Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 20:14   #2911
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Sama się zastanawiam co tu taka cisza.

Oho! dziecię wstało;/
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:20   #2912
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Tak jak wam wspominałam mamy nianke od 1 sierpnia, złota kobieta, widziałam jak wychowywała dzieci mojego kuzynostwa, ale nie myślałam, że mój syn się tak szybko odda a ja postanowiłam wykorzystać ten czas kiedy młody jest z nianią dla siebie i zakupiłam sobie karnet na siłownie, pawiem Wam, że po pierwszym dniu jak sobie poćwiczyłam czułam się jak skowronek, dawno nie byłam taka zadowolona z siebie, a wiecie co dzisiaj odkryłam? jest jedna bieżnia z internetem <!> i tak sobie truchtałam i podczytywałam wizaż
to masz raj na ziemi ja to bym z tej bieżni nie zeszła
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny tz zrobił mi niespodziankę i dziś też ma wolne to już 3 dzień! Pojechaliśmy na basen
.
super
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny, ale się cieszę. Prawdopodobnie tż w następnym tygodniu jedzie do Austrii do pracy i możliwe, że roboty będzie tam nawet na pół roku. A on będzie wracał co 2 tyg. na weekend.
jej... fajnie, ale tęsknić będziesz... ja to z moim mężem przerabiałam przez długi czas i nie chciałabym więcej...

Debrah
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:26   #2913
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziecko właśnie śpi.
Dziś cały dzień od rana jestem sama, nie wiadomo kiedy wróci Tż.
Muszę się pochwalić bo s.rałam w gacie ze stresu : pierwszy raz całkiem sama wykąpałam dziecia!
Wiem, jaram się pierdułką, ale...

Kiedyś ją już sama kąpałam, ale wtedy w domu był mój tata i mi wanienkę przyniósł, a dzisiaj nikogo nie było i wszystko sama musiałam. Wymyśliłam jak to zrobić, żeby nie musieć dźwigać wanienki z wodą.
Co Ty mówisz? Przecież to nie lada wyczyn. Ja jeszcze sama nie kąpałam-znaczy nigdy nie byłam bez pomocnika choć i tak wszystko w sumie sama wykonuje

Ale brawa Ci się należą
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:30   #2914
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Illusion gratulacje ogromne straconych kilogramów!

Cała może Julas ma potówki??

Neti dziewczyny już chyba wszystko napisały. Bierz się za rozszerzanie diety

Bokeh gdzie ludzka kultura??!! Żeby kobiecie z małym dzieckiem nie ustąpić miejsca???

Nawijko udanych wakacji!

Hje dla Poli za ząbek i za zdrowe stópki I co do gości weselnych to u nas tak samo. Moja rodzina się często spotyka, więc normalne, że zapraszaliśmy na welese, natomiast jak prosiliśmy rodzinę TŻta, to część On pierwszy raz widział na oczy

Nancy witaj z powrotem I brawa dla Kubusia za umiejętności i za pierwszą marchewkę

Sylwietta jaka Ty śliczna jesteś!!!! Ale debil z tego Twojego TŻ Taka piękna i mądra kobieta w domu, a ten patafian nie potrafi docenić

Aniu super, że mama przyjeżdża Ja jutro będę robić dla TŻta ciasto z kaszą manną, szybko, na zimno, bez pieczenia

Szaja ja nawet nie wiem co to za czopki i nie mam ich w domu powinnam je mieć??? a woda o którym pisałaś, to ze śliwek węgierek tak?? Czy to muszą być suszone?? A możemy śliwiki jakoś zawekować dzieciaczkom? czy tylko mrożenie pozostaje? Bo nie mam pojęcia jak je obrać do mrożenia

Marsi biedna

Tresello witaj My z siostra jak byłyśmy młodsze, to co rusz coś przemeblowałyśmy A mama krzyczała, żeby mebli nie ciągać I nadal tak mam Mąż tylko wraca z pracy i pyta czy wszystko na swoim miejscu jest

Debrah moja przyjaciółka tez miała ogromny problem z synkiem, który za nic w świecie nie chciał butelki. Próbowała niezliczoną ilość smoczków, butelek, niekapków. Aż w końcu kupiła taki zwykły smoczek i mały zaczął jeść http://www.nowafarmacja.pl/canpol-sm...ka-23-104-2szt.
Brawa za samodzielną kąpiel !

E_vel trzeba kupić większe łóżeczko, takie 200x200

Kija wielkie podziękowania za pieluszkę!!! Założyłam Młodej, włożyłam pod spód tetrówkę i nóżki ma tak wysoko jak w szelkach, a nie są unieruchomione, więc dzisiaj pieluszkowy debiut Nie wiem jak Ci się odwdzięczę:cm ok:

Hope Twój TŻ uwierzy jak zasłuży na to, żebyś odeszła

Mała u nas jest rytuał - kąpiel, mleczko i spanko

Gojka brawa za ząbka

Ewik brawa dla Domci za czworaczki

-------------------------------
Dziewczyny Blaka ma takie dwie białe, bardzo twarde krostki na dziąsłach, ale nie tu gdzie powinny wychodzić zęby tylko tak "od frontu", z przodu, na wysokości górnych trójek. Co to może być? Pleśniawki? Afta? Co z tym robić??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:35   #2915
charlizz
Zadomowienie

Ale tu ciszaaaaaaaaa
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 20:52   #2916
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny znowu takie ekspresowe pytanie
wróciłam właśnie od lekarza, dostaliśmy debridat, cos mi świta w głowie, że któraś to stosowała? dobrze kojarze?
pomagało?
JA, to takie kropelki? probiotyk jakis chyba?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Dziecko właśnie śpi.
Muszę się pochwalić bo s.rałam w gacie ze stresu : pierwszy raz całkiem sama wykąpałam dziecia!

Kiedyś ją już sama kąpałam, ale wtedy w domu był mój tata i mi wanienkę przyniósł, a dzisiaj nikogo nie było i wszystko sama musiałam. Wymyśliłam jak to zrobić, żeby nie musieć dźwigać wanienki z wodą.
Oj tam, ja tez jaralam sie z pierwszej samodzielnej kapieli

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Mam nianie na pełen etat, bo ja do pracy wróciłam, przychodzi między 8 a 9 ( tu się dogrywamy jeszcze, bo mały ostatnio dzięki roletom przestawił swoją pobudkę) i jest z małym do 16.

Ja mam debridat w takiej dużej butelce jak od syropku, ale w srodku są takie kuleczki do rozstopienia w płynie właśnie, dziwne to jakieś. Blogerko wy mieliście to na ulewanie?
To ma dziwna konsystencje, mi na dnie sie robil osad jakby cukier?
Tak, na ulewanie. Ale ja przestalam to dawac w pewnym momencie, jakos zapomnialam wykupic nastepnej buteleczki.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Przepraszam, ale nie pamiętam która z Was pisała, że jej córeczka z łóżka spadła i sięzaklinowała między ścianą.
Ja dzisiaj też przeżylam maleńką chwilę grozy , zostawiłam po obiedzie Borysa w bujaczku, mamy taki rain forest, pewnie niektóre kojarzą, bo widziałam też tu na zdjeciach w klubie, no i pobiegłam na dół po deserek, słyszałam w międzyczasie, że młody się szamotał, ale miał od groma zabawek w tym bujaczku więc myślalam że je zrzuca
wracam, a on na ziemi, na brzuchu leży, uśmiech od ucha do ucha, trzyma rączkami przewróconu fotelik nie wiem jak to się stało, że się z nim przeprócił i jeszcze z tej uprzęży się wyplątał
Stary 2013-08-05, 20:59   #2917
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny tz zrobił mi niespodziankę i dziś też ma wolne to już 3 dzień! Pojechaliśmy na basen

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dla TŻ za niespodziane, a Hani widać że się bardzo podobało

Cytat:
Bobośko śpi 2 godziny już...
Proszę powiedz jak to robisz że mała śpi tak długo, mój to max 30 mina później chodzi zmierzły.

Cytat:
Dziewczyny znowu takie ekspresowe pytanie
wróciłam właśnie od lekarza, dostaliśmy debridat, cos mi świta w głowie, że któraś to stosowała? dobrze kojarze?
pomagało?
Ja mojemu dawałam debridat na bolace bączki i brak kupek, bolące boczki po nim zniknęły ale kupki nie pojawiały się częściej.

Cytat:
Dziecko właśnie śpi.

klask i:

Mojemu Bartusiowi się coś poprzestawiało w sobote byliśmy na grilu i uspałam go tam dopiero po 21 i od tego czasu nie chodzi wcześniej spać a zawsze o 20 już mi dziecko spało.
Stary 2013-08-05, 21:00   #2918
Debrah
Zakorzenienie

Dzieci są rozbrajające : moja jak coś kombinuje to ma zamyślony wyraz twarzy, skupienie, cisza, a potem smajl na całą twarz
Jak z bujaczka mi prawie wypełzła to tak samo było, tylko ja zdążyłam podejść zanim by całkiem wypadła, wisiała na jednej nodze. Chciała sobie kulę grającą z podłogi podnieść
Stary 2013-08-05, 21:07   #2919
blogerka
Wtajemniczenie

orientujecie się jaki pownien byc miesięczny przyrost wagi dziecka po 6 miesiącu?
Stary 2013-08-05, 21:11   #2920
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
orientujecie się jaki pownien byc miesięczny przyrost wagi dziecka po 6 miesiącu?
nie, Blogerko, ale chcemy bloga
Stary 2013-08-05, 21:14   #2921
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Hej
Przepraszam, że mnie nie ma, ale Zuza jeszcze trochę chora zaczyna powoli raczkować, więc trzeba jej pilnować by w coś się nie walnęła. Próbuje też siadać
W łóżeczku jej nie mogę zostawić, bo zaraz ryczy. W bujaczku też siedzieć nie chce. W ogóle nauczyła się krzyczeć i jak coś jej nie pasuje to krzyczy jakby ja że skóry obdzierali. No i zasypia koło 21 teraz.
W mieszkaniu brudno bo nie mam jak sprzątać. Ledwo obiad mi się idą ugotować.
Buziaki dla Was

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:15   #2922
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Świat się kończy! Allegro nie działa ()
Stary 2013-08-05, 21:18   #2923
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

moge Ci wyslac na priw, ale ja go juz nie prowadze od dawna
Stary 2013-08-05, 21:19   #2924
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja tez widzialam bloga blogerki juz dawno, potwierdzam, bralabym

debrah, gratulacje kapieli! my juz dawno wanienke schowalismy do piwnicy

evel znowu mam interesa do Cie w tym przepisie ZAMIAST mleka dodac piwo? czy oprocz mleka? i fete rozumiem skruszona do sypkich skladnikow dodac? wlasnie twlrze te muffinki do piwa

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:20   #2925
Debrah
Zakorzenienie

kolejna pobudka dziecia..
Stary 2013-08-05, 21:22   #2926
LadyWhisper
Zakorzenienie

aaaaaa,i co zmaczy ostudzona margaryna? zimna ma byc, czy tylko nie goraca? sorryyyyyy ale ja debiutuje kulinarnie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

ja znow biegac bylam i od razu mi lepiej. tym bardziej, ze zobaczylam dzisiaj swoja wage i stwierdzilam, ooooo niieeeeee tak byc nie moze!!!!!!!!!! zawzielam sie.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:26   #2927
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aaaaaa,i co zmaczy ostudzona margaryna? zimna ma byc, czy tylko nie goraca? sorryyyyyy ale ja debiutuje kulinarnie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

ja znow biegac bylam i od razu mi lepiej. tym bardziej, ze zobaczylam dzisiaj swoja wage i stwierdzilam, ooooo niieeeeee tak byc nie moze!!!!!!!!!! zawzielam sie.
Lady, gratki po raz kolejny
gdybym miala z kim zostawic Borysa rano, to wybiegalabym z domu skoro swit, no ale niestety ...
Stary 2013-08-05, 21:32   #2928
pstryczek84
Zakorzenienie

wypadlo nam niespodziewane szczepienie
mielismy miec jutro, zadzwonilam z zapytaniem czy maja szcepionke a babka ze maja ale od jutra jej nie bedzie bo cos tam i czy dam rade przyjechac dzis. spoko loko, pojechalismy. mlody troche plakusial ale mamy juz z glowy. nastepne na wiosne
mowilam o tej biegunce, lekarz zapytal jak ja "leczylam" - powiedzialam wszystko jak na spowiedzi i mnie pochwalil ze bardzo dobrze itepe itede

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
mojemu dziecku brakuje miejsca w łóżeczku

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42105387]

Pstryniu! Dżejkobik nie tknie butli, nic a nic?
bo Dorka tez nie chce :/ jak w takiej sytuacji powrót do pracy widzisz???

[/QUOTE]
nic a nic a nic
nawet pic podaje mu lyzeczka
he he widze ze szewc bez butow chodzi za TWOJA rada (ze rozszerzanie dlugo trwa itd.) zaczelam wczesniej rozszerzac diete i tak spielam poslady ze przestawilam mlodego tak, ze rano po ostatnim cycu je mm oczywiscie lyzeczka, deserek, obiadek tak ze od 16tej juz do rana jest cyc + kaszka przed snem.
takze na czas pracy mlody nie jest na cycu wiec jakos dam rade...
nie wiem co prawda jak bedzie wygladal moj plan ale przy 18 godz + 2 kartowe to raczej dluzej jak do 15.30 chyba nie bede miec. z reszta jestem w ekipie ukladajacej plan wiec krzywdy sama sobie nie dam zrobic

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42112875]

Ok, część papierologii do pracy zrobiona(macham sobie program muzyczno-rytmizujący, a co ), muszę młode zgarnąć i na zakupy.[/QUOTE]

jejku, ja jeszcze nic nie ruszylam :/
szajka, jaki masz stopien awansu?

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
Przepraszam, że mnie nie ma, ale Zuza jeszcze trochę chora zaczyna powoli raczkować, więc trzeba jej pilnować by w coś się nie walnęła. Próbuje też siadać
W łóżeczku jej nie mogę zostawić, bo zaraz ryczy. W bujaczku też siedzieć nie chce. W ogóle nauczyła się krzyczeć i jak coś jej nie pasuje to krzyczy jakby ja że skóry obdzierali. No i zasypia koło 21 teraz.
W mieszkaniu brudno bo nie mam jak sprzątać. Ledwo obiad mi się idą ugotować.
Buziaki dla Was

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
zdrowka i brawa za nowe umiejetnosci!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:33   #2929
blogerka
Wtajemniczenie

pstryczek - spisalas sie :P :brawo:
Stary 2013-08-05, 21:34   #2930
Lenova
Wtajemniczenie

Witam
Tak się zbieram i zbieram i jakoś znowu nie umiem się wbić ;/
Rozleniwilam się na tych wakacjach bardzo ,ciagle na dworze z dala od zgiełku sławy i cywilizacji Ale już w piątek wracamy z Blancią do Łorsoł.

Słuchajcie takie pytanie mam: Blance wcale nie rosną włosy,urodziła się z dośc bujną czupryną a od tamtej pory nic z długości jej nie urosło, czy to świadczy o braku jakichś witamin czy tak po prostu czasem jest ???

Fewciu- moja Blanka ma dokładnie takie same białe ślady na dziąsłach własnie od frontu z tym że w miejscu jedynek dolnych i też zastanawiam się czy to zębiska.

Bokeh-ale się Hania ślicznie prezentuje na basenie

Hje-spóznione gratulacje za zębolka i 7 miesiecy

Oraz gratulacje za wszelkie nowe umiejętności bobasów !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:36   #2931
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

chodzi pewnie o w miare chlodna ale nie stezala, jak dasz ciepla to sie jajecznica zrobi- potwierdzone info, sie zdarzylo pare razy

Co do bloga Blogerki, jako obczajacz oczywiscie obczailam smialam sie z tych hejterskich komentarzy "musisz umiesnic nogi" A laska piszaca pewnie nogi jak klody w cellulicie.

Powiedzcie mi, czemu ludzie to idioci? Przyklady od nas- TZ wystawil kompa na tablicy, wyraznie napisal, ze sprzedaje bez dysku( dysk ssd, wart tyle co komp) a tu 10 maili jaki jest dysk? Albo ziomek dal lapka do naprawy i odbiera pol roku. Drugi dal do naprawy, zaplacil z gory i tez czekamy az szanownie sie po niego stawi... Nie chca odebrac swojego sprzetu? OCB

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:40   #2932
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Świat się kończy! Allegro nie działa ()
jak życ?!

Cytat:
tez poprosze

Cytat:

Kocham tą babę. Wybraliśmy się na zbadanie stopy, a ona Polę na wszystkie strony zwyoglądała. Sprawdziła jej wszystkie odruchy wg metody Voyty, pokazała jak ją zachęcić do pełzania i jak wyrobić odruchy do samodzielnego siadania. Starsza kobita, ale ja z bratem do niej chodziliśmy z kręgosłupami i płaskostopiem jak byliśmy młodsi, i naprawdę, jest konkretna, rzeczowa - świetna.
A co się okazało, prawa stópka, która była rehabilitowana, jest teraz lepsza od lewej. I pokazała mi, jakie malutkie ćwiczonka robic, żeby się to wyrównało.

a moglabyc mi nagrac te cwiczonka i wyslac na priva?

Cytat:
Hope: zgadza się, moja dobra znajoma z innego wątku, nalezę jeszcze do 2 klubów bo długo jestem na wizażu
a wlasnie, to znaczy ze ona ma dostep do calego klubu czy tylko do zdjec? sory, ale ja nie kumata w te klocki
bo juz nie pierwszy raz widze jakas obca twarz w komentarzasz pod zdjeciami

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

jejku co nam się wczoraj przytrafiło... Tż wstał, żeby z psem rano wyjść, ja niby się przebudzałam, Paulina z nami ostatnio śpi.. No i słyszę huk i przeraźliwy krzyk małej. Zerwałam się, na łóżku jej nie ma. Spadła nam z łóżka. Utknęła między łóżkiem a ścianą, uderzyła górną szczęką o bok łóżka, rozcięła wargę, okropnie się przestraszyła... ja dosłownie w ciągu 3 sec odsunęlam nasze łoże nałżeńskie... biedna..... przysnęłam a ona się obudziła.... na szczęście nic jej nie jest....

a z tych dobrych rzeczy to mamy pierwszą białą perełkę... tzn czuć ją pod palcem, czy się przebiła to nie wiem, bo nie daje zobaczyć, tylke tylko co pod palcem czuję... do tego mała zaczyna podnosić pupkę i na kolanka stawać... iii dziś opanowała sztukę schodzenia z łóżka, zsuwa się, staje przy łóżku i sprężynkuje... tzn asekuruję ją, bo po wczorajszym wypadku strasznie się boję...
o matko, dobrze ze nic powaznego jej sie nie stalo

ale za jak? "dopiero" zaczyna podnosic doopke a sama stoi przy lozku? to tak da rade dziec zrobic?

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale wam fajnie.....
bokeh - nie ogolilas nog na basen!

Stary 2013-08-05, 21:40   #2933
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Proszę powiedz jak to robisz że mała śpi tak długo, mój to max 30 mina później chodzi zmierzły.

Mojemu Bartusiowi się coś poprzestawiało w sobote byliśmy na grilu i uspałam go tam dopiero po 21 i od tego czasu nie chodzi wcześniej spać a zawsze o 20 już mi dziecko spało.
Szczerze mówiąc, ona od urodzenia spała dobrze, ostatni miesiąc to był jakiś kryzys, szczególnie jeśli chodzi o spanie w dzień. Ale teraz widzę, że powoli jej się znowu reguluje i na razie jesteśmy przy jednej dłuższej drzemce dziennej. Jeszcze tylko pasowałoby wrócić do przespanych nocek.

Eeeee, u nas 21 to norma, a i o 23 czasami się zdarzy. Tylko ja jestem przyzwyczajona do spania o tej godzinie, więc mi to nie przeszkadza.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:43   #2934
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
daaj, ciekawa żem jest

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam
Tak się zbieram i zbieram i jakoś znowu nie umiem się wbić ;/
Rozleniwilam się na tych wakacjach bardzo ,ciagle na dworze z dala od zgiełku sławy i cywilizacji Ale już w piątek wracamy z Blancią do Łorsoł.

Słuchajcie takie pytanie mam: Blance wcale nie rosną włosy,urodziła się z dośc bujną czupryną a od tamtej pory nic z długości jej nie urosło, czy to świadczy o braku jakichś witamin czy tak po prostu czasem jest ???

Fewciu- moja Blanka ma dokładnie takie same białe ślady na dziąsłach własnie od frontu z tym że w miejscu jedynek dolnych i też zastanawiam się czy to zębiska.

Bokeh-ale się Hania ślicznie prezentuje na basenie

Hje-spóznione gratulacje za zębolka i 7 miesiecy

Oraz gratulacje za wszelkie nowe umiejętności bobasów !
Co do włosów: Amelek ma to samo, ja myślę, że to tak już jest - tak samo jak niektóre dzieci łysolki się rodzą i pierwsze włosy mają około roczku.
Chyba.
Stary 2013-08-05, 21:44   #2935
hje
Zakorzenienie

Pstryczku, jak będzie miał kto nagrać, to pewnie.
Stary 2013-08-05, 21:44   #2936
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
pstryczek - spisalas sie :P :brawo:

z wizazowa pomoca ofkors

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Właśnie, zapomniałam pochwalić Domcię - potrafi już przyjąć pozycję "na czworaka"

Cytat:
Kurde, dziewczyny, ale się cieszę. Prawdopodobnie tż w następnym tygodniu jedzie do Austrii do pracy i możliwe, że roboty będzie tam nawet na pół roku. A on będzie wracał co 2 tyg. na weekend.

Cytat:
Dziecko właśnie śpi.

klask i:
wowowowow! Debrah, mowilam Ci ze jestes super mama?! ogromniaste brawa dla Ciebie! podziwiam cie, naprawde!

Stary 2013-08-05, 21:44   #2937
hje
Zakorzenienie

Debrah, my podobno wszyscy byliśmy łysole gdzieś tak do 3 r.ż.
Stary 2013-08-05, 21:45   #2938
Debrah
Zakorzenienie

Pstryniu: ja to moje zdjęcie dodałam do dwóch klubów - naszego dzieciowego i tego drugiego. Koleżanka do tego drugiego należy więc widzi fotę i skomentowała.
Ogólnie fotki widzą wszyscy ze mną zaprzyjaźnieni w profilu. Bo fotki są w moim albumie, a stamtąd dopiero do klubów wędrują. Zaprzyjaźnieni widzą album cały - a treści z klubu tylko klubowicze.
Stary 2013-08-05, 21:45   #2939
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że co, że jak? BOKEH, bom chyba przegapiła. Kiedy jesteś w Żegocinie? Toż to rzut beretem! Od domu mojego tż może 10 km!

Może to jej znajoma.

------------------------

Kocham tą babę. Wybraliśmy się na zbadanie stopy, a ona Polę na wszystkie strony zwyoglądała. Sprawdziła jej wszystkie odruchy wg metody Voyty, pokazała jak ją zachęcić do pełzania i jak wyrobić odruchy do samodzielnego siadania. Starsza kobita, ale ja z bratem do niej chodziliśmy z kręgosłupami i płaskostopiem jak byliśmy młodsi, i naprawdę, jest konkretna, rzeczowa - świetna.
A co się okazało, prawa stópka, która była rehabilitowana, jest teraz lepsza od lewej. I pokazała mi, jakie malutkie ćwiczonka robic, żeby się to wyrównało.

w sobotę na weselu w domu kultury

Cieszę się że ze stópką wszystko oki

ehhh ale ejstem wymęczona ! a jutro jeszcze większy upał chyba się popłączę
Stary 2013-08-05, 21:49   #2940
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Lenova, ja cos podobnie jak Ty nie moge sie wbic, ale nie przez wakacje tylko jakos mi czas przez palce ucieka. Zero organizacji, serio jak mieszkalismy na wiosce to jakos go wiecej bylo;\ ale mam postaniwienie sie zmobilizowac i wrocic tutaj, bo mi Was brak.

Mialam szczepic Julke w tym tyg, ale chyba przesune na przyszly bo ma byc u nas taka czika, ze ja dziekuje jakby tfu tfu byla marudna.

Pisze z tableta musze sie do niego przyzwyczaic i nauczyc obslugiwac takze sorki za byki i brak pogrubiania itp. Musze to rozkminic.

Charlizz pilnujesz grzedy??

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości