Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 21:04   #211
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
My tez planujemy wedrowac na basen jak mlody bedzie mial 3lub 4 mies. Z tego co widzialam u nas chyba za miesiac jest cena cos kolo 170pln

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
me śmigamy za 2 tyg już na 1 zajęcia na basenie jestem ciekawa reakcji małego

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:16   #212
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
o fujj

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

banka - Michaś sie w końcu poddał jeszcze pokocha jazdę w gondoli
Oby chociaz nie na dlugo bo zaraz spacerowka no ale lepiej dla plecow jak w gondoli lexy niz w foteliku :p

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:23   #213
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

No ładnie
Dwa dni mnie nie było a już żeście naskrobały nowy wątek teraz trzeba nadrabiać
My już wypędziliśmy diabełka z Karolci i muszę powiedzieć że byłą grzeczna w kościele. tylko zaczęła płakać jak ją ksiądz polał wodą święconą. Ale to pewnie ten wypędzany diabełek
no i chwalimy się wczoraj moje kochanie przekręciło się z plecków ba brzuszek i śmieję się że główkę też zacznie podnosić (niech no tylko zechce leżeć na brzuszku) bo to ten diabełek był leniuszkiem

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Magiusia tutaj za chrzest dałam 150 zł (jest cennik i trzeba zapłacić dwa tyg przed chrzcinami ). A u mnie w rodzinnej miejscowości jest "co łaska" i wszyscy dają 50.

vil u mnie mała też coś coraz mniej gada;/

happy składanie budy działa ale też zainteresowanie tylko na parę minut najlepiej to złożona buda+drzewka+ jazda+ gadanie do niej wtedy jest zadowolona

dziewczyny jak tam macierzyński? kiedy mamy przedłużać żeby mieć ten roczny?

loney nie chce widzieć dwóch kreseczek wcześniej niż za rok
Stary 2013-08-05, 21:30   #214
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hee to i tsk za duzo wypil i ja radze rozcienczac z woda pol na pol bo cukru maja duzo i jak dasz sok do picia jednego dnia to owocow juz nie dawaj

to tak odemnie ja D tak robolam dentystka mi doradzila i ma pieknr biale zabki i po soku mozesz dac mu popic wody albo przetrzec zabki i dziaselka
na pewno będę rozcieńczać tylko chciałam żeby z 2-3 razy poznał smak marchewki chociaż w soku, potem będę rozcieńczać już. jabłkowy rozcieńczyłam a i tak pluł

padam na pyszczek ... mąż wrócił do domu przed 21, na szczęście Przemek padł o dziwo o 20 już i ogarnęłam dom, poprasowałam, wykąpałam się. teraz winka trochę i spać

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no i chwalimy się wczoraj moje kochanie przekręciło się z plecków ba brzuszek i śmieję się że główkę też zacznie podnosić (niech no tylko zechce leżeć na brzuszku) bo to ten diabełek był leniuszkiem

brawo dla Karolci zuch dziewczynka.

ja już przedłużyłam macierzyński

---
my też się z Przemkiem na basen wybieramy, ale czekam aż mi się coś z @ wyreguluje bo od kilku dni jakieś lekkie plamienie mam, i nie zaryzykuje taplania się bo licho wie co będzie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:37   #215
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

aaa i jeszcze pytanko? czy któraś z was była już z maleństwem na basenie? rozmawiałam dziś z kuzynką która z zawodu jest pływaczką i ona ze swoimi dziećmi nie bawiła się i od razu chodziła na chlorowaną wodę. Nigdy żadnemu nic nie było.

tak czytam i czytam i chyba wszystkie nasze dzieciaczki wyglądają na większe mojej Karolci dają pół roku

kiedy chcecie przebijać uszka? bo dostałyśmy kolczyki i tak się zastanawiałam nad tym. Kiedyś czytałam że najlepiej jak dziecko ma pół roku bo niby najmniej boli i się szybko goi. Rozmawiałam dziś z jedną mamą w parku (zaczepiłam ją bo jej córeczka jakieś 8 m-cy miała identyczne kolczyki jak dostała moja niunia). No i ona mówiła że swoim dziewczyną (sztuk 3) przebijała uszy w 5 m-cu. Jakoś nigdy nie podobały mi się kolczyki u tak małych dzieci ale zaczęłam się teraz nad tym zastanawiać.
Stary 2013-08-05, 21:37   #216
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
może za szybko jej leci, mój też po paru minutach zaczyna się wiercić wtedy go odrywam a z brodawki aż sika na wszystkie strony, moj jest wrzaskunem przed jedzeniem i też nie wiem o co mu chodzi, nie placze tylko jak jest strasznie głodny wtedy sam łepek mu lata żeby chwycić pierś ale to zdecydowanie za rzadko takie chwile mu się zdarzaja jak nie je ponad 4 godz co przy tych upałach chyba nie jest za dobre więc na siłę przystawiam go częściej
No u mnie takiego ciśnienia nie ma Z resztą jedyny moment, kiedy jest w miare spokojna to kiedy czuję to mrowienie, jak napływa mleczko. Wtedy pije ładnie, a jak się skończy ten strumień i trzeba mocniej pociągnąć to już się zaczynają nasze zapasy No ale bujanie się podczas karmienia w miarę działa...

Sharp, już można aplikować o ten dłuższy macierzyński. Ja mam ten podstawowy (20h) do jakoś do 25 września chyba i już złożyłam podanie o dodatkowe 6 tyg i o urlop rodzicielski 6 mcy (ale właśnie dostałam od rodziców przesłany list z pracy, w którym piszą, że na moim wniosku były jakieś błędy i muszę jeszcze raz wypełnić i im odesłać )

Pearl Witaj, zaglądaj i pisz częściej. No i pochwal się Magłosią, dawno jej ciotki nie widziały ;>
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:37   #217
puchatkowa
Zakorzenienie

My od października też planujemy iść na basen z Młodą

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
W całe 8 godzin spi na brzuszku obraca tylko sobie glowke w prawo lub w lewo
No to moja też tylko głową kręci a czasem tak szybko z jednej na drugą, że aż nie zdążam jej akuku zrobić

Biedny Wasz W. z tymi kupkami

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
niby dlaczego? nasz95% czasu śpi na brzuchu bo tak lubi i dzięki temu jest silny i nie ma żadnych problemów z brzuszkiem ani gazami

śpi na płasko i mamy monitor oddechu więc się nie boję
U nas mimo spania na brzuszku i tak mamy problem z brzuszkiem i gazami - widać nie na każde dziecko to działa

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Skok chyba powoli przechodzi, karmienia już są prawie normalne Ufff.... A teraz pakowanko i w środę ruszamy w podróż w Bieszczady - ciekawe jak mała to zniesie i ogólnie czy wyjazd się uda
Udanych wakacji

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Podanie w zusie składałaś o dodatkowe 26tyg?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:40   #218
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i jeszcze pytanko? czy któraś z was była już z maleństwem na basenie? rozmawiałam dziś z kuzynką która z zawodu jest pływaczką i ona ze swoimi dziećmi nie bawiła się i od razu chodziła na chlorowaną wodę. Nigdy żadnemu nic nie było.

tak czytam i czytam i chyba wszystkie nasze dzieciaczki wyglądają na większe mojej Karolci dają pół roku

kiedy chcecie przebijać uszka? bo dostałyśmy kolczyki i tak się zastanawiałam nad tym. Kiedyś czytałam że najlepiej jak dziecko ma pół roku bo niby najmniej boli i się szybko goi. Rozmawiałam dziś z jedną mamą w parku (zaczepiłam ją bo jej córeczka jakieś 8 m-cy miała identyczne kolczyki jak dostała moja niunia). No i ona mówiła że swoim dziewczyną (sztuk 3) przebijała uszy w 5 m-cu. Jakoś nigdy nie podobały mi się kolczyki u tak małych dzieci ale zaczęłam się teraz nad tym zastanawiać.
my pójdziemy jak Mały skończy 3 miesiące

ja bym nie przebijała uszek no ale jestem chyba w mniejszości

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:41   #219
Ashyshqa
Zakorzenienie

Kinga, udanego wyjazdu! Może gdzieś się na Marchewkę natkniecie - ona urzęduje gdzieś nad Soliną
Stary 2013-08-05, 21:45   #220
sharpnowaja
Zakorzenienie

Agnes u myśmy mieli mieć 30 osób więc knajpa. A w sumie to bar mleczny jedzenie było abrdzo dobre i tanio wyszło bo za dwa dania 20 zł/os + 3 placki x 35 zł + alkohol. W 1000zł zmieściliśmy sie razem z księdzem. Z tym że 6 osób odmówiło (Ci co byli na miejscu- długa historia). A później kto chciał to przyszedł do nas do domu (zabraliśmy placki ze sobą) + zrobiłam dwie sałatki. Z tym że moja rodzinka byłą przejezdna

Jenny u mnie mm bebilon (ale jeszcze nie wiem jakie )
a właśnie bo mam na zbyciu 8 puszek bebilonu comfort i i chciałabym to komuś upchnąć po promocyjnej cenie. Myślicie że jak ogłosiłabym to na mamuśkach np lipcowych to moderator by się przyczepił?

Justi piękna kiecka
Stary 2013-08-05, 21:48   #221
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
No ładnie
My już wypędziliśmy diabełka z Karolci i muszę powiedzieć że byłą grzeczna w kościele. tylko zaczęła płakać jak ją ksiądz polał wodą święconą. Ale to pewnie ten wypędzany diabełek

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Magiusia tutaj za chrzest dałam 150 zł (jest cennik i trzeba zapłacić dwa tyg przed chrzcinami ). A u mnie w rodzinnej miejscowości jest "co łaska" i wszyscy dają 50.

happy składanie budy działa ale też zainteresowanie tylko na parę minut najlepiej to złożona buda+drzewka+ jazda+ gadanie do niej wtedy jest zadowolona

ja juz złożyłam i dostałam potwierdzenie że mam na rok

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:49   #222
Ashyshqa
Zakorzenienie

Sharp, ja też bym nie przebijała... Schowaj kolczyli i kiedyś jak mała będzie chciała mieć przekłute uszy, wtedy się tym zajmiecie... I jestem pewna, że wtedy lepiej zniesie ten zabieg. Uważam, że nie ma co fundować takiemu maluszkowi dodatkowego bólu... Zwłaszcza, że to nawet nie zdobi tej małej buźki. Dla mnie kolczyki u tak malutkiego dziecka wyglądają nieładnie, nie na miejscu... Ale tak jak mówię, to moje zdanie.
Stary 2013-08-05, 21:50   #223
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M

Cytat:

My z basenem poczekamy, boje sie żeby jakiego zapalenia uszka nie dostał jeszcze sie napływa w swoim życiu

Stary 2013-08-05, 21:50   #224
karota11
Zadomowienie

Witamy
odpoczywaliśmy na Mazurach a w ten upał, to cieżko mi siadac do komputera

Jenny u mnie Kp

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Bartuś też ćwiczy z książeczkami
A właśnie, co to za książeczka? dzieci jakoś bardziej zauważają czarno-białe? bo nie słysząłm nic o tym ,a teraz dało mi do myślenia jak zobaczyłam jak Twój synek pienie dźwiga główkę do książeczki. Mój nieruchomieje, patrzy uważnie i się śmieje do drzewa czarnego, które mamy naklejone na białej scianie w salonie, a pełno jest tam planek, bo drzewo takie jakby na wietrze i dużo pojedynczych liści i własnie sie dziwiłam, co Młodego tak fascynuje;/

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
aaaa mam jeszcze pytanie: po jakim czasie dostałyście pesel dla dziecka? my czekamy już ponad miesiąc i nie wiem czy dzwonić czy co..
W UM po 3ech tygodniach, ale pośpieszyłam ich, bo dyrektor USC za późno przesyła raporty i się schodzi ;/ nie wiem..nie wnikałam nanieśli mi ręcznie i na drugi dzien odebrałam

Cytat:
Mój Mateuszek po skończeniu 2 miesięcy (a może nawet wczesniej) zaczął piszczeć, i wydawać bardzo dziwne dźwięki zachwytu i zdziwienia jak sie patrzy na obrazki albo na karuzelke, mamy z mężem niezły ubaw jak go czasem słuchamy, potrafi tak z pół godziny non stop i śmieje sie na głos czasem.
wow juz 4 miesiąc zaczynacie ale fajnie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

nie mam jak Małemu świeci słońce to zastawiam pieluszką a jak nie świeci to odkrywam bo Synek uwielbia sie patrzeć przez szybe
mój własnie tez uwielbia, ale też szukam osłonek, bo jak byłam na warszatatach bezp. maluch to ten gośc od maxi cosi mówił, ze nie mogą dzieci patrzeć na szybko zmieniający się obraz, z e to źle działa na ich wzrok i powinny być osłonki ;/

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Aaa cześć kochane! To już mamy kolejny topik - a ja się wstyd przyznać dopiero skapowałam

Młody póki co bawi się sam w łóżeczku więc korzystam z chwili i do Was zaglądam.
Niestety nie mam czasu bywać częściej - może jak młody będzie miał z pół roku a młoda będzie w szkole to zacznę z Wami znowu normalnie rozmawiać - póki co to mogę zapomnieć

Aaaa - mothercare- lecę dziś w taklim razie Dzięki za info Mysia
I o co tam chodzi w mothercare? byłaś? jakie ceny?

Cytat:
normalnie oszaleć można, ponad 2 miechy od porodu i jeszcze macierzyńskiego nie dostałam, którego dostajecie kasę 10 tego? tzn tak jak byla wyplata normalnie? czy jak im sie chce? tyle rzeczy na all dla malego wynalazłam a konto puste
to ich pośpiesz mi normalnie bez łaski zapąłcili zgodnie z terminem. u mnie płacą mi nawet już 26 ,a mam na koniec miesiąca ...solidna firma
siedzę z Młodym, cieszę się z każdej chwili, ale tęsknię do pracy czasami

Cytat:
Dziewczyny, takie może głupie pytanie, ale się nie znam. czy jak pójdę to wulkanizatora z kółkiem od wózka to mi to naprawi? mąż nie potrafi znaleźć w sklepach akurat nic do łatania, a to trzeba naprawić jak najszybciej
pewnie, i zaklei to na ciepło, więc będzie ok

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
My od października też planujemy iść na basen z Młodą

No to moja też tylko głową kręci a czasem tak szybko z jednej na drugą, że aż nie zdążam jej akuku zrobić

Biedny Wasz W. z tymi kupkami

U nas mimo spania na brzuszku i tak mamy problem z brzuszkiem i gazami - widać nie na każde dziecko to działa

Udanych wakacji

a jeśli macierzyński płaci zakład pracy to też w zusie mam coś składać?

Kubuś dzisiaj skończył 10 tygodni umiemy:
-wkąłdac rączki do buzi i głośno ssać
-podnosić się na rączkach
-przewracać z brzuszka na plecki
-przewracac z plecków na bok
-gugac i śmiać się w głos
-łapie różne przedmioty
-robi bańki ze śliny
-jak mu włożę do rączki grzechotkę to trzyma
- śmieje się do różnych osób
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:51   #225
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
na pewno będę rozcieńczać tylko chciałam żeby z 2-3 razy poznał smak marchewki chociaż w soku, potem będę rozcieńczać już. jabłkowy rozcieńczyłam a i tak pluł

padam na pyszczek ... mąż wrócił do domu przed 21, na szczęście Przemek padł o dziwo o 20 już i ogarnęłam dom, poprasowałam, wykąpałam się. teraz winka trochę i spać

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

brawo dla Karolci zuch dziewczynka.

---
my też się z Przemkiem na basen wybieramy, ale czekam aż mi się coś z @ wyreguluje bo od kilku dni jakieś lekkie plamienie mam, i nie zaryzykuje taplania się bo licho wie co będzie

Cytat:
No ładnie

Super zecjuz macie aniolka
Macierzynski najpozniej 2 tyg. Przedvkoncem podstawowego

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:18   #226
sharpnowaja
Zakorzenienie

barwineczek piękne zdjęcia i jaka Ty śliczna jesteś

gosiulka my używamy bapanthen baby (raz dziennie po kąpieli) i z pupcią jest ok.

MoTyleKsw my też mamy ludzika Michelin o matko jak piękne główkę trzyma!!!

ankaa u Ciebie też pięknie główka trzymana

Mysia dla was też

Loney i dla was . Mamy taką samą matę

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

diabli Nelcia ejst boska taka malutka się wydaje

kurcze moja Karolcia jest jedną ze starszych dzieciaczków na forum a dalej tej główki nie podnosi

whatIThink słodziaczek

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które karmią tylko mm.Czy leci Wam jeszcze mleko ?? Dostałyście od gina coś na wstrzymanie laktacji czy czekacie aż samo minie ?? Mi gin przepisać tylko środki anty i nic więcej, a mleko jeszcze troszkę leci (ale jest go za mało, żeby W. się najadł chociaż 1 posiłek) i nie wiem co robić
ja miałam tabletki ale mi nie poleciała nawet kropla mleka po zaprzestaniu karmienia. Samo Ci nie minie. Dla własnego zdrowia idz do lekarza bo dostaniesz zapalenia piersi.

happy piękna fryzurka

banka marchewka rządzi

vil ja się ładnie uśmiecham do pana z wulkanizacji i mi koła pompuje myślę że bez problemu to naprawi
Stary 2013-08-05, 22:21   #227
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czekam na moment jak młoda sama zdecyduje, że chce kolczyki

Cytat:
ja mam z tego harmonijkę, a resztę z książeczek kontrastowych

my się wybieramy od września 30 zł za pół h
No to w porownaniu do naszej dziury nie jest tak źle u nas 25 zł też za 30 minut.

Ale mieliśmy intensywny wieczór, zakończony kolacją na której byliśmy z Młodą Ale kurcze ten jej udawany kaszel zrobił się zupełnie inny ;/ i TŻ zarządził lekarza jutro

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:22   #228
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
jak i gdzie? dziewczyny HELP bo nie wiem jak mam się do tego zabrać

dobra idę spać bo się zasiedziałam a miałam już się kłaść półtorej godz temu bo padam. Na szczęście dziś do małej wstaje TŻcik więc mamusia ma wolne
Stary 2013-08-05, 22:22   #229
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
No ładnie

No my już daliśmy swoją kopertę, która Ksiądz przyjął z ochotą, ale teraz mamy problem z chrzestnym. Bo musi mieć zaświadczenie bo jest z Warszawy i poszedł do Księdza, a ten sprawdził, że kolędy nie przyjmuje, a jako, że rozwodnik to kazał mu przysiąc na matkę, że nie żyje w konkubinacie.
Oczywiście więc nie przysiągł no i nie dostał karteczki i musimy chrzestnego zmieniać. Szlag by to....

my w kolejnym tygodniu przybraliśmy 220 gram. Matka zawiedziona bo dotychczas było 300-350gr...no dobra, ale wiem, że to się nadal mieści w normie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:22   #230
happy blue
Zadomowienie

dzięki za komplementy odnośnie fryzury
Helenka też dziękuje Motylku, w środę wizyta i się zważymy....mam nadzieję, że to minimum z minimum przybiera...nie liczę, ale mam wrażenie, że je mniej niż 8 razy dziennie

jestem załamana, dopiero teraz naprawdę odczułam zdenerwowanie na tę pogodę. Kwiatek nie mogła zasnąć, sprawdziłam temperaturę w salonie....31,2 pół godziny temu teraz śpi przy otwartym oknie w foteliku na sofie, a sypialnia zamknięta, a w niej oba skrzydła otwarte na oścież, jeszcze 10 minut chłodzenia i ją przenoszę do łóżeczka, biedna moja mała

Cytat:
ja mam z tego harmonijkę, a resztę z książeczek kontrastowych

my się wybieramy od września 30 zł za pół h
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
gdzie? my planujemy iść końcem września do com com zone na prokocim, tam jest 189 zł za 10 lekcji (tylko nie wiem czy jedna lekcja to 30 czy 45 min)

w Koronie 219 zł za 8 zajęć, czyli 28 zł za 45 minut. ja chciałam już 2 ytygodnie temu, ale się wstrzymałam, żeby jeszcze oficjalnie usłyszeć w środę zgodę od pediatry, zapomniałam zapytać wcześniej

Cytat:
ponoć na pleśniawki dobrze działa
o fuuu
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:23   #231
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
tak

Cytat:
ja bym nie przebijała uszek no ale jestem chyba w mniejszości
ja też nie, nie podobają mi się przekłute uszka u takich maleńkich dziewczynek. im to nie służy, tylko rodzice mają z tego radochę, a dziecko może pociągnąć za kolczyk, skaleczyć się, czy połknąć ... ja bym poczekała do skończenia przynajmniej 3-4 roku no ale to moje zdanie.

Cytat:
ja juz złożyłam i dostałam potwierdzenie że mam na rok
jakie potwierdzenie?
ja byłam w zusie i wypisywałam ale żadnego potwierdzenia nie dostałam

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

a jeśli macierzyński płaci zakład pracy to też w zusie mam coś składać?

Kubuś dzisiaj skończył 10 tygodni umiemy:
-wkąłdac rączki do buzi i głośno ssać
-podnosić się na rączkach
-przewracać z brzuszka na plecki
-przewracac z plecków na bok
-gugac i śmiać się w głos
-łapie różne przedmioty
-robi bańki ze śliny
-jak mu włożę do rączki grzechotkę to trzyma
- śmieje się do różnych osób
co do macierzyńskiego to chyba nie, zakład pracy wysyła do zusu.
za osiągnięcia !

Cytat:

kurcze moja Karolcia jest jedną ze starszych dzieciaczków na forum a dalej tej główki nie podnosi
a Przemek miesiąc starszy od Karolci i też nie trzyma

Stary 2013-08-05, 22:28   #232
happy blue
Zadomowienie

Veronic, w sobotę u fryzjera mnie pytali czy chcę włosy do domu nie rozumiem tego myślę, że w długości do ramion będzie Ci ślicznie, masz taką baby face, że włosy nie powinny odwracać od niej uwagi, dobra decyzja

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja czekam na moment jak młoda sama zdecyduje, że chce kolczyki

No to w porownaniu do naszej dziury nie jest tak źle u nas 25 zł też za 30 minut.

Ale mieliśmy intensywny wieczór, zakończony kolacją na której byliśmy z Młodą Ale kurcze ten jej udawany kaszel zrobił się zupełnie inny ;/ i TŻ zarządził lekarza jutro

za Macię , żeby Was lekarka uspokoiła.
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:28   #233
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ale Młody dziś marudzi.... masakra
nie chce w ogóle sam leżeć... kupy zrobić nie może (dałam mu czopka glic i zrobił po nim tylko małego kleksika)

ja nie mam czasu,zeby zrobić obiad... z trudem pofarbowałam włosy

w załączniku mój warkocz
jaaaakie włosy grube, zadbane, piękne

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:28   #234
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
jak i gdzie? dziewczyny HELP bo nie wiem jak mam się do tego zabrać
ja byłam w zusie, pojechałam dać oświadczenie żeby kasa mi szła na konto a nie przekazem i od razu napisałam podanie o dodatkowy urlop, bo okazało się że z pracy nie przesłali tego pani mi ładnie podyktowała wszystko
ale potwierdzenia żadnego nie mam

Stary 2013-08-05, 22:34   #235
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
tak

ja też nie, nie podobają mi się przekłute uszka u takich maleńkich dziewczynek. im to nie służy, tylko rodzice mają z tego radochę, a dziecko może pociągnąć za kolczyk, skaleczyć się, czy połknąć ... ja bym poczekała do skończenia przynajmniej 3-4 roku no ale to moje zdanie.

jakie potwierdzenie?
ja byłam w zusie i wypisywałam ale żadnego potwierdzenia nie dostałam
Z pracy dostałam pismo potwierdzające

Stary 2013-08-05, 22:37   #236
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

jestem załamana, dopiero teraz naprawdę odczułam zdenerwowanie na tę pogodę. Kwiatek nie mogła zasnąć, sprawdziłam temperaturę w salonie....31,2 pół godziny temu teraz śpi przy otwartym oknie w foteliku na sofie, a sypialnia zamknięta, a w niej oba skrzydła otwarte na oścież, jeszcze 10 minut chłodzenia i ją przenoszę do łóżeczka, biedna moja mała
u nas jest podobna temperatura, mieszkanie się strasznie nagrzewa. w zimie fajnie, ale teraz u Przemka jest chociaż najchłodniej, ale w dzień i tak dochodzi do prawie 40 stopni momentami wentylator chodzi non stop w ciągu dnia. a Młody tylko leży i zdycha, i ciągle miauczy bo mu źle, leży, ciamka smoka i pije wodę na okrągło ... dziś zjadł tylko rano 150 ml i koło 15 :|

Stary 2013-08-05, 22:38   #237
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Witam w drugiej części odchowalni

PESEL-mieliśmy po 2 tyg.

LONLEY- brawa dla W. Za postępy. Jakbym o swoim małym czytała;-)

CHRZEST- jeszcze przed nami

Anoxe,Sharp,Candance
Super ,że jesteście i zaglądajcie częściej:-*

Co do bycia Iromanką jak to Sharp określiła,to chyba nią jestem:-P
3 dzieci, w domu ogarnięte,poprane,ugotowa ne,dzieci czyste i najedzone, basen ze starszymi zaliczany,spacer z Tymkiem też,zakupy plus wizyty u mamy i pomoc jej. Czas na wizaż też jest:-D

JESTEM MUTANTEM

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 22:46   #238
Ashyshqa
Zakorzenienie

Natchnęłyście mnie do poszukiwań zajęć dla maluszków na basenie w Aberdeen i właśnie znalazłam Odbywają się w hotelu, w którym pracuje TŻ najmłodsza grupa to dzieci 3-6 miesięcy Jutro dowiemy się czy są wolne miejsca, ewentualnie od kiedy moglibyśmy zacząć. Ale fajnie
Stary 2013-08-05, 22:57   #239
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

https://m.facebook.com/story.php?sto...photo.php&_rdr
Haha ;-) jakie to życiowe :-P
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 23:00   #240
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Moja teściowa by pewnie powiedziała, że jesteś słabo zorganizowana

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Co do bycia Iromanką jak to Sharp określiła,to chyba nią jestem:-P
3 dzieci, w domu ogarnięte,poprane,ugotowa ne,dzieci czyste i najedzone, basen ze starszymi zaliczany,spacer z Tymkiem też,zakupy plus wizyty u mamy i pomoc jej. Czas na wizaż też jest:-D

JESTEM MUTANTEM

Czyli jestem niezorganizowanym nieogarem...
Ja tam mam też w domku raczej porobione, jest co jeść, dzieckiem się zajmuję, spacerki są... Tylko brak mi czasu na przyjemności "tylko" dla mnie- wizaz, sport czy posiadówa w wannie...

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
U nas w mieszkaniu też masakra. W dużym i w sypialni rano mamy cień, wiec jest jeszcze znośnie, ale popołudniu... Pokoje się tak nagrzewają, że nie idzie spać przy zamkniętym oknie. W nocy mamy w każdym pomieszczeniu okna otwarte, w sypialni gdzie i Kuba urzęduje- również. Mały śpi w cieniutkim bodziaku na długi rękaw i skarpetkach i przykryty jest pieluszką flanelową. I chyba Mu tak dobrze, bo ostatnie noce spał ładnie- 4h, jedzenie, 4h

----

Faceci ululani idę zatem pod prysznic, bo jestem ulepiona i klejąca jak obwarzanki na odpuście w rękach małego dziecka

Kolorowych snów!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości