Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 13:32   #4051
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Siostra mojego TŻ jest także w ciąży, ma termin na 1 listopada, ja na 1 stycznia. Początkowo gdy dowiedziała się, że będziemy mieli dziecko. Obraziła się.. i wyszło na to że muszę ją przeprosić... rzecz jasna za to że też jestem w ciąży. Chodziło jej o to że "zabiorę" jej czas, kiedy to rodzina a także brat - mój TŻ, lata obok niej jak na paluszkach, spełniając jej zachcianki tak jak w pierwszej ciąży.
Zdecydowaliśmy nasz ślub zrobić jeszcze w tym roku [31 sierp.] Jesteśmy ze sobą 4 lata, znamy się 5.
Nasi rodzice spotkali się, i dogadali co do kwestii finansowych.
Jego siostra obraziła się na moich przyszłych teściów nie na żarty, nie odbierała telefonu, unikała spotkań, groziła że.... powiesi się. Jeśli oni zapłacą mu za wesele... Brak słów. "Bo ona jest dziewczynką, a dziewczynce trzeba zrobić wesele, a chłopczyk musi zarobić sobie na nie sam"
Doszło do tego że przyszli teściowie, wpadli na pomysł wyłożenia pieniędzy na wesele, a my im je oddamy z tego co dostaniemy w prezencie...
TŻ pracuje teraz po 12 h dziennie, aby tylko "coś" nazbierać.

A teściowa cały czas mówi o swojej córce [ która juz teraz z nimi rozmawia, kiedy dowiedziała się, że jednak nie zapłacą mu za wesele, a tylko wyłożą pieniądze] jak się czuje, co robi, jaka biedna, i pokazuje co kupiła wnukowi, rzecz jasna dziecku swojej córki.

Wesele za niedługo.. a ja już powoli wysiadam.
Tylko mi nie mów, że ją przeprosiłaś

Myślę, że rodzice TŻ chyba jednak nie wezmą od Was tych pieniędzy po ślubie. Może tak specjalnie powiedzieli, żeby tamta nie histeryzowała.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:33   #4052
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Z powszechnie dostępnych nie ma... Może idź do neurologa? Może to migrenowe? Tak czy siak może bedzie mógł cos zaproponować?
Migrenowe na pewno. Ja migreny miałam dość często przed ciążą. Ale wtedy miałam do dyspozycji kilka środków, których teraz brać nie mogę.
Stary 2013-08-05, 13:35   #4053
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra mojego TŻ jest także w ciąży, ma termin na 1 listopada, ja na 1 stycznia. Początkowo gdy dowiedziała się, że będziemy mieli dziecko. Obraziła się.. i wyszło na to że muszę ją przeprosić... rzecz jasna za to że też jestem w ciąży. Chodziło jej o to że "zabiorę" jej czas, kiedy to rodzina a także brat - mój TŻ, lata obok niej jak na paluszkach, spełniając jej zachcianki tak jak w pierwszej ciąży.
Zdecydowaliśmy nasz ślub zrobić jeszcze w tym roku [31 sierp.] Jesteśmy ze sobą 4 lata, znamy się 5.
Jego siostra obraziła się na moich przyszłych teściów nie na żarty, nie odbierała telefonu, unikała spotkań, groziła że.... powiesi się. Jeśli oni zapłacą mu za wesele... Brak słów. "Bo ona jest dziewczynką, a dziewczynce trzeba zrobić wesele, a chłopczyk musi zarobić sobie na nie sam"
Doszło do tego że przyszli teściowie, wpadli na pomysł wyłożenia pieniędzy na wesele, a my im je oddamy z tego co dostaniemy w prezencie...

A teściowa cały czas mówi o swojej córce [ która juz teraz z nimi rozmawia, kiedy dowiedziała się, że jednak nie zapłacą mu za wesele, a tylko wyłożą pieniądze] jak się czuje, co robi, jaka biedna, i pokazuje co kupiła wnukowi, rzecz jasna dziecku swojej córki.

nawet ciężko to skomentowac co piszesz.... jak można być taką beznadziejną osobą.
Ja bym jej nie przepraszała- niby za co? Sorka ale ona zachowuje się rozpieszczona gówniara i dziwię się Twoim teściom że jest do pionu nie postawili.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Jadę do szpitala nie będę czekać na wizytę na izbie muszą mnie przyjąć od razu, znajoma położna powiedziała abym spakowała piżame bo jak zemdlałam to napewno mnie na noc zatrzymaja
Nie lubię szpitali ale trochę mi ulży jak zrobią wszystkie badania.
Trzymajcie kciuki , ciekawe czy maja WI-FI w szpitalu

jedź , jedź- zdrówka
Stary 2013-08-05, 13:38   #4054
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Migrenowe na pewno. Ja migreny miałam dość często przed ciążą. Ale wtedy miałam do dyspozycji kilka środków, których teraz brać nie mogę.
Współczuję bólu! Ja też mam,ale to jednak nie migreny.
Kiedyś miałam migrenowe bóle tak silne,że traciłam przytomność.

Chyba pozostaje tylko coś co lekarz zapisze,on będzie wiedział co można w ciąży.
Stary 2013-08-05, 13:40   #4055
maruda80
Zakorzenienie

Witam!
Lusso - pewnie zostawią cię na obserwację w szpitalu.

Ja od kilku dni dziwnie się czuję, nie mam gorączki ale temp. ciała nie przekracza 35 C, czuję się słabo i bardzo się pocę, w nocy miałam dreszcze. Podejrzewam że te rewolucje to efekt niedoczynności tarczycy i anemii.
Piję herbatę malinową lub herbatę z cytryną i miodem bo do tego gardło nawala (efekt picia zimnych napoi z lodówki przy tych upałach).

Idę się położyć na chwilę. Sama nie wiem co robić, ale chyba jak nie przejdzie to pojadę na IP bo wizytę u gin mam dopiero za prawie 3 tyg.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2013-08-05 o 13:43
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:44   #4056
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Witam!

Ja od kilku dni dziwnie się czuję, nie mam gorączki ale temp. ciała nie przekracza 35 C, czuję się słabo i bardzo się pocę, w nocy miałam dreszcze.
Piję herbatę malinową lub herbatę z cytryną i miodem bo do tego gardło nawala (efekt picia zimnych napoi z lodówki przy tych upałach).

Idę się położyć na chwilę. Sama nie wiem co robić, ale chyba jak nie przejdzie to pojadę na IP bo wizytę u gin mam dopiero za prawie 3 tyg.
nie ma co się zastanawiać w końcu nie chodzi już tylko o moje zdrowie ale mojego maleństwa też idź na IP nie czekaj aż coś się stanie.
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:52   #4057
magnusia
Zakorzenienie

maruda- jeśli się źle czujesz to jedź do lekarza, nie ma co czekać. Temperatura 35 stopni to też nic dobrego
Stary 2013-08-05, 13:59   #4058
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Współczuję bólu! Ja też mam,ale to jednak nie migreny.
Kiedyś miałam migrenowe bóle tak silne,że traciłam przytomność.

Chyba pozostaje tylko coś co lekarz zapisze,on będzie wiedział co można w ciąży.
Chyba skorzystam z rady perfuzjii i spróbuję się zapisać do neurologa. Może coś poradzi.
Stary 2013-08-05, 14:04   #4059
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Witam!

Ja od kilku dni dziwnie się czuję, nie mam gorączki ale temp. ciała nie przekracza 35 C, czuję się słabo i bardzo się pocę, w nocy miałam dreszcze. Podejrzewam że te rewolucje to efekt niedoczynności tarczycy i anemii.

Brzmi niepokojąco, szczególnie te 35 stopni. Normalna temperatura w ciazy to 37 z małym hakiem.
Stary 2013-08-05, 14:06   #4060
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Witajcie Mamuśki
Wróciłam z wakacji. Było cudownie

Plywalam sobie w Adriatyku, wypoczelam i pozwiedzalam.

Najgorsze były ostatnie dni, temperatura dochodziła do 39 w cieniu i już byłam umeczona słońcem.

Z chęcią wróciłam do domu a w środę na usg się wybieram zobaczyć maluszka

Ostatni możliwy moment na zrobienie przeziernosci. Sądzę, ze nic nie będzie już widać ale wyjazd rezerwowany był w październiku i wcześniej nie mogłam (przed wyjazdem było za wcześnie).

Trzymajcie się i nie dawajcie szantazystom rodzinnym. I tak będziecie złe i niedobre więc zawsze lepiej powiedzieć wprost co leży na sercu.
Przynajmniej w sobie tłumić nie będziecie a to i lepiej dla serca i dla maluszka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:12   #4061
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki

Najgorsze były ostatnie dni, temperatura dochodziła do 39 w cieniu i już byłam umeczona słońcem.

Z chęcią wróciłam do domu a w środę na usg się wybieram zobaczyć maluszka

Ostatni możliwy moment na zrobienie przeziernosci. Sądzę, ze nic nie będzie już widać ale wyjazd rezerwowany był w październiku i wcześniej nie mogłam (przed wyjazdem było za wcześnie).

Trzymajcie się i nie dawajcie szantazystom rodzinnym. I tak będziecie złe i niedobre więc zawsze lepiej powiedzieć wprost co leży na sercu.
Przynajmniej w sobie tłumić nie będziecie a to i lepiej dla serca i dla maluszka

super, że wakacje udane i że odpoczęłaś . Czekamy z niecierpliwością na wyniki USG i może się płeć ujawni?
Stary 2013-08-05, 14:20   #4062
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witajcie Mamuśki

Fajnie,że urlop się udał
Stary 2013-08-05, 14:26   #4063
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Tylko mi nie mów, że ją przeprosiłaś

Myślę, że rodzice TŻ chyba jednak nie wezmą od Was tych pieniędzy po ślubie. Może tak specjalnie powiedzieli, żeby tamta nie histeryzowała.
Byli by w stanie je wziąć. TŻ pracuje teraz tak dużo, żeby jak najwięcej zarobić... i zapłacić możliwe jak najwięcej.. za 80 osób, które z polecenia rodziców zostały zaproszone z jego strony.

I nie przeprosiłam jej, nie mam za co. W ogóle praktycznie z nią nie rozmawiam. I tak jak jesteśmy dwie, cała uwaga pod względem samopoczucia, tego jaka sobie radzi skupia się na niej. Nie chcę jej nic "kraść" dlatego się nic najczęściej nie odzywam.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:37   #4064
isia4891
Zadomowienie

hej dziewczyny..to chyba cos z cisnieniem...moja mama miala wczoraj zawroty glowy...ja spalam po obiedzie poltorej godz, noc cala przespalam a dzis jestem nieprztomna..jakbym byla po melanzu ;-) chyba pogoda na mnie tak wplywa
zmeczona jestem, nogi mnie bola bo dopiero teraz od rana usiadłam w pracy...a tu jeszcze 4 godz pracy...
nie wstydzcie sie prosic o pomoc jak wam slabo albo źle sie czujecie gdzies na spacerze czy w sklepie
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 14:52   #4065
ANECZKA089
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam TP:31.01.14 i tak sie zastanawiam jaka kupic kurtke na zimę oczywiscie tak w pażdzierniku bo nie wiem jak duży brzuszek dędzie jak narazie 15 tc i tylko 1 kg na plusie z córką przytyłam 16 kg ciekawe jak będzie teraz słyszałam że dobrym rozwiazaniem jest płaszczyk grzybek a wy myślałyście o kurtce już?
ANECZKA089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:05   #4066
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANECZKA089 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam TP:31.01.14 i tak sie zastanawiam jaka kupic kurtke na zimę oczywiscie tak w pażdzierniku bo nie wiem jak duży brzuszek dędzie jak narazie 15 tc i tylko 1 kg na plusie z córką przytyłam 16 kg ciekawe jak będzie teraz słyszałam że dobrym rozwiazaniem jest płaszczyk grzybek a wy myślałyście o kurtce już?
ja mam cichą nadzieję że zmieszczę się w swoją bo nie uśmiecha mi się wydawać kasę na jednorazową kurtkę a jak nie to mam zamiar chodzić w rozpiętej kurtce i owinięta długim szalem
Stary 2013-08-05, 15:13   #4067
gosia261282
Gang Iren

Ja mam kurtkę z poprzedniej ciąży,coś w tym stylu:

http://image.ceneo.pl/data/products/...owy-953635.jpg
Stary 2013-08-05, 15:51   #4068
kukurydzianaa
Rozeznanie

Z jednej strony łatwo powiedzieć, że swoje dzieci kocha się po równo, a z drugiej strony różnice w traktowaniu świadczą o czym...?
Nie piszę tu o różnicy w traktowaniu w przypadku dużej różnicy wieku. Ja jestem tylko rok młodsza od brata, a zawsze czułam, że jemu poświęcają więcej uwagi, czasu i kasy. W wieku szkolnym ok - bo ja byłam zdolniejsza, sama odrabiałam prace domowe i sama sobie radziłam, nawet jak maturę zdawaliśmy (w jednym roku, bo ja w LO, on w technikum) to też ok - niech przeżywa tylko jego wyniki, bo przecież ja sobie poradzę. ALE jak robili wesele brata, to bardzo schudła z nerwów, a przed moim nawet przytyła; jak brat zaczął popijać - to przeze mnie, bo przecież musiał z domu wychodzić, bo ja go w domu ciągle denerwowałam; jak kupili nam wspólny samochód, to po wielkich błaganiach i sporo wcześniejszym poinformowaniu mogłam go od brata dostać od "wielkiego święta". Jeżeli ja gdzieś wyjeżdżałam to był powód, żeby pochwalić się znajomym, że córka podróżuje, ale już zdjęcia i relacje - niespecjalnie miała na to czas; brat wyjeżdżał - przeżywanie, czy wszystko w porządku, później obowiązkowo relacje, zdjęcia, wspominanie, chwalenie. Ja musiałam po parę razy powtarzać, co planuję, żeby w ogóle wiedziała; brat powiedział raz i już miała to w głowie i żyła jego sprawami. Teraz po ślubie nawet moja bratowa jest ważniejsza ode mnie. Jej ciąża to ojojoj, a moja - no przecież dam sobie radę, zdrowa jestem, jem.

No i strona finansowa różnicy w traktowaniu:
Jego wesele było większe, bo pierwsze w rodzinie (więc i sporo więcej w prezentach było), zapłacili mu za wszystko: przekształcili poddasze na mieszkalne, samochód (32,5 tys zł), zestaw mebli (7,8 tys zł), sprzęty elektryczne (lodówka, kuchenka, pralka, telewizor i komputer), podróż poślubną do Turcji, no i w prezencie dali mu jeszcze 10 tys. zł.
Mi z kolei w prezencie oprócz (sporo mniejszego) wesela dali 5 tys. zł + 5,5 tys zł na inne rzeczy (wkład do remontu, mebli i samochodu).

Ja wiem, że dużo dostałam, nie każdego rodzica stać, żeby dać tyle dziecku. Tylko cholera jasna, skąd aż taka różnica w traktowaniu, również finansowym? A teraz co? Zamiast odkładać kasę dla dwóch młodszych córek (studentek), oni odkładają dla brata, bo będzie się za czas jakiś budował.
Czasami mam wrażenie, że lepiej jak w rodzinie nie ma za bardzo pieniędzy, to jest przynajmniej jeden powód mniej do żali i złości.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja zresztą też się obawiałam porównań. Siostra TŻta jest w ciąży młodszej o 4 tygodnie. A rodzice TŻta dłuuuuugo czekali na wnuki i nagle dostało im się podwójne szczęście. Na szczęście nie ma u nas "rywalizacji". Teściowie tak samo są zainteresowani obiema ciążami, wszystkie pierdółki dla dzieci kupują takie same w ilości dwóch sztuk, no i ostatnio powiedzieli, że w prezencie dla dzieciaków finansują koszty wózka
Zazdroszczę, poważnie Ja już wiem, że moje dziecko będzie mniej uważane niż dziecko brata, no ale co zrobić. Chyba tylko olać.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
na pytanie teścia jakie mamy imię dla córki odpowiedziałam ze Szymon to od jakiegos czasu nie pytają w ogóle.
Mistrz!

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
każda matka tak uważa, moja też. Jej ulubiony tekst "ja wszystkie dzieci kocham jednakowo" a nigdy nie byliśmy traktowani na rowni i jej teksty raczej wywołują na naszych twarzach porozumiewawczy uśmiech.
Moja mama też bardzo lubi powtarzać ten tekst, lepiej się po nim czuje.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Każda matka oburza się na sam fakt gdy zarzuca się jej nierówne traktowanie dzieci ;p
To fakt, moją to drażni wyjątkowo - a że ja jestem otwarta, to zwykle komentuję na głos i na bieżąco, co mi na sercu leży

Cytat:
Nie oburzam się o zarzut nierównego traktowania dzieci,ale ty napisałaś,że dzieci można nierówno kochać. A z tym się nie zgadzam.
Oczywiście, że można dzieci nierówno kochać - co nie znaczy, że od razu Tobie ktoś to zarzuca.
Moja babcia, która fizycznie jest wyczerpana i ledwo się porusza dalej w swojej Grażynce widzi ukochane dziecko (a ma 6-stkę dzieci) - mimo iż to nie ona gotuje jej obiadki ani w niczym nie pomaga, to jak ktoś babcię odwiedza, to zawsze opowiada, że to Grażynka jej ugotowała, albo w czymś pomogła. Na starość ludziom różne rzeczy padają na głowę i wtedy trudno ukrywać coś, co się od zawsze myślało...

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zauważyłyście dziewczyny ale te problemy rodzina własna - a matka, ojciec teściowie to od pokoleń te same dylematy.
Tak jest. Im starsza jestem, tym bardziej widzę, że z rodziną najlepiej wychodzi się tylko na zdjęciu.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
miej wy*ebane, a będzie Ci dane,

Od dziś to będzie moje motto życiowe jak nic
Zatem uczmy się od mądrych i zapożyczajmy dobre motta

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-08-05 o 15:57
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:52   #4069
Sheperdess
Rozeznanie

The light, zazdroszczę wakacji. Fajnie Ci, że wypoczęłaś i pozwiedzałaś.

Mariee, nieciekawą masz sytuację z teściami i szwagierką. Z tego co piszesz, to po prostu rozpieszczona gówniara. Mimo wszystko życzę udanego weseliska.

Coś mnie dzisiaj od rana kłuje w brzuchu pod pępkiem. Jakby mi ktoś igłę wbijał. Za ostre to na kopnięcia.

I śniła mi się dziś moja córka. Miała już kilka lat i była śliczna. Ciekawe, czy się sprawdzi.
Stary 2013-08-05, 15:59   #4070
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

I śniła mi się dziś moja córka. Miała już kilka lat i była śliczna. Ciekawe, czy się sprawdzi.
Na pewno
Wątpisz,że będzie śliczna?
Stary 2013-08-05, 16:08   #4071
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

a my wczoraj będąc u teściów zabraliśmy ze sobą detektotr do słuchania małej. Daliśmy posłuchac teściom- ale się ucieszyli, teść to mało co się nie popłakał a potem zaczął wózki przeglądac w necie twierdząc, że bilod to dziadek kupi wnusi
Dobry pomysł może moi teściowe też się rozczulą

Cytat:

Współczuję Ci jak najbardziej tej sytuacji. Szkoda, że teściowie nie zrobią z tym porządku

Cytat:
Jadę do szpitala nie będę czekać na wizytę na izbie muszą mnie przyjąć od razu, znajoma położna powiedziała abym spakowała piżame bo jak zemdlałam to napewno mnie na noc zatrzymaja
Nie lubię szpitali ale trochę mi ulży jak zrobią wszystkie badania.
Trzymajcie kciuki , ciekawe czy maja WI-FI w szpitalu
Mnie wysłałi po omdleniu do szpitala na 3 dni i zrobili tylko morfologie.

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

ejani, jasne że nie musisz być cały czas w domu. Słyszałyście w ogóle o kontrolach kobiet w ciąży? Bo z tego co wiem, bo ZUS skupia się na ludziach, co do których zachodzi prawdopodobieństwo, że symulują chorobę, naciągają fakty. A ciąża nie jest wymyślona i ciężko byłoby udowodnić, że kobiecie nie należy się zwolnienie...
U mnie byli raz
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:13   #4072
lidkaa82
Zadomowienie

Ja na pocieszenie dodam że też mam fantastyczna szwagierke Ale mnie to już teraz bardziej śmieszy niż martwi. I też życie teściów toczy się w okół jej zycia. My jesteśmy na drugim planie, a nasz synek to w ogóle dalekooo za pierwszym wnukiem. Długo by opowiadać, ale nie chce was zanudzać Ale jak czytam wasze historie to tak przewrotnie troszke mi lepiej że nie jestem sama Bo w koło mnie wszystkie młode pary mają wspierającą rodzinę, dziadki rozpieszczaja i pomagaja przy wnukach a moi rodzice daleko a tesciowie szkoda gadać.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:14   #4073
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno
Wątpisz,że będzie śliczna?
Córa na pewno będzie śliczna, tylko jeszcze może być chłopak. Mam nadzieję, że dowiem się za 2 tygodnie na połówkowym.
Stary 2013-08-05, 16:25   #4074
ejani
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

No tak to jest już z tą rodziną... Najgorsze jak w oczy jest wszystko ok, a za plecami zupełnie odwrotnie...
Ja raczej mam problem z "moją" stroną (a jak będzie syn, będzie jeszcze gorzej, bo mam już siostrzeńca) ale trzeba być ponad tym.

A jak nie ma kasy wcale nie jest lepiej, coś wiem o tym, tylko jeszcze większe wyliczanie (włącznie z Twoimi pieniędzmi), co kto za nie powinien sobie kupić lub zrobić

Co do zwolnień, to i tak teraz siedzę w domu, tylko mam te wizyty (no i czasem do sklepu trzeba wyjść albo do teściów właśnie), więc jakoś bardzo się nie martwię, tylko zdumiewa mnie że dostałam takie wskazanie że muszę leżeć, jak według mojej lekarki jestem symulantką
W czwartek mam kardiologa, to może poproszę ją, żeby mi napisała list do mojej ginekolog, że taka moja uroda, że nie mogę stać, bo niezbyt mogę sobie pozwolić na zmianę lekarza (inne ośrodki mam ponad pół godziny drogi dalej, na prywatnego mnie nie stać, zwykłego się boję, jak mam takich)
Stary 2013-08-05, 16:29   #4075
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Córa na pewno będzie śliczna, tylko jeszcze może być chłopak. Mam nadzieję, że dowiem się za 2 tygodnie na połówkowym.

Aaaa... o tym to nie pomyślałam
Stary 2013-08-05, 17:03   #4076
The light
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
No tak to jest już z tą rodziną... Najgorsze jak w oczy jest wszystko ok, a za plecami zupełnie odwrotnie...
Ja raczej mam problem z "moją" stroną (a jak będzie syn, będzie jeszcze gorzej, bo mam już siostrzeńca) ale trzeba być ponad tym.

A jak nie ma kasy wcale nie jest lepiej, coś wiem o tym, tylko jeszcze większe wyliczanie (włącznie z Twoimi pieniędzmi), co kto za nie powinien sobie kupić lub zrobić

Co do zwolnień, to i tak teraz siedzę w domu, tylko mam te wizyty (no i czasem do sklepu trzeba wyjść albo do teściów właśnie), więc jakoś bardzo się nie martwię, tylko zdumiewa mnie że dostałam takie wskazanie że muszę leżeć, jak według mojej lekarki jestem symulantką
W czwartek mam kardiologa, to może poproszę ją, żeby mi napisała list do mojej ginekolog, że taka moja uroda, że nie mogę stać, bo niezbyt mogę sobie pozwolić na zmianę lekarza (inne ośrodki mam ponad pół godziny drogi dalej, na prywatnego mnie nie stać, zwykłego się boję, jak mam takich)
Może ona złośliwie Ci napisała, ze możesz leżeć żebyś nie chodziła? Albo kwestia jakichś wewnętrznych zus-owych zasad.

Mi na początku ciąży lekarz też napisał, ze muszę leżeć. Choć w sumie mi było słabo, kręciło się w głowie i ciągle biegałam do toalety na siku a w pracy nie mogłam wyjść do toalety chociaż na chwilę

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:05   #4077
magnusia
Zakorzenienie

jezu zaraz mi pęknie głowa...... wzięłam apap- nie wytrzymałam, aż mi niedobrze jest z tego bólu....
Stary 2013-08-05, 17:08   #4078
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ja jestem chętna zakupy czas zacząć
Ok. Zaraz zobaczę od kogo kupowałam i napiszę Ci jak z jakością.
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
To i ja ponarzekam ! Mam przed sobą 2 czesania na wesela takich upierdliwych babek, że masakra! Nie wiedzą jaką fryzurę chcą a te które im proponuję to za bardzo jak dziewica, za bardzo strojna za bardzo ulizana ja piernicze nie wiem jak z tego wyjdziemy. Jak jednej tłumaczę, że ma tak mało włosów, że trzeba natapirować to mi mówi, żaden tapir bo będzie wyglądała jak z wodogłowiem po czym wysyła mi mmsa fryzury z podniesioną częścią potyliczną i pisze jej to jest tapir to się nie odzywa. Co więcej chce mieć burzę hollywódzkich loków a włosy za krótkie i za liche więc jej mówię, że trzeba dopiąć to najpierw jej "obce kłaki" będą przeszkadzały, więc proponuję wypełniacz to ona stwierdziła, że wiocha... Wesela we wrześniu :/
Zwariowałabym z takimi klientkami
Cytat:
Dzisiejszy dzień zaczął się strasznie ... zemdlałam w centrum handlowym byłam w sklepie spożywczym .
Na szczęście zdążyłam usiąść i nie upadłam ale nikt nawet nie podszedł zapytać czy pomóc masakra , nie miałam siły aby się odezwać a naprawdę czułam że potrzebuję pomocy zgodziłabym się jakby ktoś chciał wezwać pogotowie. musiałam wyjść na zewnątrz bo bym im zabrudziła podłogę (żałuje że tego nie zrobiłam) wyszłam i zwymiotowałam ale też nikt się mną nie przejął dobrze że mam wspaniałego teścia który po mnie szybko przyjechał
Strach gdzieś wyjść samej jak tacy ludzie nas otaczają.
Teraz odpoczywam w domu ale trochę się martwię że coś jest nie tak wczoraj pobolewał mnie brzuch ale nie mocno martwię się i chyba umówie sie na prywatna wizytę bo kolejną mam na 16 sierpnia dopiero i bez usg.
Współczuję omdlenia. Mam nadzieję, że to było bardziej z upału, a tak wszystko jest ok
Cytat:
Dziewczyny czy jest jakiś środek, który nie jest na paracetamolu a można go brać w ciąży na ból głowy? Juz nie wyrabiam Od 2 tygodni codziennie boli mnie głowa a na mnie paracetamol po prostu nie działa
Dzisiaj to już jest kompletna masakra. Na oczy prawie nic nie widzę
A próbowałaś smarować głowę amolem? powiem Ci, że czasem to na mnie działało lepiej niż jakiekolwiek inne leki.
Cytat:

No czytam i nie wierzę w co czytam...jakaś nienormalna ta siostra tż
Stary 2013-08-05, 17:12   #4079
kilianna
Zakorzenienie

marieee - okropna jest ta Twoja szwagierka!!! W ogóle Wy się jakoś dogadywałyście wcześniej, czy to się zaczęło dopiero od ciąży?

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość

Zazdroszczę, poważnie Ja już wiem, że moje dziecko będzie mniej uważane niż dziecko brata, no ale co zrobić. Chyba tylko olać.

u mnie podobnie, z tym, że chodzi o teściów i ich I wnuka. Nasz będzie II wnukiem i oni już teraz zaczynają porównania "no ciekawe kiedy wasz mały zacznie chodzić, mówić, bo Areczek (I wnuk) to bardzo wcześnie.." itp., itd. Nie zwracałam na to wcześniej uwagi, ale raz mimochodem teściu powiedział coś w stylu, że I wnuka zawsze kocha się najbardziej, bo dłużej się go ma

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Zainteresowanie moich teściów ogranicza sie do pytania od czasu do czasu czy juz wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka, bo oni chcą wnuczkę. Ostatnio mąż powiedział ze pewnie będzie chłopiec i my chcemy chłopca i żeby się nie napalali i przestali truć o dziewczynke bo nie to jest najważniejsze, a ja na pytanie teścia jakie mamy imię dla córki odpowiedziałam ze Szymon to od jakiegos czasu nie pytają w ogóle.

Cytat:
Dziewczyny czy jest jakiś środek, który nie jest na paracetamolu a można go brać w ciąży na ból głowy? Juz nie wyrabiam Od 2 tygodni codziennie boli mnie głowa a na mnie paracetamol po prostu nie działa
Dzisiaj to już jest kompletna masakra. Na oczy prawie nic nie widzę
ja też mam okropne bóle głowy, i też trwają ok. 2 tygodni!!! Normalnie nie wyrabiam! Dzisiaj mi głowa tak pęka, że cały dzień przeleżałam z zimnym okładem na czole, które omaga tylko doraźnie. Jak tylko go zdejmuje, to tragedia nie wysypiam się . Brałam paracetamol, ale nie pomaga, wypiłam nawet słabą kawę, czego nie robiłam od początku ciąży. Kawa pomogła tylko na chwilkę.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 17:19   #4080
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Może ona złośliwie Ci napisała, ze możesz leżeć żebyś nie chodziła? Albo kwestia jakichś wewnętrznych zus-owych zasad.

Mi na początku ciąży lekarz też napisał, ze muszę leżeć. Choć w sumie mi było słabo, kręciło się w głowie i ciągle biegałam do toalety na siku a w pracy nie mogłam wyjść do toalety chociaż na chwilę

No właśnie też tak podejrzewam

Ale w sumie teraz mam wymówkę dla mamy (pisałam Wam o niej) jak mnie będzie ganiać gdzieś

A o omdleniach też czytałam że mogą być w ciąży groźne (dlatego panikowałam), a mogą być po prostu jej oznaką (jak mdłości), trzymam kciuki, żeby u Ciebie było ok

A przy okazji miała któraś z Was robione oko laserem? Chodzi mi o degeneracje siatkówki. Wystarczą po tym okulary słoneczne na ulicę, czy jakiś opatrunek zakładają?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości