![]() |
#91 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze związki z habibem, czyli być z Arabem
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
No dobra, ale Mohamet poslubil Aisze jak ta miala kilka lat. Wiem, wiem, sa rozne interpretacje tego faktu, jednak przyznasz, ze jest to dosc przerazajace.
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie związałabym się z muzułmaninem, ale i nie byłabym w stanie być z katolikiem.
Jednak islam przeraża mnie bardziej niż katolicyzm. Uważam, że muzułmanie są znacznie bardziej radykalni w swoich poglądach, a każdy fanatyzm jest niebezpieczny. Zamieszczam filmik o muzułmanach w Anglii, warto obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=ruOASffCA44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego forum, gdzie sie udzielam, to nazywa się "Intymne" i jak mam ochote pisac, to piszę. To forum nie jest w zadnym wypadku tylko dla muzułmanek ![]() ![]() Co do religii natomiast i nie noszenia chust przez Katoliczki, to wyobraz sobie, ze nasza religia ewoluowała, my sie nie musimy stosowac do prawa było zakładane ponad 2000 lat temu ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto mowi o zmianach tego, co Bog nakazal? Biblia nie jest ksiega pisana doslownie, tylko symbolicznie. Roznie mozna to interpretowac. I ja ciebie za gorsza osobe nie uwazam, tylko dla wyznawcow twojej wiary jestes "ta slabsza", ktora musi sie podporzadkowac facetowi. Na szczescie mnie zaden muslim nie zbajerzy i nie bede szerzyc fanatyzmu religijnego. Moze nie zauwazylas, ze wyznawcy innych religii nie sa nawolywani do mordowania ateistow i innowiercow, ale wyznawcy islamu tak. Nie ma to jak religia pokoju, ktora nawoluje do powybijania wszystkich, ktorzy jej nie wyznaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
dawno mnie tu nie było, a tak dawno temu założyłam ten wątek
![]() ![]()
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego jeszcze są takie ciekawostki jak to, że muzułmanie mogą mówić każdą głupotę i wciskać słodkie słówka zaprzeczając i plącząc ile wlezie, kłamiąc na potęgę bo ma to na celu obronę islamu i muzułmanów. Nazywa się takija albo ketman. Polecam poczytać. I nie chodzi o zagrożenie w sensie stojącego nad nim chrześcijanina z maczetą, chodzi o zwykłą merytoryczną dyskusję w której nakazane jest czasem wręcz zataić coś lub wprowadzić w błąd. Polecam poczytać także historię burki. Otóż kobiety nosiły je w celu odróżnienia od innych kobiet, nie muzułmanek. Wcale nie chodzi o jakąś czystość, czy niewinność a zwyczajnie o to, że taką mógł tylko mąż gwałcić a inną-już wszyscy. Polecam do tego obejrzeć wywiad z dziennikarką Larą Logan zgwałconą przez parunastu Egipcjan na placu Tahrir. http://www.youtube.com/watch?v=bO12X1nhzzk Zresztą ona nie jest jedyna: Natasha Smith. Polecam to wszystko zobaczyć i trochę poczytać a później się wypowiadać. Cytat:
Współczuję Ci nieciekawego rozstania. Ja sama uważam, że islam jest mniej więcej na etapie chrześcijaństwa w czasach inkwizycji. Lub gorzej. Jest to religia absolutnie nieokrzesana i jeszcze nieokiełznana. Wierzę, że z czasem zostanie bardziej ucywilizowana, możliwe że siłą a już na pewno powinna zostać okiełznana siłą tu w Europie bo inna sprawa co robią tam u siebie a co robią u nas. W końcu Merkel i Cameron i inni tez przyznali że radosne milti kulti to był wielki błąd. Na razie to absolutnie nie jest religia XXI wieku i cywilizowanych krajów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
A czy ja gdziekolwiek napisałam, że moja wypowiedź to prawda oświecona i tak właśnie jest?
Edytowane przez zekori Czas edycji: 2013-08-02 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Kultura, religia, w której jest coś takiego możliwe także w XXI wieku, jest kulturą, z która ja nie chcę mieć nic wspólnego:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...necie.html#Cuk Wolałabym sobie głowę odgryźć i zjeść niż być żoną muzułmanina. Pomijam, że czymś okropnym był dla mnie w zeszłym roku widok Polki z 3 córkami i mężem muzułmaninem: ona zakutana w dziwne ubrania do ziemi i chustą na głowie, córki- podobnie , szły trochę ZA mężem i ojcem, który z synem prowadził tę swoją rodzinę. Posty żonytunezyjczyka czytam z opadem szczęki ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-08-02 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Coś w tym jest że Arabowie mają inna mentalność co przekłada się na stosunek partnerski, jednak jestem ciekawa co się dzieje jak arabowi odmówi się współżycia ? "Bo mnie boli głowa"
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Wtedy arab ma prawo wziac cie sila, bo mu sie to nalezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
http://www.wykop.pl/ramka/1602801/mu...lowo-bic-zony/
Tak na temat Koranu i bicia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie jakos maz sila nie bral i nie bierze nie uogolniajcie nawet nie chce mi sie tu wiecej pisac.najlepiej wsadzcie wszystkich arabow ba muzulmanow do jednego worka i nie pisze z bezpiecznej pl tylko obecnie z tunisu gdzie spedzam kazde cale wakacje juz od 7 lat od 4 jako zona a mieszkam od 2 we francji."az mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera" jak slysze o nieucywilizowanych arabach we francji z ktorych co drugi ma swoj biznes najsmieszniejsze a wy je macie? A moze w arabach wiecej ambicji drzemie.nie wszyscy owszem ale wiekszosc.a co powiecie nt malzenstw ze stazem 30 lat ona polka on arab ....wiele jest tych szczesliwych.i wole nich idzie kobieta ubrana skromn8ej n8z jak prostytutka spod latarni ktora jest np wasza corka cala rozebrana super.co do chrzescijanstwa i do tego ze poszlo ono do przodu pytam jeszcze raz kto dal wam prawo do zmiany czegokolwiek a moze robi to ksiadz ktory za chwile zostanie oskarzony o pedofilstwo sw8etnie gadacie o islamie u was wielkich chrzesijan co sami zmieniaja religie tez jest nieza rozowo.malzenstwa z dziecmi prawda to jest masakra ale to wina uposledzonych rodzicow ciemnoty a nie islamu w koranie tego niema.....na tym koncze bo nie chce mi sie samej dyskutowac z banda rozhisteryzowanych atakujacych zmij albo "ludzi co dopiero z buszu wyszli"napewno nie pozwole atakowac mojej religii i zawsze bede walczyc o dobre imie mojego meza i rodziny Edytowane przez zonatunezyjczyka Czas edycji: 2013-08-02 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, jeśli wypowiadasz się na polskim forum, to z łaski swojej używaj znaków interpunkcyjnych, bo to trochę żenujące - taka dorosła, dojrzała a pisać nie potrafi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co ma firma do ucywilizowania (w znaczeniu: przyjęcia cywilizacji, w tym wypadku europejskiej, w każdym aspekcie życia, czyli - życia zgodnie z zasadami jakie panują w Europie)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
A co mam powiedziec po wielu probach przekazania ze nie warto general8zowac l7dzi i wkladac ich do jednego worka.jak wchodzisz miedzy wrony kracz jak ony znacie ro przysl9wie wlasnie je zastosowalam w rozmowie z wami.co do kropek przecinkow i calej reszty interpunkcji moja droga noe podoba sie dlaczego czytasz? Radze omijac moje wpisy jesli w oczka kluja pisze szybko nie z pl klawiatury wiec wychodzi jak wychodzi .inteligentni naprwno rozumieja sens zapisu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Ja absolutnie nie uważam muzułmanów za "tych co wyszli z buszu", nie lubię uogólnień, jednak prawda jest taka, że to przede wszystkim wśród muzułmanów są takie tragedie jak sprzedaż małych dziewczynek starym dziadom, "honorowe samobójstwa" za plamienie honoru rodziny, ucieczki młodych dziewcząt przed gwałcącymi ich mężami.
Wśród wyznawców innych religii też się może coś takiego zdarzyć, ale nie jest to traktowane jak coś normalnego, coś, o czym można mówić wprost, co nie jest kategorycznie karane. Mimo wszystko wierzę w szczęśliwe małżeństwa muzułmanów, ale chyba tylko te żyjące od wieeeeelu lat w Europie. Te, w których u ludzi zaszły juz różne zmiany kulturowe i nie słuchają egipskich mundrych przewodników, którzy opowiadają jak bić kobietę i jak współżyć z dzieckiem. Cytat:
Cytat:
Na niepolskiej klawiaturze nie ma przecinków i kropek? Nie chcę być niegrzeczna, ale Twoje posty naprawdę kłują w oczy w tym względzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie widuje na ulicy takie obrazki gdzie muslim popitala sobie w krotkim rekawie i z gola glowa a jego kobita obok w dlugim rekawie, dlugich spodniach i z chusta na glowie i pot czuc od niej na kilka metrow (co mnie z reszta nie dziwi bo jak bym w upal miala chodzic tak ubrana, to tez bym smierdziala). To jest ta twoja rownosc kobiet i mezczyzn? To jest stroj, ktory czyni cie lepsza? Bo inne to dziwki, przeciez nie ukrywaja swojego ciala. Kilkuletnie dziewczynki, ktore powinny zajmowac sie zabawa, siedza pod domami w chustach na glowie. Bo co? Jak by dziesieciolatka chuste zdjela to dziwka? Moja corka dziwka nie jest i nie bedzie, ale doloze wszelkich staran do tego, zeby nie skonczyla jako niewolnica ciemnoskorego pana. I nie wiem dlaczego szokuje cie pedofilia wsrod ksiezy, ktora jest potepiana, skoro w twojej religii gwalty na malych dziewczynkach to chleb powszedni i nikt tego nie potepia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() aha i jesteś nieinteligentna, że ci to przeszkadza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym się tylko jeszcze dowiedzieć czy ubieram się jak prostytutka. ![]() ![]() I jeszcze jedno - dlaczego kobieta z odsłoniętym ciałem wygląda jak prostytutka, a facet w krótkich gatkach i koszulce bez rękawów już nie wygląda jak hmm... dziwkarz? Dlaczego tylko kobieta ma być skromna, zasłonięta, ma się pocić w tych długich łachach? Bardzo proszę o odpowiedź zonotunezyjczyka. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2013-08-03 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka jest wolna, moze sie ubierac w krotkie spodenki, bluzeczki, zaden mąz pedofil jej nigdy miec nie bedzie. Ma wszelkie prawa, wszelkie przywileje, tutaj prawo zawsze stoi po stronie dziecka i jego dobra. Co do religii, u nas jest wolna wola czyms , co jest wazne, a nie jakies chore przymusy. Widzisz róznice? Jakbysmy nie ewoluowali, to bys po prostu w tej swojej Francji spłoneła na stosie jako czarownica, za głoszenie takich herezji, jakie głosisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
jestem przerażona zacietrzewieniem i fanatyzmem w tym wątku. ja rozumiem, że nie wszyscy są tacy sami, ale nawet jak zazwiemy szambo ( czyli poniżone i zniewolone kobiety) perfumerią (czyli opiekowaniem się i troską), to nadal szambem zostanie. zostały przytoczone fragmenty Koranu, w z których płynie jasny przekaz- oczywiście zostało to zignorowane.
ja nie wiem, jak można się dać dobrowolnie obwiązać kolorowymi chustami i dać wmówić, że to jest normalne i sprawiedliwe. ![]()
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ja czytam to, co czytam, to powtórzę: głowę wolałabym odgryźć i zjeść, niż zostać żoną w takiej kulturze: http://arabic-habibi.blogspot.com/20...1_archive.html - absolutnie "uroczy" jest pkt. 8- wizyta w domu obcego faceta = zaproszenie do łóżka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że jak zwykle na wizazu wywiązała się dyskusja
![]() Jednak do pytania w temacie, opowiem wam historię mojej koleżanki Poznała Tunezyjczyka na wyjeździe tam, pracowała w hotelu, on też. Wielka miłość, chłopak dosyć "liberalny" pod względem poglądów, miał wiele dziewczyn i nie grał z nimi w szachy :P Wielka miłość, ona tam latała co 2 miesiące średnio, on nie, bo się bał, że nie dadzą mi wizy. W końcu zdecydowali się na ślub - oczywiście tam, ona w białej sukni, ślub cywilny, wszystko pięknie. ona wróciła do Pl, on po kilku miesiącach dostał wizę i przyjechał do Polski. On znalazł pracę, ona zaszła w ciąże (wpadka). No i się zaczęło - on wyjeżdzał do pracy do brata w niemczech, zrywał z nią, jak dziecko się urodziło to wkońcu nie wiadomo bylo czy są razem czy nie :/ Potem zaczął jej się odgrażać, że ma pojechać z dzieckiem to Tunezji. jego rodzicę też zaczeli wydzwaniać, żeby ona przyjechała z dzieckiem. Na szczęście posłuchała się naszych rad i tego nie zrobiła, chociaż tak już była zmanipulowana, że prawie się zgodziła. koniec końców on zaczął jej grozić, ona boi się teraz zostawić dziecko w przedszkolu, albo iść sama ulicą z synkiem na spacer, bo on powiedział, że porwie dziecko. Gdzie on jest? Trochę tu, trochę tam - w końcu granice wolne, a on jest tutaj legalnie. Doszlo do tego, że musiała ona usunąć konto na FB, zmienić maila, skype i nr telefonu, bo on nie daje jej żyć. Nadal są małżeństwem, bo ona się boi, że on jej zrobi krzywdę jeżeli wniesie pozew o rozwód. A i jeszcze z tego co ona mi mówiła, to on jako ojciec, sam, bez zgody matki może w Tunezji wystąpić o paszport dla synka i go tam zabrać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
zapoznałam się z linkiem, Madano.
![]() to jest zdrowo szurnięte. najgorsze, że to pisze Polka, Europejka. Pisze o tych wszystkich krzywdzących ją zasadach jak gdyby nigdy nic. no żonka ma być posłuszna, spuszczać wzrok, w sumie to jest nikim i nie ma żadnych praw, no ale to jest takie egzotyczne ![]()
![]() |
#117 |
multitasking ninja
|
https://www.youtube.com/watch?v=PVPfCJ4hLPw
Jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości, jak cudownie może wyglądać życie z arabem ![]() Dodam, że reżyser został za ten film zamordowany w biały dzień w centrum Amsterdamu.
![]() |
#118 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-08-03 o 13:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
ło jezu, a jakie ja miałam dziś powodzenie wśród czarnoskórych panów na bazarze
![]() Romowie... Także mnie też do adoracji Arabów nie trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.