|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
wszystko będzie w porządku a mały brzuszek masz bo widac taka Twoja uroda. Każda ma inny bebzolek na danym etapie, nie martw się i nie wmawiaj sobie żadnych złych rzeczy
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne- jak my kupowaliśmy meble to też się nat takim systemem zastanawieliśmy ale ostatecznie wybraliśmy z BRW takie http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=53,ogral-m te półki mamy tylko gdzie indziej powiedzone i komody gdzie indziej. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Laski-przyszły mi wina bezalkoholowe ale w robocie nie wypada chlapnę wieczorem bo szanowny małżon urodziny ma dzisiaj
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogole to musze posprzatac i ciasto zrobic a tak mi sie nie chce ....
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-06 o 10:44 |
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
A jakie masz? Bo ja uwielbiam czerwone wytrawne, a tego smaku żaden soczek nie zastąpi...
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
kupiła pakiet startowy - 6 różnych butelek
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy meble BRW - Raflo (http://www.brw.com.pl/katalog-produk...tml?k=55,raflo), ciemne, ale tylko stolik RTV, otwartą półkę, szafę i komodę. Nie mamy ulożonych w całość, jedno zaraz przy drugim, tylko rozstawione.
Nie jestem zadowolona, widać, że dziady, drzwi są krzywe, wystarczy lekko stuknąć np. odkurzaczem i juz rysa. Jak na meble tymczasowe, kiedy trzeba od razu kupić wszystko do mieszkania to mogą być. Kiedyś przyjdzie pora na porządne ![]() Na razie planujemy zmienić drzwi wejściowe.
|
#4148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i o to mi właśnie chodziło! mam te same doświadczenia z tym że moi bracia też widzą to nierówne traktowanie, więc jako rodzeństwo trzymamy się razem i nie mamy do siebie pretensji tylko raczej do mamy, która wśród ludzi uchodzi za anioła bo tak nam pomaga, szkoda tylko że my jako jej dzieci wiemy że po pierwsze to jest na pokaz a po drugie, zawsze więcej dostaje ten kto w danej chwili zgadza się ze zdaniem mamy w róźnych kwestiach lub jej powie "mamo masz rację" wtedy dana osoba ma nawet obiad na tą godzinę którą chce i podany pod nos cieplutki;p a reszta no przeciez dacie sobie radę...
|
|
#4149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w te upały, wieczorkiem, za dobrze schłodzone i z kostką lodu, dałabym się pokroić![]() Cytat:
ale też się pocieszam, że kiedyś będzie czas na porządne
|
||
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
o rany ale mi smak narobiłaś................ ....
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-08-06 o 11:01 |
||
|
|
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja Was podczytuje tylko, ostatnio gorzej się czułam, wszystko zwalałam na upały, a po wczoirajszej wizycie wyszło szydło z worka : anemia, Hgb spadła z 12,5 na 10 w ciągu miesiąca, ciśnienie 80/40, niewielka infekcja. Dostałam leki, ale znów mam po nich wymioty. A tu worki, pudła, czeka przeprowadzka, zaplanowaliśmy na niedziele ostateczny transport, tylko wtedy wszyscy nasi znajomi mogą pomóc:PA ja nie wiem jak ja to pogodzę, nie mam siły, jestem bardzo słaba, i zła na siebie, że nie mam siły wyjść z łózka, ubrać się. Mam dziś zapalanowane iść z naszym olbrzymim owczarkiem do weterynarza oraz niestety mam wizytę u prawnika, składam zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu oszustwa. Doniesienie jest na moją rodzinę, tzn. macochę i jej matkę, oraz niestety także poniekąd na mojego ojca. Czuję się bardzo źle, bo nie mam nikogo bliskiego. Moja mama nie żyje, mój tata oszalał, nie mam nikogo...najbardziej tęsknię za mamą...Teściowie są raczej niegroźni, ale o tym się przekonamy jak z nimi na ten rok zamieszkamy, a to już za kilka dni Olusia ja też mam toxo dodatnią, zrobiłam miana przeciwciał IgM (świeże) i IgG(przebyte), wyszły graniczne, więc dorobiłam awidność IgG (świadczy o "zużyciu p/ciał"), TEŻ WYSZŁO GRANICZNE!!!Po 4 tygodniach zrobiłam awidność i poziom p/ciał jeszcze raz (graniczny czas, po którym mogą już spaść, a MOŻNA jeszcze włączyć antybiotyki)..i spadły ))) Spokojnie ))
|
#4152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za babsztyl ale rozumiem Cię, moja teściowa jak się dowiedziała o ciąży to się spytała czy potwierdzona ciąża u lekarza bo wszystko się może jeszcze zmienić... jakby miała na to nadzieję
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
niebieska 2323 test obciążenia glukozą robi się 19-24 tc, wypijasz albo 50g (dla ciężarnych ) albo 75g(dla wszystkich podejrzanych o cukrzycę, czasami u ciężarnych też), i czekasz odpowiednio 1 lub 2h, w tym pierwszym nie trzeba być na czczo. Czytałąm ostatnio badanie, że w teście z 75g więcej wyników jest prawdopodobobnych, a test 50g to naprawdę tylko taki przesiewowy i daje trochę więcej wyników fałszywie ujemnych (czyli nie wykrywa wszystkich cukrzyc ciężarnych). Nie wiem, trochę się tym interesuję i chciałabym wiedzieć która jakie skierowanie dostała: Na OGTT (&5g), czy na bodajże IGT (50g). Dziękuję
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Agoola- Głowa i uszy do góry. Grunt, że wiesz co Ci dolega- na pewno niedługo będzie poprawa. A rodziny się niestety nie wybiera, najważniejsze, że podjęłaś się obrony własnej osoby i wnosisz ten wniosek. Jak to mówią: sprawiedliwość zawsze na wierzch wypływa. Będzie dobrze! wypoczywaj jak najwięcej, a co do teściów- wierzę w równowagę na świecie i myślę, że zrekompensują Ci brak własnych rodziców. 3maj się
Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-08-06 o 11:11 |
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej Ty sobie nie wypominaj że nie masz na coś siły- nie masz to nie masz trudno- świat się nie zawali a Ty i dzieć teraz jesteśnie najważniejsi. Skoro przyjaciele pomogą to OK- na pewno zrozumieją że nie masz siły. Co do wizyty u weta- może można to przełożyć, może wet do domu przyjdzie? Jesli chodzi o prawnika to też może mógłby do Ciebie przyjecjać abo niech Cię ktoś zawiezie na to spotkanie. Przykre że musisz posunąć się do takich środków co do własnej rodziny ale niestety czasem tak jest że człowiek nie ma wyjścia Trzymam kciuki aby się wszystko pomyślnie ułożyło a Ty się nie denerwuj i nie stresuj bo nic to nie pomoże
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak sobie podczytuje opisy porodów mam lipcowo-sierpniowych2013 i normalnie tak się naśmiałam, że szok. Dziewczyny opisują wszystko w tak optymistyczny sposób ze człowieka zaczyna opuszczać strach porodowy
Naprawde polecam lekturkę |
|
|
|
#4158 |
|
BAN stały
|
Witam
Zastanawiam się nad zakupem klimatyzatora przenośnego co o tym myślicie? Ma któraś z Was może taki? |
|
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudowny sprzęt! tyle, że oni go kupowali w Niemczech i nie pamiętam modelu, ale jest na wodę.
|
|
|
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no sporo roboty tam mieliście faktycznie. Ja przeżyłam remonty mieszkając w remoncie- masakra Kuchnię musiałam zrobić na wybiar bo mam w kuchni pralkę (łazienka tak symboliczna że nie zieściłaby się) i w sumie 14 szafec stojących i wiszących- upchanych w kształcie kuchi- żaden z gotowych kompletów nie pasował.Teraz we wrześniu czeka mnie kolejny łazienki i jak sobie pomyślę o tym syfie to aż mi się słabo robi... Ale Wasze mieszkanko wyszło całkiem fajnie ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
też się zastanawialiśmy ale ostatecnie zaożyliśmy normalny stacjonarny. Kolega ma firmę i nam założył- rewelacja!!!! w taką pogodę jest super. Polecam. Przenośne o tyle nei wygodne że tą rurę rzeba za okno wywalić i te zbiorniki z wodą opróżniać.- no ale zapewne tańsze są
|
|
|
#4161 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie się śniło, że urodziłam w 5 sekund i bez żadnych bóli. Po czym od razu wróciłam z dzieckiem do domu. Karmiłam je piersią bez problemu, chłopczyk był taki grzeczny, w ogóle nie płakał ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam tak przez cały I trymestr, ale powiedziałam mężowi że żyję w krainie w której igraszki nie istnieją i dobrze mi z tym;p ewentualnie mogę przy sprzyjających wiatrach się przemóc ale ostrzegam, że plackiem leżeć będę;p śmiał sie ze mnie i tłumaczył mi żebym się nie zmuszała do niczego i że on sobie poradzi hehe;p no a teraz początek III trymestru i powiem Wam od 3 nocy szaleję ;p
|
|
#4163 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nas to czeka za rok i powiem Wam że już spać przez to nie mogę ale my to będziemy mieli jeszcze więcej roboty bo w domu nowe stropy i wylewki zalać, zmienić dach, dobudować pokój kuchnie i 2ga łazienkę zrobić kotłownie, cała instalacja CO do wymiany, elektryczna i sporo wodno-kanalizacyjnej acha no i ocieplenie styropianem z zewnątrz... Chcemy zrobic tak jakby 2 niezależne mieszkania bo póki co mieszkamy z teściową co jest najgorszym koszmarem jaki mogłam sobie wyśnić... No to tak jak moja... Mój tż ma 4-ke rodzeństwa i wszyscy są najukochańszymi dziećmi na świecie bo zaglądają tu 1-2razy w roku a my jestesmy najgorsi bo się nią opiekujemy ma60lat jest upierdliwa i ma raka płuc sytuacja dochodziła do tego że leżała a ja musiałam wykąpać ją,ubrać, nakarmić potem kiedy już lekarze odliczali dni do śmierci okazało się że choroba się zatrzymała jej stan się poprawił i teraz nam jeździ po głowach i wykorzystuje "JAK TRWOGA TO DO BOGA A JAK PO TRWODZE TO POCAŁUJ JĄ W DUPĘ BOŻĘ" taką zasadę ona wyznaje a ja już czasami nie wyrabiam... Najgorsze to jest to że ja jestem za miękka może jakbym jej raz a porządnie wygadała to byłoby inaczej a tak to duszę to w sobie i czasem mam ochotę stąd uciec.. |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że zaczniemy dopiero w październiku (a na październik mamy termin z banku na oddanie, więc klops) Co do klimatyzacji, to raczej też będziemy mieć (przejmiemy poddasze, więc za chłodno nie będzie, ale postanowiłam, że pierwsze lato zobaczymy jak będzie (tu u mamy jest chłodno, więc najwyżej u niej się będziemy ratować), ale mój brat zajmuje się takimi rzeczami, więc już nam obiecał załatwić taki profesjonalny
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4166 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hehe wprowadzić mówisz... a ja będę musiała zostawić mojego tż z tym i jechać z dzidzią do rodziców bo my remontować będziemy dom w którym mieszkamy i my jakoś przetrzymamy ale z dzieckiem w takich warunkach nie da rady myślę że na to co najgorsze 2tygodnie wystarczą żebym mogla wrócić a po drugie to wszystko będzie robił mój tż z kolegami (mają firmę budowlaną) więc czas też będzie ich gonił... |
|
|
|
|
#4167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za to czytałam opisy mam majowo-czerwcowych i normalnie makabra jakaś.. |
|
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
ale upał.... kocham ciepełko ale w pokoju w robocie to nie takie fajne. Płynę po prostu- nawet głowę i włosy mam mokre
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak to jest z tym myciem okien w ciąży? To jakiś przesąd, że rąk nie można podnosić czy rzeczywiście są jakieś przeciwwskazania (poza tym, że nas może zamroczyć i można pofrunąć głową w dół
) Chętnie pomachałabym sobie szmatką
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

16.06.2012 
od jakiegoś czasu, a właściwie od kiedy dowiedziałam się o tym, że jestem w ciąży ( co myślałam że w moim przypadku z PCO będzie duuużo trudniejsze a jednak się udało
Więc proszę o przyjęcie do grona najszczęśliwszych 

w te upały, wieczorkiem, za dobrze schłodzone i z kostką lodu, dałabym się pokroić
ale też się pocieszam, że kiedyś będzie czas na porządne

zobaczycie że jesieni to w tym roku nie będzie od razu będzie zima
Kuchnię musiałam zrobić na wybiar bo mam w kuchni pralkę (łazienka tak symboliczna że nie zieściłaby się) i w sumie 14 szafec stojących i wiszących- upchanych w kształcie kuchi- żaden z gotowych kompletów nie pasował.
urodziłam wcześniaka, był taki baaardzo malutki, nie potrafiłam go opanować, nie chciał cyca, miałam problemy z pokarmem, miałam poranione do krwi sutki, męczyłam się w tym śnie z dobre 2 godz. Jak się przebudziłam to pierwsze co: pomacałam się po brzuchu i sprawdziłam sutki, czy nic im nie jest 
i przez to mimo urlopu wstałam już przed 7