|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Najpierw pokazują się 0000 i potem Lo, że mam mierzyć U Ciebie też tak??Cytat:
Psa bym nie chciała, bo więcej uwagi... trzeba z nim wychodzić itp itd i przekładać nie można ![]() Cytat:
![]() Szczera rozmowa.... ja bym się nie zdecydowała na dziecko jak tak ze sobą żyjecie... Cytat:
|
||||
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Mój mąż w pracy... eh.
Zaraz będą ugotowani fajne pomysły czasami mają dlatego lubię oglądać ![]() Ale dziś ciepełko a jutro ma być jeszcze większe... ![]() Nie znoszę takiego skwaru ![]() Właśnie sobie wyliczyłam, że kolejne dni płodne wypadną mi jak małż będzie miał urlop ![]() Ponoć śniło się mu dziś, że urodziła nam się dziewczynka-fajnie opisywał, że była taka malutka i czarna w sensie czarne włoski
|
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na 100 % pewna nie jestem - jak nie zapomnę to jutro zwrócę na to uwagę i dam Ci znać oczywiście ![]() Bo Ty masz jakiś szwabski wynalazek ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() a z tą czarną dziewczynką to się uśmiałam - dobrze, że dodałaś, że chodzi o włosy
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jak się pokazuje L to znaczy, że jest gotowy do pomiaru i należy umieścić go tam gdzie chcemy mierzyć ![]() Dokładnie przeczytałam instrukcję ![]() No
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-08-04 o 17:51 |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i u mnie po naciśnięciu pokazują się 0000, a później od razu mierzy, żadno L się nie pokazuje
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki masz termometr?
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Pusto tu jakoś
Pewnie od jutra zaczniecie naparzać w klawiaturę Ja czekam na mój nowy termometr. Też zamówiłam microlife'a i od @ zaczynam mierzyć dowcipnie, żeby wykresik był ładniejszy Poza tym postanowiłam kupić więcej wiesiołka, brać 4 tabletki dziennie i pić wodę tak jak do tej pory ok. 6 szklanek dziennie. A poza tym miałam dziś cudowną rozmowę z Mężulkiem , który bardzo mnie uspokoił i uświadomił, że przecież życie się nie kończyna nieudanym wykresie i żebym dała mu trochę czasu na porobienie tych badań , na które czeka , żebyśmy wiedzieli na czym stoimy konkretnie , zanim zacznę panikować Stwierdziłam, że tego mi brakowało...wyryczenia się w ramię Męża i powiedzenie co mnie tak na prawdę boli Od razu lepiej się czuję ![]() Tyle chciałam Wam przekazać i przekazać pozytywną energię Miłego wieczorku |
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieudany wykres, cóż trudno... nie jest to zależne od nas. Obserwując wykresy nas wszystkich doszłam do wniosku, że jedne starają się przed owu, drugie w trakcie owu i nic nie wychodzi... wiadomo, że wszystkie byśmy chciały tak pstryk - już, teraz ale niestety chyba istnieje jakaś siła wyższa ![]() Jesteśmy młode, piękne nie możemy się tak tym wszystkim zadręczać. Mnie dziś ogarnął jakiś wewnętrzny spokój... co ma być to będzie.Mój mąż kiedyś powiedział, że jak przyjdzie odpowiedni czas to Bóg dziecko da ![]() Nie wiem czy jesteście wierzące czy też niewierzące ale jak ktoś wierzy (tak jak ja, mój mąż) to pewnie czuje, że coś w tym musi być ![]() Przekazałaś mi pozytywną energię ![]() Masz rację, pewnie od jutra zacznie się gadulenie na całego swoją drogą ciekawe co tam u wiecznie, nic się nie odzywa
|
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to tu mamy podobne gusta bo ja uwielbiam koty psy owszem fajne ale tak jak piszesz trzeba wychodzić czy to na dworze jest +30 czy -30 stopni więc tu minus, a po za tym często nas z małżonem nie ma w domciu. generalnie mam dziś małego doła dziewczęta ;/ |
|
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Hey
Ku jego radości spi ze mną w sypialni Ja oczywiście coraz częściej myślę nad przyczyną tego co się stało, no i oczywiście nie dam sobie tak od razu wmówić "tak bywa" bo drugi raz bym tego przechodzic nie chciała... Bo podstępnym wywiadzie okazało się że u tżt w rodzinie zdarzały się przypadki poronień a jego szwagierka miała ciaże pozamaciczną, myśle że tżt będzie musiał zrobić badanie nasienia. Oczywiście postraszyłam go (a niech też się troche postresuje) że będzie musiał to nasienie oddać na świeżo w łazience w laboratorium, jego mina bezcenna I jeszcze bo już pisałam prośbę ale przy Waszym gadulstwie cięzko sie przebić, czy któraś badała progesteron? Kiedy to badać??
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
manieczka1 a to nie wiem
czekaj... wstawię specjalnie zaraz foto Cytat:
Miejmy nadzieję, że szybko porobi badania i zobaczymy co w trawie piszczy a raczej w jajcu
|
|
|
|
|
#1842 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra ostrzegała zeby tyle nie jadl a on wcinał i wcinał.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis robilam drugi raz test. Na +.
|
||||
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Manieczka z dedykacją dla Ciebie
wiem, jestem boska, nie trzeba dziękować Ze światłem i bez Włączają się cyfry, szybkie oF i Lo
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-04 o 21:58 |
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Mam na imię Katarzyna, lat 26. Poczytuję Was już od jakiegoś czasu i bardzo mi się tutaj podoba. Początek staranek planowany na listopad. Przygarniecie mnie?? Leine jeśli chodzi o termometr i literki Lo, ja bym to rozumiała jako niski (low - ang.) poziom baterii Pozdrawiam |
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lo nie oznacza baterii bo termometr jest nowy i używany dopiero od 2 tygodni... Stan baterii jest namalowany i widać to zaraz po włączeniu Poza tym on od początku tak pokazywał Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-04 o 22:41 |
|
|
|
|
#1846 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, że np do danej godziny On wstanie?, z moim ciężko![]() E tam to i tak luksus, jak lecieliśmy w zeszłym roku do Afryki pierwsze nocleg w Kairze (byliśmy tam o 2 w nocy -strach) gdzie lotnisko jest wielkości dużego miasta, trzeba autobusami jeździć, znaleźć w tak niebezpiecznym miejscu nocleg(ang, stopień podstawowy i tylko ja), potem wziąść taxówkę i z powrotem na lotnisko,następnie do Nairobi i Zanz. A powrót -wracaliśmy od soboty-w domu byliśmy w poniedziałek... ![]() W tym 24h na lotnisku w Nairobi, drzemki na zmianę na ławkach, na ziemi , czyli 3 noce bez noclegu, ciało odmawiało posłuszeństwa, a jeszcze mgły były i zamiast wylecieć o 7rano z W-wy do Rz musieliśmy przebukować lot aż na 15! Było mnóstwo oczekujących którzy nie polecieli ale M jakoś się wkręcił na początek kolejki ale niech żyje przygoda, było cudnie Ps. A to była nasza pierwsza podróż samolotem, zero obeznania na lotniskach itd ![]() Także życzę cudownych wakacji ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
, a dostałaś już@?---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
zapraszamy i życzymy owocnych starań![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() Ale wtedy to były czasy kiedy miałam bardzo regularne @ i już wiedziałam, bo spóźniał się 2 dni. Wtedy podobnie jak w tym cyklu "czułam" piersi. Ps. bez względu na to jak zalecają/pozwolą oddać nasienie czy w domu i dowieźć czy na miejscu, woleliśmy oddać od razu do badania wtedy sytuacja jest jasna, nie ma potem wątpliwości w razie niedobrych wyników, czy opóźnienie miało na to wpływ, w końcu jak badać to raz a dobrze, w końcu się za to płaci, pozatym nie jest to badanie takie jak inne i szkoda siebie stresować i M lepiej żeby nie trzebabyło powtarzać ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-04 o 23:49 |
|||||
|
|
|
#1847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie właściwie brak objawów zbliżającej się @, ale absolutnie się nie nakręca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dopiero dziś witam się w 4 części Nie mam kompletnie czasu na komputer. A jak mam chwilę to wolę spędzić czas z Zuzką. Proszę o zmianę cylku na 7. Bo niebawem dostanę @. Testu nie robiłam i nie zamierzam robić, @ na pewno przyjdzie. Pierwszy cykl nieudany chyba najbardziej boli, od razu się zakłada że się na pewno uda i jest wielkie rozczarowanie, każdy kolejny cykl mija coraz spokojniej, co nie oznacza że nie jest przykro. Ale każda z nas to przechodzi. Pocieszenie ja mam w Tym że mam już jedno dziecko. A u mnie średnio. W pracy kiepsko mało zamówień i się tułam dosłownie bo nie ma co robić i zaczepiam się tam gdzie jest cokolwiek do zrobienia, jak wracaliśmy z wakacji mieliśmy wypadek (nie z naszej winy i na szczęście tylko auto oberwało) i teraz się bujamy z autem bo źle wycenili i nam przodu w ogóle nie uznali a w piątek już nam auto zastępcze zabierają a nasze stoi i na razie nie wiadomo co z nim Do tego małej nie zapisaliśmy na sierpień na dyżur w przedszkolu i mamy wielki problem teraz bo teściowa jest na szkoleniu od dziś a moja mama na rehabilitacji po operacji też od dziś Do tego brak II Z M mamy gorsze dni już dłuższy czas i to mnie męczy najbardziej. Ale jak się coś nie układa to tak jest. Pocieszam się tym że to są drobnostki i inni mają większe problemy do których mi daleko. Zauważyłam że w zimnych miesiącach więcej pojawiało się brzuszków. W ciepłych miesiącach nie potrzebujemy się dogrzewać i efekty marne. Zaraz jesień to po lecie będziemy się więcej przytulać Uciekam prasować do puki mieszkanie nienagrzane jeszcze
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczęta, w weekend, za dużo nie naklikałyście, ale ja i tak nie nadrobiłam czwartku i piątku.
co do temp to moja też narazie trochę w górę, ale do @ daleko. na moim termometrze też pisze L i dopiero wtedy wkładam i mierzę. dziś nie słyszłam pikania, bo się mocno przykryłam i wyszło 36.80, ale nie wiedziałam ile był w środku i zmierzyłam jeszcze dwa razy i wyszło 36,74, więc wpisałam tą drugą, choć zawsze mierzę tylko jeden raz. w tym cyklu obiecałam sobie nie nakręcać się, w piątek wyjeżdżamy na wakacje i pojedziemy 1500 km, więc przez dwa dni nie zmierzę temp, ale trudno, to już i tak przed @ będzie. W tym cyklu to nawet jak @ nie przyjdzie to pomyślę, że to zmiana klimatu. u nas teoretycznie też jest szansa na bliźniaki, bo męża tata miał w rodzeństwie, choć tylko jedno przeżyło :-(, ale to było z 70 lat temu i rodzili się w stodole.
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I
Cześć laseczki
Za mną intensywny weekend W piątek byłam tak zmęczona, że padłam jak mucha. W sobotę byliśmy na działeczce, mąż z bratem wyburzali oczko wodne, a teściowa zrobiła grilla Wieczorem poszliśmy do znajomych i wróciliśmy w stanie wskazującym o 3:30. A w niedzielę leczyłam kaca pucując do czysta łazienkę, a potem zrobiłam nadziewane cukinie i przyszedł na obiad mój tata (mama w sanatorium ), a wieczorem obejrzałam po raz pierwszy w życiu Joe Black z Bradem Pittem i Anthonym Hopkinsem - cudny film, spłakałam się strasznie ![]() Małpa powoli mi się kończy
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
to nadchodzi czas kolejnych serduszek, no i teraz jak już będziesz dowcipnie mierzyć, to powinno być mniej wahań i będzie dokładniej, a na końcu będzie + też życzę każdej z nas ![]() miłego dnia wszystkim życzę, ja znikam
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Jak tam wszystkim weekend minal? Witam wszystkie nowe staraczki, ale sie nas namnozylo U mnie weekend zabiegany, i szybko strasznie minal. Wczoraj to jakos mi tak hormony szalaly, myslalam ze tzta udusze. Pod wieczor juz bylo ok no i zostalam zaskoczona przez malza podczas mycia zebow Owu mam w koncu wykryta i zobaczymy jak to sie wszystko rozwinie
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#1854 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
Jeszcze mnie nie złapała @ Ale mogłaby już przyjść. Dziś mam termin i prawdopodobnie przyjdzie bo wszystko mnie boli ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Przesyłaj pozytywne fluidy !! ![]() Powiedziałam Mężowi o tych pestkach i kazał sobie kupić kilogram |
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w pracy
![]() Dzisiaj też się za dużo tu nie poudzielam, bo roboty mnóstwo |
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
To super
![]() Ja co prawda do pracy na 10 ale potem może być ciężko bo klientów pewnie będzie sporo przy poniedziałku, a fajnie się czyta te Wasze posty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
28.11.2008 28.10.2011 ![]() 1cs Edytowane przez fifi88osw Czas edycji: 2013-08-05 o 08:58 |
|
|
|
#1857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na razie fajnie chłodno gorzej jak się wścieknie, bo zapowiadali upały po 37 stopni. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
nie było Cię ho ho ho ![]() No tak to jest ale ja już to wczoraj skomentowałam Są lepsze i gorsze chwile w życiu... Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
|
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Cytat:
i jeszcze najlepiej z głową w cieniu. Lubię ciepło ale nie upały, jakoś ostatnimi czasy źle się czuje w takich temperaturach :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I na kiedy Ci owu wykryło?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

załapuje mi za każdym razem 
Najpierw pokazują się 0000 i potem Lo, że mam mierzyć
U Ciebie też tak??

23.06.2011
01.06.2013

Ku jego radości spi ze mną w sypialni
I jeszcze bo już pisałam prośbę ale przy Waszym gadulstwie cięzko sie przebić, czy któraś badała progesteron? Kiedy to badać??
czekaj... wstawię specjalnie zaraz foto 
obecny cykl kończę 12 sierpnia, zobaczymy jak bedzie
wiem, jestem boska, nie trzeba dziękować

Wieczorem poszliśmy do znajomych i wróciliśmy w stanie wskazującym