Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-03, 10:13   #4861
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nie wiem czy dziewczyny próbujecie, bo ja uważałam, że to nie jest fajne, ale zmieniłam zdanie. Kiedy Nikoś się pręży, robi czerwony i zaczyna płakać a kupka nie idzie, to biorę termometr z miękką koncówką, smaruję trochę linomagiem i wkładam do pupy, ruszam delikatnie we wszystkie strony do momentu kiedy kupk nie wyjdzie, odrazu jest lepiej
ja tez termometrem czasem dzialam, ale raczej z przypadku, bo po prostu tempke mlodemu mierze i kiedys przy prawie kazdym pomiarze srujdnal (w szpitalu 3 razy dziennie minimum bylo mierzenie), a teraz to rzadko. radzi sobie widocznie juz sam. ale sposob w razie czego dobry
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Babybjorn od 3,5 kg nasz klusek zachwycony byl spacerem za duzo uzywac go nie vbedziemy bo w Krakowie poruszamh sie samochodami to wole wozek ale do dolinki super
mi przyszedl bujak z babybjörn wlasnie (swoja droga, superowy jest!) i byl tam katalog z ich rzeczami - te nosidelka nadaja sie dla takich maluchow spokojnie, bo wlasnie wspieraja plecki na calej dlugosci. praktycznie dzialaja jak chusta wiadomo, lepiej ograniczyc to do 2h dziennie, ale spokojnie mozna nosic!
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mówiłam że czują się niedopieszczone:p
nieee, one po prostu potrzebowaly kopa hormonalnego... leki mi pomogly, a dopieszczanie tylko jako wspomagacz

co do prywatnego OC, to nie wiem jak w polsce, ale w niemczech kupuje sie to jakby na rodzine, a nie na osobe. np. wy juz na wasza trojke byscie mieli. jak W. np. bedzie wiekszy i w sklepie dorwie bejsbola i wywali gdzies szybe, to tez wasze OC pokryje.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:18   #4862
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
uprosilam tate zeby mi przeslal dwa zdjecia z chrztu
sliczne fotki wygladaja jak takie z cyklu "radość o poranku" zazdrościmy!

dzień dobry! upal...obudziłam się ugotowane, a Nela nadal spi hehe. miłego sobotniego obijania

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
I musiałabyś z takim maluszkiem siedzieć w domu... ja bym nie wytrzymała z takim dzieckiem, które jeszcze się nie bawi niczym biorę Młodego na pół dnia na spacer i leci a jak się zaczną długie, zimowe wieczory to już będzie fajny, kumaty i będzie można się z nim bawić
Ja kolejne chcę na czerwiec jeśli się uda
wlasnie niedawno znajoma mi mowila, ze pierwsze miała zimowe, teraz chodzi z brzuszkiem. marzyla o dziecku wakacyjnym, a tu znow listopad podobko przekichane, bo pierwszy miał ciagle kolki, plakal no stop, trzeba go było nosic...a na spacerach spal w zimie z takim maluszkiem niestety max godzina na zewnątrz - a przy mrozach jeszcze mniej lub wcale. ona była zalamana i jak na zbawienie czekala na wiosne
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:19   #4863
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem karmie Małą piersią ale Ona nie najada się moim mlekiem choć mleka jest bardzo dużo bo aż się wylewa, nawet po karmieniu. Eliza potrafi jeść z cyca z 15 min i za 5 minut wkłada rączki bo buzi bo jest głodna. tylko w nocy się najada i śpi dalej a w dzień musze ją dokarmiać mm 2-3 razy.
Może moje mleko jest jakieś mało wartościowe
Nie wiecie może czy da się coś z tym zrobić? bardzo chciałabym karmić tylko piersią
mnie sie wydaje jak Justi, ze to nie z glodu... a flache dzieci czesto ciagna tak o, bo jest...
Cytat:
super!
Stary 2013-08-03, 10:39   #4864
Elusiek
BAN stały

Cytat:

śliczne

Adi spał od 18 do 2 w nocy coraz dłuższe ma drzemki
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:50   #4865
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ash taka o:
Załącznik 5350106
nic specjalnego ale cena znośna i wyglądam jak człowiek

Bartosz też się załapał
Załącznik 5350109
Super wdzianka i dla mamy i dla synka

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kupiliśmy autko zatem wielkie uffff, kolejny problem z glowy.
super passacik

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Babybjorn od 3,5 kg nasz klusek zachwycony byl spacerem za duzo uzywac go nie vbedziemy bo w Krakowie poruszamh sie samochodami to wole wozek ale do dolinki super

Foto z tata niestety ni chce sie dodac:/
Próbuj, próbuj - chcemy fotę

Cytat:
Dziewczyny mam problem karmie Małą piersią ale Ona nie najada się moim mlekiem choć mleka jest bardzo dużo bo aż się wylewa, nawet po karmieniu. Eliza potrafi jeść z cyca z 15 min i za 5 minut wkłada rączki bo buzi bo jest głodna. tylko w nocy się najada i śpi dalej a w dzień musze ją dokarmiać mm 2-3 razy.
Nie wiecie może czy da się coś z tym zrobić? bardzo chciałabym karmić tylko piersią
Gosia, jak mleczko Ci leci to nie z głodu Nie ma czegoś takiego jak niewartościowe mleko mamy. Wiem, że jak dziecko ma dużą potrzebę ssania to może się wydawać wiecznie głodne. Ale zamiast podawać butelkę podawać częściej pierś. Jak Elizka się przyzwyczai do butli to będzie odrzucać pierś i nici z dłuższej laktacji. Trzeba do sprawy podejść metodycznie, a nie emocjonalnie (wiem, wiem łatwo powiedzieć - ale sama to przechodziłam). Jeśli zależy Ci na KP to staraj się tylko KP zwłaszcza, że mleczko Ci leci! Poczytaj sobie tego bloga:
http://www.hafija.pl/p/laktacja_27.html

Cytat:
Pięknie się prezentujecie we 3!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
1.mi przyszedl bujak z babybjörn wlasnie (swoja droga, superowy jest!) i byl tam katalog z ich rzeczami - te nosidelka nadaja sie dla takich maluchow spokojnie, bo wlasnie wspieraja plecki na calej dlugosci. praktycznie dzialaja jak chusta wiadomo, lepiej ograniczyc to do 2h dziennie, ale spokojnie mozna nosic!

2.co do prywatnego OC, to nie wiem jak w polsce, ale w niemczech kupuje sie to jakby na rodzine, a nie na osobe. np. wy juz na wasza trojke byscie mieli. jak W. np. bedzie wiekszy i w sklepie dorwie bejsbola i wywali gdzies szybe, to tez wasze OC pokryje.
1. O, super jaki kolor wybraliście?

2. co do pogrubionego -> przezorny zawsze ubezpieczony

---------
Dziewczyny mam dość tego skoku Ile to może trwać?? Cały dzień wczoraj miałam wyjęty z życia. Nocne usypianie trwało 3h i skończyło się w łóżku rodziców (do tej pory też trwało długo, ale chociaż lądowała w łóżeczku). Każde karmienie (poza nocnymi) to dramat. Sofia płacze/wyrywa się/pręży jak tylko jej usta dotkną brodawki. Żeby ją nakarmić muszę bujać na wszystkie strony i syczeć do ucha (nagrany dźwięk suszarki nie sprawdza się...). Jak nie jje i akurat nie śpi też jest masakrycznie marudna. Tylko nocki są ok i poranki w miarę (obudziła się 8, o 9.30 zasnęła w łóżeczku - sukces). Kiedy powinnam zacząć się martwić? Bo może to nie skok tylko coś jej dolega?? (temperatura w granicach normy, kupki raczej normalne...)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:52   #4866
ankaaa206
Wtajemniczenie

a i co do miesiączki to dostalam wczoraj, po 2 miesiącach od porodu, ale i tak jest znośnie- , mam nadzieję że już nie będe miała takich bolesnych @ jak przed ciążą

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:52   #4867
lonely_lady
Zakorzenienie

Ooo sonda tyle fajnych tytułów ze nie wiem co wybrać
Za nami ciężka noc. Tydzień było super od zeszłego soboty nie podaje delicolu. A wczoraj wieczorem ból brzuszka wrócił

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:57   #4868
diabli
Zakorzenienie

http://www.maxicosi.pl/pl-pl/service...ps-buckle.aspx jeśli ktoras ma fotelik City MC sprawdzcie info co prawda z czerwca, ale wrzucam.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:58   #4869
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dość tego skoku Ile to może trwać?? Cały dzień wczoraj miałam wyjęty z życia. Nocne usypianie trwało 3h i skończyło się w łóżku rodziców (do tej pory też trwało długo, ale chociaż lądowała w łóżeczku). Każde karmienie (poza nocnymi) to dramat. Sofia płacze/wyrywa się/pręży jak tylko jej usta dotkną brodawki. Żeby ją nakarmić muszę bujać na wszystkie strony i syczeć do ucha (nagrany dźwięk suszarki nie sprawdza się...). Jak nie jje i akurat nie śpi też jest masakrycznie marudna. Tylko nocki są ok i poranki w miarę (obudziła się 8, o 9.30 zasnęła w łóżeczku - sukces). Kiedy powinnam zacząć się martwić? Bo może to nie skok tylko coś jej dolega?? (temperatura w granicach normy, kupki raczej normalne...)
no skok moze trwać nawet 2-3 tygodnie podobno, u mnie też takie cyrki z karmieniem, ale prawdobodobnie dlatego że mój mały chce jeść tylko jak jest głodny czyli co 3-4,5 godz i broń Boże nie częściej bo płacze gdy tylko przykładam brodawkę, teraz przestał przesypiać noce budzi się co 3 godz i wychodzi 7-8 karmień na dobę, a Sofcia może jest marudna bo zmęczona? a na spacerach śpi?

Julka
Stary 2013-08-03, 11:02   #4870
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
60ml zwykle rano i po południu. Mam wrażenie, że to z głodu bo jak tak wkłada raczki i długo chwile jej nie dam jeść to płacze a potem jak dostaje to je z apetytem więc sama już nie wiem... Smoka nie przyjęła żadnego i nie ma szans żeby ją nauczyć
ciekawe... może zajrzyj tutaj po poradę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613347
Cytat:
jakiego używacie kremu/ maści na odparzenia lub przeciw?
bepanthen i w końcu nie mamy w ogóle obszczypanej pupy
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

lasnie niedawno znajoma mi mowila, ze pierwsze miała zimowe, teraz chodzi z brzuszkiem. marzyla o dziecku wakacyjnym, a tu znow listopad podobko przekichane, bo pierwszy miał ciagle kolki, plakal no stop, trzeba go było nosic...a na spacerach spal w zimie z takim maluszkiem niestety max godzina na zewnątrz - a przy mrozach jeszcze mniej lub wcale. ona była zalamana i jak na zbawienie czekala na wiosne
dokładnie te upały są dokuczliwe ale zawsze można schować się gdzieś w cieniu

==
byliśmy z Bartusiem na spacerze, upał niemiłosierny, zasnął w wózku i tak go zostawiłam ale słyszę, że już się kręci

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:08   #4871
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

A i pytanko. Chce ubezpieczyć mieszkanie.. ale tak na prawdę tylko wykupić takie ubezpieczenie, że jak np. rura mi pęknie i zaleje sąsiada to, żeby nie płacić za szkody... I teraz nie wiem to mam wykupić OC w życiu prywatnym??? i jak takie coś wykupie to żeby to działało to muszę kupic i dla siebie i dla męza jak mieszkanie jest na nas dwoje?? Orientuje się ktoś
Ubezpieczasz samo mieszkanie. I tak naprawdę nie ma znaczenia kto go ubezpiecza-ostatnio się okazało, że moje mieszkanie ubezpieczył mój TŻ a ja jego. Dowiedzieliśmy się przypadkiem bo pękła nam rura w ścianie od prysznica. Nie było problemu z wypłatą odszkodowania dla sąsiadki. Dodam tylko, że w żadnym z tych mieszkań nie mieszkamy

Justi - bardzo ładna sukienka

diabli-gratuluję zakupu autka My też mamy kombi tylko inną firmę

Zagłosowałam w sondzie

Ja dostałam miesiączkę od nowa nienawidzę tego choć z dwojga złego wolę to niż ciążę

Któraś z Was pytała o Evrę? Ja używałąm - dla mnie najlepsza opcja bo nie tyłam po tych plastrach w przeciwieństwie do tabletek
Po odstawieniu od razu zaszłam w ciążę Polecam.

Teraz mam w planie założenie spiralki ale to dopiero z początkiem nast. roku bo muszę mieć na tę "przyjemność" kasę

A i muszę się pochwalić - młody coraz dłużej śpi w nocy - ostatnio od 20 do 5,30
Za to w dzień praktycznie w ogóle nie śpi ;//

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-08-03 o 11:13
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 11:28   #4872
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ładna, prosta, ale ładna

Uwaga dorzucam do propozycji tytułu (to mój debiut) - wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane
Ale najbardziej podoba mi się tytuł z pierdziochami

Kurcze Motylek, to dobrze, że Tobie też urosły, bo już myślałam, że jakaś dziwna jestem No cóż to będę śmigać w klapkach do zimy Ale tak się nie bawię, to cycki miały urosnąć a nie stopy

Banka ja niestety zupełnie się nie znam na ustawianiu routera, nie pamiętam gdzie to ip się sprawdzało. A na pudełku nie ma? Albo na obudowie?
Super tytuł !!! Pasuje do mnie idealnie wiec zaglosowalam
Co do stóp- to nie zabobon wiele osób mnie przed tym prEstrzegalo na szczęście wszystkie stare buciki mi pasują.. Za to spodnie czy bluzki juz nie

Jenny- sorry ze nie na czerwono ale pisze z tel. I nas cycus- KP

Justi- za kiecke, fajna

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 12:09   #4873
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no skok moze trwać nawet 2-3 tygodnie podobno, u mnie też takie cyrki z karmieniem, ale prawdobodobnie dlatego że mój mały chce jeść tylko jak jest głodny czyli co 3-4,5 godz i broń Boże nie częściej bo płacze gdy tylko przykładam brodawkę, teraz przestał przesypiać noce budzi się co 3 godz i wychodzi 7-8 karmień na dobę, a Sofcia może jest marudna bo zmęczona? a na spacerach śpi?
Wiesz co, nie sądzę, że to ze zmęczenia bo mimo skoku zachowała swoje dzienne drzemki - przynajmniej dwa razy dziennie śpi 1-2h, do tego na spacerach też w zasadzie śpi... A skoro Niko chce jeść tylko jak jest głodny to tylko się tym ciesz i korzystaj Moja Sofia nocy nigdy nie przesypiała (tzn śpi tylko na jedzenie się budzi, ale to normalne w ich wieku) więc nie wiem co to znaczy stracić taki luksus
Stary 2013-08-03, 12:09   #4874
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
sudokrem
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 12:56   #4875
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ooo sonda tyle fajnych tytułów ze nie wiem co wybrać
Za nami ciężka noc. Tydzień było super od zeszłego soboty nie podaje delicolu. A wczoraj wieczorem ból brzuszka wrócił
mi w tel. sonda nie pokazuje sie

oj moze ten bol brxuszka jedt jednorazowy

Cytat:
a i co do miesiączki to dostalam wczoraj, po 2 miesiącach od porodu, ale i tak jest znośnie- , mam nadzieję że już nie będe miała takich bolesnych @ jak przed ciążą

ja juz mialam 2 @ co 2 tyg.

po 1 ciazy bolesnosc @ ustapila

Cytat:

super passacik

Gosia, jak mleczko Ci leci to nie z głodu Nie ma czegoś takiego jak niewartościowe mleko mamy. Wiem, że jak dziecko ma dużą potrzebę ssania to może się wydawać wiecznie głodne. Ale zamiast podawać butelkę podawać częściej pierś. Jak Elizka się przyzwyczai do butli to będzie odrzucać pierś i nici z dłuższej laktacji. Trzeba do sprawy podejść metodycznie, a nie emocjonalnie (wiem, wiem łatwo powiedzieć - ale sama to przechodziłam). Jeśli zależy Ci na KP to staraj się tylko KP zwłaszcza, że mleczko Ci leci! Poczytaj sobie tego bloga:

---------

skok w okolicach 11 tyg. moze trwzc kilka tyg. :banghead:
a moze jej jest goraco, bo duzo maluszkow ma teraz problem z jedzeniem moj tez placze jak w ciagu dnia dam mu butle i krzywi sie i nie dojada zwazylam go i wychodzi mi ze przez te upaly nic nie przybral

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
śliczne

Adi spał od 18 do 2 w nocy coraz dłuższe ma drzemki
oo brawo superr

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

a ja do pupy bepanthen uzywam
bylam w new yorkerze i zakupila kiece dzinsowa mini
spodenkri krotkie tz mnie namowil hee i japonki za 9.90 i t- shirt tez za 9,90 ciekawe czy odwaze sie ubrac te rzeczy hiii ale u nas dzisiaj 35 to ugotowac sie idzie

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

mam neta w lapiee huuraaa ja to jednak jestem madra
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 12:56   #4876
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
czarny w paski
Stary 2013-08-03, 13:02   #4877
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały, to może być taki etap, bo większość naszych maluchów wkłąda teraz rączki. Odciągaj swoje mleczko najwyżej
Cytat:
Śliczne

Cytat:

super passacik

---------

U nas tak było przy tych antybiotykach, ale młoda teraz w te upały jeść nie chce nic a nic...sikać też za wiele nie sika...
aleee właśnie, jak byliśmy z nią wtedy na tej prywatnej wizycie u nenonatolog, to powiedziała Nam, że ten niepokój moze być przez leki a róneiż przez niedobhór witaminy D (robiliśmy badania - wszystko ok) i mówiła, że jeśli dziecku brakuje tej witaminy to jest płaczliwe, nadpobudliwe, ruchliwe, źle śpi i że najnowsze badania dowodzą, że 400 j.n. to za mało i zaleca się 800-1200, a przy niedoborze 2500 j,n.

U nas upał. I tak sobie radzi z upałem mój ludzik Michelin zwany przez matkę rekinem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130803_114526(1).jpg (131,8 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130803_114616.jpg (86,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130803_114604.jpg (77,0 KB, 53 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 13:05   #4878
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Motylek ale kochana i chyba się jej bardzo podoba! Zazdrościmy

Stary 2013-08-03, 13:05   #4879
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

U nas upał. I tak sobie radzi z upałem mój ludzik Michelin zwany przez matkę rekinem
hehe mały rekin pływa !

Julka
Stary 2013-08-03, 13:15   #4880
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
skok w okolicach 11 tyg. moze trwzc kilka tyg. :banghead:
a moze jej jest goraco, bo duzo maluszkow ma teraz problem z jedzeniem moj tez placze jak w ciagu dnia dam mu butle i krzywi sie i nie dojada zwazylam go i wychodzi mi ze przez te upaly nic nie przybral
U mnie upałów nie ma... Nie mogę narzekać, bo jak na Szkocję to pogoda jest super (do 25 stopni) ale upały nam nie grożą

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
czarny w paski
Classy

Cytat:
U nas tak było przy tych antybiotykach, ale młoda teraz w te upały jeść nie chce nic a nic...sikać też za wiele nie sika...
aleee właśnie, jak byliśmy z nią wtedy na tej prywatnej wizycie u nenonatolog, to powiedziała Nam, że ten niepokój moze być przez leki a róneiż przez niedobhór witaminy D (robiliśmy badania - wszystko ok) i mówiła, że jeśli dziecku brakuje tej witaminy to jest płaczliwe, nadpobudliwe, ruchliwe, źle śpi i że najnowsze badania dowodzą, że 400 j.n. to za mało i zaleca się 800-1200, a przy niedoborze 2500 j,n.

Boska Matylda I podziwniam za to podpieranie się na przedramieniach (u nas wciąż daleka droga do tego).

A z vit.D to mnie zaskoczyłaś, że tak się może niedobór objawiać... Tu o tego typu badania będzie pewnie trudno... No ale pomyślę o tym, jak to będzie się utrzymywać ponad skokową normę...
Stary 2013-08-03, 13:44   #4881
karolina2121
siedzę i myślę

Witam

Mojemu małemu chyba coś się złego śniło, bo dosłownie krzyczał przez sen... obudził się i musiałam go długo uspokajać aż zasnął biedaczek

Motylek jaka słodka Matylda i jak ładnie trzyma się na przedramionkach
Stary 2013-08-03, 13:58   #4882
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały, to może być taki etap, bo większość naszych maluchów wkłąda teraz rączki. Odciągaj swoje mleczko najwyżej

Śliczne

ale sliczna i jaka silna moj w polowie nawet tak sie nie.podpiera superr

Cytat:
U mnie upałów nie ma... Nie mogę narzekać, bo jak na Szkocję to pogoda jest super (do 25 stopni) ale upały nam nie grożą

Classy

Boska Matylda I podziwniam za to podpieranie się na przedramieniach (u nas wciąż daleka droga do tego).

A z vit.D to mnie zaskoczyłaś, że tak się może niedobór objawiać... Tu o tego typu badania będzie pewnie trudno... No ale pomyślę o tym, jak to będzie się utrzymywać ponad skokową normę...
to napewno skok albo 25 stopni.tez dla niej za cieplo
Stary 2013-08-03, 14:40   #4883
ankaaa206
Wtajemniczenie

to my sie teraz pochwalimy leżeniem na brzuszku dzięki czarno białym obrazkom wytrzymuje nawet po 10 min i z dnia na dzień wyżej lepek daje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch.jpg (104,4 KB, 45 załadowań)

Julka
Stary 2013-08-03, 14:50   #4884
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
to my sie teraz pochwalimy leżeniem na brzuszku dzięki czarno białym obrazkom wytrzymuje nawet po 10 min i z dnia na dzień wyżej lepek daje

uroczy smyk

Stary 2013-08-03, 15:25   #4885
Elusiek
BAN stały

Cytat:

jak ten rekinek ładnie główkę trzyma

Adi zaczął udawać pierdziochy, czasami to wygląda jakby warczał

Dziś mam dyspensę od tż na całą noc imprezowania, pierwszy raz od 13 miesięcy bo w ciąży to nie wytrzymałam nigdzie dłużej niż do 24, a po urodzeniu to wiadomo co innego na głowie

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
za główkę, jak ja bym chciała aby mój choć w 1/3 tak potrafił
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:37   #4886
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek ale kochana i chyba się jej bardzo podoba! Zazdrościmy
Oj podobaaaa podobaaa. Uwielbia leżeć na brzuchu tylko i wyłącznie w wodzie... Ewentualnie na przewijaku w łazience
Zawsze możecie sobie zrobić basen w domu
Cytat:

Classy

Ale Macia robi awanturę gdy ma leżeć na brzuchu, tak jak pisałam, leży tylko w wodzie z przyjemnością, reszta leżenia na brzuchu w ciągu dnia - to jak za karę (przynajmniej taki sposób na nią znaleźliśmy). A pamiętasz jak te nasze dzieci z przyjemnością spały na brzuchu? U nas nie ma już takiej opcji

Badanie nazywa się fosfotaza zasadowa, może robią, u nas grosze kosztuje.
A u Was nie zbiegło si ę to z podawaniem żelaza?

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

Mojemu małemu chyba coś się złego śniło, bo dosłownie krzyczał przez sen... obudził się i musiałam go długo uspokajać aż zasnął biedaczek

Motylek jaka słodka Matylda i jak ładnie trzyma się na przedramionkach
Moja tak wczoraj miała Płakała tak strasznie przez sen 3 razy, że się budziła.
Dziękujęmy

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ale sliczna i jaka silna moj w polowie nawet tak sie nie.podpiera superr

to napewno skok albo 25 stopni.tez dla niej za cieplo

Cytat:
Ślicznie trzyma U nas czarno - białe się nie spisują Jedynie kolorowe, wyraziste.
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
jak ten rekinek ładnie główkę trzyma

Adi zaczął udawać pierdziochy, czasami to wygląda jakby warczał

Dziś mam dyspensę od tż na całą noc imprezowania, pierwszy raz od 13 miesięcy bo w ciąży to nie wytrzymałam nigdzie dłużej niż do 24, a po urodzeniu to wiadomo co innego na głowie

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

za główkę, jak ja bym chciała aby mój choć w 1/3 tak potrafił

Dziękujęmy

To gdzie imprezujesz?
Świetnie muszą wyglądać te pierdziochy Nasza się naszych boi Ale jak zakaszle, a my zwrócimy uwagę na to, że kaszle, to kaszle tak w nieskończoność i zadowolona, że żałujemy jej, że kaszle
To gdzie imprezujesz?

Jest tak gorąco, że się żyć nie da...
Mieliśmy robić grilla dziś dla znajomych, ale odwołaliśmy, bo TŻ musi zostać do 22 w pracy Szkoda.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Dla każdej mamy a szczególnie dla mam synków
https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 15:44   #4887
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Motylek obstawiam, że Bartuś by leżał z buzią w wodzie aż tak fajnie się jeszcze nie trzyma jak Matylda

poszlibyśmy posiedzieć do nas na ogródek ale słońce tam praży

Stary 2013-08-03, 16:03   #4888
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Oj podobaaaa podobaaa. Uwielbia leżeć na brzuchu tylko i wyłącznie w wodzie... Ewentualnie na przewijaku w łazience
Zawsze możecie sobie zrobić basen w domu

Ale Macia robi awanturę gdy ma leżeć na brzuchu, tak jak pisałam, leży tylko w wodzie z przyjemnością, reszta leżenia na brzuchu w ciągu dnia - to jak za karę (przynajmniej taki sposób na nią znaleźliśmy). A pamiętasz jak te nasze dzieci z przyjemnością spały na brzuchu? U nas nie ma już takiej opcji

Badanie nazywa się fosfotaza zasadowa, może robią, u nas grosze kosztuje.
A u Was nie zbiegło si ę to z podawaniem żelaza?

Moja tak wczoraj miała Płakała tak strasznie przez sen 3 razy, że się budziła.
Dziękujęmy

Ślicznie trzyma U nas czarno - białe się nie spisują Jedynie kolorowe, wyraziste.

Dziękujęmy

To gdzie imprezujesz?
Świetnie muszą wyglądać te pierdziochy Nasza się naszych boi Ale jak zakaszle, a my zwrócimy uwagę na to, że kaszle, to kaszle tak w nieskończoność i zadowolona, że żałujemy jej, że kaszle
To gdzie imprezujesz?

Jest tak gorąco, że się żyć nie da...
Mieliśmy robić grilla dziś dla znajomych, ale odwołaliśmy, bo TŻ musi zostać do 22 w pracy Szkoda.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Dla każdej mamy a szczególnie dla mam synków
https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf
super

Cytat:
pieknie i tez silny brawo
Stary 2013-08-03, 16:53   #4889
puchatkowa
Zakorzenienie

Z tych mat edukacyjnych to polecacie coś jeszcze prócz kick&play i rainforest? Bo widzę że też dość popularne ale i na allegro są popularne i ciężko upolowac

Cytat:
w kick&play są takie stópki które są elektryczne i to się odpina, a resztę możesz spokojnie wrzucić do pralki..no oprócz tych pałąków bo się raczej nie zmieszczą...
Dzięki że dalas znać jak to wygląda w tej konkretnej macie
Cytat:
Linomag w tubce. Obecnie mam ten a+e w sloiczku i jak dla mnie jest gorszy.

Motylek i Ankaaa pięknie Wasze maluchy trzymają główkę! Muszę koniecznie mojej zawieszać czarno-białe obrazki bo jak zaraz po urodzeniu próbowała dźwigać głowę to obecnie jej się odechcialo i tylko nią kręci na boki jak leży.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 17:43   #4890
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witamy się młody kończy dzis 8 tygodni

wczoraj trafilismy na jego skok rozwojowy na drodze z Zakopanego mimo,że jechalismy ponad 100 km/h to marudził non stop, musiałam całą drogę smoka trzymać i 2 razy stawalismy, żeby go nakarmić bo był wrzask:/ a trasa 2h jazdy:/

ale opłaciło się, bo młody trzyma główkę wysoko, obraca się na bok i wydaje nowe dzwięki w tym próbuje się śmiać na głos ale maruda straszna, co chwilę jest smiech i wrzask na zmianę

wrzucam fotki taty z nosidłem z Zakopca i ćwiczenie główki

edit: wizaz nawala i tylko jedno mi sie udało wrzucić:/

edit: z brzucha na plecy też już umiemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130803_130843.jpg (104,9 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-08-03 o 17:46
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości