Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 10:59   #3031
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Zaczęłam czytać Cien wiatru - Zafona i już mi się podoba,
fajna jest "Gra anioła" też

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:01   #3032
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hmmm, u nas tort robila tesiowa, ale jesli chodzi o taki tort z cukierni to mysle ze oni tam beda sami wiedzieli jaki na wielkosc powinien byc. zazwyczaj zostaje, racja ale nie zawsze. a jak zabranie? wtedy bylaby wtopa na maxa
mi sie wydaje ze lepiej nie zalowac na tort, jak zostanie to przeciez sami mozecie zjesc nastepnego dnia albo zapakujecie rodzicom, dzadkom, chrzestnym...
Albo po japonsku: jeden gosc = jeden kawalek tortu

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
pobudka dzisiaj o 6, ale dzięki temu ugotowałam mlodemu zupkę, wykąpałam psa, zrobiłam pranie i przeczytałam pół książki

dziękujemy za gratulacje zębiszcza i za odpowiedzi co do pieluszek basenowych

widzę, że tylko ja nie wiedziałam co z rękami przy tuli zrobić a zdjęcie będzie jak mi ktoś zrobi, bo na razie nie ma kto

dobrze, że już po a co do metody szczepienia, to coś mi się kojarzy, że ciotka mi mówiła, że dawniej u nas podobnie na gruźlicę szczepili, że jakoś tak skrobali po ręce

u nas teraz jest szał na puszki po herbacie dużo dzieciom nie potrzeba
i gratulacje za drugiego zębola
i uważaj na siebie

wiatraczek musi być u nas od maja wbity w doniczkę na balkonie i młody podpełza do drzwi balkonowych i się na nim zawiesza
Metoda pochodzi z lat 60., ale podobno jest praktykowana juz tylko w Japonii
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:01   #3033
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
U nas w parafii odpust dzisiaj idę kupić jakiegoś chińskiego bubla dla Oli: D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
albo kolorowego wiatraczka
Wiatraczek z odpustu musowo, pamietam jeszcze takie torebki plastikowe na sznurkach, to byly czasy. A jaki byl ryk jak nic nie chcieli kupic

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:03   #3034
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
a pozniej byśmy się nawzajem wypożyczały

dziekuje za odpowiedz

wow neti, ja to tyle nawet na weselu nie miałam Bedzie imprezka

Zaczęłam czytać Cien wiatru - Zafona i już mi się podoba, chyba puszczę sobie wieczorem O połnocy w Paryżu, bo coś mnie nastraja ... a póki co przyziemnie ide robic obiad, miłego dnia
Zafona dobrze sie czyta, choc wszystko na jedna nute
Stary 2013-08-06, 11:03   #3035
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
hmmm, u nas tort robila tesiowa, ale jesli chodzi o taki tort z cukierni to mysle ze oni tam beda sami wiedzieli jaki na wielkosc powinien byc. zazwyczaj zostaje, racja ale nie zawsze. a jak zabranie? wtedy bylaby wtopa na maxa
mi sie wydaje ze lepiej nie zalowac na tort, jak zostanie to przeciez sami mozecie zjesc nastepnego dnia albo zapakujecie rodzicom, dzadkom, chrzestnym...
No tak...właśnie mi policzyła na 30 osób że to 170zl wyjdzie :banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:06   #3036
hope01
Zakorzenienie

Neti ja kupuję wodę BD. Z tym, że nie biorę jednej, dwóch, tylko cały karton zamawiam, 12, czasem dobieram. Jestem zadowolona. Dużo roboty odpada. Nie ma nerwów że się zapomniało wodę zagotować. Używam jej do mleka, bo pić daje Młodemu wodę mineralną. Starcza nam na niecały miesiąc przy jedzeniu młodego (3-4 butle na dobę)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:08   #3037
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Treselle, rzecz w tym, że ja nie wiem, w jakich godzinach będę pracowała. No i jż na samym początku konferencje, zebrania z rodzicami a więc siedzenie do wieczora a nie 8h. No i dojazdy. Pstryniu, nie mam prawka

Dziewczyny, mm będzie ciut zatwardzać (inaczej niż pierś) bo zawiera żelazo. Dlatego też konsystencja kupy na kp i na mm jest inna.
No a mleko 2 ma żelaza więcej i trochę czasu minie nim się mały człowiek przestawi.

Meneq, normalnie fetysz bladej skóry

Na chrzciny Agu był tort, teraz nie. GOrąc był, lody brałam

Meneq, u nas też tak w cukierni liczą - pytają ile osób, bo taki mniejszy na 8 osób idzie, czyli liczą 1os-1kawałek

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2013-08-06 o 11:12
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:08   #3038
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42128898]Treselle, rzecz w tym, że ja nie wiem, w jakich godzinach będę pracowała. No i jż na samym początku konferencje, zebrania z rodzicami a więc siedzenie do wieczora a nie 8h.

Dziewczyny, mm będzie ciut zatwardzać (inaczej niż pierś) bo zawiera żelazo. Dlatego też konsystencja kupy na kp i na mm jest inna.
No a mleko 2 ma żelaza więcej i trochę czasu minie nim się mały człowiek przestawi.

Meneq, normalnie fetysz bladej skóry [/QUOTE]

Wszyscy maja na tym punkcie hopla
Stary 2013-08-06, 11:11   #3039
laurka23
Zakorzenienie

O jesiuuu 50 stron jak mnie nie było! Choćbym padła to nie ma szans nadrobić.
Byliśmy pod krakowem i było cudnie! Młody cały czas na podwórku, moczył dupkę w misce a potem w baseniku Spał na dworze. Nawet zasmakował mu słoiczek ze szpinakiem
Zdecydowaliśmy się jednak na BLW i jest super. Młody wcinał wczoraj marchew, fasolkę szparagową i pomidora, a przedwczoraj ziemniaka i cukinię Brzoskwinię na śniadanie też ciumkał. Na obiad dostanie pieczone warzywka
Stęskniłam się za wami, nie miałam jak do was zajrzeć nawet.
Młody bardzo absorbujący, mogę coś poczytać tylko jak śpi, a że śpi niewiele to same wiecie jak to wygląda. Troszkę nadrabiałam i trochę jeszcze mam czytania.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
pokaże Wam Julkowe postępy.
W porównaniu z Waszymi to kropla w morzu, ale dla mnie bardzo dużo!! bo jeszcze do niedawna leżała na brzuszku i nic nie chciała robić.

http://www.youtube.com/watch?v=6UuYz...ature=youtu.be
O jak pięknie, a Michaś tylko dupkę lekko podnosi ale nawet nie pełza

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jest ząb! Dolna dwójka wylazła!
Cytat:
A oprócz zębola..
Pola skończyła dziś 7 miesięcy.
Gratulacje

Cytat:
sluchalismy a raczej ogladalismy wczoraj fuke fuke no i za pierdyliardowym razem postanowilam wlaczyc cosik innego

http://www.youtube.com/watch?v=Znx_vxy3r04

Ha ha, u nas ostatnio hitem są kaczuszki!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
melduje,że właśnie wracam do żywych- chociaż dwa dni wyjęte życiorysu,
napitalało tak,że przeciwbolowe ledwo dawały radę, przysięgam,że jeszcze nic mnie tak w życiu nie bolało nawet po cc czułam się lepiej:prosi
i wiecie takie samopoczucie przy małym dziecku

no ale teraz to już nie ma porównania

poza tym u nas ok, młody nadal zębow nie ma, za ta wtrynia wszystko jak leci- dziś jadł pomidora aż mu się uszy trzęsły i zielonego ogórka
na śniadanko ugotowałam mu kaszę jaglaną taką najzwyklejszą- z owocami, bardzo mu smakowało

wstawiam foto mojego dzikusa
Bidulo, ale się nacierpiałaś! Michał wczoraj też pomidora ciumkał, a dziś mu ogórka chyba dam. Dzikusek cudny, jak pięknie stoi!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Nie wiecie co dzieje się z Meduzą i Laurką?
Kochana jesteś że o mnie pamiętasz

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
A do tego po odsunieciu napletka na sile przez szanowna pediatre, zrobiły mu się ranki i boję się że całkiem się to zasklepi. Mam ochotę zabić tego babsztyla
Chyba bym babskko zabiła, mam nadzieję że porządnie ją obsztorcowałaś!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej
Podczytywałam Was cały weekend na raty w kilku podejściach więc nie cytowałam. I jakoś tak wbić się nie umiem...
U nas weekend czikowaty bardzo. No ale dziś jakby pochmurno jakoś się zapowiada.

I pochwalę się. Jutro mijają 2 tygodnie odkąd jestem na "diecie" i na wadze jest o 2,6 kg mniej. Idę zjeść śniadanko bo Igi sobie drzemkę urządził. A wstał dzisiaj o 6.
Moje gratulacje! Zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
mojemu dziecku brakuje miejsca w łóżeczku
Słodzia

Cytat:
dziewczyny spoza wrocka chyba nie wiedzą co to askot

ja też swojemu codziennie nie gotuje ale tak 2-3 razy w tyg staram się
mój to nie rozróznia chyba co ze słoiczka co nie bo zjada wszystko

dziewczyny, od kiedy można takiemu maluszkowi dać troszkę czosnku w potrawie????
pytam bo dziś szpinak u mnie będzie i jak tu się obejść bez czosnku ?
Spróbuj, w końcu zna smak jak jadasz, to w mleku czuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9938.jpg (73,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9917.jpg (76,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9873.jpg (60,7 KB, 45 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:27   #3040
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42128898]Treselle, rzecz w tym, że ja nie wiem, w jakich godzinach będę pracowała. No i jż na samym początku konferencje, zebrania z rodzicami a więc siedzenie do wieczora a nie 8h. No i dojazdy. Pstryniu, nie mam prawka

Meneq, normalnie fetysz bladej skóry

Na chrzciny Agu był tort, teraz nie. GOrąc był, lody brałam

Meneq, u nas też tak w cukierni liczą - pytają ile osób, bo taki mniejszy na 8 osób idzie, czyli liczą 1os-1kawałek [/QUOTE]
Dobrze, ze o tym powiedzialas szaja, bo ja mam mleko w zapasie i juz myslalam, ze bedzie trzeba zmienic, bo kupsztale faktycznie twardsze. Czekam zatem na unormowanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wszyscy maja na tym punkcie hopla
Blada skora i duze ciemne oczy, to jest to

Stary 2013-08-06, 11:35   #3041
Konto usunięte

Cała, pierwsze co mi lekarka powiedziała przy Agu jak przechodziłam na bebilon pepti (ale to się ogólnie mm tyczy) inna kupa = twardsza, bardziej zbita i... zielona do czerni nawet, nim się unormuje.
Przy czym twardsza nie znacza ciągłych zaparć, jak u neti
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:45   #3042
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42129365]Cała, pierwsze co mi lekarka powiedziała przy Agu jak przechodziłam na bebilon pepti (ale to się ogólnie mm tyczy) inna kupa = twardsza, bardziej zbita i... zielona do czerni nawet, nim się unormuje.
Przy czym twardsza nie znacza ciągłych zaparć, jak u neti [/QUOTE]

zaparc u nas nie ma, kupa idzie czasami nawet dwa razy dziennie, ale faktycznie jest zielona. Takie bobeczki

laurko witaj po wypoczynku jak stosujesz ta diete blw, ciekawa jestem?

Stary 2013-08-06, 11:46   #3043
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
mi mówiła ceretyfikowana chustkarka że nosidło jak dziecko będzie siadać

a jak już jesteśmy przy nosidłach to negocjuje właśnie MT dla TZ
kurde 220 zł, tylko pytanie czy TZ będzie w nim chodzić? i teraz jak z rozmiarem? dziewczyny, ktore zamawiałyście, podpowiedzcie coś?Kija, Lady..... bom zielona
Ja mam dwurozmiarowe, podwijam panel i teraz dobre, a jak Michaś urośnie to odwinę i też będzie. Ja dałam 150 zł, bo bez ozdób, w kolorze szarym Pisz do dziewczyny, ona jest bardzo pomocna

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A tu co taka cisza?

Dziewczyny nadal pilnujecie tego by nie kąpać dzieci jakiś czas po jedzeniu?
Mój od paru miesięcy je sporo przed kąpielą, ale jak był maleńki MUSIAŁ zjeść parę minut przed kąpielą bo inaczej był ryk.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Może w ten sposób mogłabym go bardziej przekonać do picia wody..tzn ciumkalby sobie ten smoczek to może i wodę ciągnął?
Na razie lewo herbatki pije..ale nie chce za bardzo mu ich dawać...bo to jest cukier

Ja zaparzam normalne ekspresowe herbatki, rumianek, meliskę albo koper włoski.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny tz zrobił mi niespodziankę i dziś też ma wolne to już 3 dzień! Pojechaliśmy na basen

Ale cudownie! Michałka musimy zabrać jak mąż będzie na urlopie.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Właśnie, zapomniałam pochwalić Domcię - potrafi już przyjąć pozycję "na czworaka"

Cytat:
Kurde, dziewczyny, ale się cieszę. Prawdopodobnie tż w następnym tygodniu jedzie do Austrii do pracy i możliwe, że roboty będzie tam nawet na pół roku. A on będzie wracał co 2 tyg. na weekend.
Super!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:48   #3044
Konto usunięte

Cała, luzik, Agatka miała po przejściu na nutra prawie czarną tak samo jakbyś podawała żelazo.

Rany, ale mi się nie chce... P. z Agu nad wodą, Dorka śpi, z włączonym wentylatorem. Na 16 rehabilitacja, siedzę i kawę piję bo nie mam sił z gorąca. posprzątałabym sobie bo syf, ale autentycznie upał mnie słabi. ZUpę jakąś muszę ugotować, kalafiorową chcę, ale nie mam kartofli...
Stary 2013-08-06, 11:54   #3045
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny..mam pytanie z innej beczki...do tych z Was co robily chrzciny na większa ilosc osób...
Potrzebuje tort..z doświadczenia wiem że dużo go zostaje...nie chce żeby mnie cukiernia nacięła....ile kg powinno sie zamowic tortu?u nas będzie 40os z dziećmi

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

No ja nie wiem jak to się dzieje że mi posty zdublowalo?

z tego co wiem to 1,5 kg tortu wystarcza dla 8-10 osób
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
e tam, pierścionek z gumą do żucia
i obowiązkowo obwarzanki

u nas dziś marchewa odsłona 2, po dwóch łyżeczkach szczękościsk :/

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42129637]Cała, luzik, Agatka miała po przejściu na nutra prawie czarną tak samo jakbyś podawała żelazo.

Rany, ale mi się nie chce... P. z Agu nad wodą, Dorka śpi, z włączonym wentylatorem. Na 16 rehabilitacja, siedzę i kawę piję bo nie mam sił z gorąca. posprzątałabym sobie bo syf, ale autentycznie upał mnie słabi. ZUpę jakąś muszę ugotować, kalafiorową chcę, ale nie mam kartofli...[/QUOTE]
zrób z kluskami lanymi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:59   #3046
Debrah
Zakorzenienie

Nancy: o kurdę, a myślałam, że ładnie je.

Dzieć jakieś płaczki ma dzisiaj - zwłaszcza jak je - dziąsła bolą? Ululałam w tuli ale muszę ją wyciąnąć bo się roztopimy obie. I czekam na panów z tesco z zakupami.

Chyba pójdę za Szają i zrobię sobie kawę, może mrożoną.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:00   #3047
LadyWhisper
Zakorzenienie

cala, jak tam tablet?

my dzisiaj znowu u mamy, masakra jaki gorac marze o tym,zeby pojechac nad morze do dziadkow ale nie mam kasy nawet na bilet, ehh co za zycie:/

marsi, chcialabym widziec tego goscia w szpilkach, haha

laurko super, ze urlop udany

bokeh, super Haniulka w basenie

meneq, o ja Cie, strasznie wyglada ta szczepionka! brrr az mi ciarki przeszly.
czyli co - w Jp nie ma opalonych japonek? ani ani jedna sie nie znajdzie? i wszystkie tak mega zapobiegawczo podchodza do nieopalania sie?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:05   #3048
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nancy: o kurdę, a myślałam, że ładnie je.

Dzieć jakieś płaczki ma dzisiaj - zwłaszcza jak je - dziąsła bolą? Ululałam w tuli ale muszę ją wyciąnąć bo się roztopimy obie. I czekam na panów z tesco z zakupami.

Chyba pójdę za Szają i zrobię sobie kawę, może mrożoną.
wczoraj było nieźle, cieszył się,zaciesz był, pewnie dlatego, że coś nowego a dzisiaj plucie, wywalanie z buzi i szczękościsk, też myślałam, że będzie ładnie jadł ale spróbujemy jutro, może będzie lepiej
właśnie miałam pytać, jak radzisz sobie w te upały w tuli, bo od strony tuli Kubuś suchutki a ode mnie spocony cały :/
Stary 2013-08-06, 12:10   #3049
iffonka7
Zadomowienie

laurko gratuluje udanego odpoczynku i postępów w rozszerzaniu diety

Dziewczyny mam cykora przed tym urlopem z małym, w wózku obojętne czy spacerówka czy gondola wytrzymuje max 40 min, a wiadomo że jak wyjdziemy z pensjonatu okolo 10 -11 to wróciły tam dopiero około 17, kupie jeszcze nosidełko ale boje się że mały się przyzwyczai i będzie chciał ciągle być na rękach.
Stary 2013-08-06, 12:11   #3050
Debrah
Zakorzenienie

Ograniczam noszenie - tu nie ma rady - nawet bez niczego w gołych rękach niesiony dzieć się poci i rodzic tak samo. Spacery jeśli już to wieczorem wtedy problemu nie ma.

Udało się odłożyć, śpi!

I kawę mrożoną już mam, z cynamonem, siedzę i popijam.
Stary 2013-08-06, 12:12   #3051
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
laurko gratuluje udanego odpoczynku i postępów w rozszerzaniu diety

Dziewczyny mam cykora przed tym urlopem z małym, w wózku obojętne czy spacerówka czy gondola wytrzymuje max 40 min, a wiadomo że jak wyjdziemy z pensjonatu okolo 10 -11 to wróciły tam dopiero około 17, kupie jeszcze nosidełko ale boje się że mały się przyzwyczai i będzie chciał ciągle być na rękach.
u nas też był problem w wózku, po kilkunastu minutach w tuli (na pierwszym spacerze) usnął
Stary 2013-08-06, 12:14   #3052
Debrah
Zakorzenienie

Nancy: czyli zadowoleni z Tuli jesteście? Kubuś lubi?
Stary 2013-08-06, 12:15   #3053
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
my po szczepieniu Kluska waży 8100 płakusiała głośno ale króciutko potem zasnęła jak czekałyśmy na spotkanie

Tutaj nasze lasencje - reszta fotek będzie potem w k.
Poznajecie?

aha, Maja dopiero wstała, więc troszkę przydżumiona

Spotkanie bardzo udane Sylwia super sympatyczna dziewczyna
Tylko Maja jak już się wyspała to chciała nas zagadać właczyła się jej od kilku dni pyskaczka i jeszcze pupy nie ma i tylko na nogach by stała

A wogóle to mi dała koncert swoich możliwości w nocy. Obudziła się przed 24 i zaczęła płakać, napiła się herbatki, zjadła, próbowałam ją uśpić (chociaż w nocy sama zasypia), tż też ale bez rezultatu - zasnęła o 1.30 a o 5 znowu to samo

a ja dostałam @ i chyba umrę przy tym upale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1150674a.jpg (101,2 KB, 55 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:16   #3054
Konto usunięte

Wiecie co, jedzenie obiadków w taki upał to też masakra. Jak ciepłe to dajecie? ja podgrzewam malutko, byleby ciut cieplejsze niż otoczenie były.
Stary 2013-08-06, 12:16   #3055
LadyWhisper
Zakorzenienie

dzisiaj dalismy malemu duzy kawalek jablka i zjadl 1/4 sluchajcie jaki cwaniaczek, ciumka, wysysa sok, rozmiekcza, potem odgryza i...zjada smakuje! tylko ze sam raczka nie trafi, musze mu podawac ze swojej reki, ale moze zaczai za jakis czas

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:17   #3056
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas też był problem w wózku, po kilkunastu minutach w tuli (na pierwszym spacerze) usnął
A czy zauważyłaś po tym jak mały jest w tuli że później częściej chce być na rękach?
Stary 2013-08-06, 12:20   #3057
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nancy: czyli zadowoleni z Tuli jesteście? Kubuś lubi?
uwielbia, kilka minut i nie mam dziecka, a już nie wspomnę jaka wygoda
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dzisiaj dalismy malemu duzy kawalek jablka i zjadl 1/4 sluchajcie jaki cwaniaczek, ciumka, wysysa sok, rozmiekcza, potem odgryza i...zjada smakuje! tylko ze sam raczka nie trafi, musze mu podawac ze swojej reki, ale moze zaczai za jakis czas
super, że są postępy
Stary 2013-08-06, 12:20   #3058
bokeh
Zakorzenienie

kurcze w sobote ide na to wesele.... i nie mam co ubrać bede musiala wyrac cos z szafy al nie wiem co butów tez nie mam..... ale moze tż mi zasponsoruje
Stary 2013-08-06, 12:22   #3059
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
my po szczepieniu Kluska waży 8100 płakusiała głośno ale króciutko potem zasnęła jak czekałyśmy na spotkanie

Tutaj nasze lasencje - reszta fotek będzie potem w k.
Poznajecie?

aha, Maja dopiero wstała, więc troszkę przydżumiona

Spotkanie bardzo udane Sylwia super sympatyczna dziewczyna
Tylko Maja jak już się wyspała to chciała nas zagadać właczyła się jej od kilku dni pyskaczka i jeszcze pupy nie ma i tylko na nogach by stała

A wogóle to mi dała koncert swoich możliwości w nocy. Obudziła się przed 24 i zaczęła płakać, napiła się herbatki, zjadła, próbowałam ją uśpić (chociaż w nocy sama zasypia), tż też ale bez rezultatu - zasnęła o 1.30 a o 5 znowu to samo

a ja dostałam @ i chyba umrę przy tym upale
Ale super wyglądają! A Majusia to taka śmieszka , co?)
Świetnie siedzi już!

A Polusia urocza, ładnie jej w czerwonym

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ale czad - czekam na coś takiego u mojej, krzywi się jak dostaje owoc do buzi, nigdy jeszcze nie złapała i nie ciumkała go sama.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42130180]Wiecie co, jedzenie obiadków w taki upał to też masakra. Jak ciepłe to dajecie? ja podgrzewam malutko, byleby ciut cieplejsze niż otoczenie były.[/QUOTE]
Ja jeśli coś daję ze słoiczka to tylko letnie takie.

Aha: nie doniosłam Wam: eksperyment z ugotowanym ziemniakiem i rozciapanym potem też się nie powiódł. Nie chciała, rozwyła się.

Cytat:
A czy zauważyłaś po tym jak mały jest w tuli że później częściej chce być na rękach?
Ja nie Nancy, ale ja tego nie zauważyłam.
Wręcz mam hipotezę, że im bardziej Amelka jest mobilna, pełna itepe - tym mniej chce i potrzebuje być na rączkach.
Niezbędne to nam przy zasypianiu, bo potrzebuje pomocy w wyciszeniu, ale poza tym - nie.
A co do wózka - to on płacze w gondoli czy w spacerówce też?
Stary 2013-08-06, 12:23   #3060
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co nie, u nas był czas, że Kubuś tylko na rękach chciał być i wtedy tula to było wybawienie a teraz nie widzę różnicy

Debrah jak robisz kawę mrożoną?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości