|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
melduje poslusznie ze na 13 ide do lekarza. Z rana mam 37 i dziwnie sie czuje.
|
|
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pierdzi praktycznie non stop
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To pewnie przez ostatnie dziabanie karo ![]() Może chociaż okresy się skrócą ![]() Cytat:
Idę sobie kawkę zrobić, bo padam na ryj
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA Antos wali kupki albo hurtowo czyli jednego dnia 4 drugiego nic trzeciego 1 itd. no i pierdziawki tez sa
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że pomyślałyśmy o tym samym
![]() Dziewczyny, jaką wodę morską polecacie? Bo muszę dokupic jeszcze tylko właśnie to i ceratkę i Alek wychodzi
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ja tam lubię KP.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4719 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie na razie pochmurno, ale parno i jak dojdzie do tego słońce to ja padnę Cytat:
zastanawiałam się niedawno co u Ciebie, bo nic nie pisałaś. Cytat:
![]() Cytat:
Sam oby ten dobry humor nie opuścił Cię już do samego porodu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do tej baby, to nienawidzę takiego czegoś. Gówno ją to powinno obchodzić Ups ![]() Za wszystkie dziewczyny z problemami z kp trzymam kciuki, oby się ustabilizowało
|
||||||
|
|
|
#4720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No to powodzenia kochanaCytat:
![]() Twee szkoda ze nie udało ci sie wyjechać do labo bo ciekawość minę zżera tez kiepsko spalam tej nocy...kurcze człowiek powinien odpocząć przed porodem i opieka nad noworodkiem a tu ni hu hu karo współczuje okresu, szybko cie ta małpa dopadła. Mi juz tak dobrze bez tego ze jak dostanę okres to bede ryczec
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
witam rozmawialam wczoraj z GHIA, niestety Antonio czy to po mleku z piersi czy po MM placze nadal. Byli z nim na USG brzuszka i glowki, lekarze rozkladaja rece, bo i kal i mocz wychodza prawidlowo. Dostali skierowanie na rehabilitacje - podejrzewaja zespol napiecia miesniowego. Od dzis zaczynaja. Trzymajcie kciuki aby pomoglo, jak tylko cos sie dowiem dam znac.
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
Witam się ponownie!
Co do mojego zniknięcia - najpierw przyczyną było to, że zepsuł nam się laptop, a na komórce wizaz za cho.lere nie chce mi działać - tzn mogę czytać, ale zalogować się nie idzie Jak już WRESZCIE dostaliśmy komputer, to do mnie doszły niestety ciężkie dni, które praktycznie ciągnęły się do samej końcówki - miałam dość ciąży, chciałam JUZ urodzić, potrafiłam całymi dniami płakać - było mi po prostu źle, hormony robiły ze mną co chciały ![]() W każdym razie - byłam z Wami w miarę na bierząco, gratulacje dla wszystkich mamuś i kciuki dla dwupaczków, żeby poszło sprawnie
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TZ ma objawy ciazowe. Wstawal dzis 2 razy na siku w nocy
![]() A jak mi teraz współczuje hehe. Idę kawke robić ![]() ciekawe czy bardzo zgrzesze jak nie pojadę na ktg...byłam tylko raz i nie wiem co na to moj gin dzisiaj...
|
|
#4724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiedząc jak czuję się po takiej ilości snu, szczerze żałuję, że nie mogę wyspać się na zapas ![]() Cytat:
![]() Trzymamy bardzo mocno kciuki, biedna Ghia pewnie wykończona jest, a i Antonio się męczy ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() I koniecznie zmień podpisy! ![]() Cytat:
![]() Ja bym z chęcią luknęła czy jakieś skurczybyki się nie rysują. Chociaż szczerze wątpie, bo mam tylko takie ćmienia okresowe i to najczęściej wieczorami ![]() Też idę w końcu po kawkę, bo jeszcze zadka z piłki nie ruszyłam
|
|
#4725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() juz?????????? |
||
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pocieszam cierpiace z bolu przy KP, ze to MIJA BEZ SLADU . Najpierw jeszcze sie utrzmuje ten bol przy zassaniu jak u Czarowniczki, ale potem KP to juz sama czysta przyjemnosc Karolajn, wspolczuje okresu My juz od dzis znowu same w domku, alleluja ![]() no i pies - elegancko wykastrowany, zagojony, szwy i kolnierz zdjete, wyprany w wannie, ogolony na gladko - no taaaaki ladny i wesoly, juz powoli mu spada testosteron, wiec zeschizowane rozchwianie tez odchodzi w niepamiec Z ojcem nic nowego, posiedzielismy na ogrodzie, popstrykal wnusiom zdjecia, napaslysmy sie jezynami i czarna porzeczka, rozmowy nie bylo, bo sie nie zdobyl na nią, ma przyjechac okolo srody pogadac. Przywiezlismy nasz szybkowar i plytę indukcyjna, rower nastepnym razem, bo do auta z nami nie wszedl. No i grilla tez zabierzemy... jak Rodos doczeka sie nowej siatki. Dziwna pogoda u nas, zamglone niebo, mogloby lunąć jeszcze Aaaa, a'propos kupek to u nas nadal jedna kupina na 4-5 dni, ale za to jaka!!! nie ma szans, zeby nie wyszla z pieluszki no i nie jest ani twardsza ani kolor zaden dziwny - zolciutka i lejaca raczej, wiec taka widac Lilo uroda, zadne zaparcie na szczescie
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-05 o 10:13 |
|
|
|
#4727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Tez mam takie bóle na okres i miałam w trakcie ktg i byłam pewna ze cos sie zarysuje tylko byłam ciekawa na jakim poziomie. A tu kurcze skurczy ZERO
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, no i chwale sie nowym fotelikiem
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Dzien dobry
![]() Krysia, moje serdeczne gratulacje!! Witamy Basienke Sammi, za pobyt w szpitaluMisiaczka, Tobie za ktgCzarowniczko, oby to nie bylo zapalenie i super, ze idziesz na kontrole. Lepiej dmuchac na zimne.Samantha, za sprawna i szybka akcje i oby calu czas z humorem ![]() Ita, jak tam skurcze? Minely czy sie rozkrecily? Domciatko i Kejt, trzymam za Was aby sutki sie zagoily!! I nie poddawajcie sie dziewczyny!Karolajn, nie zazdroszcze okresu, szkoda, ze tak szybko Cie dopadl. Mam pytanie, czy te, ktore hartowaly sutki przed porodem tez mialy je poranione po porodzie?? I czy sa takie mamy, ktore nic z nimi nie robily, a sutki po porodzie byly ok. Wiadomo, ze tu duzo zalezy od przystawiania i tego jak prawidlowo dziecko chwyta piers, ale interesuje mnie zaleznosc miedzy hartowaniem sutkow przed porodem a ich bolesnoscia po. Dziekuje Ide cos zjesc, bo glodze siebie i Edzia ![]() Milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-08-05 o 11:06 |
|
|
|
#4730 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a już następnego dnia 40 ml przy jednym odciągnięciu. Piję herbatkę i kawę na laktacje oraz sporo wody. Cytat:
Jak się dziś nie wykupczy to nie wiem. Jakieś rady co do kup? Ale za to pierdzi jak stary facet (TŻ mówi, że to po nim Trzymamy kciuki. Powodzenia na wizycie
|
|
#4731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przy takiej ni to gorącej, ni to chłodnej pogodzie to chyba niestety normalka...
![]() Cytat:
![]() Pamiętasz jak Anulka marudziła przed swoim ostatnim? ![]() Ja bym sobie z chęcią pod nim poleżała, ostatnie miałam robione w 25tc przed przyjęciem do szpitala ![]() Ja się zabrałam za ogarnięcie swojej dokumentacji - o losie, jakiż to durny pomysł na dzisiaj, w ogóle nie myślę, chociaż nie powiem, żeby ten stan był mi obcy ostatnimi czasy ![]() Ja wiem, że później będę wykończona, nie będę miała czasu dla siebie, etc. ale niechże ta ciąża się skończy, bo sczeznę ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
za fotelik, bardzo ładnyMy póki co mamy taki zwyklak z zestawu wózkowego od mojej siostry, tak, żebyśmy mogli po prostu kluskę do domu przywieźć (dobrze, że mamy blisko ). A ja tak portami trzęsę, bo mam fisia na punkcie bezpieczeństwa, a nie mam $, żeby teraz kupić konkretniejszy fotelik![]() Szefowa tż ponoć chciała nam coś sprezentować z okazji narodzin, ale póki co jest cisza w eterze ![]() Cytat:
![]() On w sumie nie miał póki co styczności z takim maluchem, więc nie jest sobie ws tanie wyobrazić, jakie bombardowanie są w stanie stworzyć te maleńkie jelitka Obstawiam, że się przestraszy przy pierwszej prezentacji
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hejka,
u nas noc fatalna. Mała płakała bite 3 godziny i niby ciągle chciała jeść -wkładala sobie rączki do buzi, smoczek wypluwala. Więc jej stopniowo podawalismy pokarm. Po 120 ml wszystko zwymiotowala i płacz od nowa :banghead: Ja miałam pomalowane paznokcie u stóp. Ita-trzymam kciuki za akcję. Ghia-oby problemy ustąpiły. Domciatko-współczuję bólu piersi. Wietrz, smaruj i bądź dobrej myśli. Karolajn-nie zazdroszczę powrotu okresu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4733 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Dotka za wiek Zuzi.Cytat:
![]() Cytat:
Oby szybko przeszło:thumbup: Cytat:
to trzymam kciuki żeby akcja była regularna ![]() Cytat:
minie ![]() Cytat:
i jak tam sytuacja się rozwinęła. Dzien dobry, czytam was regularnie,ale nie jestem w stanie wszystkiego pocytowac i zapamietac.. znow dzis jestem sama. od 4 nie spie i juz ledwo patrze na oczy..wrocilysmy teraz z badania krwi ( znow bilirubina), mala padla, jeszcze na mocz musze jej zapolowac. Upaly u nas niemilosierne i wiadomosc dnia: dostałam dzis okresr:[/QUOTE] I jak bilirubina? Oj szybko dostałaś okres u mnie chyba też pojawi się niebawem ![]() Cytat:
Dziewczyny, jaką wodę morską polecacie? Bo muszę dokupic jeszcze tylko właśnie to i ceratkę i Alek wychodza:[/QUOTE] ją mam disnemar. Znaczy chyba to jest woda morka, lekarz zapisał ![]() Cytat:
żeby rehabilitacja pomogła. Biedny maluszek.Ciekawe bo u Malgos? Czyżby faktycznie już nas opuściła? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
|
|
|
#4734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pazurkiMnie dzis czeka malowanie u stop, ale z moim balonem to kiepsko mi to wyjdzie. TZ nie dam bo ręka mu sie trzęsie jakby operacje na żywym organizmie przeprowadzał Cytat:
moze dzięki temu poczujesz jakbyś ty tam była
|
|
|
#4735 |
|
Raczkowanie
|
Opis porodu:
Tak jak Wam już napisałam, NIC nie zapowiadało, że poród przyjdzie w najbliższym czasie, powoli zaczęłam się już oswajać z myślą, że będą wywoływać akcje, bo mi kompletnie nic nie było, nie dostawałam nawet skurczy przepowiadających... W poniedziałek 29.07 byłam na KTG, skurczy brak, lekarka stwierdziła, że za tydzień mam przyjść znów i że do terminu dotrwam, a nawet i dłużej - wróciłam do domu zła i zapłakana. W nocy z wtorku na środę podczas siusiania zauważyłam troszkę krwi - pojechaliśmy na IP, tam lekarz stwierdził, że to z szyjki, ale jest ona jeszcze długa i że do porodu to jeszcze czas, mam wrócić do domu i tyle... No to wróciliśmy, poszliśmy spać, rano TZ do pracy, a ja o 9:30 poczułam lekkie ciepło - stwierdziłam, że pewnie krew mi poleciała po badaniu i pójdę do łazienki. Wstałam i... poleciały mi wody! Telefon do TZ, przyjechał, ze spokojem się dopakowałam i pojechaliśmy. Na IP zbadali mnie jakoś po 11, bo kolejka była, a mi "tylko wody odeszły, skurczy brak" więc sobie siedziałam w tych mokrych spodniach jak królowa, a Pani sprzątaczka co jakieś 15 minut przychodziła z mopem, żebym nie utonęła. Wreszcie doczekałam się badania - rozwarcie 2,5 cm, skurczy nie miałam, zrobili USG i ocenili, że Mała waży ok 3000-3100g, pani doktor stwierdziła, że do piątku urodzę - dają mi 24 h żeby samo się rozkręciło, jak nie to w czwartek wywołanie, w piątek cc jeśli nic to nie da. Do tego dodała, że wątpi, żeby samo się rozkręciło, wiec położyli mnie na ginekologii i podłączyli pod ktg - skurczy brak. Po 14 czułam lekkie twardnienie brzucha i dyskomfort, dziewczyny z sali zaczęły liczyć czas bo twierdziły, że to pewnie TO, na co ja się upierałam, że to nie TO, bo przecież by mnie bolało - okazało się, że to jednak było TO - skurcze co 4-5 minut, więc dla świętego spokoju poszłam to zgłosić lekarzowi. Badanie ilekarz do mnie "rozwarcie 3cm, idziemy na porodówkę"! Ja szok wielki i mowię, że na KTG nie wychodzą skurcze, lekarz stwierdził, że "nie liczy się ktg, tylko to co pacjentka czuje", ja szok podwójny i ciągle nie wierzyłam, że to było poważnie TO! o 15 byłam na porodówce, podłączona pod ktg, skurcze zaczęły być mocniejsze, ale nie bolały jakoś cho.lernie, o 16 badanie - rozwarcie 4 cm, kazali mi się przejść z TZ po korytarzu bo sala do porodu rodzinnego się zwolniła i mieliśmy tam przyjść po 20 minutach. Podczas spaceru złapały mnie 2 dość dolesne skurcze, ale nie było tragedii. Mineło 20 minut, weszliśmy do sali, badanie - rozwarcie 8 cm! SZOK! Po tej chwili to już poszło niesamowicie szybko - przyszły parte, parłam 4 razy i Mała wyskoczyła! Nie wierzyłam w to, szczerze mówiąc to nawet lekarz i położne byli w szoku, że tak mi poszło... Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie poród, byłam pewna, że będzie boleć niesamowicie, że nie będę dawać rady, że będzie po prostu tragicznie, a okazało się, że ból wcale nie był tragiczny, ani razu nie krzyknęłam ani nie stęknęłam - TZ był zszokowany, podczas porodu lekarz mówi do niego "Pana żona zawsze taka cicha?", a TZ "No właśnie nie, nie wiem co tu się dzieje!". Jak dali nam Basiulkę to myślałam, że zwariujemy ze szczęścia, zabrali ją na badania, mnie zszyli bo lekko nacięli, później przynieśli ją do nas i 2 godziny się przytulaliśmy! Dziewczyny przed porodem - nie bojcie się, ja byłam pewna, że ledwo to przeżyję a tu taka niespodzianka!
|
#4736 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zacznę od informacji o nas, ale będę też odpisywać ![]() 1. Odpadł nam kikut ![]() 2. Byłam rano w labku sprawdzić tą moją hemoglbinę - mam nadzieję, że lekarz pozwoli odstawić to cholerne żelazo, bo się zamęczę. 3. Dzwoniła położna, że dzisiaj do nas przyjedzie. Była na urlopie i dzisiaj wróciła... Zobaczymy co naopowiada. W sumie mam kilka pytań, więc oby była ogarnięta. 4. Mały nie spał prawie całą noc, a ja razem z nim. Co prawda nie płakał, ale wydawał z siebie różne dźwięki, co utrzymywało mnie w wysokiej fazie czuwania. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam żeby akcja ładnie ruszyła![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szybko jakoś przyszła... Niestety wróci ta zaraza do nas wszystkich Cytat:
Cytat:
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
pis: Super, że miałaś tak szybki i bezbolesny poród Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli trzeba by przystawiac dziecko zawsze co np 3h żeby @ nie było? |
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie mleko polecacie na zatwierdzenia, wiem że już pisałyście, ale wtedy ta informacja nie była mi potrzebna
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że tak miło go wspominasz. Widać jesteś stworzona do rodzenia dzieci
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

cóż, skończyła się sielanka 

zastanawiałam się niedawno co u Ciebie, bo nic nie pisałaś. 

12.06.2010

. Najpierw jeszcze sie utrzmuje ten bol przy zassaniu jak u Czarowniczki, ale potem KP to juz sama czysta przyjemnosc
). Tez mam takie bóle na okres i miałam w trakcie ktg i byłam pewna ze cos sie zarysuje tylko byłam ciekawa na jakim poziomie. A tu kurcze skurczy ZERO
a już następnego dnia 40 ml przy jednym odciągnięciu. Piję herbatkę i kawę na laktacje oraz sporo wody.
Jak się dziś nie wykupczy to nie wiem. Jakieś rady co do kup? Ale za to pierdzi jak stary facet (TŻ mówi, że to po nim 

pis: Super, że miałaś tak szybki i bezbolesny poród