Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. XI! - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 11:21   #5011
minthema
Zakorzenienie

Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. X

Cytat:
Napisane przez meeow Pokaż wiadomość
Dokladnie tak

Ja mam korektor do paznokci z Rossmana, od Ewy Schmidt czy jakos tak okolo 15 zl za niego dalam jak nie wiecej, ale podobno Essence ma w swojej ofercie korektory do lakieru. Mialam przez jakis czas szau pau na to, ale i tak nadal skorki i paznokcie czyszcze pedzelkiem zamoczonym w lakierze, bo lepiej dociera w zakamarki
A co do lakierow i paznokci.. Swojego czasu lubilam taki look paznokci, o ktorym piszesz, ale mi przeszlo a lakiery z Rimmela 60 sekundowki sa fajne. Ja mam jednego, ale z serii Precious Stones - Diamond Dust i sie jaram

A nie spie bo mnie obudzili kosiarami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki Właśnie mi się nie chce babrać z zamaczeniem wacika, patyczka, pędzelka w zmywaczu nigdy, szczególnie z moją zdolnością to robienia sobie kuku na świeżym lakierze
No ja właśnie najbardziej lubiłam żywe kolory, neon, róże w szczególności, no, nude też ale kryjące a teraz na lato tak mnie wzięło. Jedyne co mi się chyba nigdy nie spodoba to większość brokatowych, perłowych, pękających i magnetycznych kolorów I takich w których shimmer mocno kontrastuje z lakierem bazowym. Za to ostatnio mega spodobały mi się te "piórkowe" top coaty, cudo

a mnie obudziło śniadanie o 8 chyba po południu będę zdechła
Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Bell z tego co wiem ma mniejsza pojemność niż standardowa, więc szybciej się skończy, a to znaczy, że możesz wziąć obydwa
Chyba, że się zdecydujesz na klasyczny podkład, a jaki tam pędzel dokładają?

60 sec są fajne, miałam jeden kolor i fajnie mi służył do zgestnienia mam jeszcze jeden z wymianki, ale nie miałam wszystkich pazurow w nim jeszcze.
Ale opre się i nie wezmę już żadnego
Jak znajdziesz taka idealną czerwień bez podtonów to daj znać taki kolor mi potrzebny na pazury i na usta.

NO WŁAŚNIE to jest jego jedyny minus, nie podobało mi się to
Aczkolwiek na pewno wypróbuję oba Uby naraz raczej nie wezmę bo jeszcze kupuję zwykły podkład Jakbym jednak szła gdzieś na jakąś imprezę czy coś, zawsze większa trwałość się przyda. No i na zdjęciach taki BB może pogrążać

No właśnie ciężko określić Wygląda jak do podkładu ale ciut maławy, podobny mam do korektora aczkolwiek mój jest jednak trochę mniejszy Ale obstawiam że jest do podkładu, na innym zdjęciu (które z wątku zniknęło albo ja jakoś niedowidzę) - wyraźniejszym -jest trochę większy. Oceń sama
Chyba że dają losowo a tu jest tylko przykład, w co wątpię

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaperelka Pokaż wiadomość
Ja kocham mazury! <3
Mam swoje ulubione miejsce do którego jeżdżę od 18 lat!
Tam jest pięknie! Poza tym lubię takie klimaty, mieszkanie w namiocie itd.

Myślałam, że tylko ja tak mam!
Jeśli chodzi o krem BB to ja sobie właśnie zamówiłam z Oriflame, jestem strasznie ciekawa czy jest fajny!

haha "jestę tylko plebsę" - mistrz!
Ja właśnie marze o tym aby sobie kiedyś kupić ten oryginalny azjatycki krem...ale to pewnie jeszcze trochę...
Gdzie jeździsz?
U mnie trochę inaczej, w namiotach spaliśmy jak byłam duuuużo mniejsza, parę latek, czarterowaliśmy żaglówkę i cały dzień na jeziorze a co wieczór powrót pod namiot, potem było najlepiej bo łódka była naszym mieszkaniem i codziennie spaliśmy gdzie indziej, czy to w większym porcie, czy dzikiej plaży, a Maja zawsze na dziobie ideolo

Mnie jakoś nie przekonują te marki.. zamówieniowe? Nie wiem czemu, zraziłam się po kilku zamówieniach z Avonu Tylko lakier się u mnie sprawdził. Być może to tylko uprzedzenie ale i tak wolę na własnej łapie przetestować coś zanim kupię.
Ale daj znać jak ci się sprawuje jak już go przetestujesz

Dla mnie to za droga zabawa Tak samo minerały
Cytat:
Napisane przez el amor Pokaż wiadomość
Nie ma nowego wątku
Czekamy na Czokou

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:40   #5012
pannaperelka
Raczkowanie

Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. X

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Gdzie jeździsz?
U mnie trochę inaczej, w namiotach spaliśmy jak byłam duuuużo mniejsza, parę latek, czarterowaliśmy żaglówkę i cały dzień na jeziorze a co wieczór powrót pod namiot, potem było najlepiej bo łódka była naszym mieszkaniem i codziennie spaliśmy gdzie indziej, czy to w większym porcie, czy dzikiej plaży, a Maja zawsze na dziobie ideolo

Mnie jakoś nie przekonują te marki.. zamówieniowe? Nie wiem czemu, zraziłam się po kilku zamówieniach z Avonu Tylko lakier się u mnie sprawdził. Być może to tylko uprzedzenie ale i tak wolę na własnej łapie przetestować coś zanim kupię.

Jeżdżę na taką małą wioskę między Szczytnem, a Olsztynem. Uwielbiam to miejsce, tam właściwie jest tylko pole namiotowe i jedyną atrakcją są spacery do sklepu. Ale można popływać, opalać się, łowić ryby, kiedyś z dziadkiem pływałam łódką, ale już jej niestety nie ma. I jest dużo znajomych także co wieczór spotkania na wiacie, ogniska, siedzenie na pomoście, nocne spacery po lesie itd.
Chociaż w tym roku nikogo za bardzo nie było, bo byłam dość wcześnie, na początku lipca. Ale ja uwielbiam to miejsce bo tam zapominam o wszystkich problemach i mam mega dużo fajnych wspomnień.
Poza tym wiadomo, sentyment, w końcu jeżdżę tam od pierwszego roku życia! Kiedyś były nawet konie i można było na nich jeździć!

Ale super! Ja nigdy nie pływałam żaglówką! Tylko nie wiem jak by to się skończyło...niestety choroba lokomocyjna :<
A Ty gdzie jeździsz?

Ja jestem konsultantką Oriflame od 4 lat i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o Avon, to różnie bywało, dlatego ja osobiście wolę Oriflame. Poza tym kiedyś porównywałam sobie ceny produktów i w Ori jest taniej, a kosmetyki są na prawdę fajne (chociaż też zależy które, ale nigdy nie narzekałam jakoś). Mam dużo kosmetyków od nich i dobrze się sprawdzają, ale też często kupuje w Rossmannie, bo lubię próbować czegoś nowego. Ten krem BB kosztuje normalnie 19,90 zł, ale była promocje że przy zamówieniu trzech płaci się 33 zł, także wychodzi 11 zł za krem ;D A opinie słyszałam dobre na jego temat. Dam znać jak przetestuje!

Droga sprawa nie da się ukryć, dlatego moooże kiedyś!

Edytowane przez pannaperelka
Czas edycji: 2013-08-05 o 11:43
pannaperelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 12:22   #5013
Inspire
Kuźnia inspiracji

Odp: Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94

Cytat:
Napisane przez pannaperelka
haha "jestę tylko plebsę" - mistrz!
Ja właśnie marze o tym aby sobie kiedyś kupić ten oryginalny azjatycki krem...ale to pewnie jeszcze trochę...
Noo, to drogi sport jest niestety, a może stety
Nasza ekspertka od azjatyckich jest taka zarabista, że operuje tylko na probkach

Cytat:
NO WŁAŚNIE to jest jego jedyny minus, nie podobało mi się to
Aczkolwiek na pewno wypróbuję oba Uby naraz raczej nie wezmę bo jeszcze kupuję zwykły podkład Jakbym jednak szła gdzieś na jakąś imprezę czy coś, zawsze większa trwałość się przyda. No i na zdjęciach taki BB może pogrążać

No właśnie ciężko określić Wygląda jak do podkładu ale ciut maławy, podobny mam do korektora aczkolwiek mój jest jednak trochę mniejszy Ale obstawiam że jest do podkładu, na innym zdjęciu (które z wątku zniknęło albo ja jakoś niedowidzę) - wyraźniejszym -jest trochę większy. Oceń sama
Chyba że dają losowo a tu jest tylko przykład, w co wątpię

Bo ja wiem, czy taki minus, szybciej się skończy, ja tak lubię
Oj może... Moja siostra ma jakis BB z Miss Sporty i wystarczy kilka godzin, a robi się piękna świnka.

Obstawiłabym, że do podkładu, ale fajny jest, podoba mi się ale nie kupię samego podkładu dla niego, zresztą znając życie rzucilabym go w kąt dobrze mi mój flat top służy.
Chociaż gdyby to był kabuki, to już bym się zastanowila...

Mnie też to nie grzeje, oglądałam ostatnio jakiś katalog Ori i jakaś tragedia, nic ciekawego a ceny masakra. Avon ma fajne mgielki do ciała i chyba tyle podobała mi się baza pod makijaż jeszcze, świetnie trzymała tapete:beer:

Z minerałami jest tak, że dużo wydaje się na próbki początkowo, ale jak już się znajdzie idealny kolor i formułę to bajka no i mniej składników -> mniejsze ryzyko zapchania. No, ale bardziej wiarygodna będę jak już przyjdzie mi proszek i trochę go pouzywam
W każdym bądź razie jak coś to nie nawracam, niemniej czasem warto sobie coś zmienić, spróbować innych rzeczy

Cytat:
Ja jestem konsultantką Oriflame od 4 lat i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o Avon, to różnie bywało, dlatego ja osobiście wolę Oriflame. Poza tym kiedyś porównywałam sobie ceny produktów i w Ori jest taniej, a kosmetyki są na prawdę fajne (chociaż też zależy które, ale nigdy nie narzekałam jakoś). Mam dużo kosmetyków od nich i dobrze się sprawdzają, ale też często kupuje w Rossmannie, bo lubię próbować czegoś nowego. Ten krem BB kosztuje normalnie 19,90 zł, ale była promocje że przy zamówieniu trzech płaci się 33 zł, także wychodzi 11 zł za krem ;D A opinie słyszałam dobre na jego temat. Dam znać jak przetestuje!
Z Ori lubię tonik do twarzy z lawenda i czymś jeszcze, ale ogólnie to mało co się sprawdziło u mnie.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 12:24   #5014
el amor
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury

Inspire a kremy z Oriflame Ci się nie podobały? Ja mam do teraz i są super
el amor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 12:30   #5015
Inspire
Kuźnia inspiracji

Dot.: Odp: Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury

Cytat:
Inspire a kremy z Oriflame Ci się nie podobały? Ja mam do teraz i są super
Akurat ten pod oczy poszedł w odstawkę, a z tym drugim walczę o denko bo właściwie jak się posmaruję to za pół godziny mogłabym zrobić to drugi raz, zerowe nawilżenie, a i skórki też nie znikają.

Właśnie, mogłybyście mi polecić jakiś krem niedrogi, nawilżający i nie zapychający?

WYMIANA
Stary 2013-08-05, 12:33   #5016
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat ten pod oczy poszedł w odstawkę, a z tym drugim walczę o denko bo właściwie jak się posmaruję to za pół godziny mogłabym zrobić to drugi raz, zerowe nawilżenie, a i skórki też nie znikają.

Właśnie, mogłybyście mi polecić jakiś krem niedrogi, nawilżający i nie zapychający?
A no każdy ma inne odczucia, mi się sprawdza bardzo dobrze
el amor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 12:34   #5017
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
A no każdy ma inne odczucia, mi się sprawdza bardzo dobrze
a jaki masz ten krem?
Bo ja ten zielony mam.

WYMIANA
Stary 2013-08-05, 12:39   #5018
Czokou
Zadomowienie

wczoraj to chyba miałam przeczucie, że poszłam tuż przed postem mint
dobra, zabieram się za wątek, tylko musicie mi troszkę pomóc, bo to będzie mój 'pierwszy raz' rozumiem, że mam bazować na pierwszym poście z tego wątku? Tylko pozmieniać tam teksty etc? Aaaa i powiedźcie mi skąd bierzecie staty kto ile postów napisał

i liczę na jakieś sugestie co do tytułu

Cytat:
ja ostatnio używam l'oreal triple active dzień i jest boski + ślicznie pachnie. Nawilża mistrzowsko, ja co prawda używam go na noc, ale pięknie nawilża i wygładza skórę. Tylko nie wiem ile kosztuje Matulce podbieram.

co do BB to ja dalej testuje ten eveline (wersja matująca) i jest ok, ale dali megawtopę, że tylko dwa kolory. Ja mam ciemniejszy i jest trochę za żółty dla mnie A szkoda, bo na lato jest naprawdę ok. =
Stary 2013-08-05, 12:46   #5019
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
Noo, niestety.... przy każdym starcie i lądowaniu mam mega stracha...niby to najbezpieczniejszy środek lokomocji, ale mimo wszystko zawsze mam jakieś straszne wizje haha
Poza tym ostatnie lądowanie nie było zbyt fajne, dlatego teraz się boje

no w sumie lęk przed lataniem jest uzasadniony.. ja sama pewnie będąc pierwszy raz na pokładzie byłabym mega zestresowana i przerażona. mój brat, jak leciał na Kretę, to jego pierwszymi słowami, kiedy samolot oderwał się od ziemi było 'o ku...a mać'

Cytat:
Nasza ekspertka od azjatyckich jest taka zarabista, że operuje tylko na probkach

you made my day Ola!

meeow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 12:48   #5020
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez Czokou Pokaż wiadomość
dobra, zabieram się za wątek, tylko musicie mi troszkę pomóc, bo to będzie mój 'pierwszy raz' rozumiem, że mam bazować na pierwszym poście z tego wątku? Tylko pozmieniać tam teksty etc? Aaaa i powiedźcie mi skąd bierzecie staty kto ile postów napisał

ja ostatnio używam l'oreal triple active dzień i jest boski + ślicznie pachnie. Nawilża mistrzowsko, ja co prawda używam go na noc, ale pięknie nawilża i wygładza skórę. Tylko nie wiem ile kosztuje Matulce podbieram.

co do BB to ja dalej testuje ten eveline (wersja matująca) i jest ok, ale dali megawtopę, że tylko dwa kolory. Ja mam ciemniejszy i jest trochę za żółty dla mnie A szkoda, bo na lato jest naprawdę ok. =
Tak, wykorzystaj ten pierwszy post, możesz dodać też coś od siebie, inwencja twórcza jest wskazana
a staty masz tu:
https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=698418

nad tytułem się pomyśli

do skóry suchej czy normalnej/mieszanej?

WYMIANA
Stary 2013-08-05, 12:54   #5021
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
Dzięki Właśnie mi się nie chce babrać z zamaczeniem wacika, patyczka, pędzelka w zmywaczu nigdy, szczególnie z moją zdolnością to robienia sobie kuku na świeżym lakierze
No ja właśnie najbardziej lubiłam żywe kolory, neon, róże w szczególności, no, nude też ale kryjące a teraz na lato tak mnie wzięło. Jedyne co mi się chyba nigdy nie spodoba to większość brokatowych, perłowych, pękających i magnetycznych kolorów I takich w których shimmer mocno kontrastuje z lakierem bazowym. Za to ostatnio mega spodobały mi się te "piórkowe" top coaty, cudo

a mnie obudziło śniadanie o 8 chyba po południu będę zdechła

no problem powiem Ci, że mi właśnie łatwiej operować pędzelkiem niż końcówką od tego zmywacza w pisaku po prostu doszłam już do jako-takiej wprawy pędzelkiem w czyszczeniu, że sprawdza mi się idealnie ale wiadomo, co kto lubi, a myślę, że każdej opcji warto spróbować i wybrać coś dla siebie (ja sama też tak zrobiłam)
ja miałam fazę na taki look w gimbazie, podobało mi się to bardzo, bo przy mlecznych, frenchowych kolorach paznokcieć wygląda ładnie i zdrowo, ale mi przeszło i nie umiem patrzeć na moje paznokcie pomalowane takim lakierem kocham wyrazistość na paznokciach, chociaż czasami rzucę jakiegoś delikatesa, bo odmiana potrzebna, ale tam to żywe kolory i jestem zadowolona ja brokatowych kiedyś nie lubiłam, a teraz mam sporo w swoim składzie. perłowych, pękających, magnetycznych, frostowych, metalików nie trawię zawsze jakoś wolałam kremowe lakiery, brokatowe, flejksy, czy shimmer, holo, żelki, glassfleck kocham no ale ja bym mogła długo o lakierach, a to może kogoś nudzić za mną ostatnio mocno chodzą piaski.. mam jednego, ale chyba oddam go bratowej a piórka jakoś mi dupęcji nie urwały, więc lepiej dla mnie

owsianka? ja po 10 zasnęłam i niedawno się obudziłam i czuję się doskonale

Edytowane przez meeow
Czas edycji: 2013-08-05 o 12:55
Stary 2013-08-05, 13:03   #5022
Czokou
Zadomowienie

Cytat:
Tak, wykorzystaj ten pierwszy post, możesz dodać też coś od siebie, inwencja twórcza jest wskazana
a staty masz tu:
https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=698418

nad tytułem się pomyśli

do skóry suchej czy normalnej/mieszanej?
ooo dziękuję ślicznie

napisane jest, że sucha i wrażliwa, ale ja mam normalną i używam *yolo*
Stary 2013-08-05, 13:09   #5023
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super! Ja nigdy nie pływałam żaglówką! Tylko nie wiem jak by to się skończyło...niestety choroba lokomocyjna :<
A Ty gdzie jeździsz?
Tak jak pisałam, raz, już kilka lat nie byłam a dwa nie siedzę w jednym konkretnym miejscu, czarterujemy łódkę tam gdzie jest najbardziej okazyjnie (czyli największa i najbardziej wypasiona w fajnej cenie) czyli różnie No i potem sobie pływamy, Giżycko, Mikołajki, Węgorzewo, Ryn z tych większych, tych mniejszych portów już nie pamiętam + małe bardziej lub mniej dzikie plaże, generalnie caałe jeziora spływamy, ile się da
Cytat:

Bo ja wiem, czy taki minus, szybciej się skończy, ja tak lubię
Oj może... Moja siostra ma jakis BB z Miss Sporty i wystarczy kilka godzin, a robi się piękna świnka.

Obstawiłabym, że do podkładu, ale fajny jest, podoba mi się ale nie kupię samego podkładu dla niego, zresztą znając życie rzucilabym go w kąt dobrze mi mój flat top służy.
Chociaż gdyby to był kabuki, to już bym się zastanowila...

Z minerałami jest tak, że dużo wydaje się na próbki początkowo, ale jak już się znajdzie idealny kolor i formułę to bajka no i mniej składników -> mniejsze ryzyko zapchania. No, ale bardziej wiarygodna będę jak już przyjdzie mi proszek i trochę go pouzywam
W każdym bądź razie jak coś to nie nawracam, niemniej czasem warto sobie coś zmienić, spróbować innych rzeczy
Naprawdę? Beka

Ja nie, nie lubię wydawać pieniędzy, wolę poużywać czegoś dłużej, im większa wydajność tym lepiej

No właśnie jak do podkładu chciałam sobie flat top zamówić ale chyba poczekam na jakąś okazję żeby poprosić na prezent Bo mam upatrzonego z hakuro
Kabuki jest za drogi żeby go jako gratis dać I tak dobrze że do podkładu dają, mogliby rzucić jakimś lichym do cieni albo do ust a wiara i tak by na to poleciała.

mówiąc o pędzlach, zadziwia mnie essence które już 3ci raz jednocześnie wycofuje i daje jako nowość skośny pędzelek do eyelinera zmieniając jedynie kolor włosia Ale w sumie fajnie, mam już 3 niebieskie, fioletowy, to teraz będę miała różowy do kompletu Różowy może sobie od razu kilka kupię

Właśnie o to mi chodziło. A ja jestem za leniwa żeby się w to bawić, jakby mi ktoś dobrał idealny pod każdym względem to pewnie bym się skusiła a tak to mi się nie chce

Cytat:
Ja używam Ewa Natura Herbal Garden intensywnie nawilżający, dyszka w Rossmanie, w promocji 7zł a jest fajny. Przy czym jak na niego trafiłam to też szukałam kremu mocno nawilżającego który nie zapycha i jest w korzystnej cenie
Cytat:

o ty

Ja jestem totalnie bez wyobraźni więc obawiam się że nie pomogę Meeow zawsze miała pomysły chyba, nie?

Stary 2013-08-05, 13:16   #5024
Amy4594
Zakorzenienie

weszłam specjalnie żeby się przywitać w nowym wątku, a tu dupa
Stary 2013-08-05, 13:17   #5025
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
Ja jestem totalnie bez wyobraźni więc obawiam się że nie pomogę Meeow zawsze miała pomysły chyba, nie?

nie mam weny chyba

'Rybki, plaża, no i molo, są wakacje ideolo'?
boże, co za kłamstwo i jeszcze zajumałam tekst Mai

Stary 2013-08-05, 13:21   #5026
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
you made my day Ola!
No co w swoim wątku wymiankowym nie miała ani jednej sztuki pełnowymiarowej, jeszcze chciała mi dać JEDNĄ próbkę tego bb za całą odżywkę do włosów
Cytat:
ja brokatowych kiedyś nie lubiłam, a teraz mam sporo w swoim składzie. perłowych, pękających, magnetycznych, frostowych, metalików nie trawię zawsze jakoś wolałam kremowe lakiery, brokatowe, flejksy, czy shimmer, holo, żelki, glassfleck kocham no ale ja bym mogła długo o lakierach, a to może kogoś nudzić za mną ostatnio mocno chodzą piaski.. mam jednego, ale chyba oddam go bratowej a piórka jakoś mi dupęcji nie urwały, więc lepiej dla mnie
Brokaty są świetne lubię sobie walnąć takie złotko czasem, na studniówce miałam paznokieć zrobiony jeden w srebrnym brokacie, fajnie to wyglądało może dzisiaj się pobawię tak też.
Zgadzam się raz, że nie powalają wyglądem, dwa, że trzeba umieć je idealnie umalować, żeby to ładnie wyglądało.
Ja bardzo chętnie poczytam i powymieniam poglądy
piasek mi się jeden podoba w sumie

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Naprawdę? Beka

No właśnie jak do podkładu chciałam sobie flat top zamówić ale chyba poczekam na jakąś okazję żeby poprosić na prezent Bo mam upatrzonego z hakuro

mówiąc o pędzlach, zadziwia mnie essence które już 3ci raz jednocześnie wycofuje i daje jako nowość skośny pędzelek do eyelinera zmieniając jedynie kolor włosia Ale w sumie fajnie, mam już 3 niebieskie, fioletowy, to teraz będę miała różowy do kompletu Różowy może sobie od razu kilka kupię

Ja używam Ewa Natura Herbal Garden intensywnie nawilżający, dyszka w Rossmanie, w promocji 7zł a jest fajny. Przy czym jak na niego trafiłam to też szukałam kremu mocno nawilżającego który nie zapycha i jest w korzystnej cenie
na usprawiedliwienie dodam, że pełny wymiar już leci

Hakuro polecam, fajne pędzle

ej, a u mnie nie ma tych pędzelków w ogóle

już przeszedł przez moje ręce, chyba to nie to

WYMIANA
Stary 2013-08-05, 13:21   #5027
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
no problem powiem Ci, że mi właśnie łatwiej operować pędzelkiem niż końcówką od tego zmywacza w pisaku po prostu doszłam już do jako-takiej wprawy pędzelkiem w czyszczeniu, że sprawdza mi się idealnie ale wiadomo, co kto lubi, a myślę, że każdej opcji warto spróbować i wybrać coś dla siebie (ja sama też tak zrobiłam)
ja miałam fazę na taki look w gimbazie, podobało mi się to bardzo, bo przy mlecznych, frenchowych kolorach paznokcieć wygląda ładnie i zdrowo, ale mi przeszło i nie umiem patrzeć na moje paznokcie pomalowane takim lakierem kocham wyrazistość na paznokciach, chociaż czasami rzucę jakiegoś delikatesa, bo odmiana potrzebna, ale tam to żywe kolory i jestem zadowolona ja brokatowych kiedyś nie lubiłam, a teraz mam sporo w swoim składzie. perłowych, pękających, magnetycznych, frostowych, metalików nie trawię zawsze jakoś wolałam kremowe lakiery, brokatowe, flejksy, czy shimmer, holo, żelki, glassfleck kocham no ale ja bym mogła długo o lakierach, a to może kogoś nudzić za mną ostatnio mocno chodzą piaski.. mam jednego, ale chyba oddam go bratowej a piórka jakoś mi dupęcji nie urwały, więc lepiej dla mnie

owsianka? ja po 10 zasnęłam i niedawno się obudziłam i czuję się doskonale
a jakiego pędzelka używasz? tj od czego?

No ja właśnie najbardziej lubię kremowe, żelowe, ew. z delikatnym shimmerem, bez żadnych zdobień, naklejek czy innych duperel Jedynym uchybieniem od normy u mnie jest ombre czy jak kto woli - gradient (jak widziałam to nauczanie: "ombre to każdy paznokieć w innym odcieniu tego samego koloru w kolejności od najciemniejszego do najjaśniejszegoblablablaj estemtakimznawcąidowszyst kiegomuszęsięprzyje.bać" to mi się śmiać chciało)
Piaski też mi się podobają Essence będzie je miało jako nowości jesienne więc może przy okazji zakupów w hebe/naturze jakiś kupię ale przeszło mi już to fazowe jeżdżenie do sklepu na drugim końcu miasta "bo tam mają lakier który muszę mieć bo inaczej odetną mi dopływ powietrza do płuc!!1!!!oneone1!one!!1" (bywało tak ), specjalnie gdzieś można jechać na wyprzedaż, po coś niezbędnego jak podkład czy tusz albo ewentualnie po nową podjarkę czyli np. teraz błyszczyki, lakiery tylko przy okazji

Tak Przygotowuję sobie wieczorem (albo w nocy) a rano gotuję ale że mama ma urlop i jemy śniadanie razem to tatuś mi gotuje, aż mi się szkolne czasy przypomniały

Ojj zawsze tak jest, jak spałaś 3 godziny to po południu tak cie sieknie że to koniec Znaczy nie musi, ale ja tak zawsze mam Rano po krótkim śnie jestem full of energy a po paru godzinach zombie
Cytat:
napisane jest, że sucha i wrażliwa, ale ja mam normalną i używam *yolo*
całe życie na przypale

swoją drogą oliwja, pamiętasz moje rebel udostępnienie na fb? Wysyłają mi za to wlepki Za Hajs Matki Baluj za free

Stary 2013-08-05, 13:31   #5028
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amy4594 Pokaż wiadomość
weszłam specjalnie żeby się przywitać w nowym wątku, a tu dupa
poczekaj chwilę to się przywitasz Ewentualnie pomyśl o tytule
Cytat:
nie mam weny chyba

'Rybki, plaża, no i molo, są wakacje ideolo'?
boże, co za kłamstwo i jeszcze zajumałam tekst Mai
hahahaha ej jest super
i jaki mój tekst?
Cytat:
No co w swoim wątku wymiankowym nie miała ani jednej sztuki pełnowymiarowej, jeszcze chciała mi dać JEDNĄ próbkę tego bb za całą odżywkę do włosów

Brokaty są świetne lubię sobie walnąć takie złotko czasem, na studniówce miałam paznokieć zrobiony jeden w srebrnym brokacie, fajnie to wyglądało

Hakuro polecam, fajne pędzle

ej, a u mnie nie ma tych pędzelków w ogóle

już przeszedł przez moje ręce, chyba to nie to
No co, hojna jest

Nie no, ja na imprezę też brokat lubię, sama miałam top z essence (cooperize me, użyty raz w życiu ) na białym lakierze na studniówce. Aczkolwiek nie każdy mi się podoba i nie na co dzień.

Wiem wiem, mam dwa z Hakuro

Skośnych? Niemożliwe, u mnie zawsze są. A szkoda bo bardzo fajnie się sprawują. Pierwsze mi się rozwaliły ale to były pierwsze pędzle które prałam i najwyraźniej robiłam to źle

Tak? A to przepraszam A co ci nie przypasowało w nim?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Swoją drogą kusi mnie rozpoczęcie wymianek na forum...

Stary 2013-08-05, 13:34   #5029
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:

Brokaty są świetne lubię sobie walnąć takie złotko czasem, na studniówce miałam paznokieć zrobiony jeden w srebrnym brokacie, fajnie to wyglądało może dzisiaj się pobawię tak też.
Zgadzam się raz, że nie powalają wyglądem, dwa, że trzeba umieć je idealnie umalować, żeby to ładnie wyglądało.
Ja bardzo chętnie poczytam i powymieniam poglądy
piasek mi się jeden podoba w sumie

hahahaha, no to się ubawiłam nie miałam pojęcia, bo nie przeglądam wątków wymiankowych, więc nie wiem

ja rzadko w sumie noszę brokaty, ale czasami mnie najdzie, przyznaję jednak na codzień wolę jakiś bezproblemowy krem i tyle
w nakładaniu są bardzo cięzkie i prawie nigdy nie da ich się nałożyć tak, żeby wyglądały tak, że mózg na suficie, nerka na ścianie, etc często nawet topem ciężko to poprawić, taki urok tych lakierów
jaki piasek Ci się podoba ?

Cytat:
a jakiego pędzelka używasz? tj od czego?

No ja właśnie najbardziej lubię kremowe, żelowe, ew. z delikatnym shimmerem, bez żadnych zdobień, naklejek czy innych duperel Jedynym uchybieniem od normy u mnie jest ombre czy jak kto woli - gradient (jak widziałam to nauczanie: "ombre to każdy paznokieć w innym odcieniu tego samego koloru w kolejności od najciemniejszego do najjaśniejszegoblablablaj estemtakimznawcąidowszyst kiegomuszęsięprzyje.bać" to mi się śmiać chciało)
Piaski też mi się podobają Essence będzie je miało jako nowości jesienne więc może przy okazji zakupów w hebe/naturze jakiś kupię ale przeszło mi już to fazowe jeżdżenie do sklepu na drugim końcu miasta "bo tam mają lakier który muszę mieć bo inaczej odetną mi dopływ powietrza do płuc!!1!!!oneone1!one!!1" (bywało tak ), specjalnie gdzieś można jechać na wyprzedaż, po coś niezbędnego jak podkład czy tusz albo ewentualnie po nową podjarkę czyli np. teraz błyszczyki, lakiery tylko przy okazji

