|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Fajne masz te cyce skoro dodatkowy kilogram Szczęścia Ci w miesiąc dostarczyły- brawo ![]() ![]() Dziewczyny- zostawiłam info w klubie I zdjęcie mojego niemowlaczka ![]()
|
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
grzecznie leżała sobie w kołysce i nagle haft.za godzinę idziemy do pediatry, nie ma na co czekać. u mnie jeśli chodzi o wagę to zostały mi 3 kg z 13, więc nie narzekam. jednak ciało i tak musi wrócić do jędrności, bo tutaj nadal widzę dużą różnicę
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Sammi, Ghia, Kejt -
![]() dla wszystkich potrzebujacych i ja dziekuje Wam za kciuki Ciezko mi pisac bo kaza mi na boku lezec i mam kroplowke juz. Dretwieje mi reka jak za glugo w gorze trzymam. Generalnie to nic sie nie dzieje. Pewnie skoncze cesarka. Leze teraz i sie nadtawiam na to psychicznie. Czarownico- mam nadzieje ze bedziesz okay ![]() Pozdrawiam Was
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby akcja się jednak rozkręciła |
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha- Oby akcja się rozkręciła. Może uda się uniknąć cc
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
![]() niestety nie mam czasu na internet bo sprzatam pokoje i zaczynamy malowanie mnaszego pokoju (dopiero ) szlak mnie trafia no ale co mam zrobic ![]() wczoraj bylismy nad jeziorem zebym sie troszke odstresowala ale jak sie zacznie akcja porodowa dam Wam znac dzoan gratuluje z tego co widze to jest nowa mamuska ![]() witam trzymam kciuki za szybkie rozpakowania
|
#4868 |
|
Konto usunięte
|
Hej laski
![]() U nas upałów ciąg dalszy wiec Leoś znow mało śpi dużo pije.. A w nocy budzi sie cały czas co 2 godziny Aaa zapomńialam Wam napisać ze w zeszła środę pierwszy raz świadomie sie do nas uśmiechnął Z dnia na dzien staje sie coraz bardziej kontaktowy.. Przewraca główką, obserwuje otoczenie i patrzy sie za nami. Co do Kropelek to dajemy mu sab simplex ze trzy razy dziennie po 15 kropelek. Leonek od samego początku robi kilka kup dziennie, puszcza masę bąków i beka jAk tata wiec pieluch idzie od groma.. Z tymi kupami to super, ze starszakiem tez tak było, ale w nocy jest trochę kłopotliwe bo go rozbudza ![]() Na dwór znów dziś nie wychodzimy bo za duszno.. Ale w nocy padało, to przynajmniej ogródek sie podlal. ![]() Czarownica za kilogramy Antosia! Cynamonowa - tez muszę zrezygnować ze spania na brzuchu bo leci mi z piersi.. za miesiąc. ![]() Zreszta mały mi tak rozhulal laktacje ze jak je z jednej to leci z drugiej.. A brodawki jeszcze trochę bolą, na początku szczególnie bo mały cały czas robi dziubek zamiast szeroko otworzyć paszcze potem juz spoko Co do anty to polecam spiralę zwykłą,miedzianą miałam 4 lat bez żadnych problemów. Samanta-trzymam kciuki !!! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-08-05 o 16:25 |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Myślicie ze jak leze np na boku i nic nie robię i cały czas coś czuje typu ból brzucha, krzyża czy blizny to mam się czym martwić?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
szybko
Cytat:
strzeliła kupę i poszła spać... do 8 ![]() niby masz rację... pod warunkiem, że którejś mąż "karnego" nie strzeli w międzyczasie Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- chyba tylko tym, co by tu łyknąć, żeby minęło - ja po obu cięciach tak miałam, a już bóle kręgosłupa - masakra... |
||
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
jest pociachana z kazdej strony, do tego rozejscie szwów i krwiaczek
|
|
|
|
#4872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Mój maluszek do jutra na solarium. Oby nie płakał w nocy, tylko spał grzecznie po jedzeniu, bo zwariuje, a dziś mąż nie będzie u mnie nocował...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Kejt- kciuki za Filipka :thumbup:
Roxi- moja opuchlizna zeszła po ponad 3 tygodniach od porodu- daj sobie czas... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tzn.własnie niezwykle...nie doczytałam ze pytałaś o zwykłe
![]() Cytat:
oby czesciej z takich drzemek korzystał i dawał mamie troche odpoczynkuCytat:
![]() Cytat:
ładnie 3 z 13 idzcie do lekarza ![]() Samanthooo 3maj sie niech sie porodzik rozkręcaTeso dla Leosia za usmiech ![]() Cynamonku dla Adiego za status niemowlaka ![]() Laura spi Jak wstanie to idziemy nakarmic sie,przebrac i wio na spacerrros ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Madinooo opisz swój porodzik expresowy
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy na pierwszym spacerze
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarowniczko
za Antosia wagę i Twoich cycorów![]() Sam nadal trzymam kciuki ![]() A teraz wiadomość od Dzoan: ,,Pogratuluj Krysi dziewczynki za szpitalne dziewczynki mocne kciuki trzymam, żeby poszło szybko. Zwłaszcza jeżeli chodzi o wywoływanie. Ja mam problem z kp. Nie wiem już co robić. Mam tak poranione sutki, że lada chwila karmienie będe musiała przerwać i leczyć niby łapie z otoczką, wszystkie pielęgniarki mówią, że ładnie, ale sutek ciągle jest gryziony...nic z tego nie rozumiem poza tym, strasznie płacze i dzisiaj momentami piersi nie chce łapać i strasznie płacze, drze się wręcz. Nie potrafię go uspokoić. Czuję się tragicznie wychodzimy jutro jeśli nie zrobi się bardziej żółty. Pediatra radziła poczekać jeszcze jeden dzień, żeby go poobserwować. Ogólnie jest wszystko ok. W pokoju ekipa w porządku, więc czas szybko leci"
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica-
za wagę Lokatorka no i zdrówka dla Ciebie!!!Lachryma- o kurcze masz rację, lepiej skonsultować się z pediatrą!Samantha- zeby jednak nie trzeba było cc!!! Moc fluidów Ci wysyłam!Dzoan- za to dla Ciebie dużo zdrowka dla poranionych sutków! Nie czuj się tragicznie, że nie możesz małego uspokoić, bo Twój maluch dopiero co przyszedł na świat, a mój ma skonczone 3 tygodnie i dzisiaj od rana też daje koncert życzeń, ciągle płacze, wręcz się zanosi ![]() Kejt- zeby opalanko pomogło i jutro zebyscie byli juz w domu ![]() a mój.. no własnie, dopiero teraz zasnął.. dzisiaj w ciągu dnia łącznie może spał na raty 3h, a reszta to płacz w zasadzie. Czy dziecko może przechodzić skok rozwojowy tak wcześnie?? bo od dzisiaj zaczął się rozglądać i skupiać wzrok, czy to w ogóle możliwe?? Aaa.. no i wypróbowaliśmy Dady.. jak dla mnie gorsze od pampersów niestety, bo ciągle są przemoczone
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas dada zdała egzamin. Ją zauważyłam że u chłopaków dada oblewa testy a u dziewczynek jest ok
|
#4882 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za niemowlaczka ![]() Cytat:
za wagę i kciuki,żeby to nie było zapalenie piersiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem, tak chciałam Dad używać, ale teściowie nam kupili na przepróbowanie to dużo częściej mu zmieniam pampersa niż oryginalnego a tak w ogóle to chciałam Wam powiedzieć, że ZAWSZE jak akurat zapomnę mu nałożyć chusteczkę na siurka jak mu zmieniam pieluszkę to akurat dostaję ciepłym moczem po twarzy lub ubraniu. Super, nie?
|
|
|
|
|
#4884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Enlevee chyba za wcześnie na skok My wczoraj dostaliśmy paczkę Dady 2, ale one są prawie identyczne wielkościowo jak Pampersy 1![]() Jeszcze ich nie testowaliśmy w każdym razie. Lachryma trzymam kciuki za Maluszka Twojego Oby to nie było nic poważnego ![]() Mela brawa za pierwszy spacer ![]() My zaraz idziemy na trzeci ![]() Krysia poród miałaś expresowy-ależ Ci zazdroszczę ![]() Dobra, jestem na bieżąco ![]() Trochę mi to zajęło, bo w międzyczasie cały czas zajmowałam się Małym - matka nałogowa wizażanka ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Ja mam zawsze pieluszkę w pogotowiu, bo w 99% jest sikanie ![]() Ok,lecimy na spacerek |
||
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no i tak się podnosi i chce trzymać glówkę, że sądzę, że za nim w przyszłości nie nadąże My dostaliśmy dady 1, są malutkie, ale i Tomus klocuszkiem wybitnym nie jest, więc jeszcze pasują. Za to pampersy mieliśmy 1 i 2 i były ok
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Rozeznanie
|
jakoś mamy opory
szczególnie mój małż.ta końcówka jest straszna, słabo ruchy małego czuję, byłam dzis na ktg więc wiem że wszystko jest ok, ale nie znosze tego jak on taki mało ruchliwy. I oczywiście zamartwiam się
|
|
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
Stoję w kolejce do gina ( tak dobrze przeczytalyscie STOJĘ). Ani jedna małpa nie ustąpi a jestem jedyna kobieta z brzuchem grrr
Gin ma urlop potem pewnie dlatego tyle babek przyszło. Czekam już godzinę
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
En z tym podciaganiem małego i ogólnie jego postępami to uważaj żeby nadmiernego napięcia miesniowego nie dostal. Wiecie zle mi trochę. Maz ma tyle pracy w gosp. że dziś nie przyjedzie tu do nas i dołka złapałam. Myślałam że mi pomoże z pierwsza kąpielą a tu lipa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Dziewczyny czy możemy jeść jagody? Teściowa chce jutro zrobić pierogi z jagodami i nie wiem czy mogę je jeść. Jak ogólnie z owocami i warzywami? Wiem że info jest w klubie ale póki nie będę w domu na lapku to do klubu nie będę miała dostepu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4889 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4890 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
może zrób unik jakbyś chciała na podłodze usiąść,to któraś pomyśli i odstapi krzesło/ławkę ?Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

grzecznie leżała sobie w kołysce i nagle haft.

(dopiero ) szlak mnie trafia no ale co mam zrobic 

Michaś ma dopiero pierwszą dziś drzemkę. Śpi na razie 1,5 godziny, ale już się wierci i kwęka. Ogólnie to śpi przez całą dobę, w nocy lepiej, jakieś 9-11 godzin tylko i boję się, że to za mało dla takiego małego człowieczka. Przecież dorosły człowiek czasem tyle potrzebuje. Wcześniej było lepiej, ale od tygodnia gdzieś zaczął sypiać tak mało.
niech sie porodzik rozkręca

My wczoraj dostaliśmy paczkę Dady 2, ale one są prawie identyczne wielkościowo jak Pampersy 1
a no i tak się podnosi i chce trzymać glówkę, że sądzę, że za nim w przyszłości nie nadąże