|
|
#2821 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
a jak podajesz pomidora i ogora blendujesz??? pieknie dzikus stoi ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42107032]Marsi, u mnie cały kompleks taki - plac zabaw dzieciowy, miasteczko rowerowe, wifi za free i siłownia http://osir.bedzin.pl/files/IMG_8158[2].jpg[/QUOTE] super Cytat:
za zakup
|
||
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() My nadal śpimy z Olą, bo zupełnie odmawia samodzielnego spania. A w te upały całą noc wisi na piersi, zupełnie się nie wysypiam. Przyszedł mój bondek, i jestem trochę rozczarowana. Bardzo dobrze trzyma Oleńkę, i dzięki krzyżowanym ramionom nie spada z moich chudzizn, aaale przez to, że co zakładanie trzeba od nowa wiązać, dopasowywać, trochę mnie trafia Gdy zakładam nosidło na dworze majtają mi się te 'ramiona' i nie wiem co z tym zrobić. Czy tule ma tu jakaś chuda dziewczyna?? tak 46kg w kapcich? da się nią dobrze obwiązać? Rozszerzanie idzie nam bardzo dobrze, Ola lubi próbować nowości, zjadła nawet 2 całe słoiczki jarzynowej gerbera A od wczoraj smakujemy kaszkę jaglano-kukurydzianą Nominal. Jedyny minus rozszerzania to kupki, a raczej ich brak![]() Ponadto chyba od wrzesnia ruszę do pracy/stażu i mam zagwozdkę. Mała nawet jak do tego czasu opanuje 2 posiłki bezmleczne (ale jest nadal bardzo piersiowa) to nie wiem jak moja mama da sobie radę np. z usypianiem. Ola tylko przy cycku... Martwię się bardzo.... no i szczerze mówiąc w głębi myślę, że będzie jeszcze za mała na zostawienie przeze mnie ![]() Wiecie, że mam małe mieszkanie 1 pokój i mniej wiecej, co 2 tyg. go przemablowuje Nie umiem go tak ustawić, żebym mogła bez krępacji karmić, kiedy przyjdą goście, zmieścić suszarkę i łóżeczko, i żeby było miejsce na podłodze na matę![]() Ufff, to się rozpisałam
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
My wczoraj by bylo na [oczatku pochmirno wybralismy sie zobaczyc pomnik Casy ktora rozbila sie w 2008 r pod Miroslawcem, pozniej na lody i do tesciowej na podworko jedlismy domowa pizze, i rosól
poskakalismy na trampolinie, pogralismy z dzieciakmai w pilke wzielismy do nas meza chrzesniaka ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- co do rozszerzania diety to moja Niunia aniol wszystko je na poczatku jak tz myslala ze malo mleko to na noc dostawala mm a tak to piers i jadla to i to dopiero po zwazeniu odstawilismy mm na noc, sloiczki je wszystkie, owoce takze, zajada, jak cos bardzo smakuje to az sie nie cierpliwi i ledwo nadazamy z lyzeczka, sama tez czesto lapie za lyzeczke |
|
|
|
#2824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaką kaszke manne podajecie podczas wprowadzania glutenu, bo ja bym sie musiala za to wziasc i chcialam kupic ta z bobovity ale on ma w składzie mm a my na nutramigenie.
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
tak, Tule da sie wyregulować do szczupłego rodzica. Nie wiem o jakich ramionach piszesz?Ja zakładam tule szybko, luzuje tylko 2 paski, potem dociagam i wsio. |
|
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do nutramigenu podaje kaszki holle, zarowno bezglutenowa jaglama jak i te zawierajace gluten.
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42110214]Neti, ale jeszcze tak... wiesz, hip jest drogi ale na rynku są dziesiatki mlek, tańszych też. A tu chodzi o twoje dziecko, ja rozumiem że drogi ale syropu nie możesz mu ciągle dawać i ograniczać diety też nie.
W lidlu masz mleko nestle, nan W kaudlandzie hipp, bebiko, bebilon, nan, nestle W realu jak wyżej + humana do tego W rossie jeszcze mleko BD w dodatku każda firma ma rodzaje różne jakie wcześniej mleka przerabialiście, a na jakim teraz jesteście? No widzisz, Blogerko, każde dziecko inne. Agatka kilka mcy na bebilonie jechała (jak już wyszłam z nutramigenu), a potem okazało się, że toleruje też i bebiko i na tym jechała do końca kariery mm. Co ciekawe, po gerberze też zatwardzenia były.[/QUOTE] My tak. W szpitalu dokarmiali hippem...potem na wyjscie pediatra kazała kupić.nan "bo najlepsze"....potem gdzieś po zapaleniu płuc czyli ok 3 mca jesteśmy na hippie...i tak do dziś.pediatra kazała zmniejszac ilosc syropu...ale zaraz nie będzie go dostawał .i jeśli znów kupy nie zrobi to już nie wiem..już raz pediatrę zmieniałam...a mówiłam jej że może jescze raz.mleko zmienić...mowila że nie. K...wA jak człowiek się nie zna i boi..top się słucha... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-05 o 10:42 |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Rozmawialas z nim o tej sytuacji, przepraszam, ale nie pamietam. |
|
|
|
|
#2830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pisząc o ramionach mam na myśli te paski od nosidła, które się trzyma na ramionach, z głowy mi wyleciało jak to nazwać Hmm, nie wiem co robić. Bondek teraz lepszy dla mojej Kruszyny, bo do Tuli to jeszcze z 1,5/2m-ce .... ale wkurzają mnie te wiązania w bondolino
|
||
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
A z jakiego powodu Wam się tak bardzo spieszyło do nosidła, jeśli mogę spytać?
![]() Nie wiem jak wygląda wiązanie w Bondolino, więc nie doradzę, ale może dziewczyny które mają to nosidło. W tuli te pasy naramienne da się tak dociąnąc, że nie spadają. Ogólnie regulacja jest bardzo fajna i wygodna, dociągasz na szybko już z dzieckiem w środku. |
|
|
|
#2832 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zazdrością się nie przejmuj to przeież typowe ![]() Cytat:
mam pytanie- Twoje dziecko da się przewinąc? Bo mojego dzikusa nie umiem poskromić i ostatnio dwie osoby go przewijają ![]() Cytat:
dla mnie to jakieś nieporozumienie, nie wiem jak gmina może dopuszczać do takich zaniedbań i firmy, ktore wygrały przetargi u nas na wiosce np nie dawal ostatnio workow bo..... nie mieli ![]() co z tego że firma wygrała przetarg jak jest do tego nie przygotowana ja się pytam w co w takim razie mamy wkładac te śmieci i dlaczego mamy ze swojej kieszeni płacić za worki skoro gmina nie jest w stanie ich dostarczyć poza tym wczoraj zrobiłam rundkę po wsi i widziałam,że te smieci naprawdę sie walają, na podworkach nic tylko worki o smrodzie nie wspomne u mnie kubeł przed domem na odpady zmieszane to po prostu chodzi za chwile gmina będzie mieć nie problem śmieciowy a szczurowy Cytat:
![]() hello kochana, myślałam wczoraj o Tobie jak piekłam drożdzówkę z Twojego przepisu Cytat:
sorki ale ja bym na Twoim miejscu lekarza zmienila najpierw czytrałam o czopkach to mi się włos zjeżył, teraz laktuloza ![]() ja to kiedyś dostałam to z zaleceniem od lekarza,żeby BARDZO ostrożnie, tylko że ja jestem po 30 a Antony to przecież maleństwo kochana to nie jest rozwiązanie, dziewczyny dobrze mówią,że gdzieś jest błąd co do diety, to nie można liczyć,że za pierwszym razem dziecko zje Ci od razu pół słoiczka i będzie happy jednym rozszerzanie idzie lepiej innym gorzej bo dzieci są rózne czasem jeśli maluch odmawia czegoś to trzeba zrobić 3-4 a nawet 10 podejść poza tym on już ma skończone 6 miesięcy, jesteście na mm to on naprawdę powinien już jadać coś konkretnego jest taki wybor,że głowa boli a na zaparcia polecam morele- teraz jest sezon, ja już zrobilam zapasy w słoikach na zimę u mnie mały jak ma problem z kupą po marchewce to jako antidotum podaje własnie morele ![]() Cytat:
![]() 7 zeta za obiadek ![]() proszę Cię, 10 takich słoiczków i masz ekstra zabawkę dla malego a próbowałąś coś sama gotować dla Borysa? nie kochama, TZ obrał pomidora ze skórki i pokroił na kanapki, Dzikus chwycił łapką i ciumkał jak to dzikus
|
||||||
|
|
|
#2833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle dziewczyny to gdzie zamawiacie holle bo ja też bym musiała w końcu zacząć podawać. Cytat:
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygodniej też przełożyć dziecko z fotelika sam. do nosidła i polecieć do banku/ sklepu/ urzędu niż dźwigać fotelik i dziecko. Tylko właśnie te długie pasy wiązane mnie denerwują, szura sie tym po ziemi i mnie wkurza
|
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() haha, masz racje, 7 zl a Borys bedie mial odruch wymiotny to dziekuje tak, na razie probowalam warzywa gotowac, zblendowanalam i co? w dupie mial Nawet ze sloiczkiem probowalam to zmieszac i tez nic Ale bede probowac jeszcze, obiecalam sobie poki co raz w tygodniu cos mu ugotowac ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
mojemu dziecku brakuje miejsca w łóżeczku
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
A te morele to moze i sama dla malego zrobię...tylko jak? Jedyne słoiki jakie w życiu robiłam to kiedyś gruszki w occie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-05 o 11:25 |
|
|
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Neti - ja jestem pewna że to mleko - my jak przeszliśmy na hipp to momentalnie kupki się zatrzymały a jak robił to po tygodniu wystekal pare bobkow - niestety hipp zwykły działa niby na rozluźnienie stolca ale u nas było zupełnie za odwrót.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też swojemu codziennie nie gotuje ale tak 2-3 razy w tyg staram się mój to nie rozróznia chyba co ze słoiczka co nie bo zjada wszystko dziewczyny, od kiedy można takiemu maluszkowi dać troszkę czosnku w potrawie???? pytam bo dziś szpinak u mnie będzie i jak tu się obejść bez czosnku ?
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko szkoda, że źle się czułaś po niej ![]() a co do kanapek to padłam ![]()
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
marsi - myślałam, ze to jakaś ogólnopolska sieć sklepów
![]() w piotrze i pawle są też słoiki holle, więc kaszki może też
|
#2843 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
także próbuj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
ja już się nauczyłam, żeby nie ufać ślepo lekarzom. Wszystko, co mi mówią dzielę przez 2, sprawdzam, czytam i sama się 'dokształcam'. W Twoim wypadku naprawdę wydaje mi się, że lepiej jest spróbować innego mleka niz ładować kolejne syropki czopki itd.
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już wcześniej czytałam jak pisałaś o askocie ![]() ;mojemu Holle się troszkę przejadły, zrobiłam ostatnio zapas, pewnie za kilka dni znowu do nich wrocimyteraz kupiłam małemu hipp na dobranoc bez cukru, brzuszek go nie boli (po bobovicie bardzo płakał) i jest ok poluje teraz na mleko co szaja podawała linka- Humana na dobranoc, niestety w hurtowni jej nie ma, chyba tylko przez net będę mogła zamówić |
|
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
bożesz jaka Maja mnaruda
nerwa jeszcze mam, bo @ się zbliża pełną parą niosąc ze spobą wszystkie objawy napięcia |
|
|
|
#2848 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, a macie Real we Wro? :d bo real prowadzi humanę. Rózne mają.
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Neti, nóż w kieszeni mi się otwiera jak czytam co pediatra Ci mówi. Zmień lekarza. Dziewczyny już wszystko powiedziały, musisz rozszerzać dietę, trzeba cierpliwości i czasu, nie zniechęcaj się, jesli Antonio dziubnie jedną łyżeczke tylko. Mleko koniecznie zmiencie, pytałaś o to babydream, ja kupuje i sobie chwale, Ola na bebiko kupa co 3 dni, a jak przeszła na BD to dwie kupy codziennie i to o stałych porach! Nie wiem jak by było u Was, możesz spróbować z Pepti np jak się przyjmie to recepta i po taniości masz. Tutaj trzeba po prostu próbować i szukać, każdemu dziecku będzie odpowiadało co innego, niestety, my Wam mleka nie wybierzemy, próbuj kochana i odstaw ten syrop, bo wbrew pozorom nic dobrego na dłuższą metę nie zdziała
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

.. . Czy mogę dać mu coś więcej?
za zakup

Gdy zakładam nosidło na dworze majtają mi się te 'ramiona' i nie wiem co z tym zrobić. 

?