologicznej do dziurki ![]() Agusia, troche masz dziwne nastawienie do siostry... zamiast z nia spokojnie porozmawiac to jedziesz tu po niej jakby jakas zbrodnie popelniala... gdyby z boku popatrzec na Twoja sytucje teraz to tez do wielu rzeczy mozna by sie przyczepic i wiele z nich uznac za nieprzemyslane i nierozsadne... |
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska87 kupuje identyczny lezaczek. Tyle sie nqsluchalan jaki jest oh i ah ze innego niechce. W smyku 319 na allegro 219+ przesylka.. moze znajde odbior w wawie.
![]() Matal - brak slow... Agusiamaskotka - rowniez brak slow, juz sie niewypowiadam. Ostatnie zdanie. Ciebie rodzice maja wspierac finansowo, bo niemasz stalej pravy, a masz wrocic na studia od pazdziernika i jak sama pisalas ' ze niewiesz czy tz da ci na bilet' wiec liczysz na rodzicow mimo ze niemaja bo sie splukali na Twoje wesele, ale jakby mieli dac siostrze to zle. Dziwne podejscie. Posprzatalam z TZ chate, wbijamy do teciow na obiadek a pozniej zegrze, namiastka mazur dla warszawiakow
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeden był najlepszy - na zdjęciach wyglądało nieźle...dojeżdżamy, a tam jakiś gościu z taczką, w gumiakach - wyglądał jak Tym z Misia ![]() Okazało się, że dom jest fatalny, jedynie to, co było na zdjęciach, było zrobione. Do tego śmierdziało psami, bo oni je hodowali i jakaś suka się właśnie oszczeniła. Na zewnątrz chyba z 6 wielkich bud dla psów. Garaż na 2 auta okazał się starym pomieszczeniem gospodarczym. Obok był jeszcze jeden budynek, w równie opłakanym stanie....uciekliśmy stamtąd, jak najszybciej się dało. W innym, prawie spadłam ze schodów wejściowych - takie były strome. W środku niewykończone od iluś lat, klimat PRL, łącznie ze skóra dzika i porożem jeleni i innych zwierzątek na ścianach.
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
snow tam też mieli psy... chyba z 3 czy 4 dobermany.Zauwazyłam też kota i smierdziało mi chomikami... bleeeeeeeeeeeeeee!
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Ja jak orka
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
ale budyń
![]() http://oz.net.pl/Fisher-lezaczki/Y7872.jpg
|
#1080 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieję że od razu jeślu nic nie uwiera, nie gryzie.W takim bez to ja nie wyjdę z domu
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-03 o 14:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

ale
bo to ta młodsza sis małża go wytropiła i mi sprzedała, który to 
Zdjęcia pokazywały całkiem co innego...

powiedziałam, żeby nie brał bo po pierwsze nie wiem jaki rozmiar, a po drugie Miki ma trochę za dużo ubranek 

zapomniałam kupić kukurydzy grrr

.