|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Cytat:
teraz mam fructis do włosów zniszczonych, uwielbiam zapach tych produktów, fajne są też loreala Cytat:
Cytat:
chociaż oba ładne Cytat:
![]() pranie zrobił, ogarnął chałupę, nie marudził
|
|||||
|
|
|
#1952 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
. Śliczny kombinezon no i komoda Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaka duża twoja dzidzia Cytat:
Cytat:
Kliniczej kazała zrobic bo ponoć od niedawna wymagają. No to robię ![]() Cytat:
|
|
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
mam pytanko, może niektórym wyd się głupie ale czy pieluszki tetrowe i flanelowe też prasujemy ![]() :conf used: Bo poprane oczywiście już mam
|
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorkiem,
patrzę na wagi tych waszych dzidziusiów i niektórzy już mnie "przerośli" jak się rodziłam. czarna, your Angel- życie jest niesprawiedliwe... ![]() matall- super, że Mała się przekręciła, ale w sumie co się dziwić jak ciągle piszesz, że Cie naparza po żebrach ![]() passion- trzymam kciuki, żeby wzrosła ilość tych wód. Zaskoczę Was- i ja się wkurzyłam na małża. Łajza obiecała, że umyje podłogę. Nie napisze ile czasu mi obiecuje ale mi już zaczyna to przeszkadzać. Jeszcze jest kilka innych rzeczy (w tym mycie okien). Pokłóciłam się z nim, że do rodziców jeździ pomagać, a potem jest zmęczony cały tydzień i nie ma siły nawet poodkurzać. Ja tam jutro znajdę jednak siłę, żeby to zrobić i jeszcze zadzwonię do teściów i zapowiem, że nie będzie do nich jeździł jak to tak ma wyglądać. Leń śmierdzący. Obraza majestatu i foch...
|
|
#1955 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co niektórych lekarzy to trzeba by było powystrzelać Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę
|
|
|
#1956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się lekarą ![]() Cytat:
dziś na spacerze też już ledwo człapałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1958 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Gratuluje wizyt!
Ja tez mam dola. Mam juz szczerze dosc. Czuje sie umeczona po prostu. Mam nadzieje, ze za pare dni odstawie leki i moze porod bedzie szybciej. Kij z remontem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
![]() Po dzisiejszym jeziorku (udanym ale troszkę męczącym- upały ) mam ochotę tylko na łóżko i lulu
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
tysiąc myśli, tysiąc pomysłów i zero konkretów. Podobnie z fotelikiem i łóżeczkiem. Też jakaś strasznie niezdecydowana się zrobiłam, co do mnie raczej niepodobne. Dziewczynki za wizyty i Wasze Dzieciaczki!87czarna bardzo mi przykro
|
|
|
|
#1962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluski na parze przed 23
![]()
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Smacznego
![]() Ja dzis mialam drugi w tej ciazy dzien zarloka. I teraz mi niedobrze. Wiec jutro bedzie dzien niejadka zapewne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
Tradycyjnie wieczorową porą, bo u nas to najlepiej wychodzi, mogę ponadrabiać nieco zaległości.
Przede wszystkim dzięki za powtórne ciepłe przyjęcie I gratulujemy pozytywnie zakończonych wizyt Aczkolwiek jak się czyta o tym, że u niektórych z Was już tak blisko do porodu to rośnie podekscytowanie.. ![]() Mój gin na ostatnim usg (10.07.) stwierdził, że Patryś wzrostowo jest o tydzień do przodu, czyli że z terminem przeskoczylibyśmy na 6.09. Generalnie jednak trzymamy się terminu z OM, bo na razie poza trudnościami z przyjęciem wygodnej pozycji i obolałym od kopania brzuchem nie ma argumentów żeby sądzić, że Mały się pospieszy . Wtedy też gin stwierdził położenie pośladkowe, ale wierzymy, że jeszcze się obróci i unikniemy cc. Następną wizytę mamy 20.08. i zobaczymy co wtedy powie.Ja od m-ca jestem na tardyferonie, bo hemoglobina jak zwykle za niska, ale powolutku idzie do góry. Mała infekcja opanowana i teraz już wyniki wszystkie do przodu. Nasz wózek leży już od paru tygodni na segmencie - dostaliśmy w prezencie używany, ale w świetnym stanie Quinny Buzz 3, dokupiłam tylko gondolę - też okazyjnie . Wygląda na to, że będzie praktyczny i lekki w prowadzeniu, a o to głównie mi chodziło. Poza tym czeka mnie jeszcze dobrnięcie do końca z tematem zabudowy segmentu, ale wkurza mnie to, bo nasz potencjalny wykonawca trochę leci w kulki. Ale jakoś powoli podołamy. Te ogólne zmęczenie bierze się pewnie z ciężkiej pogody... ja dzisiaj przez pół dnia walczyłam z paskudnym ćmieniem głowy, nic nie byłam w stanie zrobić poza ziemniaczkami i mizerią na obiad. Na szczęście szybko i lekko poszło.
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba w przyszłym tyg. zamówię, ale muszę też kupić prześcieradło do wózka i zamówię u jednego sprzedawcy z tym, że chciałabym z jersey-u i tu jest problem...Zrobiłam dzisiaj zakupy u rodzyneczek za 200zł Dzisiaj przyszło łóżeczko Jutro przyjdzie pościel http://allegro.pl/posciel-haft-8el-1...389350809.html i aż mnie skręca z ciekawości no ale już najwyższa pora, bo dzisiaj rozpoczęłyśmy 32tc, a więc 8 miesiąc |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I faktycznie umawiają nas tak samo, jakaś zmowa ![]() a co do ginki to ogólnie jestem zdziwiona bo chodzę do niej już drugą ciążę i nigdy mnie tak nie wpieniła. Gorszy dzień miała pewnie a dodatkowo jeszcze tż umawiał nas telefonicznie i nie wpisała do kalendarza. Nie wiem, może liczyła, że powiem, że ok, przyjdę innym razem? No bez jaj ![]() A wy nie macie tak, że spinacie się pierw jak ten wziernik wchodzi? Ja mam tak automatycznie- zawsze. Nie jest to najprzyjemniejsze. Ona to robi delikatnie co prawda- bo mam porównanie, ale mimo to, jest to nieprzyjemne. Tzn dziś mnie bolało, ale pewnie przez infekcję. Ale kij z nią. Już za wiele tych wizyt nie ma. Przy trzecim zmienię ![]() ![]() Widzę że już u was prasowania pełną parą, zazdraszczam, chociaż aż się boję jak widzę ilość która na mnie czeka
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde tylko 3 strony... a już się bałam ze znowu nie ogarnę ilości postów do przeczytania
|
|
|
#1969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w sumie jeszcze nikt mnie nigdy z tego tytułu nie opierniczył :P wręcz przeciwnie. Gorszy dzień w sumie każdy może mieć, a w zetknięciu z buzującymi hormonami jego skutki mogą być bolesne niestety. Ale jak to mówią, co nas nie zabije, to nas wzmocni, a ktoś mi ostatnio napisał, że twarde poślady, to jędrne poślady, więc warto czasem się pomęczyć i przyjąć kopniaka hehe
|
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwal się pościelą jak przyjdzie ![]() i gratulacje za rozpoczęty miesiąc! ![]() Cytat:
![]() Idę gotować obiad, bo temperatura w mieszkaniu jest, o tej porze, dopiero znośna.
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
krde nadrobilam caly dzien i skasowaam odpowiedz;/
z tego co pamietam: ladanse u mnie w ikei byly lampki kwiatki czarna bardzo mi przykro z powodu kolegi shure drugie łóżeczko fajowe ![]() madzia łóżeczko dumbo lepsze wg mnie ![]() passion cały czas trzymam kciuki by u was sie polepszylo ![]() kropla super wiesci asiek89 fajnie ze sie odezwalas gratki za synka i 35tydzien
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że gorzej, ale nawet jak się skupię żeby się rozluźnić to jak poczuję obce ciało, wkładane na sucho i jeszcze zimne/metalowe - to chyba mam taki system obronny. A dziś jeszcze ta infekcja, którą sama odczuwam i podrażnienie wzmogły moje systemy obronne ... no cóż CZeba przeżyć
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
mialam dzisiaj okropny dzien, z rana poklocilam sie z sis i caly dzien poplakiwalam wlasnie klade sie spuchnieta spac
pozniej zabralam sie za skrecanie mebli, zlozylam szafe i komode z ikei, oczywiscie dostala ochrzan od matki ze targalam przez 2 pokoje czesci z mebli i sie obrazila ze skoro jestem taka zaradna to mam sobie wszystko sama robi, pozniej siostra mnie zrypala za te meble tez, obie twierdza ze przesaadzam,\\ i tu apropo ostatniego tematu skonczonego co prawda, skoro ja nie mam ciazy zagrozonej dobrze sie czuje itd to chyba moge powoli cos porobic nawet wymagajacego wiecej sily? czuje ze presadzaja nie powiem, czuje sie padnieta wymeczona i lekko obolala jak po gimnastyce ale bez przesadyzmu ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- aha wszystkim dziewczynom co mialy dzisiaj wizyty gratuluje ![]() mialam napisane bezposreednio ale wzielo sie i skasowalo...;/
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
prawie was nadrobilam
ale mialam intensywny dzien pojechalam po tz do pracy, po tesciowa, z tesciowa na zakupy ciuchowe chciala mi kupic spodenki krotkie ale nic nie znalazlysmy z tz do tesco, do endokrynologa i do castoramy 900zl zniknelo z portfela ![]() ide.spac jutro caly dzien w pracy wiec trzymajcie kciuki zebym dala rade bo carno to juz widze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1975 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, kolejna zaginiona mamusia postanawia sie znów przyłączyć
u mnie bardzo duzo sie ostatnio działo,dlatego na tak dlugo zniknelam z wątku. na poczatku czerwca wyladowalam w szpitalu dlatego, ze jeden z moich blizniakow byl duzo mniejszy od drugiego. od razu mialam zapowiedziane, ze zostane tam az do porodu. i tak sie stalo... 30 czerwca mialam zrobiona nagla cesarke, bo u jedneko dziecka zaczelo zanikac tetno. wszystko bardzo szybko sie rozegralo, sama nie wiedzialam co sie dzieje, nikt z najblizszych nie wiedzial, ze rodze, po prostu po wszystkim obudzilam sie sama na sali pooperacyjnej. nie wspominam milo, tego, co sie dzialo, ale najwazniejsze jest to, ze ZOSTAŁAM MAMĄ dwóch przecudownych chlopców!!! moi synkowie to Adrian, który urodził się z wagą 1400 gram i Sebastian z waga 650 gram. chlopcy leza jeszcze w szpitalu, ja ciagle latam do nich z mlekiem, byly lepsze i gorsze dni, ale wszystko wskazuje, ze juz niedlugo Adrianka wezmiemy do domku i bedziemy cierpliwie czekac, az Sebus do nas dolaczy. mimo, ze nie mam jeszcze synkow w domu, moge powiedziec ze bycie mama, to najwspanialsza rzecz na swiecie, duzo łez to kosztuje, ale ile radosci z machnięcia malutką rączką, otworzenia oczka, czy nieswiadomego jeszcze usmiechu zyczę Wam wszystkim powodzenia, będę zaglądać do Was podczas moich seansów z laktatorem, a Was proszę o tzrymanie za nas kciuków pozdrawiam
Edytowane przez madziaW22 Czas edycji: 2013-08-05 o 23:41 |
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Więc tak wszystkim dzisiaj wizytującaym gratuluję wag, itp.
Matal i Ladan oj Kochane wy to się macie z tymi TŻ, mam nadzieję, że sytuację już opanowane ![]() vea kropelko Ty już tak bliziutko ![]() Nadrobiłam. O mamo ! czarna moje kondolencje. Pojechałam dzisiaj do konsulatu, paszport będzie albo początek września, albo października. Taaa i napewno go odbiorę wtedy. Babka powiedziala, że zrobi wszystko, żeby to był początek września. Powiedziała, że śliczna ze mnie dziewczyna. Na zakupach szału nie było. Teraz mi nogi tylko w dooope wchodzą. Głowa mnie boli i ogólnie gorąco strasznie u nas. Także idę spać moje kochane. ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
|
|
#1977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maleństwa prawdziwe, takie drobinki, ale oby zdrowo rosły i już wkrótce wróciły z Wami do domu
|
|
|
|
|
#1978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzizas nie nawidzę takich pustaków :/ do mojego tż też długo jedna laska wypisywała, w końcu opierd**** ją ostro jak zadzwonił do niej i do tej pory cisza a smsy typu "mam ochotę na przytulanki z Toba" ciul, ze laska ma meża i dziecko :/ bez kitu.... albo jedna gówniara teraz ostatnio pisała do tż, on jej nie odpisywał, a ta co tydzień coś tam pisała, np. że dziś była na zakupach a później jedzie na wieś no kurrrrrrrr wiec wkurzyłam się napisałam jej na facebooku wiadomość że mi jej szkoda bo mój dawid nie ma czasu na odpisywanie na głupie smsy więc sama jej napisze, że u niego wszystko dobrze, remontujemy dom, za chwilę córeczka się urodzi i takie tam to jak tylko odczytała wiadomość to mi odpisała "jaki dawid?" a mojemu dawidowi napisała smsa z gratulacjami że będzie miał córeczkę :/ no to jej napisałam że po co pyta jaki skoro od razu wiedziała do kogo odpisać bo byłam obok wtedy... a szkoda gadać o takich pustakach ![]() Cytat:
Cytat:
i za miesiąc ![]() sama się przeraziłam, ale z drugiej strony ucieszyłam
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki żebyście jak najszybciej byli w domu w komplecie
|
|
|
#1980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
koleżanka po 23.00 napisała mi sms że dała radę
i jest już po faaaaaaaaaaaaaaaajnie jej a mieszka się nam dobrze znaczy wiesz, jeszcze że tak powiem nadal ja mieszkam tak pół na pół, teraz akurat jestem u rodziców od wczoraj, a jutro zawożę kolejne rzeczy p.s. tu mam wygodniejsze łóżko.... znaczy tam też będzie wygodne.... jak kupimy materac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
))))) kolejna coraz bliżej! super ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Ale uspokoiłam, że to tylko Edzik, to zaczęła mówić, że strasznie to wygląda i że bardzo mi współczuje 
(((

. Śliczny kombinezon no i komoda
Na sali była klima, więc było spoko. Julek towarzyszył mi przez całą imprezę - gramolił się, pukał, stukał
.
jaka duża twoja dzidzia 

Nie przejmuj się lekarą 

dziś na spacerze też już ledwo człapałam
Julek 18.09.2013