|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() W ogóle to rozmawiałam przedwczoraj ze znajomą, która tu rodziła bliźnięta (jedno naturalnie, drugie cesarką). Mówiła, że świetnie zniosła podanie ZZO i nie czuła się po nim źle. W sumie to przekonała mnie, że skoro mogę sobie trochę ulżyć w bólu to żebym rozważyła poród z ZZO, TŻ też jest tego samego zdania. Wiadomo, że słyszy się różne rzeczy o konsekwencjach typu: mdłości, bóle głowy i inne. Ale takie rzeczy dzieją się nawet po zwykłych zabiegach chirurgicznych, dentystycznych itp. |
|
|
|
|
#3932 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do ZZO, też jestem jak najbardziej za, czemu sobie nie ułatwić życia. |
||
|
|
|
#3933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam dla Was ciekawostkę: http://nt.interia.pl/raport-medycyna...d_tyt_zdj_lead Wyobrażacie sobie takie inkubatory? Może za sto lat ludzie będą stawiać sobie coś takiego w pokoju i oglądać, jak rośnie ich dziecko? Teoretycznie abstrakcja, ale jestem pewna, że już dziś byliby na to chętni. W końcu wyznawców hedonistycznej filozofii "im mniej wysiłku w życiu tym lepiej" nie brakuje. Mój bardzo mądry brat, znawca biotechnologii, śmieje się, że do takich rozwiązań jeszcze daleko, ale w końcu 100 lat temu ludzie też by nie uwierzyli, że będą papierosy, które trzeba będzie ładować prądem by móc się zaciągnąć
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez mamy we wtorek 2 rocznice ślubu, ale mąż bedzie w delegacji
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
no to ja się podziele swoimi odczuciami po karmieniu dziecka:
jak dla mnie była to najgorsza kara jaką dostałam! ból nie do przejścia, przy każdym karmieniu płacz i zaciskanie zębów -moja córka miała bardzo mocny odruch ssania :/ zraziłam się po fakcie, kiedy to moja 2 dniowa córa zwymiotowała krwią!!! boż to było okropne! dziewczyna obok była przerażona bo stało się to jak wyszłam do ubikacji, położna przestraszona, pielęgniarki tak samo, co ja wtedy przeżyłam ;( i wiecie co się okazało? że mała wyssała ze mnie krew przez sutki! od tego momentu przestałam karmić moja psycha na to nie pozwoliła, wyobraźcie sobie noworodka , któremu z buzi wylatuje krew ;(
|
#3936 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Tak piszecie o tych wyprawkach.... A ja się boję kupować cokolwiek. Boję się, że jeszcze coś pójdzie nie tak, choć nie powinnam w sumie, bo zaczął mi się drugi trymestr i ryzyko jest coraz mniejsze (a nigdy wcześniej nie byłam w ciąży, nie poroniłam, ani nie miałam takich przypadków w rodzinie) Mówiłyście już znajomym? Perfuzja, dopisz i mnie! Monika; 26l; OM - 25.04.2013, TP - 27.01.2014Strasznie zazdroszczę bliźniaczych ciąż! Ja od małego planowałam, ale teraz mi jeszcze nie wyszło
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Marchewkowe pycha ...aż mi ślinka cieknie ...prosto się robi tylko trochę składników jest...mniam
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-03 o 18:43 |
|
|
|
#3938 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My mamy za tydzień pierwszą rocznicę i też grill. ALE - u nas będzie też ksiądz, który nam ślubu udzielał.Moja też się do tortu przymierza. Na pewno będzie dobrze do grillowanego mięsa pasował
|
|
|
#3939 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jak nie jadłaś to koniecznie zrob moje ulubione![]() Cytat:
i jest naprawdę bardzo proste do zrobienia wystarczy wymieszać wszystko..5 min i do piekarnika![]() [QUOTE=gosia261282;4209167 9]Gratuluję! Ciasto marchewkowe jadłam,ale nie robiłam nigdy. Mogę prosic o przepis? jasssnee,że tak..już podaję przepis ![]() ja zawsze robię wg przepisu z wysokich obcasów...i dla mnie wychodzi najlepsze... robiłam też inne z dodatkiem wiórków kokosowych...ananasem..al e to już nie to samo ![]() a więc potrzebujemy: i 1/4 szkl. oleju 4 jaja 2 szkl. drobno utartej marchewki 2 szkl. mąki 2 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki sody szczypta soli orzechy, rodzynki Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Polewę można zrobić wg uznania...z serkiem homogenizowanym naturalnym a najlepiej waniliowym albo polewę czekoladową :Polewa: czubata łyżka kakao 4 łyżeczki cukru łyżeczka masła 2 łyżeczki zimnej wody Wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Smarować zimne ciasto isia4891 ![]() zapraszam do mnie
|
|
|
#3940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bardzo chciałabym karmić, ale też się boje jak to będzie. Bo ja nie mam sutków, tzn one są w środku, wklęsłe, nic nie odstaje. Jest tylko brodawka. Lekarz coś mówił że trzeba będzie je "wyciągać" ale dopiero pod koniec ciąży. Agacia współczuje przeżyć. |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
|
#3942 |
|
Przyczajenie
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie co czułaś, straszne przeżycie
|
|
|
#3944 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje pierwszych ruchów dzidzi Cytat:
![]() Kocham ciasto marchewkowe!!! Ojja...muszę sobie zrobić Cytat:
Co do kp to myślę, że nie ma się do czego zmuszać...jak się tego nie czuje, to nie będzie to ani dobre dla dziecka ani dla nas. Psychika ma tu bardzo dużo do powiedzenia... Ja póki co nie wyobrażam sobie siebie karmiącej. Może to się jeszcze zmieni z biegiem czasu.
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ze strachu tylko że ja mam za sobą dwa poronienia i póki co ciągle siedzę jak na szpilkach
|
|
|
#3946 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
+ pomidor. Mam zrezygnować z tego ?Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam ![]() Byłam 3 dni u babci. Więcej bym nie wytrzymała, ciągle tylko 'jedz za dwóch' i wszelkie inne 'złote' rady. A jutro jadę z mamą nad morze na 2 tyg Więc będę tutaj rzadziej zaglądała.
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Ależ ci dobrze 2 tyg nad morzem...piękna pogoda się zapowiada...
Udanych wakacji dla wszystkich Co do karmienia to jakoś się widzę w tej roli ja się tylko boję że moje piersi przed porodem się jeszcze zwiększa normalnie mam 75 D teraz są pełniejsze ale stanikow nie kupowałam nowych bo się mieszcze w te co mam tylko teraz mam chyba80 D. Aaa i okropne te wilkie brązowy sutki ... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-03 o 21:49 |
|
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, po krótkiej nieobecności i ślę masę słonecznych pozdrowień znad Bałtyku
. Czytam Was regularnie, ale podczas urlopowego szaleństwa brakuje czasu, by skupić się i coś skrobnąć.Gratuluję wszystkim mamom poznanych płci i chłopców i dziewczynki . Też jestem zdziwiona przewagą mężczyzn, ale tłumaczę to sobie tak, że klejnoty bardziej rzucają się w oczy niż pipki na USG, więc chłopców szybciej można rozszyfrować .Wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubnych! U mnie super. Nadmorski klimat sprawił, że opuściły mnie mdłości. Codziennie wcinam rybkę i plażuję. Do morza nie wchodzę głębiej niż po kolana, bo woda dla mnie lodowata. Siedzę grzecznie pod parasolem, ale słoneczko trochę mnie musnęło. Nawet fajnie patrzeć mi na mój brzuszek w bikini. Zaczynam go naprawdę lubić Perfuzja, spokojnie możesz mi wpisać Kacpra. To już postanowione i przyjęło się w rodzinie. Jeszcze raz pozdrawiam i spadam dzielnie towarzyszyć teżetowi, który będzie się alkoholizował łiskaczem . A co tam, na razie niech sobie pije, ma urlop w końcu. Niedługo będzie musiał czuwać najpierw nad godziną porodu, potem nad dzieciakiem.
|
|
|
|
#3949 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja akurat z tych uwielbiających karmić. Tzn wiadomo,że coś bólu było na początku,był nawał,piersi muszą się przyzwyczaić do małego ssaczka. No ale źle nie było,a później było już wspaniale. Dziękuję
|
|
#3950 | ||
|
Rozeznanie
|
senira666, pewnie jakbym miała Twoje doświadczenia z poronieniami to chodziłabym teraz po ścianach... Mi wystarczyło, że mój mąż zachorował na chorobę zakaźną od razu po tym jak zobaczyliśmy na teście dwie kreseczki i zanim się nie ogarnęłam zaliczyłam sporo bezsennych nocy.
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale "tylko spokój może nas uratować" ![]() Cytat:
Mojemu w ogóle się nie podoba, ale już moja w tym głowa, żeby zaczęło się podobać (oczywiście jeżeli okaże się, że w drodze jest dziewczynka)Cytat:
|
|
|
#3951 |
|
Gang Iren
|
Właśnie zjadłam jogurt z alkoholem... ale przeczytałam dopiero jak zjadłam,że zawiera alkohol. Ale dobre było
![]() Taki: http://2.bp.blogspot.com/-nTC80wGY9Z...s320/mull7.JPG
|
#3952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przejęłaś dyżur nad Bałtykiem ja dziś go opuściłam a gdzie zawitałaś?Cytat:
Edytowane przez kootek_mamrotek Czas edycji: 2013-08-03 o 23:40 |
|||
|
|
|
#3953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Został mi tydzień odpoczynku, a później też będę zazdrościć następnym urlopowiczkom
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
to musi być pyszne zazdraszczam. I ciasta marchewkowego też zazdraszczam....Mi w taką pogodę strasznie się chce radlerka ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która rok temu w wakacje była w ciąży. Mówiła, że jak już nie mogła się powstrzymać to piła pół szklanki radlera i dopełniała wodą. To sikacz 2%, ale jednak ja cieszę się, że daję radę się powstrzymać. i tak marzę sobie, że może jutro gdzieś zobaczę piwo cytrynowe bezalkoholowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co za dużo rozmyślać bo się w paranoję można wpędzić, wszystko będzie dobrze no bo niby dlaczego ma być źle? ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
fajnie Ci- też bym nad morze chciała ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Darłówko jest super ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
jest jabłkowa bavaria prawie to samo.... ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Dziewczyny od wczoraj boli mnie jeden cycek... tzn bolą oba tak normalnie ale ten jeden to jak bym jakiś kamień miała albo siniaka w jednym miejscu
|
|
|
#3957 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Może kupimy coś po usg połówkowym Ciągle mi się wydaje, że mam jeszcze kupę czasu.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dzięki dziewczyny staram się za dużo nie myśleć ale samo mnie tak nachodzi co jakiś czas... ale wtedy pyta męża czy wszystko jest ok a on zawsze mówi: "oczywiście że tak kochanie wszystko jest w porządku" i od razu robi mi się lepiej
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też i bez ciąży mam spore piersi. Kupuję 75D, ale mam stanik ze ślubu wymierzony przez brafitterkę - 70F. Mam cichą nadzieję że już nie urosną za bardzo, na razie jedynie się zaokrągliły i wygląda to fajnie. Ale jak widzę koleżankę, która po 3 dzieci ma biust ze trzy razy taki jak mój, to mnie mrozi... Sama jest drobna, ale piersi ma największe jakie w życiu widziałam... A że mieszka na wsi i pracuje chyłkiem w polu to mimo 26 lat już jej kręgosłup wysiada. Ps. A wiecie co? Po tej rozmowie o piersiach śniło mi się, że karmię dziecko. To było takie.... rzeczywiste. Więc w zasadzie już wiem jak to jest
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-08-04 o 09:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Gorzej z moją psychiką w tym temacie.

moje ulubione
16.06.2012 
nie wyobrażam sobie co czułaś, straszne przeżycie
piekę ciasto marchewkowe dla TŻ który nigdy takiego nie jadł i nie wyobraża sobie połączenia ciasta z marchewką
?
Przepraszam 

ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która rok temu w wakacje była w ciąży. Mówiła, że jak już nie mogła się powstrzymać to piła pół szklanki radlera i dopełniała wodą. To sikacz 2%, ale jednak ja cieszę się, że daję radę się powstrzymać.