Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 10:26   #2821
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
melduje,że właśnie wracam do żywych- chociaż dwa dni wyjęte życiorysu,
napitalało tak,że przeciwbolowe ledwo dawały radę, przysięgam,że jeszcze nic mnie tak w życiu nie bolało nawet po cc czułam się lepiej:prosi
i wiecie takie samopoczucie przy małym dziecku

no ale teraz to już nie ma porównania

poza tym u nas ok, młody nadal zębow nie ma, za ta wtrynia wszystko jak leci- dziś jadł pomidora aż mu się uszy trzęsły i zielonego ogórka
na śniadanko ugotowałam mu kaszę jaglaną taką najzwyklejszą- z owocami, bardzo mu smakowało

wstawiam foto mojego dzikusa
bidulko ale sie nacierpialas

a jak podajesz pomidora i ogora blendujesz???

pieknie dzikus stoi

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42107032]Marsi, u mnie cały kompleks taki - plac zabaw dzieciowy, miasteczko rowerowe, wifi za free i siłownia

http://osir.bedzin.pl/files/IMG_8158[2].jpg[/QUOTE]

super
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki...nie było mnie caly weekend....tescie wyjechali i nie dość że doszło nam obowiązków(podlewanie wszystkiego..kwiatów..ogó rków i pomidorów)...to jeszcze moja mama była przez 2 dni...a wczoraj jeszcze siostra z chłopakiem dojechała.. Ale wszyysko już nadrobilam ...byłyście łaskawe w ilości postow
No ale przedewszytskim w sobotę zajęliśmy się czyszczeniem nowego auta....powiem Wam że dopiero jak mamy piorący odkurzacz...to widac ile syfu siedzi w aucie..siedzeniach..podło dze....podsufitce.. Ale dzięki temu wiem też jakie czyste mamy teraz autko....szczególnie jak ma jeździć w nim dziecko... wrzucę jakaś fotkę ale kiepskie mam .
Jesteśmy szczęśliwi bo to nasze pierwsze takie lepsze autko..a szwagierka tz ....chodzi naburmuszona (dziwny to typ kobiety)...bo autko kupiliśmy...oni mają opla zafire..i to kilka lat nowsza od naszej..a mimo to zazdrosc ja zzera ze kupiliśmy sobie auto..i nawet powiedziała do tescia "a wiecznie narzekają że pieniędzy nie mają"...nie ważne że wzielismy auto w większej części na raty...ale to już taki typ...ja to akurat nigdy się z nią nie dogadam ..toleruje bo musze...

A...przyszły nam te siateczki...Antonio ciumka jak głupi... na razie dostał jablko...przez te problemy z kupią on jadl tylko marchew i jabłko..jeju my jesteśmy tak w tyle za Wami..ale może mogę dać mu banana?w sumie pediatra kazała na kupę surowe soki...ale surowy owoc do ciumkania to może być jako dodatek...a my wciąż marchew..jabłko..... . Czy mogę dać mu coś więcej?

A gratuluje Waszym dzieciaczkom..niektóre to już takie postępy robią...zazdroszczę...mój Antonio na razie tylko z brzuszka na plecy...czasem z plecow na brzuszek (ale zdecydowanie rzadziej)..a wczoraj na brzuchu to tak pupkę zaczął podnosić do góry...że prawie klęczał na kolanach...a głowa w dole...może to następny krok do raczkowania..ale wydaje mi się że jestemy w tyle za Wami... Daleko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za zakup
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:29   #2822
treselle0
Zadomowienie

dzien dobry Próbowałam nadrobić od pt co się działo, ale tyle tego, że znowu nadrabiając bym sięnie odezwała, bo by czasu brakło Widziałam, że trudne tematy poruszałyście, przykre, to wszystko

My nadal śpimy z Olą, bo zupełnie odmawia samodzielnego spania. A w te upały całą noc wisi na piersi, zupełnie się nie wysypiam.
Przyszedł mój bondek, i jestem trochę rozczarowana. Bardzo dobrze trzyma Oleńkę, i dzięki krzyżowanym ramionom nie spada z moich chudzizn, aaale przez to, że co zakładanie trzeba od nowa wiązać, dopasowywać, trochę mnie trafia Gdy zakładam nosidło na dworze majtają mi się te 'ramiona' i nie wiem co z tym zrobić.
Czy tule ma tu jakaś chuda dziewczyna?? tak 46kg w kapcich? da się nią dobrze obwiązać?

Rozszerzanie idzie nam bardzo dobrze, Ola lubi próbować nowości, zjadła nawet 2 całe słoiczki jarzynowej gerbera A od wczoraj smakujemy kaszkę jaglano-kukurydzianą Nominal. Jedyny minus rozszerzania to kupki, a raczej ich brak

Ponadto chyba od wrzesnia ruszę do pracy/stażu i mam zagwozdkę. Mała nawet jak do tego czasu opanuje 2 posiłki bezmleczne (ale jest nadal bardzo piersiowa) to nie wiem jak moja mama da sobie radę np. z usypianiem. Ola tylko przy cycku... Martwię się bardzo.... no i szczerze mówiąc w głębi myślę, że będzie jeszcze za mała na zostawienie przeze mnie

Wiecie, że mam małe mieszkanie 1 pokój i mniej wiecej, co 2 tyg. go przemablowuje Nie umiem go tak ustawić, żebym mogła bez krępacji karmić, kiedy przyjdą goście, zmieścić suszarkę i łóżeczko, i żeby było miejsce na podłodze na matę
Ufff, to się rozpisałam
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:33   #2823
sarah67
Zadomowienie

My wczoraj by bylo na [oczatku pochmirno wybralismy sie zobaczyc pomnik Casy ktora rozbila sie w 2008 r pod Miroslawcem, pozniej na lody i do tesciowej na podworko jedlismy domowa pizze, i rosól
poskakalismy na trampolinie, pogralismy z dzieciakmai w pilke
wzielismy do nas meza chrzesniaka

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

co do rozszerzania diety
to moja Niunia aniol wszystko je na poczatku jak tz myslala ze malo mleko to na noc dostawala mm a tak to piers i jadla to i to dopiero po zwazeniu odstawilismy mm na noc, sloiczki je wszystkie, owoce takze, zajada, jak cos bardzo smakuje to az sie nie cierpliwi i ledwo nadazamy z lyzeczka, sama tez czesto lapie za lyzeczke
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:35   #2824
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
założe sie, że jakby był do kupienia zestaw kluczy/srubokrętów/młotków to by budowa w tym nie przeszkadzała
jaka baba? jaka stara? pokazac sie - ocenimy
No oczywiście że na śrubokręty by sie znalazło

Jaką kaszke manne podajecie podczas wprowadzania glutenu, bo ja bym sie musiala za to wziasc i chcialam kupic ta z bobovity ale on ma w składzie mm a my na nutramigenie.
Stary 2013-08-05, 10:35   #2825
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/motherecare-super-...439170981.html fajna aukcja sama bym sie skusiła ale na Bartula bedzie za mała

wiem, ze nie czesto, ale np raz na tydzien owocka podaje to chyba nie zaszkodze?
Meneq, ale powiedz mi- sytuacja taka: Bartus sie bawi, maz wchodzi, młody do niego sie usmiecha, piszczy, rece wyciąga a on co? czesc Bartek i siada przed tv, albo bierze po co przyszedł i wychodzi.... to mi sie nóz w kieszeni otwiera.... bo teraz mały jeszcze nie rozumie ale rosnie przeciez i bedzie mu smutno i przykro....

nie biadole już, czika czikuje, dziec wstał, trzeba cos nastawic na obiad, bede zaglądac co jakis czas
No to jest akurat bardzo przykre. Ale powiedz czy on sie tak zawsze zachowuje? A może akurat mial gorszy dzien w pracy? Wiem, ze to nie usrawiedliwia go, ale jesli to sie zdarzylo jednorazowo, gorzej jesli tak sie zachwuje czesciej.
Stary 2013-08-05, 10:37   #2826
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dzien dobry Próbowałam nadrobić od pt co się działo, ale tyle tego, że znowu nadrabiając bym sięnie odezwała, bo by czasu brakło Widziałam, że trudne tematy poruszałyście, przykre, to wszystko

My nadal śpimy z Olą, bo zupełnie odmawia samodzielnego spania. A w te upały całą noc wisi na piersi, zupełnie się nie wysypiam.
Przyszedł mój bondek, i jestem trochę rozczarowana. Bardzo dobrze trzyma Oleńkę, i dzięki krzyżowanym ramionom nie spada z moich chudzizn, aaale przez to, że co zakładanie trzeba od nowa wiązać, dopasowywać, trochę mnie trafia Gdy zakładam nosidło na dworze majtają mi się te 'ramiona' i nie wiem co z tym zrobić.
Czy tule ma tu jakaś chuda dziewczyna?? tak 46kg w kapcich? da się nią dobrze obwiązać?

Rozszerzanie idzie nam bardzo dobrze, Ola lubi próbować nowości, zjadła nawet 2 całe słoiczki jarzynowej gerbera A od wczoraj smakujemy kaszkę jaglano-kukurydzianą Nominal. Jedyny minus rozszerzania to kupki, a raczej ich brak

Ponadto chyba od wrzesnia ruszę do pracy/stażu i mam zagwozdkę. Mała nawet jak do tego czasu opanuje 2 posiłki bezmleczne (ale jest nadal bardzo piersiowa) to nie wiem jak moja mama da sobie radę np. z usypianiem. Ola tylko przy cycku... Martwię się bardzo.... no i szczerze mówiąc w głębi myślę, że będzie jeszcze za mała na zostawienie przeze mnie

Wiecie, że mam małe mieszkanie 1 pokój i mniej wiecej, co 2 tyg. go przemablowuje Nie umiem go tak ustawić, żebym mogła bez krępacji karmić, kiedy przyjdą goście, zmieścić suszarkę i łóżeczko, i żeby było miejsce na podłodze na matę
Ufff, to się rozpisałam
Melduja sie 43kg. tak, Tule da sie wyregulować do szczupłego rodzica. Nie wiem o jakich ramionach piszesz?
Ja zakładam tule szybko, luzuje tylko 2 paski, potem dociagam i wsio.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:38   #2827
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Jaką kaszke manne podajecie podczas wprowadzania glutenu, bo ja bym sie musiala za to wziasc i chcialam kupic ta z bobovity ale on ma w składzie mm a my na nutramigenie.
Ja do nutramigenu podaje kaszki holle, zarowno bezglutenowa jaglama jak i te zawierajace gluten.
Stary 2013-08-05, 10:40   #2828
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42110214]Neti, ale jeszcze tak... wiesz, hip jest drogi ale na rynku są dziesiatki mlek, tańszych też. A tu chodzi o twoje dziecko, ja rozumiem że drogi ale syropu nie możesz mu ciągle dawać i ograniczać diety też nie.

W lidlu masz mleko nestle, nan
W kaudlandzie hipp, bebiko, bebilon, nan, nestle
W realu jak wyżej + humana do tego
W rossie jeszcze mleko BD

w dodatku każda firma ma rodzaje różne

jakie wcześniej mleka przerabialiście, a na jakim teraz jesteście?

No widzisz, Blogerko, każde dziecko inne. Agatka kilka mcy na bebilonie jechała (jak już wyszłam z nutramigenu), a potem okazało się, że toleruje też i bebiko i na tym jechała do końca kariery mm. Co ciekawe, po gerberze też zatwardzenia były.[/QUOTE]

My tak. W szpitalu dokarmiali hippem...potem na wyjscie pediatra kazała kupić.nan "bo najlepsze"....potem gdzieś po zapaleniu płuc czyli ok 3 mca jesteśmy na hippie...i tak do dziś.pediatra kazała zmniejszac ilosc syropu...ale zaraz nie będzie go dostawał .i jeśli znów kupy nie zrobi to już nie wiem..już raz pediatrę zmieniałam...a mówiłam jej że może jescze raz.mleko zmienić...mowila że nie. K...wA jak człowiek się nie zna i boi..top się słucha...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-05 o 10:42
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:48   #2829
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
http://allegro.pl/motherecare-super-...439170981.html fajna aukcja sama bym sie skusiła ale na Bartula bedzie za mała

wiem, ze nie czesto, ale np raz na tydzien owocka podaje to chyba nie zaszkodze?
Meneq, ale powiedz mi- sytuacja taka: Bartus sie bawi, maz wchodzi, młody do niego sie usmiecha, piszczy, rece wyciąga a on co? czesc Bartek i siada przed tv, albo bierze po co przyszedł i wychodzi.... to mi sie nóz w kieszeni otwiera.... bo teraz mały jeszcze nie rozumie ale rosnie przeciez i bedzie mu smutno i przykro....

nie biadole już, czika czikuje, dziec wstał, trzeba cos nastawic na obiad, bede zaglądac co jakis czas
Rzeczywiscie sytuacja dziwna... A gdybys sprobowala sie ulotnic wowczas?
Rozmawialas z nim o tej sytuacji, przepraszam, ale nie pamietam.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:50   #2830
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

ja kupiłam zwykłą mannę błyskawiczną dla dorosłych
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Melduja sie 43kg. tak, Tule da sie wyregulować do szczupłego rodzica. Nie wiem o jakich ramionach piszesz?
Ja zakładam tule szybko, luzuje tylko 2 paski, potem dociagam i wsio.
To też 'malutka' jesteś pisząc o ramionach mam na myśli te paski od nosidła, które się trzyma na ramionach, z głowy mi wyleciało jak to nazwać Hmm, nie wiem co robić. Bondek teraz lepszy dla mojej Kruszyny, bo do Tuli to jeszcze z 1,5/2m-ce.... ale wkurzają mnie te wiązania w bondolino
Stary 2013-08-05, 10:56   #2831
Debrah
Zakorzenienie

A z jakiego powodu Wam się tak bardzo spieszyło do nosidła, jeśli mogę spytać?
Nie wiem jak wygląda wiązanie w Bondolino, więc nie doradzę, ale może dziewczyny które mają to nosidło.
W tuli te pasy naramienne da się tak dociąnąc, że nie spadają. Ogólnie regulacja jest bardzo fajna i wygodna, dociągasz na szybko już z dzieckiem w środku.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:06   #2832
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy szczęśliwi bo to nasze pierwsze takie lepsze autko..a szwagierka tz ....chodzi naburmuszona (dziwny to typ kobiety)...bo autko kupiliśmy...
gratuluję auta
a zazdrością się nie przejmuj to przeież typowe

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej
Podczytywałam Was cały weekend na raty w kilku podejściach więc nie cytowałam. I jakoś tak wbić się nie umiem...
U nas weekend czikowaty bardzo. No ale dziś jakby pochmurno jakoś się zapowiada.

I pochwalę się. Jutro mijają 2 tygodnie odkąd jestem na "diecie" i na wadze jest o 2,6 kg mniej. Idę zjeść śniadanko bo Igi sobie drzemkę urządził. A wstał dzisiaj o 6.
brawo za wagę
mam pytanie- Twoje dziecko da się przewinąc? Bo mojego dzikusa nie umiem poskromić i ostatnio dwie osoby go przewijają

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

U nas lepiej-śmieci mają być wystawione przed 7:30 a zabierają czasem nawet o 20 Kutafony
dajcie spokój z tymi śmieciami
dla mnie to jakieś nieporozumienie, nie wiem jak gmina może dopuszczać do takich zaniedbań i firmy, ktore wygrały przetargi
u nas na wiosce np nie dawal ostatnio workow bo..... nie mieli
co z tego że firma wygrała przetarg jak jest do tego nie przygotowana
ja się pytam w co w takim razie mamy wkładac te śmieci i dlaczego mamy ze swojej kieszeni płacić za worki skoro gmina nie jest w stanie ich dostarczyć
poza tym wczoraj zrobiłam rundkę po wsi i widziałam,że te smieci naprawdę sie walają, na podworkach nic tylko worki
o smrodzie nie wspomne
u mnie kubeł przed domem na odpady zmieszane to po prostu chodzi
za chwile gmina będzie mieć nie problem śmieciowy a szczurowy
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Marsi dla Ciebie idealnie dobrze, że już się lepiej czujesz. to kiedy wpadasz? w czikowatą środę, czy może w chłodny poniedziałek- czyt. dzisiaj
kcohana, wpadnę do Ciebie przed samym urlopem, ciężko mi sie teraz ogarnąć tym bardziej że u Samuela jest kuzyn z Austrii, ale po 11 sierpnia wyjeżdza, teraz to stado wykarmić to nielada wyczyn więc nie gniewaj się na mnie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej mamusie
dawno mnie nie było, pamiętacie mnie jeszcze?
hello kochana, myślałam wczoraj o Tobie jak piekłam drożdzówkę z Twojego przepisu

Cytat:
Ten syrop top lactuloza...zwykly syrop na zatwardzenie .
U nas ten hipp comfort...jakoś rzadko wogóle gdzies jest.. Ale jest strasznie drogi....
No to co dziewczyny mi proponujecie...od czego mam zacząć? Mówię...dynia ..marchew..i ziemniak ze sloika odpada ..bo mały ma odruch wymiotny... Jedynie co to jablko (poza sokiem)..że sloika było ok ..co mogę jeszcze dawać?

neti- aż się za głowę złapałam
sorki ale ja bym na Twoim miejscu lekarza zmienila
najpierw czytrałam o czopkach to mi się włos zjeżył, teraz laktuloza
ja to kiedyś dostałam to z zaleceniem od lekarza,żeby BARDZO ostrożnie, tylko że ja jestem po 30 a Antony to przecież maleństwo

kochana to nie jest rozwiązanie, dziewczyny dobrze mówią,że gdzieś jest błąd

co do diety, to nie można liczyć,że za pierwszym razem dziecko zje Ci od razu pół słoiczka i będzie happy
jednym rozszerzanie idzie lepiej innym gorzej bo dzieci są rózne
czasem jeśli maluch odmawia czegoś to trzeba zrobić 3-4 a nawet 10 podejść
poza tym on już ma skończone 6 miesięcy, jesteście na mm to on naprawdę powinien już jadać coś konkretnego
jest taki wybor,że głowa boli
a na zaparcia polecam morele- teraz jest sezon, ja już zrobilam zapasy w słoikach na zimę
u mnie mały jak ma problem z kupą po marchewce to jako antidotum podaje własnie morele

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Jeszcze chciałabym spróbować tych z holle, co myślisz szaja? Podawałaś te słoiczki?
ja Ci powiem co myślę
7 zeta za obiadek
proszę Cię, 10 takich słoiczków i masz ekstra zabawkę dla malego
a próbowałąś coś sama gotować dla Borysa?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a jak podajesz pomidora i ogora blendujesz???
nie kochama, TZ obrał pomidora ze skórki i pokroił na kanapki, Dzikus chwycił łapką i ciumkał jak to dzikus
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:07   #2833
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Ja do nutramigenu podaje kaszki holle, zarowno bezglutenowa jaglama jak i te zawierajace gluten.
A jak zamawiasz z glutenem też jaglaną?

Tak w ogóle dziewczyny to gdzie zamawiacie holle bo ja też bym musiała w końcu zacząć podawać.

Cytat:
My tak. W szpitalu dokarmiali hippem...potem na wyjscie pediatra kazała kupić.nan "bo najlepsze"....potem gdzieś po zapaleniu płuc czyli ok 3 mca jesteśmy na hippie...i tak do dziś.pediatra kazała zmniejszac ilosc syropu...ale zaraz nie będzie go dostawał .i jeśli znów kupy nie zrobi to już nie wiem..już raz pediatrę zmieniałam...a mówiłam jej że może jescze raz.mleko zmienić...mowila że nie. K...wA jak człowiek się nie zna i boi..top się słucha...

Ja przede wszystkim zmieniłabym mleko, ja też robiłam to na własną ręke bo lekarz mówił żeby nie zmieniać i nie załuje swojej decyzji.
Stary 2013-08-05, 11:09   #2834
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A z jakiego powodu Wam się tak bardzo spieszyło do nosidła, jeśli mogę spytać?
Nie wiem jak wygląda wiązanie w Bondolino, więc nie doradzę, ale może dziewczyny które mają to nosidło.
W tuli te pasy naramienne da się tak dociąnąc, że nie spadają. Ogólnie regulacja jest bardzo fajna i wygodna, dociągasz na szybko już z dzieckiem w środku.
nosidło wygodne, żeby wyskoczyć do sklepu/piekarni bez potrzeby tachania wózka z 2 piętra Wygodniej też przełożyć dziecko z fotelika sam. do nosidła i polecieć do banku/ sklepu/ urzędu niż dźwigać fotelik i dziecko. Tylko właśnie te długie pasy wiązane mnie denerwują, szura sie tym po ziemi i mnie wkurza
Stary 2013-08-05, 11:11   #2835
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluję auta

brawo za wagę
mam pytanie- Twoje dziecko da się przewinąc? Bo mojego dzikusa nie umiem poskromić i ostatnio dwie osoby go przewijają

dla mnie to jakieś nieporozumienie, nie wiem jak gmina może dopuszczać do takich zaniedbań i firmy, ktore wygrały przetargi
ja się pytam w co w takim razie mamy wkładac te śmieci i dlaczego mamy ze swojej kieszeni płacić za worki skoro gmina nie jest w stanie ich dostarczyć
poza tym wczoraj zrobiłam rundkę po wsi i widziałam,że te smieci naprawdę sie walają, na podworkach nic tylko worki
o smrodzie nie wspomne

kcohana, wpadnę do Ciebie przed samym urlopem, ciężko mi sie teraz ogarnąć tym bardziej że u Samuela jest kuzyn z Austrii, ale po 11 sierpnia wyjeżdza, teraz to stado wykarmić to nielada wyczyn więc nie gniewaj się na mnie

hello kochana, myślałam wczoraj o Tobie jak piekłam drożdzówkę z Twojego przepisu

ja to kiedyś dostałam to z zaleceniem od lekarza,żeby BARDZO ostrożnie, tylko że ja jestem po 30 a Antony to przecież maleństwo

co do diety, to nie można liczyć,że za pierwszym razem dziecko zje Ci od razu pół słoiczka i będzie happy
poza tym on już ma skończone 6 miesięcy, jesteście na mm to on naprawdę powinien już jadać coś konkretnego
a na zaparcia polecam morele- teraz jest sezon, ja już zrobilam zapasy w słoikach na zimę
u mnie mały jak ma problem z kupą po marchewce to jako antidotum podaje własnie morele

ja Ci powiem co myślę
7 zeta za obiadek

nie kochama, TZ obrał pomidora ze skórki i pokroił na kanapki, Dzikus chwycił łapką i ciumkał jak to dzikus
a to ceny nie sprawdzilam
haha, masz racje, 7 zl a Borys bedie mial odruch wymiotny to dziekuje
tak, na razie probowalam warzywa gotowac, zblendowanalam i co? w dupie mial
Nawet ze sloiczkiem probowalam to zmieszac i tez nic
Ale bede probowac jeszcze, obiecalam sobie poki co raz w tygodniu cos mu ugotowac

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
A jak zamawiasz z glutenem też jaglaną?

Tak w ogóle dziewczyny to gdzie zamawiacie holle bo ja też bym musiała w końcu zacząć podawać.

Ja przede wszystkim zmieniłabym mleko, ja też robiłam to na własną ręke bo lekarz mówił żeby nie zmieniać i nie załuje swojej decyzji.
ja kupuje w askocie, juz nie pamietam ktra kasza ma gluten, bo ja czytalam sklad i wrzucalam do koszyka
Stary 2013-08-05, 11:14   #2836
e_vel
Wtajemniczenie

mojemu dziecku brakuje miejsca w łóżeczku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1150657.jpg (35,7 KB, 32 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:22   #2837
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
gratuluję auta

brawo za wagę

o smrodzie nie wspomne

ja Ci powiem co myślę
7 zeta za obiadek

6 miesięcy jeszcze przed nami..18 kończyny...ale to i tak już czas..no i lecimy zaraz do rossa..spróbujemy tych sliwek...i może coś z morelami..no i jakieś warzywka..nie wiem czy któraś z Was używała..ale może spróbujemy tego mleka z babydream?...
A te morele to moze i sama dla malego zrobię...tylko jak?
Jedyne słoiki jakie w życiu robiłam to kiedyś gruszki w occie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-05 o 11:25
Stary 2013-08-05, 11:23   #2838
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Neti - ja jestem pewna że to mleko - my jak przeszliśmy na hipp to momentalnie kupki się zatrzymały a jak robił to po tygodniu wystekal pare bobkow - niestety hipp zwykły działa niby na rozluźnienie stolca ale u nas było zupełnie za odwrót.

YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:26   #2839
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupuje w askocie, juz nie pamietam ktra kasza ma gluten, bo ja czytalam sklad i wrzucalam do koszyka
dziewczyny spoza wrocka chyba nie wiedzą co to askot

ja też swojemu codziennie nie gotuje ale tak 2-3 razy w tyg staram się
mój to nie rozróznia chyba co ze słoiczka co nie bo zjada wszystko

dziewczyny, od kiedy można takiemu maluszkowi dać troszkę czosnku w potrawie????
pytam bo dziś szpinak u mnie będzie i jak tu się obejść bez czosnku ?
Stary 2013-08-05, 11:27   #2840
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję auta

brawo za wagę

o smrodzie nie wspomne

ja Ci powiem co myślę
7 zeta za obiadek

czytałam, że Ci wyszła drożdżówa tylko szkoda, że źle się czułaś po niej
a co do kanapek to padłam
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
mojemu dziecku brakuje miejsca w łóżeczku
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:28   #2841
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Neti - ja jestem pewna że to mleko - my jak przeszliśmy na hipp to momentalnie kupki się zatrzymały a jak robił to po tygodniu wystekal pare bobkow - niestety hipp zwykły działa niby na rozluźnienie stolca ale u nas było zupełnie za odwrót.

No i ja myślałam że skoro nadal po zmianie są problemy...to trzeba szukać dalej i następne...ale lekarz mówi nie.."to nie ma sensu"...

Stary 2013-08-05, 11:32   #2842
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

marsi - myślałam, ze to jakaś ogólnopolska sieć sklepów
w piotrze i pawle są też słoiki holle, więc kaszki może też
Stary 2013-08-05, 11:34   #2843
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
No i ja myślałam że skoro nadal po zmianie są problemy...to trzeba szukać dalej i następne...ale lekarz mówi nie.."to nie ma sensu"...

Ja myślę że mu nie zaszkodzisz a możesz pomóc. Lekarza nawet nie pytałam o zdanie bo w sumie i tak mleczko dobiera się metodą prób i błędów. Sprobujcie HA, może się okaże że te zaparcia to cos w kierunku skazy? U nas dość szybko było widać poprawe. A sens jest na pewno także próbuj.

YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:34   #2844
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
czytałam, że Ci wyszła drożdżówa tylko szkoda, że źle się czułaś po niej
a co do kanapek to padłam

kochana
to po drożdzach nie drożdzówce
będę ją piec cześciej bo moje chlopaki oszalały na jej punkcie, jest po prostu idealna, jeszcze raz dziękuję Ci za przepis
Stary 2013-08-05, 11:36   #2845
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

ja już się nauczyłam, żeby nie ufać ślepo lekarzom. Wszystko, co mi mówią dzielę przez 2, sprawdzam, czytam i sama się 'dokształcam'. W Twoim wypadku naprawdę wydaje mi się, że lepiej jest spróbować innego mleka niz ładować kolejne syropki czopki itd.
Stary 2013-08-05, 11:37   #2846
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
marsi - myślałam, ze to jakaś ogólnopolska sieć sklepów
w piotrze i pawle są też słoiki holle, więc kaszki może też
hehehe dobre
ja już wcześniej czytałam jak pisałaś o askocie
;mojemu Holle się troszkę przejadły, zrobiłam ostatnio zapas, pewnie za kilka dni znowu do nich wrocimy
teraz kupiłam małemu hipp na dobranoc bez cukru, brzuszek go nie boli (po bobovicie bardzo płakał) i jest ok

poluje teraz na mleko co szaja podawała linka- Humana na dobranoc, niestety w hurtowni jej nie ma, chyba tylko przez net będę mogła zamówić
Stary 2013-08-05, 11:40   #2847
e_vel
Wtajemniczenie

bożesz jaka Maja mnaruda oszaleję chyba...

nerwa jeszcze mam, bo @ się zbliża pełną parą niosąc ze spobą wszystkie objawy napięcia
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:41   #2848
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, a macie Real we Wro? :d bo real prowadzi humanę. Rózne mają.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:41   #2849
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
kochana
to po drożdzach nie drożdzówce
będę ją piec cześciej bo moje chlopaki oszalały na jej punkcie, jest po prostu idealna, jeszcze raz dziękuję Ci za przepis
ale się cieszę, że Twoim mężczyznom smakowała i że dla Ciebie jest idealna pochwała kulinarna z Twoich ust to jest coś
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:44   #2850
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Neti, nóż w kieszeni mi się otwiera jak czytam co pediatra Ci mówi. Zmień lekarza. Dziewczyny już wszystko powiedziały, musisz rozszerzać dietę, trzeba cierpliwości i czasu, nie zniechęcaj się, jesli Antonio dziubnie jedną łyżeczke tylko. Mleko koniecznie zmiencie, pytałaś o to babydream, ja kupuje i sobie chwale, Ola na bebiko kupa co 3 dni, a jak przeszła na BD to dwie kupy codziennie i to o stałych porach! Nie wiem jak by było u Was, możesz spróbować z Pepti np jak się przyjmie to recepta i po taniości masz. Tutaj trzeba po prostu próbować i szukać, każdemu dziecku będzie odpowiadało co innego, niestety, my Wam mleka nie wybierzemy, próbuj kochana i odstaw ten syrop, bo wbrew pozorom nic dobrego na dłuższą metę nie zdziała

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości