|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Myślę, że rodzice TŻ chyba jednak nie wezmą od Was tych pieniędzy po ślubie. Może tak specjalnie powiedzieli, żeby tamta nie histeryzowała. |
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym jej nie przepraszała- niby za co? Sorka ale ona zachowuje się rozpieszczona gówniara i dziwię się Twoim teściom że jest do pionu nie postawili.---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
jedź , jedź- zdrówka
|
|
|
#4054 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Kiedyś miałam migrenowe bóle tak silne,że traciłam przytomność. Chyba pozostaje tylko coś co lekarz zapisze,on będzie wiedział co można w ciąży.
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Lusso - pewnie zostawią cię na obserwację w szpitalu. Ja od kilku dni dziwnie się czuję, nie mam gorączki ale temp. ciała nie przekracza 35 C, czuję się słabo i bardzo się pocę, w nocy miałam dreszcze. Podejrzewam że te rewolucje to efekt niedoczynności tarczycy i anemii. Piję herbatę malinową lub herbatę z cytryną i miodem bo do tego gardło nawala (efekt picia zimnych napoi z lodówki przy tych upałach). Idę się położyć na chwilę. Sama nie wiem co robić, ale chyba jak nie przejdzie to pojadę na IP bo wizytę u gin mam dopiero za prawie 3 tyg.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-08-05 o 13:43 |
|
|
|
#4056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
maruda- jeśli się źle czujesz to jedź do lekarza, nie ma co czekać. Temperatura 35 stopni to też nic dobrego
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba skorzystam z rady perfuzjii i spróbuję się zapisać do neurologa. Może coś poradzi.
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Witajcie Mamuśki
![]() Wróciłam z wakacji. Było cudownie ![]() Plywalam sobie w Adriatyku, wypoczelam i pozwiedzalam. Najgorsze były ostatnie dni, temperatura dochodziła do 39 w cieniu i już byłam umeczona słońcem. Z chęcią wróciłam do domu a w środę na usg się wybieram zobaczyć maluszka Ostatni możliwy moment na zrobienie przeziernosci. Sądzę, ze nic nie będzie już widać ale wyjazd rezerwowany był w październiku i wcześniej nie mogłam (przed wyjazdem było za wcześnie).Trzymajcie się i nie dawajcie szantazystom rodzinnym. I tak będziecie złe i niedobre więc zawsze lepiej powiedzieć wprost co leży na sercu. Przynajmniej w sobie tłumić nie będziecie a to i lepiej dla serca i dla maluszka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
super, że wakacje udane i że odpoczęłaś . Czekamy z niecierpliwością na wyniki USG i może się płeć ujawni?
|
|
|
#4062 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Fajnie,że urlop się udał
|
|
#4063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie przeprosiłam jej, nie mam za co. W ogóle praktycznie z nią nie rozmawiam. I tak jak jesteśmy dwie, cała uwaga pod względem samopoczucia, tego jaka sobie radzi skupia się na niej. Nie chcę jej nic "kraść" dlatego się nic najczęściej nie odzywam.
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny..to chyba cos z cisnieniem...moja mama miala wczoraj zawroty glowy...ja spalam po obiedzie poltorej godz, noc cala przespalam a dzis jestem nieprztomna..jakbym byla po melanzu ;-) chyba pogoda na mnie tak wplywa
zmeczona jestem, nogi mnie bola bo dopiero teraz od rana usiadłam w pracy...a tu jeszcze 4 godz pracy... nie wstydzcie sie prosic o pomoc jak wam slabo albo źle sie czujecie gdzies na spacerze czy w sklepie |
|
|
|
#4065 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny mam TP:31.01.14 i tak sie zastanawiam jaka kupic kurtke na zimę oczywiscie tak w pażdzierniku bo nie wiem jak duży brzuszek dędzie jak narazie 15 tc i tylko 1 kg na plusie z córką przytyłam 16 kg ciekawe jak będzie teraz słyszałam że dobrym rozwiazaniem jest płaszczyk grzybek a wy myślałyście o kurtce już?
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4067 |
|
Gang Iren
|
Ja mam kurtkę z poprzedniej ciąży,coś w tym stylu:
http://image.ceneo.pl/data/products/...owy-953635.jpg
|
#4068 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Z jednej strony łatwo powiedzieć, że swoje dzieci kocha się po równo, a z drugiej strony różnice w traktowaniu świadczą o czym...?
Nie piszę tu o różnicy w traktowaniu w przypadku dużej różnicy wieku. Ja jestem tylko rok młodsza od brata, a zawsze czułam, że jemu poświęcają więcej uwagi, czasu i kasy. W wieku szkolnym ok - bo ja byłam zdolniejsza, sama odrabiałam prace domowe i sama sobie radziłam, nawet jak maturę zdawaliśmy (w jednym roku, bo ja w LO, on w technikum) to też ok - niech przeżywa tylko jego wyniki, bo przecież ja sobie poradzę. ALE jak robili wesele brata, to bardzo schudła z nerwów, a przed moim nawet przytyła; jak brat zaczął popijać - to przeze mnie, bo przecież musiał z domu wychodzić, bo ja go w domu ciągle denerwowałam; jak kupili nam wspólny samochód, to po wielkich błaganiach i sporo wcześniejszym poinformowaniu mogłam go od brata dostać od "wielkiego święta". Jeżeli ja gdzieś wyjeżdżałam to był powód, żeby pochwalić się znajomym, że córka podróżuje, ale już zdjęcia i relacje - niespecjalnie miała na to czas; brat wyjeżdżał - przeżywanie, czy wszystko w porządku, później obowiązkowo relacje, zdjęcia, wspominanie, chwalenie. Ja musiałam po parę razy powtarzać, co planuję, żeby w ogóle wiedziała; brat powiedział raz i już miała to w głowie i żyła jego sprawami. Teraz po ślubie nawet moja bratowa jest ważniejsza ode mnie. Jej ciąża to ojojoj, a moja - no przecież dam sobie radę, zdrowa jestem, jem. No i strona finansowa różnicy w traktowaniu: Jego wesele było większe, bo pierwsze w rodzinie (więc i sporo więcej w prezentach było), zapłacili mu za wszystko: przekształcili poddasze na mieszkalne, samochód (32,5 tys zł), zestaw mebli (7,8 tys zł), sprzęty elektryczne (lodówka, kuchenka, pralka, telewizor i komputer), podróż poślubną do Turcji, no i w prezencie dali mu jeszcze 10 tys. zł. Mi z kolei w prezencie oprócz (sporo mniejszego) wesela dali 5 tys. zł + 5,5 tys zł na inne rzeczy (wkład do remontu, mebli i samochodu). Ja wiem, że dużo dostałam, nie każdego rodzica stać, żeby dać tyle dziecku. Tylko cholera jasna, skąd aż taka różnica w traktowaniu, również finansowym? A teraz co? Zamiast odkładać kasę dla dwóch młodszych córek (studentek), oni odkładają dla brata, bo będzie się za czas jakiś budował. Czasami mam wrażenie, że lepiej jak w rodzinie nie ma za bardzo pieniędzy, to jest przynajmniej jeden powód mniej do żali i złości. Cytat:
Ja już wiem, że moje dziecko będzie mniej uważane niż dziecko brata, no ale co zrobić. Chyba tylko olać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja babcia, która fizycznie jest wyczerpana i ledwo się porusza dalej w swojej Grażynce widzi ukochane dziecko (a ma 6-stkę dzieci) - mimo iż to nie ona gotuje jej obiadki ani w niczym nie pomaga, to jak ktoś babcię odwiedza, to zawsze opowiada, że to Grażynka jej ugotowała, albo w czymś pomogła. Na starość ludziom różne rzeczy padają na głowę i wtedy trudno ukrywać coś, co się od zawsze myślało... Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-08-05 o 15:57 |
|||||||
|
|
|
#4069 |
|
Rozeznanie
|
The light, zazdroszczę wakacji. Fajnie Ci, że wypoczęłaś i pozwiedzałaś.
Mariee, nieciekawą masz sytuację z teściami i szwagierką. Z tego co piszesz, to po prostu rozpieszczona gówniara. Mimo wszystko życzę udanego weseliska. Coś mnie dzisiaj od rana kłuje w brzuchu pod pępkiem. Jakby mi ktoś igłę wbijał. Za ostre to na kopnięcia. I śniła mi się dziś moja córka. Miała już kilka lat i była śliczna. |
|
|
|
#4070 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wątpisz,że będzie śliczna?
|
|
#4071 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
Ja na pocieszenie dodam że też mam fantastyczna szwagierke
Ale mnie to już teraz bardziej śmieszy niż martwi. I też życie teściów toczy się w okół jej zycia. My jesteśmy na drugim planie, a nasz synek to w ogóle dalekooo za pierwszym wnukiem. Długo by opowiadać, ale nie chce was zanudzać Ale jak czytam wasze historie to tak przewrotnie troszke mi lepiej że nie jestem sama Bo w koło mnie wszystkie młode pary mają wspierającą rodzinę, dziadki rozpieszczaja i pomagaja przy wnukach a moi rodzice daleko a tesciowie szkoda gadać.
|
|
|
|
#4073 |
|
Rozeznanie
|
Córa na pewno będzie śliczna, tylko jeszcze może być chłopak.
Mam nadzieję, że dowiem się za 2 tygodnie na połówkowym.
|
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
No tak to jest już z tą rodziną... Najgorsze jak w oczy jest wszystko ok, a za plecami zupełnie odwrotnie...
Ja raczej mam problem z "moją" stroną (a jak będzie syn, będzie jeszcze gorzej, bo mam już siostrzeńca) ale trzeba być ponad tym. A jak nie ma kasy wcale nie jest lepiej, coś wiem o tym, tylko jeszcze większe wyliczanie (włącznie z Twoimi pieniędzmi), co kto za nie powinien sobie kupić lub zrobić Co do zwolnień, to i tak teraz siedzę w domu, tylko mam te wizyty (no i czasem do sklepu trzeba wyjść albo do teściów właśnie), więc jakoś bardzo się nie martwię, tylko zdumiewa mnie że dostałam takie wskazanie że muszę leżeć, jak według mojej lekarki jestem symulantką W czwartek mam kardiologa, to może poproszę ją, żeby mi napisała list do mojej ginekolog, że taka moja uroda, że nie mogę stać, bo niezbyt mogę sobie pozwolić na zmianę lekarza (inne ośrodki mam ponad pół godziny drogi dalej, na prywatnego mnie nie stać, zwykłego się boję, jak mam takich)
|
#4075 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Aaaa... o tym to nie pomyślałam
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Mi na początku ciąży lekarz też napisał, ze muszę leżeć. Choć w sumie mi było słabo, kręciło się w głowie i ciągle biegałam do toalety na siku a w pracy nie mogłam wyjść do toalety chociaż na chwilę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
jezu zaraz mi pęknie głowa...... wzięłam apap- nie wytrzymałam, aż mi niedobrze jest z tego bólu....
|
|
#4078 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ok. Zaraz zobaczę od kogo kupowałam i napiszę Ci jak z jakością.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4079 | |||
|
Zakorzenienie
|
marieee - okropna jest ta Twoja szwagierka!!! W ogóle Wy się jakoś dogadywałyście wcześniej, czy to się zaczęło dopiero od ciąży?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4080 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Ale w sumie teraz mam wymówkę dla mamy (pisałam Wam o niej) jak mnie będzie ganiać gdzieś A o omdleniach też czytałam że mogą być w ciąży groźne (dlatego panikowałam), a mogą być po prostu jej oznaką (jak mdłości), trzymam kciuki, żeby u Ciebie było ok A przy okazji miała któraś z Was robione oko laserem? Chodzi mi o degeneracje siatkówki. Wystarczą po tym okulary słoneczne na ulicę, czy jakiś opatrunek zakładają?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

.
- kilka dłubanek
i dziwię się Twoim teściom że jest do pionu nie postawili.
16.06.2012 

ale wyjazd rezerwowany był w październiku i wcześniej nie mogłam (przed wyjazdem było za wcześnie).