Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 08:51   #2011
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Dzisiaj wizyta u gina, ale tego nienormalnego

Teść nie umie złożyć komody, bo ciągle mu coś nie pasuje... Coś czuję, że sama się za skręcanie wezmę.

Wizyta u kuzynki TŻ udana

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:52   #2012
wiktom
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Witam się z Olafem w 9 miesiącu
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:52   #2013
passion80
Zakorzenienie

miałam cytować

pakuję się, schodzę na porodówke i mam mieć test z oksytocyny
Stary 2013-08-06, 08:53   #2014
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Wow! Gratuluję!

Mama foka
Stary 2013-08-06, 08:54   #2015
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Teść nie umie złożyć komody, bo ciągle mu coś nie pasuje... Coś czuję, że sama się za skręcanie wezmę.

Kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
miałam cytować

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Gratki

Stary 2013-08-06, 08:54   #2016
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem co to znaczy, trzymaj się

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:55   #2017
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Mama foka
Stary 2013-08-06, 08:56   #2018
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
PIĘKNIE!!

Cytat:
miałam cytować

LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:57   #2019
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dzizas nie nawidzę takich pustaków :/ do mojego tż też długo jedna laska wypisywała, w końcu opierd**** ją ostro jak zadzwonił do niej i do tej pory cisza a smsy typu "mam ochotę na przytulanki z Toba" ciul, ze laska ma meża i dziecko :/ bez kitu.... albo jedna gówniara teraz ostatnio pisała do tż, on jej nie odpisywał, a ta co tydzień coś tam pisała, np. że dziś była na zakupach a później jedzie na wieś no kurrrrrrrr wiec wkurzyłam się napisałam jej na facebooku wiadomość że mi jej szkoda bo mój dawid nie ma czasu na odpisywanie na głupie smsy więc sama jej napisze, że u niego wszystko dobrze, remontujemy dom, za chwilę córeczka się urodzi i takie tam to jak tylko odczytała wiadomość to mi odpisała "jaki dawid?" a mojemu dawidowi napisała smsa z gratulacjami że będzie miał córeczkę :/ no to jej napisałam że po co pyta jaki skoro od razu wiedziała do kogo odpisać bo byłam obok wtedy...
a szkoda gadać o takich pustakach

co do pustakow to ta też ma faceta, jest starasza ode mnie
na szczęście mój D. mówi, ze to pusty lachociąg
ale skąd biora sie takiie lachociagi?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
[/COLOR]a co do mojej dzisiejszej wizyty to też wszystko w porządku, malutka waży 2664g iiii lekarz powiedział, że najważniejsze że dotrwaliśmy do 34 tygodnia to było dla niego ważne i że teraz dziecko jak już ma ponad 2,5 kg to można rodzić więc jeszcze dodało mi to energii i chcę zakończyć kompletowanie wyprawki niedługo ale jeszcze chwilę wytrzymam żeby mała podrosła, choć gin powiedział, że moje zalecenie oszczędzania się się skończyło
szyjka skrócona, ale rozwarcia jeszcze nie ma.
jaka waga ladna

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:57   #2020
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Właśnie ja też nie wiem. Ten http://allegro.pl/babyono-poporodowy...447397896.html wzięłabym najmniejszy, bo teraz mam 95cm w brzuchu i pewnie jeszcze z 5 centów urośnie to chyba najmniejszy będzie najlepiej uciskał bo znowu parę cm ubędzie od razu po porodzie sama nie wiem jak to zmierzyć...

no właśnie nie wiem ale też na te patrzyłam tylko w Askocie na żywo i powiem szczerze, że chyba nawet w podobnej cenie były co jest dziwne, bo na allegro powinno być taniej

czarna magia jak dla mnie
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 08:58   #2021
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

nie wiem, czy też tak macie, że od początku ciąży zatyka wam się nos? Ja nie mogę, bardziej mi to przeszkadza niż brzuch a woda morska nic nie pomaga...

hhe, ja się wczoraj wzięłam o godz. 20.00 a mycie szafek w kuchni i udało mi się skończyć aż 3 a dzisiaj się czuję jakbym maraton przebiegła, ale sieni poddam, bo pod koniec będę leżeć plackiem żeby sobie porodu przed planowaną cc nie wywołać
ale a propo uwag ludzi też mnie to denerwuje, szczególnie jak mama mi schodzi ze mną do samochodu znieść mi torbę, która nie waży więcej niż 1,5 kg, bo ja nie mogę przecież dźwigać! na szczęście nie widujemy się częściej niż raz na 2/3 tyg.

nos sie tak zatyka, że oddycham ustami, non stop musze dmuchać nos, plus woda morska bo inaczej susza
o widze, ze nie tylko ja sie wzielam za porzadki
dzisiaj ukladam ciuszki i segreguje niepotrzebne rzezczy wyrzucam, a boli mnie wszystko po wczrajszym

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
spoko, ja dostaje regularny opierdziel chyba od wszystkich za: Spacery po lesie, pielenie dzialki (na siedzaco dodam!), podlewanie działki, przesuniecie stołu, robienie zakupów :d, koszenie trawników. Ale za spacery wózkiem z 12 kg dzieckiem nie dostaje

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-08-06 o 09:02
Stary 2013-08-06, 09:01   #2022
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeeść

Byliśmy wczoraj u znajomych i wpadliśmy na pomysł,żeby gdzieś jechać na 4-5 dni.Tylko,że oni chcą gdzieś dalej w Polskę, za 2 tygodnie...Nie wiem,czy ryzykować?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
P. sobie kosi trawsko, a ja bym wolała żeby ze mną siedział smutno mi

ale jestem wykończona, wczoraj i dziś też godzina 18-19 i mi baterie wysiadają ledwo weszłam do domu- mamy aż 5-6 schodów do domu

w dodatku dzwoniłam do sklepu z wózkiem i zajęte cały czas

też mam czipsiki- lays max paprykowe
Rozumiem Cię, bo mój uwielbia kosić i czesto to robi, w dodatku też u Teściów i moich Rodziców

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Elenka zdrowa, serducho ślicznie bije i uwaga, uwaga leży główką w dół
Szyja długa i zamknięta, także mam w te moje skurcze
Co do siśki, to lekara się przeraziła, jak siadłam na fotel Ale uspokoiłam, że to tylko Edzik, to zaczęła mówić, że strasznie to wygląda i że bardzo mi współczuje
Niestety mam żylaki (o tym to wiedziałami bez niej ), więc kazała mi w te upały nosić te specjalne podkolanówki profilaktyczne No mus to mus...
Mam dalej brać żelazo, na razie bez zmian, ale znów robię morfo na kolejną wizytę Bo spada pomimo brania Tardyferonu.

I jako, że ja zawsze z cotką na wizyty chodzę, to wpisz mi proszę ladan wizytę na 2.09 na 17:30

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja mam prawko na motor i namawiam TŻ żebyśmy kupili.

Wróciłam, ale padam na twarz. Nadrobię was i pewnie zaraz zasnę.
To przestań namawiać i nie kupuj;P

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt!

Ja tez mam dola. Mam juz szczerze dosc. Czuje sie umeczona po prostu. Mam nadzieje, ze za pare dni odstawie leki i moze porod bedzie szybciej. Kij z remontem.

Bidulo, też tak czasem mam

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
mialam dzisiaj okropny dzien, z rana poklocilam sie z sis i caly dzien poplakiwalam wlasnie klade sie spuchnieta spac

pozniej zabralam sie za skrecanie mebli, zlozylam szafe i komode z ikei, oczywiscie dostala ochrzan od matki ze targalam przez 2 pokoje czesci z mebli i sie obrazila ze skoro jestem taka zaradna to mam sobie wszystko sama robi, pozniej siostra mnie zrypala za te meble tez, obie twierdza ze przesaadzam,\\

i tu apropo ostatniego tematu skonczonego co prawda, skoro ja nie mam ciazy zagrozonej dobrze sie czuje itd to chyba moge powoli cos porobic nawet wymagajacego wiecej sily? czuje ze presadzaja
nie powiem, czuje sie padnieta wymeczona i lekko obolala jak po gimnastyce ale bez przesadyzmu

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

aha wszystkim dziewczynom co mialy dzisiaj wizyty gratuluje
mialam napisane bezposreednio ale wzielo sie i skasowalo...;/
Mnie denerwuje,że wszyscy się ze mną obchodzą jak z jajkiem, a tak naprawdę to często sama coś przenoszę, dźwigam też zakupy bo przecież jak sama jadę to ktoś musi. I nic mi nie jest. Gdybym czuła się gorzej to pewnie bym przestała,a tak to jest ok

Cytat:
Napisane przez madziaW22 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, kolejna zaginiona mamusia postanawia sie znów przyłączyć u mnie bardzo duzo sie ostatnio działo,dlatego na tak dlugo zniknelam z wątku. na poczatku czerwca wyladowalam w szpitalu dlatego, ze jeden z moich blizniakow byl duzo mniejszy od drugiego. od razu mialam zapowiedziane, ze zostane tam az do porodu. i tak sie stalo... 30 czerwca mialam zrobiona nagla cesarke, bo u jedneko dziecka zaczelo zanikac tetno. wszystko bardzo szybko sie rozegralo, sama nie wiedzialam co sie dzieje, nikt z najblizszych nie wiedzial, ze rodze, po prostu po wszystkim obudzilam sie sama na sali pooperacyjnej. nie wspominam milo, tego, co sie dzialo, ale najwazniejsze jest to, ze ZOSTAŁAM MAMĄ dwóch przecudownych chlopców!!! moi synkowie to Adrian, który urodził się z wagą 1400 gram i Sebastian z waga 650 gram. chlopcy leza jeszcze w szpitalu, ja ciagle latam do nich z mlekiem, byly lepsze i gorsze dni, ale wszystko wskazuje, ze juz niedlugo Adrianka wezmiemy do domku i bedziemy cierpliwie czekac, az Sebus do nas dolaczy. mimo, ze nie mam jeszcze synkow w domu, moge powiedziec ze bycie mama, to najwspanialsza rzecz na swiecie, duzo łez to kosztuje, ale ile radosci z machnięcia malutką rączką, otworzenia oczka, czy nieswiadomego jeszcze usmiechu zyczę Wam wszystkim powodzenia, będę zaglądać do Was podczas moich seansów z laktatorem, a Was proszę o tzrymanie za nas kciuków pozdrawiam
Ojeju a to zaskok! Sebuś malutki, trzymam kciuki zwłaszcza za niego!!

Cytat:

przykre bardzo

eh, no rozumiem powiedzieć że coś jej się nie podoba, ale innym jakimś tonem i ze wskazówkami jak teraz temu zaradzić żeby było dobrze a nie tak po chamsku :/ nie przejmuj się widać gorszy dzień miała

\

no i jest jednak główką w dół, super!

o raju! kurcze, 30 czerwiec to strasznie szybciutko, ale skoro z chłopakami jest dobrze, to się cieszę i oby tak dalej! niech rosną duzi i silni

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ----------

a co do mojej dzisiejszej wizyty to też wszystko w porządku, malutka waży 2664g iiii lekarz powiedział, że najważniejsze że dotrwaliśmy do 34 tygodnia to było dla niego ważne i że teraz dziecko jak już ma ponad 2,5 kg to można rodzić więc jeszcze dodało mi to energii i chcę zakończyć kompletowanie wyprawki niedługo ale jeszcze chwilę wytrzymam żeby mała podrosła, choć gin powiedział, że moje zalecenie oszczędzania się się skończyło
Gratuluję wagi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:01   #2023
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
miałam cytować

o nie co się dzieje
Stary 2013-08-06, 09:02   #2024
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

eh to pewnie sie wiele nie dowiesz?;/

co do teścia to wjedz mu na ambicje przeciez tam jest instrukcja, a te komody to jak klocki lego hihi wczoraj sama taka zlozylam tylko 5 szufladową i szafe;D
faceci...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
miałam cytować

czy to znaczy, że to już?

Aleksander
Stary 2013-08-06, 09:04   #2025
Sylwia cypr
Raczkowanie

dzien doberek

Melduje sie grzecznie ze dalej w dwupaku jestesmy i oby jaknajdluzej coraz ciezej sie kulam, ale ciagle sie kulam wiec jest ok

Niestety nie mam kiedy Was nadrobic, w pracy niestety sajgon a ze tutejszy system ubezpieczeniowy totalnie rozny od polskiego (chorobowe nic a nic mi sie nie oplaca ) i najwazniejsze ze mi sie jeszcze chce to zamierzam przychodzic do pracy do samego konca... no ale na prywate to juz niestety czasu nie mam przez te moje spowolnione obroty - wiec wybaczcie prosze ze nie jestem / bede na biezaco

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno i do nastepnego

.
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:04   #2026
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

co do teścia to wjedz mu na ambicje przeciez tam jest instrukcja, a te komody to jak klocki lego hihi wczoraj sama taka zlozylam tylko 5 szufladową i szafe;D
faceci...

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

czy to znaczy, że to już?
Mój mąż też mówi,że składanie mebli z Ikei jest proste jak drut

Stary 2013-08-06, 09:07   #2027
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeeść

Byliśmy wczoraj u znajomych i wpadliśmy na pomysł,żeby gdzieś jechać na 4-5 dni.Tylko,że oni chcą gdzieś dalej w Polskę, za 2 tygodnie...Nie wiem,czy ryzykować?

Też właśnie się z TŻ zastanawiamy nad tym czy wybrać się w niedzielę do Pragi (mamy jakieś 500km w jedną stronę ), trochę mnie to przeraża - ciepło, a po dwa daleko od domu... Chyba sobie odpuścimy.

Cytat:

faceci...
No wiem właśnie, wszystko ma w instrukcji, ale mu coś tak rzekomo nie pasuje Chyba mówił coś o tych przesuwanych metalowych zasuwkach ;>

Mama foka
Stary 2013-08-06, 09:08   #2028
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, bo tam jest instrukcja, nawet srubki opisane jakie wziasc do poszczególnej czynności

Aleksander
Stary 2013-08-06, 09:09   #2029
kaska87
Zakorzenienie

Motylek zależy jak się czujesz, ja już bym się nie odważyła ale ja też mam termin wcześniejszy za rok sobie pojedziemy albo nad morze, a może do stanów teraz to tylko w koło komina, tym bardziej, że małż jak jest to na 2-3 dni, a od 24.08 to ja już dupki nie ruszam nigdzie

Agusia my rok temu na rocznicę byliśmy w Pradze- bardzo mi się podobało z tym, że to był wrzesień ale akurat trafiliśmy na upał i było ciężko człapać- nie wiem czy w ciąży bym dała radę bo tam dużo pod górkę się wchodziło też

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-06 o 09:11
Stary 2013-08-06, 09:10   #2030
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

a mój jak się za to zabiera to muszę wyjść z domu, bo więcej się nagada niż napracuje. Ostatnio marudził, że powinni dawać narzędzia do składania bo żaden śrubokręt mu nie pasuje moja kochana złota rączka
Stary 2013-08-06, 09:10   #2031
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Też właśnie się z TŻ zastanawiamy nad tym czy wybrać się w niedzielę do Pragi (mamy jakieś 500km w jedną stronę ), trochę mnie to przeraża - ciepło, a po dwa daleko od domu... Chyba sobie odpuścimy.

No wiem właśnie, wszystko ma w instrukcji, ale mu coś tak rzekomo nie pasuje Chyba mówił coś o tych przesuwanych metalowych zasuwkach ;>
aaa te prowadnice trzeba perzymocowac tak by kólka były z tyłu szuflady, a przytwierdza sie je z boku szuflady 3 srubkami, tez sie zastanawialam ale trzeba poprzykładac i sie dojdzie, spoko da rade dajmy mu wiecej czasu

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-08-06 o 09:12
Stary 2013-08-06, 09:13   #2032
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Motylek zależy jak się czujesz, ja już bym się nie odważyła ale ja też mam termin wcześniejszy za rok sobie pojedziemy albo nad morze, a może do stanów teraz to tylko w koło komina, tym bardziej, że małż jak jest to na 2-3 dni, a od 24.08 to ja już dupki nie ruszam nigdzie

Agusia my rok temu na rocznicę byliśmy w Pradze- bardzo mi się podobało z tym, że to był wrzesień ale akurat trafiliśmy na upał i było ciężko człapać- nie wiem czy w ciąży bym dała radę bo tam dużo pod górkę się wchodziło też

ja też bym już ni pojechała. Ostatnio się nie najlepiej czułam, jak przejechaliśmy 75 km, bo mnie nieźle wytrzepało na naszych wspaniałych drogach. Poza tym co za przyjemność z wyjazdu jak nawet na dłuższy spacer wyjść nie można za bardzo, bo brzuch się stawia...
Stary 2013-08-06, 09:14   #2033
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się i zara spadam na badania!

Cytat:
Napisane przez madziaW22 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, kolejna zaginiona mamusia postanawia sie znów przyłączyć u mnie bardzo duzo sie ostatnio działo,dlatego na tak dlugo zniknelam z wątku. na poczatku czerwca wyladowalam w szpitalu dlatego, ze jeden z moich blizniakow byl duzo mniejszy od drugiego. od razu mialam zapowiedziane, ze zostane tam az do porodu. i tak sie stalo... 30 czerwca mialam zrobiona nagla cesarke, bo u jedneko dziecka zaczelo zanikac tetno. wszystko bardzo szybko sie rozegralo, sama nie wiedzialam co sie dzieje, nikt z najblizszych nie wiedzial, ze rodze, po prostu po wszystkim obudzilam sie sama na sali pooperacyjnej. nie wspominam milo, tego, co sie dzialo, ale najwazniejsze jest to, ze ZOSTAŁAM MAMĄ dwóch przecudownych chlopców!!! moi synkowie to Adrian, który urodził się z wagą 1400 gram i Sebastian z waga 650 gram. chlopcy leza jeszcze w szpitalu, ja ciagle latam do nich z mlekiem, byly lepsze i gorsze dni, ale wszystko wskazuje, ze juz niedlugo Adrianka wezmiemy do domku i bedziemy cierpliwie czekac, az Sebus do nas dolaczy. mimo, ze nie mam jeszcze synkow w domu, moge powiedziec ze bycie mama, to najwspanialsza rzecz na swiecie, duzo łez to kosztuje, ale ile radosci z machnięcia malutką rączką, otworzenia oczka, czy nieswiadomego jeszcze usmiechu zyczę Wam wszystkim powodzenia, będę zaglądać do Was podczas moich seansów z laktatorem, a Was proszę o tzrymanie za nas kciuków pozdrawiam
Madziu, aż się wzruszyłam
Dobrze, że wszystko jest na dobrej drodze Synów gratuluję i życzę, żeby zdrowo rośli Oczywiście są!

Cytat:
a co do mojej dzisiejszej wizyty to też wszystko w porządku, malutka waży 2664g iiii lekarz powiedział, że najważniejsze że dotrwaliśmy do 34 tygodnia to było dla niego ważne i że teraz dziecko jak już ma ponad 2,5 kg to można rodzić więc jeszcze dodało mi to energii i chcę zakończyć kompletowanie wyprawki niedługo ale jeszcze chwilę wytrzymam żeby mała podrosła, choć gin powiedział, że moje zalecenie oszczędzania się się skończyło
Oho, podobnie jak u mnie niezła kluseczka rośnie

Cytat:

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-08-06 o 09:18
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 09:16   #2034
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

kaska chciałam ci bardzo podziękować, żeś wczoraj o tych badaniach napisała bo ja ide do ginka jutro a badania mialam dzisiaj zrobic i wczoraj o 23 sie skapnelam dzieki twojemu postowi

Aleksander
Stary 2013-08-06, 09:17   #2035
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie pas poporodowy? wczoraj była u mnie znajoma i bardzo polecała. Jest zadowolona z efektów.
ja mam plan ale dopiero po porodzie... zobacze ile zejdzie naturalnie.,

tez ja słyszałam że z kolei po cc jest to zakazane ze względu na rane.. a tu dziewczyny piszą, że właśnie polecane hehe

Cytat:
miałam cytować

a test z oksytocyny to się nierobi przed samą akcją porodową na przyspieszenie skurczy ( czytałam opisy porodów na lipc - sierp)

Cytat:
bo jest ja zawsze sama sobie skladałam
dziś TŻ składa łózeczko a ja pakuje torbę

bo jakby nie było zostało 30 dni to TP
Stary 2013-08-06, 09:19   #2036
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kaska chciałam ci bardzo podziękować, żeś wczoraj o tych badaniach napisała bo ja ide do ginka jutro a badania mialam dzisiaj zrobic i wczoraj o 23 sie skapnelam dzieki twojemu postowi
o! fajnie, że się na coś przydałam

Karolson nooooo 30 dni, już jutro nam 2 z przodu wskoczy

a za 18 di będę miała małża w domu na stałe

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-06 o 09:21
Stary 2013-08-06, 09:20   #2037
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Też myśleliśmy o Pradze, bo mam jeszcze bliżej,ale jednak za granicę lepiej nie jechać.

Cytat:

Niby czuję się ok, chociaż jak długo łażę to mnie plecy bolą. Ale to chodzi o to,żeby pojechać do fajnego hotelu i nic tam nie robić, tylko się byczyć.
Problem w tym,że za tydzień/dwa to ja będę mieć3/4 tygodnie do cc, a przecież zawsze może zacząć się wcześniej...

Stary 2013-08-06, 09:21   #2038
karolson
Zakorzenienie

madziaW22 - gratulacje i trzymamy kciuki
zaglądaj do nas częściej i pisz co u Was
Stary 2013-08-06, 09:22   #2039
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja mam plan ale dopiero po porodzie... zobacze ile zejdzie naturalnie.,

tez ja słyszałam że z kolei po cc jest to zakazane ze względu na rane.. a tu dziewczyny piszą, że właśnie polecane hehe

dziś TŻ składa łózeczko a ja pakuje torbę

bo jakby nie było zostało 30 dni to TP

generalnie są pasy pooperacyjne, które mają zapobiec przepuklinie, więc rana raczej nie jest przeciwwskazaniem do noszenia, bo te się nosi od pierwszych dni ....

30 dni
Stary 2013-08-06, 09:23   #2040
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
iby czuję się ok, chociaż jak długo łażę to mnie plecy bolą. Ale to chodzi o to,żeby pojechać do fajnego hotelu i nic tam nie robić, tylko się byczyć.
no, ale Ci znajomi pewnie nie będę chcieli siedzieć w hotelu cały czas, w sumie bez sensu gdzieś jechać, żeby taka samo jak w domu siedzieć na tyłeczku tzn. wg mnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości