Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 09:48   #1291
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Kaska87- niezlosc sie na mame.. opadniety brzuch niezwoastuje porodu juz teraz. Swoja droga jak sie wczoraj przegladalam w lustrze to zauwazylam ze mi tez opadl, a jak ubralam bluzke to juz kosmiczna roznica...

Inwersja zgadzam sie z toba w 99% poza zdaniem ze na forum niebedzie prawdziwej przyjazni, ja uwazam ze fajnie miec przyjaciol kttorzy wyleja kubel zimnej wody na glowe jak trzeba.

Eh co do zlotych rad to moja mama nic sie niewtraca a nawet jak cos tam sie wywiorze dyskusja to mozna ja zbastowac i sie nie obraza, ale tesciowka to ma tak zryty beret swoimi przejsciami ze ja to sie boje, a jej uwagi mnie przerazaja... a najbardziej lubie jej szok jak chodzi o ceny mam wrazenie ze jakas straszna zloyowa sie stala mimo ze niczego im niebrakuje.. nieliczy sie jakos tylko cena..
Owszem bardzo dobrze mieć przyjaciół itd. Tylko chodziło o to, że raczej nie sposób poznać się
obiektywnie przez forum i ocenić jaki kto jest. To tak jakby poznać faceta przez net i na podstawie takiej znajomości stwierdzić, że mój Ci on jedyny i na pewno życie z nim siedzę. I mówię to ja, która męża przez Internet poznała.
No przynajmniej nie jest to możliwe w tak krótkim czasie i na podstawie paru zdań wypowiedzianych publicznie. Bo już nawet indywidualny kontakt w mailach czy coś, to może być inna bajka.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
P. już sobie z Mikim pogadał

ja już lepiej poczekam do 24 z

ja bym do zoo już się nie zapuszczała- we Wro jak w ciąży jeszcze nie byłam to mi syrki odpadały
A my z małżem to nie lubimy ZOO. Bo tam śmierdzi i przede wszystkim to przykro nam patrzeć na te wszystkie smutne i pozamykane w ciasnych klatkach zwierzaki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-04, 09:50   #1292
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wytrzymałam bez farbowania od grudnia,ale teraz już nie mogę na to patrzeć. A tylko farbę w tej firmy miałam sprawdzoną jeśli chodzi o kolor i chcę go znowu...Chcę wrócić do ciemnego blondu, takiego naturalnego.
Najwyżej pójdę na balkon jak będę mieć farbę na głowie

A ja przed ciążą miałam takie piękny blond i w ciąży musiałam przefarbować na ciemne bo te szampony bez amoniaku nie dawały rady.
Może w przyszłym roku znowu zrobię dekoloryzację
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 09:52   #1293
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
mattalku a Wy gdzie?
Żyjemy
Długo wczoraj jechaliśmy, potem byliśmy nad jeziorem, a potem telefon mi padł. Dziś znów.idziemy pływać wrzucę Wam foty po powrocie

Co do tz, to napisał mi, ze moglam do przekonywać i prosić, żeby jechał a potem jak potrzebowalam po drodze pomocy to nawet nie raczyl odpisać. Wieczorem tylko spytał przez sms, czy dojechaliśmy :/ niech się goni.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 09:55   #1294
jo_asiek
Zadomowienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Witamy się w 31 tygodniu

TŻ wraca właśnie z pępkowego, ogarniamy mieszkanko, siebie i jedziemy do rodziców, a później do teściów. Będzie grill od kilku dni "za mną chodził".

Udanej i miłej niedzieli wszystkim życzę!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 09:58   #1295
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Żyjemy
Długo wczoraj jechaliśmy, potem byliśmy nad jeziorem, a potem telefon mi padł. Dziś znów.idziemy pływać wrzucę Wam foty po powrocie

Co do tz, to napisał mi, ze moglam do przekonywać i prosić, żeby jechał a potem jak potrzebowalam po drodze pomocy to nawet nie raczyl odpisać. Wieczorem tylko spytał przez sms, czy dojechaliśmy :/ niech się goni.

Fajnie,że się odzywasz .
Miałam nadzieję,że pojechaliście wszyscy razem -ehhh Ci faceci.
Odpoczywaj i leń się na maxa
Stary 2013-08-04, 10:03   #1296
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X

Cytat:
Fajnie,że się odzywasz .
Miałam nadzieję,że pojechaliście wszyscy razem -ehhh Ci faceci.
Odpoczywaj i leń się na maxa
Na to nie było raczej szans, a tak jak mówię, nawet nie raczyl mi pomoc, jak w połowie drogi stanelam i potrzebowalam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:07   #1297
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
http://glamourka89.blogspot.com/2012...f-natural.html patrząc na skład chyba zawiera amoniak, a więc w ciązy nie mogę nią farbnąć?A przy kp?
ostatnio kupiłamto http://www.rossnet.pl/Produkt/Garnie...y-blond,293086

farbuję na blond, pokryło

Cytat:

bawcie się dobrze
Stary 2013-08-04, 10:09   #1298
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
to ja jestem inna, jak czuję, że potrzebuję pomocy a ktoś ją oferuję to przyjmuję pewnie, może się okazać, że po porodzie będę w super stanie i będę wszystko sama ogarniać a jeśli jednak tak nie będzie to nei będę się tym przejmować i robić na siłę, żeby wszystkim pokazać jaka jestem samodzielna. Jak burdel w chałupie będę miała to też nei mam zamiaru robić z tego problemu

a wychodzenie w taki upał w ciąży jest ryzykowane jednak ja przy tych upałach, jeżdząc autem z TŻ też nei raz się źle poczułam, Kaśka pisała, że Jej się słabo zrobiło a wychodzić nei musiała
poza tym Kaśka też bierze jakieś tablety i jednak warto trochę uważać

pewnie tak jest, ale to nei znaczy, że nie mamy uważać na siebie i dziecko jednak bym sobie nei wybaczyła, gdybym nie zrobiła wszystkiego co mogę, nawet leżenia

i ja sprzątam, gotuję, gdzieś chodzę ale jednak z większą ostrożnością niż bez ciąży

uwielbiam określenie, że ciąża to nei choroba, szczególnie od facetów lub osób które ciążę przechodzą/przechodziły bez większych zagrożeń
nie lubię przegięcia w żadną stronę
Nie napisałam, że ciąża to choroba. Napisałam że czasami zachowujemy się tak jakby to była choroba. A jak dla mnie to zupełnie co innego.

Jak by nie było to jednak każda ciąża jest wyzwaniem i obciązeniem dla organizmu. Każdą z nas czasami coś zaboli, pociągnie, osłabi ....Fakt, że niektóre z nas miały jakieś problemy, ale nie sądzę aby czyniło je tymi bardziej kruchymi i godnymi uwagi od. Wiele tych problemów już minęło a mimo to ciągle jest jakaś nadzwyczajna przeczulica, której zwyczajnie nie rozumiem.
Poza tym ok, upał, ale przecież mało która z nas wybywa na 4 godziny spacerku, raczej większość z nas idzie na jakieś zwyczajne zakupy czy coś podobnego. Jestem pewna że na tym etapie każda z nas jest zmęczona, słaba i potrzebuje wytchnienia. I faktycznie, jak jadę do ikei to nie zgrywam himenki i nie jadę autobusem na drugi koniec wrocławia, tylko korzystam z pomocy męża ale jak idę do osiedlowych po marchewkę, albo na plac który jest całkiem blisko to przecież już nie przesadzajmy
W każdym razie chciałam to napisać ogólnie. Post Kaśki się napatoczył w trakcie moich przemyśleń, może dlatego wygląda tak jakbym odnośniła się tylko do niej
Chociaż swoją drogą w 36 tc to ja już bym nie świrowała

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-08-04 o 10:11
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:10   #1299
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mam

Cytat:
Na to nie było raczej szans, a tak jak mówię, nawet nie raczyl mi pomoc, jak w połowie drogi stanelam i potrzebowalam

Przykro mi

eeeehh aż się nóż w kieszeni otwiera
Stary 2013-08-04, 10:17   #1300
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie napisałam, że ciąża to choroba. Napisałam że czasami zachowujemy się tak jakby to była choroba. A jak dla mnie to zupełnie co innego.

Jak by nie było to jednak każda ciąża jest wyzwaniem i obciązeniem dla organizmu. Każdą z nas czasami coś zaboli, pociągnie, osłabi ....Fakt, że niektóre z nas miały jakieś problemy, ale nie sądzę aby czyniło je tymi bardziej kruchymi i godnymi uwagi od. Wiele tych problemów już minęło a mimo to ciągle jest jakaś nadzwyczajna przeczulica, której zwyczajnie nie rozumiem.
Poza tym ok, upał, ale przecież mało która z nas wybywa na 4 godziny spacerku, raczej większość z nas idzie na jakieś zwyczajne zakupy czy coś podobnego. Jestem pewna że na tym etapie każda z nas jest zmęczona, słaba i potrzebuje wytchnienia. I faktycznie, jak jadę do ikei to nie zgrywam himenki i nie jadę autobusem na drugi koniec wrocławia, tylko korzystam z pomocy męża ale jak idę do osiedlowych po marchewkę, albo na plac który jest całkiem blisko to przecież już nie przesadzajmy
W każdym razie chciałam to napisać ogólnie. Post Kaśki się napatoczył w trakcie moich przemyśleń, może dlatego wygląda tak jakbym odnośniła się tylko do niej
Chociaż swoją drogą w 36 tc to ja już bym nie świrowała
upałów nigdy nei lubiłam,teraz tym bardziej
chodzę wolniej, więcj odpoczywam, przy prasowaniu robię przerwy, szybciej się męczę jednak w ciąży czuję się bardziej ograniczona. Nie robię też z siebie sieroty, że leżę i wszyscy nade mną skaczą. Z umiarem wszystko, po prostu
mąż mi miskę z praniem przeniesie(wolę sama rozwiesić ) to też tejże miski Mu nie wyrywam, torby z zakupami też nosi, ja co najwyżej coś lekkiego, ale w sumie zawsze tak było

a dzisiaj u nas trochę pochmurnie więc da się żyć
Stary 2013-08-04, 10:20   #1301
87czarna
Zakorzenienie

Hej mamusie

Nie lubie niedziel!!! ;]

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:24   #1302
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziendoberek!

Mało sie odzywam bo rodzinka z opolskiego przyjechała i teraz przesiaduje z nimi cały dzien u rodzicow.
Normalnie dzis przez cała noc bolał mnie brzuch jak na okres!Ciesze sie bardzo bo w koncu juz od kilku dobrych tyg nie miałm zadnych dolegliwosci bolowych i skurczy.A to w koncu jakis znak ze cos sie dzieje i moze w moim przypadku oznacza ze porod tuz ,tuzKto wie

Oj nawet nie wiecie jak ja bym juz chciała urodzic..

aaaaa dodam ze te bole promieniowały tez na krzyz i trwają do tej poryale jestem happyCoraz blizej oj blizej!
ojoj wiedz ze cos sie dzieje chyba niedlugo bedziemy witac kolejna Lilianke

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

mnie tam bardziej jego włosy przerażały w tym filmie- nie dość, że blond to jeszcze go zalizali jakby miał tłuste
hehe to samo wczoraj powiedzialam tz fuuu jakie on ma tluste wlosy

Cytat:
http://www.pudelek.tv/video/Tak-wygl...LINSKIEJ-2949/ ok, sukienka okropna,ale to kwestia gustu. Natomiast jak można bylo do niej dobrać ten welon?Coś strasznego...
o matko.... myslalam ze ma troche lepszy gust koronka do tej sukienki kompletnie nie pasowala bleee.

Cytat:
uwielbiam określenie, że ciąża to nei choroba, szczególnie od facetów lub osób które ciążę przechodzą/przechodziły bez większych zagrożeń
nie lubię przegięcia w żadną stronę
ostatnio jak bylam w aptece, to sie pojawili takie babsko, co w szpitalu pracuje. wepchnela sie przede mnie, a babeczka i tak zaczela mnie obslugiwac. o co ja sie nasluchalam od tej szpitalnej pindy. ze ciaza to nie choroba, moge postac, ze w glowach sie teraz ciezarnym przewraca, L4 cuda niewidy... powiedzialam jej tylko ze owszem, ciaza to nie choroba, jesli nie ma przy tym zadnych komplikacji. pomijam fakt, ze bylo tak goraco ze myslalam ze zemdleje. ale co tam, przeciez moglam stac

no a jesli chodzi o ciazowa aktywnosc, to fakt przy ciazy z Blanka to ja na pelnych obrotach bylam w sumie do konca, nikogo o pomoc nie prosilam, targalam ponad 5 kg zakupy na 4 pietro, wszystko sama robilam, a przeciez ciazy tez bez komplikacji nie przechodzilam. ale jakos bardziej na luzie do niej podchodzilam, a moze i nawet lekkomyslnie. a teraz to ja poprostu nie mam juz sily. najbardziej boli mnie ta niemoc ktora ogarnia mnie w nocy i bol przy przekrecaniu sie na drugi bok cos strasznego. dlatego nigdy wiecej zadnych ciaz, koniec produkcji
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:28   #1303
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dlatego nigdy wiecej zadnych ciaz, koniec produkcji
hehe

myślałam, że będę dużej pracować, po pierwszym pobycie w szpitalu jak wyszłam w czwartek w piątek już byłam w robocie
to był luty, po świętach wielkanocnych zaczęłam plamić, ale co tam, do roboty poszłam no i za kioka dni już się pojawiła krew

i te głupie uśmieszki lub spojrzenia niektórych jak słyszeli, że już jestem na l4, każdemu się tłumaczyć też się nei chce
Stary 2013-08-04, 10:31   #1304
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

o tak, to przewracanie się na drugi bok to jakiś dramat teraz
Ja w nocy już nie umiem sobie miejsca znaleźć, tym bardziej że tu u mamy mały śpi z nami i się rozwala

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:39   #1305
butterfly20
Zakorzenienie

Matal przykro mi,że Twój TŻ tak się zachował

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
hehe

myślałam, że będę dużej pracować, po pierwszym pobycie w szpitalu jak wyszłam w czwartek w piątek już byłam w robocie
to był luty, po świętach wielkanocnych zaczęłam plamić, ale co tam, do roboty poszłam no i za kioka dni już się pojawiła krew

i te głupie uśmieszki lub spojrzenia niektórych jak słyszeli, że już jestem na l4, każdemu się tłumaczyć też się nei chce
Też myślałam,że dłużej popracuję.
Ale w czwartek po świętach wielkanocnych miałam plamienia i brzuch twardniał (podobno były skurcze,ale ja ich tak nie czułam). No i L4. A potem już mi powiedzieli,żebym na nim została, znajdą sobie zastępstwo...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:41   #1306
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

witam sie w 34tc
leze na wyrku i odpoczywam po weselu
dzis z tz idziemy w gory tzn czesc wyjedziemy kolejka a czesc pojdziemy

co do oszczedzania sie w ciazy, ja sie nie oszcedzalam bo nie czulam potrzeby
ale od jakichs dwoch tygodni odkad znow nam skurcze, zaczelam bac sie o ten swoj macierzynski i zwyczajnie jest mi ciezko korzystam z pomocy ile sie da.
cce chociaz do konca sierpnia spokojnie wytrzymac a potem.niech sie dzieje co chce

pytanie co to znaczy oszczedzanie?
dla mnie to odpuszczanie jak juz nie daje rady, nie wykonuje czynnosci gdzie trzeba sie schylic bo boje sie o kregoslup,
zaluje ze musialam sie pozegnac z silownia bo w planach mialam do konca sierpnia cwiczyc.
teraz mierze zamiary na sily a nie sily na zamiary
wczoraj jak bylam pod prysznicem to wolalam tz zeby mi maszynkepodal z ziemi bo w waskim.pomieszczeniu nie umialam.sie schylic wiec czasem czuje sie jak kaleka, a czasem tancuje jak wczoraj na weselu
duzo tego nie bylo bo z 10kawalkow zatanczylam ale to chyba bardziej przez to ze mi muzyka nie pasowala.

milego dnia wszystkim

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:43   #1307
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
No i L4. A potem już mi powiedzieli,żebym na nim została, znajdą sobie zastępstwo...
i dobrze
z perspektywy czasu żałuję, że nei poszłam od razu
wiecie, szefa nei chciałam zostawiać z dnia na dzień, miał dzieci zabrać na ferie, obiecał już wcześniej a i tak pokazał później, że ma mnie gdzieś
dobra, nie ważne, bo znowu mi ciśnienie skacze jak o tym pomyślę
Stary 2013-08-04, 10:45   #1308
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/plotk...linskiej/thf2p tu macie słoniątko prosto ze 100licy w obcisłej kreacji
weź nawet nie pokazuj tego, ona ma samą koronkę i widać jak ma tylko gacie założone i coś na cyce.
Cytat:
U mnie jeszcze 77 dni dopiero 29 tc, dziś równo. Ale w tyle jestem
ja też w tyle.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:47   #1309
passion80
Zakorzenienie

wolałabym przenosić niż rodzić teraz

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

sukienka Liszowskiej nei w moim guście ale wygląda pięknie
Stary 2013-08-04, 10:49   #1310
Madzia000
Zadomowienie

Hej ja od 4 nie spie, jakos taka wyspana bylam... wczoraj chyba przedobrzylam, sprzatalam, latalam po sklepach a wieczorem u siostry gralam z chrzesniakiem w noge... teraz mam to co kiedys przed pierwszym pobytem w szpitalu boli mnie dol brzucha jakby na kupe, a kupy nie ma :/:p sorry za moja bezposredniosc ;D

Mam nadzieje ze przejdzie jak poleze... W kazdym razie dzis i jutro LB !

Zadecydowalismy z mezuniem co do daty cc: 09.09.2013 na wizycie koncem sierpnia tylko potwierdzd date z ginka

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:50   #1311
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
wolałabym przenosić niż rodzić teraz

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

sukienka Liszowskiej nei w moim guście ale wygląda pięknie
mogła coś ubrać pod tą koronkę Ale ja nie lubię Liszowskiej, więc może też uprzedzona jestem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:51   #1312
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
sophia pomału przechodzi, po prostu dzieć mi sprawdza wytrzymałość. Teraz stwierdziło, że jednak fajnie dooopkę wlokować w moje żebro.

Tylko kobieta w ciąży może o północy wyciagnąć patelnię grillową i robić sobie kiełbasę.
Bo ma smaka na kiełbachę z grilla i musztardę.

Cytat:
Dziendoberek!

Mało sie odzywam bo rodzinka z opolskiego przyjechała i teraz przesiaduje z nimi cały dzien u rodzicow.
Normalnie dzis przez cała noc bolał mnie brzuch jak na okres!Ciesze sie bardzo bo w koncu juz od kilku dobrych tyg nie miałm zadnych dolegliwosci bolowych i skurczy.A to w koncu jakis znak ze cos sie dzieje i moze w moim przypadku oznacza ze porod tuz ,tuzKto wie

aaaaa dodam ze te bole promieniowały tez na krzyz i trwają do tej poryale jestem happyCoraz blizej oj blizej!
Kochana to trzymam za Was kciuki

Diori

Cytat:
Czeeeść

Oglądnęliśmy ten film, ale letko nudnawy był. Najbardziej mnie irytowała ta cała Susan, taka bez życia...i nic dziwnego,że film tyle trwał jak wiele scen było przeciągniętych na maksa.

Natomiast mój mąż strasznie się wzruszał i dotykał mojego brzucha jak ten dziadziuś gadał z córeczkami lub je przytulał Mówił,że też będzie miał taką "córeczkę tatusia" Mój chłop mięknie na starość.

Mi się nigdy nie podobał, a w tym filmie miał okropny "balejaż" (jak to nazwał mój małż).

Ja też będę wpuszczać w przyszłości ciężarne, mówiąc,że wiem jak to jest a mnie nigdy nikt nie przepuścił.Niech wiedzą,że mało takich dobrych ludzi
A tak na serio to ja nie wiem,czemu nikt mnie nie przepuszcza? Czy powinnam wyglądać na bardziej cierpiącą??

Aaaaa...przerażasz mnie!!

Moja mama też należy do tych, co nie komentują i nie wtrącają się. Chyba,że sama poproszę
Natomiast mam wielkie obawy co do jej swatowej

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Kurczaki, a my jutro chcemy pojechać do Zoo do Ostravy i teraz się zastanawiam,czy dam radę...

A po drugie to mój mąż już nie chce fiku miku Mówi,że ona już jest za duża.
Wiem,że niby przez to wydziela się oksytocyna,ale przecież nie od początku ciąży,bo tak to w ogóle by nie można było...Więc do którego tygodnia można bez obawy,że wywoła się poród (o ile nie ma się problemów i można oczywiście)?
Moja mama tez sie ni wtraca, tesciowa tez raczej nie, wiec mamy wzgledny luz
Co do przytulanek to mij tz tez zrobil sie powsciagliwy. Fakt ze narazie nie mozemy, no ale za 3 tyg moznaby poszalec juz. On jednak twierdzi, ze jakos nie moze jak tam nasz brzdac sie wierci

Cytat:
Żyjemy

prosic i przekonywac

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tygodniu

TŻ wraca właśnie z pępkowego, ogarniamy mieszkanko, siebie i jedziemy do rodziców, a później do teściów. Będzie grill od kilku dni "za mną chodził".

Udanej i miłej niedzieli wszystkim życzę!
za tolejne tc
My tez zaraz do tesciow, a potem nie wiem. Zar juz sie leje z nieba, a to dopiero 11....

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 10:53   #1313
passion80
Zakorzenienie

rewelacja http://zyciegwiazd.onet.pl/367226,1,...ws_detail.html
Stary 2013-08-04, 11:06   #1314
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe on nigdy nie byl romantyczny

wiesz co, jak lezac na plecach to jakas tetnica. chociaz wczoraj pisalam, ze jak leze na boku to tam gdzie mloda ma plecy brzuch mi pulsuje rytmicznie, a to jej ruchy oddechowe widzialam wczoraj na usg

oj ty to sie teraz nie dziw ze ci mama gada ze brzuch opadl, jak ty sie nie oszczedzasz

jak to dobrze, ze jutro przyjada do mnie ciuszki, wyprane, pachnace i wyprasowane

wiesz co, to niestety kwestia chleba, musisz poszukac takiego, ktory jakos te cukry u ciebie bedzie trzymal w ryzach. on jest najwiekszym zdrajca niestety.

w tym filmie wyglada jak by mu dentysta tampony do ryja wsadzil

moja tez mi to wczoraj powiedziala, nawkrecala sobie wczoraj ostro jak jej powiedzialam o plamieniu ale mnie to nie rusza hehe. wczoraj wyjezdzajac stwierdzila ze daje mi jeszcze dwa tygodnie wpuszczam jednym wypuszczam drugim. mnie takie teksty nie denerwuja kocham moich rodzicow nad zycie i uwazam ze sa swietni, generalnie niczym mnie nie irytuja, chyba ze wchodza na niewygodny dla mnie temat typu moja praca dyplomowa

to teraz odpoczywaj

hehe nie ma to jak sie obrazic no jak dla mnie to nie jest kwestia nadawania sie, tylko problemu z akceptacja odmiennego zdania w danym temacie.

ufff nadrobilam

ale jestem zrypana WOW. po 15 przyjechal chrzestny mlodej z rodzinka i rozstalismy sie dopiero przed 22 ale fajnie bylo, z przygodami
po 18 pojechalismy na te zaglowce, tzn w sumie nic przez te tlumy nie dalo sie zobaczyc wiec bylismy na wesolym miasteczku, dzieciaki sie pobawily, ponaciagaly na pierdoły a ze na burze sie zbieralo to zaczelismy sie wycofywac. dzisiaj jest gala eska music awards, a akurat pod scena szlismy, o jezuuuu myslalam ze stamtad nie wyjde i nas staranuja ale jakos sie nam udalo wydostac. no ale za to deszcz nas zlapal masakryczny chwile schowalismy sie pod parasolami piwnymi, po czym stwierdzilismy ze to juz tylko lekki deszczyk. taaaaaaaaaaaa jasne, lekki za chwile jak lunelo to w ciagu minuty bylismy wszyscy mokrzy hehe. chlopaki pobiegli po auta, bo kawalek drogi mielismy do parkingu. zostalam z zona chrzestnego i ich synem, bo tz Blanke targal na rekach no i w akcie desperacji schowalysmy sie w toi toiu bedzie co wnukom opowiadac myslalam ze sie porzygam, ale najwazniejsze ze na leb nie padalo, a my jeszcze dodatkowo z balonami na hel jakos udalo nam sie wrocic do domu

a w ogole zapomnialam o mej dzisiejszej akcji w sklepie
pojechalismy do reala, oczywiscie cisne do kasy pierwszenstwa. 7 osob! zadna uprzywilejowana. wiec co Kamilka zrobila?
"przepraszam! to jest kasa pierwszenstwa, prosze mnie przepuscic!" i sie pcham na chama, nie ma ze boli. tz z wozem, babko jakies stoi i dupska nie rusza, wiec mowie do pindy uprzejmie zeby sie przesunela i meza mi przepuscila haaaaa wyobrazacie sobie miny tych wszystkich ludzi? uuu poczulam sie normalnie jak sucz jakas
haha no to faktycznie urodziny z przygodami;D w toi toiu z balonem z helem
co do kasy pierwszenstwa, uwielbiam! chcialabym zobaczyc ich miny!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 11:12   #1315
87czarna
Zakorzenienie

policzanka o mammmmmooo- blisko coraz bliżej
agusia ej no... bez fochów mi tutaj! ochłoń i wracaj do nas
matal bawcie się dobrze i czekamy na foty

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

jo_asiek brawa za kolejny tydzień

Stary 2013-08-04, 11:13   #1316
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziendoberek!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
POLICZANKA ale fajnie, mam wrażenie że się nie stresujesz tylko radośnie czekasz

Dzień dobry
Ostatni raz jadłam wczoraj stejka Myślałam że mi za przeproszeniem rozsadzi :banghead: jeśli Burneika ma tak za każdym razem to współczuję takie boleści:p

kocham stejki juz nie moge sie doczekac az D. przyjedzie i mi takiego zrobi!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 11:36   #1317
your Angel
czyli Endżi

Heloł Foczki

Co do sekszenia to ostatnio każdy medyk tłumaczy mi, że działanie w ciąży ma bardzo pozytywne - o ile tylko lekarz nie zabroni. W nasieniu są prostaglandyny - w końcówce ciąży związki na wagę złota Jak kobieta chce się przyspieszyć ciążę, to aplikuje się jej nawet prostaglandyny pozyskiwane z wyciągu końskich sików - tak więc lepiej mieć w zanadrzu swoje Poza tym macica się "ćwiczy", usprawnia. No i już nie mówiąc o tym jakie to fajne ze względu na związek - na seks ciążowy mamy okazję tylko przez jakiś tam okres w życiu
Ja co prawda chwilowo odpuszczam, bo tż sprawił mi przykrość, nie mam ochoty na seks i potrzebuję trochę się zdystansować. Ale kto wie, może za jakiś czas zen wróci do normy

Baby Shower wyszło przesympatycznie i zabawnie Dawka pozytywnej energii była solidna, bardzo mi się podobało - choć oczywiście ja gópol musiałam mieć spinkę, obawiałam się jak wyjdzie
Zobaczę co tam kumpela nacykała, gdyby jakaś foteczka się nadawała, to na pewno pokażę

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Zabieram się za wcinanie resztek z imprezy Piekę sobie ciastko francuskie z nadzieniem z koreczków - boczkiem, śliwką suszoną i serem a na deserek będzie słoiczek Gerbera z jabłkiem i morelą
Stary 2013-08-04, 11:37   #1318
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Heloł Foczki

Co do sekszenia to ostatnio każdy medyk tłumaczy mi, że działanie w ciąży ma bardzo pozytywne - o ile tylko lekarz nie zabroni. W nasieniu są prostaglandyny - w końcówce ciąży związki na wagę złota Jak kobieta chce się przyspieszyć ciążę, to aplikuje się jej nawet prostaglandyny pozyskiwane z wyciągu końskich sików - tak więc lepiej mieć w zanadrzu swoje Poza tym macica się "ćwiczy", usprawnia. No i już nie mówiąc o tym jakie to fajne ze względu na związek - na seks ciążowy mamy okazję tylko przez jakiś tam okres w życiu
Ja co prawda chwilowo odpuszczam, bo tż sprawił mi przykrość, nie mam ochoty na seks i potrzebuję trochę się zdystansować. Ale kto wie, może za jakiś czas zen wróci do normy

Baby Shower wyszło przesympatycznie i zabawnie Dawka pozytywnej energii była solidna, bardzo mi się podobało - choć oczywiście ja gópol musiałam mieć spinkę, obawiałam się jak wyjdzie
Zobaczę co tam kumpela nacykała, gdyby jakaś foteczka się nadawała, to na pewno pokażę

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Zabieram się za wcinanie resztek z imprezy Piekę sobie ciastko francuskie z nadzieniem z koreczków - boczkiem, śliwką suszoną i serem a na deserek będzie słoiczek Gerbera z jabłkiem i morelą
Super
Czekam na foteczki

Stary 2013-08-04, 11:42   #1319
policzanka
Wtajemniczenie

Dzięki za kciuki kochaneBole przeszly.Troche sie rozczarowałam no ale coz widocznie tak musiało byc.Ciesze sie ze wogole cokolwiek bolało.Daje mi to po prostu jakas nadzieje.Nie wazne ze to mogly byc po prostu te przewiadacze-wazne ze cos się w koncu zaczeło dziac

Szykuje się i lece do rodzicówMiłego dnia zycze!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 11:45   #1320
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Witam przy niedzieli

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja jakiś czas temu kupiłam sobie książkę "Pierwszy rok z życia dziecka" i moja mama również była obruszona, że będę dziecko chowała zgodnie z książką. Ale wzięła ją do ręki, popatrzyła na kilka stron i łzy zakręciły się jej w oku bo tam dokładnie były opisane problemy, które miała ze mną i stwierdziła, że może lepiej jak ja sobie teraz przeczytam co może mnie czekać
Ja właśnie też zaplanowałam, że kupię tę książkę. Ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy rzeczywiście jest mi potrzebna Przekonałaś mnie do kupna

Cytat:
Witamy się z Ewuńką w 34tc ależ ten czas leci

Cytat:
Oglądnęliśmy ten film, ale letko nudnawy był. Najbardziej mnie irytowała ta cała Susan, taka bez życia...i nic dziwnego,że film tyle trwał jak wiele scen było przeciągniętych na maksa.
Ja chyba nigdy nie obejrzałam go do końca i wczoraj zorientowałam się dlaczego 225 minut? Ciągnie się to jak flaki z olejem....

Cytat:
http://glamourka89.blogspot.com/2012...f-natural.html patrząc na skład chyba zawiera amoniak, a więc w ciązy nie mogę nią farbnąć?A przy kp?
Nie wiem, jak Wy, ale ja jak nie farbuję włosów u fry, to kupuję sobie w sklepie fryzjerskim profesjonalną farbę plus wodę utleniającą i A. mi farbuje Może poszukaj takiego sklepu u siebie? Wcale nie wychodzi drogo. Wiem, że np. Inoa L'oreala nie ma amoniaku i nie śmierdzi.

Cytat:
Żyjemy

Przykro mi, że Twój TŻ tak się wczoraj zachował

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tygodniu

Cytat:
o tak, to przewracanie się na drugi bok to jakiś dramat teraz
Ja w nocy już nie umiem sobie miejsca znaleźć, tym bardziej że tu u mamy mały śpi z nami i się rozwala
Ja z kolei mam wrażenie, że za każdym razem brzuch mam taki twardy, do tego bóle pleców, a ostatnio hit! - bolą mnie w nocy kolana, kręcą jak na zmianę pogody

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
witam sie w 34tc

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-08-04 o 11:47
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości