|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
oczy mi się kleją, ale mąż zrobił pieczone ziemniaczki i rybę z foli
nie ma to jak żarcie o 23 ![]() zaczynam robić zapasy mleka, mam zamiar wyjść w końcu na zakupy porządne, poki co udało mi się ściągnąć 50 ml z cyca którym mały się objadł na dobranoc, jestem ciekawa ile w takim cycu pomieści się mleka
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
dzięki za miłe słowa odnośnie moich włosów
![]() == oczywiście Młody nie dał rady zrobić sam kupy ![]() ![]() windi poszło w ruch i w dalszym ciągu jest mocno zagazowany i kupa też ma bąbelki powietrza cholera by to wzięła, kiedy to się skończy?? ![]() anka- mniam mniam ziemniaczki i rybka smacznego![]() mi też się oczy kleją... i mi gorąco... tragedia jakaś z tą pogodą... color- za wspaniałą organizację czasuszprotka- mi się też wydaje , że jest ze mnie jak Ty to mówisz "nieogar";p ja nawet nigdzie dzisiaj z chaty nie wyszłam ![]() DOBREJ NOCY |
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Color ja Cie mega podziwiam, ze tak sobie super radzisz! Grunt to dobra organizacja, ale tez checi do niej. Ja mam 3 razy mniej obowiazkow, a czesto mi sie po prostu nie chce tylka ruszyc, zeby cos zrobic
![]() Salviae juz ze dwa razy mialam sie odniesc do Twoich ciasteczkowych postanowien od jakiegos tygodnia sama probuje rozprawic sie tkwiacym we mnie ciasteczkowym potworem jak jednego dnia udalo mi sie powstrzymac I nic slodkiego nie kupilam to w domu upieklam 2 blachy ciasteczek owsianych. Obiecywalam sobie, ze sobie powydzielam dzienne porcje I co? Wszystkie zniknely w ciagu jednego wieczoru I poranka wczoraj mysle sobie, tak dalej byc nie moze, musze skonczyc z tym lakomstwem. Wytrzymalam do wieczora poczym wyslalam tza do sklepu po loda - przyniosl mi litrowe carte dor .opalaszowalam prawie cale pudlo bo zamrazarnik zapchany I nie bylo jak ich przechowac dzis w miare sie udalo choc zjadlam 4 tosty z dzemem... No zobaczymy jak to sie dalej potoczy... Ale moj brzuch rosnie I rosnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#246 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() My musimy w końcu w któryś dzień podjechać do księdza i restauracji i coś ustalić ![]() Cytat:
![]() Ale dużo lepiej niż mój leniuch W. ![]() dla M.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pouciekały nam mamuśki ![]() Cytat:
Cytat:
dla Kubusia, pięknie trzyma główkę i jaki już dorosły na tym zdjęciu
|
||||||
|
|
|
#247 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Happy super fryzurka i jaka śliczna Helenka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wpadaj częściej ![]() dla BartkaCytat:
ale za odważną decyzję ![]() Cześć, pewnie że pamiętamy i super, że w końcu wpadłaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi przychodzi wypłata ok 25, ale ja mam DG. Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-06 o 01:20 |
|||||
|
|
|
#248 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Też się cieszę
Cytat:
dla Kubusia, zdolny chłopakCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wcześniej pisałam na szybko i niedokładnie Piersi mnie nie bolą, żadnych zgrubień też nie mam. Czasami mleko samo mi poleci, ale w większości coś się pojawia jak nacisnę Ostatnio w ruch poszedł laktator, bo wydawało mi się, że się nazbierało, a tam zonk i tylko z obu aż... 20 ml ![]() Cytat:
![]() Nawet jakbyś się ograniczyła z pisaniem to i tak pewnie byłabyś w top ![]() ![]() Cytat:
Daj znać czy się spodoba Mateuszkowi i jak się będzie sprawował, bo też go oglądałam i się zastanawiam ![]() Cytat:
Cytat:
Oby W. i L. dobrze ja zniosły
|
|||||||||
|
|
|
#249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wow! ![]() Cytat:
Cytat:
, bo mój taki sam leniwiec ![]() Ale na szczęście nie płacze jak go położę na brzuszku.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Uff udało mi się w końcu nadrobić Została jeszcze do przeczytania końcówka starego wątku, ale to już nie dziś, bo już mi się oczy zamykają W. śpi od ok 21:30, przed chwilą obudził się na jedzonko i śpi dalej |
|||||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam zalezglosci z poprzedniego watku
whatithink - zycze milego urlopu! slodziak z teg Twojego synka ![]() Ag_nes, z ta czapka to powaznie?! jesli tak, diabelska ciotka szykuje na Ciebie bacik odpusc dziecku, przeciez pot sie po dupciach leje! zobaczysz, ze walka z ciemieniucha bedzie od razu wygrana! Dziewczyny, ktore urzadzaly chrzciny i "poprawiny" w domu...dlaczego nie wszystko w lokalu? przeniesienie imprezy do domu to pewnie podwojny wydatek. dlaczego juz do konca nie imprezowaliscie" w lokalu? pytam wylacznie z ciekawosci do mojego tz taka wersja nie przemawia hehe.Motylku - oj wziela sobie Nelcia cwiczenia do serca. teraz wystarczy ja polozyc na brzuszku i od razu dumnie prezentuje co potrafi i ja tez czasem sprawdzam czy moje dziecko oddycha :P ten jej sen przechodzi ludzkie pojecie. dom pelen ludzi, dzieciaki nad nia wisza i jeden przez drugiego probuje ja "podziubac" zeby chociaz otworzyla oczy...a ona nic spiaca krolewna.gratuluje lowow lumpowych, pochwal sie koniecznie fajnie, ze moj patent ciuszkow "na wyrost" komus sie przydal wole duze i luzne sukienki, niz wciskac rozmiarowo na styk.Lonely - nasz wozek jest wozek superowy. zakup nalezy do udanych ale po takich dlugich rozwazaniach i testach to chyba nie moglam nas zawiesc hehe. city move rewelacyjnie sie prowadzi, przyciaga uwage innych (ciagle ktos nas zatrzymuje i o niego pyta), jest bardzo funkcjonalny. kolor ze zdjecia jak najbardziej rzeczywissty - turkus. http://tako-poland.eu/blog/2013/02/22/nowy-city-move dzieki za uproszczenie przepisu cukinie czekaja, jutro w koncu sprobuje.AAA I NAJWAZNIEJSZE - nie wyrzucaj mleczka!!! nawet duzemu Wiktorkowi bedziesz mogla je dodac do deseru, jogurtu, jakiejs kaszki...mleko mamuski jak to powiedziala nasza polozna "na wage zlota" i tez przestrzegala mnie podczas nawalu zebym go nie wylewala. ok stary watek nadrobiony, przenosze sie do nowego nie ma jak pobudka o 3 w nocy i czytanie forumowej lektury - ale bez Was nie zasne hehe.nie bylo mnie cale poltorej dnia i Nela zdobyla nowa umiejetnosc - chwytanie przedmiotow. malutka spryciula pieknie chwyta smoczek i celuje do buzi, probuje lapac inne rzeczy i jak juz jej sie uda to urzadza sobie test smaku mamy niezly ubaw gdy probuje wymacac smok lezacy gdzies obok.coraz czesciej potrzebuje tez pieluszki zeby sie wtulic i zasnac chyba w ten sposob sama odcina sie od bodzcow zewnetrznych, ktore atakuja ja juz wszystkich stron.dostalismy sporo superowych zabawek i gadzetow - aktywizujaca kostke, jakies miseczki, talerzyki, pojemniczki na deserki wszystko co przyda sie juz niebawem.z takich smieszniejszych - moj brat poslal mi rzesy do nowej fury hehe. http://noblelashes.pl/auto-rzesy-auto-rzesy/p,206065 tz chyba mniej zachwycony niz ja ![]() ---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ---------- Justi - brawa dla Bartusia - tez sobie wzial do serca podnoszenie glowki efekty widac od razu!Banka - Michas slicznie trzyma glowke, co sie go czepiasz?! :P Lonely - Nelka tez lubi robic kupy na raty. i przy kazdej kolejnej zmianie pieluchy ma taaaaki usmiech jakby mowila "matka jak jestes narwana to przewijaj i 5 razy" dzwiganiem glowki nie przejmuj sie, mlody zalapie jak Nelka w swoim czasie probuj tylko kilka razy dziennie i kladz go na brzuszek. zabawki naprawde duzo daja. moja tez czesto podnosi stopki do gory i robi foczke pokazalam nasze zdjecia siiostrze i stwierdzila, ze moj chrzesniak baaardzo tej pozycji nie lubil. nie kazde dziecko ma ochote na takie cwiczenia :P kolorowe zabawki przed glowa (ktorych na codzien nie oglada) tez duzo daja.w ogole widze w niej coraz wiecej z charakteru tz - kiedy probuje ja strofowac "kobieto ja przez ciebie zejde na zawal" ona smieje sie jak szalona...tatus tez tak ma! im bardziej wyprowadzi mnie z rownowagi tym zabawniej :P zauwazylam tez, ze kiedy slyszy nasze wymiany zdan -"tatus wrocil z pracy, opowiemy mu jak dalas mamie popalic?" - "nela co ta mamuska opowiada? grzeczna bylas prawda?" ona smieje sie i az kwiczy cos czuje, ze rosnie nam niezle ziolko...Humback - swietnie, ze mozecie wakacjowac tak dlugo! zazdroszcze tej wsi rodzina juz przywykla do imienia? pesel mielismy do odbioru po 2-3 tygodniach od odebrania aktu urodzenia, ale dzwonilam do UM wczesniej i juz na nas czekal (chcialam szybko doniesc do papierow o becikowe).Agnes - doczytalam o imprezce "ogrodowej". rozumiem dlaczego tak zdecydowalas. u nas tez jesli odbeda sie chrzciny beda bezalkoholowe. uwazam, ze imprezy dziecka (chrzciny, roczek, komunia) powinny takie byc. jest tyyyyyle innych okazji do spozywania %, ze dziecku mozna odpuscic :P Motylek - widze, ze zainspirowalam Cie mata. ja obserwowalam dwie, ale po opiniach dziewczyn zrezygnowalam. troche obawialam sie, ze zrobie mlodej krzywde tekst o podobienstwie kresek - rewelacja! Nela ma non stop zacisniete piastki i zbiera w nich wszystkie kudly swiata Salviae - rozbawialas mnie "krecha" masz jest mistrzem komplementow hehe.---------- Dopisano o 04:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:55 ---------- Motyl - Nela juz jest zapisana na basen. zaczynamy 1 wrzesnia. placimy 29zl za pierwsze wejscie. nastepnie karnet 10 zajec 290zl (w 13 wybranych tygodniach zajeciowych) albo 340zl (20 tygodni) jednorazowe wejscia 38zl, wiec wolimy karnet - bedzie wieksza motywacja ![]() Salviae - dzwon i zapisuj, bo u nas tez info baenowych jeszcze nie ma, a miejsca juz na wyczerpaniu jednak rodzice niemowlakow to teraz dosc liczna grupa, a miejsca ograniczone.Magiusa - biedne kotki pewnie ciezko bylo podjac decyzje o ich wyprowadzce. oby tylko Darus nie byl uczulony na siersc i kotki mogly wrocic. dzieciaki znajomych pewnie zachwycone...chociaz sa w takim wieku, ze obawialabym sie o kotki ![]() Karolina - jesli pediatra nic Ci nie mowil, to nie przejmuj sie gadaniem szwagierek. glowke uparcie przekladaj na druga strone (przenies przewijak, zabawki, pod glowe podkladaj woreczek wypelniony ryzem). u nas wystarczyl tydzien i mala juz sama kladzie sie na drugim boczku. piastki tez zaciska, ale pediatra o nich i napieciu nic nie wspominal. kazal tylko zwrocic uwage na te glowke. pisalsmy na forum sporo na ten temat. duzo dzieci ma swoj ulubiony boczek - to czesto opozostalosc z brzuszka. ---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Veronic - mnie tez kusi obciecie wlosow, ale takie konkretne. z dlugich np. na Kozuchowska w rodzince pl a razie sa plany, gorzej z realizacja hehe. zaczynaja jednak wypadac, wiec chyba czas najwyzszy.ps. sprzedaj warkocza, bedziesz bogata ![]() Vil - nie ma jak aktywny weekend fajnie, ze nadrabiasz ciazowe zaleglosci.Happy- cos z linkiem do ciasta jest nie tak superowa fryzurka i jak Ty babo mlodziutko wygladasz ekstra! aaa i Helenka jest U-RO-CZA! zazdroszcze tej jej czuprynki
|
|
|
|
#251 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- dziś kupuję takie książeczki może to mojego leniwca zmotywuje ![]() ---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- Cytat:
ja przy jednym ledwo się ogarniam a co mówić przy trójce
|
|||
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry pośniadaniowo
![]() zbieram się i pędzimy na spacer póki się da w sumie już gorąco ... połazimy sobie chociaż trochę po parku bazyliki i przetestujemy koło które mąż w nocy łatał
|
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Ja dopiero oko otworzylam a ty juz gotowa do spaceruuu ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- M. Dzisiaj brzusio mocniej bolal.poplakiwal takze magiczna data 3 mc nie dziala Za tydzien w czwartek jedziemy na 3 albo 4 auta do zoo w Eberswalde w koncuu gdzies pojedziemy na caly dzionek cala rodzinka![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#254 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja jeszcze czekam aż Adi się obudzi, zbudził się o 5 po 8 h snu, wszamał butelkę i przed 7 zasną, nie obudziło go wybieranie się do pracy tż, ani chwilowa wizyta dziadków
|
|
|
|
|
#255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, że były zdziwione jak im powiedziałam, że przy rocznym to macierzyński jest płatny 80% i oczywiscie podanie mi źle podyktowaly i teraz muszę iść i sama to w zusie pisać od nowa, tylko muszę poczekać aż mój zakład pracy prześle im papiery, a nie wiem kiedy to zrobi, bo umowę miałam do 3 sierpnia. Także raczej już za późno na to bym miała płatne przez rok 80%.Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Ja mam prawko od 4 lat. Pierwsze 2 lata jeździłam moim fordzikiem. Dziadziuś był ale śmigał:-P rozsypał się i od 2 lat moje prawko się kurzy:-/ Może kiedyś dorobię się jakiś 4 kółek bo inaczej ciężko się ruszyć gdzieś dalej Witam się:-* Dzisiaj zaś grzać zaczyna. Ale ja się tam cieszę mimo,że zdycham bo wiem,że jak przyjdzie zima i temperatury na minusie,ubieranie siebie i 3 dzieci w pierdylion warstw to będę kląć jak szewc i płakać za tym ciepełkiem;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#257 |
|
BAN stały
|
Może któraś się orientuje czy przy przyznawaniu zasiłku rodzinnego biorą pod uwagę dochód z dopłat unijnych z rolnictwa? Już 3 razy dzwoniłam do mopru w tej sprawie i żadnej konkretnej informacji nie uzyskałam. Najlepszy był komentarz jednej kobiety: proszę zobaczyć czy tam we wniosku jest to wpisane czy nie ......
toż chyba osoba wydająca i przyjmująca te dokumenty powinna wiedzieć co w nich chociaż jest
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
Cytat:
Moim pierwszym autkiem byl kaszlak ![]() Moze udavWam sie po troszku odkladac jakies tanie a sprawne autko kupic ale oplaty tez sa echh i paliwo kosztuje , ja teraz malo jezdze wiec malo tankuje ale w przyszlym roku bede juz smigala czesciej ale tez do roboty wracam to i kasa wieksza.. ![]() A jak pomysle ze za listopad juz tyljo 60 % :banghead: idzie sie zalamac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#259 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A monitor oddechu... jestem lekarzem i nigdy nie prowadziłam resuscytacji niemowlaka, więc nie wiem czy by mnie nie sparaliżowało gdyby coś się działo Cytat:
Ale Michaś ma szczuplutkie nóżki Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak to jest "ciasteczkowe dziewczyny" już schudłyście po ciąży czy zostawacie to na przyszły czas?? ja miałam wczoraj łzy w oczach bo zjadłam troszkę więcej owoców niż powinnam i odrazu wydaje mi sie że przytyłam ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- hahaha http://www.sfora.pl/Zaskakujace-To-c...eimerem-a58390 |
|||||||
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubuś o dziwno zasnął, więc udało mi się nawet trochę na steperze pochodzić i co... I Pytanie do obeznanych- chcę sobie skopiować coś z płyty dvd na pena (płyta z gazety) coby pena podłączyć do TV i tam obejrzeć. Jak robię normalne "kopiuj-wklej" to oczywiście się kopiuje, ale na TV już nie idzie... Jak to ogarnąć?!?
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Idziemy dzisiaj na szczepionkę, poprosze żeby mi plastra nie przyklejała pielegniarka, bo przy odklejaniu byl wiekszy płacz niz przy szczepionce |
|
|
|
|
#263 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemowlaczki i noworodki na początku lepiej widzą takie kontrastowe rzeczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
my jeszcze spaliśmy Cytat:
ale przecież się naleje jak dziecko będzie nurkowało ![]() Cytat:
Diabli serio chcecie z tymi rzęsami jeździć? ![]() === dzień dobry! moje dziecko zrobiło sobie pierwszą pobudkę na jedzonko o 4:00 a później dopiero o 9:00, szaleniec upał okropny... zjem śniadanie i idziemy na mały spacer i do sklepu
|
||||||
|
|
|
#264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Ja tez powiem zeby nie naklejala moj przy szczepieniu darl sie i zanosl i przy sciaganiu plastra yo samo :banghead: Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#265 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę pochwalić dziś dla odmiany siebie, nie dziecko Bartuś spał aż do tej 9:00 w swoim łóżeczku podczas karmienia nie zasnęłam i odłożyłam go, oł jeea a przed chwilą leżał w łóżeczku, gadał do karuzeli i robił rozpiernicz totalny - miśki latały po łóżeczku |
|
|
|
|
#267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy Wam tez sie tak wizaz zacina?? musze odświeżać po 3-4 razy żeby mi strona weszła. Więcej czasu zajmuje odświezani niż czytanie Jak na złość Nikodem teraz śpi jak mamy wychodzić. Otworzył oczy spojrzał na mnie i poszedł spać dalej ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
![]() już nie mogę się doczekać właśnie młodego bujam w leżaczku, chichra się do lusterka i gada ze swoim odbiciem ![]() więc może zdążę szybko nadrobić |
|
|
|
#269 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 2 miesiace mial... jak by byla jakas bezdzietna, to bym sie nie przejmowala, ale ona swieza mamuska... no coz, Florek jest malutki (wazy teraz 4240 g a co do kolczykow, ja nie mama dziewczynki, ale jak bym miala dziewczynke, to bym nie przebijala wcale uszu. najwczesniej jak by poszla do szkoly i koniecznie chciala, to moooooze... ogolnie nie jestem za robieniem dziur takim malym dzieciom. te ozdoby to na pozniejszy wiek moim zdaniem. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
macie tam gdzie kupic porzadne, bawarskie piwo pszeniczne bezalkoholowe? ja od tygodnia codziennie flache weissbier sobie zapodaje i po wypiciu az czuje, jak sie cycole napelniaja
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

jeszcze sie napływa w swoim życiu

nie ma to jak żarcie o 23 

smacznego
za wspaniałą organizację czasu
.opalaszowalam prawie cale pudlo bo zamrazarnik zapchany I nie bylo jak ich przechowac
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, bo mój taki sam leniwiec