|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Hej
Jejku jak mi się spać chce Rodzinka jest więc lecę do nich ![]() Powysyłałam pdf Język niemowląt ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- U mnie 28 dni do tp
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
my chyba po 14 pojedziemy nad wodę ja se tam nie żałuję kąpieli nie wyobrażam sobie że miałabym nie chodzić na basen czy nad jakieś jeziorko żeby sobie popływać bo się boję infekcji tym bardziej że pływanie w ciąży jest baaardzo wskazane jakby nie to że u nas za basen chcą sobie 11zł za godz to chodziłabym częściej ![]() a z tym oszczędzaniem się niech każdy robi wg siebie ![]() ja codziennie chodzę do sklepu, czasami noszę ciężkie zakupy - ale to z własnej głupoty bo idę sobie na targ po owoce np i nakupię tyle że potem mam ochotę w drodze powrotnej paść na środku drogi ![]() wszystko staram się robić chociaż przyznaję że rozleniwiłam się przez tą ciążę, myślę że inaczej by to wyglądało gdyby nie te upały... ostatnio wzięłam się za mycie okien prasowanie i wieszanie firanek i następnego dnia czułam takie ciągnięcie w dole brzucha że miałam ochotę sama se przyłożyć za swoją głupotę ![]() ale ja nie lubię niczyjej pomocy i nawet gdybym baaaardzo nie miała sił to wole po prostu nie zrobić niż kogoś poprosić tzn tż wiadomo to się wyręczam on mi od miesiąca gdzieś nie pozwala myć podłóg - robi to tylko on... i nie wiem skąd mu się to wzięło ![]() tak samo nie chce się kochać bo się boi że urodzę wcześniej - chociaż ten strach akurat jest uzasadniony bo z remontem jesteśmy daleko w lesie ja cały czas mam przeczucie że przenoszę ciążę ale dzisiaj mnie tknęło że chyba jednak nie... bo za jakieś 3 tyg będę miała najbardziej gorący okres... kupowanie karniszy firanek, mebli dla dziecka, pranie, prasowanie, kupienie mebli do kuchni... przeniesienie wszystkiego na parter ![]() ale to dobrze bo z usg mam termin na 3.10 a nie chcę urodzić w październiku, nie wiem czemu ale nie lubię tego miesiąca i zrobię wszystko żeby młody wyskoczył we wrześniu
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że impreza się udała i pochwal się prezentami![]() Cytat:
![]() i też bym wolała wrzesień o ile dobrze pamiętam babka mojego męża ma urodziny 2-3 października, byle nie w ten sam dzień ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- czekam teraz na rodziców z obiadem i inną wałówą ![]() później teście z naleśnikami |
||
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Brydzia zazdroszczę,że możesz się kąpać. Ja nie mogę przez problemy nerkowe i pęcherzowe, mam zakaz. A nie wyobrażam sobie prażyć się (nawet w cieniu) nad jeziorem czy na basenie publicznym i nie móc się ochłodzić. Wolę być w domu...
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() no i pojechaliśmy nad jezioro zjedliśmy połowę arbuza na raz taki pyszny ![]() teraz obiadek robię i będziemy leżakować- tzn. małż pewnie spuchnie w pewnym momencie bo on nie lubi się opieprzać ![]() Cytat:
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
to nie jest tak że mogę/nie mogę... bo ostatnio też miałam infekcję
![]() ja niestety bardzo często i szybko coś łapię :/ przed ciążą nie chodząc na basen ani nigdzie nad wodę też co chwilę coś łapałam więc nie mam zamiaru sobie odpuszczać bo w moim przypadku nic to nie daje po powrocie do domu wykąpać się, wysmarować żelem provag i liczyć że nic mi nie będzie... a jeśli będzie to do lekarza, no niestetypoza tym bardziej do mnie przemawia to że jak się dużo pływa to poród jest lżejszy bo się ćwiczy odpowiednie mięśnie ![]() ja np nie mogę używać płynów do higieny intymnej myję się normalnymi żelami do ciała pod prysznic, bo jak się umyje płynem to zaraz jakieś podrażnienie zaczerwienienie, jakieś krostki mi wyskakują czego ja już nie próbowałam... nie wiem czy to kwestia PH czy jakiegoś składnika które te płyny zawierają ![]() i nie wiem jaki mam sobie kupić na czas połogu bo wiadomo że normalnym żelem nie bardzo bo to musi być coś delikatniejszego ![]() a próbowałam różnych, tańszych droższych ![]() zostanie mi tylko chyba tantum rosa
|
|
#1327 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,
Dzień dobry wszystkim
Witamy się z Alicją w 35 tygodniu ciąży ![]() Cytat:
tutaj jest forum i nie raz nie dwa jeszcze się ktoś z Tobą w jakimś temacie nie zgodzi ![]() Cytat:
kiedyś dzieci nie miały komórek, a teraz mają bo świat zapierdziela do przodu jak nie wiem. I to wcale nie znaczy że jak kiedyś nie było czegoś to teraz tego nie potrzeba. Z reszta każdy niech patrzy wg własnych potrzeb. Cytat:
coraz bliżej super widzę, że już czekasz na poród Cytat:
za nowe tygodnie Z tą kukurydzą to nie wiem czy Ci wybaczcie bo ślina mi dalej leci Tassia za nowe tygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-08-04 o 13:30 |
||||
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
siostra tż i jego babka też mają w październiku urodziny... ale to mi akurat zwisa
![]() po prostu jakiś taki nijaki dla mnie ten miesiąc i wolę wrzesień
|
|
#1329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po tych przejściach nie mogłabym już funkcjonować jak normalny zdrowy człowiek. Za bardzo to przeżyłam i teraz jestem przewrażliwiona, żeby z łożyskiem się nie podziało nic złego. Tęsknię już za dawną sprawnością i czasem mnie ponosi, ale szybko się męczę, zaczyna boleć brzuch i odpuszczam. Mam pytańko do właścicielek Tako Perso. Czy spacerówkę da się odwrócić tak, żeby dziecko było tyłem do przodu, czyli przodem do prowadzącego? ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
ja Wam powiem, że te plamienia jak w szpitalu byłam miałam w 13tc a do tej pory jakoś odruchowo co wizytę w wc sprawdzam czy nie ma plamień/krwi
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja w 36 tc
Niestety źle rozpoczęty tydzień bo jakieś 40 min temu karetka zabrała moją mami do szpitala
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-08-04 o 14:01 |
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia graty
i oby mamie się polepszyło i nie było to nic poważnego chcę zamówić fotelik i kurcze, która z Was pisała, że bez bazy nie ma różnicy między cabrio o citi? nie wiem, który zamówić
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewacia faktycznie źle rozpoczęty tydzień ale trzymam kciuki by wszystko było dobrze ![]() u mnie remont od rana wynoszenie mebli, a ja siedze, robie sernik na zimno i podaje obiad, chociaz tyle moge im pomoc... po raz kolejny potwierdzam, że baby za granica to sa przebiegle raszple wiedza ze facet zajety zareczony i czeka na dziecko a wypisuja na portalach, co za szmaty.
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam chałupę i zaraz idę rozwieszać pieluchy tetrowe,bo w końcu postanowiłam je wrzucić do pralki
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zjadłam łyżkę ziemniaków, pół piersi z kurczaka i parę łyżek sałaty. Jestem najedzona jak bąk i zmęczona jak koń po westernie. Zaczynam znów jeść jak dawniej. Dziecko mi tak żołądek uciska ??
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Lola no niestety... babska są okropne!!!
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... ja to cieszę się,że mam tą cc,bo przynajmniej urodzę tydzień wcześniej... już tak mnie męczy ta ciąża i tak mi się dłuży,że chcę jak najszybciej koniec września!
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozliwe, że uciska, ale ja mam podobnie, tylko małe porcje wchodza w gre chyba po rpostu mamy malo miejsca juz wszystko ściśniete, ciezko sie oddycha itd.
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
samba WIDZĘ CIĘ!
|
|
#1342 | |||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
a czy ja też mogę prosić o ten język niemowląt ![]() Cytat:
za nowe tygodnie, a za mamę Cytat:
cieszę się, że już po przeprowadzce Cytat:
To ja się wypowiem to zoo w Ostravie jest super! Ale jest też ogromne a jeszcze jak Ci się upał trafi to już w ogóle. A byłam tam w zeszłym roku z TŻ'tem i spędziliśmy tam prawie cały dzień - bo tam jest na prawdę co zwiedzać Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
no a jak, nie pierwsza i nie ostatnia...
zdesperowane babska co sobie swoich facetów znaleźć nie moga ufam TŻowi ale wku*wia mnie to niesamowicie
|
#1344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet mi się źle na sofie siedzi. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
ja miałam taką co prywatne wiadomości do mnie pisała.
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a najgorsze jest zasypianie... z boku na bok, duszno goraco i wszystko uciska ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- oj niech pisze prywatna wiadomosc jak chce by ją pojechac! ![]() ostatnio chciala wyciagnac go na impreze, facet pracuje 6 dni w tyg, zbiera kase bo spodziewa sie dziecka a ta durne teksty pusczza, dobrze ze moj TZ ma olej w glowie ale samo to ze cos pisze to poprostu jest
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jutro do Barcelony ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cala miednica mnie dzisiaj boli nie wiem czemu albo źle spalam albo sama nie wiem leżę na kanapie i się czuje jak stara baba i powtarzam w kółko jeszcze tylko 2 miesiące a na dodatek mam taką chcice na serowe chrupki że zaraz chyba zwariuje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() melduje ze jestem juz w domku... po prawie 3 tyg w szpitalu od tego lezenia i jedzenia przytylam 2 kg, brzuch mi strasznie wywalilo i ciazy mi strasznie...oprocz tego mam nogi cale w siniakach po zastrzykach przeciwzakrzepowych i nogi zaczely mi puchnac od wczoraj...poza tym czujemy sie dobrze nie wiem jak to mozliwe ale jakis tydzien temu mierzyli mi szyjke i powiedzieli ze ma tylko 2,3 cm... a dzis rano namierzyli 4 cm... dziwne to... w kazdym razie rodzic nie zamierzam :P ale ponoc od 21 sierpnia juz spokojnie moge...mam zagwozdke...mam termin u lekarza 6.08...a dopiero wyszlam ze szpitala i czuje sie przebadana za wszystkie czasy...myslicie ze mimo to powinnam tam isc? ja bym chetnie przelozyla ten termin chociaz o tydzien bo do lekarza mam 40 km wiec mala wycieczka... a teraz juz raczej sama nie chce tam jechac bo brzuch mnie uwiera jak siedze i nie wiem czy dam rade prowadzic a teraz wizyty beda czestsze i nie chce by tz musial sie tak czesto z pracy zwalniac...w szpitalu mi powiedzieli ze lepiej jechac, no ale w sumie ja nie widze wielkiego sensu...jak myslicie?stresci mi ktoras co sie dzialo przez ostatnie dni? przede wszystkim czy wszystkie zdrowe i zadna nie zalega w szpitalu? przez ostatnie dni wizaz w komorce w ogole mi nie dzialal...tzn pojawial sie jakis bialy pasek ktory uniemozliwial pisanie i czytanie...wiec jestem w tyle... |
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
jestem wykobczona tym weselem
wstalam na poltorej godziny i znow poszlam spac juz skacowane towarzystwo sie pobudzilo a ja zdycham mielismy w gory isc ale skwar taki ze trzeba byc niespelna rozumu zeby sie gdzoes wybierac mysle zeby iscnad rzeke pomoczyc nozki ale nie mam sily, chce dalej spac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
słońce wychodzi- może jednak nam to jezioro wypali
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Rodzinka jest więc lecę do nich 

nie wyobrażam sobie że miałabym nie chodzić na basen czy nad jakieś jeziorko żeby sobie popływać bo się boję infekcji 

o ile dobrze pamiętam babka mojego męża ma urodziny 2-3 października, byle nie w ten sam dzień

po powrocie do domu wykąpać się, wysmarować żelem provag i liczyć że nic mi nie będzie... a jeśli będzie to do lekarza, no niestety