Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 15:50   #4621
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p

Wiecie co, pożalę Wam się, a co...
27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży.

Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną.
Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie.
A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi
Przybrałam niecałe 8kg... Misiek jest spory... ale po co tak mi dogadywać?

Pokażę Wam jakie piękne zdjęcie zrobił mój mąż [/QUOTE]

Nie przejmuj się, jesteś w ciąży i u każdej mamusi brzuszek rośnie i wygląda inaczej...
Piękna fotka

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 15:58   #4622
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny robi się mało śmiesznie :/. Kilka godzin temu były bolesne skurcze. Wzięłam nospe, przeszlo. Ale właśnie wraca :<

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana może wybierz się na IP?? Coś za często masz te skurcze

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Byłam dzisiaj na wizycie. Nie było mojej ginekolog i przyjął mnie facet Pierwszy raz byłam u faceta ginekologa Wyszłam pozytywnie zaskoczona. Miły, dowcipny i dosyć delikatny. Dał mi skierowanie na glukozę, przeciwciała i USG (na 9 września) Planujemy jeszcze jedno wcześniej zrobić w 3/4D. Wyniki bardzo dobre Waga w ciągu miesiąca 1,5 kg w górę, to chyba zdrowo
Super, że wszystkie wyniki ok i wizyta udana
Ja teraz mam babkę ginkę, ale wcześniej cały czas do facwtów chodziłam

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Patrzcie jakie tam warunki mają:
Mimo że aktorka jest żoną tamtejszego milionera, całkiem nieźle zarobi na macierzyństwie. Każda bowiem kobieta, która w Szwecji powije dziecko, dostaje 60 koron dziennie i to aż przez 450 dni. W sumie to ponad 12 tys. zł. Oprócz tego co miesiąc będzie dostawać po ok. 500 zł na każde dziecko, póki nie skończy ono 16 lat. W sumie przez te wszystkie lata Liszowska może liczyć na blisko 220 tys. zł wsparcia. Mało tego, dzieci aktorki mają też ustawowo zagwarantowane miejsce w przedszkolu.

Wyglądała tragicznie

Pozazdrościć warunków

U nas też jest zasiłek na dzieci i każdy go dostaje, na 1 dziecko jest coś ponad 100 euro miesięcznie dobre i to, przynajmniej na pieluchy będzie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42116579]To jeszcze raz ja ;p

27 tydzień- brzuch mam spory- wiem o tym. Ale jest po prostu taki do przodu wystający, talię mam taką jak miałam. No i cycki mam duże. Ale przecież jestem w ciąży.

Sąsiadka jest też gdzieś w tym momencie ciąży, ale jest niższą i grubszej kości dziewczyną.
Dzwoni moja mama i mówi mi, że A. jest ode mnie szczuplejsza, ma mniejszy brzuszek i w ogóle wygląda pięknie.
A mi co chwilę powtarza, że wyglądam jakbym była w 9 miesiącu, jakbym miała zaraz rodzić... Tak mi się przykro robi

Ślicznie wyglądasz a zdjęcie słodkie

Nie słuchaj mamy, każdy ma inną budowę i rośnie inaczej, nie ma co uogólniać Nie ma chyba jakiejś konkretnej normy jak dokładnie ma wyglądac brzuch w danym tygodniu

Małż zrobił przerwę w malowaniu to lecimy do lidla :p
Stary 2013-08-05, 16:03   #4623
ola_k11
Zadomowienie

weronisiek nie przejmuj sie mama. jak dla mnie wyglądasz pięknie a zdjęcie cudne!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:05   #4624
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
wogóle mam pytanie: ruchy czuję bardzo nisko, tak jakby nad samą szyjką. Co prawda ostatnio na połówkowym gin mówil, ze jest ułożenie główkowe, więc może tak łapkami cos majstruje ale w poprzedniej ciąży czułam ruchy wyżej i martwię się czy to nie jakies skracanie szyjki... czy któraś tez tak ma?
Ja też nisko czuję ruchy. A oprócz tego coś Ci dolega? Jakieś bóle, skurcze, twardnienie brzucha? Wydaje mi się, że to zależy od ułożenia dziecka i jego wielkości.A kiedy masz wizytę?

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Będzie trochę oszczędności, jeszcze ma paczka z USA przyjść z ciuszkami, już się nie mogę doczekać, aż będzie i będę mogła zacząć dokupywać to czego brakuje
No ja od siostry będę brała, ale ona po dwóch chłopakach ma, więc nie wszystko będzie pasować pewnie. Ale przynajmniej będzie coś innego niż różowe

weronisek, nie przejmuj się gadaniem mamy. Każdy w okresie ciąży inaczej tyje itd. Nie ma co się porównywać! Rozumiem, jakbyś się spasła 30 kg żeby zwróciła Ci uwagę, ale tak to się nie przejmuj!

dzidzia, a może jedź na IP tak na wszelki wypadek, niech tam Cię zbadają co i jak.
Stary 2013-08-05, 16:08   #4625
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
No właśnie oby przeszły, a jeszcze mi napisała drugą wiadomość, że mały jeszcze nie obrócony a skurcze coraz większe...
Aha i bardzo cenna rada od Rybki!!! mamy pokazywać swoim mężczyznom bieliznę, bo jej mąż teraz przynosi z domu bieliznę i ciągle złą, albo stringi albo jakieś koronki :P
Boziu, żeby się ta akcja nie rozwinęła. Kacperek to jeszcze maleństwo, z tego co pamiętam Ryba 30 tydzień zaczęła.

Cytat:
Ciuszki po mojej chrześnicy cz. 1
Zakupy nas nie ominą bo jest bardzo mało rzeczy na noworodka, dużo 3-6 miesięcy
1. spodenki, bez metki wiec nie wiem jaki rozmiar, obstawiam jakieś 3m
2. body z długim rękawkiem 3-6 m
3. body z długim rękawkiem 3 m
5. pajac 68 cm
6. pajac (też bez metki, chyba 3m), ale ma plamę z marchewki nie wiem czy to się odpierze
7. pajac nowy 3m
8. pajac 3m ale tez z plamą po marchewce
9. 10. skarpetki byłam w szoku jakie to malutkie chyba na noworodka skarpetek już dokupować nie muszę
Piękności! Ale Ci się trafiło

Cytat:
Dziewczyny robi się mało śmiesznie :/. Kilka godzin temu były bolesne skurcze. Wzięłam nospe, przeszlo. Ale właśnie wraca :<

Jedź na IP!

Cytat:
Cześć

Byłam dzisiaj na wizycie. Nie było mojej ginekolog i przyjął mnie facet Pierwszy raz byłam u faceta ginekologa Wyszłam pozytywnie zaskoczona. Miły, dowcipny i dosyć delikatny. Dał mi skierowanie na glukozę, przeciwciała i USG (na 9 września) Planujemy jeszcze jedno wcześniej zrobić w 3/4D. Wyniki bardzo dobre Waga w ciągu miesiąca 1,5 kg w górę, to chyba zdrowo
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę mi tu jeszcze nie rodzić!

Miałam ochotę na naleśniki i sobie zjadłam z dżemem ananasowym
Ale upaaaał, nie chce mi się żyć.

Wybieram płytę indukcyjną, piekarnik i zmywarkę do zabudowy. Polecacie coś?? Bo ja się w ogóle na tym nie znam :<
Ja mam indukcję z Amici od roku, jestem bardzo zadowolona. Chyba taką: http://www.najlepsiagdrtv.pl/plyta-i...fn-p26511.html

Cytat:
wogóle mam pytanie: ruchy czuję bardzo nisko, tak jakby nad samą szyjką. Co prawda ostatnio na połówkowym gin mówil, ze jest ułożenie główkowe, więc może tak łapkami cos majstruje ale w poprzedniej ciąży czułam ruchy wyżej i martwię się czy to nie jakies skracanie szyjki... czy któraś tez tak ma?
Może się młody obrócił?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:10   #4626
Angie_gg
Raczkowanie

Dzidzia zmykaj na IP. Mnie też niepokoiły skurcze i pojechałam. Zbadają czy wszystko jest dobrze, a Ty będziesz spokojniejsza.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny, proszę mi tu jeszcze nie rodzić!

Miałam ochotę na naleśniki i sobie zjadłam z dżemem ananasowym
Ale upaaaał, nie chce mi się żyć.

Wybieram płytę indukcyjną, piekarnik i zmywarkę do zabudowy. Polecacie coś?? Bo ja się w ogóle na tym nie znam :<

Ja też mam Amicę, płytę i piekarnik- jestem bardzo zadowolona;-)
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:15   #4627
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No ja od siostry będę brała, ale ona po dwóch chłopakach ma, więc nie wszystko będzie pasować pewnie. Ale przynajmniej będzie coś innego niż różowe
Przynajmniej po chłopakach to inne kolory moja chrzesnica miała dużo ciuszków w innych kolorach, ale akurat moja ciocia też mało lubi różowe i do Meksyku je zabrała, zostały głownie te różowe
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Piękności! Ale Ci się trafiło
dzięki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:19   #4628
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nisko czuję ruchy. A oprócz tego coś Ci dolega? Jakieś bóle, skurcze, twardnienie brzucha? Wydaje mi się, że to zależy od ułożenia dziecka i jego wielkości.A kiedy masz wizytę?

nic mi nie jest tylko po prostu dziwne są te ruchy nisko...
wizytę mam 22.08. może po prostu jestem przeczulona.
Stary 2013-08-05, 16:22   #4629
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dzien dobry .
TAk jak mowilam , nie ma szans dociągnąć tego watku do niedzieli , zastanawiam się czy do jutra w ogóle 7 stron
Mi dziś się śnilo mnóstwo rzeczy .
Między innymi to że weszłam na fb i tam na głównej stronie zdjecie mojego Tż z dzieckiem na rekach . Ewidentnie dziewczynka , ubrana w dokładnie to co planuje zabrać do szpitala . Data pod zdjęciem 28.08.20013 . Wystraszyłam się że mam tak mało czasu i pobiegłam do domu szybko prasowac żeby zdąrzyć .
Dzis się rano śmialiśmy że to sen przepowiedni . Może urodze miesiąc wcześniej ?
Ponadrabiam troszku ..
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Beatka mam podobnie, noc kompletnie do kitu, wstałam jakaś połamana i niewyspana kompletnie, budziłam się non stop, jakaś masakra, a teraz właśnie wybieram się na badania; zobaczymy czy wyniki mi się poprawiły od tego zależy czy ląduje w szpitalu czy jednak mnie zostawią w domu. Ech....
Daj nam szybk znac . Ja tam wierze że szpital Was ominie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:24   #4630
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Tak tylko trzeba mieć pewnie personal number,czyli zameldowanie.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Oooo moi rodzice mają Mastercooka ,najtańszą indukcję w całości razem z piekarnikiem.Na razie działa bez zarzutu
podobno z Aristona też g*wno, a moi rodzice mają zmywarkę z 10 lat i 1 raz tylko wąż pękł

Cytat:
To będziemy mieć zameldowanie z hotelu :P :P :P

Cytat:
Wiadomo, nie ma reguły, że każdy sprzęt się zepsuje, ale ogólnie więcej było napraw mastercooka niż np beko (podobna półka cenowa) czy boscha (ale to już są droższe sprzęty).
O, właśnie przyszedł mój tato i mi pomógł troszkę z tymi płytami W sumie to wszystkie są jednakowe

Cytat:
Nie przejmuj się głupim gadaniem ja też mam duży brzuch jak na mój tydzień, nie ma się co przejmować, każda z nas rośnie troszkę w innym tempie
Brzuszek masz cudny i zdjęcie jest bombowe
A przestańcie laseczki, mi też mówią, że za dużo, że mam wielki brzuch itd, ale talia się trzyma ładnie, troszkę w dupkę poszło, no ale co poradzimy po porodzie poćwiczy się w między czasie z Ewką kilka miesięcy i będziemy dupeczki pierwsza klasa! Każda kobieta w ciąży tyje inaczej, przecież dużą rolę mają tu też hormony.. więc nie stresujmy się niepotrzebnie

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-08-05 o 16:25
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:24   #4631
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Boziu, żeby się ta akcja nie rozwinęła. Kacperek to jeszcze maleństwo, z tego co pamiętam Ryba 30 tydzień zaczęła.

mój chrześniak urodzil się w 31tc. jest zdrowy. Ma niewielkie problemy ze wzrokiem (rozbieżność), jak był mały to miał jakieś rehabilitacje, zaczął później chodzić itp. ale generalnie nie ma poważnych problemów ze zdrowiem. Jak się urodzil ważył 1050g. Był długości męskiej dłoni. Niestety pierwsze 2ms życia spędził w inkubatorze.

Trzymam kciuki aby ryba jeszcze nie urodziła. niech maluch spokojnie doczeka w brzuszku mamusi.

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2013-08-05 o 16:27

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 16:30   #4632
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

O, właśnie przyszedł mój tato i mi pomógł troszkę z tymi płytami W sumie to wszystkie są jednakowe

Ja radzę patrzeć na promocje, co jakiś czas któraś firma ma - jak ja kupowałam to na przykład Bosh dawał komplet garnków , więc się opłacało od nich kupić bo porządne garnki do indukcji to też wydatek kilkaset złotych

A meble jakie w końcu wybrałaś?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:31   #4633
babku
Zadomowienie

Cytat:
Jakiś rok temu też kupowałam to wszystko. Ależ ja to lubiłam Płytę indukcyjną mam firmy Teka, tylko to już wyższa półka cenowa. Pewnie teraz już bym tak nie zaszalała Zmywarkę polecam whirpool albo bosh. Ja mam taką http://www.ceneo.pl/12210861 i jestem bardzo zadowolona. Planujesz ją w zabudowie czy wolno stojącą? A z piekarnikiem to miałam mały wybór, bo chciałam żeby był z mikrofalą odrazu, bo nie miałam na nią miejsca. Wybrałam taki http://www.euro.com.pl/piekarniki-do...html#akcesoria.

Wkurza mnie takie gadanie. Mam koleżankę, która jak widzi coś negatywnego, to zaraz się wypowiada, ale jak coś pozytywnego, to tylko się przygląda i nic nie powie. Rozmawiałam z nią przez telefon i odrazu jej zapowiedziałam, że czuje się bardzo dobrze i tak samo wyglądam, a jakby uważała inaczej, to żeby mi tego nie mówiła. Była lekko zdziwiona.
Ogólnie też słyszę cały czas, że sporo już przybrałam, że twarz bardzo mi się zaokrągliła, że w ramiona mi poszło Ostatnio cieszyłam się do męża, ze wróciła mi talia i mam teraz brzuch piłeczkę, taki jak zawsze podobał mi się u kobiet. Wieczorem widzimy się ze znajomymi i słyszę, że nie mam tali i że raczej taki rozlany mam brzuch niż piłeczkę. Nie wiem po co ludzie tak mówią. Tym bardziej, że przecież mały mamy na to wpływu. W każdym razie ja naprawdę czuję się ładnie i tego mam zamiar się trzymać Tobie też tak radzę, bo po zdjęciu widać, że mama gada głupoty.
Zdjęcie przesłodkie

No i witam po dłużej przerwie jak zwykle. Dziś mam zamiar trochę was ponadrabiać U mnie bez zmian. Wszystko w porządku. Janek (chyba już się przyjęło na stałe) czasem szaleje bez opamiętania, a czasem śpi większość dnia i dopiero na wieczór robi fikołki. Waga już 8 kg na plusie, ale narazie nie czuję się jeszcze grubaśnie. Cały czas pływamy, spacerujemy po lesie i staramy się trzymać formę.
Przyszła mi książka "Pierwszy rok życia dziecka" i zamierzam dziś zacząć się edukować. Rano pospacerowaliśmy intensywnie, posprzątaliśmy mieszkanie, umyliśmy okna, a wieczorem mąż idzie do pracy, a ja zamierzam przesiedzieć ten czas na internecie i przy książce. Już mi brakowało takie spokojnego wieczorku
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:31   #4634
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam indukcję z Amici od roku, jestem bardzo zadowolona. Chyba taką: http://www.najlepsiagdrtv.pl/plyta-i...fn-p26511.html

Może się młody obrócił?
Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Dzidzia zmykaj na IP. Mnie też niepokoiły skurcze i pojechałam. Zbadają czy wszystko jest dobrze, a Ty będziesz spokojniejsza.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Ja też mam Amicę, płytę i piekarnik- jestem bardzo zadowolona;-)
Też patrzyłam na tą płytę, dzięki
Stary 2013-08-05, 16:36   #4635
ktosiula
Wtajemniczenie

Pięknie wyglądacie!!!!
Mama głupoty gada, nic się nie przejmuj. Tyjesz w swoim tempie i napewno później się z tym szybko uporasz. W ogóle 8kg to nie koniec świata. Mogłabys się martwić jakbyś miała już 15 na plusie :P Głowa do góry! Jesteś piękną brzuchatką

Tak w ogóle to ostatnio się nas dużo ujawniło z twarzy

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzien dobry .
TAk jak mowilam , nie ma szans dociągnąć tego watku do niedzieli , zastanawiam się czy do jutra w ogóle 7 stron
Mi dziś się śnilo mnóstwo rzeczy .
Między innymi to że weszłam na fb i tam na głównej stronie zdjecie mojego Tż z dzieckiem na rekach . Ewidentnie dziewczynka , ubrana w dokładnie to co planuje zabrać do szpitala . Data pod zdjęciem 28.08.20013 . Wystraszyłam się że mam tak mało czasu i pobiegłam do domu szybko prasowac żeby zdąrzyć .
Dzis się rano śmialiśmy że to sen przepowiedni . Może urodze miesiąc wcześniej ?
Ponadrabiam troszku ..

Daj nam szybk znac . Ja tam wierze że szpital Was ominie
Jakaś przepowiednia... ale ponoć sny się nie spiełniają

Cytat:
po=
A przestańcie laseczki, mi też mówią, że za dużo, że mam wielki brzuch itd, ale talia się trzyma ładnie, troszkę w dupkę poszło, no ale co poradzimy po porodzie poćwiczy się w między czasie z Ewką kilka miesięcy i będziemy dupeczki pierwsza klasa! Każda kobieta w ciąży tyje inaczej, przecież dużą rolę mają tu też hormony.. więc nie stresujmy się niepotrzebnie
Ręcami i nogami się podpisuję! Bedziemy ćwiczyć z Ewką i motywować się na odchowalni!

Stary 2013-08-05, 16:37   #4636
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

Ja radzę patrzeć na promocje, co jakiś czas któraś firma ma - jak ja kupowałam to na przykład Bosh dawał komplet garnków , więc się opłacało od nich kupić bo porządne garnki do indukcji to też wydatek kilkaset złotych

A meble jakie w końcu wybrałaś?
Teraz mam fazę na meble z Ikei, ale są dwa razy droższe niż Bodzio,.. wiadomo, że to zupełnie inna jakość wykonania, ale na chwilę obecną ciężko pogodzić generalny remont i dzidziusia Jeśli Bodzio to te jasne błyszczące
Garnki drogie, ale też można wyrwać w Makro na promocji
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Jakiś rok temu też kupowałam to wszystko. Ależ ja to lubiłam Płytę indukcyjną mam firmy Teka, tylko to już wyższa półka cenowa. Pewnie teraz już bym tak nie zaszalała Zmywarkę polecam whirpool albo bosh. Ja mam taką http://www.ceneo.pl/12210861 i jestem bardzo zadowolona. Planujesz ją w zabudowie czy wolno stojącą? A z piekarnikiem to miałam mały wybór, bo chciałam żeby był z mikrofalą odrazu, bo nie miałam na nią miejsca. Wybrałam taki http://www.euro.com.pl/piekarniki-do...html#akcesoria.
Ten sam piekranik mają moi rodzice i ja na niego poluje Opcja 2w1 jest super
A zmywarki macie 45cm czy 60cm ?? Ja chciałam kupować 45, bo nie mam za dużo miejsca, poza tym zdawało mi się, że tyle wystarczy na 3 os rodzinę, ale mój tato się upiera, że jak 45 się zmieści to 60 też, a zupełnie inny komfort użytkowania..
Stary 2013-08-05, 16:40   #4637
ola_k11
Zadomowienie

zwariowane-serduszko ja mam 60 i jestem niezadowolona bo muszę gromadzić 2 dni naczynia żeby się zapełniła albo prać niepełną a 45 bym mogła codziennie wstawić... tak musze trzymać z dnia na dzień brudne naczynia i kończy się na tym że czasem sama myje ręcznie
Stary 2013-08-05, 16:43   #4638
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
zwariowane-serduszko ja mam 60 i jestem niezadowolona bo muszę gromadzić 2 dni naczynia żeby się zapełniła albo prać niepełną a 45 bym mogła codziennie wstawić... tak musze trzymać z dnia na dzień brudne naczynia i kończy się na tym że czasem sama myje ręcznie
Kurczę, ja też tak właśnie myślałam.. poza tym garnków i patelni i tak nie wrzuca się do zmywarki, tylko przeważnie myje ręcznie, więc na te kilka talerzy i szklanek 45 powinna wystarczyć
Stary 2013-08-05, 16:44   #4639
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Ano o paciorkowcu to słyszałam, ale myślałam, że to z pochwy jednak. A tu widzę, że różnie dziewczyny piszą. Ciekawe jak to u mnie będzie, ale też nie wyobrażam sobie przed kimś obcym pupy wypinać. To takie krępujące

pierwsze słysze o pobieraniu wymazu z odbytu...........wymaz jest pobierany z pochwy nie pamietam juz w którym tygodniu ale to gdzieś pod koniec już i wynik musisz miec przy porodzie ze sobą

Cytat:
Ja nigdy nie byłam u gina kobiety i ciąże teraz też prowadzi mi facet

ja chodze do gina faceta nawet nie wyobrażam sobie jak to iść do kobiety......co prawda przed pierwszą wizytą myślałam, że na zawał umrę na poczekalni hehehehhe

dziwi mnie takie gadanie ludzi i to jeszcze najbliższych przecież Ty nie bardzo masz wpływ na to jaki masz brzuch........ja 2 lata temu też byłam w ciąży z synkiem (praktycznie takie same tygodnie mam) i miałam brzuch większy i ogólnie byłam większa heheh w tej ciąży to dopiero w 5 miesiącu zaczeli sie domyślać, że chyba jestem w ciąży hehehe

U nas wszystko ok w środe mam wizyte jestem strasznie ciekawa co gin powie a ogólnie to mój starszak przechodzi 3-dniówke masakra jednym słowem......

.....aaaaaaa byłam tydzien temu na glukozie nawet mi poszło na 3 razy hehe chyba dlatego, że lubie słodkie teraz bo z synkiem miałam odrzut to dzieliłam kubeczek na 1000 razy hehheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:44   #4640
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie polecam Ci mastercooka, bardzo szybko się psują, jak TŻ pracował w serwisie to miesięczne sprzęty się potrafiły psuć. Z niższej półki cenowej TŻ mówi że dobre są beko. Moi rodzice właśnie będą indukcje beko do nowego mieszkania kupować. Nieco droższe whirpool, ale tu TŻ mówi, że lepiej kupić takie "prostsze" jak jest za dużo elektroniki to może być gorzej. Zmywarka jak najbardziej beko, tutaj jakościowo często są podobne ale beko ma 5 lat gwarancji.
a to tyczy się całego sprzętu jeśli chodzi o Mastercook?
hm. moi rodzice mają Mastercooka (piekarnik),ale nigdy się nie zepsuł
a to już dobre kilka(naście) lat

Cytat:

ja czuję tak samo pod pępkiem
czasem z boku...

gin mówił, że ułożenie ok i szyjka też ok,więc nie drążę

nie rozumiem jak można tak dogadywać!
przecież każda kobieta "rośnie" inaczej
ślicznie wyglądasz, nie przejmuj się!

Hej

już od tygodnia jestem na urlopie,ale czasu brak,żeby być z Wami na bieżąco

u nas też bez zmian, nadal nie wiadomo, kto siedzi w brzuszku
już przyzwyczaiłam się, że to Jasio

termin zmienil mi się na 2.12

kompletuję powoli ubranka i inne pierdulki

wlasciwie jeśli chodzi o ciuszki to za dużo nie kupuję, bo mam większość po chrześniaku, czekają na pranie i prasowanie

to uniwersalne rzeczy,więc dla dziewczynki też się nadzadzą

w załączniku 2 moje ukochane "zdobycze" - kombinezonik z HM udało mi się zdobyc za 27 zł, a kompelciki (body, czapeczka, leginsy)dziś dostałam od Siostry

oprócz tego bodziaki, spodenki...rozpieszczają nas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00151.jpg (113,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00152.jpg (94,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-08-05, 16:45   #4641
babku
Zadomowienie

Cytat:
A zmywarki macie 45cm czy 60cm ?? Ja chciałam kupować 45, bo nie mam za dużo miejsca, poza tym zdawało mi się, że tyle wystarczy na 3 os rodzinę, ale mój tato się upiera, że jak 45 się zmieści to 60 też, a zupełnie inny komfort użytkowania..
Z piekarnika jestem bardzo zadowolona, mikrofali co prawda używam bardzo rzadko, ale czasem się przyda Co do zmywarki będę zawsze upierać się, że jeżeli jest miejsce, to warto kupić 60. Ja mam aneks kuchenny i oczywiście mało miejsca, ale dopóki nie wymyślili mi jak wcisnąć tam 60, dopóty szukałam rozwiązania Oczywiście znalazłam
Stary 2013-08-05, 16:46   #4642
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie potwornie od rana bola pachwiny. Ciagna mnie jak choinka jak leze na wznak :/
.
Przeszło troszku ?

Cytat:
A ja wróciłam z biedry i w tej jednej nie ma naklejek, ale jeszcze będę dzisiaj blisko innej więc zajrzę ale na allegro jeszcze sobie poszukam bo nie wiem jakie bym chciała :P
kurde ale mnie zgaga męczy i to tak co chwilę na chwilę :/
Rosną warkocze
Cytat:
http://allegro.pl/szablony-malarskie...382027543.html przeglądam allegro i zaczyna mi się podobać coś takiego, łatwe w wykonaniu a w sumie nie znalazłam żadnych interesujących naklejek
Kurde ale mi się podoba D2 , już mam wizje jakbym to pomalowała
Cytat:
Co do różowych ciuszków - mąż też ma różowstręt. Ja zresztą też na pewno nie chcę za dużo tego koloru. Niestety, z tego co już zdążyłam zauważyć w sklepach - będzie ciężko, bo jednak większość ubrań dla dziewczynek jest różowa lub z różowymi akcentami.

Skręciłam wczoraj łóżeczko. wklejam zdjęcia - takie zwyczajne
I zdjęcie brzuchola na początku 24 tygodnia
Ładny brzuszek , kiedy ja taki miałam ? Miałam w ogóle ?

Mój naszczeście nie ma jakiegoś specjalnego urazu do różowego , w końcu kupil wózek najróżowszy z różowych
NO chyba że taki wstręt można nabyc - to wszystko przed nim
Ja tez nie kupuje wszystkiego w różu , ale nie jestem na nie .. Kupuje to co mi się podoba

U mnie leje za wszystkie czasy - jak pięknie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:47   #4643
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
pierwsze słysze o pobieraniu wymazu z odbytu...........wymaz jest pobierany z pochwy nie pamietam juz w którym tygodniu ale to gdzieś pod koniec już i wynik musisz miec przy porodzie ze sobą

ja chodze do gina faceta nawet nie wyobrażam sobie jak to iść do kobiety......co prawda przed pierwszą wizytą myślałam, że na zawał umrę na poczekalni hehehehhe

dziwi mnie takie gadanie ludzi i to jeszcze najbliższych przecież Ty nie bardzo masz wpływ na to jaki masz brzuch........ja 2 lata temu też byłam w ciąży z synkiem (praktycznie takie same tygodnie mam) i miałam brzuch większy i ogólnie byłam większa heheh w tej ciąży to dopiero w 5 miesiącu zaczeli sie domyślać, że chyba jestem w ciąży hehehe

U nas wszystko ok w środe mam wizyte jestem strasznie ciekawa co gin powie a ogólnie to mój starszak przechodzi 3-dniówke masakra jednym słowem......

.....aaaaaaa byłam tydzien temu na glukozie nawet mi poszło na 3 razy hehe chyba dlatego, że lubie słodkie teraz bo z synkiem miałam odrzut to dzieliłam kubeczek na 1000 razy hehheh
wspolczuje 3dniówki

ja jutro idę na starcie z glukozą

kolezanka opowiadala mi, ze "to super jest w smaku, wypila jednym duszkiem,a po wszystkim zjadla pączka z lukrem"

no ciekawe jak ja to przeżyję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 16:48   #4644
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
cz. 2

1. body z długim rękawkiem 3m
2. półśpiochy
3. body krótki rękaw- newborn
4. dwa body białe, obydwa newborn ale jedne większe od drugich
5. kurtka "futrzana"
6. kombinezon, szkoda ze bez nakładek na rączki, ale myślę, że na wyjście ze szpitala może wystarczy jak się jeszcze dodatkowo małą opatuli kocykiem i rożkiem
7. opaska
8. 9. 10. czapeczki, różowa na noworodka, dwie kolejne większe
jakie śliczności
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
zeby Rybce skurcze przeszly i zeby szybciutko wrocila do domu

Wrocilismy wlasnie z zapory na Solinie
Moj przyszly maz nadal sie do mnie nie odzywa, chodzimy wlasnymi sciezkami i jest w porzadku przynajmniej sie nie klocimy tylko po prostu milczymy

Teraz chwila odpoczynku i wyruszamy nad wode
pacnij tego swojego TŻ'ta między oczy niech się opamięta

Cytat:

ja bym pojechał na IP tak jak dziewczyny piszą
Cytat:

Patrzcie jakie tam warunki mają:
Mimo że aktorka jest żoną tamtejszego milionera, całkiem nieźle zarobi na macierzyństwie. Każda bowiem kobieta, która w Szwecji powije dziecko, dostaje 60 koron dziennie i to aż przez 450 dni. W sumie to ponad 12 tys. zł. Oprócz tego co miesiąc będzie dostawać po ok. 500 zł na każde dziecko, póki nie skończy ono 16 lat. W sumie przez te wszystkie lata Liszowska może liczyć na blisko 220 tys. zł wsparcia. Mało tego, dzieci aktorki mają też ustawowo zagwarantowane miejsce w przedszkolu.

ehh...

Mucha na swoim macierzyństwie zarobiła ponad milion złotych... Socha będąc w ciąży zarobiła pół miliona a teraz Cichopkowa stwierdziła że też chce zarabiać na tym... szkoda że ja, zwykła szara kobieta w ciązy nie może zarobić takich pieniędzy
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Ooo a gdzie wyczaiłaś tapetę z sówkami? teeż chce teeż chce !
na allegro musisz przeszukiwać aukcje z dziecięcymi tapetami tam gdzie jest duży wybór
Cytat:
Ja byłam pierwszy raz u faceta gina jak potwierdzał mi ciążę na usg w 7 tygodniu.Ale wyboru nie miałam
Fajnie że wszystko oki
ja tez na potwierdzenie ciąży poszłam do faceta, chociaż zawsze się zarzekałam że nigdy nie pójdę do faceta ginekologa, bo mi głupio rozkraczyć się przed obcym facetem mimo że to lekarz

masz piękny brzuch i pięknie wyglądasz, a mamie powiedz żeby podziwiała Twój brzuch a nie sąsiadki

obłożyłam się owocami i siedzę zadowolona, mimo że nam kredytu nie przyznali ale TŻ będzie w pracy kombinował więc jeszcze jakieś szanse może są
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:49   #4645
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz mam fazę na meble z Ikei, ale są dwa razy droższe niż Bodzio,.. wiadomo, że to zupełnie inna jakość wykonania, ale na chwilę obecną ciężko pogodzić generalny remont i dzidziusia Jeśli Bodzio to te jasne błyszczące
Garnki drogie, ale też można wyrwać w Makro na promocji

Mam kuchnię z Ikei i jestem mega zadowolona. Jakoś świetna, mechanizmy mają najlepsze, wszystko na Blumie, a szuflad mam dużo. Do tego spowalniacze we wszystkich drzwiczkach, cud miód i orzeszki. Polecam każdemu bo cenowo wychodzi taniej niż robiona na zamówienie po wymiar. No ale trochę jednak trzeba zapłacić. Zależy czy planujecie długo pomieszkać w danym miejscu czy nie.

Co do zmywarki mam 60 i na naszą dwójeczkę faktycznie trzeba długo zbierać, ale później myślę, że będzie akurat. 45 mieści dużo mniej.

Stary 2013-08-05, 16:50   #4646
babku
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, ja też tak właśnie myślałam.. poza tym garnków i patelni i tak nie wrzuca się do zmywarki, tylko przeważnie myje ręcznie, więc na te kilka talerzy i szklanek 45 powinna wystarczyć
A to chyba, że nie będziesz myła w niej garnków i patelni. Ja myje wszystko, więc nie wyobrażam sobie 45. Właściwie w zlewie myje tylko owoce i warzywa Zmywarkę puszczam codziennie lub co drugi dzień.
Stary 2013-08-05, 16:52   #4647
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
kolezanka opowiadala mi, ze "to super jest w smaku, wypila jednym duszkiem,a po wszystkim zjadla pączka z lukrem"
rozmawialam z bratową TŻ'ta i ona powiedziała że jej tez glukoza smakowała, ale odruch wymiotny miała mimo wszystko :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-05, 16:53   #4648
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

w załączniku 2 moje ukochane "zdobycze" - kombinezonik z HM udało mi się zdobyc za 27 zł, a kompelciki (body, czapeczka, leginsy)dziś dostałam od Siostry

oprócz tego bodziaki, spodenki...rozpieszczają nas
Aaaale boskie mmm!

weronisiek nie przejmuj się gadaniem takim, wyglądasz pięknie i tego się trzymaj! ja wyglądam jak kluska i mam to gdzieś, a małż do mnie mówi "kluseczko" albo "Buniu"

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:55   #4649
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość

weronisiek nie przejmuj się gadaniem takim, wyglądasz pięknie i tego się trzymaj! ja wyglądam jak kluska i mam to gdzieś, a małż do mnie mówi "kluseczko" albo "Buniu"
mój mówi do mnie "grubasku", przed ciążą bym się ofochowała a teraz jakoś mi sie podoba

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-05, 16:58   #4650
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
zeby Rybce skurcze przeszly i zeby szybciutko wrocila do domu

Wrocilismy wlasnie z zapory na Solinie
Moj przyszly maz nadal sie do mnie nie odzywa, chodzimy wlasnymi sciezkami i jest w porzadku przynajmniej sie nie klocimy tylko po prostu milczymy

Teraz chwila odpoczynku i wyruszamy nad wode
Jestem pełna podziwu ile masz siłyI daj temu swojemu TŻto buzi na zgodę, martwi się o Was, a jemu pewnie głupio zwrócić teściowi uwagę.
Cytat:
Mi też się podoba welon ale tak średnio pasuje do tej właśnie sukienki moim zdaniem
Moim teżA sukienka mi się nie podoba.
Cytat:
O ludzie, nie wiem czy bym dała radę tak jeść nawet przez klika dni nie dziwię się że tyle kobiet ma depresję poporodową, skoro w tym całym stresie nawet jedzeniem się nie można pocieszyć
No dokładnie! Ale ja też planuję restrykcyjną dietę, bo strasznie boję się tych kolek..

Cytat:

Dzidzia tak jak dziewczyny pisały-szybciutko na IP!
Cytat:
Cześć

za udaną wizytę
Cytat:
Niedawno też wybieraliśmy sprzęt. Zmywarkę mam beko i jestem zadowolona, rozmiar 45 dla nas jesy wystarczający, zresztą nie lubię wkładać naczyń do zmywarki i czekać tydzień jak się zapełni jak teściowa która ma 60, zresztą w tych większych zmywarkach nie podobają mi się uchwyty na talerze, moja teściowa ma Bosha i strasznie jej się rozjeżdzają.A w 45 masz już przytwierdzone.Płyta electrolux jestem bardzo zadowolona, i piekarnik również electrolux, ale NIE POLECAM LODÓWKI ELECTROLUX!Jestem właśnie w trakcie załatwiania reklamacji po kilku miesiącach użytkowania. Piszczy, stuka puka hałasuje tak bardzo że się wybudzamy w nocy.Raz już miałam serwis ale problem powrócił Okap mam wysuwany amica bardzo fajny.
Cytat:
Oj, ja bez kawy to długo nie pociągnę
Wiecie co do tej pory przerażał mnie poród, ale nie wiem w sumie czy taka dieta nie jest straszniejsza
Bez kawy..masakra, może ze dwa tygodnie pociągnę..bo dlużej to nieee.Ale pytałam się koleżanek to one kawę piły taką slabiutką ale zawsze.
Cytat:
Ja też czuję ruchy nisko,ale czy to rączki czy to nóżki są nie wiem
Bo na jednym połówkowym mam napisane że położenie główkowe, a na drugim dowolne

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Dowolne?Nie wiem co mogłoby to oznaczać.. że sobie może dużo fika?

Nie słuchaj się mamy, ja też czuję się jak kaczka ale co Jesteśmy w ciążySamo szczęścieZresztą już połowę mamy za sobą-teraz tylko z górki Zdjecie masz booskie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości