|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Ją już ponad godzinę czekam na kontrolę po porodzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
krysia ale super opisik! Dodajesz nam wiary, że może być dobrze!
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
dla ciebie, miałas idealny poród. Zazdroszczę ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- magdalenne ![]() U gina jesteś?
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Tak, dalej czekam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Krysia super porod! Gratuluję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej Kochane, wybaczcie, że nie nadrabiam. Potrzebujemy kciukow za morfologie i bilirubine Fi. Jak będzie ok, to wychodzimy!!
mam pokarm w piersiach! mały ładnie ssie z kapturkow, chociaż jeszcze mnie boli, ale muszę przetrwać. Właśnie mi przywieźli małego po badaniach, jak on patrzy smutno... Biedactwo moje... Aaa nie pochwalilam się- dziś mi odszedł czop będzie porodzik? :-PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Cytat:
za dobre wyniki. Ty to jesteś ewenement, czop odchodzi po porodzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-08-05 o 11:12 |
||
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
ponoc wszystko indywidualna sprawa, wiec dopoki nie dokarmiasz w ogole mm, jest szansa nie dac sie @
|
|
#4749 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie czym bliżej tp tym NIC się nie dzieje - żadnych twardnień, bólów brzucha - nawet delikatnych![]() Cytat:
chciałabym taki dla siebie Cytat:
za dobre wyniki. za pokarm. za czop, Ty poczekaj z tym wychodzeniem ze szpitala, bo może gdzie drugie zaraz urodzisz |
||||
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Za nami dobra noc - 3 pobudki a tak to spaliśmy Już zauważyłam, że synek daje mi pospać co drugą noc. Ważyłam dziś Kluskę i waży 4300 Z gorszych niusów-dzwoniła do mnie rano położna i ponoć pediatra coś kręci nosem na te moje leki na alergię No nic. W przyszły poniedziałek mam wizytę to z nią pogadam. Obym mogła jakiś zamiennik![]() Idę ponadrabiać póki Klusek śpi ![]() A w klubie moje zdjęcie 2 tyg. po porodzie. |
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() My po sniadanku- koktail wieloowocowy ![]() spacer zaliczony i zainspirowana waszymi dziełami czarnobiałymi własnie robie ochraniacz do łóżeczka . Została jeszcze lamówka wiec mam nadzieje dzisiaj sie tym pochwalic. Wczoraj na koncercie było bosko ![]() mała podczas muzyki sie uspokajała a jak trzeba było bic brawo to gmerała cos łapkami bo chyba hałas jej przszkadzał ale ja sie smiałam bo to wyglądało jakby tez klaskała .Misiaczka mi lekarz prywtny kazł chodzic na ktg raz w tyg. ale przyznam ze powinnam juz byc 3 razy a byłam tylko raz i nie chce mi sie biegac raz ze wzgledu na upał a dwa mała dobrze sie rusza nic mi nie dolega to jakos uwazam co za strate czasu. Co z tego ze o 11 ktg wyjdzie super jak o 15 cos sie moze zadziac. KTG i tak o 11 mi tego nie pokaze. Gin z NFZ za to mówiła ze ciaza prawidłowa tyg. jeszcze spoko to nie ma sensu biegac. Wiec sie lenie dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- krysia gratuluje Basieńki a orodzik rzeczywiscie super i dodaje otuchy
|
|
|
|
#4752 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały śpi sobie na tarasie, ja posiedziałam na huśtawce - a teraz pora iść coś porobić
Mimo ciężkiej nocy mam w sobie trochę energii i muszę ją wykorzystać póki nie jest bardzo gorąco
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Już mnie bolą cztery litery od siedzenia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa Krysia gratuluję!!!
|
|
|
|
#4755 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
info od SAMMI:
zostaje na patologii. nigdzie nie ma miejsc, tu zostało ostatnie. Rano zapis Małego w przychodni przyszpitalnej był nieciekawy i gin zmieniła Jej wskazanie na skierowaniu, mówiła ze pewnie zrobią Jej tes oksytocynowy. Jest teraz piętro niżej na IP , było ktg. Wyszło lepiej, że jest terminowa i zostaje. Rozwarcie na lużny palec i skurcze słabe, ale na badaniu na skurczu na izbie nie było jużwesoło i zaczęła krwawić. Sammi jest dobrej myśli , że Mały jeszcze dzis wyskoczy. Prosi o kciukowanie! A więc do dzieła Dziewczynki, zaciskamy, zaciskamy !!! za chwilę dopisze o ktg tylko Syn mi się zejszczał na łóżko i Tż w panice ![]() Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-08-05 o 11:55 |
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mój syn dziś obesrał się po pachy, a że akurat trzymał go tatuś to obesrał i jego |
||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam sie i ja.
Sara przy cycu to mam chwile aby pisać Haha. Kejt Trzymam kciuki i wiem jak to bardzo chce sie do domu isc. A jak ty sie po cieciu czujesz? Wracasz do sił? Dziewczyny jak często. Kąpiecie maluszki? Dodajecie coś do wody juz? Smarujecie dziecko czymś po kąpieli? I pytanie do mam dziewczynek. Moja mała ma taka wydzieline biała, czy mam to czyścić dokładnie?otworzyć wargi sromowe i wyczyścić w srodku? Czy tylko tak delikatnie wacikiem i woda przełamywać z zew? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-08-05 o 11:44 |
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie wiem czy nadrobie...Laura ma problemy z klexxxem brzuszek ją boli i walczymy.Płacze...na jej buzce ból Wczoraj dopołudnia miała jazdeee,potem mielismy gosci a popoludniu znów wszystko nie tak.Chodziłam z nią 3 h zeby spała spokojnie na dworze az mnie nogi bolały ale to ze spalam kalorie mnie mobilizowało ![]() Dzis tez juz spacerek poranny zaliczony.Przespała spokojnie 1,5 h w pozycji żabki na prawo jak powinna
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie skurczeinely o 6:42 i teraz znow sie pojawiaja maz prosi zebym sie zdecydowala czy rodze czy nie do 15 bo potem mamy umowionego znajomego na grilla
wiec obydwoje gadamy do brzucha i sie pytamy czy wychodzi czy siedzi jeszcze hehehe a mialam dzis zaczac brac wiesiolka ale przy tych skurczach mam watpliwosci - w kazdym razie jak cos ruszy dam znac tu lub na fejsie oby juz blizej niz dalej bo te skurcze daja do wiwatu
|
#4761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam rozpuszczalne wewnątrz i jeszcze chyba są, ale nie boli i nie ciągnie. Na zewnątrz miałam zwykły szew i bolał mnie i ciągnął aż się rozlazł w 6 dobie Na szczęście na drugi dzień umówiona byłam na ściąganie i lekarz zdjął, ale powiedział, że "pipcia wygląda ładnie" Widziałam, że Skylie polecała paracetamol na nawał, a mi położna poleciła Ibuprom-ponoć jakieś mięśnie rozluźnia a przy nawale to wskazane. Zapomniałam całkiem o tym. |
||
|
|
|
#4762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ta biała wydzielina maź płodowa, przecieraj przy każdej zmianie pieluszki, aż zejdzie ją rozszerzałam wargi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-08-05 o 11:46 |
|||
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Powodzenia, trzymaj sie i cierpliwosci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
A tą białą wydzieline wymywam podczas kąpieli tak dokłądnie,a tak to przy przewijaniu tyle ile sie da to chusteczką smyrne. Ale specjalnie jakos nie grzebie jej tak. |
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
No ja właśnie tez nie grzebie jej tam, tylko tak czyszcze z zew.
Dzieki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4768 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś szybko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pocytowałam i uciekam bo burza u mnie, może prześpię się chwilę bo syn zasnął |
|||||||
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sammi, to duze aby akcja sie rozkrecila!!!Krysia, za szybki porod, jak fajnie, ze tak szybko i latwo Ci poszlo Kazdej zycze takiego No tak, czworokat z ciezarna i fast-foodami w roli glownej A TZ widze przeszedl chrzest bojowy, ciekawe jak zareagowal ![]() Domciatko, nam w SR mowili, ze dziewczynki omywac tylko powierzchownie, nie rozchylac warg i nie myc tam dokladnie (w sensie nie gleboko!). Tylko usuwac wydzieline i tyle. Rocky, moze mala ma kolki? aby przeszlo
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
domi połozna na SR mówiła ze tej wydzieliny nie wolno wymywac i nie rozwierac warg. co by jakiejs infekcji malej nie zafundowac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

dla ciebie, miałas idealny poród. Zazdroszczę 

No nic. W przyszły poniedziałek mam wizytę to z nią pogadam. Obym mogła jakiś zamiennik

, ale tak dawno nie jadlam takich smieci, ze tym razem bylo mi z tym dobrze