Tak Przygotowuję sobie wieczorem (albo w nocy) a rano gotuję ale że mama ma urlop i jemy śniadanie razem to tatuś mi gotuje, aż mi się szkolne czasy przypomniały

Ojj zawsze tak jest, jak spałaś 3 godziny to po południu tak cie sieknie że to koniec Znaczy nie musi, ale ja tak zawsze mam Rano po krótkim śnie jestem full of energy a po paru godzinach zombie

pędzelka do eyelinera, ale nie powiem Ci skąd, bo to jakiś no name przyniesiony przez moją mamę jeszcze lepiej nadają się pędzelki do zdobień na paznokciach albo do nakładania żelu. ale powiem Ci, że zwykłe pędzelki do malowania farbami też dają radę, trochę im włosie wypada, ale idzie to opanować

no dla mnie trójca święta to krem, shimmer i holo ekhm, to jaki esej wtedy je.bnęłam, więc..
no mi w sumie tylko parę piasków się podoba, więc paniki wielkiej nie ma, miałam cały lipiec bez lakierów i przetrwałam, teraz bardziej rozważnie podchodzę do zakupu lakierów, kupuję tylko to co mam na wishliście, odkładam kasę, bo potem taki lakier podwójnie mnie cieszy, niż taki przypadkowo capnięty w drogerii

tak myślałam wolałabym się obudzić z powodu śniadania niż kosiarek

no ja dzisiaj padłam jakoś przed 6.. leżałam i czytałam tematy na Intymnym na telefonie i trochę mnie to forum przeraża.. więc spałam jakieś 3h.. ale potem się uwaliłam jeszcze na jakieś 2h i jest baaardzo dobrze

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
hahahaha ej jest super
i jaki mój tekst?

no tylko to mi przyszło do głowy
'ideolo'

Stary 2013-08-05, 13:46   #5030
pannaperelka
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też to nie grzeje, oglądałam ostatnio jakiś katalog Ori i jakaś tragedia, nic ciekawego a ceny masakra. Avon ma fajne mgielki do ciała i chyba tyle podobała mi się baza pod makijaż jeszcze, świetnie trzymała tapete:beer:

Z Ori lubię tonik do twarzy z lawenda i czymś jeszcze, ale ogólnie to mało co się sprawdziło u mnie.
Wiesz to chyba zależy od katalogu, bo raz są mega promocje i pełno fajnych kosmetyków, a raz nie ma nic ciekawego. Poza tym to zależy też co kto lubi, bo teraz też jest promocja na perfumy, są fajne maseczki i toniki do twarzy itd.
Ja bardzo lubię mgiełkę dotleniającą do twarzy, ale wycofali ją niestety. Jak regularnie jej używałam to pozbyłam się trądziku. (nie wiem dlaczego ).

Mi się właśnie skończył tonik z lawendą, ale mam jeszcze żel do mycia twarzy i krem z tej serii i bardzo je lubię!

Co do lakierów to ja ostatnio mam faze na piaskowy z Lovely
i z Oriflame lubię srebrny, ale to już raczej zimą... (na żywo ładniejszy efekt)
Stary 2013-08-05, 13:48   #5031
Czokou
Zadomowienie

dobra, wątek już gotowy
to co, nadawać tytuł meoow aka mint aka kogoś innego?
Stary 2013-08-05, 13:49   #5032
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Skośnych? Niemożliwe, u mnie zawsze są. A szkoda bo bardzo fajnie się sprawują. Pierwsze mi się rozwaliły ale to były pierwsze pędzle które prałam i najwyraźniej robiłam to źle

Tak? A to przepraszam A co ci nie przypasowało w nim?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Swoją drogą kusi mnie rozpoczęcie wymianek na forum...
To muszę jeszcze raz przekopać Naturę, ale może jutro będę, to poszukam

spoko, nie mówiłam o tym za słabo nawilżał jak dla mnie. No ale chyba kremu idealnego jeszcze nie wyprodukowali

zacznij, będziem się wymieniać
Cytat:
jaki piasek Ci się podoba ?

no mi w sumie tylko parę piasków się podoba, więc paniki wielkiej nie ma, miałam cały lipiec bez lakierów i przetrwałam, teraz bardziej rozważnie podchodzę do zakupu lakierów, kupuję tylko to co mam na wishliście, odkładam kasę, bo potem taki lakier podwójnie mnie cieszy, niż taki przypadkowo capnięty w drogerii

no ja dzisiaj padłam jakoś przed 6.. leżałam i czytałam tematy na Intymnym na telefonie i trochę mnie to forum przeraża.. więc spałam jakieś 3h.. ale potem się uwaliłam jeszcze na jakieś 2h i jest baaardzo dobrze
ten jako jedyny z GR w zasadzie.
Wymieniłam praktycznie całą swoją kolekcję lakierową ale szał pał podejrzewam nastąpi dopiero w nagrodę, jak zejdę do jednej odzywki do włosów

haha, ja też rozje.bał mnie wątek o kolesiu, któremu współlokator zaproponował wspólne walenie konia przy pornosie

WYMIANA
Stary 2013-08-05, 13:50   #5033
meeow
Lwiątko z Cintry

Cytat:
dobra, wątek już gotowy
to co, nadawać tytuł meoow aka mint aka kogoś innego?

no ja chyba nie wysilę się na nic innego

Stary 2013-08-05, 13:52   #5034
Inspire
Kuźnia inspiracji

zawsze miałam furkę pomysłów, ale przegrzało mi zwoje chyba

WYMIANA
Stary 2013-08-05, 13:58   #5035
Czokou
Zadomowienie

zapraszam
Stary 2013-08-05, 13:59   #5036
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
pędzelka do eyelinera, ale nie powiem Ci skąd, bo to jakiś no name przyniesiony przez moją mamę jeszcze lepiej nadają się pędzelki do zdobień na paznokciach albo do nakładania żelu. ale powiem Ci, że zwykłe pędzelki do malowania farbami też dają radę, trochę im włosie wypada, ale idzie to opanować

no dla mnie trójca święta to krem, shimmer i holo ekhm, to jaki esej wtedy je.bnęłam, więc..

no tylko to mi przyszło do głowy
'ideolo'
No, akurat jak wywaliłam wszystkie moje stare opakowania po eyelinerach, dzięki Miał Mam jeden ale używam go kiedy zachce mi się ewentualnie jakiejś panterki czy innych bzdet.

pogrubione - tj. że też kiedyś tak pisałaś? Bo nie zczaiłam W każdym razie czytałam to gdzieś indziej, spoko Takie czepialstwo jest wkurzające kiedy wiadomo że wszyscy wiedzą co się miało na myśli aczkolwiek domyślam się że ja jestem tak samo upierdliwa w kwestii włosów i kolorówki

a propos piasków przypomniał mi się DIY naszej koleżanki z wizażu, candycotton, nie wiem czy kojarzycie. Przedstawiła u siebie na blogu maniukure piaskowy z użyciem lakieru i kaszy manny Nie muszę chyba wspominać jak to wyglądało

A w kwestii zakupów też już byłam rozważna a teraz znowu mi coś odje.bało że co chwila latamy z M. od drogerii do drogerii Jak mi się coś wkręci to nie ma zmiłuj, tu co tydzień w poniedziałek o 8 do lumpa żeby mi nic nie zwinęli sprzed nosa, tutaj 3 błyszczyki jednego dnia bo mi się spodobał taki look, teraz ten lakier (ale zanim kupię to dokładnie się przyjrzę słoczom, nie dam się Szkoda tylko że kurczę swatchy mniej znanych produktów jest tak mało... ) już nie mówię o mojej pomadkomanii, jeszcze kupię jakąś z Celii i robię sobie odwyk

haha tak myślałam Aczkolwiek śmieszne to jest jak używasz jakiegoś wyrazu czy sformułowania a dla kogoś innego jest ono niecodzienne a ty sobie nawet nie zdajesz z tego sprawy Teraz siedzę i myślę co jeszcze mi się wydaje normalne a wy kręcicie beke za każdym razem jak to piszę Aż mi się przypomniał filmik który wczoraj oglądałam.
I dziwię się że mi nie zwracacie uwagi jak piszę "wiara" albo "wuchta" bo wiem że często używam

Stary 2013-08-05, 14:26   #5037
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Takie czepialstwo jest wkurzające kiedy wiadomo że wszyscy wiedzą co się miało na myśli aczkolwiek domyślam się że ja jestem tak samo upierdliwa w kwestii włosów i kolorówki

a propos piasków przypomniał mi się DIY naszej koleżanki z wizażu, candycotton, nie wiem czy kojarzycie. Przedstawiła u siebie na blogu maniukure piaskowy z użyciem lakieru i kaszy manny Nie muszę chyba wspominać jak to wyglądało

A w kwestii zakupów też już byłam rozważna a teraz znowu mi coś odje.bało że co chwila latamy z M. od drogerii do drogerii Jak mi się coś wkręci to nie ma zmiłuj, tu co tydzień w poniedziałek o 8 do lumpa żeby mi nic nie zwinęli sprzed nosa, tutaj 3 błyszczyki jednego dnia bo mi się spodobał taki look, teraz ten lakier (ale zanim kupię to dokładnie się przyjrzę słoczom, nie dam się Szkoda tylko że kurczę swatchy mniej znanych produktów jest tak mało... ) już nie mówię o mojej pomadkomanii, jeszcze kupię jakąś z Celii i robię sobie odwyk

haha tak myślałam Aczkolwiek śmieszne to jest jak używasz jakiegoś wyrazu czy sformułowania a dla kogoś innego jest ono niecodzienne a ty sobie nawet nie zdajesz z tego sprawy Teraz siedzę i myślę co jeszcze mi się wydaje normalne a wy kręcicie beke za każdym razem jak to piszę Aż mi się przypomniał filmik który wczoraj oglądałam.
I dziwię się że mi nie zwracacie uwagi jak piszę "wiara" albo "wuchta" bo wiem że często używam
Znając mnie pewnie też się czepiam

coś mi mówi ten nick ja próbowałam robić z cukrem czy solą, efekt mocno średni

dobrze, że mieszkam daleko od miasta ale jak coś sobie wkręcę, to kurczę nie ma zmiłuj

czy ja wiem... u mnie chyba nie ma takich zwrotów, ale jakoś nie zwracam na to uwagi za bardzo tak więc piszcie jak chcecie

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości