|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Włosy- srednioporowate, falowane, naturalny kolor ciemny brąz, farbuję na czarno.
Pielęgnacja: a) mycie - myję włosy co dwa dni neutralnym szamponem od Natura Siberica -raz w tygodniu pokrzywowa Farmona do oczyszczania b) odżywki: Nie stosuję pielęgnacji bezsilikonowej -ulubiona to zdecydowanie Nivea Long Repair -Mrs Potters z aloesem -Kallos Latte, Frutta sporadycznie, skład ma mało interesujący -Garnier A&K, szału na moich włosach nie robi Odżywka b/s: -Joanna z lnem i rumiankiem, bardzo lubi się z moimi włosami, isoprpopyl alcohol nie pogarsza ich stanu Oleje: -Vatika, zdecydowanie nr 1 -olej ze słodkich migdałów -olej łopianowy z GP Doustnie stosuję CP. Włosy naturalnie układają się tak Prostowańce wyglądają tak |
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#2615 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
Ja też bardzo go lubię, to bardziej fale, tylko końce się podkręcają. Zaczęłam z dość dobrego stanu włosów, ale gdy porowatość jeszcze mi spadła, włosy zaczęły właśnie tak wygladać, a nie mocno się kręcić. To bardzo wygodne fale ![]() Niee, to nie gęściochy. Włosy mają w obwodzie kucyka zaledwie 7 cm, ale taka fryzura daje swego rodzaju złudzenie objętości i gęstości Oczywiście mogłabym wydusić z nich loki, gdyż włosy z natury mam kręcone, ale po prostu niezbyt dobrze się w całkowicie kręconych czuję. Wolę je rozczesać szczerbatym grzebieniem i dzięki rozczesaniu lekko rozprostować. Nie puszą się dzięki Joaśce b/s , suszę także suszarką z jonizacją na letnim nawiewie i to także pozwala im pozostać bardziej gładkimi.
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-08-03 o 14:58 |
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jest świetna, zachwyca mnie każdym swoim filmikiem. Jest profesjonalna, a jednocześnie taka luźna, jak przyjaciółka, która zarazem jest specjalistką. Michelle odpycha mnie od siebie z każdym kolejnym filmikiem.. |
|
|
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamiliah piekne nie prostowane
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oh jak cudnie ![]() Cytat:
Alkohol może bardzo wysuszyć nawet w szamponie. Mi większość szamponów Alterry nie podeszło. Ale ten papajowy gdzie alkohol jest pod koniec składu bardzo mi podszedł ![]() Cytat:
![]() Ja mam takie delikatne zmarszczki na czole bo cięgle brwi unosze. Może się wygładzą ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() w poprzednim wątku nieco mnie było, a czy komuś w oczy się rzuciłam to nie wiem ![]() Mam pytanie dość nietypowe, schodzę z czerni, uzywałam kilkukrotnie "szamponu koloryzującego" do 24 myć z Palette, ale jak sie domyślacie trzyma się mocno i puścić nie chce. za pół roku biorę ślub i chciałam zejść do brązu, jednak włosy mimo pielęgnacji są cieniutkie, taka moja uroda i nie chce katować ich rozjaśniaczami. z farby też rezygnuje dla ich dobra na korzyść henny. w każdym razie wyczytałam o zmywaniu koloru papką z witaminą c. tzn mieli się 20-30 tabletek witaminy c i miesza z wodą/maską/szamponem do włosów i nakłada na włosy od godziny do 3 godzin. raz wypróbowałam z odżywką i faktycznie, kolor nieco schodzi, na razie z końców, góra nadal czarna, ale od ramion w dół jest ciemny brąz. po spłukaniu nałożyłam im maske na pół godziny by im to wynagrodzić. i pogorszenia nie zauważyłam. jednak wiadomo ze jeszcze przynajmniej kilka razy bym musiała powtórzyć żeby zejść z czerni. co sądzicie o tym? czy jeśli raz w tygodniu im zafunduje coś takiego to nie pogorsze ich stanu? nie znam się na reakcjach chemicznych i ciężko mi powiedzieć jaki wpływ na włosy może mieć wit c. pomoże któraś? Zaczęłam też używać szamponu przeciwłupieżowego by szybciej ten kolor spłukać. z łupieżem nigdy problemu nie miałam. wybór padł na head & shoulders oraz biedronkowy care & go. czy myjąc nim co 2 dni włosy nie zrobie im krzywdy zbytniej? kolejny znaleziony przepis na rozjaśnienie zbyt ciemnej farby to maseczka z cynamonu, cytryny, oliwy z oliwek, miodu i odżywki nakładana na 3-8 godzin. czy nie ctrach nałożyć cytrynę na tak długo? ma przecież ona właściwości wysuszające. czy bez niej taka maseczka też ma szanse działać? i jaki wpływ ona może mieć? I ostatnia metoda, korzeń rabarbaru inaczej rzewienia zalewany wodą i nakładany na włosy. co sądzicie o tym? nie chce ich zniszczyć czy wysuszyć przed własnym ślubem, a jednak ten brąz mi się zamarzył. mój naturalny kolor to ciemny blond. Bardzo proszę o wasze opinie.
zapuszczam włosy Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2013-08-03 o 15:12 |
|
|
|
#2621 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ona jeszcze jest nieśmiała, bo mam ją miesiąc zdjęcia na aparacie ma TŻ, wiec jak mi da to pokaże Cytat:
|
||
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42091051]
i ostatnio jaram się tą piosenką i ogólnie podoba mi się ona [/QUOTE] Też mi się podoba ![]() Właśnie was nadrobiłam, teraz idę naolejować włosy
|
|
|
|
#2623 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Mignęło mi spotkanie 16.08, ja z niego odpadam.
