|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Samba cieszę się, że Cię już wypuścili i że jest zdecydowanie lepiej niż było
![]() Tylko teraz nie szalej Cześć Dziś Mąż wykazał się niezwykłą inwencją twórczą i namalował Stasia (powiedział, że jest podobny do mamusi |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
boskie
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- i za talent
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
kurde tez tak macie ze troche sie poruszacie po domu i jestescie wykonczone? ja sie dzis troche pokrzatalam, chcialam troche ogarnac mieszkanie bo nie wyglada najlepiej... jak bylam w szpitalu to tz nie mial za wiele czasu na sprzatanie a teraz zajmuje sie przeprowadzka...dzis kladzie tapety w kuchni wiec nie kaze mu sprzatac... ale normalnie gary po obiedzie mylam na 3 razy...i padam... o wiekszym sprzataniu nie ma mowy....przetarlam tylko blaty bo cala kuchnia sie lepila... 3 tyg temu czulam sie zdecydowanie lepiej...
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
3 tygodnie praktycznie leżałaś, łóżko wyciąga, mnie to nei dziwi
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- z boku wygląda jak trumna http://tablica.pl/oferta/bujaczek-le...a-ID3fHO9.html
|
|
|
|
#1385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jaki talent ![]() ![]() Staś będzie bardzo.... urodziwy ![]() Cytat:
My już po grillu obiednim u Teściów, a teraz zbieramy się na chwilę do znajomych, choć ja trochę opadam z sił (te upały )
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
SAMBADIJANEIRO dobrze ze juz jesteście:p
BOJATOJA dzięki raz jeszcze ![]() Byliśmy obejrzeć auto k oczywiście nie kupiliśmy bo było całe do malowania. .. co za ludzie. .. mówię gosciowi, gadaj pan od razu jak jest coś nie tak bo kawał drogi. Stwierdził ze jest ok... nasz mechanik stwierdził że jak go nie pomalujemy to nam go rdza po zimie zje... i coś tam w zawieszeniu do roboty. .. po 4 godz w aucie spałam kolejne 4 po powrocie dobrze że skurczybykow żadnych nie mam chociaż. Tz zly jak osa... Jedynym plusem wycieczki byl truskawkowo-bananowy smoothie ze stacji benzynowej ![]() Jutro chyba zaczynam pranie robić ![]() A co do terminu porodu to ja stwierdziłam że od 15 września zaczynam wywoływanie, czyli mycie okien, ruch i dupaka z tż ostatnio też coś biednie u nas w tym temacie w sumie tk nawet nie mam jakiejś wielkiej ochoty... wd wrześniu będziemy się parkotać![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
A faceci to w ogóle powinni myć ręce sto razy przed. Bo nie wierzę, że jak w polu jest to leci w traktor i do wc , tylko zapewne swoje załatwia na boku, ręce wiadomo...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spelnilam wlasnie nasze marzenie o gotowanej kielbasie na jedzenie szpitalne nie moge narzekac ale jednak 3 tygodnie to samo w kolko mi sie przejadlo
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma siły
byliśmy nad jeziorkiem, ludu masakra, ale przeszliśmy się wzdłuż plaży i wróciliśmy, byliśmy jeszcze u moich rodziców a teraz leżing ![]() ooo ale masz dobrze z rodzicami, jedzonko gotowe dostarczyli i jeszcze deserek daj naleśnika ![]() Cytat:
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalam pare pism odnosnie zmiany adresu i teraz zmywalam gary i ogarnialam kuchnie na 3 razy bo nie moglam wystac... tak mi jakos Bartek ciazy spac tez mi sie chce
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczynki! Oszczędzajcie się!
![]() Cytat:
A to Twój brzuch czy to z wujka google?![]() Goście już poszli, pozachwycali się mebelkami Mój bratanek jak zwykle rzondzi za jego teksty
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl a gdzie zdjęcia mebli dla nas
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/57646/...linskiej_foto/ Na serio nie mogę na to patrzeć. Ten welon pasuje tu jak kupa do perfum...
Jeszcze bez tego welonu z samą opaską byłoby w miarę...chociaż kiecka i tak beznadziejna. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Jak będzie wszystko gotowe,wszak:P
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekażę Mężowi ![]() Tiaaa też tak myślę ![]() Mój własny ![]() Poka mebelki albo... ![]() Cytat:
![]() dzięki
|
||
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze uważałam,że tego typu welony pasują do: a)koronkowych kiecek b) gładkich,ale z jakimiś małymi koronkowymi aplikacjami Tak,żeby do czegoś nawiązywał. A tutaj to nic nie pasuje do siebie...
|
|
#1397 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem kto Ci takich głupot naoopowiadał, ale wujek google szybko rozwieje Twoje wątpliwości Ogród Zoologiczny Ostrawa został założony w 1951 r. Rozciąga się na powierzchni 100 ha. Żyje tu prawie 360 gatunków zwierząt. ----> żródło http://www.ostrava.cz/pl/turista/co-...ty/zoo-ostrava z kolei Śląski Ogród Zoologiczny jest położony na terenie Parku Śląskiego (dawne WPKiW) w Chorzowie. Obejmuje obszarem 49 ha będąc tym samym po Gdańsku-Oliwie i Poznaniu trzecim pod względem wielkości powierzchni ogrodem zoologicznym w Polsce. Znajduje się tu łącznie 2 201 zwierząt z 280 gatunków -----> źródło http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al...3d_Zoologiczny poza tym w obu tych ogrodach zoologicznych byłam i nie ma porównania Ostrava jest oooooogromna, Chorzów przy Ostravie to pikuś ![]() Cytat:
podoba mi się ![]() Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-08-04 o 20:35 |
|||
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Kropla omg to może jednak za rok
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, że do takiego welonu to albo sukienka z koronki albo sukienka z wstawkami z koronki. Baczyńska zrobiła sobie chyba niezłą antyreklamę... |
|
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
nooooo raczej
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lipa w tym pudle...
|
#1403 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Dziewczyny, informacyjnie - nie wiem, czy w najbliższych dniach będę miała dostęp do netu...ten z komórki coś się psuje i będę jutro kontaktować się z IT, bo do tej pory normalnie chodził. Więc nie wiem, czy napiszę cokolwiek po jutrzejszym usg, bo mogę nie mieć jak
|
|
#1404 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
zastrzelić takie baby, sama też może postaćCytat:
![]() Cytat:
za nowe tygodnieCytat:
za nowy tydzień a dla mamy i dużo zdrówkaCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tassia za kolejny tydzień Ja również witam się w 34 tc Pamiętacie jak wam jakiś czas temu opowiadałam o moim szwagrze. Cóż póki co udało mu się załapać pracę ( z małą pomocą mojego tż ale to mało istotne), co prawda na sezon ale zawsze coś no i muszę powiedzieć że wrócił w łaski teściów i przyjęli go z powrotem. Oby mu się udało i zęby się ogarnął tak na dobre bo to zły chłopak nie jest tylko czasem zbyt naiwny i mało odpowiedzialny. A ja przynajmniej mam spokój.
|
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() witam się z wieczorka gratuluję nowych tygodni ![]() Bajka bardzo dobrze zrobiłaś z kasą pierwszeństwa, a baba z apteki to widzę pinda na całego... ja byłam dzisiaj z tz na zakupach w supermarkecie bez kasy pierwszeństwa, trzy kasy czynne przy każdej mega kolejka, tz popatrzył i mi na siłę wcisnął kluczyki abym do samochodu poszła i sobie usiadła a on prawie pól godziny w kolejce stał... jak nic bym tam padła... Policzanko widzę ze organizm wysyła już pierwsze sygnały, teraz nie znasz dnia ani godziny Ewacia głowa do góry, oby wieści ze szpitala były pomyślne Misia ja mam termin na 24.10 i tez sobie wyliczyłam że z początkiem października to ja już mogę rodzić Samba super że już w domku jesteś, odpoczywaj ale mi mamuśka dzisiaj ciśnienie podniosła, znalazła w czasie porządków wczorajszych okrycie kąpielowe, które pamięta mnie jako noworodka i mi to wcisnąć chciała, jak powiedziałam że ja sobie nowe kupię bo to jak szmata do podłogi wygląda (po piątce dzieci) to mi strzeliła focha i gadkę o wydatkach, ze kredyt, tamto sramto, że ręczniczek 30 zł kosztuje... no kurna nooooooo mam okrycie po Jakubie co prawda ale oliwka mi się odprać nie dała i będzie takie awaryjne, a dla młodego teraz chcę nowe... mam jej czasami dość i moja mądra siostra która stwierdziła że tyle do porodu a ja już chcę pewne rzeczy kupić... a sama tez kupowała po trochu... Logoasia czy mogę prosić o link na allegro do tego ręczniczka który kupiłaś dla Marcinka |
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropla bardzo ładny wózek
Matall doczytałam o twoich wczorajszych przejściach. Przykro mi . Twój tż nie powinien sie tak zachowywać. Policzanka 19 dni do tp Mam pytanie do dziewczyn, które miały badanie HIV- to jest na NFZ czy tylko prywatnie? Akurat w szpitalu w Gdańsku,gdzie będę miała cc życzą sobie tych badań a że idę w tym tygodniu to zrobię za jednym kłuciem.
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-08-04 o 21:25 |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
snow pomaga Ci coś na ten ból nóg ?? Bo mi właśnie też nie puchną, a bolą od kolan w dół.
I to nawet nie powysiłku tylko w normalny dzień też. katarzyno jeżeli masz lekarza na NFZ to powinien Ci wypisać skierowanie na HIV. Na dodatek skoro jest wymagane do cc. asiek weź Ty się nie przejmuj. U mnie wszyscy psioczyli jak w 15 tc kupiłam wózek od koleżanki. Nic sie nie stało. Jak to mówi matall najlepiej wszystko kupować po porodzie z gołym nowordkiem przewieszonym na cycku. susanna sliczny brzuszek.
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, witak się wieczorkiem
Dzisiaj miałąm pracowity dzień, posprzątaliśmy z mężem całą chatę, w ramach walki z molami spożywczymi wyrzuciłam pół żarcia z kuchni i pomyłam szafki w środku, zrobiłam wypaśny niedzielny obiad, na którym byli moi rodzice, no i nogi mi w tyłek weszły... Teraz się byczę, bo chyba trochę za dużo tego, ale i tak jestem dumna z nas, że tyle zrobiliśmy ![]() Cytat:
Ludzi było malutko i bardzo fajnie się chodziło, a do kasy nie było wcale kolejki, może dlatego że byliśmy dopołudniaCytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Samba - super, że już w domku ![]() Poli - ale z Ciebie bije pozytywna enegria, widać, że już się nie możesz doczekać Ja tam się jeszcze nie spieszę do rozwiązania. Jakoś ten czas akurat potrzebny, żeby się przygotować, oswoić ![]() Agusia - nie ma się o co obrażać Matal - przykro mi to mówić, ale porażka ten chłop ![]() Angel - ciekawa jestem Twoich fotek z baby shower
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia dziękuję bardzo
A tak w ogóle to mnie masakrycznie puchną stopy i dłonie a ja głupia nie ściągnęłam w odpowiednim czasie obrączki
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do wypowiedzi, czy ciąża to choroba czy też nie...
Ja do 7 miesiąca myślałam, że wszystko jest ok, że jestem hero...Że mogę zrobić wszystko. Jak się później okazało wysiłek i stres ma swoje konsekwencje. Teraz wiem, że trzeba zwolnić i się oszczędzać, żeby nie stracić tego najpiękniejszego skarbu. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
A raczej na sali nikt Ci palucha nie utnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

za talent

)
ale ogólnie dobry człowiek z niego jest 

napisalam pare pism odnosnie zmiany adresu i teraz zmywalam gary i ogarnialam kuchnie na 3 razy bo nie moglam wystac... tak mi jakos Bartek ciazy 

poza tym w obu tych ogrodach zoologicznych byłam i nie ma porównania