|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
matal, super że maleńka się obróciła
przygotowuje się na wielki dzień![]() cotynato, może babka miała PMS albo gorszy dzień I im się może zdarzyć, acz bycie uprzejmym to część zawodu lekarzy, więc rozumiem, że też się wkurzyłaś. Tak czy siak, nie przejmuj się - na pewno wszystko robisz dobrzeCytat:
|
|
|
|
|
#1982 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i jest jednak główką w dół, super! ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- a co do mojej dzisiejszej wizyty to też wszystko w porządku, malutka waży 2664g iiii lekarz powiedział, że najważniejsze że dotrwaliśmy do 34 tygodnia to było dla niego ważne i że teraz dziecko jak już ma ponad 2,5 kg to można rodzić więc jeszcze dodało mi to energii i chcę zakończyć kompletowanie wyprawki niedługo ale jeszcze chwilę wytrzymam żeby mała podrosła, choć gin powiedział, że moje zalecenie oszczędzania się się skończyło ![]() szyjka skrócona, ale rozwarcia jeszcze nie ma.
|
|
#1983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ---------- Cytat:
Kurka, chciałam właśnie iść na basen, bo wczoraj w końcu mi się nie udało. Wkładam mój kostium jednoczęściowy a tu dooopa - sportowy niby rozciągliwy ale na brzuch nie wlezie. Druga próba - kostium dwóczęściowy - to znowóż pół cycka na wierzchu. Ehh, no nic może coś wymyśle. A tymczasem jade po kosz na śmieci bo podczas przeprowadzki kosz zaginął Nie wiem jak to się stało bo był naprawdę duży, ale zniknął..
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-08-06 o 04:26 |
|||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
No i pojechałam tylko po kosz na śmieci a zakupiłam jeszcze kostium kąpielowy dla mamusiek - wszystko na wyprzedaży bo już sezon jesienny idzie
I chciałam przejść obojętnie obok działu dziecięcego, ale mi się nie udało, więc pochwalę się moją zdobyczą. Komplecik rozmiarowo na 3 miesiące wełniany Niby z działu dla chłopców, ale jak dołożę różową/filoetową czapeczke i skarpetki to akurat będzie dla Poli na święta
|
|
|
|
#1985 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witamy o poranku
Cytat:
Cytat:
Już mniej niż więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj Ojejku jakie kruszynki Dużo zdrówka życzę Twoim syneczkom i trzymam mocne kciuki za szybki powrót obydwu do domku Cytat:
Czyli ciągle działacie przeprowadzkowo Zatem rychłego 100% sprowadzenia się no i mega wygodnego materaca na nowym ![]() Cytat:
Ale duża kluseczka Cytat:
Normalnie cuda-niewidy Zmniejszające się stroje kąpielowe i znikające kosze na śmieci ![]() A komplecik śliczny |
|||||||
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
a teraz ile waza?
|
|
|
#1987 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. A przy okazji baardzo podoba mi się pościel ![]() Cytat:
chłopaków Cytat:
dzidzia jaka duża ![]() Wczoraj siostra dała mi już walizkę do szpitala, więc powolutku mogę zacząć przygotowania. Ociągam się z praniem ciuszków ale tłumaczę sobie to tym ,że w przyszłym tygodniu będę miała komodę dla dzidzi i wtedy się za to zabiorę. Póki co nie mam gdzie układać ciuszków bo trochę mam w jednej szafie, część w innej i taki ogólny rozgardiasz
|
|
|
#1988 | |||
|
Zadomowienie
|
nie wiem, czy też tak macie, że od początku ciąży zatyka wam się nos? Ja nie mogę, bardziej mi to przeszkadza niż brzuch a woda morska nic nie pomaga...Cytat:
hhe, ja się wczoraj wzięłam o godz. 20.00 a mycie szafek w kuchni i udało mi się skończyć aż 3 ale a propo uwag ludzi też mnie to denerwuje, szczególnie jak mama mi schodzi ze mną do samochodu znieść mi torbę, która nie waży więcej niż 1,5 kg, bo ja nie mogę przecież dźwigać! na szczęście nie widujemy się częściej niż raz na 2/3 tyg. Vea - za 8 miesiąc Cytat:
i trzymam kciuki za bezpieczny i szybki powrót dzieciaczków do domu ![]() Cytat:
super duża dziewczyna ![]() ja się witam w 33 tc Diorisha - dobrze, że liczysz dni do TP, to wiem ile mi do cc zostało |
|||
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Matall, jak fajnie że Elenka zrobiła fikołka madziaW cieszę się ze sie wszystko dobrze skończyło, juz teraz będzie tylko lepiej LaLoca gratuluję kolejnego tygodnia, świetne zakupy poczyniłaś Larysa to teraz możesz szaleć... |
|
|
|
#1990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że się odezwałaś nieraz się zastanawiałam co u Was i jak chłopaki sobie radzą w brzuszku, a oni już na świat wyszli życzę im duuuużo zdrowia i szybkiego dołączenia do mamusi w domku Tobie dużo sił i optymizmu pozdrawiam MAMY KOLEJNE DZIECIACZKI NA WĄTKU Dziękuję. Czekałam na tą odpowiedź Cytat:
pracuj nad tą szyjką - niech się powoli otwiera ![]() Cytat:
Dziękuję
|
|||
|
|
|
#1991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja już po śniadanku i już mi gorąco. Jakoś coraz gorzej znoszę tą temperaturę z dnia na dzień. Dzisiaj nigdzie nie wychodzę, tylko wieczorem na SRCytat:
Zwłaszcza przy metalowych wziernikachCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w nocy się śpi a nie sprząta :P szalona ![]() Gratuluję nowego tygodnia ![]() Dziewczyny a kupujecie pas poporodowy? wczoraj była u mnie znajoma i bardzo polecała. Jest zadowolona z efektów. Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-08-06 o 08:14 |
|
|
|
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nos tez mi się często zatyka ![]() A co do sprzątania :
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-08-06 o 08:17 |
|
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie lubię badania wziernikiem, zawsze mi się każe gin rozluźnić... hehe rozluźnić to ja się mogę z tż....
na początku ciąży położna pobierała mi cytologię i mnie zastrzeliła pytaniem, wzięła dwa wzierniki mniejszy i wiekszy i pyta jakim mnie pan doktor bada... ja oczy jak 5 z, skąd mogę takie rzeczy wiedzieć... ale wzięła ten mniejszy bo jak stwierdziła: pani drobna jest
|
|
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
witam i ja po przerwie
Dzięki z akciuki za mame Jest ok miałam jakiś niezidentyfikowany atak niewiadomo czego?? Ale jeste dobrze i wróciła tego samego dnia do domuPo krótce nadrobiła i siedze ze łzami w oczach jak przeczytałam wpis madzi o chłopakach ( no i że jeden to Adrian to juz całkiem wymiekłam )W ogóle mam świeczki w oczach jak ten czas leci i jak nasze dzieciaczki rosą coraz więcej waży już ponad lub ok kilograma!!! Super Mój tez już pewnie z 2,5 waży Co do samopoczucia ostatnio czuję sie tragicznie. Po raz pierwszy puchną mi nogi juz drugi dzień z rzędu i czuję sie jak wieloryb i wszystko ogarniam i robię ostatnie zakupy wyprawkowe do szpitala Pozdrawiam i miłego dnia życzę |
|
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym nie miała miejsca na układanie upranych i uprasowanych ciuszków to też bym poczekała. lada chwila będziesz miała komodę to ogarniesz wszystko Cytat:
Gratuluję 33tc Od dziś to 47 dni do TP ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Ja nie miałam po pierwszym porodzie i teraz też nie mam w planach zakupu. |
||
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, koszenie trawników. ale za spacery wózkiem z 12 kg dzieckiem nie dostaje
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2000 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ja już na nogach od 6:30 małż juz pojechał do Wawki, a ja byłam na badaniach ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Matal super, że Elenka fiknęła
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że mama w domku ![]() Oj już niedługo posypią się nam maluszki |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ja nie i jest gorzej (no ale ja w sumei neiwiele robie). nosilam tylko na wielkie wyjscia. moze teraz sie bardziej wezme i brzuszki bede robila bo po pierwszejciazy troche to jednak dalo.
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh najwidoczniej podciągnęli Ci to pod relaks
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje synków na pewno był to ciężki okres ale już niedlugo bedziecie w domkuaż się poryczałam przy czytaniu twojego posta! zaglądaj zaglądaj i pisz do nas jak bedziesz mogla
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo znowu parę cm ubędzie od razu po porodzie sama nie wiem jak to zmierzyć...
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
to samo słyszałam, ja nie kupuję
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście używa cały czas balsamu ujędrniającego. Ja nie mam zdania dlatego pytam, bo jedna pozytywna/negatywna opinia mi nie wystarcza, bo tanie to nie jest
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z tym pasem nie jest tak, że trochę wcześniej można zacząć ćwiczyć? szczególnie po cięciu na brzuchu? i po cc on chyba w ogóle w pierwszych dniach bardzo pomaga funkcjonować, bo tak nie boli jak się nie daj boże kichnie, czy zakaszle, gdy mięśnie są podtrzymane...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

przygotowuje się na wielki dzień
I im się może zdarzyć, acz bycie uprzejmym to część zawodu lekarzy, więc rozumiem, że też się wkurzyłaś. Tak czy siak, nie przejmuj się - na pewno wszystko robisz dobrze
u mnie bardzo duzo sie ostatnio działo,dlatego na tak dlugo zniknelam z wątku. na poczatku czerwca wyladowalam w szpitalu dlatego, ze jeden z moich blizniakow byl duzo mniejszy od drugiego. od razu mialam zapowiedziane, ze zostane tam az do porodu. i tak sie stalo... 30 czerwca mialam zrobiona nagla cesarke, bo u jedneko dziecka zaczelo zanikac tetno. wszystko bardzo szybko sie rozegralo, sama nie wiedzialam co sie dzieje, nikt z najblizszych nie wiedzial, ze rodze, po prostu po wszystkim obudzilam sie sama na sali pooperacyjnej. nie wspominam milo, tego, co sie dzialo, ale najwazniejsze jest to, ze ZOSTAŁAM MAMĄ dwóch przecudownych chlopców!!! moi synkowie to Adrian, który urodził się z wagą 1400 gram i Sebastian z waga 650 gram. chlopcy leza jeszcze w szpitalu, ja ciagle latam do nich z mlekiem, byly lepsze i gorsze dni, ale wszystko wskazuje, ze juz niedlugo Adrianka wezmiemy do domku i bedziemy cierpliwie czekac, az Sebus do nas dolaczy. mimo, ze nie mam jeszcze synkow w domu, moge powiedziec ze bycie mama, to najwspanialsza rzecz na swiecie, duzo łez to kosztuje, ale ile radosci z machnięcia malutką rączką, otworzenia oczka, czy nieswiadomego jeszcze usmiechu 

) więc też super, serduszko 136 uderzeń na minute, dno macicy położone idealnie
Ale uspokoiłam, że to tylko Edzik, to zaczęła mówić, że strasznie to wygląda i że bardzo mi współczuje 

[/RIGHT]
chłopaków 

a woda morska nic nie pomaga...

na pewno był to ciężki okres ale już niedlugo bedziecie w domku