Nadrobię dokładnie w domu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2624 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42091051]
ze mnie to czasami śmieją się, że niedługo to mi wszystkie włosy wypadną [/QUOTE] Cytat:
I bardzo dobrze ![]() Cytat:
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
halbtrocken - wynik porowatość średnia, tak jak w rzeczywistości
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może wy mi pomożecie
? Chciałabym sprzedać suszarko-lokówkę phillips, tą która pojawiła się u Anwen na blogu, i czy jest na wizażu jakiś dział, w którym mogłabym ją wstawić? Wiem, najlepiej wystawić na portal aukcyjny, ale może tu na wizazu znalazłaby się włosomaniaczka, której będzie długo służyć
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-08-03 o 15:43 |
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42091368]Dziękuję Ja też bardzo go lubię, to bardziej fale, tylko końce się podkręcają. Zaczęłam z dość dobrego stanu włosów, ale gdy porowatość jeszcze mi spadła, włosy zaczęły właśnie tak wygladać, a nie mocno się kręcić. To bardzo wygodne fale ![]() [/QUOTE] Moje sa troszke podobne ale o wiele krotsze. Ostatnio tez zmiejszyla sie porowatosc i tworza sie takie fale/duze, luzne loki. Nawet na przeczesanie zamoczonym grzebieniem nie pusza sie az tak bardzo. Teraz tylko ze 20 cm mi brakuje do pelni szczescia.
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Halb, mi wyszła niska, czyli tak jak jest w rzeczywistości
Deszczowy Piesku, piękne loki wróciłam z plaży. pierwszy raz od chyba 5 lat wykąpałam się w Bałtyku cieszyłam się jak dziecko ;D
|
#2630 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Cytat:
wtedy Targowisko.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2633 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za liczne wypełnienie testu i sugestie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Możesz mi napisać tu, albo na PW jaki dostałaś wynik punktowy i jakie zaznaczyłaś odpowiedzi? Może mam gdzieś jakiś większy błąd, który uda mi się namierzyć... Cytat:
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś się wnerwiłam.
Byłam na zakupach,na parkingu Auchanu zobaczyłam że w czarnym samochodzie (opel vectra) siedzi piesek, mały czarny. Poszłam do obsługi żeby poinformowała przez megafon właściciela tego pojazdu żeby jak najszybciej poratował tego psa. Dobra ogłosili to. minęło 1,5h przychodzę znów na parking i widzę że nikt psem się nie zainteresował . Biedna psinka była cała usapana zadzwoniłam na policję (sorry upał 45stopni na szczerym słońcu ). Nikt nie odbierał telefonu. Znów poszłam do obsługi marketu powiedzieć że nadal właściciela pieska nie ma. Znów nadali informacje przez megafon i zero odzewu , zadzwoniłam do koleżanki żeby dała mi nr. na straż miejską. Straż miejska powiedziała że skontaktuje się z Auchanem . Po chwili przyszedł koleś do samochodu z psem więc podeszłam i mówię. -Przepraszam Pana, czy nie uważa Pan że trzymanie pieska w taki upał jest niehumanitarne. a on na to. - Masz problem? stało się coś? odpowiadam... - To bestialstwo! to zwierze siedzi tu ponad 1,5 godziny. Przecież mogło stracić życie. Gościu na to. - Daj babo spokój Trzasnął drzwiami i pojechał z piskiem opon . Mimo że spisałam numer rejestracyjny , wywinął się idiota.
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIV
Cytat:
![]() To jak ustalicie, to napisz mi smsa, bo nie bede miala jak nadrabiac, bo wroce dopiero jutro wieczorem... |
|
|
|
|
#2636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze wychowujesz tzeta
|
|
#2637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny kupujące perfumy na allegro- znacie wiarygodnego sprzedawcę co nie sprzedaje podróbek? Dostałam w hebe próbkę Halle Berry i chcę kupić, a nie wiem kiedy będę w hebe znów. Muszę mieć ten zapach. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-08-03 o 16:40 |
||
|
|
|
#2638 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
Niebawem wizyta u fryzjera, chcę podciąć końce i powoli schodzić do cięcia w U. Mam już odpowiednią długość, teraz tylko chciałabym zejść z cięcia w V, jednak z cieniowania nie zrezygnuję- nadaje to włosom lekkości i lepiej się układają, w moim przypadku. Na szczęście, rozdwojonych końców u siebie nie spotykam a końce są miękkie. Obecnie jestem na etapie poszukiwania fajnych, bezproteinowych masek do włosów. Pamiętam, że gdzieś była pigułka na ten temat, tak więc pogrzebię
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

dobra robota halb!
Jak wrócę do domu, mogę wrzucić to do pierwszego posta, o ile się zgadzasz.