|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p
Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]Nie przejmuj się, jesteś w ciąży i u każdej mamusi brzuszek rośnie i wygląda inaczej... Piękna fotka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja teraz mam babkę ginkę, ale wcześniej cały czas do facwtów chodziłam ![]() Cytat:
![]() Pozazdrościć warunków ![]() U nas też jest zasiłek na dzieci i każdy go dostaje, na 1 dziecko jest coś ponad 100 euro miesięcznie dobre i to, przynajmniej na pieluchy będzie [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]Ślicznie wyglądasz a zdjęcie słodkie Nie słuchaj mamy, każdy ma inną budowę i rośnie inaczej, nie ma co uogólniać Nie ma chyba jakiejś konkretnej normy jak dokładnie ma wyglądac brzuch w danym tygodniu ![]() Małż zrobił przerwę w malowaniu to lecimy do lidla :p |
|||
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
weronisiek nie przejmuj sie mama. jak dla mnie wyglądasz pięknie a zdjęcie cudne!
|
|
|
|
#4624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() weronisek, nie przejmuj się gadaniem mamy. Każdy w okresie ciąży inaczej tyje itd. Nie ma co się porównywać! Rozumiem, jakbyś się spasła 30 kg żeby zwróciła Ci uwagę, ale tak to się nie przejmuj! dzidzia, a może jedź na IP tak na wszelki wypadek, niech tam Cię zbadają co i jak.
|
|
#4625 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
Cytat:
|
|
#4626 | |
|
Raczkowanie
|
Dzidzia zmykaj na IP. Mnie też niepokoiły skurcze i pojechałam. Zbadają czy wszystko jest dobrze, a Ty będziesz spokojniejsza.
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Ja też mam Amicę, płytę i piekarnik- jestem bardzo zadowolona;-) |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja chrzesnica miała dużo ciuszków w innych kolorach, ale akurat moja ciocia też mało lubi różowe i do Meksyku je zabrała, zostały głownie te różowedzięki
|
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wizytę mam 22.08. może po prostu jestem przeczulona. |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry .
TAk jak mowilam , nie ma szans dociągnąć tego watku do niedzieli , zastanawiam się czy do jutra w ogóle 7 stron Mi dziś się śnilo mnóstwo rzeczy . Między innymi to że weszłam na fb i tam na głównej stronie zdjecie mojego Tż z dzieckiem na rekach . Ewidentnie dziewczynka , ubrana w dokładnie to co planuje zabrać do szpitala . Data pod zdjęciem 28.08.20013 . Wystraszyłam się że mam tak mało czasu i pobiegłam do domu szybko prasowac żeby zdąrzyć . Dzis się rano śmialiśmy że to sen przepowiedni . Może urodze miesiąc wcześniej ? Ponadrabiam troszku .. Cytat:
Daj nam szybk znac . Ja tam wierze że szpital Was ominie
|
|
#4630 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie to wszystkie są jednakowe ![]() Cytat:
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-08-05 o 16:25 |
|||
|
|
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki aby ryba jeszcze nie urodziła. niech maluch spokojnie doczeka w brzuszku mamusi. Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-08-05 o 16:27 |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja radzę patrzeć na promocje, co jakiś czas któraś firma ma - jak ja kupowałam to na przykład Bosh dawał komplet garnków A meble jakie w końcu wybrałaś?
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płytę indukcyjną mam firmy Teka, tylko to już wyższa półka cenowa. Pewnie teraz już bym tak nie zaszalała Zmywarkę polecam whirpool albo bosh. Ja mam taką http://www.ceneo.pl/12210861 i jestem bardzo zadowolona. Planujesz ją w zabudowie czy wolno stojącą? A z piekarnikiem to miałam mały wybór, bo chciałam żeby był z mikrofalą odrazu, bo nie miałam na nią miejsca. Wybrałam taki http://www.euro.com.pl/piekarniki-do...html#akcesoria.[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]Wkurza mnie takie gadanie. Mam koleżankę, która jak widzi coś negatywnego, to zaraz się wypowiada, ale jak coś pozytywnego, to tylko się przygląda i nic nie powie. Rozmawiałam z nią przez telefon i odrazu jej zapowiedziałam, że czuje się bardzo dobrze i tak samo wyglądam, a jakby uważała inaczej, to żeby mi tego nie mówiła. Była lekko zdziwiona. Ogólnie też słyszę cały czas, że sporo już przybrałam, że twarz bardzo mi się zaokrągliła, że w ramiona mi poszło Ostatnio cieszyłam się do męża, ze wróciła mi talia i mam teraz brzuch piłeczkę, taki jak zawsze podobał mi się u kobiet. Wieczorem widzimy się ze znajomymi i słyszę, że nie mam tali i że raczej taki rozlany mam brzuch niż piłeczkę. Nie wiem po co ludzie tak mówią. Tym bardziej, że przecież mały mamy na to wpływu. W każdym razie ja naprawdę czuję się ładnie i tego mam zamiar się trzymać Tobie też tak radzę, bo po zdjęciu widać, że mama gada głupoty.Zdjęcie przesłodkie No i witam po dłużej przerwie jak zwykle. Dziś mam zamiar trochę was ponadrabiać U mnie bez zmian. Wszystko w porządku. Janek (chyba już się przyjęło na stałe) czasem szaleje bez opamiętania, a czasem śpi większość dnia i dopiero na wieczór robi fikołki. Waga już 8 kg na plusie, ale narazie nie czuję się jeszcze grubaśnie. Cały czas pływamy, spacerujemy po lesie i staramy się trzymać formę. Przyszła mi książka "Pierwszy rok życia dziecka" i zamierzam dziś zacząć się edukować. Rano pospacerowaliśmy intensywnie, posprzątaliśmy mieszkanie, umyliśmy okna, a wieczorem mąż idzie do pracy, a ja zamierzam przesiedzieć ten czas na internecie i przy książce. Już mi brakowało takie spokojnego wieczorku
|
|
|
|
|
#4634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p
Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]Pięknie wyglądacie!!!! Mama głupoty gada, nic się nie przejmuj. Tyjesz w swoim tempie i napewno później się z tym szybko uporasz. W ogóle 8kg to nie koniec świata. Mogłabys się martwić jakbyś miała już 15 na plusie :P Głowa do góry! Jesteś piękną brzuchatką ![]() Tak w ogóle to ostatnio się nas dużo ujawniło z twarzy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli Bodzio to te jasne błyszczące Garnki drogie, ale też można wyrwać w Makro na promocji ![]() Cytat:
Opcja 2w1 jest super A zmywarki macie 45cm czy 60cm ?? Ja chciałam kupować 45, bo nie mam za dużo miejsca, poza tym zdawało mi się, że tyle wystarczy na 3 os rodzinę, ale mój tato się upiera, że jak 45 się zmieści to 60 też, a zupełnie inny komfort użytkowania..
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
zwariowane-serduszko ja mam 60 i jestem niezadowolona bo muszę gromadzić 2 dni naczynia żeby się zapełniła albo prać niepełną a 45 bym mogła codziennie wstawić... tak musze trzymać z dnia na dzień brudne naczynia i kończy się na tym że czasem sama myje ręcznie
|
|
|
|
#4638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chodze do gina faceta nawet nie wyobrażam sobie jak to iść do kobiety......co prawda przed pierwszą wizytą myślałam, że na zawał umrę na poczekalni hehehehhe [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]dziwi mnie takie gadanie ludzi i to jeszcze najbliższych przecież Ty nie bardzo masz wpływ na to jaki masz brzuch........ja 2 lata temu też byłam w ciąży z synkiem (praktycznie takie same tygodnie mam) i miałam brzuch większy i ogólnie byłam większa heheh w tej ciąży to dopiero w 5 miesiącu zaczeli sie domyślać, że chyba jestem w ciąży hehehe U nas wszystko ok w środe mam wizyte jestem strasznie ciekawa co gin powie a ogólnie to mój starszak przechodzi 3-dniówke masakra jednym słowem...... .....aaaaaaa byłam tydzien temu na glukozie nawet mi poszło na 3 razy hehe chyba dlatego, że lubie słodkie teraz bo z synkiem miałam odrzut to dzieliłam kubeczek na 1000 razy hehheh
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm. moi rodzice mają Mastercooka (piekarnik),ale nigdy się nie zepsuł ![]() a to już dobre kilka(naście) lat ![]() Cytat:
ja czuję tak samo ![]() czasem z boku... gin mówił, że ułożenie ok i szyjka też ok,więc nie drążę ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]nie rozumiem jak można tak dogadywać! przecież każda kobieta "rośnie" inaczej ![]() ślicznie wyglądasz, nie przejmuj się! Hej ![]() już od tygodnia jestem na urlopie,ale czasu brak,żeby być z Wami na bieżąco ![]() u nas też bez zmian, nadal nie wiadomo, kto siedzi w brzuszku ![]() już przyzwyczaiłam się, że to Jasio ![]() termin zmienil mi się na 2.12 ![]() kompletuję powoli ubranka i inne pierdulki ![]() wlasciwie jeśli chodzi o ciuszki to za dużo nie kupuję, bo mam większość po chrześniaku, czekają na pranie i prasowanie ![]() to uniwersalne rzeczy,więc dla dziewczynki też się nadzadzą ![]() w załączniku 2 moje ukochane "zdobycze" - kombinezonik z HM udało mi się zdobyc za 27 zł , a kompelciki (body, czapeczka, leginsy)dziś dostałam od Siostry![]() oprócz tego bodziaki, spodenki...rozpieszczają nas
|
||
|
|
|
#4641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zmywarki będę zawsze upierać się, że jeżeli jest miejsce, to warto kupić 60. Ja mam aneks kuchenny i oczywiście mało miejsca, ale dopóki nie wymyślili mi jak wcisnąć tam 60, dopóty szukałam rozwiązania Oczywiście znalazłam
|
|
|
|
|
#4642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój naszczeście nie ma jakiegoś specjalnego urazu do różowego , w końcu kupil wózek najróżowszy z różowych NO chyba że taki wstręt można nabyc - to wszystko przed nim Ja tez nie kupuje wszystkiego w różu , ale nie jestem na nie .. Kupuje to co mi się podoba U mnie leje za wszystkie czasy - jak pięknie
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jutro idę na starcie z glukozą ![]() kolezanka opowiadala mi, ze "to super jest w smaku, wypila jednym duszkiem,a po wszystkim zjadla pączka z lukrem" no ciekawe jak ja to przeżyję |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mucha na swoim macierzyństwie zarobiła ponad milion złotych... Socha będąc w ciąży zarobiła pół miliona na allegro musisz przeszukiwać aukcje z dziecięcymi tapetami tam gdzie jest duży wybórCytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]masz piękny brzuch i pięknie wyglądasz, a mamie powiedz żeby podziwiała Twój brzuch a nie sąsiadki ![]() obłożyłam się owocami i siedzę zadowolona, mimo że nam kredytu nie przyznali ale TŻ będzie w pracy kombinował więc jeszcze jakieś szanse może są
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#4645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zmywarki mam 60 i na naszą dwójeczkę faktycznie trzeba długo zbierać, ale później myślę, że będzie akurat. 45 mieści dużo mniej.
|
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmywarkę puszczam codziennie lub co drugi dzień.
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
rozmawialam z bratową TŻ'ta i ona powiedziała że jej tez glukoza smakowała, ale odruch wymiotny miała mimo wszystko :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() weronisiek nie przejmuj się gadaniem takim, wyglądasz pięknie i tego się trzymaj!
|
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4650 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I daj temu swojemu TŻto buzi na zgodę, martwi się o Was, a jemu pewnie głupio zwrócić teściowi uwagę.Cytat:
A sukienka mi się nie podoba.Cytat:
Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p Wiecie co, pożalę Wam się, a co... 27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży. Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną. Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie. A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi ![]() Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać? Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]Nie słuchaj się mamy, ja też czuję się jak kaczka ale co Jesteśmy w ciąży Samo szczęście Zresztą już połowę mamy za sobą-teraz tylko z górki Zdjecie masz booskie |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

[/QUOTE]

Pierwszy raz byłam u faceta ginekologa

dobre i to, przynajmniej na pieluchy będzie 

Daj nam szybk znac . Ja tam wierze że szpital Was ominie

Oczywiście znalazłam