Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 10:24   #4141
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki za dzisiejsze usg połówkowe.
W sumie zazwyczaj lajtowo podchodzę do badań, ale jakoś dziś mam stresa. W ciągu ostatnich 3 dni od wszystkich których widziałam usłyszałam, że mam jakiś za mały brzuch jak na skończony 20 tydzień...i jakoś mój mózg zaczął tą informację przyjmować do wiadomości zamiast to olać głupi mózg

wszystko będzie w porządku a mały brzuszek masz bo widac taka Twoja uroda. Każda ma inny bebzolek na danym etapie, nie martw się i nie wmawiaj sobie żadnych złych rzeczy
Stary 2013-08-06, 10:34   #4142
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny od jakiegoś czasu, a właściwie od kiedy dowiedziałam się o tym, że jestem w ciąży ( co myślałam że w moim przypadku z PCO będzie duuużo trudniejsze a jednak się udało ) śledzę Wasz wątek. Piszę jednak dopiero teraz i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona trochę z tym zwlekałam ale wczoraj miałam wizytę u lekarza i czekałam na wieści co i jak z maleństwem a wieści są oczywiście bardzo dobre, maluszek wiercił się i kręcił i tak mnie to cieszy, że chciałam się tym z Wami podzielić termin porodu mam na 11.02 jestem w 14 tc. Jest to moja pierwsza ciąża a dzięki Waszym wpisom dowiedziałam się bardzoooo duuuuuużooo ogólnie bardzo fajna ta Wasza społeczność wizażowa. Oczywiście tradycyjnie mam pytania i mam nadzieję że pomożecie Czy ten test z glukozą miałyście już robiony i jeśli tak to w którym tygodniu?? Jak często mniej więcej macie wizyty u swoich lekarzy? No i może na razie tyle bo się przerazicie moją ilością pytań na początku Więc proszę o przyjęcie do grona najszczęśliwszych Pozdrawiam
Chodzę co 3 tygodnie, przed następną wizytą (będę wtedy w 19 tyg) mam zrobić obciążenie glukozą (75g).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:37   #4143
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a dziewczyny planujemy z TŻtem wymienic mebelki w pokoju i mój wynalazłcoś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69867310/ - co o tym sądzicie ??

fajne- jak my kupowaliśmy meble to też się nat takim systemem zastanawieliśmy ale ostatecznie wybraliśmy z BRW takie http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=53,ogral-m
te półki mamy tylko gdzie indziej powiedzone i komody gdzie indziej.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Laski-przyszły mi wina bezalkoholowe aż mnie korci aby spróbować ale w robocie nie wypada
chlapnę wieczorem bo szanowny małżon urodziny ma dzisiaj
Stary 2013-08-06, 10:43   #4144
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
fajne- jak my kupowaliśmy meble to też się nat takim systemem zastanawieliśmy ale ostatecznie wybraliśmy z BRW takie http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=53,ogral-m
te półki mamy tylko gdzie indziej powiedzone i komody gdzie indziej.
to podobne mamy teraz tylko bez komody. mamy dwie szafeczki polka na scianie i taka dluga szafka pod tv ale jak sie malenstwo urodzi to nie zmieścimy się z rzeczami ...

a w ogole to musze posprzatac i ciasto zrobic a tak mi sie nie chce ....

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-08-06 o 10:44
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:45   #4145
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Laski-przyszły mi wina bezalkoholowe aż mnie korci aby spróbować ale w robocie nie wypada
chlapnę wieczorem bo szanowny małżon urodziny ma dzisiaj
Taaak, spróbuj! Ja ostatnio ledwo się powstrzymałam przed zwykłym (i to tylko dlatego, że nie znalazłam otwartej butelki)
A jakie masz? Bo ja uwielbiam czerwone wytrawne, a tego smaku żaden soczek nie zastąpi...
Stary 2013-08-06, 10:51   #4146
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
A jakie masz? Bo ja uwielbiam czerwone wytrawne, a tego smaku żaden soczek nie zastąpi...

kupiła pakiet startowy - 6 różnych butelek ja najbardziej lubię różowe półsłodkie choć wytrawne czerwone też lubię. Oj ja lubię wszystkie
Stary 2013-08-06, 10:54   #4147
Hosenka*
Zakorzenienie

My też mamy meble BRW - Raflo (http://www.brw.com.pl/katalog-produk...tml?k=55,raflo), ciemne, ale tylko stolik RTV, otwartą półkę, szafę i komodę. Nie mamy ulożonych w całość, jedno zaraz przy drugim, tylko rozstawione.
Nie jestem zadowolona, widać, że dziady, drzwi są krzywe, wystarczy lekko stuknąć np. odkurzaczem i juz rysa.
Jak na meble tymczasowe, kiedy trzeba od razu kupić wszystko do mieszkania to mogą być. Kiedyś przyjdzie pora na porządne
Na razie planujemy zmienić drzwi wejściowe.

Instagram

Stary 2013-08-06, 10:57   #4148
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Z jednej strony łatwo powiedzieć, że swoje dzieci kocha się po równo, a z drugiej strony różnice w traktowaniu świadczą o czym...?
Nie piszę tu o różnicy w traktowaniu w przypadku dużej różnicy wieku. Ja jestem tylko rok młodsza od brata, a zawsze czułam, że jemu poświęcają więcej uwagi, czasu i kasy. W wieku szkolnym ok - bo ja byłam zdolniejsza, sama odrabiałam prace domowe i sama sobie radziłam, nawet jak maturę zdawaliśmy (w jednym roku, bo ja w LO, on w technikum) to też ok - niech przeżywa tylko jego wyniki, bo przecież ja sobie poradzę. ALE jak robili wesele brata, to bardzo schudła z nerwów, a przed moim nawet przytyła; jak brat zaczął popijać - to przeze mnie, bo przecież musiał z domu wychodzić, bo ja go w domu ciągle denerwowałam; jak kupili nam wspólny samochód, to po wielkich błaganiach i sporo wcześniejszym poinformowaniu mogłam go od brata dostać od "wielkiego święta". Jeżeli ja gdzieś wyjeżdżałam to był powód, żeby pochwalić się znajomym, że córka podróżuje, ale już zdjęcia i relacje - niespecjalnie miała na to czas; brat wyjeżdżał - przeżywanie, czy wszystko w porządku, później obowiązkowo relacje, zdjęcia, wspominanie, chwalenie. Ja musiałam po parę razy powtarzać, co planuję, żeby w ogóle wiedziała; brat powiedział raz i już miała to w głowie i żyła jego sprawami. Teraz po ślubie nawet moja bratowa jest ważniejsza ode mnie. Jej ciąża to ojojoj, a moja - no przecież dam sobie radę, zdrowa jestem, jem.

No i strona finansowa różnicy w traktowaniu:
Jego wesele było większe, bo pierwsze w rodzinie (więc i sporo więcej w prezentach było), zapłacili mu za wszystko: przekształcili poddasze na mieszkalne, samochód (32,5 tys zł), zestaw mebli (7,8 tys zł), sprzęty elektryczne (lodówka, kuchenka, pralka, telewizor i komputer), podróż poślubną do Turcji, no i w prezencie dali mu jeszcze 10 tys. zł.
Mi z kolei w prezencie oprócz (sporo mniejszego) wesela dali 5 tys. zł + 5,5 tys zł na inne rzeczy (wkład do remontu, mebli i samochodu).

Ja wiem, że dużo dostałam, nie każdego rodzica stać, żeby dać tyle dziecku. Tylko cholera jasna, skąd aż taka różnica w traktowaniu, również finansowym? A teraz co? Zamiast odkładać kasę dla dwóch młodszych córek (studentek), oni odkładają dla brata, bo będzie się za czas jakiś budował.
Czasami mam wrażenie, że lepiej jak w rodzinie nie ma za bardzo pieniędzy, to jest przynajmniej jeden powód mniej do żali i złości.

Zazdroszczę, poważnie Ja już wiem, że moje dziecko będzie mniej uważane niż dziecko brata, no ale co zrobić. Chyba tylko olać.

Mistrz!

Moja mama też bardzo lubi powtarzać ten tekst, lepiej się po nim czuje.

To fakt, moją to drażni wyjątkowo - a że ja jestem otwarta, to zwykle komentuję na głos i na bieżąco, co mi na sercu leży

Oczywiście, że można dzieci nierówno kochać - co nie znaczy, że od razu Tobie ktoś to zarzuca.
Moja babcia, która fizycznie jest wyczerpana i ledwo się porusza dalej w swojej Grażynce widzi ukochane dziecko (a ma 6-stkę dzieci) - mimo iż to nie ona gotuje jej obiadki ani w niczym nie pomaga, to jak ktoś babcię odwiedza, to zawsze opowiada, że to Grażynka jej ugotowała, albo w czymś pomogła. Na starość ludziom różne rzeczy padają na głowę i wtedy trudno ukrywać coś, co się od zawsze myślało...

Tak jest. Im starsza jestem, tym bardziej widzę, że z rodziną najlepiej wychodzi się tylko na zdjęciu.

Zatem uczmy się od mądrych i zapożyczajmy dobre motta

i o to mi właśnie chodziło! mam te same doświadczenia z tym że moi bracia też widzą to nierówne traktowanie, więc jako rodzeństwo trzymamy się razem i nie mamy do siebie pretensji tylko raczej do mamy, która wśród ludzi uchodzi za anioła bo tak nam pomaga, szkoda tylko że my jako jej dzieci wiemy że po pierwsze to jest na pokaz a po drugie, zawsze więcej dostaje ten kto w danej chwili zgadza się ze zdaniem mamy w róźnych kwestiach lub jej powie "mamo masz rację" wtedy dana osoba ma nawet obiad na tą godzinę którą chce i podany pod nos cieplutki;p a reszta no przeciez dacie sobie radę...

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:58   #4149
forester
Zadomowienie

Cytat:
kupiła pakiet startowy - 6 różnych butelek ja najbardziej lubię różowe półsłodkie choć wytrawne czerwone też lubię. Oj ja lubię wszystkie
Ja przed ciążą rozkochałam się w różowym, słodkim Carlo Rosii w te upały, wieczorkiem, za dobrze schłodzone i z kostką lodu, dałabym się pokroić

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
My też mamy meble BRW - Raflo (http://www.brw.com.pl/katalog-produk...tml?k=55,raflo), ciemne, ale tylko stolik RTV, otwartą półkę, szafę i komodę. Nie mamy ulożonych w całość, jedno zaraz przy drugim, tylko rozstawione.
Nie jestem zadowolona, widać, że dziady, drzwi są krzywe, wystarczy lekko stuknąć np. odkurzaczem i juz rysa.
Jak na meble tymczasowe, kiedy trzeba od razu kupić wszystko do mieszkania to mogą być. Kiedyś przyjdzie pora na porządne
Mamy w kuchni meble BRW i nie ma dnia w których bym ich nie przeklinała. Mają dwa lata, a wyglądają na 5 ale też się pocieszam, że kiedyś będzie czas na porządne
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:00   #4150
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz- może to od modelu zalezy. Ja jestem zadowolona ze swoich, fakt stoją w salonie i nie są często otwierane itp. ale nie sa krzywe i dobrze spasowane. Może to od partii zależy. W kuchni mam robione na zamówienie bo kuchnia mała i nietypowa. Łóżko też mam inne i szafy wnękowe i stojące też robione na zamówienie więc z BRW mam do czynienia tylko z tym zestawem

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą rozkochałam się w różowym, słodkim Carlo Rosii w te upały, wieczorkiem, za dobrze schłodzone i z kostką lodu, dałabym się pokroić
o rany ale mi smak narobiłaś................ ....

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-08-06 o 11:01
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:01   #4151
agoola83
Raczkowanie

Hej Ja Was podczytuje tylko, ostatnio gorzej się czułam, wszystko zwalałam na upały, a po wczoirajszej wizycie wyszło szydło z worka : anemia, Hgb spadła z 12,5 na 10 w ciągu miesiąca, ciśnienie 80/40, niewielka infekcja. Dostałam leki, ale znów mam po nich wymioty. A tu worki, pudła, czeka przeprowadzka, zaplanowaliśmy na niedziele ostateczny transport, tylko wtedy wszyscy nasi znajomi mogą pomóc:P
A ja nie wiem jak ja to pogodzę, nie mam siły, jestem bardzo słaba, i zła na siebie, że nie mam siły wyjść z łózka, ubrać się. Mam dziś zapalanowane iść z naszym olbrzymim owczarkiem do weterynarza oraz niestety mam wizytę u prawnika, składam zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu oszustwa. Doniesienie jest na moją rodzinę, tzn. macochę i jej matkę, oraz niestety także poniekąd na mojego ojca.
Czuję się bardzo źle, bo nie mam nikogo bliskiego. Moja mama nie żyje, mój tata oszalał, nie mam nikogo...najbardziej tęsknię za mamą...Teściowie są raczej niegroźni, ale o tym się przekonamy jak z nimi na ten rok zamieszkamy, a to już za kilka dni

Olusia ja też mam toxo dodatnią, zrobiłam miana przeciwciał IgM (świeże) i IgG(przebyte), wyszły graniczne, więc dorobiłam awidność IgG (świadczy o "zużyciu p/ciał"), TEŻ WYSZŁO GRANICZNE!!!Po 4 tygodniach zrobiłam awidność i poziom p/ciał jeszcze raz (graniczny czas, po którym mogą już spaść, a MOŻNA jeszcze włączyć antybiotyki)..i spadły))) Spokojnie))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:04   #4152
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Szkoda gadać zobaczycie że jesieni to w tym roku nie będzie od razu będzie zima

Heh to wyobraź sobie mój tż jest najmłodszy różnica wieku miedzy nim a najstarszą siostra wynosi ponad 20lat, przejdźmy do pięknej rozmowy telefonicznej której byłam świadkiem otóż dzwoni do mojej teściowej jej siostra i :
Ciotka - no nie pochwaliłaś się że zostaniesz babcią
Teściowa -Babcia to ja już 20lat jestem
Ciotka - no ale u Bartka
Teściowa - no bo nie ma się czym jeszcze chwalić zobaczymy czy
ona wogole donosi

co za babsztyl ale rozumiem Cię, moja teściowa jak się dowiedziała o ciąży to się spytała czy potwierdzona ciąża u lekarza bo wszystko się może jeszcze zmienić... jakby miała na to nadzieję

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-08-06, 11:08   #4153
agoola83
Raczkowanie

niebieska 2323 test obciążenia glukozą robi się 19-24 tc, wypijasz albo 50g (dla ciężarnych ) albo 75g(dla wszystkich podejrzanych o cukrzycę, czasami u ciężarnych też), i czekasz odpowiednio 1 lub 2h, w tym pierwszym nie trzeba być na czczo. Czytałąm ostatnio badanie, że w teście z 75g więcej wyników jest prawdopodobobnych, a test 50g to naprawdę tylko taki przesiewowy i daje trochę więcej wyników fałszywie ujemnych (czyli nie wykrywa wszystkich cukrzyc ciężarnych). Nie wiem, trochę się tym interesuję i chciałabym wiedzieć która jakie skierowanie dostała: Na OGTT (&5g), czy na bodajże IGT (50g). Dziękuję

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:09   #4154
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz- może to od modelu zalezy. Ja jestem zadowolona ze swoich, fakt stoją w salonie i nie są często otwierane itp. ale nie sa krzywe i dobrze spasowane. Może to od partii zależy. W kuchni mam robione na zamówienie bo kuchnia mała i nietypowa. Łóżko też mam inne i szafy wnękowe i stojące też robione na zamówienie więc z BRW mam do czynienia tylko z tym zestawem

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

o rany ale mi smak narobiłaś................ ....
My też te jedne z BRW mamy. W kuchni też mamy kupione, ale z jakiejś firmy. Chcieliśmy na zamówienie, ale jak nam krzyknęli 5 tys to zrezygnowaliśmy (TU kawałek mieszkania, po którym widać, w jakim stanie kupiliśmy, więc mieliśmy sporo do zrobienia + przebudowa łazienki, instalacji sanitarnej, gazowej, elektrycznej). Na zamówienie mamy na razie tylko szafę w sypialni i łóżko.

Instagram

Stary 2013-08-06, 11:10   #4155
forester
Zadomowienie

Agoola- Głowa i uszy do góry. Grunt, że wiesz co Ci dolega- na pewno niedługo będzie poprawa. A rodziny się niestety nie wybiera, najważniejsze, że podjęłaś się obrony własnej osoby i wnosisz ten wniosek. Jak to mówią: sprawiedliwość zawsze na wierzch wypływa. Będzie dobrze! wypoczywaj jak najwięcej, a co do teściów- wierzę w równowagę na świecie i myślę, że zrekompensują Ci brak własnych rodziców. 3maj się

Edytowane przez forester
Czas edycji: 2013-08-06 o 11:11
Stary 2013-08-06, 11:11   #4156
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Hej Ja Was podczytuje tylko, ostatnio gorzej się czułam, wszystko zwalałam na upały, a po wczoirajszej wizycie wyszło szydło z worka : anemia, Hgb spadła z 12,5 na 10 w ciągu miesiąca, ciśnienie 80/40, niewielka infekcja. Dostałam leki, ale znów mam po nich wymioty. A tu worki, pudła, czeka przeprowadzka, zaplanowaliśmy na niedziele ostateczny transport, tylko wtedy wszyscy nasi znajomi mogą pomóc:P
A ja nie wiem jak ja to pogodzę, nie mam siły, jestem bardzo słaba, i zła na siebie, że nie mam siły wyjść z łózka, ubrać się. Mam dziś zapalanowane iść z naszym olbrzymim owczarkiem do weterynarza oraz niestety mam wizytę u prawnika, składam zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu oszustwa. Doniesienie jest na moją rodzinę, tzn. macochę i jej matkę, oraz niestety także poniekąd na mojego ojca.
Czuję się bardzo źle, bo nie mam nikogo bliskiego. Moja mama nie żyje, mój tata oszalał, nie mam nikogo...najbardziej tęsknię za mamą...Teściowie są raczej niegroźni, ale o tym się przekonamy jak z nimi na ten rok zamieszkamy, a to już za kilka dni

Olusia ja też mam toxo dodatnią, zrobiłam miana przeciwciał IgM (świeże) i IgG(przebyte), wyszły graniczne, więc dorobiłam awidność IgG (świadczy o "zużyciu p/ciał"), TEŻ WYSZŁO GRANICZNE!!!Po 4 tygodniach zrobiłam awidność i poziom p/ciał jeszcze raz (graniczny czas, po którym mogą już spaść, a MOŻNA jeszcze włączyć antybiotyki)..i spadły))) Spokojnie))

ojej Ty sobie nie wypominaj że nie masz na coś siły- nie masz to nie masz trudno- świat się nie zawali a Ty i dzieć teraz jesteśnie najważniejsi.
Skoro przyjaciele pomogą to OK- na pewno zrozumieją że nie masz siły. Co do wizyty u weta- może można to przełożyć, może wet do domu przyjdzie?
Jesli chodzi o prawnika to też może mógłby do Ciebie przyjecjać abo niech Cię ktoś zawiezie na to spotkanie. Przykre że musisz posunąć się do takich środków co do własnej rodziny ale niestety czasem tak jest że człowiek nie ma wyjścia Masz cały czas dac się oszukiwać- niby czemu?
Trzymam kciuki aby się wszystko pomyślnie ułożyło a Ty się nie denerwuj i nie stresuj bo nic to nie pomoże
Stary 2013-08-06, 11:11   #4157
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny tak sobie podczytuje opisy porodów mam lipcowo-sierpniowych2013 i normalnie tak się naśmiałam, że szok. Dziewczyny opisują wszystko w tak optymistyczny sposób ze człowieka zaczyna opuszczać strach porodowy Naprawde polecam lekturkę
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:12   #4158
23Paula23
BAN stały

Witam

Zastanawiam się nad zakupem klimatyzatora przenośnego co o tym myślicie? Ma któraś z Was może taki?
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:14   #4159
forester
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Zastanawiam się nad zakupem klimatyzatora przenośnego co o tym myślicie? Ma któraś z Was może taki?
Moi rodzice mają i szczerzę jakbym tak nie kochała Tż to bym się do nich na lato wyniosła cudowny sprzęt! tyle, że oni go kupowali w Niemczech i nie pamiętam modelu, ale jest na wodę.
Stary 2013-08-06, 11:20   #4160
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
My też te jedne z BRW mamy. W kuchni też mamy kupione, ale z jakiejś firmy. Chcieliśmy na zamówienie, ale jak nam krzyknęli 5 tys to zrezygnowaliśmy (TU kawałek mieszkania, po którym widać, w jakim stanie kupiliśmy, więc mieliśmy sporo do zrobienia + przebudowa łazienki, instalacji sanitarnej, gazowej, elektrycznej). Na zamówienie mamy na razie tylko szafę w sypialni i łóżko.

no sporo roboty tam mieliście faktycznie. Ja przeżyłam remonty mieszkając w remoncie- masakra Kuchnię musiałam zrobić na wybiar bo mam w kuchni pralkę (łazienka tak symboliczna że nie zieściłaby się) i w sumie 14 szafec stojących i wiszących- upchanych w kształcie kuchi- żaden z gotowych kompletów nie pasował.
Teraz we wrześniu czeka mnie kolejny łazienki i jak sobie pomyślę o tym syfie to aż mi się słabo robi...
Ale Wasze mieszkanko wyszło całkiem fajnie ładna podłoga- odoba misię. Ile macie matrów i pokoi?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Witam

też się zastanawialiśmy ale ostatecnie zaożyliśmy normalny stacjonarny. Kolega ma firmę i nam założył- rewelacja!!!! w taką pogodę jest super. Polecam.
Przenośne o tyle nei wygodne że tą rurę rzeba za okno wywalić i te zbiorniki z wodą opróżniać.- no ale zapewne tańsze są
Stary 2013-08-06, 11:20   #4161
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Witamy

Dziewczyny ale miałam sen urodziłam wcześniaka, był taki baaardzo malutki, nie potrafiłam go opanować, nie chciał cyca, miałam problemy z pokarmem, miałam poranione do krwi sutki, męczyłam się w tym śnie z dobre 2 godz. Jak się przebudziłam to pierwsze co: pomacałam się po brzuchu i sprawdziłam sutki, czy nic im nie jest i przez to mimo urlopu wstałam już przed 7
O matko

Mnie się śniło, że urodziłam w 5 sekund i bez żadnych bóli. Po czym od razu wróciłam z dzieckiem do domu. Karmiłam je piersią bez problemu, chłopczyk był taki grzeczny, w ogóle nie płakał

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ide sobie...nie mogę Was czytać...
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:22   #4162
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
P.S. Czy u Was też się trochę zmieniło Wasze nastawienie do TYCH spraw sypialnianych?
Bo ja zaczęłam unikać ten tego..... i jak widzę swojego TŻ w stanie gotowości to zapala mi się czerwona lampka i ze strachu od razu uciekam.....

miałam tak przez cały I trymestr, ale powiedziałam mężowi że żyję w krainie w której igraszki nie istnieją i dobrze mi z tym;p ewentualnie mogę przy sprzyjających wiatrach się przemóc ale ostrzegam, że plackiem leżeć będę;p śmiał sie ze mnie i tłumaczył mi żebym się nie zmuszała do niczego i że on sobie poradzi hehe;p no a teraz początek III trymestru i powiem Wam od 3 nocy szaleję ;p

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-08-06, 11:39   #4163
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Gratuluje efektów
Nas to czeka za rok i powiem Wam że już spać przez to nie mogę ale my to będziemy mieli jeszcze więcej roboty bo w domu nowe stropy i wylewki zalać, zmienić dach, dobudować pokój kuchnie i 2ga łazienkę zrobić kotłownie, cała instalacja CO do wymiany, elektryczna i sporo wodno-kanalizacyjnej acha no i ocieplenie styropianem z zewnątrz... Chcemy zrobic tak jakby 2 niezależne mieszkania bo póki co mieszkamy z teściową co jest najgorszym koszmarem jaki mogłam sobie wyśnić...

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
co za babsztyl ale rozumiem Cię, moja teściowa jak się dowiedziała o ciąży to się spytała czy potwierdzona ciąża u lekarza bo wszystko się może jeszcze zmienić... jakby miała na to nadzieję
No to tak jak moja... Mój tż ma 4-ke rodzeństwa i wszyscy są najukochańszymi dziećmi na świecie bo zaglądają tu 1-2razy w roku a my jestesmy najgorsi bo się nią opiekujemy ma60lat jest upierdliwa i ma raka płuc sytuacja dochodziła do tego że leżała a ja musiałam wykąpać ją,ubrać, nakarmić potem kiedy już lekarze odliczali dni do śmierci okazało się że choroba się zatrzymała jej stan się poprawił i teraz nam jeździ po głowach i wykorzystuje "JAK TRWOGA TO DO BOGA A JAK PO TRWODZE TO POCAŁUJ JĄ W DUPĘ BOŻĘ" taką zasadę ona wyznaje a ja już czasami nie wyrabiam... Najgorsze to jest to że ja jestem za miękka może jakbym jej raz a porządnie wygadała to byłoby inaczej a tak to duszę to w sobie i czasem mam ochotę stąd uciec..
Stary 2013-08-06, 11:39   #4164
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
no sporo roboty tam mieliście faktycznie. Ja przeżyłam remonty mieszkając w remoncie- masakra Kuchnię musiałam zrobić na wybiar bo mam w kuchni pralkę (łazienka tak symboliczna że nie zieściłaby się) i w sumie 14 szafec stojących i wiszących- upchanych w kształcie kuchi- żaden z gotowych kompletów nie pasował.
Teraz we wrześniu czeka mnie kolejny łazienki i jak sobie pomyślę o tym syfie to aż mi się słabo robi...
Ale Wasze mieszkanko wyszło całkiem fajnie ładna podłoga- odoba misię. Ile macie matrów i pokoi?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

też się zastanawialiśmy ale ostatecnie zaożyliśmy normalny stacjonarny. Kolega ma firmę i nam założył- rewelacja!!!! w taką pogodę jest super. Polecam.
Przenośne o tyle nei wygodne że tą rurę rzeba za okno wywalić i te zbiorniki z wodą opróżniać.- no ale zapewne tańsze są
Ech, a moje wykończenie chyba jeszcze poczeka, bo kolejny wykonawca nie ma terminu:/ już mam tego kompletnie dosyć

Wszystko wskazuje na to, że zaczniemy dopiero w październiku (a na październik mamy termin z banku na oddanie, więc klops)

Co do klimatyzacji, to raczej też będziemy mieć (przejmiemy poddasze, więc za chłodno nie będzie, ale postanowiłam, że pierwsze lato zobaczymy jak będzie (tu u mamy jest chłodno, więc najwyżej u niej się będziemy ratować), ale mój brat zajmuje się takimi rzeczami, więc już nam obiecał załatwić taki profesjonalny
Stary 2013-08-06, 12:07   #4165
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje efektów
Nas to czeka za rok i powiem Wam że już spać przez to nie mogę ale my to będziemy mieli jeszcze więcej roboty bo w domu nowe stropy i wylewki zalać, zmienić dach, dobudować pokój kuchnie i 2ga łazienkę zrobić kotłownie, cała instalacja CO do wymiany, elektryczna i sporo wodno-kanalizacyjnej acha no i ocieplenie styropianem z zewnątrz... Chcemy zrobic tak jakby 2 niezależne mieszkania bo póki co mieszkamy z teściową co jest najgorszym koszmarem jaki mogłam sobie wyśnić...
To ja właśnie przez coś takiego teraz przechodzę. Remontujemy dom w którym zrywane były wszystkie stropy, podłogi, ściany - do cegieł, wymieniana hydraulika i elektryka, dobudówka robiona z dwoma pokojami i łazienką. Już sporo mamy zrobione. Dzisiaj montują nam kuchnię. Ale sporo jeszcze zostało. Liczyliśmy na to, że może we wrześniu uda nam się wprowadzić ale chyba szans na to nie ma. Byleby zdążyć przed porodem a będzie dobrze.
Stary 2013-08-06, 12:25   #4166
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
To ja właśnie przez coś takiego teraz przechodzę. Remontujemy dom w którym zrywane były wszystkie stropy, podłogi, ściany - do cegieł, wymieniana hydraulika i elektryka, dobudówka robiona z dwoma pokojami i łazienką. Już sporo mamy zrobione. Dzisiaj montują nam kuchnię. Ale sporo jeszcze zostało. Liczyliśmy na to, że może we wrześniu uda nam się wprowadzić ale chyba szans na to nie ma. Byleby zdążyć przed porodem a będzie dobrze.

Hehe wprowadzić mówisz... a ja będę musiała zostawić mojego tż z tym i jechać z dzidzią do rodziców bo my remontować będziemy dom w którym mieszkamy i my jakoś przetrzymamy ale z dzieckiem w takich warunkach nie da rady myślę że na to co najgorsze 2tygodnie wystarczą żebym mogla wrócić a po drugie to wszystko będzie robił mój tż z kolegami (mają firmę budowlaną) więc czas też będzie ich gonił...
Stary 2013-08-06, 12:27   #4167
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie podczytuje opisy porodów mam lipcowo-sierpniowych2013 i normalnie tak się naśmiałam, że szok. Dziewczyny opisują wszystko w tak optymistyczny sposób ze człowieka zaczyna opuszczać strach porodowy Naprawde polecam lekturkę

Ja za to czytałam opisy mam majowo-czerwcowych i normalnie makabra jakaś..
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:42   #4168
magnusia
Zakorzenienie

ale upał.... kocham ciepełko ale w pokoju w robocie to nie takie fajne. Płynę po prostu- nawet głowę i włosy mam mokre
Stary 2013-08-06, 12:43   #4169
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dziewczyny, jak to jest z tym myciem okien w ciąży? To jakiś przesąd, że rąk nie można podnosić czy rzeczywiście są jakieś przeciwwskazania (poza tym, że nas może zamroczyć i można pofrunąć głową w dół ) Chętnie pomachałabym sobie szmatką
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:57   #4170
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Czy ktoś oprócz mnie ma dolegliwość bolących bioder zwłaszcza po nocy? Śpię z w różnych pozycjach i bokach i ostatnio dokucza mi ból bioder, czytałam, że to dosyć powszechne czy ktoś tak ma ?
Ja też mam koszmarny ból bioder,pleców i też kłuje mnie przy pępku....więc to chyba normalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości