|
|
#61 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
Teoria też wydaje mi się trafna i skłaniająca do próbowania nowych rzeczy. Wiersz cudowny To będziemy się wspierać nawzajem (choć ja już się czuję jak przed skokiem do lodowatej wody )Fajnie, że mogłaś tego doświadczyć
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ksiazka dobra..mnie autor zmęczyl wczesniejszymi...Alchemik a nie ogarnełam... naj lepsza pozycja dla mnie to ''wojownik światła...''co do miesni..polecam gorącą kąpiel i nacieranie amolem...ewentualnie dicloziaja czy jakos tak sie to nazywa...słyszalam,rownie z ze po treningu należy zrobic rozciąganie...
|
|
#63 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tam pewnie wybiore ... Teraz jestem na etapie zastanawiania się czy chce mi sie isc z namiotem - chyba jednak będzie wersja student lux Co do filmu - no właśnie troche to wszystko pseudoproblemy ... Do tego ja byłam w Indiach i ten film pokazuje taką mocno polukrowaną wersję (o ile Włochy wydaja się pokazane adekwatnie)... Zmierzam do tego - że trzeba być Amerykanka (żart) żeby w obliczu tego kraju koncentrować się na swoich wydumanych problemach .... Tak czy owak -nie dla mnie. Ale moze skuszę się na ksiązkę . Btw polecę film który bardzo mi się ostatnio spodobał "Hotel Marigold" - brytyjska komedia zabawna, inna , skłąniajaca do myślenia ... No i duzo lepiej radząca sobie z obcą (jednak dla Brytyjczyków mniej ) kulturą ... Polecam wszystkim na leczenie smutnego wieczoru ... Gra tam Judy Dench - która dla mnie jest uosobieniem takiego wyważonego, naturalnego stylu który nabiera blasku z wiekiem ![]() Cytat:
Przynajmniej tutaj częsc ofert w ogole nie trafia do obiegu dostepnego dla wszystkich ... Nie chodzi o polecanie i znajdowanie pracy a o wstępny przesiew który dla wielu dobrych firm jest stratą czasu ...Wiadomo moje doświadczenia są specyficzne (niemcy i branza it) ale tutaj to się sprawdza .... Może to czego szukasz (branża) i Polska rządzą się innymi prawami. W każdym razie powodzenia ![]() Cytat:
Dobrze ze piszesz o tej granicy - miałam taka wizję słowacko/czeską z Karkonoszy i Pienin - gdzie granica jest tylko linią na mapie ... No tak ale Ukraina to Ukraina - każdy chciałby się tam nielegalnie przedrzec Z Grecji jeszcze nie zrezygnowałam ostatecznie - wszystko zależy od ofert ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Wczoraj wieczorem spacerowałam po moim mieście - lubie to A dziś biore udział w festynie amerykańskim i przyznam troche mnie to przeraża ... Zasadniczo mam mocne postanowienie wyjścia do ludzi - choć ochoty brak.... Zrobił się ze mnie z wiekiem odludek ... Właściwie nie wiem gdzie podziała się ta towarzyska i energiczna dziewczyna ... Może nigdy jej nie było![]() Poza tym gorąco - wiem że to leitmotiv moich postów ale bardzo mnie to męczy i odbiera sporo chęci do życia ... Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-08-03 o 09:23 |
|||
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nie śpię od 7:30, bo mój mały kuzyn ma zły dzień dziś. niestety goszzi niewyspana - goszzi zła, ale staram się zdusić to w sobie właśnie jem śniadanie i dziś zamierzam duuużo czytać do kampanii wrześniowej Dilayla - filmu szczerze mówiąc nie pamiętam zupełnie, czyli chyba nie zrobił wrażenia, książkę da się strawić, jak na Coelho co do bólu radzę sobie maścią, która na szczęście nie śmierdzi tak jak pozostałe i baardzo dobra jest.
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko na moment, zeby zagrzac Inge do boju a potem uciekam gdzies w plener z ksiazka!
Inga, najwazniejsze to zaczac! Dasz rady!
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Zrezygnowalam z headhuntingu, bo to nie dla mnie. Praktycznie 100% sprzedazy ofert plus wyciaganie z firm najlepszych pracownikow, czyli czeste klamanie de facto. Nie czuje sie na silach do czegos takiego. Ofert bym dla siebie nie znalazla, bo sa to oferty dla pracownikow z duzymi kwalifikacjami.
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Witam sobotnie
wczorajszy dzien byl bardzo dobry i produktywny a jednoczesnie odpoczełam...wypad za miasto do znajomej...pojezdzone,pop rowadziła jej trening...luźne rozmowy dzieciaki prze szczęśliweA dzis szykuję sie osiedlowe boisko,granie w piłke,jazda rowerkiem,piasek i na koniec ogród botaniczny...narazie ciasto marchewkowe w piekarniku Upały uwielbiam,łatwiej mi się ochłodzic niż zimą ogrzać Miłej soboty
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć sobotnie
![]() Cytat:
Też polecam film "Hotel Marigold" Inga jesteś? Działasz? Zaczynamy ![]()
|
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie odpalilam potrzebne strony
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć?
A dziś w szczególności chciałabym przyłączyć się do Ingi. Chyba mam podobną żabę - takie coś, co na początku wiązało się z entuzjazmem, ekscytacją i energią, a przez odkładanie połączyło się z lękiem, niechęcią, jakimś mentalnym paraliżem. Ale skoro Ty się dzisiaj mierzysz ze swoją żabą, to ja też! Dzięki za inspirację i życzę Ci mocy! Wszystkim Wam dziękuję, bo wspieracie i inspirujecie niezwykle. |
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Bomba! Ja też sobie działam, choć w pozycji leżącej, bo biurko mam przy oknie i nie wytrzymuję temperatury.
W głowie kilka złotych myśli ![]() 1. żeby pracę sobie podporządkować zamiast stać się jej zakładnikiem (parafraza Briana Tracy) - ergo: mieć ją szybko z głowy ![]() 2. żeby szukać motywacji pozytywnej (cieszyć się umiejętnościami, zaangażować w efekt końcowy, docenić dobrze wykonaną pracę) -wartość pracy, wysokie standardy w działaniu "tu i teraz", zamiast negatywnej (lęk przed cudzą reakcją na efekt końcowy, krytyką, niedoskonałością, jako antycypowanym faktem). ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Działaj! ![]()
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Mam mocne postanowienie, żeby "sprawdzać internet" tylko dwa razy dziennie. Gubię cenny czas na tym. Wczoraj udało mi się zrealizować wszystko co zaplanowałam.
Chcę zrobić to samo dziś zwłaszcza, że jutro szykuje się ponowna wizyta teściów. Więc wszystko musi być idealnie przygotowane. To dziwne ale u mnie to nie teściowa sieje postrach a teść. A jak mi zostanie czasu to może się w końcu poopalam taaaakie piękne słońce jest
|
#73 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I ciekawe też jakie aktywności można wtedy uskuteczniać?
|
||
|
|
|
#74 | ||
|
Zadomowienie
|
Czytam sobie politykę i trafiłam na dwa ciekawe artykuły
1.) http://www.polityka.pl/spoleczenstwo...#ixzz2adq7A4Pk Cytat:
2) http://www.polityka.pl/spoleczenstwo...cebookiem.read Nie slyszałam o jednym ani drugim incydencie i aż mnie zatkało... Cytat:
|
|
|
#75 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Konwalia, książka w plenerze - super plan. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Wiesz, pomyślałam, że będę miała teraz bliżej, żeby Cię odwiedzić ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Powodzenia! ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() Mocne. ...
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||||||
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :brzy dal:
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- 42 km ![]() Change, oba artykuły mocne. Dzięki, ze wrzuciłaś. ---------------- U mnie dziś lepiej, wczoraj jeszcze się spłakałam raz czy dwa i nagle przybił do mnie spokój, uśmiech, pozytywna energia. Nie umiałam z niczym związać tej zmiany nastroju, może telepatycznie odebrałam dobre emocje z TM związane z nasza przeprowadzką. Co do nerwowości i rozdrażnienia ostatnimi dniami - widziałam tendencję u kilku z nas. Pomyślałam , że znów coś w powietrzu jest, bo miałam też ochotę rozszarpać coś lub kogoś na strzępy z byle powodu. Dziwne
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-08-03 o 14:22 |
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Poleglam. W dupie to mam. Kto mi wmowil, ze musze miec wyksztalcenie? Nie musze... Eh, nie radze sobie z tym i tyle. Nie mam weny
czytam i spac mi sie chce, pustka w glowie
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Inga, redbullik i do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
- kupić bratu słuchawki - ustawić się z Z - ustawić się z d. - ustawić wszystkich na jutrzejsze spotkanie - kupic kartkę i ją wypisać - pójść na ten pierdziulony fitness bo będę grubą i brzydką i starą babą - zrezygnowałam z francuskiego, mam go gdzieś doprawdy - umyć i odebrac samochód - poszukać wyjazdu do Grecji - napisać protokół (jak dostanę materiały) - wydrukować rzeczy - upić się? Czyli: - słuchawki - kartka - zarezerwować apartament w Grecjii - protokół - ustawić kolejne spotkanie z Z - paznokcie - sprzątanie domu - naprawa butów - fitness - francuski |
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj poczytałam książeczkę i poszłam grzecznie spać.
Po południu jak się zaczęło ochładzać nieco się zaktywizowałam: dwa prania usunięcie gumy do żucia zmywaczem (manicure do poprawki :/ ) zmiana pościeli odkurzanie zmywanie plamy na podłodze peeling enzymatyczny i maseczka zwężająca pory (po drugim zastosowaniu w tygodniu widzę efekty teraz czas wyciągnąć mazidła, żeby ją nawilżyć nie zapychającmaska na włosy pod czepkiem full depilacja to be continued ![]() Inga dzień ciężki na pracę intelektualną. Może jakaś kawka na zimno i spróbuj jeszcze teraz, zrobiło się znośnie, możesz jeszcze sporo działać. Pomyśl, że wtedy będziesz się dużo lepiej czuła jutro. ![]() Ten tydzień ma być też upalny, jeśli chcesz możemy się umówić w klimatyzowanej biblio. |
|
|
|
#81 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czasem mi na mnie samą witki opadają, bo tyle mam takich wiejskich naleciałości, że dochodzę do wniosku, że już taka umrę, bo życia na zmiany nie starczy. Najgorsze jest to, że przez mieszkanie z dziadkami, którzy mówili tylko gwarą, nie umiem poprawnie mówić po polsku (oczywiście samego mieszkania z nimi nigdy nie będę żałować). Cytat:
![]() Cytat:
Z przyjemnością zrobione ![]() Martwię się, choć złe myśli nic nie dają. Strach, że to coś poważnego aż mnie paraliżuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kolejna rozdrażniona, ale u mnie to przynajmniej wiadomy PMS Dziecko od kilku dni ma nowe pomysły (niespełna dwulatek, więc pomysły mało wyrafinowane typu otwarcie i rozsypanie wszystkiego co znajdzie, zdjęcie pieluchy i upstrzenie łóżeczka, rzucanie, uciekanie, testowanie...). Nie mam czasem sił na to małe tornado, pokazuje jak w zwierciadle moje wady (czasem mnie nawet wprost naśladuje), często jestem bezsilna, nie wiem jak reagować, słowa nie odnoszą żadnego skutku, czasem robi wręcz na przekór. Nie widziałam "Jedz, módl się, kochaj" i po Waszej rekomenacji pewnie nie obejrzę Książka mi się podobała Done wczoraj: - wstanie rano, biegi i piekarnia (mina sprzedającej, jak wpadłam czerwona i zlana potem po chleb - o taka -> )- malowanie kuchni & porządki (mycie kafelek za meblami, przearanżowanie wnętrza szafek, pozbycie się zbędnych przedmiotów) - miły wieczór z mężem i dojście do porozumienia ![]() Done dzisiaj: - spontaniczny wypad na basen w ramach - robienie przetworów z cukinii i ogórków (według nowych przepisów) - lakierowanie ostateczne szafki decoupage - ukończyłam moje pierwsze dzieło Posty Emi_lki zawsze mnie poruszają ![]() Inga, może niedobrze, że to napiszę, ale moje prace dyplomowe powstawały na wariata (jedną napisałam w niecały tydzień na fali zakochania ). Czy jest ktoś, kto pisał je według planu? A teraz zadanie na wieczór - obejrzeć film bez rozpraszania się.
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Jedyne co zrobilam dzis to pozapisywalam przydatne do pracy linki. Popelnilam dzis blad w obawie przed samotnym siedzeniem w domu, mianowicie pojechalam do kolezanki z malym dzieckiem. Dziecko absorbujace, ja rozdrazniona, myslalam, ze mi latwiej bedzie sie skupic jak ktos sie bedzie krecil. Bijcie az rowno spuchne...
Halimko do BUW mnie nie wpuszcza, moja legitka nie ma waznej pieczatki. Chyba, ze jakas inna biblio. Sprobuje w poniedzialek popisac w domu najpierw i dam znac. Trudno, dzien Ingi okazal sie klapa. Dziekuje jednak ogromnie za Wasze wsparcie
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Moja w sumie też nie ma ważnej pieczątki, nie patrzą na to. Konto musi być aktywne, co pokazuje się na tych komputerach.
![]() W grę wchodzi narodowa czy pism koło świętokrzyskiej.
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
O to kolo swietokrzyskiej mozemy pojsc, a maja tam komputery z internetem?
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
Emi_lka, Patri,
dziękuję za wsparcie. Pomogło. Ruszyłam. Publiczna deklaracja na wątku i Wasza reakcja spowodowały, że dzisiaj nie brałam pod uwagę opcji przekładania. Opadło napięcię, które mi towarzyszyło na samą myśl o pracy. Jutro kontynuacja... Inga, Jak to "poległaś"? Dzisiaj zaczęłaś i o to chodziło. Jeśli jesteś na początku pisania pracy, to tak to jest. Trzeba się naszukać, naczytać aż coś kliknie, ułoży się w całość i przyjdzie wena. Moje pytanie na dzisiaj było 'nie czy jestem w stanie?' (bo nie byłam) ale 'czy spróbuję?' Ty spróbowałaś, a następne dni będą lepsze. Trzymam kciuki! Agnyska81, Czy to znaczy, że potrafisz mówić gwarą? Zdrowia dla Kici! |
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
Lazy Neko jestem w polowie pracy, wiec juz nie poczatek
probowalam, to fakt nie napisalam zakladanych 3 stron, ale bedzie lepiej. Dzieki za wsparcie fajnie, ze Tobie sie udalo
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wczoraj bezwstydnie leniłam - najpierw przed kompem, potem z ksiązką ... W między czasie na , nie wiem jak to nazwać, festynie
Dziś pewnie będę kontynuować plus być może jeziorko Być może też trochę usiądę do angielskiego - bo połowa niechęci do spotkań ze znajomymi wynika chyba z tego że ... mój angielski jest daleki od ideału ... Zwłaszcza mówiony - wiec poosłuchuje się w dokumnetach bbc i wypiszę parę fajnych słówek .... Nie wiem na ile to skuteczna metoda (pewnie najlepiej jest mówić, mówić ale ...) ale lepiej robić coś niż nic. Inga no to z tego co piszesz to headhunting przybiera w Pl specyficzną forme - jak wiele rzeczy przeniesionych z zachodu ... Tu się w miarę sprawdza choć - faktycznie chyba tylko w przypadku ludzi o kwalifikacjach"konkretnyc h". We wrześniu ja też wyruszam na rynek pracy (z dosyc nedznym cv ) i zobaczymy jak będzie .. w każdym razie temat jest mi bliski... CO do pisania pracy - super osiągnięc nie mam na tej drodze ale mam wrażenie że może założenie napiszę 3 str jest troszkę zbyt ambitne (jesli nie masz wizji co chcesz napisać) - spróbuj z moją metodą -wyznacz sobie że godzine , dwie posiedzisz nie robiąc nic innego nad pracą ... Nawet gapiąc się w ściane z nudów zaczniesz cos tam dziubać ... Bo ja przynajmniej po sobie widzę że jak nie ma się w temacie "ciągu" to biorac sie za to przerwie trzeba znowu trochę się pooczytywać ... W każdym razie trzymam kciuki
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
Tak tez zrobie
od jutra od 20 do 21 siedze tylko nad praca.
|
#89 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uczyły obie
Ja tu mam ciągle kontakt z przyrodą, a po rwaniu i 1,5 dnia na słońcu byłam wykończona. Ale zawsze coś do kieszonkowego wpadło Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Skończyłam wczoraj rwać wiśnie. Później było sprzątanie: - kurze - układanie - wietrzenie pościeli - odkurzanie - manicure Później wypisałam co mam zrobić na studia i wpadłam w depresję. Mam jeszcze tyle do zaliczenia W dodatku zauważyłam ubytek w zębie i idę w pn do dentysty, boję się jak nie wiem ![]() Zmobilizowałam się dzisiaj do pracy. Przygotowanie do pisania pracy rozpoczęłam od porządków na biurku, żeby mieć miejsce. Później zaczęłam ogarniać rzeczy które mi wisiały nad głową od kilku dni i uniemożliwiały myślenie o innych rzeczach. A więc dziś: - odpisanie na 3 PW - napisanie 1 PW - odpisanie na maila - wystawienie przekupki - odsubskrybowanie niepotrzebnych newsletterów na drugiej poczcie - przelanie pieniędzy za torebkę - odp w sprawie bloga - ogarnięcie wymianek - spr godzin sekretariatu i dziekanatu - zrobienie listy filmów do ściągniecia Trochę mi ulżyło jak to wszystko zrobiłam. Teraz drugie śniadanie, prysznic a potem: - aktualizacja bloga - zrobienie kolczyków - porządki w butach - aktualizacja wątku wymiankowego - odpisanie na smsy W luźnych planach jeszcze: - porządki w notatkach - angielski - dokończenie książki - licencjat |
|||
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Zywiec, no prosze, fajnie
i jakie wspomnienia? ![]() nie, nie znam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

(choć ja już się czuję jak przed skokiem do lodowatej wody
)
no i może u mnie na anglistyce też, w końcu pewnie bywasz na kochanej opisówce.

Przynajmniej tutaj częsc ofert w ogole nie trafia do obiegu dostepnego dla wszystkich ... Nie chodzi o polecanie i znajdowanie pracy a o wstępny przesiew który dla wielu dobrych firm jest stratą czasu ...