|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
jestem ciekawa reakcji małego
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
No ładnie
![]() Dwa dni mnie nie było a już żeście naskrobały nowy wątek teraz trzeba nadrabiać![]() My już wypędziliśmy diabełka z Karolci i muszę powiedzieć że byłą grzeczna w kościele. tylko zaczęła płakać jak ją ksiądz polał wodą święconą. Ale to pewnie ten wypędzany diabełek no i chwalimy się wczoraj moje kochanie przekręciło się z plecków ba brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Magiusia tutaj za chrzest dałam 150 zł (jest cennik i trzeba zapłacić dwa tyg przed chrzcinami vil u mnie mała też coś coraz mniej gada;/ happy składanie budy działa ale też zainteresowanie tylko na parę minut najlepiej to złożona buda+drzewka+ jazda+ gadanie do niej wtedy jest zadowolona![]() dziewczyny jak tam macierzyński? kiedy mamy przedłużać żeby mieć ten roczny? loney nie chce widzieć dwóch kreseczek wcześniej niż za rok
|
|
|
|
#214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() padam na pyszczek ... mąż wrócił do domu przed 21, na szczęście Przemek padł o dziwo o 20 już i ogarnęłam dom, poprasowałam, wykąpałam się. teraz winka trochę i spać ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
zuch dziewczynka.ja już przedłużyłam macierzyński --- my też się z Przemkiem na basen wybieramy, ale czekam aż mi się coś z @ wyreguluje bo od kilku dni jakieś lekkie plamienie mam, i nie zaryzykuje taplania się bo licho wie co będzie |
||
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
aaa i jeszcze pytanko? czy któraś z was była już z maleństwem na basenie? rozmawiałam dziś z kuzynką która z zawodu jest pływaczką i ona ze swoimi dziećmi nie bawiła się i od razu chodziła na chlorowaną wodę. Nigdy żadnemu nic nie było.
tak czytam i czytam i chyba wszystkie nasze dzieciaczki wyglądają na większe mojej Karolci dają pół roku![]() kiedy chcecie przebijać uszka? bo dostałyśmy kolczyki i tak się zastanawiałam nad tym. Kiedyś czytałam że najlepiej jak dziecko ma pół roku bo niby najmniej boli i się szybko goi. Rozmawiałam dziś z jedną mamą w parku (zaczepiłam ją bo jej córeczka jakieś 8 m-cy miała identyczne kolczyki jak dostała moja niunia). No i ona mówiła że swoim dziewczyną (sztuk 3) przebijała uszy w 5 m-cu. Jakoś nigdy nie podobały mi się kolczyki u tak małych dzieci ale zaczęłam się teraz nad tym zastanawiać. |
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
No ale bujanie się podczas karmienia w miarę działa...Sharp, już można aplikować o ten dłuższy macierzyński. Ja mam ten podstawowy (20h) do jakoś do 25 września chyba i już złożyłam podanie o dodatkowe 6 tyg i o urlop rodzicielski 6 mcy (ale właśnie dostałam od rodziców przesłany list z pracy, w którym piszą, że na moim wniosku były jakieś błędy i muszę jeszcze raz wypełnić i im odesłać Pearl Witaj, zaglądaj i pisz częściej. No i pochwal się Magłosią, dawno jej ciotki nie widziały ;> |
|
|
|
|
#217 | |||
|
Zakorzenienie
|
My od października też planujemy iść na basen z Młodą
![]() Cytat:
![]() Biedny Wasz W. z tymi kupkami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podanie w zusie składałaś o dodatkowe 26tyg?
|
|||
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym nie przebijała uszek no ale jestem chyba w mniejszości dobranoc |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, udanego wyjazdu! Może gdzieś się na Marchewkę natkniecie - ona urzęduje gdzieś nad Soliną
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes u myśmy mieli mieć 30 osób więc knajpa. A w sumie to bar mleczny
jedzenie było abrdzo dobre i tanio wyszło bo za dwa dania 20 zł/os + 3 placki x 35 zł + alkohol. W 1000zł zmieściliśmy sie razem z księdzem. Z tym że 6 osób odmówiło (Ci co byli na miejscu- długa historia). A później kto chciał to przyszedł do nas do domu (zabraliśmy placki ze sobą) + zrobiłam dwie sałatki. Z tym że moja rodzinka byłą przejezdna![]() Jenny u mnie mm bebilon (ale jeszcze nie wiem jakie )a właśnie bo mam na zbyciu 8 puszek bebilonu comfort i i chciałabym to komuś upchnąć po promocyjnej cenie. Myślicie że jak ogłosiłabym to na mamuśkach np lipcowych to moderator by się przyczepił? Justi piękna kiecka
|
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp, ja też bym nie przebijała... Schowaj kolczyli i kiedyś jak mała będzie chciała mieć przekłute uszy, wtedy się tym zajmiecie... I jestem pewna, że wtedy lepiej zniesie ten zabieg. Uważam, że nie ma co fundować takiemu maluszkowi dodatkowego bólu... Zwłaszcza, że to nawet nie zdobi tej małej buźki. Dla mnie kolczyki u tak malutkiego dziecka wyglądają nieładnie, nie na miejscu... Ale tak jak mówię, to moje zdanie.
|
|
|
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Cytat:
jeszcze sie napływa w swoim życiu
|
|
|
|
|
#224 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witamy
![]() odpoczywaliśmy na Mazurach a w ten upał, to cieżko mi siadac do komputera ![]() Jenny u mnie Kp A właśnie, co to za książeczka? dzieci jakoś bardziej zauważają czarno-białe? bo nie słysząłm nic o tym ,a teraz dało mi do myślenia jak zobaczyłam jak Twój synek pienie dźwiga główkę do książeczki. Mój nieruchomieje, patrzy uważnie i się śmieje do drzewa czarnego, które mamy naklejone na białej scianie w salonie, a pełno jest tam planek, bo drzewo takie jakby na wietrze i dużo pojedynczych liści i własnie sie dziwiłam, co Młodego tak fascynuje;/ Cytat:
nanieśli mi ręcznie i na drugi dzien odebrałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi normalnie bez łaski zapąłcili zgodnie z terminem. u mnie płacą mi nawet już 26 ,a mam na koniec miesiąca ...solidna firma siedzę z Młodym, cieszę się z każdej chwili, ale tęsknię do pracy czasami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kubuś dzisiaj skończył 10 tygodni umiemy:-wkąłdac rączki do buzi i głośno ssać -podnosić się na rączkach -przewracać z brzuszka na plecki -przewracac z plecków na bok -gugac i śmiać się w głos -łapie różne przedmioty -robi bańki ze śliny -jak mu włożę do rączki grzechotkę to trzyma - śmieje się do różnych osób |
||||||
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Macierzynski najpozniej 2 tyg. Przedvkoncem podstawowego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
barwineczek piękne zdjęcia i jaka Ty śliczna jesteś
![]() gosiulka my używamy bapanthen baby (raz dziennie po kąpieli) i z pupcią jest ok. MoTyleKsw my też mamy ludzika Michelin o matko jak piękne główkę trzyma!!!ankaa u Ciebie też pięknie główka trzymana ![]() Mysia dla was też ![]() Loney i dla was . Mamy taką samą matę![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- diabli Nelcia ejst boska taka malutka się wydaje![]() kurcze moja Karolcia jest jedną ze starszych dzieciaczków na forum a dalej tej główki nie podnosi ![]() whatIThink słodziaczek ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
happy piękna fryzurka banka marchewka rządzi ![]() vil ja się ładnie uśmiecham do pana z wulkanizacji i mi koła pompuje myślę że bez problemu to naprawi
|
|
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mieliśmy intensywny wieczór, zakończony kolacją na której byliśmy z Młodą Ale kurcze ten jej udawany kaszel zrobił się zupełnie inny ;/ i TŻ zarządził lekarza jutro
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
jak i gdzie? dziewczyny HELP bo nie wiem jak mam się do tego zabrać
dobra idę spać bo się zasiedziałam a miałam już się kłaść półtorej godz temu bo padam. Na szczęście dziś do małej wstaje TŻcik więc mamusia ma wolne
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście więc nie przysiągł no i nie dostał karteczki i musimy chrzestnego zmieniać. Szlag by to.... my w kolejnym tygodniu przybraliśmy 220 gram. Matka zawiedziona bo dotychczas było 300-350gr...no dobra, ale wiem, że to się nadal mieści w normie.
|
|
#230 | ||
|
Zadomowienie
|
dzięki za komplementy odnośnie fryzury
Helenka też dziękuje ![]() jestem załamana, dopiero teraz naprawdę odczułam zdenerwowanie na tę pogodę. Kwiatek nie mogła zasnąć, sprawdziłam temperaturę w salonie....31,2 pół godziny temu teraz śpi przy otwartym oknie w foteliku na sofie, a sypialnia zamknięta, a w niej oba skrzydła otwarte na oścież, jeszcze 10 minut chłodzenia i ją przenoszę do łóżeczka, biedna moja mała ![]() Cytat:
Cytat:
w Koronie 219 zł za 8 zajęć, czyli 28 zł za 45 minut. ja chciałam już 2 ytygodnie temu, ale się wstrzymałam, żeby jeszcze oficjalnie usłyszeć w środę zgodę od pediatry, zapomniałam zapytać wcześniej ![]() o fuuu |
||
|
|
|
#231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tak
ja też nie, nie podobają mi się przekłute uszka u takich maleńkich dziewczynek. im to nie służy, tylko rodzice mają z tego radochę, a dziecko może pociągnąć za kolczyk, skaleczyć się, czy połknąć ... ja bym poczekała do skończenia przynajmniej 3-4 roku no ale to moje zdanie. jakie potwierdzenie? ja byłam w zusie i wypisywałam ale żadnego potwierdzenia nie dostałam Cytat:
za osiągnięcia !Cytat:
|
||
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Veronic, w sobotę u fryzjera mnie pytali czy chcę włosy do domu
nie rozumiem tego myślę, że w długości do ramion będzie Ci ślicznie, masz taką baby face, że włosy nie powinny odwracać od niej uwagi, dobra decyzja ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
za Macię , żeby Was lekarka uspokoiła.
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaaaakie włosy grube, zadbane, piękne
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pani mi ładnie podyktowała wszystko ![]() ale potwierdzenia żadnego nie mam
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wentylator chodzi non stop w ciągu dnia. a Młody tylko leży i zdycha, i ciągle miauczy bo mu źle, leży, ciamka smoka i pije wodę na okrągło ... dziś zjadł tylko rano 150 ml i koło 15 :|
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witam w drugiej części odchowalni
![]() PESEL-mieliśmy po 2 tyg. LONLEY- brawa dla W. Za postępy. Jakbym o swoim małym czytała;-) CHRZEST- jeszcze przed nami Anoxe,Sharp,Candance Super ,że jesteście i zaglądajcie częściej:-* Co do bycia Iromanką jak to Sharp określiła,to chyba nią jestem:-P 3 dzieci, w domu ogarnięte,poprane,ugotowa ne,dzieci czyste i najedzone, basen ze starszymi zaliczany,spacer z Tymkiem też,zakupy plus wizyty u mamy i pomoc jej. Czas na wizaż też jest:-D JESTEM MUTANTEM ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Natchnęłyście mnie do poszukiwań zajęć dla maluszków na basenie w Aberdeen i właśnie znalazłam
Jutro dowiemy się czy są wolne miejsca, ewentualnie od kiedy moglibyśmy zacząć. Ale fajnie
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
https://m.facebook.com/story.php?sto...photo.php&_rdr
Haha ;-) jakie to życiowe :-P |
|
|
|
#240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam mam też w domku raczej porobione, jest co jeść, dzieckiem się zajmuję, spacerki są... Tylko brak mi czasu na przyjemności "tylko" dla mnie- wizaz, sport czy posiadówa w wannie... Cytat:
Pokoje się tak nagrzewają, że nie idzie spać przy zamkniętym oknie. W nocy mamy w każdym pomieszczeniu okna otwarte, w sypialni gdzie i Kuba urzęduje- również. Mały śpi w cieniutkim bodziaku na długi rękaw i skarpetkach i przykryty jest pieluszką flanelową. I chyba Mu tak dobrze, bo ostatnie noce spał ładnie- 4h, jedzenie, 4h ![]() ---- Faceci ululani idę zatem pod prysznic, bo jestem ulepiona i klejąca jak obwarzanki na odpuście w rękach małego dziecka ![]() Kolorowych snów!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

jestem ciekawa reakcji małego

jeszcze pokocha jazdę w gondoli 
No ale bujanie się podczas karmienia w miarę działa...

) zaczął piszczeć, i wydawać bardzo dziwne dźwięki zachwytu i zdziwienia jak sie patrzy na obrazki albo na karuzelke, mamy z mężem niezły ubaw jak go czasem słuchamy, potrafi tak z pół godziny non stop
mi normalnie bez łaski zapąłcili zgodnie z terminem. u mnie płacą mi nawet już 26 ,a mam na koniec miesiąca ...solidna firma 
07.07.2012 
myślę, że w długości do ramion będzie Ci ślicznie, masz taką baby face, że włosy nie powinny odwracać od niej uwagi, dobra decyzja
, żeby Was lekarka uspokoiła.
grube, zadbane, piękne