Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 09:47   #4891
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cebula ja też pamiętam dzień testu Pamietam jak Ty i Iza się pochwaliłyście.... a niedługo będziemy rodzić

Dobranoc, uciekam
Elunka, wiesz zauważyłam, że masz termin porodu miesiąc po mnie, a ja z kolei straciłam aniołka równo miesiąc po Tobie. Z tym rodzeniem to jeszcze poczekajmy Wprawdzie nie mogę się doczekać lutego, ale też chciałabym się nacieszyć ciążą. Póki co, mimo pewnych niedogodności typu mdłości (na szczęście z nimi się już pożegnałam) to podoba mi się ten stan.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Brawa za tygodnie!!!:-*
Strachu się biedna najadłaś:-(
Ale po # to normalne niestety:-/ ja po stracie to w kolejnej ciąży i tej z Tymkiem też sprawdzałam papier toaletowy po każdym siku:-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj mam to samo. Każda wizyta w toalecie kończy się sprawdzeniem, czy na papierze nie ma przypadkiem choćby najmniejszego śladu krwi. Ostatnio w nocy poszłam na siku i na papierze dojrzałam malusią czerwoną kropeczkę. Okazało się, że się po prostu zadrapałam wieczorem maszynką goląc owe miejsca... Ale strach był. Swoją drogą na siku w ciągu nocy chodzę teraz 2-4 razy każdej nocy. Kiedyś wcale nie chodziłam, no czasem się zdarzyło, że raz w ciągu nocy się przebudziłam. A teraz mnie to nieco denerwuje, bo praktycznie co 2h pobudka. Może nasz organizm tak nas przygotowuje na nieprzespane nocy kiedy bąbel już będzie na tym świecie.

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
ale mialam sobote,najpierw w media markcie 4 cymbalow niekompetentnych obslugiwalo nas " przy kupnie" smartphona ,trwalo to prawie godzine a na koncu okazalo sie,ze to co chcielismy nie jest juz w pomocji.Az szlak mnie trafil,bo wyszlismy bez tego,a oni tam pracuja i ludzi namawiaja na zakup,a wogole nie wiedza co oferuja
A potem w domu siadl mi robot kuchenny kasia,a najgorsze w tym wszystkim to to,ze pare dni temu skonczyla sie gwarancja
Zas potem poslizgnelam sie na balkonie,ale na szczescie zlapalam sie drzwi i na koniec poparzylam sobie lekko palca dziwny dzien.

Tygodnie chyba stanely mi w miejscu,bo jak dzis Iza napisala ze to 20 tydzien,to az za glowe sie zlapalam,jak i kiedy to zminelo.Takze Iza oby druga polowa jeszcze szybciej Ci minela i juz bez zadnych stresow

a ja mimo,ze raczej mam nikle szanse,zeby w tym miesiacu sie powiodlo,to chce we wtorek zrobic testa,bo mamy wtedy rocznice slubu imoze bedzie fajny prezencik.Co prawda okres mam miec mniej wiecej ok 10 tego,ale pokusimy sie troche w glowie

ostatnio chyba Maru sie zastanawiala dlaczego ma czerwony kciuk w dol,wlasnie teraz zauwazylam,ze jak sie pisze posta,to mozna dac "ikonke wiadomosci" pewnie przez przypadek Ci sie wcisnelo.

oki,uciekam spac.dzis wyjatkowo jestem tu tak pozno,mam goscia w domu i tz sobie piwkuje,a ja juz w sypialni.spokojnej nocy Dziewczyny i milej niedzieli
Uuuuu, no to rzeczywiście miałaś pechowy dzień. Oby dzisiejszy minął bezproblemowo.
Co to testu to trzymam kciuki, ale chyba bym na Twoim miejscu nie robiła. Poczekałabym do terminu @. Ale mimo wszystko kibicuję mocno i czekam z nieciepliwością na wynik testu
Cytat:
Bry
Heloł

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Ale dzien

To u mnie byl ten znaczek i tez juz wlasnie obczailam co i jak pisze glownie z tableta i czasem cos mi sie nieswiadomie wcisnie w tym cholertswie.

Bry
Ale dzis bedzie skwar
Nie wiem o jakich znaczkach mówicie No ale nie ważne. Dobrze, że już obczaiłyście o co kaman
U nas dziś skwaru nie ma. Jest pochmurno i rześko. To fajna odmiana po wczorajszym ukropie.

Witam się niedzielnie i nieco leniwie.
TŻ dostał kataru po wczorajszej kąpieli w jeziorze, więc pojechaliśmy już dziś do apteki po kropelki. Przy okazji kupiłam sobie nowy krem do twarzy. Zawsze używałam oliwkowego z Zaji, mam z natury bardzo suchą skórę i zawsze ten krem mi służył najlepiej. Odkąd jestem w ciąży skóra mi się zrobiła skłonna do wyprysków i bardziej tłusta niż sucha. Kupiłam więc krem z aloesem. Może to pomoże, bo mam dość wiecznie wysyfionej twarzy. Normalnie jak nastolatka jakaś na twarzy wyglądam. Dodatkowo mam problem z dekoltem. Mam od kilku tyg taką wysypkę jakby potówki, kaszaczki (ale nie takie, które da się wycisnąć) i to swędzi mnie okrutnie, najbardziej wieczorami się to swędzenie nasila. Macie jakiś pomysł co to może być i jak to zwalczyć? Już się zastanawiam, czy by nie odwiedzić dermatologa.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:27   #4892
IsiaG
Zadomowienie

Cześć.
Bazile, ale będą jajca jak się okaże, że jednak jesteś w ciąży

Cebulka nie wiem co to jest ale popróbuj może pić herbatkę z bratka albo maseczki sobie rób??? Nie wiem, bo ja w ciąży miałam cera jak marzenie. Ogólnie nigdy nie miałam problemów z cerą ale córka ma i teraz właśnie co wieczór pije bratka i już po 5 razach widać rezultaty. Pryszczy mniej. Jeśli chodzi o maseczki to ja jestem za naturą i sama kupuję składniki i robię. Np. nagietek, rumianek i bratek zalać niewielką ilością wody i gotować. Dodać płatki owsiane lub otręby i wymieszać. nakładać ciepłe na twarz na ok 10-15 minut. Tylko trzeba uważać, bo się trochę sypie.

Oglądaliśmy wczoraj program o poszczeniu, chodzi o jedzenie. Nawet nie podejrzewałam jakie to ma dobroczynne działanie na nasz organizm. Tylko skończę karmić i razem z mężem chcemy sobie zrobić taki na początek 2dniowy post.

http://www.charaktery.eu/wiesci-psyc...-skutki-postu/

http://www.dw.de/naukowcy-post-ma-do...5ce/a-15755214

Miłej niedzieli.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 12:54   #4893
Linka1984
Zakorzenienie

Witam się w niedzielny poranek.Totalna rozsypka..wczoraj impreza i dziś się źle czuje..psychicznie i fizycznie. Zaczełam plamić,dupek odstawiony, brzuch boli,czekam do wtorku na @ , takowy mam termin. Nie chce mi się już starać..
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 13:12   #4894
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Swoją drogą na siku w ciągu nocy chodzę teraz 2-4 razy każdej nocy. Kiedyś wcale nie chodziłam, no czasem się zdarzyło, że raz w ciągu nocy się przebudziłam. A teraz mnie to nieco denerwuje, bo praktycznie co 2h pobudka. Może nasz organizm tak nas przygotowuje na nieprzespane nocy kiedy bąbel już będzie na tym świecie.
tak tak,ja tak sie smieje,ze natura ma wszystko dopiete na ostatni guzik.Ja dokladnie tak sobie to tlumaczylam,ze nocne siusianie to powolne przyzwyczajanie do nocnych pobudek.Ja mialam jakos tak,ze na poczatku czesciej latalam,potem troszke bylo spokojniej,a pod koniec coraz czesciej.
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 13:16   #4895
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Cześć.
Bazile, ale będą jajca jak się okaże, że jednak jesteś w ciąży

Cebulka nie wiem co to jest ale popróbuj może pić herbatkę z bratka albo maseczki sobie rób??? Nie wiem, bo ja w ciąży miałam cera jak marzenie. Ogólnie nigdy nie miałam problemów z cerą ale córka ma i teraz właśnie co wieczór pije bratka i już po 5 razach widać rezultaty. Pryszczy mniej. Jeśli chodzi o maseczki to ja jestem za naturą i sama kupuję składniki i robię. Np. nagietek, rumianek i bratek zalać niewielką ilością wody i gotować. Dodać płatki owsiane lub otręby i wymieszać. nakładać ciepłe na twarz na ok 10-15 minut. Tylko trzeba uważać, bo się trochę sypie.

Oglądaliśmy wczoraj program o poszczeniu, chodzi o jedzenie. Nawet nie podejrzewałam jakie to ma dobroczynne działanie na nasz organizm. Tylko skończę karmić i razem z mężem chcemy sobie zrobić taki na początek 2dniowy post.

Miłej niedzieli.
Bratek powiadasz. No to musze sobie nabyc takowa herbatke. Ja tez nigdy problemow z cera nie mialam. A teraz jest tragedia. Co rusz musze cos wyciskac. Bleee....

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielny poranek.Totalna rozsypka..wczoraj impreza i dziś się źle czuje..psychicznie i fizycznie. Zaczełam plamić,dupek odstawiony, brzuch boli,czekam do wtorku na @ , takowy mam termin. Nie chce mi się już starać..
Poranek? Hahaha... To juz popoludnie kochana moja :p My juz po obiedzie
Ty mi sie tu znowu nie łam!!! I tak masz obiecane przetrzepanie dupska :p

Zrobilam 11 sloikow ogorkow kiszonych + miche malosolnych, do tego mizerie do obiadu i jeszcze mi tych ogorkow zostalo. Tesciu wczoraj dal nam wielki wor ogorkow z ogrodu.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-04, 13:24   #4896
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:

Poranek? Hahaha... To juz popoludnie kochana moja :p My juz po obiedzie
Ty mi sie tu znowu nie łam!!! I tak masz obiecane przetrzepanie dupska :p
wstałam o 12..nadal leze..właściwie sie krece,ból w skali 1-10 momentami 8. Płacze z bezsilności..chyba łykne naproxen..ale 2 dni przed @ ? bije sie z myślami..nie mam siły juz na prawde. nie mam siły zjeść sniadanie..
Stary 2013-08-04, 14:03   #4897
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce mi się już starać..
Kochana nie łam sięglasiu:

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 15:11   #4898
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Linka
Stary 2013-08-04, 17:57   #4899
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Elunka, wiesz zauważyłam, że masz termin porodu miesiąc po mnie, a ja z kolei straciłam aniołka równo miesiąc po Tobie. Z tym rodzeniem to jeszcze poczekajmy Wprawdzie nie mogę się doczekać lutego, ale też chciałabym się nacieszyć ciążą. Póki co, mimo pewnych niedogodności typu mdłości (na szczęście z nimi się już pożegnałam) to podoba mi się ten stan.

Oj mam to samo. Każda wizyta w toalecie kończy się sprawdzeniem, czy na papierze nie ma przypadkiem choćby najmniejszego śladu krwi. Ostatnio w nocy poszłam na siku i na papierze dojrzałam malusią czerwoną kropeczkę. Okazało się, że się po prostu zadrapałam wieczorem maszynką goląc owe miejsca... Ale strach był. Swoją drogą na siku w ciągu nocy chodzę teraz 2-4 razy każdej nocy. Kiedyś wcale nie chodziłam, no czasem się zdarzyło, że raz w ciągu nocy się przebudziłam. A teraz mnie to nieco denerwuje, bo praktycznie co 2h pobudka. Może nasz organizm tak nas przygotowuje na nieprzespane nocy kiedy bąbel już będzie na tym świecie.

Uuuuu, no to rzeczywiście miałaś pechowy dzień. Oby dzisiejszy minął bezproblemowo.
Co to testu to trzymam kciuki, ale chyba bym na Twoim miejscu nie robiła. Poczekałabym do terminu @. Ale mimo wszystko kibicuję mocno i czekam z nieciepliwością na wynik testu
Heloł

Nie wiem o jakich znaczkach mówicie No ale nie ważne. Dobrze, że już obczaiłyście o co kaman
U nas dziś skwaru nie ma. Jest pochmurno i rześko. To fajna odmiana po wczorajszym ukropie.

Witam się niedzielnie i nieco leniwie.
TŻ dostał kataru po wczorajszej kąpieli w jeziorze, więc pojechaliśmy już dziś do apteki po kropelki. Przy okazji kupiłam sobie nowy krem do twarzy. Zawsze używałam oliwkowego z Zaji, mam z natury bardzo suchą skórę i zawsze ten krem mi służył najlepiej. Odkąd jestem w ciąży skóra mi się zrobiła skłonna do wyprysków i bardziej tłusta niż sucha. Kupiłam więc krem z aloesem. Może to pomoże, bo mam dość wiecznie wysyfionej twarzy. Normalnie jak nastolatka jakaś na twarzy wyglądam. Dodatkowo mam problem z dekoltem. Mam od kilku tyg taką wysypkę jakby potówki, kaszaczki (ale nie takie, które da się wycisnąć) i to swędzi mnie okrutnie, najbardziej wieczorami się to swędzenie nasila. Macie jakiś pomysł co to może być i jak to zwalczyć? Już się zastanawiam, czy by nie odwiedzić dermatologa.
Nie pomoge, bo nie mam pojecia.
Mi za to w ciazy wlosy rosna dwa razy szybciej, do tego w miejscach gdzie ich do tej pory nie bylo dziekuje wiec za plastry z woskiem

Cytat:

Padam na pysk...

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 19:55   #4900
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Elunka, wiesz zauważyłam, że masz termin porodu miesiąc po mnie, a ja z kolei straciłam aniołka równo miesiąc po Tobie.

Kiedyś wcale nie chodziłam, no czasem się zdarzyło, że raz w ciągu nocy się przebudziłam. A teraz mnie to nieco denerwuje, bo praktycznie co 2h pobudka.
Może to pomoże, bo mam dość wiecznie wysyfionej twarzy. Normalnie jak nastolatka jakaś na twarzy wyglądam. Dodatkowo mam problem z dekoltem.

Wiem
dlatego zawsze twierdze, że mam do Ciebie sentyment
Ja też wstaję w nocy siku, a nigdy nie chodziłam. Ale przeważnie 1 raz
Moja buzia też tragedia chyba nawet za nastolatki takiej nie miałam.
Bratek podobno dobry, jak mówi Isia, ale z nim chyba jest tak, że najpierw Cię wywali jeszcze bardziej żeby się oczyścić, a potem przechodzi. Isia, prawda czy nie?
Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Miłej niedzieli.
ale, że 2 dni wcale nie jeść? Tyle wyłapała a nie chce mi się czytać wszystkiego

Cytat:

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 20:25   #4901
monini2507
Zakorzenienie

Hej z wieczorka powrociłam z pracy po 12 godz ledwo żywa
Widzę że Linka ma kacyka małego ale jak ja to mówię na kaca najlepsza praa i u mnie sie sprawdza
a teraz czekam na kolację którą robi nam mój Tż i zmykam zaraz spac bo padam
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 06:47   #4902
07_Pati_07
Raczkowanie

jeszcze 100 postów dziewczyny

Edytowane przez 07_Pati_07
Czas edycji: 2013-08-05 o 07:19
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:01   #4903
iza243
Zakorzenienie

Witam

Stary 2013-08-05, 08:08   #4904
lady_malgo
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
wstałam o 12..nadal leze..właściwie sie krece,ból w skali 1-10 momentami 8. Płacze z bezsilności..chyba łykne naproxen..ale 2 dni przed @ ? bije sie z myślami..nie mam siły juz na prawde. nie mam siły zjeść sniadanie..
A kiedy masz tą laparo w końcu??

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Witam się w 22 dc zbiorówki.
Mówiłam wam kiedyś, że do moich rodziców do ogródka przed dom przychodzi czarna kotka?? Super zwierzaczek, grzeczny, przytulaśny, wszystko je i można z nim dosłownie wszystko zrobić ciągać go za ogon itp. Lagodne stworzonko. No więc wczoraj zauważyłam, że tak się jeszcze bardziej łasi i coraz więcej żre, zaokrąglił się jej brzuch bardzo i sutki powiększyły. Tak więc Kicia jest w ciąży ! Niezły żart... Nawet "mój" kot jest w ciąży hahha a ja nie ... Zastanawiam się co ja zrobie z kociakami bo moja mama zwala na mnie odpowiedzialnośc za tą kotkę...

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 08:13   #4905
Kejthx
Zadomowienie

Hej dziewczynki!
Ja od razu gratuluje wszystkim mamuśkom udanych wizyt! i trzymam kciuki za kolejne
U mnie nic ciekawego... wróciłam do pracy i tyle. Urlop za krótki ale troszkę zregenerowałam siły.

Pozdrawiam i miłego dnia!
Stary 2013-08-05, 08:28   #4906
cebulova
Zadomowienie

Witam się i ja

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-05, 09:12   #4907
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
A kiedy masz tą laparo w końcu??[COLOR="Silver"]
za tydzien w środę
Stary 2013-08-05, 09:20   #4908
kwitka13
Zadomowienie

Heja laski,

Witam się w 4 dniu zbiorówki - chyba już mnie to nie śmieszy...

Mam pytanie do 'kocic' : jak skutecznie odstraszyć kota (obcego ofkors) coby mi po moim ogródku nie latał? Nie srał na podjeździe i na wycieraczkę? Nie ganiał po samochodzie nie grzmocił się na nim/pod nim z innym kotem i nie urządzał huśtawki na klamce?????????? Jestem ku*&%$wa taka wściekła, że jak nie dostanę jakiejś cudownej recepty na te koty to je chyba wszystkie potruje!

Gratuluję wizyt naszym ciężarówkom i trzymam kciuki za kolejne.
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:27   #4909
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Witam i pozdrawiam wszystkie znajome i nieznajome dusze

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:02   #4910
kooocur
Zakorzenienie

To i ja się witam...

Nuna skąd wiadomo, że kolki to kolki???

Mój Synek ma jakieś problemy, ale ja nie mam pojęcia co Mu jest?

Jutro idziemy do lekarza, chociaż jak znam życie g..no mi pomoże.

Teraz sobie słodko śpi...Aniołek

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:13   #4911
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To i ja się witam...

Mój Synek ma jakieś problemy, ale ja nie mam pojęcia co Mu jest?

Jutro idziemy do lekarza, chociaż jak znam życie g..no mi pomoże.

Teraz sobie słodko śpi...Aniołek
problemy z czym ? jak się objawiają?
Stary 2013-08-05, 11:17   #4912
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witam i pozdrawiam wszystkie znajome i nieznajome dusze
Co u ciebie?

Stary 2013-08-05, 11:25   #4913
kooocur
Zakorzenienie

To tak po skrócie:

-Wydaje się być ciągle głodny, Je a później ulewa.
- Nigdy sam nie puszcza brodawki ani butelki. Je do końca choćby było dużo.

- Jak zje i Go utulę i odkładam do łóżeczka to wygląda jakby miał się zaraz udusić.

Nawet jak zaśnie, to wybudza się po 15-20 minutach, wierci się kręci i albo ulewa, albo biorę Go na ręce odbije setny raz i usypia na rękach.

Po czym mija chwila i znowu to samo.

Wczoraj przez cały dzień spał może godzinę. Wciąż się męczy i płacze.

No i choćby wszystko było ok, jak tylko kładę go do leżenia na płasko to się wybudza i wygląda jakby miał cos w gardle...

Ciężko to opisać..

Dziś nad ranem spał i się wiercił i wydawał dziwne odgłosy. W dodatku wciąż Mu się cos brzuchu przelewa.

Wszystko dzieje się róznie- czasam pól dnia a czasem jak wczoraj cały dzień

Teraz śpi, ale co chwile się wybudza bo COŚ Go męczy..

Dziś się najadł odbił, ulał, odbił.

Poszliśmy na spacer i po 20 minutach wierci się, wierci i zaczął ulewać..

Nie rozumiem o co chodzi?

Wczoraj byliśmy z Tż razem i nie było czasu nawet obiadu zrobić taki marudził i płakał..

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:45   #4914
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To tak po skrócie:

-Wydaje się być ciągle głodny, Je a później ulewa.
- Nigdy sam nie puszcza brodawki ani butelki. Je do końca choćby było dużo.

- Jak zje i Go utulę i odkładam do łóżeczka to wygląda jakby miał się zaraz udusić.

Nawet jak zaśnie, to wybudza się po 15-20 minutach, wierci się kręci i albo ulewa, albo biorę Go na ręce odbije setny raz i usypia na rękach.

Po czym mija chwila i znowu to samo.

Wczoraj przez cały dzień spał może godzinę. Wciąż się męczy i płacze.

No i choćby wszystko było ok, jak tylko kładę go do leżenia na płasko to się wybudza i wygląda jakby miał cos w gardle...

Ciężko to opisać..

Dziś nad ranem spał i się wiercił i wydawał dziwne odgłosy. W dodatku wciąż Mu się cos brzuchu przelewa.

Wszystko dzieje się róznie- czasam pól dnia a czasem jak wczoraj cały dzień

Teraz śpi, ale co chwile się wybudza bo COŚ Go męczy..

Dziś się najadł odbił, ulał, odbił.

Poszliśmy na spacer i po 20 minutach wierci się, wierci i zaczął ulewać..

Nie rozumiem o co chodzi?

Wczoraj byliśmy z Tż razem i nie było czasu nawet obiadu zrobić taki marudził i płakał..
Nie raz ani nie dwa słyszałam już od kobiet ze ich dzieci ulewają sto razy dziennie , zawsze było tłumaczenie ze taka ich uroda..ja sie nie znam niestety. Oczywiście skonsultowałabym się u lekarza..i na jakimś forum dodatkowo.
Stary 2013-08-05, 13:43   #4915
...Skierka...
Zakorzenienie

Hej
Witam się po krótkiej przerwie... ale przed rozpoczęciem urlopu miałam sajgon w pracy żeby wszystko poogarniać. Eh...
wtorkowa wizyta przebiegła ok... chociaż w sumie nic nie powiedział. Jedynie że jest ok, nie dał oczywiście znów mi żadnych badań a z zakręcenie w końcu nie zapytałam sie nawet o to obciążenie glukozy ale w piątek ide i robie to badanie sama, chociaż będę wiedzieć co i jak, zaczenie sie wtedy juz 28 tydzień a wizyta w 30 tc kolejna u gina, więc poprostu nie dał mi tego badania i juz

we wtorek synuś wazyl 930 g mój mały olbrzymek
dzis tak się kręcił w nocy że spać mi nie dał, i cały dzień dzisiaj jakiś taki ruchliwy, nie ma czasu spać

od dziś zaczełam urlop tak strasznie mi tego brakowało bo juź siły się kończyły dziś juz troche ogarnęłam chałupke - ale tylko troche ... a jutro jedziemy na 3 dni do krakowa taki krótki wypad, tylko n=ponoć takie temperatury wysokie mają być..... ale pewnie da sie radę a później jak bedzie jeszcze pogoda to nad morze, więc znowu rzadko będę zaglądac

a za zbiorową ciąże oczywiście mocno kciuuuuki trzymam!!

Cytat:
Wróciłam z zakupów.
Oto efekty
super! wyprawke czas kompletować
Cytat:
A na koniec macie tu jeszcze fotke ciotki kochane
dziewczynka czy chłopiec? co sama przeczuwasz?
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja jak przewidywałam u siebie dziewczynke to wyszedł chłopiec

witam się w 24tc

ja też czułam dziewczynke a tu nasz kochany Maluszek chłopcem
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochane melduje tylko, że żyjemy... przechodzimy takie kolki że masakra... będziemy miały robiony lek bo nic nie pomaga... W domu syf, bo mała ciągle na rękach;(
gratuluję udanych wizyt
ojjj biedna - może niedługo minie...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a wstawie wam jeszcze buńka, chyba sprzed 2 czy 3 dni czyli 34+ tc
ale masz zgrabny brzusio! i chyba wcale nie jest duży jak na ten czas?
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość

skoro masz 35 tc to jestes o dwa przede mna... ja w piatek koncze 34... a nie .. to o jeden? kurcze zakrecilam sie
jeju jeju.... jak to bliiiiiiisko

no brzusiooo pieeekny
można się zakręcić - czas tak pędzzziiiiii
Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
dla was wszystkich
Czytam Was codziennie, jakoś tak nie mogę się powstrzymać Uzależniłam się od Was!
Co u mnie - szału nie ma, tyłka nie urywa.. Z Tż różnie - czasem super, czasem masakra.. A im większa masakra, tym bardziej się próbuję starać o niego, coraz bardziej go kocham? Nie wiem jak to określić, ale mega biorę do siebie wszystko to co się między nami dzieje.. Ostatnio powiedział mi, że jestem z nim dla pieniędzy - ok, ostatnio zarabia lepiej, ale jak się poznaliśmy to oboje byliśmy gołodupcami.. Strasznie mi przykro było i jest nadal, ale.. Robię wszystko, żeby znów tak nie pomyślał, mimo, że i wcześniej nie dałam mu powodów ku temu.. Z jednej strony mam wrażenie, że nasz związek ma się ku końcowi, ale z drugiej, im częściej o tym myślę, tym bardziej próbuję robić wszystko, by do tego nie doprowadzić.. Nie wiem, jestem w totalnym zawieszeniu. Czasem mam ochotę spakować manatki i wynieść się stąd, przeprowadzić się na wieś, taką prawdziwą wieś, cisza spokój..
Trzymam kciuki za Was wszystkie, mamusie, zaciążone i starające się. Jesteście moją kokainą !
może tak palnął bez zastanowienia? ale faktycznie nie dziwie sie wcale że zrobiło Ci sie przykro
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
W kazdym badz razie witam sie w 33tc.
Jestesmy po wizycie, Agata pozostala Agata i wazy 1881g.
Wszystko jest ok, serduszko bije 140/min, wszystko jest na miejscu
Dostalam l4 o ktore nawet nie musialam sie prosic, bo lekarz powiedzial, ze wprawdzie szyjka sie nie skrocila, ale cos mu sie nie podoba i mam sie oszczedzac. Dla mnie gra, moge poleniuchowac
i bardzo dobrze - zbieraj siły!!!!!

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-08-05 o 14:04
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:03   #4916
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Musimy się na poważnie wziąść za kompletowanie wyprawki i robienie pokoiku.Bo na razie mamy tylko kilka ciuszków i wózek.Do pokoiku musimy kupić dywan,łóżeczko,półke na ścianei tż musi w końcu powiesić lampe.
u nas to samo, mamy tylko ciuszków sporo bo kupiliśmy na allegro cały zetaw wielki ubranek, ale nic poza tym. A i fotelik samochodowy
jednak łózeczka nawet jeszcze nie oglądaliśmy i w sumie nic innegi poza wózkiem. Wózki rózne oglądamy ale co tacy zieloni rodzice jak my mogą wiedzieć o wózkach.... tyle tego jest....
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Wczoraj wplacilismy zaliczke na dzialke, do konca sierpnia wplacamy reszte i robimy zapisy takze trzeba zaczac ostro oszczedzac zeby ruszyc w miare szybko z budowa domu. Juz sie nie moge doczekac
Poza tym dzisiaj wieczorem pakujemy z TZ namiot i ponton do samochodu i robimy sobie weekendowy biwak nad jeziorkiem Korzystamy poki mozemy :-P
super, budowa domu - własnego domu - cos pięknego
Cytat:
Wczoraj zrobilam pierwszy raz w zyciu numer z płaczem w publicznym miejscu...siedze sobie z męzem na rozmatycznej kolacji z marco polo - jemy pizzę ( promocja 50% haha). Mąż zaczyna mowić ze kolega mu się zwierzył ze starali się z oną o dzicko pare lat i jak poszła na operację to za 2 mc była w ciązy i moj mąz się cieszy ze z nami tez tak NA BANK bedzie. Pytam go co zrobisz jak tak nie bedzie? a on zarcik strzela ze wyjedziemy do anglii i adoptujemy murzynka bo tam nis na nas krzywo nie bedzie patrzył. Pytam czy mowi serio , a on ze tak , albo weźmiemy 3go kota..Zaczełam więc droążyć temat ivf , ze to 3 podejscia kosztują nawet 50 tyś zł i skad wezmiemy. I mowiac to zaczełam płakać ,publicznie poleciały mi łzy i poczułam totalne zwiątpienie i czarn.a du.pe....zaczał mnie pociesza ale to nie wiele dało. Jakaś masakra. Potem poszliśmy do kina i zupelnie zapomniałam o temacie. Straszne to jest...czuje sie jakbym siedziała na bombie zegrowej. Przeczucie mnie męczy kurcze..przyszło takie zwiątpienie z mojej strony ze wręcz drażliwy temat się zrobił.Odrazu widze w czarnych barwach i zaczynam wyć. Już nawet mnie miejsce publiczne nie przeszkadza do płaczu. Normalnie mam ochote sobie w du.pe strzelić ale nie jestem w stanie tego zmienić.
trzeba wierzyć, że się uda......
Cytat:
Dobry wieczór byłam dzisiaj na wycieczce w Oświęcimiu. Na koniec już totalnie opadłam z sił.
Zatrzymaliśmy się na parkingu, wychodzę z auta a ja mam spodnie na tyłku w czymś brązowym. Pełno plam. Pierwsza myśl - #
nogi mi się trzęsły, łzy na wierzchu, ale na szczęście siadłam na czymś brudnym

A w ogóle zaczęłam dzisiaj 11 tydz
oj to miałaś stresu....
ja miałam podobnie jak najadłam się dzień wcześniej buraczków na obiad..... myślałam że zejde na zawał!

Stary 2013-08-05, 14:44   #4917
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam się i ja po weekendzie.. Weekend spędziliśmy na działce, wróciliśmy wczoraj ale już nie miałam nawet iły wchodzić na neta.
Dziś się totalnie nie wyspałam,wstałam jakaś zaspana i z bólem głowy, ostatnio wgl się nie wysypiam więc musialam sobie zamówić poduszkę-rogala, głownie pod brzuch bo mi przeszkadza...
I do tego te upały Naprawdę ledwo wyrabiam.

No to trochę sobie ponarzekałam...

Gratuluję ciężarówką udanych wizyt
a za staraczki cały czas

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:04   #4918
...Skierka...
Zakorzenienie

dziewczyny mam jeszcze do was pytanie odnosnie tego badania obciążenia glukozą... bo tak sie właśnie zastanawiam... i czytam w necie ale tu to różne informacje i zgłupiałam już w końcu
bo byłam dziś na pobraniu krwi na tsh i ft3, ft4, chciałam też od razu zrobić ta glukoze, więc kupiłam w aptece 50g glukozy ale babka powiedziala ze dzis nie da rady bo ponowne pobranie trzeba zrobic po 2 godzinach (wyszłoby na 10.10 - a pobrania do 10 ) no ok wszystko pięknie, tylko w necie czytam że pobranie trzeba zrobić po godzinie? to co mi da wynik po 2 .... juz sama nie wiem. a może od razu powinnam kupić tą glukozę 75g bo tą sie ponoć po 2 godzinach powtarza, to chociaz bede wiedziala jakie te normy po 2 godzinach dla niej są, skoro wiem że 50g po godzinie do 140 ale nie wiem ile po 2...? normalnie ogłupłam teraz

dzastin a ile waży teraz Twoja Kruszynka?

Czas edycji: 2013-08-05 o 16:07
Stary 2013-08-05, 16:14   #4919
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Hej

wtorkowa wizyta przebiegła ok...

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
dziewczyny mam jeszcze do was pytanie odnosnie tego badania obciążenia glukozą... bo tak sie właśnie zastanawiam... i czytam w necie ale tu to różne informacje i zgłupiałam już w końcu
bo byłam dziś na pobraniu krwi na tsh i ft3, ft4, chciałam też od razu zrobić ta glukoze, więc kupiłam w aptece 50g glukozy ale babka powiedziala ze dzis nie da rady bo ponowne pobranie trzeba zrobic po 2 godzinach (wyszłoby na 10.10 - a pobrania do 10 ) no ok wszystko pięknie, tylko w necie czytam że pobranie trzeba zrobić po godzinie? to co mi da wynik po 2 .... juz sama nie wiem. a może od razu powinnam kupić tą glukozę 75g bo tą sie ponoć po 2 godzinach powtarza, to chociaz bede wiedziala jakie te normy po 2 godzinach dla niej są, skoro wiem że 50g po godzinie do 140 ale nie wiem ile po 2...? normalnie ogłupłam teraz

dzastin a ile waży teraz Twoja Kruszynka?
Tak po 50 g glukozy pobiera się po godzinie i norma jest do 140.
W przypadku glukozy 75 pobiera się po 2 godzinach i norma jest też do 140.Czasem przy glukozie 75g pobierają również po godzinie i wtedy norma jest do 180.

Ja miałam od razu 75 g i pobierali mi tylko przed i po 2 godzinach.

Stary 2013-08-05, 16:35   #4920
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Tak po 50 g glukozy pobiera się po godzinie i norma jest do 140.
W przypadku glukozy 75 pobiera się po 2 godzinach i norma jest też do 140.Czasem przy glukozie 75g pobierają również po godzinie i wtedy norma jest do 180.

Ja miałam od razu 75 g i pobierali mi tylko przed i po 2 godzinach.
no właśnie. dlatego sie zdziwiłam jak powiedziała że po 2, a widziała że mialam 50g glukozy. Zapytałam sie jej czy nie powinno być po godzinie, to sie lekko oburzyła, że chyba podważam jej zdanie. Tylko wiadomo że mi chodzi o dobry wynik. Wiec niepotrzebnie kupiłam tą 50. kupie teraz chyba na piątek 75g
a jak mi coś wyjdzie to chyba skrzywdze tego swojego ginekologa, nawet nie zlecił mi tego badania

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

ale mam lenia, zamiast ogarnac coś na wyjazd to ja leże plackiem przed komputerem a tu tak coś cichooo

Czas edycji: 2013-08-05 o 16:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości