|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. X
Cytat:
![]() No ja właśnie najbardziej lubiłam żywe kolory, neon, róże w szczególności, no, nude też ale kryjące a teraz na lato tak mnie wzięło. Jedyne co mi się chyba nigdy nie spodoba to większość brokatowych, perłowych, pękających i magnetycznych kolorów I takich w których shimmer mocno kontrastuje z lakierem bazowym. Za to ostatnio mega spodobały mi się te "piórkowe" top coaty, cudo a mnie obudziło śniadanie o 8 chyba po południu będę zdechła ![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek na pewno wypróbuję oba Jakbym jednak szła gdzieś na jakąś imprezę czy coś, zawsze większa trwałość się przyda. No i na zdjęciach taki BB może pogrążać ![]() No właśnie ciężko określić Wygląda jak do podkładu ale ciut maławy, podobny mam do korektora aczkolwiek mój jest jednak trochę mniejszy Ale obstawiam że jest do podkładu, na innym zdjęciu (które z wątku zniknęło albo ja jakoś niedowidzę) - wyraźniejszym -jest trochę większy. Oceń sama ![]() Chyba że dają losowo a tu jest tylko przykład, w co wątpię ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
U mnie trochę inaczej, w namiotach spaliśmy jak byłam duuuużo mniejsza, parę latek, czarterowaliśmy żaglówkę i cały dzień na jeziorze a co wieczór powrót pod namiot, potem było najlepiej bo łódka była naszym mieszkaniem i codziennie spaliśmy gdzie indziej, czy to w większym porcie, czy dzikiej plaży, a Maja zawsze na dziobie ideolo Mnie jakoś nie przekonują te marki.. zamówieniowe? Tylko lakier się u mnie sprawdził. Być może to tylko uprzedzenie ale i tak wolę na własnej łapie przetestować coś zanim kupię.Ale daj znać jak ci się sprawuje jak już go przetestujesz ![]() Dla mnie to za droga zabawa Tak samo minerały Czekamy na Czokou
|
|
#5012 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94 cz. X
Cytat:
![]() Chociaż w tym roku nikogo za bardzo nie było, bo byłam dość wcześnie, na początku lipca. Ale ja uwielbiam to miejsce bo tam zapominam o wszystkich problemach i mam mega dużo fajnych wspomnień. Poza tym wiadomo, sentyment, w końcu jeżdżę tam od pierwszego roku życia! Kiedyś były nawet konie i można było na nich jeździć! Ale super! Ja nigdy nie pływałam żaglówką! Tylko nie wiem jak by to się skończyło...niestety choroba lokomocyjna :< A Ty gdzie jeździsz? Ja jestem konsultantką Oriflame od 4 lat i jestem zadowolona. Jeśli chodzi o Avon, to różnie bywało, dlatego ja osobiście wolę Oriflame. Poza tym kiedyś porównywałam sobie ceny produktów i w Ori jest taniej, a kosmetyki są na prawdę fajne (chociaż też zależy które, ale nigdy nie narzekałam jakoś). Mam dużo kosmetyków od nich i dobrze się sprawdzają, ale też często kupuje w Rossmannie, bo lubię próbować czegoś nowego. Ten krem BB kosztuje normalnie 19,90 zł, ale była promocje że przy zamówieniu trzech płaci się 33 zł, także wychodzi 11 zł za krem ;D A opinie słyszałam dobre na jego temat. Dam znać jak przetestuje! Droga sprawa nie da się ukryć, dlatego moooże kiedyś!
Remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu... Edytowane przez pannaperelka Czas edycji: 2013-08-05 o 11:43 |
|
|
|
|
#5013 | |||
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury - '94
Cytat:
![]() Nasza ekspertka od azjatyckich jest taka zarabista, że operuje tylko na probkach ![]() Cytat:
![]() Oj może... Moja siostra ma jakis BB z Miss Sporty i wystarczy kilka godzin, a robi się piękna świnka. Obstawiłabym, że do podkładu, ale fajny jest, podoba mi się ale nie kupię samego podkładu dla niego, zresztą znając życie rzucilabym go w kąt dobrze mi mój flat top służy. Chociaż gdyby to był kabuki, to już bym się zastanowila... Mnie też to nie grzeje, oglądałam ostatnio jakiś katalog Ori i jakaś tragedia, nic ciekawego a ceny masakra. Avon ma fajne mgielki do ciała i chyba tyle podobała mi się baza pod makijaż jeszcze, świetnie trzymała tapete:beer:Z minerałami jest tak, że dużo wydaje się na próbki początkowo, ale jak już się znajdzie idealny kolor i formułę to bajka no i mniej składników -> mniejsze ryzyko zapchania. No, ale bardziej wiarygodna będę jak już przyjdzie mi proszek i trochę go pouzywam![]() W każdym bądź razie jak coś to nie nawracam, niemniej czasem warto sobie coś zmienić, spróbować innych rzeczy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#5014 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury
Inspire a kremy z Oriflame Ci się nie podobały?
Ja mam do teraz i są super
|
|
|
|
#5015 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy nad morze czy to w góry, dziewiętnastki spamują na łonie natury
Cytat:
bo właściwie jak się posmaruję to za pół godziny mogłabym zrobić to drugi raz, zerowe nawilżenie, a i skórki też nie znikają.Właśnie, mogłybyście mi polecić jakiś krem niedrogi, nawilżający i nie zapychający?
|
|
|
|
|
#5016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5017 |
|
Kuźnia inspiracji
|
a jaki masz ten krem?
![]() Bo ja ten zielony mam. |
|
|
|
#5018 | |
|
Zadomowienie
|
wczoraj to chyba miałam przeczucie, że poszłam tuż przed postem mint
![]() dobra, zabieram się za wątek, tylko musicie mi troszkę pomóc, bo to będzie mój 'pierwszy raz' rozumiem, że mam bazować na pierwszym poście z tego wątku? Tylko pozmieniać tam teksty etc? Aaaa i powiedźcie mi skąd bierzecie staty kto ile postów napisał ![]() i liczę na jakieś sugestie co do tytułu ![]() Cytat:
Matulce podbieram.co do BB to ja dalej testuje ten eveline (wersja matująca) i jest ok, ale dali megawtopę, że tylko dwa kolory. Ja mam ciemniejszy i jest trochę za żółty dla mnie A szkoda, bo na lato jest naprawdę ok. =
|
|
|
#5019 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no w sumie lęk przed lataniem jest uzasadniony.. ja sama pewnie będąc pierwszy raz na pokładzie byłabym mega zestresowana i przerażona. mój brat, jak leciał na Kretę, to jego pierwszymi słowami, kiedy samolot oderwał się od ziemi było 'o ku...a mać' Cytat:
you made my day Ola!
|
|
#5020 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
a staty masz tu: https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=698418 nad tytułem się pomyśli ![]() do skóry suchej czy normalnej/mieszanej?
|
|
|
|
|
#5021 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no problem powiem Ci, że mi właśnie łatwiej operować pędzelkiem niż końcówką od tego zmywacza w pisaku ale wiadomo, co kto lubi, a myślę, że każdej opcji warto spróbować i wybrać coś dla siebie (ja sama też tak zrobiłam) ![]() ja miałam fazę na taki look w gimbazie, podobało mi się to bardzo, bo przy mlecznych, frenchowych kolorach paznokcieć wygląda ładnie i zdrowo, ale mi przeszło i nie umiem patrzeć na moje paznokcie pomalowane takim lakierem kocham wyrazistość na paznokciach, chociaż czasami rzucę jakiegoś delikatesa, bo odmiana potrzebna, ale tam to żywe kolory i jestem zadowolona ja brokatowych kiedyś nie lubiłam, a teraz mam sporo w swoim składzie. perłowych, pękających, magnetycznych, frostowych, metalików nie trawię zawsze jakoś wolałam kremowe lakiery, brokatowe, flejksy, czy shimmer, holo, żelki, glassfleck kocham no ale ja bym mogła długo o lakierach, a to może kogoś nudzić a piórka jakoś mi dupęcji nie urwały, więc lepiej dla mnie ![]() owsianka? ja po 10 zasnęłam i niedawno się obudziłam i czuję się doskonale
look in the mirror, see that badass bitch? that's the only person you should ever worry about. Edytowane przez meeow Czas edycji: 2013-08-05 o 12:55 |
|
|
|
|
#5022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisane jest, że sucha i wrażliwa, ale ja mam normalną i używam *yolo*
|
|
|
#5023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i potem sobie pływamy, Giżycko, Mikołajki, Węgorzewo, Ryn z tych większych, tych mniejszych portów już nie pamiętam + małe bardziej lub mniej dzikie plaże, generalnie caałe jeziora spływamy, ile się da ![]() Cytat:
Beka Ja nie, nie lubię wydawać pieniędzy, wolę poużywać czegoś dłużej, im większa wydajność tym lepiej ![]() No właśnie jak do podkładu chciałam sobie flat top zamówić ale chyba poczekam na jakąś okazję żeby poprosić na prezent Bo mam upatrzonego z hakuro ![]() Kabuki jest za drogi żeby go jako gratis dać mówiąc o pędzlach, zadziwia mnie essence które już 3ci raz jednocześnie wycofuje i daje jako nowość skośny pędzelek do eyelinera zmieniając jedynie kolor włosia Ale w sumie fajnie, mam już 3 niebieskie, fioletowy, to teraz będę miała różowy do kompletu Właśnie o to mi chodziło. A ja jestem za leniwa żeby się w to bawić, jakby mi ktoś dobrał idealny pod każdym względem to pewnie bym się skusiła a tak to mi się nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem totalnie bez wyobraźni więc obawiam się że nie pomogę Meeow zawsze miała pomysły chyba, nie?
|
|
#5024 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam specjalnie żeby się przywitać w nowym wątku, a tu dupa
|
#5025 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
nie mam weny chyba 'Rybki, plaża, no i molo, są wakacje ideolo'? boże, co za kłamstwo
|
|
#5026 | ||
|
Kuźnia inspiracji
|
No co
w swoim wątku wymiankowym nie miała ani jednej sztuki pełnowymiarowej, jeszcze chciała mi dać JEDNĄ próbkę tego bb za całą odżywkę do włosów Cytat:
może dzisiaj się pobawię tak też. Zgadzam się Ja bardzo chętnie poczytam i powymieniam poglądy ![]() piasek mi się jeden podoba w sumie ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() Hakuro polecam, fajne pędzle ej, a u mnie nie ma tych pędzelków w ogóle ![]() już przeszedł przez moje ręce, chyba to nie to |
||
|
|
|
#5027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja właśnie najbardziej lubię kremowe, żelowe, ew. z delikatnym shimmerem, bez żadnych zdobień, naklejek czy innych duperel Jedynym uchybieniem od normy u mnie jest ombre czy jak kto woli - gradient (jak widziałam to nauczanie: "ombre to każdy paznokieć w innym odcieniu tego samego koloru w kolejności od najciemniejszego do najjaśniejszegoblablablaj estemtakimznawcąidowszyst kiegomuszęsięprzyje.bać" to mi się śmiać chciało)Piaski też mi się podobają ale przeszło mi już to fazowe jeżdżenie do sklepu na drugim końcu miasta "bo tam mają lakier który muszę mieć bo inaczej odetną mi dopływ powietrza do płuc!!1!!!oneone1!one!!1" (bywało tak ), specjalnie gdzieś można jechać na wyprzedaż, po coś niezbędnego jak podkład czy tusz albo ewentualnie po nową podjarkę czyli np. teraz błyszczyki, lakiery tylko przy okazji ![]() Tak Przygotowuję sobie wieczorem (albo w nocy) a rano gotuję ale że mama ma urlop i jemy śniadanie razem to tatuś mi gotuje, aż mi się szkolne czasy przypomniały ![]() Ojj zawsze tak jest, jak spałaś 3 godziny to po południu tak cie sieknie że to koniec Znaczy nie musi, ale ja tak zawsze mam Rano po krótkim śnie jestem full of energy a po paru godzinach zombieCytat:
![]() swoją drogą oliwja, pamiętasz moje rebel udostępnienie na fb? Wysyłają mi za to wlepki Za Hajs Matki Baluj za free
|
|
#5028 | ||
|
Zakorzenienie
|
poczekaj chwilę to się przywitasz
Ewentualnie pomyśl o tytule Cytat:
i jaki mój tekst? Cytat:
![]() Nie no, ja na imprezę też brokat lubię, sama miałam top z essence (cooperize me, użyty raz w życiu ) na białym lakierze na studniówce. Aczkolwiek nie każdy mi się podoba i nie na co dzień.Wiem wiem, mam dwa z Hakuro ![]() Skośnych? Niemożliwe, u mnie zawsze są. A szkoda bo bardzo fajnie się sprawują. Pierwsze mi się rozwaliły ale to były pierwsze pędzle które prałam i najwyraźniej robiłam to źle Tak? A to przepraszam A co ci nie przypasowało w nim?---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Swoją drogą kusi mnie rozpoczęcie wymianek na forum...
|
|
#5029 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
hahahaha, no to się ubawiłam ![]() ja rzadko w sumie noszę brokaty, ale czasami mnie najdzie, przyznaję jednak na codzień wolę jakiś bezproblemowy krem i tyle w nakładaniu są bardzo cięzkie i prawie nigdy nie da ich się nałożyć tak, żeby wyglądały tak, że mózg na suficie, nerka na ścianie, etc ![]() jaki piasek Ci się podoba ?Cytat:
pędzelka do eyelinera, ale nie powiem Ci skąd, bo to jakiś no name przyniesiony przez moją mamę jeszcze lepiej nadają się pędzelki do zdobień na paznokciach albo do nakładania żelu. ale powiem Ci, że zwykłe pędzelki do malowania farbami też dają radę, trochę im włosie wypada, ale idzie to opanować ![]() no dla mnie trójca święta to krem, shimmer i holo ![]() no mi w sumie tylko parę piasków się podoba, więc paniki wielkiej nie ma, miałam cały lipiec bez lakierów i przetrwałam, teraz bardziej rozważnie podchodzę do zakupu lakierów, kupuję tylko to co mam na wishliście, odkładam kasę, bo potem taki lakier podwójnie mnie cieszy, niż taki przypadkowo capnięty w drogerii ![]() tak myślałam wolałabym się obudzić z powodu śniadania niż kosiarek ![]() no ja dzisiaj padłam jakoś przed 6.. leżałam i czytałam tematy na Intymnym na telefonie ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- no tylko to mi przyszło do głowy ![]() 'ideolo'
|
|
#5030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię mgiełkę dotleniającą do twarzy, ale wycofali ją niestety. Jak regularnie jej używałam to pozbyłam się trądziku. (nie wiem dlaczego ).Mi się właśnie skończył tonik z lawendą, ale mam jeszcze żel do mycia twarzy i krem z tej serii i bardzo je lubię! ![]() Co do lakierów to ja ostatnio mam faze na piaskowy z Lovely i z Oriflame lubię srebrny, ale to już raczej zimą... (na żywo ładniejszy efekt)
|
|
#5031 |
|
Zadomowienie
|
dobra, wątek już gotowy
![]() to co, nadawać tytuł meoow aka mint aka kogoś innego?
|
|
#5032 | ||
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
spoko, nie mówiłam o tym za słabo nawilżał jak dla mnie. No ale chyba kremu idealnego jeszcze nie wyprodukowali ![]() zacznij, będziem się wymieniać ![]() Cytat:
jako jedyny z GR w zasadzie.Wymieniłam praktycznie całą swoją kolekcję lakierową ale szał pał podejrzewam nastąpi dopiero w nagrodę, jak zejdę do jednej odzywki do włosów haha, ja też |
||
|
|
|
#5033 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no ja chyba nie wysilę się na nic innego
|
|
#5036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeden ale używam go kiedy zachce mi się ewentualnie jakiejś panterki czy innych bzdet.pogrubione - tj. że też kiedyś tak pisałaś? Bo nie zczaiłam W każdym razie czytałam to gdzieś indziej, spoko Takie czepialstwo jest wkurzające kiedy wiadomo że wszyscy wiedzą co się miało na myśli aczkolwiek domyślam się że ja jestem tak samo upierdliwa w kwestii włosów i kolorówki ![]() a propos piasków przypomniał mi się DIY naszej koleżanki z wizażu, candycotton, nie wiem czy kojarzycie. Przedstawiła u siebie na blogu maniukure piaskowy z użyciem lakieru i kaszy manny A w kwestii zakupów też już byłam rozważna a teraz znowu mi coś odje.bało że co chwila latamy z M. od drogerii do drogerii Szkoda tylko że kurczę swatchy mniej znanych produktów jest tak mało... ) już nie mówię o mojej pomadkomanii, jeszcze kupię jakąś z Celii i robię sobie odwyk haha tak myślałam Aczkolwiek śmieszne to jest jak używasz jakiegoś wyrazu czy sformułowania a dla kogoś innego jest ono niecodzienne a ty sobie nawet nie zdajesz z tego sprawy Teraz siedzę i myślę co jeszcze mi się wydaje normalne a wy kręcicie beke za każdym razem jak to piszę Aż mi się przypomniał filmik który wczoraj oglądałam.I dziwię się że mi nie zwracacie uwagi jak piszę "wiara" albo "wuchta" bo wiem że często używam
|
|
#5037 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() coś mi mówi ten nick ja próbowałam robić z cukrem czy solą, efekt mocno średni dobrze, że mieszkam daleko od miasta ![]() czy ja wiem... u mnie chyba nie ma takich zwrotów, ale jakoś nie zwracam na to uwagi za bardzo tak więc piszcie jak chcecie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

okolo 15 zl za niego dalam jak nie wiecej, ale podobno Essence ma w swojej ofercie korektory do lakieru. Mialam przez jakis czas szau pau na to, ale i tak nadal skorki i paznokcie czyszcze pedzelkiem zamoczonym w lakierze, bo lepiej dociera w zakamarki
I takich w których shimmer mocno kontrastuje z lakierem bazowym. Za to ostatnio mega spodobały mi się te "piórkowe" top coaty, cudo 

Wygląda jak do podkładu ale ciut maławy, podobny mam do korektora aczkolwiek mój jest jednak trochę mniejszy
Ale obstawiam że jest do podkładu, na innym zdjęciu (które z wątku zniknęło albo ja jakoś niedowidzę) - wyraźniejszym -jest trochę większy. 

A szkoda, bo na lato jest naprawdę ok. =

), specjalnie gdzieś można jechać na wyprzedaż, po coś niezbędnego jak podkład czy tusz albo ewentualnie po nową podjarkę czyli np. teraz błyszczyki, lakiery tylko przy okazji