|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
ile nas teraz jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
tylko napisałam jak kiedyś u koleżanki byłam
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I
Anna moim zdaniem powinnaś zmienić ginka i porobić badania. Trzymam kciuki
żeby wszystko było dobrze. Ale dziś żar! Jestem u rodziców i się opalam totalne lenistwo![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że temat sprzątania na tapecie, ja mam 2 koty więc sprzątać muszę codziennie
![]() Ale już się przyzwyczaiłam i nawet nie narzekam
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie zajrzałam co u Was słychać i robię ciasto na urodziny babci, pierwszy raz adwokatkę, mam nadzieję, że wyjdzie, no i muszę mieszkanie ogarnąć.
Witam kolejną nową staraczkę
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś robię sernik na zimno
![]() God w kuchni to ja sprzątam codziennie ![]() Laski zbadałam się i mam średnio wysoko szyjkę, twardą i zamkniętą. Gdy tak pogmerałam lepiej to miałam mnóstwo śluzu- biały, ciągnący się ale glutowaty, takie grudki czuło się pomiędzy palcami może za 2-3 dni się zmieni na gładkie kurze żółtko bo szyjka mówi, że to nie są te dni powoli się otwiera.... bardzo mozolnie to jej idzie
|
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
Ja również witam
wszystkie staraczki ![]() ja też mam kota w domu i nawet jak posprzątam to za chwilkę znów pełno sierści lata. tylko ja to taki leniuszek jestem i nie chce mi się tak zbytnio często sprzątać :P |
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
a ja tak sobie pomyślałam, że wywale z wykresu szyjkę macicy, bo w sumie, to nawet nie wiem jak ją badać wpiszę to w notatki, ciekawe, czy owu mi inaczej wyznaczy
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wytrzymałabym ze zwierzakiem w domu ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
to są miejsca specjalnej troski ![]() sernik na zimno robiłam ostatnio, prawie cały zjadłam sama ![]() to jak śluzu masz tyle niepłodnego to znaczy, że nie musisz jeszcze męża męczyć
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj pokazałam Tżtowi jaki wózek mi się podoba i o dziwo zainteresował się
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Ale mamy upały
Jak dla mnie trochę za bardzo grzeje, źle się czuję, kręci mi się w głowie i w ogóle mega zmęczenie ![]() Jutro zrobię 2 test i mam nadzieję, że wyjdzie pozytywny ![]() Chcę już wiedzieć wszystko I jak najszybciej do gina, żeby sprawdzić jak tam te cholerne mięśniaki Czy one nie mogę same zniknąć.... Boję się, żeby tylko ciąża się prawidłowo rozwijała..... W poniedziałek czeka mnie zmiana życiowa i kolejna przeprowadzka tym razem do Grodu Kraka TŻ dostał tam pracę, więc musimy już 3 raz od ślubu się przeprowadzać![]() Pozdrawiam w ten piękny wieczór ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Skubana gratuluję 2 kreseczki
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tata tż nie przepada za sernikiem na zimno więc też liczę na to że najwięcej go zjem! Myślisz, że to niepłodny jeszcze? Mi się wydaje że on był zmieszany... Trójfazowy był! jest niby plemników o wiele mniej i słabszych buu
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zostałam sama w domku, bo małż poszedł na piwo z kolegami
a już myślałam, że będzie bara bara jeszcze za to zrobię sobie wieczór piękności
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Witam wieczorem! Jak tam wam sobota minęła? Ja z działeczki wróciłam i od razu do Was
Niestety nie mam dobrych wiadomości Mój wykresik taki ładny ale niestety spodziewam się jutro obniżki tempki Dziś miałam po południu takie skurcze jak zawsze mam przed @ , więc nie mam już złudzeń Jutro rano zmierzę , spadnie w dół i pewnie przyjdzie @ No trudno... polecę do apteki po wiesiołka, i od początku .... Wiem, ze jeszcze jutro nie przyszło ale już nie mam siły myśleć pozytywnie Ból miesiączkowy jest i nic na to nie poradzę Witam też nową koleżankę - moją imienniczkę
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do póki nie ma @ wszystko może się zdarzyć! Więc nie fiksuj i ciesz się, że na razie nic nie ma w majciorach ![]() Cytat:
A tak serio to ja bym swojego wysłała do kolegów, aby się odchamił, bo non stop przebywa z rodziną, bo przecież tu nikogo nie zna. A jak jesteśmy w pl to niestety ale sprawy gonią i nie ma czasu, tak leci ten czas....
|
||
|
|
|
#1788 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Chciałam dołączyć do wątku staraczkowego. Staram się z mężem o dziecko od 4 cykli, niestety bezskutecznie. Jestem mężatką prawie dwa lata obecny cykl kończę 12 sierpnia, zobaczymy jak bedzie Jeśli chodzi o starania to mierzę tempkę i fazę lutealną mam co miesiąc 15 dni więc po temp poznaję, że idzie @. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona
|
|
|
|
#1789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jestem pewna na 99% że @ jest już bardzo blisko.. Dobra, już nie będę zasmucać wątku Witam kolejną nową koleżankę ![]() Allesta opowiedz coś więcej, w jakim jesteście wieku,czy robiliście jakieś badania, czy zapisujesz tempkę na jakimś wykresie? Zyczę owocnych starań!! |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie ograniczam go niech idzie tylko żeby potem był jeszcze w stanie ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- cześć Allesta
|
|
#1791 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie domowe SPA relaksuje jak nic! Nie tracę majątku a robię sobie wszystko na co mam ochotę ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Nie mogę z Ciebie a może rano go zmolestuj lepiej, będzie miał silniejsze plemniki niż po alkoholu ![]()
|
||
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Ciekawostka: "Jak ognia wystrzegaj się też seksu pod koniec cyklu. Może on wywołać wczesne poronienie (jeśli udało ci się zajść w ciążę). Zapłodnione jajeczko zostanie wtedy wydalone z macicy przez skurcze." "Ciążom mnogim sprzyja branie tabletek antykoncepcyjnych. Po ich odstawieniu występuje zjawisko nadpłodności - hamowane przez długi czas jajniki produkują wtedy więcej jajeczek." ![]() artykuł: http://www.papilot.pl/ciaza/5847/Jak...c-w-ciaze.html potwierdzam- zalecają kochać się tuż przed porodem bo to powoduje skurcze- orgazm + plemniki |
|
|
|
|
#1793 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za przyjęcie
![]() Nie robilismy jakiś konkretnych badań, tzn byłam u gina zrobił mi cytologie, robiłam badania ogólne krwi, na toxo, różyczkę (bo nie przechodziłam). Odwiedziłam dentystę, poleczyłam wszystkie zęby. Co do wieku to mamy 28 w tym roku, czas już nagli
|
|
|
|
#1794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę do Was z hotelu SPA ![]() M śpi, synek śpi, mama musiała wejść na wizaz ![]() Powiem Wam, że nie ma nic lepszego jak zagłuszyć myśli (dziś-jutro-pojutrze spodziewana @) w basenie, jacuzzi, zresetować myśli w solarium ![]() Do tego widok na pola, łąki i małe laski A najlepsze jest to, że jesteśmy ok 15km od domu odpadła długa podróż, ale mały niestety dawał dziś histeryczne popisy, nie dał zjeść kolacji itd, ehhh, chyba na razie wyjazdy będą bez Niego, bo to nie 1 raz jak się musiałam chować pod stolikiem ze wstydu. A jak był mniejszy to był aniołkiem, wszędzie go mogłam zabrać i ani nie drgnął![]() Ps. I nie muszę gotować, a tu takie wspaniałości dają ![]() Anya bądź dobrej myśli, może to nie @? Ja na razie nie dostałam, ale owufriend wyznaczył mi chyba za wczesnie tą owu i zrobił mi tylko 25dniowy cykl, takiego w życiu nie miałam. Dlatego myślę, że @ do 2 dni jeszcze może przyjść. Brzuch mam jak bym była w 3 miesiącu ciąży, ale ostatnio jem za 2 buuuWitam dwie nowe dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Leine ja jakoś właśnie boję się seksu a raczej mojego orgazmu po owulacji, dlatego teraz zero po owu było, hmmm choć nie był raz mam nadzieję, że nie zaszkodził.W poprzednim cyklu co miałam taką nadzieję, były przytulanki zaraz po owu z zabezpiecz. ale orgazm był... Nie popieram też przytulanek codziennie, niech mówią co chcą ale ja uważam, że plemniki nie zdążą się prawidłowo wykształcić i są słabsze i mniej. Dlaczego do badania nasienie nie można oddawać nasienia kiedy w poprzednim dniu był wytrysk?...
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-03 o 22:49 |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ciąży mnogiej, moja kuzynka lat 19 urodziła niedawno bliźnięta - w rodzinie nie było wcześniej ciąż mnogich ![]() A mój małż ma siostrę bliźniaczkę
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba już śpicie
ja też uciekam, bo przecież jestem tu żeby odpocząć i zrelaksować się , po śniadanku znowu basenik i jacuzzi
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
ile nowych twarzy![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Kamel super taki wypad ja dziś wracam od rodziców i zrobię sobie spa w domku ![]() Anya może jednak @ nie przyjdzie ![]() A u mnie dziś na ovu skok :brawo: mam nadzieję, że db myślę i że oznacza to, że owulka była 24h wstecz tak? Wtedy byłoby dokładnie w ten dzień, który wyznaczył mi zwykły kalkulator dni płodnych haha i faza lutealna byłaby odpowiedniej długości![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Kamel, super! chyba nie muszę mówić, że zazdroszczę Ci takiego wypadu do SPA?
|
|
|
|
#1800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Manieczka powiem Ci, że 2 dni pod rząd mierzyłam tempkę trzymając dlużej i jak się nagrzeje, ale już wczoraj np. nie zmierzył mi- czekałam chyba 1,5 min i nic czasem załapuje, a czasem nie więc mierzę jak dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby nie przyszła, odganiam cholerę: Cytat:
Odpoczynek, super! Zazdroszczę ![]() Orgazmów się nie bój bo one nie są takie złe jak nasienie. Jeśli ciąża jest zagrożona to nie polecają się kochać a wstrzymać- pamiętam że czytałam o tym jakby każda tak dochodziła to by co chwile roniła, więc spokojnie Cytat:
przynajmniej bys wtedy po 1 dziecku nie mówiła: "jeszcze nie czas, jest za małe, bla bla bla a potem "jest za duże zbyt duża różnica wieku, nie będą się dogadywać" Mi się marzy trójka, bo ja mam rodzeństwo, a tż jeszcze więcej Ale nie wiem czy podobał fizycznie i psychicznie Mój tata ma brata bliźniaka. A moja kuzynka mimo, że ma to samo co ja to jeszcze jej mama ma siostrę bliźniaczkę.... i co? urodziła jedno dziecko a nie dwa nie wiem co które pokolenie to się tak robi
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

ile nas teraz jest 
23.06.2011
01.06.2013
tylko napisałam jak kiedyś u koleżanki byłam
żeby wszystko było dobrze. 
no dziś mi tempka skoczyła, więc myślę, że owu się zbliża nieubłaganie

może za 2-3 dni się zmieni na gładkie kurze żółtko
bo szyjka mówi, że to nie są te dni 

Czy one nie mogę same zniknąć.... Boję się, żeby tylko ciąża się prawidłowo rozwijała..... W poniedziałek czeka mnie zmiana życiowa i kolejna przeprowadzka tym razem do Grodu Kraka
Mój wykresik taki ładny