|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
obiektywnie przez forum i ocenić jaki kto jest. To tak jakby poznać faceta przez net i na podstawie takiej znajomości stwierdzić, że mój Ci on jedyny i na pewno życie z nim siedzę. I mówię to ja, która męża przez Internet poznała. No przynajmniej nie jest to możliwe w tak krótkim czasie i na podstawie paru zdań wypowiedzianych publicznie. Bo już nawet indywidualny kontakt w mailach czy coś, to może być inna bajka. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
A ja przed ciążą miałam takie piękny blond i w ciąży musiałam przefarbować na ciemne bo te szampony bez amoniaku nie dawały rady. Może w przyszłym roku znowu zrobię dekoloryzację |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Żyjemy
![]() Długo wczoraj jechaliśmy, potem byliśmy nad jeziorem, a potem telefon mi padł. Dziś znów.idziemy pływać wrzucę Wam foty po powrocie ![]() Co do tz, to napisał mi, ze moglam do przekonywać i prosić, żeby jechał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Witamy się w 31 tygodniu
![]() ![]() ![]() ![]() TŻ wraca właśnie z pępkowego, ogarniamy mieszkanko, siebie i jedziemy do rodziców, a później do teściów. Będzie grill Udanej i miłej niedzieli wszystkim życzę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
.Miałam nadzieję,że pojechaliście wszyscy razem -ehhh Ci faceci. Odpoczywaj i leń się na maxa |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
farbuję na blond, pokryło Cytat:
![]() bawcie się dobrze
|
||
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak by nie było to jednak każda ciąża jest wyzwaniem i obciązeniem dla organizmu. Każdą z nas czasami coś zaboli, pociągnie, osłabi ....Fakt, że niektóre z nas miały jakieś problemy, ale nie sądzę aby czyniło je tymi bardziej kruchymi i godnymi uwagi od. Wiele tych problemów już minęło a mimo to ciągle jest jakaś nadzwyczajna przeczulica, której zwyczajnie nie rozumiem. Poza tym ok, upał, ale przecież mało która z nas wybywa na 4 godziny spacerku, raczej większość z nas idzie na jakieś zwyczajne zakupy czy coś podobnego. Jestem pewna że na tym etapie każda z nas jest zmęczona, słaba i potrzebuje wytchnienia. I faktycznie, jak jadę do ikei to nie zgrywam himenki i nie jadę autobusem na drugi koniec wrocławia, tylko korzystam z pomocy męża ale jak idę do osiedlowych po marchewkę, albo na plac który jest całkiem blisko to przecież już nie przesadzajmy ![]() W każdym razie chciałam to napisać ogólnie. Post Kaśki się napatoczył w trakcie moich przemyśleń, może dlatego wygląda tak jakbym odnośniła się tylko do niej ![]() Chociaż swoją drogą w 36 tc to ja już bym nie świrowała
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-08-04 o 10:11 |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mam
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzę wolniej, więcj odpoczywam, przy prasowaniu robię przerwy, szybciej się męczę jednak w ciąży czuję się bardziej ograniczona. Nie robię też z siebie sieroty, że leżę i wszyscy nade mną skaczą. Z umiarem wszystko, po prostu ![]() mąż mi miskę z praniem przeniesie(wolę sama rozwiesić ) to też tejże miski Mu nie wyrywam, torby z zakupami też nosi, ja co najwyżej coś lekkiego, ale w sumie zawsze tak było![]() a dzisiaj u nas trochę pochmurnie więc da się żyć |
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Nie lubie niedziel!!! ;]
|
|
#1302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba niedlugo bedziemy witac kolejna Lilianke ![]() Cytat:
fuuu jakie on ma tluste wlosy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no a jesli chodzi o ciazowa aktywnosc, to fakt przy ciazy z Blanka to ja na pelnych obrotach bylam w sumie do konca, nikogo o pomoc nie prosilam, targalam ponad 5 kg zakupy na 4 pietro, wszystko sama robilam, a przeciez ciazy tez bez komplikacji nie przechodzilam. ale jakos bardziej na luzie do niej podchodzilam, a moze i nawet lekkomyslnie. a teraz to ja poprostu nie mam juz sily. najbardziej boli mnie ta niemoc ktora ogarnia mnie w nocy i bol przy przekrecaniu sie na drugi bok cos strasznego. dlatego nigdy wiecej zadnych ciaz, koniec produkcji |
||||
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
myślałam, że będę dużej pracować, po pierwszym pobycie w szpitalu jak wyszłam w czwartek w piątek już byłam w robocie ![]() to był luty, po świętach wielkanocnych zaczęłam plamić, ale co tam, do roboty poszłam no i za kioka dni już się pojawiła krew![]() i te głupie uśmieszki lub spojrzenia niektórych jak słyszeli, że już jestem na l4, każdemu się tłumaczyć też się nei chce
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
o tak, to przewracanie się na drugi bok to jakiś dramat teraz
![]() Ja w nocy już nie umiem sobie miejsca znaleźć, tym bardziej że tu u mamy mały śpi z nami i się rozwala
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Matal przykro mi,że Twój TŻ tak się zachował
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Ale w czwartek po świętach wielkanocnych miałam plamienia i brzuch twardniał (podobno były skurcze,ale ja ich tak nie czułam ). No i L4. A potem już mi powiedzieli,żebym na nim została, znajdą sobie zastępstwo...
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
witam sie w 34tc
leze na wyrku i odpoczywam po weselu dzis z tz idziemy w gory tzn czesc wyjedziemy kolejka a czesc pojdziemy co do oszczedzania sie w ciazy, ja sie nie oszcedzalam bo nie czulam potrzeby ale od jakichs dwoch tygodni odkad znow nam skurcze, zaczelam bac sie o ten swoj macierzynski i zwyczajnie jest mi ciezko korzystam z pomocy ile sie da. cce chociaz do konca sierpnia spokojnie wytrzymac a potem.niech sie dzieje co chce pytanie co to znaczy oszczedzanie? dla mnie to odpuszczanie jak juz nie daje rady, nie wykonuje czynnosci gdzie trzeba sie schylic bo boje sie o kregoslup, zaluje ze musialam sie pozegnac z silownia bo w planach mialam do konca sierpnia cwiczyc. teraz mierze zamiary na sily a nie sily na zamiary wczoraj jak bylam pod prysznicem to wolalam tz zeby mi maszynkepodal z ziemi bo w waskim.pomieszczeniu nie umialam.sie schylic wiec czasem czuje sie jak kaleka, a czasem tancuje jak wczoraj na weselu duzo tego nie bylo bo z 10kawalkow zatanczylam ale to chyba bardziej przez to ze mi muzyka nie pasowala. milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z perspektywy czasu żałuję, że nei poszłam od razu ![]() wiecie, szefa nei chciałam zostawiać z dnia na dzień, miał dzieci zabrać na ferie, obiecał już wcześniej a i tak pokazał później, że ma mnie gdzieś dobra, nie ważne, bo znowu mi ciśnienie skacze jak o tym pomyślę
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też w tyle.
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
wolałabym przenosić niż rodzić teraz
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- sukienka Liszowskiej nei w moim guście ale wygląda pięknie |
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja od 4 nie spie, jakos taka wyspana bylam... wczoraj chyba przedobrzylam, sprzatalam, latalam po sklepach a wieczorem u siostry gralam z chrzesniakiem w noge... teraz mam to co kiedys przed pierwszym pobytem w szpitalu boli mnie dol brzucha jakby na kupe, a kupy nie ma :/:p sorry za moja bezposredniosc ;DMam nadzieje ze przejdzie jak poleze... W kazdym razie dzis i jutro LB ! ![]() Zadecydowalismy z mezuniem co do daty cc: 09.09.2013 na wizycie koncem sierpnia tylko potwierdzd date z ginka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie lubię Liszowskiej, więc może też uprzedzona jestem.
|
|
#1312 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana to trzymam za Was kciukiDiori ![]() Cytat:
![]() Co do przytulanek to mij tz tez zrobil sie powsciagliwy. Fakt ze narazie nie mozemy, no ale za 3 tyg moznaby poszalec juz. On jednak twierdzi, ze jakos nie moze jak tam nasz brzdac sie wierci ![]() Cytat:
prosic i przekonywac ![]() Cytat:
My tez zaraz do tesciow, a potem nie wiem. Zar juz sie leje z nieba, a to dopiero 11....
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kasy pierwszenstwa, uwielbiam! chcialabym zobaczyc ich miny!
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
policzanka o mammmmmooo- blisko coraz bliżej
![]() agusia ej no... bez fochów mi tutaj! ochłoń i wracaj do nas ![]() matal bawcie się dobrze i czekamy na foty ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- jo_asiek brawa za kolejny tydzień
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
juz nie moge sie doczekac az D. przyjedzie i mi takiego zrobi!
|
|
#1317 |
|
czyli Endżi
|
Heloł Foczki
![]() Co do sekszenia to ostatnio każdy medyk tłumaczy mi, że działanie w ciąży ma bardzo pozytywne - o ile tylko lekarz nie zabroni. W nasieniu są prostaglandyny - w końcówce ciąży związki na wagę złota Jak kobieta chce się przyspieszyć ciążę, to aplikuje się jej nawet prostaglandyny pozyskiwane z wyciągu końskich sików - tak więc lepiej mieć w zanadrzu swoje Poza tym macica się "ćwiczy", usprawnia. No i już nie mówiąc o tym jakie to fajne ze względu na związek - na seks ciążowy mamy okazję tylko przez jakiś tam okres w życiu ![]() Ja co prawda chwilowo odpuszczam, bo tż sprawił mi przykrość, nie mam ochoty na seks i potrzebuję trochę się zdystansować. Ale kto wie, może za jakiś czas zen wróci do normy ![]() Baby Shower wyszło przesympatycznie i zabawnie Zobaczę co tam kumpela nacykała, gdyby jakaś foteczka się nadawała, to na pewno pokażę ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Zabieram się za wcinanie resztek z imprezy
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na foteczki
|
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za kciuki kochane
Bole przeszly.Troche sie rozczarowałam no ale coz widocznie tak musiało byc.Ciesze sie ze wogole cokolwiek bolało.Daje mi to po prostu jakas nadzieje.Nie wazne ze to mogly byc po prostu te przewiadacze-wazne ze cos się w koncu zaczeło dziac![]() Szykuje się i lece do rodziców Miłego dnia zycze!
|
|
|
|
#1320 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Witam przy niedzieli
Cytat:
Przekonałaś mnie do kupna ![]() Cytat:
225 minut? Ciągnie się to jak flaki z olejem.... ![]() Cytat:
Może poszukaj takiego sklepu u siebie? Wcale nie wychodzi drogo. Wiem, że np. Inoa L'oreala nie ma amoniaku i nie śmierdzi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-08-04 o 11:47 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

wrzucę Wam foty po powrocie 

jednak bym sobie nei wybaczyła, gdybym nie zrobiła wszystkiego co mogę, nawet leżenia
) to też tejże miski Mu nie wyrywam, torby z zakupami też nosi, ja co najwyżej coś lekkiego, ale w sumie zawsze tak było
). No i L4. A potem już mi powiedzieli,żebym na nim została, znajdą sobie zastępstwo...

09.09.2013 
w tym filmie wyglada jak by mu dentysta tampony do ryja wsadzil