|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
dobra idę na targ - żebym tylko nie padła
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak życie b ez dziecka, było, powiedzmy wygodnickie, jak teraz będzie, jak się w tym odnajdziemy ![]() czy dam radę nei przesypiać nocy? ![]() ale zaraz myślę, że będę miała SWOJE dziecko obok, jakby to patetycznie nei zabrzmiało, owoc naszej miłości
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
ladan hej
widzę,że było u Was osssstro zgodzę się z dziewczynami- czasem takie kłótnie dają wiele dobrego... oby u Was było tak samo
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
'jenyyyyy
dobrze, że mi się przypomniało, że jutro wtorek i badania muszę zrobić ![]() a w sobotę wizyta no i ciekawe co gin powie- oby "wszystko super, pozamykane itd."
|
#1568 |
|
BAN stały
|
Jeszcze jak będzie kp tp nawet na spacer dłuższy niż godz nie pójdę.Jesienią będzie za zimno by cyca wystawiać
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
widzialam taki w polsce przed wczoraj zapamietalam go bo wlasnie obczajalam co to za firm ao ktorej nie slyszalam tzn model nie wiem czy ten sam ale generalnie spodobal mi sie no ja mysle.ze.wozenie w foteliku jest ok ale na chwile jak sie jedzie autem do sklepu i szybko wsadza fotelik na stelaz i wraca do domu ale tak na codzien to raczej niezdrowe co do cukrow to obiecalam ze napisze u mnie na poczatku bylo ok a pozniej zaczely mi szwankowac coraz bardziej cukry po pierwszym posilku az doszlo do tego ze.za kazdym razem.mialam.norme przekroczona dzielilam sniadanie na pol i nic to nie dalo lekarka chciala zapodac mi insuline ale.obiecalam ze cos jeszcze.pokombinuje.przez tydzien i jak sie nie uda to wezme to.insuline i wykombinowalam na pierwsze.sniadanie jem.doslownie pietke chleba, albo cwiartke kromki z szynka po godzinie mierze.cukier i dopiero jem sniadanie normalne od.srody moj sposob mnie nie zawiodl co ciekawe na czczo cukier.mam 75 po tej minikromeczce cukier 100 po czym.jem 2 -3kromki z szynka.pomidorem ogorkiem salata takie spore i cukier po godzinie mam 90 kosmos nie? tez sobie wymyslilam ze rano.organizm jeszcze leniwy i sie trzustce insuliny wywalac nie chce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1570 | |
|
Wtajemniczenie
|
No w norweskiej ikei są wycofane... W polskiej nie wiem, ale na pierwszy rzut oka nie widzę...
Cytat:
A te co nie kupiłam bo drogie to te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150976/ tutaj są odrobinę droższe, no ale nawet jeśli to dałybyście 60zł za lampkę o wys. 7cm?! są jeszcze niebieskie o wys 10cm... wiem że ledowe i co ino ale bez przesady, wolę dołożyć i kupić ładny kinkiecik w dziecięcym.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1571 |
|
BAN stały
|
Ja mam 2 bajeranckie lampki nocne takie retro.Oczywiście zdaniem T. powinnam je wyrzucić i kupić nowe, bo te są stare, kurz zbierają i dziecko będzie chorowało.Jakby dziecko miało zlizywać kurz z lampy conajmniej.
Ona miała sterylną czystość i jej syn chorował nagminnie i ma alergie na wszystko. |
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20046988/ tylko kolor szary, bo akurat nam pasuje do wystroju pokoju. Nic niesamowitego, ale fajnie wygląda, a kosztuje grosze
|
|
#1573 |
|
BAN stały
|
Chyba zdecyduje się na poród w wodzie
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
pytałam ostatnio o książkę na początek zapomniałam, że mam rok życia dziecka, poszło właśnie gdzies w teren, wczoraj język niemowląt
![]() a ten rok życia fajna poród w wodzie mnie nei przekonuje chodzi o to, że chyba całym się gołym jest, ale przede wszystkim siedzieć w tych wydzielinach? fuj, nei widzi mi się ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- powiało optymizmem http://pogoda.interia.pl/prognoza-dl...lodz,cId,19059
|
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja wręcz przeciwnie. Początek ciąży, a właściwie całą pierwszą połowę wspominam jako koszmar z ciągłym bólem brzucha, plamieniami i strachem, czy ciąża się utrzyma. A teraz im dalej to lepiej i spokojniej.
Fakt że też mi już trochę ciężko, upały się dają we znaki, ciążko się w nocy przekręcić, ale mimo to jest 100 razy lepiej niż na początku Cytat:
Cytat:
Skąd ten pomysł? Słyszałaś jakieś pozytywne opinie, że faktycznie jest łątwiej itp?
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
jesli masz u siebie możliwość to czemu nie spróbować
|
|
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie ale jeszcze nic nie czytałam o tym nawet...
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Passion a ta gwiazda już wyszła ze szpitala?
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
No wróciłam - do Wrocławia i Wizażu
![]() Było faaajnie i pewnie gdyby nie praca Bartka to jeszcze byśmy nad jeziorkiem zostali Troszkę żeście się z pisaniem rozpędziły ![]() Od czwartku 53 strony i końcówka starego wątku... któraś chętna na zrobienie skrótu dla mnie ![]() Lecę nadrabiać dzień dzisiejszy |
|
|
|
#1580 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
moje pierwsze w życiu dzieciowe pranie się zrobiło
idę wieszać
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
no w jednej pozycji przez kilkanaście godzin porodu to raczej sie nie da
pierwszy poród przechodziłam w domu, mialam wynajętą połozną, wypróbowałam wszystkiego co możliwe na końcówkę do szpitala i juz tylko na lóżku porodowymmaharet nie wiem jak jest u Ciebie, ale na czas kiedy siedzisz w wodzie nie mozesz miec podłączonej oxo, czyli poród wolniej przebiega |
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
co do niewypisywania skierowan przez lekarzy
ja chodze do lekarza z rozporzadzeniem ministra zdrowia w rece a jakby mi powiedzial ze nie wypisze to poprosilabym o odmowe na pismie jestem pewna zeby sie zesral i wypisal bo dobrze wie jakie sa konsekwencje tego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
hej
witam się po weekendzie, byliśmy u rodziców, zrobiliśmy grilla na działce w cieniu, wypoczęłam w gronie rodzinnym i wśród zieleni i pysznych owocków teraz biorę się za nadrabianie ps jestem obrażona na kurierów i listonoszy nie przyszli do mnie w piątek , dziś czekam na pana z paczką z poczty polskiej i też go jeszcze nie widać
|
#1585 |
|
BAN stały
|
Tylko nie przy każdym porodzie jest to oxo potrzebne.W razie jakiś komplikacji można z tej wody wyjść i już rodzić normalnie.Poza tym skurcze są skuteczniejsze, mięście się rozluźniają no i to mój drugi poród więc już mam tam luźniej.
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
wrrrrrrrr!!! kupiłam wszystko oprócz cukini
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- na leczo kupiłam pomidorki, papryki, pieczarki, cebulę ale zapomniałam o cukini dla siebie arbuza, winogrono, 3 nektarynki (moje ulubione owoce) no i obowiązkowo góralki nugatowe aaaaaaa i rabarbar na kompot ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- no nie, cebuli też zapomniałam
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
halo halo kupowała któraś w Was tą pościel nadia http://allegro.pl/3-cz-posciel-nadia...446439011.html podoba mi sie ta w kropki
|
|
#1590 |
|
czyli Endżi
|
Ale z liści malin, nie z malin!
Od 38 tygodnia raz dziennie, w 39 tygodniu dwa razy dziennie - info od położnej z sr.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

naprawdę były drogie.

widzę,że było u Was osssstro 
dobrze, że mi się przypomniało, że jutro wtorek i badania muszę zrobić 

ja czaiłam się na tego kwiatuszka 

idę wieszać

dla siebie arbuza, winogrono, 3 nektarynki (moje ulubione owoce)
no i obowiązkowo góralki nugatowe