|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Pisze do was ze szpitalnego lozka juz zrobili mi morfologie mocz usg ekg. usg jest ok malenstwo ma sie dobrze serduszko bije raczkami macha. na reszte wynikow czekam mam niby zostac do srody bo musze byc 3doby aby dostali za mnie pieniadze z nfz. na usg bylo widac plec ale mi nie powiedzi alde jutro bedzie znajoma polozna to wyprosze
|
|
|
|
#4082 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Współczuję! Oby szybko przeszło! Przyszedł do mnie list z terminem usg połówkowego. Dokładnie za miesiąc,będzie to 21t3d. Już nie mogę się doczekać! A powiem wam,że dzisiaj już kilka razy czułam dziecia Mam nadzieję,że teraz będzie już coraz częściej i coraz wyraźniej.Dziś skończył się 17 tydzień.
|
|
#4083 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
zobaczycie że jesieni to w tym roku nie będzie od razu będzie zima Cytat:
Ciotka - no nie pochwaliłaś się że zostaniesz babcią Teściowa -Babcia to ja już 20lat jestem Ciotka - no ale u Bartka Teściowa - no bo nie ma się czym jeszcze chwalić zobaczymy czy ona wogole donosi |
||
|
|
|
#4084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
Przebalangowałam weekend i dopiero skończyłam nadrabiać.
Negrid- ja wyznaje zasadę, że teściowie to nie rodzina. moją rodziną jest mój mąż, brat, rodzice, piec itd. Oni są dodatkiem do mojego męża. Nie mam z nimi żadnego kontaktu, nawet nie wiedzą o ciąży, a leci mi 16 tc, dowiedzą się jak nam się zechce z Tż im powiedzieć. Oni mnie traktują jak powietrze, ja ich też. Przyjmij ta zasadę, będziesz zdrowsza psychicznie ![]() marieee- mocna agentka z tej siostry, podobnie jak przypadek wyżej to tylko dodatek do małża, należy olać, by zdrowo żyć ![]() Co do nierówności w miłości, mój brat jako młodsza jednostka, jest rozwydrzony jak dziadowski bicz. Jak się uprze, zawsze osiąga cel, gdzie ja nie miałam takiej śmiałości. Wcześniej uważałam, że to przez to, że jest bardziej kochany przez moją mamę jako jej synuś, teraz widzę, że jak miała nas dwoje to przy nim już jej brakowało cierpliwości na konsekwencje. Mój brat znowu powie, że mnie kochają bardziej, bo lepiej mnie wsparli na starcie, ale ja wiem, że jak przyjdzie jego kolej przy kupowaniu mieszkania, urządzania się itp. wtedy nie tylko pomogą rodzice, ale i ja. Co do tematu piwa- pocieszyłyście mnie, bo już myślałam, że jestem uśpionym alkoholikiem, ponieważ jak Tż pije piwo ja się ślinie. U mnie wyszla śmieszna rzecz w badaniach: miałam sobie zrobić posiew moczu i badanie ogólne. Posiew robiłam w pt wyszedł super, żadnych bakterii, dziś zaniosłam siuski na badanie ogólne i już nie jest kolorowo- liczne bakterie, leukocyty górna norma, pH 8. I co o tym myślicie? Źle siknęłam, czy coś się zaczyna dziać? Paula- miej wyj*bane a będzie Ci dane
Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-08-05 o 17:36 |
|
|
|
#4087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak słów....---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
leż i wypoczywaj, lepiej niech Cię poobserwują niż mają puścić i znów zasłabniesz ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
kurczę tyle z Was już czuje a u mnie w bebzolu cisza.... nic się nie ujawnia. Znając mnie to może poczuję przy porodzie
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
a pozniej tesciowe sie dziwią, że tyle kawałów o teściowach funkcjonuje...
