|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
lemurku kciuki za mame żeby jej cierpliwosci jeszcze troche starczyło a maleństwo niech jeszcze chwilke posiedzi
|
|
|
|
#4622 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Dziękuję ci bardzoCytat:
![]() Cytat:
A braciszek faktycznie niezdecydowany, ale niedługo już będzie na świecie
|
|
#4623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
Biedna prpabcia się wystraszyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
lemurki to trzymamy kciuki za mamę i za braciszka w gorącej wodzie kąpanego, coby się jednak zdecydował jeszcze trochę w brzuchu posiedzieć
![]() Kurcze dziewczyny, widzę, że leniwa niedziela nabiera nowe znaczenia
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
My dopiero pożegnaliśmy gości, a Kubuś pępuszek Akurat dziś skończył 2 tygodnie ![]() Idę nadrabiać. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-04 o 18:35 |
|
|
|
#4626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Info od Dzoan:
,,Hej, Mały zasnął to mogę coś naskrobać, jak każda mama powiem, że jest słodki dużo siedzi na cycach, niestety coraz bardziej bolą mnie sutki..już mam rany zaczęłam smarować maltanem. Oluś przebadany, odruchy prawidłowe. Waga z 3550 g spadła do 3420. Zdeformowana główka pomału sie kształtuje W nocy oddałam go na 4 godziny do pielęgniarek, pozwoliłam dokarmić butelką, nie dałby mi pospać, a ja po prostu zasypiałam z Małym przy piersi. Mamy szansę wyjśc już jutro. Tylko jak to lekarz powiedział muszę na noworodkach utargować 50 minut, bo urodził się 12.50, gdyby zdążył do 12tej wyszlibyśmy w drugiej dobie. Dziewczyny w pokoju fajne, mamuśki po raz drugi, więc mi troszkę pomagają. Ale mimo wszystko chciałabym już do domu. Tęskno mi. Pozdrawiam Was wszystkieCytat:
![]() Cytat:
![]() Roxi faza z Norbertem dobra |
||
|
|
|
#4627 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Heeej
![]() Cytat:
DZOAN GRATULACJE!!! ![]() Cytat:
ANTOSIU ![]() ![]() klask i: i dla dzielnej MAMY TEŻ no to feta się szykuje dzisiaj ![]() torcik cytrynowy, no ładnie tak myślałam, że matka Antosia cały czas daje czadu po tym szpitalu ![]() No dzisiaj żeby już pięknie zakończyć ten uroczysty dzień wypadałoby wypchnąć tego mojego klocka ale chyba nie ma ochoty ![]() Cytat:
za zakupy no i super, że Tż tak długo będzie z Wami na urlopie Cytat:
super, że już w domku Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE DLA LAURKI I MAMY!Perse strasznie Ci kibicuję Magdalenne zaparcia u mnei zależały od rodzaju żelaza jakie przyjmowałam, zapychał mnie Hemofer np, a przy braniu Tardyferonu nie miałam żadnych problemów z 2 Lemurki super, że maluszek jeszcze siedzi w brzuszku Jakierka za 39 tcRoxi wreszcie dajesz znak życia ![]() Stokrotka sliczny maluch Wybaczcie, że nie wszystkim odpowiadam ale za chwilę mamy gości od wczoraj z Tż latamy po mieszkaniu, montujemy ostatnie rzeczy, półki, wieszaki, obrazki, sprzatamy. Tak sterylnie to u nas nie było chyba nigdy a dzisiaj zaliczyliśmy jeszcze zakupy w CH i Ikeę Niestety mimo TP mały nie prosi się na świat i prawdopodobnie jutro idę do szpitala mam nadzieję, że jeżeli tam zostanę to pójdzie u nas tak szybko jak u Dzoan ![]() Odezwę się później jak znajomi odjadą |
|||||||
|
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kubusia za pępuszek, nie chciał być gorszy ![]() I za dojrzały wiek ![]() Cytat:
kciuki, żebyście wyszli już jutro dzoan, po co się kisić w szpitalu, skoro z Okiem wsio ok ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Sammi, to ty dzień po terminie będziesz miała już malucha wyganianego czy jak?
|
|
#4629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i Kwiatuszek dla Laurki ![]() A u nas dalej nic ![]() Tyle się nałaziłam i mały piernik dalej siedzi ![]() mam tylko parcie na tyłek i jakby chciało mi sie na dwójkę ale mi sie nie chce
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Z nadrabiania:
Jakierka sama wykonałaś te karty? Rewelacja ![]() Stokrotka słodkiego masz synka Malaczarnakejt super, że już jesteście w komplecie ![]() Tweed brawa za torbę A co do wody - ja bez dziubka nie umiem pić na leżąco, a piłam tak na porodówce. Zawsze możesz kupić jakiś napój z dziubkiem i będziesz go sobie nakręcała normalnie na wodę Perse a próbowałaś rozebrać Małego do pampersa? Może mu za gorąco? Samantha gratuluję dziabnięcia Nie dręcz się, każdy poród jest inny-jeden lekki inne ciężkie, ale zauważ, że żadna z naszych dziewczyn rozpakowanych nie ma jakiejś traumy czy depresji. O bólu się zapomina, a na rozmyślanie o trudach porodu zwyczajnie nie ma czasu Na depresję też wątpię, że znajdziesz czas Skylie gratuluję pępka To teraz można pić pępkowe na legalu A jak wygląda u Was teraz pępek? Jest wygojony całkiem?
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-04 o 19:09 |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dziewczyny, zalamka. Mąż kupił mi kapturki, przystawilam małego, z prawej piersi w miarę, chociaż się denerwował, bo pusto, natomiast z lewej siknela mi krew :-( ja już nie wiem co to będzie:-(
wstawiam foto z przytulania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Malaczarnakejt ależ słodziak z niego
Zapytaj położnej w szpitalu, na pewno pomogą Madi - za pępek Strasznie szybko odpadł Czarownica brawa dla Antosia za miesiąc Masz już niemowlaczka |
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Sammi ja też dzień po TP urodziłam więc masz spore szanse
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4635 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja na ból po cięciu w szpitalu dostawałam dożylnie lub domięśniowo ketonal lub pyralginę, ew. diclofenac w czopkach, do domu wyisali mi też diclofenac
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Co do poczucia humoru - scenka z bloku operacyjnego. Leżę na stole, znieczulona, panowie mnie kroją rozmawiając przy tym o dupie Maryni, potem o jakimś spotkaniu, nagle jeden mówi: "Tomek, prawie jakbyśmy dziecko królewskie odbierali", a drugi na to: "nooooo, może by z tej okazji jakąś muzykę puścić, włączcie radio". Na to pacjentka: "za ścianą mamy klasztor, pewnie tylko Radio Maryja tu gra - nie stresujcie mnie już bardziej". Sala w śmiech, dr Tomek mówi: "to fakt, tu najczęściej TYLKO Maryja odbiera". Jest to powód do radości, nie powiem... Co do porwania - ogólnie dobrze, że się nie rozdarła na cały Dom Wczasowy, bo byłby niezły kabaret... Cytat:
![]() Cytat:
A mówią, że kobiety nie wiedzą czego chcą... Cytat:
![]() Ona już taka panikara jest... niestety
|
||||||
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4637 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Polozna nic innego nie wymysli, musisz brodawek zaleczyc. Powodzenia. Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-08-04 o 19:51 |
||
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Malaczarnakejt - w szpitalu u mnie mówili, że jak będzie krew to zacisnąć zęby i ... karmić dalej. Smaruj własnym mlekiem-ponoć lepsze od każdej maści.
Idzia brawa za pokonanie kryzysu ![]() Rocky masz już "dorosłą" pannę w domu ![]() Magdalenne to czyść pępek jednego dnia sposobem położnej a drugiego tak jak pediatra Ja psikałam a potem czyściłam patyczkiem.Stokrotka nic więcej na te piersi chyba nie pomoże już. No laktator tylko i czas. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-04 o 19:59 |
|
|
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polozna nic innego nie wymysli, musisz brodawek zaleczyc. Powodzenia. Kasiu doradzam to samo co Teso. U mnie było identycznie, tyle, że moje brodawki skończyły w takim stanie, że i laktator musiał dobę czekać, bo ściągał mi krew, mała więc dostała 1 dzień MM, potem ściągałam i podawałam butlą, 4 dnia już pierś. Teraz dalej boli, bo jeszcze mam jedno pęknięcie na sutku, ale wybrnęłam tak, że z tej piersi karmię nie klasycznie, a spod pachy i dzięki temu mała łapie sutek z innej, nie poranionaj strony. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
W sumie... może i dobrze wykarmić dziecko własną krwią |
||
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Surki w klubie
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Lila uwielbia tak spać i jak fajnie jej się wtedy pryka
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ tu dziś ruch
![]() Nakarmiłam Młodego a tu dwa posty do nadrobienia Idę się kąpać i spać, bo padam z nóg |
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi u teściowej jesteśmy żebym mogła dojść do siebie i zająć die tylko Ala, a ona ugotuje i Malgosi czas jakoś zajmie. Poza tym jest tu najstarsza jej wnuczka 13 letnia i Małgosia się zajmuje.
Moja kochana Malgos już kilka razy dziś powiedziała, że dziękuję mi, że urodziłam jej siostrę. Rozplywam się z miłości do niej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Cały dzień mnie nie było jednak nie byłam nad jeziorem cały dzień spedziłam u siostr na podwórku grilujac ![]() Lemurku żeby dzidziuś tak nie wariował niech jeszcze siedzi![]() Małaczarna kejt oby z karmieniem było dobrze
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI Antos czekal na prezencik - kumpla do piaskownicy j co ? Oczywiscie zartuje. Gratuluje sterylnosci w mieszkaniu. Tak na marginesie my nadal wielu rzeczy remontowych nie ogarnelismy...ale teraz to mi sie juz nie chce o tym myslec. Pomysle pozniej...jak mawiala Scarlet z Przeminelo z wiatrem.
MAGOLINKA serce mi stanelo jak przeczytalam njusa na czerwono...dopiero po chwili zajarzylam ze to Dzoan a nie Ty juz myslalam ze Ty tez juz po tak z zaskoku ![]() My po imprezie spoznoonej imieninowej i Antosiowej miesiecznicy. Glowa mnie boli od rana wiec nie bylo mi to wszystko na reke ale dalam rade. Tz sie wstawil i dodatkowo przed chwila mialam atrakcje w postaci dyskusji na rozne temayy. Mile to nie bylo. No ale coz...jutro bedzie mial kare w postaci kaca...tralalalalaaaa. Z tego bolu zrobilam zdjecie tortu na pamiatke jak juz polowe pokroilam ![]() No i nie poszlismy na spacer z malym bo... byla ta nieszczesna dyskusja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Od dzis zaczynam pić herbatkę na laktacje moze uda mi sie rozkręcić bardziej.szkoda tylko ze taka droga jest
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4648 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42086855]Jestem, jestem... Odciąganie dramat, ledwo 160 ml, a chcę chociaż na 2 karmienia, więc czekam na te 40 jeszcze żeby się naprodukowało...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ile teraz tWOJ MALY WYPIJA NA RAZ? bo moj od tygodnia 110ml i wiecej nie dam rady sciagnac, powinnam zwiekszyc mu dawke? on wypilby nawet z 200 ml abo nie ma hamulca |
|
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Witam sie wieczorkiem
![]() Mela, super, ze juz w domku Pieknie sie czyta jak Malgosia reaguje na siostre Lemurki, aby stnek jeszcze poczekal z wyjsciemKejt, nie wiem co Ci doradzic. Mam nadzieje polozne Ci pomoga i z laktacja bedzie coraz lepiej, zycze Ci tego z calego serca Roxy, Norbert pieknie reaguje na siostrzyczke A akcja z jego porwaniem przekomiczna ![]() Neni, za pepuszek ![]() Kartki tak, zrobilam sama My dzis dokupilismy kilka brakujacych rzeczy do mieszkania. Spotkalismy sie tez ze znajomymi, bylismy z nimi w kawiarni a potem zaprosilismy do siebie. Jak milo bylo spedzic troche czasu z kims innym Zaczyna mi brakowac towarzystwa! Wieczor spedzilismy przy fast-foodach i pepsi , ale tak dawno nie jadlam takich smieci, ze tym razem bylo mi z tym dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam hipp bo wpadłam dzis do cerfura i jedyne co było.w tym czasie tatus z glodnym synkiem czekali na zewnatrz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

)- akcja się zaczęła, skurcze itd. a tu nagle Mały się rozmyślił i siedzi w brzuszku dalej
A braciszek faktycznie niezdecydowany, ale niedługo już będzie na świecie
zaczęłam smarować maltanem. Oluś przebadany, odruchy prawidłowe. Waga z 3550 g spadła do 3420. Zdeformowana główka pomału sie kształtuje
W nocy oddałam go na 4 godziny do pielęgniarek, pozwoliłam dokarmić butelką, nie dałby mi pospać, a ja po prostu zasypiałam z Małym przy piersi. Mamy szansę wyjśc już jutro. Tylko jak to lekarz powiedział muszę na noworodkach utargować 50 minut, bo urodził się 12.50, gdyby zdążył do 12tej wyszlibyśmy w drugiej dobie. Dziewczyny w pokoju fajne, mamuśki po raz drugi, więc mi troszkę pomagają. Ale mimo wszystko chciałabym już do domu. Tęskno mi. Pozdrawiam Was wszystkie
klask i: i dla dzielnej MAMY TEŻ 
torcik cytrynowy, no ładnie
od wczoraj z Tż latamy po mieszkaniu, montujemy ostatnie rzeczy, półki, wieszaki, obrazki, sprzatamy. Tak sterylnie to u nas nie było chyba nigdy 

Zapytaj położnej w szpitalu, na pewno pomogą
W sumie... może i dobrze wykarmić dziecko własną krwią