|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
|
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Mój mąż zawsze ze mną jeździ do gina, wchodzimy razem do gabinetu a na czas badania wychodzi i już
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się troszkę przepracowałam dzisiaj i boli mnie brzuszek , przeprowadzka, rozpakowywanie rzeczy, TŻowi nie ufam
![]() ![]() Jestem teraz w nowym mieście i nie znam żadnego ginekologa, jeśli któraś jest z Krakowa to polećcie kogoś
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki
![]() Jakoś Was doczytałam. Nawet nie było tak źle Przez weekend jeszcze daję radę. W tygodniu już ciężko ![]() Gratulacje dla nowych ciężarówek U mnie jakoś spokojnie się zrobiło. Chyba ta pogoda tak wpłynęła na mój organizm. Wprawdzie już dziś @ nie ma co jest dziwne, bo zwykle trwa 7 dni i ani jednego mniej. Dziś już nawet plamienia żadnego nie widzę. No chyba, że jutro się coś jeszcze pojawi. Nie wiem czy jestem już zapisana na 2 cs - jeśli nie to poproszę Tempki mi się mierzyć nie chce, więc na ovuf wpisuję tylko odczucia, śluz i serducha Jak to potrwa trochę dłużej, to wtedy może zacznę mierzyć. Na razie liczę na to, że pójdzie samo bez nakręcania się mierzeniem ![]() Wysłałam kilku z Was zaproszenia na ovu Widziałam, że pisałyście na temat kotów Ja mam w domu 3 kocury TAK - jestem kociarą I mogę z czystym sercem powiedzieć, że to nieprawda aby w domu było cokolwiek czuć Jak ktoś sprząta normalnie, czyści kuwetę raz dziennie to nie czuć NIC. Futro jest - owszem. Zwłaszcza latem. Trzeba codziennie odkurzać, ale to już jest wpisane w posiadanie jakichkolwiek zwierząt. Jak koty są wykastrowane, to pachną domem a nie śmierdzą Takie poglądy przekazują osoby które lata temu miały niekastrowane kocury w domu. Kiedyś kastracja nie była rozpowszechniona i niestety takie kocury znaczyły a to NAPRAWDĘ śmierdziało ![]() Jeśli ktoś nie wierzy, zapraszam do mnie Moje koty chętnie dadzą się powąchać Jestem zdania, że jeśli ktoś twierdzi, że nie lubi kotów, to po prostu ich nie zna Mój Tż był przeciwny kotom (na szczęście koty były pierwsze ) ale jak z nimi zamieszkał - pokochał na maxa. Już gdy byłam z nim braliśmy dwa koty i nie wyobraża sobie bez nich życia ![]() Dla tych które martwią się kredytem - my też mamy Niestety. Ale u nas za 4 lata kredytu się pozbędziemy na szczęście sprzedając mieszkanie Zapewne będziemy musieli wziąć kolejny na inny samochód, ale już nie taki na 30 lat A mieszkamy obecnie w mieszkaniu 53 m2 i mamy dwa duże pokoje. Niestety brak balkonu i 3 piętro bez windy Ja to się najbardziej boję, znoszenia maleństwa z tego 3 piętra z wózkiem No i jeśli będzie synuś to ciężko widzę dzielenie pokoju ze starszą siostrą Ja miałam brata młodszego o 9 lat i absolutnie z nim pokoju dzielić nie chciałam. Zwłaszcza, że moja córcia to typ księżniczki - wszystko różowe i dziewczyńskie jak chłopiec miałby mieszkać w takim pokoju?
|
|
#2015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytam sobie ten artykuł A nóż się przyda |
|
|
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez zwierzaka w domu jest nudno i za cicho My mamy kocura wykastrowanego i się stabilny zrobił, taki pantofel jest kochany Cytat:
|
||
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze kiedyś go przekonam... Na razie w planach dzidźka, więc kot i tak nie wchodzi w grę ![]() Powiem wam, że trochę fiksuję... Wiemy już wszystkie lub prawie wszystkie, że bardzo łatwo jest sobie wmówić właściwie wszystkie objawy ciąży. Ale niech mi któraś powie - można sobie wmówić BRAK JAKICHKOLWIEK objawów nadchodzącej @ ?? Bo mi się chyba udało |
|
|
|
|
#2018 |
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór!
Został miesiąc do ślubu i stwierdziłam, ze wracam do Was. ![]() Teoretycznie po rozmowie z Tż, od ślubu mamy już zaprzestać uważania, czyli koniec z przerywanym. W tym miesiącu wróciłam też do mierzenia temperatury i sprawdzania śluzu. A co u Was? Widzę kilka nowych twarzy. Weszłam i już myslałam, że mnie usunęłyście z listy, ale jestem - uf. |
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam stresy przed ślubem?
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Czołem
jutro może nadrobię, dziś nie ma szans
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie dom bez kota to nie dom I mimo, że czasem się wkurzamy na te ich futro latające wszędzie, na nocne harce po domu, to jednak jak przyjdą i ułożą się na kolanach, zrobią baranka i mruczą na cały dom - tak, to jest niebo Cytat:
Koty tak czasem mają, przychodzą i zostają A Tż-ta przekonuj W końcu się uda Hehe co do braku objawów - można Ja sobie tak kiedyś wmawiałam brak i nie czułam zupełnie NIC. A potem nagle pewnego pięknego dnia przychodziła wredna @ Z drugiej strony jakie to fajne uczucie było - nic nie bolało, nic nie wkurzało Bo ja jak zaszłam w ciążę to nie miałam żadnych objawów, tylko brak @
|
|
|
#2023 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie kilka razy byłam na twoim blogu i ostatnio czytałam o rozmowach w sprawie pracy, po angielsku i w ogóle - dobrze się zapowiadało. Nie wyszło? |
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten mokry nosek A kot oznaczał terytorium kiedyś i się wkurzyliśmy i poszliśmy wykastrować. Przestał i zrobił się prawdziwym kotem domowym, pantofel jak ta lala. Noski-noski umie robić ze mną Od 5 dnia wychowany przeze mnie ![]() W jakim 'wieku' masz swoje trojaczki? U nas starszy 5, młodsza 1,5
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Konto usunięte
|
Ja na koloniach nigdy nie byłam.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Leine widzę coś o kotach. My mamy kocicę, roczną. Znalazłam ją na klatce schodowej i tak zostala. Własnie mija tydzień od sterylizacji.
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy co będzie jutro. Mam nadzieję, że jutro uda mi się wpisać temperaturę na ovufriend bo właśnie widzę, że bateria w laptopie mi pada a ładowarka nie ładuje (((( nie wiem o co chodzi buuuAle się spisałyście, zanim Was nadrobię to na pewno bateria mi padnie
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo dochodziła do siebie? Ciekawe, czy się coś w jej zachowaniu zmieni...
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Kochane nie dam rady Was dzisiaj nadrobić. Za dużo myśli w głowie i nastrój nie tegi ... Zwolnilam sie dzisiaj z roboty już nie wytrzymalam nerwowo. Oczywiście za nim podjęłam ta decyzje nad która myślałam już od kilku miesięcy skonsultowalam z Tztem. On mowi ze mam wypoczac I sie zrelaksowac , bo jak ma sie dzidzka poczac w takim zestresowanym brzusiu :/ . Także tego oficjalnie jestem bezrobotna. O tyle dobrze ze mi płaca jeszcze do końca sierpnia . U mnie jak sie daje wypowiedzenie to trzeba od razu wyjść z biura żeby informacji nie przemycic więc tak o to mam wakacje. Dziwnie sie czuje
Niby sie cieszę a z drugiej strony czuje ogromny żal... To było jak moje dziecko... Byłam druga osoba budujące ten projekt i cieżko mi kurna ale z idiota nie dam rady idę spac. Dobranocka xxxWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#2030 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem czy ten spokój wynika z tego, ze ciągle ma ten kubrak, czy antybiotyki jednak czy może jest obrażona, a obrazić to ona się potrafi. Kiedyś 2 dni się nei odzywała, odwracała lepek i cisza. Teraz też prawie nie miauczy, a wcześniej dużo nadawała. No i je za dwóch. Pierwsze 4 dni byla bardzo osowiała, jakby kota nei było, teraz już jest okej w miarę. Chociaż nadal pytam - gdzie mój kot?!---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
WIem jak się czujesz, ale zdrowie wazniejsze. |
||
|
|
|
#2031 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
@ na razie jeszcze nie mam. A Ty jak się czujesz?
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze, przynajmniej stresu nie będziesz tyle miała
|
|
#2033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wymoczyć dupkę, pomalować pazury, wycisnąć krosty Kochana, spokojnie. Tż sam Ci mówił, więc jednak coś w tym jest. Szkoda Twoich nerwów ![]() Cytat:
jak tak patrzyłam na moją młodą kozę A nie sika pod siebie? Bo to mnie najbardziej martwi |
||
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 sierpnia minęło 5 lat odkąd z nami jest i dwa mieszane 2,5 roku oraz niespelna dwuletni najmłodszy kić-dzidź Oto one Rudziol najmłodszy ![]() http://img22.imageshack.us/img22/1743/zmg3.jpg Cytat:
Pracę kończę 30 sierpnia. Znajdź dobre strony tej sytuacji Pozbyłaś się stresu w postaci IDIOTY a do tego masz upalne wakacje Cytat:
Raz się żyje a życie ucieka przez palce.
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Ja bym chciała mnieć w przyszłości kota białego, czarnego i szarego |
||
|
|
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
@ Przyjdź bo już nie wyrabiam !!Myślałam, żeby jutro też zrobić test jak rano nie dostanę. Wtedy na 100% @ przyjdzie hehehe zawsze tak mam. Robię test a @ zaraz przychodzi jakby na to czekała ![]() Jestem ciekawa Twojej jutrzejszej temperatury Dobranoc wszystkim !!! |
|
|
|
|
#2039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
kurka siwa, a ja zapomniałam o wizycie i usg poszłooooo .... jutro muszę zadzwonić do przychodni i się dowiedzieć czy dam rade się jeszcze umówić... zła jestem jak nie wiem.
Wczoraj 1 dzień łykałam wiesiołka i powiem Wam, że czuję delikatne skurcze ... także łykam minimalnie tabletki.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

I mogę z czystym sercem powiedzieć, że to nieprawda aby w domu było cokolwiek czuć
Jak ktoś sprząta normalnie, czyści kuwetę raz dziennie to nie czuć NIC. Futro jest - owszem. Zwłaszcza latem. Trzeba codziennie odkurzać, ale to już jest wpisane w posiadanie jakichkolwiek zwierząt. Jak koty są wykastrowane, to pachną domem a nie śmierdzą 
Bo mi się chyba udało 

jutro może nadrobię, dziś nie ma szans 
A kot oznaczał terytorium kiedyś i się wkurzyliśmy i poszliśmy wykastrować. Przestał i zrobił się prawdziwym kotem domowym, pantofel jak ta lala. Noski-noski umie robić ze mną
Od 5 dnia wychowany przeze mnie 

będzie dobrze, przynajmniej stresu nie będziesz tyle miała