moja biedna płakała przez 4 dni bo myslała, że te moje badania co mi źle wyszły, to już napewno fasolka jest chora...źle zrozumiala od córki a jak ja jej tlumaczyła to ryczała i chyba nic do niej nie dochodziło...aż szwagierce zyczeń urodzinowych nie złozyła i nie dała prezentu...ale traktuje nas raczej wszystkich po równo..mąż ma siostre i brata..no moze córce wiecej pomaga, ale mieszkają razem to wiem po sobie , że to troszkę inaczej wszystko sie układa...ale jak ma jakis przypływ gotówki to rozdziela równo... jeśli chodzi o porównania odkąd o nich piszecie to ja juz nie mowie moim przyjaciołkom...a mojego brata syn ma już 8 zebów..a jej np starszy i 6 ;-) teraz wiem co mogą czuć... dobra ogarniam kuwete i jadę do domu ;-) Forester może żle siknełaś, musi być środkowy strumień ;-) Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-05 o 17:39 |
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na poważ nie może warto powtórzyć badania dla pewności
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
próbowałaś smarować czoło i skronie amolem? mi trochę pomaga
|
#4091 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Magnusiu,ale u ciebie to pierwsze. Jeszcze troszkę i poczujesz. Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 21 tygodniu.
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
nie za bardzo moge bo mam jakieś parchy na czole- sucha skóra i aż mi się ranki takie porobiły więc amol nie bardzo.. lepiej mi już po tym apapie
|
|
#4093 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)ale fajnie, że z maluszkiem (i z Tobą) wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Negrid co do kościoła, to ja już siedzę sobie prawie całą mszę i polecam ten sposób
A co do sytuacji z teściami to przykro mi i współczuję. Wiadomo, że są na świecie ludzie, którzy mimo słusznego wieku nie potrafią zachowywać się "po dorosłemu". Szkoda, że na takich trafiłaś. Wyobrażam sobie jak przykro musi być Twojemu mężowi. Mam podobną sytuację w rodzinie mojego męża - i zawsze po tym, jak teściowa sprowadzi mojego męża do poziomu błota, mam ochotę potrząsnąć nią solidnie właśnie ze względu na niego. Bo mi na niej nie zależy, ale to jego matka i on to przeżywa zupełnie inaczej. Nawet gdy udaje, że w ogóle go to nie obchodzi...ejani to właśnie nasz chory system... Mój lekarz też proponował że zrobi mi USG na NFZ jeśli położę się do szpitala na 3 dni. Oczywiście wiem, że chodzi o pieniądze dla szpitala no ale... Całe 3 dni leżeć tam i patrzeć w sufit, by zrobili mi jedno badanie? Doszłam do wniosku, że wolę zapłacić. Jutro wieczorem USG z przeziernością karkową. Jestem niesamowicie ciekawa jak zmieniło się moje dziecię przez ostatni miesiąc. No i mąż też się wybiera w ramach podświadomego stresu przed badaniem mój dzisiejszy sen: sceneria jak z badania USG, lekarz nagle mówi: "Ale tam nic nie ma. Kto pani w ogóle powiedział, że jest pani w ciąży?" Zwariuję z takimi snami.......
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-08-05 o 18:12 |
|
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mam jeszcze pytanko do doświadczonych mamuś- Wam same piersi urosły, czy obwód pod biustem też? bo chyba muszę znów zmienić stanik, ale niedługo mi nawet mniej typowej rozmiarówki zabraknie...:/
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Te wizyty o 16 mnie wykończą psychicznie, ale od tej godziny przyjmuje.
Wszystko ok Dziecko bardzo ruchliwe, drapało się po buźce Wymierzył główkę, kość udową (wg. tych pomiarów dokładnie 15tc0d, a wg. OM dopiero w czwartek skończę 15tc), posprawdzał komory serca, czy brzuch zamknięty. Łożysko mam za nisko - jak w poprzedniej ciąży. Szyjka zamknięta. Mogę już wychodzić na spacer O pracy absolutnie nie ma mowy, na te upały mnie nie puszcza, więc zwolnienie do końca sierpnia, z przkazem chłodzenia mieszkania, zasłaniania okien itp. Może we wrześniu/październiku wrócę jak nic się nie będzie działo. Przez 3 tyg waga poszła o 0,5 kg w górę, gin zaczął się śmiać, że powinnam już trochę przytyć, a nawet nie nadrobiłam wagi z początku ciąży ![]() Następna wizyta 29.08.
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z nad morza.
Opalanie w moim przypadku w ciąży to żadne opalanie... Duszno, gorąco, cała mokra, spocona, po 15 min stania na słońcu miałam dosyć (było 35 st)... niewyróba - jednym słowem. Miałam parasol plażowy i parawan ale i tak mimo siedzenia w cieniu nie szło za bardzo wyrobić. Słaby zawodnik ze mnie ![]() Siedziałam i podziwiałam opalone ciała, które twardo się smażą na słońcu (niektórzy aż purpurowi byli a dalej leżeli plackiem) Tak więc jeżeli któraś z mamuś ubolewa nad brakiem wyjazdu nad morze tego lata - oświadczam, że nic straconego. Pot po tyłku kapie mi do teraz. Uffff... ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam pierwszy raz podpytała o płeć, tzn zapytała, czy chcemy poznać. Powiedziałam, że narazie nie, że może później mi się odmieni. Lekarzowi też dzisiaj to powiedziałam, żeby czasem nie chciał nic sugerować.
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
P.S. Czy u Was też się trochę zmieniło Wasze nastawienie do TYCH spraw sypialnianych?
Bo ja zaczęłam unikać ten tego..... i jak widzę swojego TŻ w stanie gotowości to zapala mi się czerwona lampka i ze strachu od razu uciekam..... ![]()
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
forester a nie jest tak, ze ogólne i posiew powinno sie robić z jednej próbki? Cos mi sie tak kolacze po głowie. Ale generalnie jak wyszły leukocyty, to sugeruje, ze cos sie dzieje. Powtorzylabym na pewno.
ejani mnie tez rośnie obwód pod biustem i to sporo. Współczuje Wam wszystkim przeżyć z rodzinami, az w głowie sie nie mieści... ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- U mnie pierwszy trymestr był tragiczny pod tym względem. Bolały mnie piersi i generalnie libido poniżej zera. Teraz jest duzo lepiej na szczęście.
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
Hosenka cieszę się, że u Ciebie tak ok, jeszcze, żeby ta macica była na swoim miejscu
|
|
|
|
#4103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To kwestia ukrwienia i niestety po ciąży nie będzie już tak łatwo dochodzić Ale na dzień dzisiejszy bardzo mi się to podoba Nie boję się, że coś zrobię dzieciowi. Tyle się naczytałam o tym, że można, że jestem spokojna. Już bardziej mąż - wczoraj zaskoczył mnie tekstem, że uważał specjalnie by nie wchodzić za głęboko. Wyjaśniłam mu cierpliwie jak to wygląda wszystko w środku i że naprawdę nie ma opcji, że będzie nasze dziecko "bił po głowie" :P Po seksie nic mnie nie boli, nie mam skurczy, bólów brzucha, nic z tych rzeczy... musieliśmy zrezygnować jedynie z pozycji w której leżę na brzuchu, z oczywistych względów.
|
|
#4104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Was czytam to nie mogę się już swojej wizyty doczekać![]() Cytat:
Choć przyznam, że dziś popełniłam zakup gumek w Biedronce, bo wyszła jakaś wersja Durex Jeans![]() ![]() Wiecie co? mam smaki przeglądam wątek "co na obiad", na kulinarnym i tak za mną coś chodzi chyba zaraz pojadę do sklepu tylko nie wiem czy jutro robić fasolkę po bretońsku czy gulasz z kaszą i ogóraskiem![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#4105 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To pewnie jak ze wszystkim roznie bywa. Mi piersi za bardzo nie rosna w ciazy,troszeczke tylko i nie musze zmieniac stanikow. Po porodzie do karmienia tez kupowalam moj rozmiar,one wieksze wypadaly,wiec byly akurat. Super!
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Hosenka- bardzo sie cieszę że wszystko ok
|
|
|
#4107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PADŁAM ! Moja znajoma ostatnio zdradziła mi, że mąż ma opory przed seksem oralnym i nawet stwierdził, że ma wrażenie, że liże dziecko po czole ![]()
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak myślicie, przy bezproblemowej ciazy i zachowaniu zasad higieny kulki gejszy chyba dadzą radę, co? Bo niestety ostro muszę sie wziąć za swoje mięśnie Kegla, bo to przestaje byc zabawne
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamykam dziewczyny 3 majcie za mnie jutro kciuki2 rocznica ślubu a ja ja spedze ja w szpitalu, mąż mi tylko obiad dobry obiecał po drodze i mam nakaz lezenia i odpoczywania także na nic więcej nie mogę liczyć... |
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo dziecko prawie na pewno jest zdrowe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

zobaczycie że jesieni to w tym roku nie będzie od razu będzie zima 

brak słów....
16.06.2012 

)
chyba zaraz pojadę do sklepu tylko nie wiem czy jutro robić fasolkę po bretońsku czy gulasz z kaszą i ogóraskiem